Pokaż pełną wersje : Mam lagi! pomocy! (oficjalny temat dot. lagów)
Jako iż narasta ilość tematów typu: "Tibia, lagi", "Dziwne freezy", "Dedłem przez laka", postanowiłem stworzyć ten temat. Tutaj wszyscy tibijczycy, którzy chcą się użalić nad lagami lub porozmawiać o nich niech piszą.
Mam dosyć już patrzenia na tych co tworzą nowe tematy o tej samej sprawie.
------------
<Wieszok> Od teraz to jest jedyny słuszny temat o lagach na xyz serwerze.
Osobom pytającym przypominam, że warto podać takie rzeczy jak świat, dostawcę neta i okoliczności lagowania.
Każdy inny temat będzie uznawany za zbędny spam.
ja mam okropne lagi na a gram na swiecie Honera i niewiem jak sie ich pozbyc X(
Milten Magician
21-10-2008, 18:57
@up
Nie graj :P.
Najprostszym rozwiązaniem będzie sprawdzenie od czego masz te lagi. Np bo masz słaby komp, syf na nim czy też jest to spowodowane twoim dostawcą internetu. Na lagi składa się wiele czynników.
Imho głupi temat.
DamianPall
16-11-2008, 16:58
a więc mam firewalla który się nazywa zonealarm,przyznam że jest to dobry firewall bo jeszcze nigdy hacka nie miałem ale spowalnia mi neta ten firewalla.Czy każdy inny firewall mi tak będzie spowalniał czy to może wina czegoś innego?
VibulZiom
16-11-2008, 18:36
@up
Im lepszą masz ochronę, tym mniej wydajności...
Clansman
24-11-2008, 11:07
Witam
Mam pewien problem. Mianowicie, meczy mnie dość specyficzny lag, tzn przy każdej zmianie kierunku biegu (dokładnie po 1 kratce od momentu zmiany) postać zatrzymuje się na chwile, nie trwa to długo lecz jest strasznie irytujące przy manewrowaniu z szybszymi potworami. Nasilił się w ciągu ostatnich dni, wcześniej trwał dużo krócej, dla przykładu na 40 lvl z bohami spokojnie uciekałem vampowi z haste, teraz mam ~50 lvl i vamp mnie dogania. Wczoraj myslałem że jset to spowodowane przeciążeniem osiedlówki ale dzisiaj rano wchodze na tibie i dalej to samo.
Mam sieć osiedlową 512
512 RAM i brak wirusów na kompie.
Witam
Mam pewien problem. Mianowicie, meczy mnie dość specyficzny lag, tzn przy każdej zmianie kierunku biegu (dokładnie po 1 kratce od momentu zmiany) postać zatrzymuje się na chwile, nie trwa to długo lecz jest strasznie irytujące przy manewrowaniu z szybszymi potworami. Nasilił się w ciągu ostatnich dni, wcześniej trwał dużo krócej, dla przykładu na 40 lvl z bohami spokojnie uciekałem vampowi z haste, teraz mam ~50 lvl i vamp mnie dogania. Wczoraj myslałem że jset to spowodowane przeciążeniem osiedlówki ale dzisiaj rano wchodze na tibie i dalej to samo.
Mam sieć osiedlową 512
512 RAM i brak wirusów na kompie.
Podaj serwer.
Clansman
24-11-2008, 11:22
Tak jak w podpisie, Isara.
Mam problem bo przed chwilka zaliczyłem glebę przez kicka - nie jestem pewien czy to mój net/komp czy też problemy na serwie - tibia.com nie wczytuje się (raz mi się wczytała na 5 minut) - jeśli więcej osób ma ten problem to niech odpowiedzą.
Anduvirek
29-11-2008, 16:57
Na grimerze w zeszłym roku i na początku tego można było zaliczyć 15 deadów, na 10 minut takie kicki były
Pisklakk
01-12-2008, 15:18
Posiadam Neostrade 1mb, router D-Link 624t. Codziennie ok. 2-3 razy dziennie mam kicki, czesto bywa tak, ze po jednym kicku dostaje nastepnego minute po poprzednim(Laggow-freezow praktycznie nie mam od roku, jedynie kicki..). Jakies pomysly jak to zwalczyc;p?
mam lagi ale to dziwne bo moj komp to laptop:
1.6GHz procek, 512 MB RAM. Zapchany beznadziejnymi rzeczami tez nie jest.
Moj net to 8MB (Virgin - Anglia).
autorze tematu powiedz nam jaki jest twoj net provider ... jesli jest to MULTIMEDIA zapraszam cie do dzialu multimedia a problemy... cala polska u nich ma lagi i nikt nie wie czym to jest spowodowane :()
mam lagi ale to dziwne bo moj komp to laptop:
1.6GHz procek, 512 MB RAM. Zapchany beznadziejnymi rzeczami tez nie jest.
Moj net to 8MB (Virgin - Anglia).
Podłącz bezpośrednio kabel usb z modemu do laptopa.
Ja po upie mam cholerne lagi. Może znów Ddos, Chociaż podobno 3/4 celesty ma lagi.
Baleron93
14-12-2008, 19:46
Możliwe, że będziecie mieć mniejsze lagi kiedy wyłączycie wszystkie programy P2P, oraz zamkniecie okienka waszej przeglądarki. Wyłączcie firewalle oraz antyviry. Możliwe jest również, że ktoś was umyślnie pinguje, lecz na to chyba nie ma rady (może zmiana adresu IP)
U mnie jest tak że przed upem było ok a teraz.. w sumie przez chwile dziś było bez lagów ale 20 minut potem takie lagi że mnie cofało np na dlu...
Podłącz bezpośrednio kabel usb z modemu do laptopa.
Mam podłączony kabel USB i nawet Lokalny też (Oba mam podłączone).
O co chodzi!? Pomocy.
