zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Łuk czy Kusza??

Damakun
19-10-2008, 14:20
;(Otworzyłem ten temat ponieważ nie jestem pewien czego używaćna jakich poziomach, ponieważ teraz po ubdejcie jest wiele typów łuków i kusz jak i również amunicji.Czy z początku to brać łuk czy speary do expienia?
Z góry dzięki.:baby:

Zacharyss
19-10-2008, 14:38
Ja od zawsze używam Spearów, jako iż z łukiem nie możesz mieć tarczy, obecnie wale royalkami, ale dobre są również stary wszelkiego rodzaju

Dybel
19-10-2008, 14:44
Wg. mojego skromnego zdania, nie opłaca się brać łuku czy kuszy do expa :)
Chódź ze spearmi+ tarcza:p A jak już tak bardzo chcesz te kusze i łuki, to jak masz blokera i idziecie na hunta, to bloker zajmuje potwora a ty z dysta kuszą+ (power) boltami :D

Kurczakos
19-10-2008, 14:53
Spir i tarcza to najlepsze rozwiązanie ale jeżeli wybierać między bow a xbow to xbow czyli kusza.

Levi
19-10-2008, 17:35
Moim zdaniem póki niedostępne łuki nie zostaną dodane to na razie można porzucić ten tym broni i amunicje do niego.
A więc tak
8-25 - speary, zwykłe, idziesz i bierzesz z valkirii
25+ -royal speary,na potworki o sile gdzieś do siły dragona i włącznie z dragonem.
Używane bardzo powszechnie ze względu na to że mają sporo ataku i są tanie jak woda (15 gp sztuka)
Od 42 poziomu możesz używać enchanted spears... mają one 38 atk, o 3 więcej od royal spear i możesz je tworzyć zaklęciem dla pacc. Potrzebujesz do tego wykupić zaklęcie, wziąć zwykłą spear i wymówić czar(potrzeba 350 many na 1 sztukę). Używane na dłuższe wypady, mają zwiększoną wytrzymałość. Ale mogą być z powodzeniem zastąpione przez royal speary bo są one tańsze.

Co do kusz:
Dostępnych jest niewiele broni.
Modifited Crossobow-z questa na paccu ale niewarta uwagi, za dużo zachodu aby ją zdobyć
IronWorker-Bardzo dobra broń, możesz ją posiąść mając 80+ lvl, dostępna z The Elemental Spheres Quest.
Arbalest-dostępna z poi ale lepiej używać ironworkera
Royal Crossbow-Nagroda od inkiwizycji za wykonanie questa broń dla 100 lub 120 lvl + (nie pamiętam dokładnie

Amunicja do nich:
Bolty-Jak mamy to wystrzelamy a co tam :p z raczej nieprzydatne jeśli myślisz poważniej
Power bolty- ot, to jest dobra amunicja :D 55lvl + i jakaś kusza i lecimy na większe hunty!
Infernal bolty-na naprawdę wielkie wydarzenia, nie dla zwykłych śmiertelników ;)

Podsumowanie:
8-25 speary
25+ royal speary
42 + możliwość używania enchanted spears ale royal spear są on wiele wiele tańsze od nich.
55+ crossobw + power bolty
Później aby zmieniamy kusze a amunicją pozostają power bolty.
Wspomagamy się royal spearami i enchanted spearami.

Exelon
21-10-2008, 11:26
Łuk odpada, jak bijesz lizy, małpy, piraty, barbariany, etc etc bierz royalki. Jak bijesz dl'e, hydry, frosty lub demce w teamie bierz kusze i p bolce

michalek12
24-10-2008, 15:13
Najlepiej jest walić ze spearów.

Eteronix
24-10-2008, 17:50
Do 25 lvla polecam Throwing Stars a potem Royal Speary.

tibianusir
24-10-2008, 20:19
Spiry ewentualnie kusza