Rasta-Bob
27-12-2008, 16:55
Mam straszne lagi, czasem tylko się lekko przytnie na jakimś zakręcie czy nawet jak idę prosto, ale co chwilę mam takie lagi po paredziesiąt sekund a czasem po kilka minut... problem pojawia się tylko w tibii, więc niewiem co mam zrobić. Już padłem 3 razy w tym tygodniu (gram od niedzieli jakoś) ;/
Internet Chello 10mb/s
768mb ram
Procek 1.7Ghz
Lagi niezależnie od serwera, czy to char na Lunarze czy na Elysii czy innym świecie.
NOD32 Antivirus płatny - skanowałem, nic nie dało
Zone Alarm Free Firewall
Czyściłem kompa easy cleanerem i ad awarem - nic nie dało
hmm?
Witam.
Mam od dłuższego czasu problem z internetem mniej więcej od 2 miesięcy moja specyfikacja.
AMD Athlon 64 3500+
GeFroce 9600 GT
3GB Ramu
Asus Xonar DX
Chello 10mb/s
Kaspersky IS
Problem polega na tym,że gram sobie normalnie i w regularnych odstępach czasowych są freezy na około 2 minuty.Format nie pomaga.Drugi problem jest taki,że od około 4 dni postacią ledwo chodzę,freezy,lagi.
bartekland
02-01-2009, 10:14
da sie zrobc cos z lagami a viscie?mam laptopa sprzęt niezły procesor dwrdzenio 2ghz karta geforce 8200(teoretycznie)1400mb n karcie(i tak beznadzienie działa
Gadzixor
05-01-2009, 18:43
@up: a jaki masz internet (dostawca/prędkość) ?
witam ja mam problem z wimax (ma ktos moze ten net) jest to 2mb/s z neti
i mam problem bo min 2x dziennie przy grze w tibie mam cos takiego ze gram sobie i bah stoje nie moge sie ruszyc itp tak jak by kick. Wszystkie deady jakie zaliczylem to tylko dzieki wlasnie tej sytuacji mam pytanie ma / mial moze ktos wimaxa i ten sama problem co ja? jezli tak prosze o pomoc co z robic taka sytuacja sie nie dziala , dzwonienie i wyzywanie ludzi w neti? :p
Ja mam radiówke 1mb/s i mimo niskich pingów wieczorami miewam okropne lagi.
Gram na świecie honera i jeśli ktoś ma to mógł by mi może podać ip honery..?
KrEmAs KAc
22-01-2009, 18:00
Ja mam radiówke 1mb/s i mimo niskich pingów wieczorami miewam okropne lagi.
Gram na świecie honera i jeśli ktoś ma to mógł by mi może podać ip honery..?
W niektórych usługach internetowych wieczorami jest duża zamuła na łączach jak dużo użytkowników korzysta z internetu. Sprawdź też czy masz zabezpieczoną sieć bo może jakiś sąsiad się bawić.
dawidek4_4
25-01-2009, 19:21
Słuchajcie ja Bardzo prosze o pomoc .....Mam neostrade tp ....1mb i kurde tak ...Gram sobie spoko na grafike nie narzekam ale ...! gdy w tibi ide mam straszne lagi (moze nie straszne ale przeszkadzaja) gdy ide Co kratke zatrzymuje se na 0,5 sek LUB 1sek zalezy moze nawet czasami na dwie .. Gdy gram w fast hand Jestem wolby jak ... X( i po posrtu mam problem z takimi lagami (pomozcie prosze ) A gram w tibie niestety i to w dodatku 47 ms ;/
Witam.
Mam problem z lagami...więc zacznę od neta mam radiówkę 512mb/s
mam lagi takie ze szok...
Wchodzę w Tibię i na początku przejdę około 10 kratek i potem stanę w miejscu na jakąś minutę,później idę 3 kratki i znów na minutę się zatrzymuje...
Byłem u Gościa, u którego mam neta i z netem jest wszystko dobrze, kompa też mam dobrego i nie wiem o co chodzi,z Tibią nie wiem czy coś jest bo robiłem na kilku światach postać i było tak samo...
Nie mam pojęcia skąd się biorą lagi bardzo bym prosił o pomoc...
lal36hr087
31-01-2009, 05:54
Smart (http://www.zhefiry.com/womenshandbag/20090124051421.html)Shake off the shackles of the past (http://www.zhefiry.com/womenshandbag/20090124051304.html)Smart suffering (http://www.zhefiry.com/womenshandbag/20090124051205.html)Tourists and nut (http://www.zhefiry.com/womenshandbag/20090124050951.html)Danger zone (http://www.zhefiry.com/womenshandbag/20090124021623.html)
Mathew123
20-02-2009, 17:11
Witam ja mam radiówkę (nie wiem jaka prędkośc bo ten net już był jak się tu wprowadziłem wiem że w testach online pisze że download 10mb a upload 1mb) wiem na pewno że ktoś ma ten sam IP co ja bo na rapidzie czy ściągam coś czy nie to zawsze pisze ,,możesz ściągac 1 plik w tym samym czasie''...
Ogólnie lagów nie miałem aż do tego czasu padłem już 5 razy - 500k waste na aole i blessy...
Komp Laptop Vista antywir : NOD ESET Smart Security , pamięci 4gb , dwa rdzenie wszystko gites...
Można coś z tym zrobic?
A i ostatnio jak poszedłem na kulty to nawet 1 nie zdążyłem zabic a już kick... (znaczy to był lag ale taki długi że wyłączyłem i włączyłem tibie)
Tylko właśnie nie wiem o co chodzi bo niby lag w tibi jest (nie mogę się ruszac itp) ale jak wezme exita i włączę tibie znowu to działa bez problemu...
a ja mam pytanko problem ;p gdy gram w aktualną wersje tibii to nie mam lagów - nic, ale gdy wbijam na otsa 7.6 to już mam lagi ;) wie ktoś od czego to? na bank nie od otsa ;p
LukibossKomboss
22-02-2009, 02:39
Na bank od OTSa... mało otsów istnieje bez lagów ;/ jak jest więcej niż 50 osób online już są lagi masakryczne.
super... tylko aktualnie na servie są 2 osoby a jak grałem w nocy to tylko ja byłem ;]
@panowie UP
Tutaj prędkość neta nie ma znaczenia, bo do gry w tibię wystarczy 32kb/s (modemowe, nie stałe).
Więc mając stałe łącze, wina leży po waszej stronie - wystarczy wyłączyć wszystkie aplikacje które wymagają połączenia (p2p, p2m, gadulce itp. itd.).
Jeśli to nie pomaga, to sprawdzcie użycie procka - niekiedy tibia bierze 100% przez złe ustawienia graficzne - w takim przypadku zaktualizujcie sterowniki do karty graf, zmięcie rendowanie z DirectX9 na OpenGL lub odwrotnie, rozdzielczość oraz częstotliwość odświerzania proporcionalnie do ust. monitora.
Jeśli mamy mobilny net (iplusy, blueconnecty itp) to niestety tutaj raczej nic nie poradzimy poza ust. graf...
@up
Nie graj :P.
Najprostszym rozwiązaniem będzie sprawdzenie od czego masz te lagi. Np bo masz słaby komp
Hahaha co ty nie powiesz ? powiadasz że lagi biorą się od słabego kompa ? wiesz co znaczy pojęcie "lag"
Jak jest słaby komp to gra się zacina a nie laguje ...
Lagi - wywołane są od np. słabego łącza internetowego twojego/lub czyjegoś z którym się łączysz.
Maax'ior
07-03-2009, 04:01
Cześć
Gdy gram, czasami mam laga.. Takiego długiego laga, że nic nie pomaga oprócz exita i ponownego zalogowania.
.. Problem pojawił pod koniec lutego, a niczego w kompie nie zmieniałem!
Prosze o pomoc !!
Witam
Też mam lagi jak wy i nie mogę grać. Z tego co zauważylem to dużo osób ma lagi i gram na honerze(tak jak ja) a może te lagi to od honery są czyli od servera.
LetuAlgort
28-03-2009, 21:45
Dzisiaj miałem freeza/kicka -.-
Świat: Candia; Dostawca neta: Neostrada TP, 1024 mb.
Z początku wydawało Mi się, że to freez... Potem drugi, a następnie logout. Przez 15 minut byłem online i nie mogłem włączyć tibia.com oraz zalogowac się do tibii. Nie tylko Ja miałem freeze - padł też 250 MS i kilka innych osób. A tych, których kick nie dosięgnął mieli okropne laagi i freezy.
Dzisiaj miałem freeza/kicka -.-
Świat: Candia; Dostawca neta: Neostrada TP, 1024 mb.
Z początku wydawało Mi się, że to freez... Potem drugi, a następnie logout. Przez 15 minut byłem online i nie mogłem włączyć tibia.com oraz zalogowac się do tibii. Nie tylko Ja miałem freeze - padł też 250 MS i kilka innych osób. A tych, których kick nie dosięgnął mieli okropne laagi i freezy.
Dzisiaj większość ludzi miało freeza a potem kicka (stronka t.com też miała lagi) więc wina leży po ich stronie :P
Na saphirze 8 ludzi z mojej gildii miała kicka i problem z logiem :P
Ostro, ja (61 rp) z kumplami (75 rp i 60 ek) na hydrach, akurat lurowalismy jedna z palkiem, a knight stal dalej. Bach, nas wywalilo, a kina znalazl deada. Hydry. Chyba zabilismy ja zanim nas wywalilo :D No i potem 15 minut nie dalo sie zalogowac.
PatrickPlay
29-03-2009, 17:25
Witam! Ja gram na Ocerze. Od kilku dni mam takie lagi, że szkoda gadać ;/ Neta mam 1mb, komp normalny 2,4Ghz 764mb RAM grafa 256 mb. Net chodzi mi bez zarzutów w pełni wykorzystuje łącze. Kiedy gram to włączony jest tylko Kaspersky i Tibia. W Multimedia kazali mi zrobić tracert połączenia z serwerem Tibi i narazie czekam na odp. Może tez ktoś ma kłopoty z Ocerą choć wiem, że tam jest mało polaków.
Tibia to jest 1 wielki syf zeby tyle ludzi mialo lagi i to nie z wlasnej winy a cipsoft zamiast sie tym zajac to 1 wielkie gowno robi. Zbanowali ostatnio tyle kont ale zeby za lagi sie wzieli to jakos nie widze ... !! Ja tez miedzy innymi przestalem grac w ta syfna gre bo nie moglem grac od 8 do 22 (moze i wyszlo mi to na dobre) ale nie zmienia to faktu ze pacc mialem (moze ikupowalem go za gp) ale mialem, i mam prawo czuc niezadowolenie bo zebym nie mogl grac za gre w ktora gralem no to zalllll.....
GZ Cip`y !!!
JP JP !!
Melmunda
13-04-2009, 13:29
@up
pozdro&pocwicz
Jeżeli macie lagi to napewno nie wina komputera (podzespołów), tylko wina albo internetu albo wirusów na kompie. Czasami wystarczy zaktualizować antyvira i przeskanować system, zrobić porządek na dysku jakimś programem i "włala".
Lecz jeżeli macie radiówke (tak jak ja), to już nic wam nie pomoże...8o
yasiex0r
15-04-2009, 17:26
:(witam mam lagi w tibi Oo no to tak wbijam sobie na rookstat.com i tam bany i otwieram kolesa a tam Trojan mam anty wira kasperskiego on jakos (chyba zatrzymal ale nie wiem wbijam sobie na csa ping 200-900 na tibie lagi jak sku....
no i niewiem mam w klatce neta w(netia 4mega(czy jak to sie pisze )
Prosze o szybka odpiwiedz najlepiej by bylo do 17:30 balagam;(
jedras96
23-04-2009, 15:39
Witam. Mam taki problem: kilka razy dziennie wyłącza mi się klient Tibii (to się nazywa kick, tak? [jestem newbie]). Co mogę na to poradzić?
Właściwości kompa:
System: Microsoft Windows Vista Ultimate SP1
Procesor: Intel Core 2 Dou 3.0Ghz
Karta graficzna: nVidia GeForce 9800 GTX+
Pamięć operacyjna: 2GB DDR2 RAM
Dysk twardy: 500GB (bez żadnych śmieci: rzeczy systemowe, antywirus, komunikator, firefox, akcesoria do Tibii, trochę filmów i muzyki)
Antywirus: Panda Antivirus Pro 2009 (zaktualizowana z firewallem)
Internet: Neostrada 1GB (na trzy kompy, ale w czasie gry jest włączony tylko mój), sieć bezprzewodowa z odbiornikiem D-LINK Air-Plus G DWL-G122, na parterze router, tylko nie wiem jaki (wiem tylko, że PENTAGRAM)
może kup sobie łaskawie Windows XP i zmień neta na jakiś szybszy i lepiej by było jakby net nie był na 3 kompy ale nie jestem jakimś znawcą czy expertem i nie wiem czy to zadziała
Saltazar
21-06-2009, 22:34
Witam.
Mój sprzęt:
Athlon 2.0 (64 bitowy)
512 RAM
GF 7300 GS (256 ram)
Windows XP SP3(lub SP2)
Dysk: 80 GB.
Inne: Gadulec, avast! (wył. jak gram), Program od neta (Business Everywhere).
Mój internet:
256 kb's EDGE. (Dostawca: Orange, Business Everywhere).
Teoretycznie mam 7.6 Mb (tak wyświetla przy połączeniu) ale w moim rejonie nie odbiera 3GP i muszę korzystać z EDGE (gprs).
Problem:
Lagi to u mnie codzienność. Do poruszania się w grze służy mi tylko myszka (opóźnienie na klawie to jakieś 1.5 sekundy co 1 kratke!). Często miewam freazy (np. na 30 sekund), rzadko kicki.
Pytanie: Czy da się coś w ogóle zrobić by zmniejszyć lagi?
Próbowałem już zmieniać w grafie na OPEN GL/DX9 i DX5. Podczas gry wszystko wyłaczam (winap, gg, przeglądarke, anty wira). Prosił bym o pomoc.
Pytanie 2: Czy znacie jakiś bez przewodowy internet? (oprócz BuleConnet, Orange). Z góry mówię że NEO odpada bo nie mam i nie mogę mieć tel. stacjonarnego. Kumpel mi pisał kiedyś o internecie satelitarnym. Jest coś takiego w ogóle i czy jest w polsce? Każda propozycja mile widziana.
Pozdrawiam ^^
Kaktusior
28-06-2009, 12:13
Radzilbym pokombinowac z iloscia FPS...
opcje>graphics>advanced>adjust frame limit i ustawiamy gdzies na 30-35
(do zludzenia "ruchu" naszej postaci wystarczy 25 - 26 FPS - ponizej tej wartosci bedzie nam lekko "skakala" przy szybszych manewrach).
Naprawde warto pokombinowac z fpsami bo zmniejszenie ich ilosci daje naprawde widoczna roznice.
Mozna tez zmienic rozdielczosc na 640x540,16BIT.
Jesli jestescie juz naprawde zdesperowani do w win xp ctrl+alt+del>procesy i wylaczamy explorer (mozna go potem przywrocic wciskajac ctrl+alt+del>aplikacje>nowe zadanie).
Wylaczamy antywira i firewalla!
Wylaczamy autoupdate windowsa!
Wylaczamy wszystkie programy poza Tibia (winampa tez ;P) !
Wylaczamy gadu, tlen cokolwiek tam macie zainstalowanego, p2p, sprawdzamy w procesach czy zaden proces nie zzera nam proca albo nie uzywa podejrzanie duzo pamieci.
Pomocny bedzie programik Hijackthis jesli wiemy jak go uzywac :)
(w ekstremalnych przypadkach moge sprawdzic loga ale czuje ze bede zalowal ze to napisalem ;p )
Dragostino
28-06-2009, 13:38
Ja za to mam dziwny problem.
Opisze go krótko : Gdy gram na Arcanii (Serwer Niemiecki) to wszystko chodzi płynnie , ale gdy lognę się na 2 chara na Honerze ( serwer USA) to już pojawiają się olbrzymie lagi. Lecz problem tkwi w tym ze inne osoby z Honery nie mają takich dużych lagów , jeśli je maja w ogóle .
Kaktusior
29-06-2009, 00:37
Ja za to mam dziwny problem.
Opisze go krótko : Gdy gram na Arcanii (Serwer Niemiecki) to wszystko chodzi płynnie , ale gdy lognę się na 2 chara na Honerze ( serwer USA) to już pojawiają się olbrzymie lagi. Lecz problem tkwi w tym ze inne osoby z Honery nie mają takich dużych lagów , jeśli je maja w ogóle .
A maja tego samego dostawce co Ty? Sa z tego samego miasta?
Zajrzyj w atlas i zobacz gdzie USA a gdzie Niemcy leza ;>
Mozliwe ze to po prostu wina dostawcy. Jesli masz neta na laczach TPSA to mozliwe ze cos akurat z Twoja linia jest nie tak, albo z centrala pod ktora jestes podpiety. Powodow moze byc tak wiele ze szkoda wymieniac mozliwe przyczyny. Rownie dobrze moglbym wziac szklana kule albo fusy po wieczornej herbacie i z nich sprobowac odczytac. :evul:
TaJemniczy
09-10-2009, 18:13
Witam.
Pisze post w imieniu kolegi i w sumie moim , gdyż skończyły nam się już pomysły:)
Mianowicie ;
Mój przyjaciel ma laptopa Asusa, karta graficzna zintegrowana 128 mb, 2 gb ramu, celeron 1,8, oraz neta 1mb na stałym złączu. W sumie tibia powinna mu chodzić, lecz....
Występują u niego spadki fps z 65 na 15, owa sytuacja nie trwa długo bo 1-2 sek, lecz zdarzają się freezy po 30 sek i wtedy jest kaplica. Głowimy się i troimy z pomysłami, ale nic to nie daję. Owy problem nie jest stały tzn. Może być tak że zdarzy się to raz dziennie, a może zdarzyć się 7,8 razy i to albo podrząd, bądź po jakimś czasie, lub odstępie. Próbowaliśmy;
-formata
-różnych sterów do grafiki
-byli panowie od neta
-zmiana w ustawieniach gry
-ustawieniu większego priorytetu
- sposoby podane na tym forum
Niestety, mogiła....
Może trzeba ustawić jakoś kartę graficzną , programem catalyst control center??(kolega posiada ati readon 1100 kartę graficzną i owy program służy do ustawienia grafiki, niestety ja nie potrafię )
Serdecznie pozdrawiam...;)
A ujawnisz mi dostawcę neta?
TaJemniczy
10-10-2009, 00:00
Niestety przyjacielu, to żadna marka która działa w Polsce, jest to prywatna siec w gminie, która obejmuje telefonie i właśnie internet.
Spróbuj grać na DX5 i powiedz czy zdarzają się takie rzeczy nadal.
(Wtedy jest jakiś procent, iż to nie wina karty graficznej.)
Ogólnie używa DX9 czy OpenGL'a? A może jedzie na DX5?
Hmmmm... A występuje spadek transferu danych w tajemniczej firmie dostarczającej internet?
TaJemniczy
10-10-2009, 17:58
Spróbuj grać na DX5 i powiedz czy zdarzają się takie rzeczy nadal.
(Wtedy jest jakiś procent, iż to nie wina karty graficznej.)
Ogólnie używa DX9 czy OpenGL'a? A może jedzie na DX5?
Hmmmm... A występuje spadek transferu danych w tajemniczej firmie dostarczającej internet?
Gra na dx5 bądź na dx9 , na open w ogóle się nie da bo tnie. Spadku nie ma, bo przy pobieraniu plików prętkość jest normalna, strony też się otwierają normalnie.
Kazikusik
14-10-2009, 08:43
Ja natomiast mam taki bardzo dziwny problem:
Mam na jednym koncie 2 chary ( na Selenie i Elerze) . Gdy loguję się na Selenę ( nawet z samego rana) , mam okropne lagi ( 3 kroki i kilku- / kilkunastu sekundowy lag) . Natomiast na Elerze nic. Wszystko pięknie chodzi.
Pomóżcie. ;(
gravelet
17-10-2009, 01:49
Ja natomiast mam taki bardzo dziwny problem:
Mam na jednym koncie 2 chary ( na Selenie i Elerze) . Gdy loguję się na Selenę ( nawet z samego rana) , mam okropne lagi ( 3 kroki i kilku- / kilkunastu sekundowy lag) . Natomiast na Elerze nic. Wszystko pięknie chodzi.
Pomóżcie. ;(
Mam dokładnie taki sam problem z Isara, na Julerze i innych serwerach działa mi idelanie, a Isara od niedzieli takie lagi że nie mogę grać... czy ktoś wie co z tym zrobić. Jeszcze w sobotę wszystko było ok.
Aurus_Mora
18-10-2009, 22:21
witam
Mam następujący problem od soboty 10.10.2009 gdzieś godziny 22 do dziś jak narazie mam lagi kicki na neostradzie 1mb paru znajomych ma podobny problem, komp sprawdzany rożnymi antywirusami, postać zalogowana u kumpla na radiowce śmiga idealnie u mnie na neo fatalnie, szczerze nie mam zielonego pojęcia co jest z tym dodam ze ściągalność mam 130kb/s ping kolo 50ms, a lagi jakoś są, zadzwoniłem do tepsy gość zresetował porty i all stwierdził ze ok, lagi jedna dalej. Mieszkam w okolicach Rybnika jeśli to możne pomoc.
No więc tak. Mam lagi ale nie mam pojęcia dla czego. Lagi wyglądają tak, że jak biegne 180 levcem na utani gran hur, to musze co chwile wciskać strzałke jeszcze raz bo postać co jakiś czas staje na kilkanascie milisekund, czasami nawet dłużej. Także jak wbiegam pod wysoki budynek, czy wchodze po schodach, tez jest taki 0,5 sekundowy lag.
Moj net to:
http://www.speedtest.net/result/596001576.png (http://www.speedtest.net)
http://www.pingtest.net/result/1265159.png (http://www.pingtest.net)
Konfiguracja komputera:
Core2Duo 2,34 Ghz
2 GB RAM
Nvidia Geforce 8800 GT
Powiem tyle, że kiedyś nie miałem lagów wogóle. Pewnego razu jednak złapałem jakiegoś dosyć wrednego wirusa. Sformatowałem dysk, i niestety ale od tamtego czasu Tibia zaczela sie ciac. Czy ktos wie, co może być przyczyną? Komputer był setki razy skanowany przez najnowsze antywirusy które nic nie wykryły.
Lagi spowodowane za słabym sprzętem nie wchodzą w grę, mam na luzie 120 fpsów przy niskim zużyciu procesora, jednak mimo wszystko postać przystaje, szczególnie gdy na ekranie jest więcej ludzi, bądz potworów.
Ma ktoś jakąś koncepcję?
szczególnie gdy na ekranie jest więcej ludzi, bądz potworów.
Wyłącz battle lista, to na prawde pomaga.
Witam ... chciałem sie zwrócic z prosbą o pomoc ..
Od jakis 2 miesięcy mam lagi w tibi .. (szukałem poradnikow na forum robiłem co kazali i nie pomaga ..) .. nie są to jakies wielkie lagi, ze sie grac nie da, jednak co jakis czas mi sie zdarzają takie chwilowe lagi .. (gdy expie na cyclopolis lub na dragach to potrafi zabic .. juz 2x przez to padłem).
Jesli ktos znałby jakis sposob, to bardzo prosze o pomoc .. (mam lagi tylko w tibi !! w lineage II, Metinie, COD 4, Warrocku, Mu Online lagów nie mam)
to nie wina dostawcy neta(raczej) bo bym mial lagi w innych grach ;\..
Witam
Mam problem z neostarda a mianowicie przed zakupem nowych czesci wszystko dobrze dzialalo ale po zakupie nowych czesci tak jakby przerywa mi polaczenie ale moge sie leczyc rzucac czary jak np gram w cod4 to mi wyskakuje napis "Przerwane polaczenie" jakby co uzywam liveboxa (przed i po zakupie nowych czesci)
Z gory dziekuje :)
Co konkretnie nowego kupiłeś?
kupilem karte graficzna zasilacz procesor i plyte glowna
Instalowałeś na nowo Windowsa? A karta sieciowa, ta sama czy zintegrowana z nową płytą?
Z poczatku milaem tego samego windowsa ale odrazu byl zmieniony na viste potem spowrotem xp ale nadal jak na wiscie byly te lagi karta sieciowa ta sama przed i po
Edit
przed zmiana na viste nie musialem istalowac sterownika do karty sieciowej
to zależy od konstrukcji gry.
Ja bym jednak obstawiał na winę Lajwboxa TePeka :<
Od jakis 2 miesięcy mam lagi w tibi .. (szukałem poradnikow na forum robiłem co kazali i nie pomaga ..) .. nie są to jakies wielkie lagi, ze sie grac nie da, jednak co jakis czas mi sie zdarzają takie chwilowe lagi .. (gdy expie na cyclopolis lub na dragach to potrafi zabic .. juz 2x przez to padłem).
Jesli ktos znałby jakis sposob, to bardzo prosze o pomoc .. (mam lagi tylko w tibi !! w lineage II, Metinie, COD 4, Warrocku, Mu Online lagów nie mam)
(NIE MAM NEO)
Witam :)
Zwracam się z serdeczną prośbą o pomoc. Mój problem polega na tym, gdy włączam filmiki na full screenie komputer automatycznie się zawiesza i pozostaje tylko zresetowanie sprzętu, podobnie jest gdy uruchamiam Tibie, odrazu po odpaleniu (max 2,3 sec.) jest zawieszenie i mogę tylko zresetować komputer. Domyślam się, że mogę nie mieć potrzebnych sterowników, ale to tylko moje zdanie no i nie wiem co mogę innego zrobić żebym mógł w spokoju pograć.
Mam nadzieję, że ktoś miał taki problem i będzie w stanie mi pomóc. Z góry dziękuje i pozdrawiam! ;) / bosski
- - - - - - - - -
Do Emoshit: raczej chyba nie do mnie podpowiedź? :)
sprawdz temperatury podzespołów
no to (pewnie ku waszemu zaskoczeniu) mam problem z lagami !
Jest to dosc specyficzne - co jakis czas (raz na godzine, czasem czesciej, czasem rzadziej), postac mi "zacina" sie na pare dobre sekund, czasem kilkanascie. Mam internet dzielony przez router i ja grajac na laptopie miewam takie lagi, a brat na zwyklym PC nie. Jest to uciazliwe, bo gdy wydaje mi sie ze niemam lagow, wystarcza taki jeden porządny i gleba.
Mam 1 mb dzielony na 2 kompy, z Vectry.
Laptop hp pavilion dv9700
Chuj mnie zaraz z tymi lagami pierdolnie 3 meisiace pacca pozlo w pizdu.
Mi laguje zawsze po jakimś upku albo patchu Tibii. Normalka. Mam Lapka Acer 1,7 GHz, 1,5 Gb RAM, Grafa zintegrowana "Mobile Intel 945 Express Chipset Family", Provider - VECTRA 6 Mb, do tego KIS 2009, router SysLink dzilony na 2 kompy. KIS na pewno nie obciąża, bo czy go włączę czy wyłączę to i tak od ostatniego patcha tnie tibie, choć od 2 dni lagi jakby zmalały i to odczuwalnie. Czasem pomaga wyłączenie modemu i routera na parę minut.
To co napisałeś to normalka. Po paczach i updejtach więcej luda wchodzi na tipje, aby sprawdzić, jakie Kipy wprowadziły zmiany.
Czynników jak już ktoś pisał, może być wiele i tak na prawdę nie da się jednoznacznie powiedzieć gdzie leży problem z lagami.
(NIE MAM NEO)
JUZ KURWA MAC NIE MAM SIŁY.
Mystiquer
11-12-2009, 10:01
od okolo tygodnia mam podobny problem i to nie jest spowodowane netem, jeszcze nie wiem czym ;s
Moze ktos mi pomoc? Mam internet bezprzewodowy (przez router, 65 Mbits/s) i mam lagi, nie wiem dlaczego. Powylaczalem programy typu GG, Skype oraz antywirus, mam wlaczona tylko Tibie a lagi nadal sa, nie za duze ale co jakis czas mi sie tak na chwilke Tibia zacina.
okolo 60 Kb/s
:O!
To chyba jest odpowiedź?
Wybacz, pomylilem sie. Obecnie jest 65,0 Mbits/s.
Wybacz, pomylilem sie. Obecnie jest 65,0 Mbits/s.
Ty, co ty masz za neta? Ja mam 25 Mb/s i to jest mega prędkość na tipje.
mam bardzo zjebany i po*****ony problem a mianowice od 3 meisiecy mam zjebane i po*****ony lagi w tibi i tylko kurwa w tibi w niczym innym (w COD 6, Warrock, Lineage II, mu online, Metin 0 lagow TIBIA ZJEBANA GRA 2D kurwa lagi jak sam s*****el i do chuja zaden sposob nie dziala.. wszystko juz zrobilem i nicccccccc.. pierdole nie robie helppp bo si epotne i zabije, bo musze grac w tibie
Żegnaj i tak mało mnie obchodziłeś.
Witam mam ostatnio lagi mam laptopa procesor2x2.0Ghz Ram4gb internet netia1mb
Witam mam ostatnio lagi mam laptopa procesor2x2.0Ghz Ram4gb internet netia1mb
A router i inne bajery? Jeśli potrafisz se podłączyć lapka kabelkiem lan z routem to powiesz mi czy widzisz jakieś zmiany.
A router i inne bajery? Jeśli potrafisz se podłączyć lapka kabelkiem lan z routem to powiesz mi czy widzisz jakieś zmiany.
Internet mam podłączony z modemu rutera nie mam
Witam
Mam taki problem
Od mniejwięcej połowy grudnia mam kosmiczne lagi/freezy/wyrzucenia z gry, potężne przerwy w przypadku chodzenia strzałkami / wychodzenia i schodzenia po schodach na serverze Galana(Ger). Internet mam od Netii (1Mb) z którym nigdy nie było problemów w przeszłości. Problemy pojawiają się tylko w Tibii, bez znaczenia godziny lub dnia. Napisałem do supportu, oni zaś powiedzieli że problem leży po mojej stronie, dlatego pytam tutaj może ktoś będzie wiedział co mu dolega.
PC' jest podłączony 10cm kabelkiem do routera Cisco Linksys (Wag160n). Sprzęt Intel Core duo e7300 2,66GHz, Windows 7 32bit (3 dni temu zainstalowany, na XP działo się to samo) GF 9800GT, 4GB ramu 1112hz taktowanie.
Próbowałem mieszać DirectX z 5 do 9 i openGL nic nie pomogło.
Pozdrawiam
Witam
Mam taki problem
Od mniejwięcej połowy grudnia mam kosmiczne lagi/freezy/wyrzucenia z gry, potężne przerwy w przypadku chodzenia strzałkami / wychodzenia i schodzenia po schodach na serverze Galana(Ger). Internet mam od Netii (1Mb) z którym nigdy nie było problemów w przeszłości. Problemy pojawiają się tylko w Tibii, bez znaczenia godziny lub dnia. Napisałem do supportu, oni zaś powiedzieli że problem leży po mojej stronie, dlatego pytam tutaj może ktoś będzie wiedział co mu dolega.
PC' jest podłączony 10cm kabelkiem do routera Cisco Linksys (Wag160n). Sprzęt Intel Core duo e7300 2,66GHz, Windows 7 32bit (3 dni temu zainstalowany, na XP działo się to samo) GF 9800GT, 4GB ramu 1112hz taktowanie.
Próbowałem mieszać DirectX z 5 do 9 i openGL nic nie pomogło.
Pozdrawiam
Ten sam problem mam tez mam internet od neti i od kiedy zacząłem znowu grac lagi expic i nie da się i nie wiem co mam zrobić:(
Zróbcie spidtesty:
http://www.speedtest.pl/
Masz moje"
http://yfrog.com/3mllllyp
download 1012
Upload 308
ping 34.38 ms
Dziwne, netu dobry, a grać si ni da.
Próbowaliście grać bez zakładki battle?
Bulahtm, zapomniałeś zamazać jednej komórki z IP :P
Dziwne, netu dobry, a grać si ni da.
Próbowaliście grać bez zakładki battle?
Bulahtm, zapomniałeś zamazać jednej komórki z IP :P
Ja wogóle gram bez battle powiem Ci inaczej:
zmiana routera
zmiana MTU
reinstal systemu
kopanie w rejestrze i zmniejszanie wartości plików
Nic nie dało, jakieś jeszcze pomysły?
exynighter
04-01-2010, 20:37
Witam, ostatnio mam dość uciążliwe lagi nie mam pojęcia czym spowodowane, nie są jakies hiper mocne lagi lecz w*****ające jest to że bije sobie gsa i mnie ścina co jakiś czas i ten pajac mnie dogania ; p Internet mam z netii 1Mb, router d-link Di-524 + modem również d-linka DSL-320T, kombinowałem tam coś portami ale gówno to dało ;p z adjust framate limit również ale także bez skutku.
Aaaaa od kompa to na bank nie jest, bo to dość dobry sprzęt ;] Aaaa i komp prawie co po formacie (Windows 7).
Edit. zapomniałem dodać serw to Obsidia
To wina internetu z neti chyba bo jak już 3 osoba ma to samo to co to może być :(ja tez takich dużych lagow nie mam ale na lepsze potwory nie pójdę bo się wyłożę a na tych dragach ciągle expic to lipa I serwer to Aldora
Jedna prosta sprawa, zgłaszajcie usterki do Netii. Zadzwońcie powiedzcie że jest przerwa w przesyłanu pakietów jak gracie w gry MMO lub oglądacie filmy online.
Po prostu nie dajcie sobie wmówic że wszystko jest ok, bo tak nie jest. Wykonajcie ich polecenia i w końcu naprawią. Ja już 3x zgłaszałem to i wreszcie kazali mi odezwać się za 72h jezeli się nie poprawi.
Pozdrawiam
Jedna prosta sprawa, zgłaszajcie usterki do Netii. Zadzwońcie powiedzcie że jest przerwa w przesyłanu pakietów jak gracie w gry MMO lub oglądacie filmy online.
Po prostu nie dajcie sobie wmówic że wszystko jest ok, bo tak nie jest. Wykonajcie ich polecenia i w końcu naprawią. Ja już 3x zgłaszałem to i wreszcie kazali mi odezwać się za 72h jezeli się nie poprawi.
Pozdrawiam
A ty masz internet z Neti czy czego innego?
exynighter
09-01-2010, 19:09
Kurwa... już do bani dostaje z tymi lagami, może jest jakiś sposób żeby coś poradzić, może wypowie się ktoś co ma Netie, nie wiem może mam zadzwonić do nich czy co, od kompa to raczej na bank nie jest bo przed formatem mialem xp i tak samo bylo a teraz windows 7 i dalej te lagi pieprzone...
Ja tez ben de do nich dzwonił bo mnie hu. już strzela z tymi lagami i transfer ściągania tez się zmniejszy
exynighter
10-01-2010, 00:05
No właśnie u mnie wszystko śmiga świetnie,, poza tibią... No kurwa już 2 tyg tak jest, a w weekendy to już w ogóle porażka na off ledwo daję radę, jedynie jak wejdę wcześnie rano to jakoś śmiga.
http://www.speedtest.net/result/677427043.png (http://www.speedtest.net)
Kurwa...
...gdzie?
do bani dostaje z tymi lagami
dalej te lagi pieprzone...
Powiedz to do matki, takimi samymi słowami uzależnieńcu jeden.
ben de
Inteligent jeden.
bo mnie hu. już strzela
Pisze się chu. polaczku...
No kurwa
...no ale gdzie w końcu -.-?
na off ledwo daję radę
Nie wiedziałem, że można grać bez neta w tipje.
------------------------
Zamiast użalać się na forum, weźta dzwońta do Netii i użalta si tam, jo?
Widać, że to dostawca ma problemy, wy dysortografy jedne.
exynighter
10-01-2010, 11:28
Omg, kocham takich ludzi na forum, po pierwsze chyba nie wiesz co to Orc Fortress, skoro zrozumiałeś że chcę grać w tibie bez neta, no ale spoko. Rozpisałaś się milionem cytatów a wystarczyłoby napisać, że telefon do netii byłby dobrym rozwiązaniem, zresztą co ja będę karmił trolla. Aaaa no i naprawdę nie wiem jak mogłem użyć słowa 'kurwa' przepraszam najmocniej, aaa słowo 'pieprzone' naprawdę nie wiem jak mogło mi się wymsknąć tak straszliwe przekleństwo. Uzależnieńcu ?? Jakoś nie czułem objawów abstynencyjnych podczas 1.5 rocznej przerwy z tibią (zacząłem grać od 2 tyg znowu)
Edit/ tak apropo tego problemu to właśnie nie wiem czy dostawca bo wszystko inne śmiga ładnie, nie wiem może w tibii jakieś pakiety gubię czy coś???
Omg, kocham takich ludzi na forum, po pierwsze chyba nie wiesz co to Orc Fortress
Fuuuuu, jesteś bisex. Wiem przynajmniej jak się pisze "of" a ni "off" jak ty.
że telefon do netii byłby dobrym rozwiązaniem, zresztą co ja będę karmił trolla.
Hah, troul, który klnie, będzie mnie pouczał. Dobre!
Aaaa no i naprawdę nie wiem jak mogłem użyć słowa 'kurwa' przepraszam najmocniej, aaa słowo 'pieprzone' naprawdę nie wiem jak mogło mi się wymsknąć tak straszliwe przekleństwo.
No właśnie! Przyznaję Tobie rację.
Uzależnieńcu ?? Jakoś nie czułem objawów abstynencyjnych podczas 1.5 rocznej przerwy z tibią (zacząłem grać od 2 tyg znowu)
To czemu jesteś taki wulgarny? Jakby tobie mama neta odłączyła na frostach ; (
tak apropo tego problemu to właśnie nie wiem czy dostawca bo wszystko inne śmiga ładnie, nie wiem może w tibii jakieś pakiety gubię czy coś???
To czemu wszyscy z Netią płaczą od około 2. tygodni? Pewno dostawca.
Komisarz1
10-01-2010, 16:24
Mam potencjalnie netię 2mb/s.
Speetest wykazuje że mam te 2mb/s ale mam freezy w tibi i w ogóle cały net mi muli...
Dzwońta do netii, bo wszyscy się użalają na nią!
Komisarz1
10-01-2010, 21:13
Ale reszta wszystko działa dobrze, tylko tibiaszka nie ;<
exynighter
10-01-2010, 23:34
Dzwoniłem do netii, czekałem z 15 minut i stwierdziłem że mi się już nie chce ;] jutro zadzwonię jeszcze raz.
Do Shivka - fakt pomyliło mi się zamiast of napisałem off, mój błąd. Z przeklinaniem też masz rację, głupi nawyk ale rozdrażnił mnie ten banalny tekst "gdzie" , nie wiem ale cholernie mnie to denerwuje. "troll który przeklina" , hmm przeklinanie nie robi mnie trollem, troll to raczej osoba która wywołuje kłótnie a ty to właśnie robiłeś wykorzystując swój sarkazm, i czepianie się szczegółów. Ok wyjaśniłem co chciałem, koniec kłótni bo można to ciągnąć w nieskończoność. Bless Ya, napisze jutro czego się dowiedziałem dzwoniąc to miłych panów/pań z netii ;p (chyba że znowu każą mi czekać ponad 15 minut, noo po prostu mnie się nie chce i tyle xD)
Dzwoniłem do Neti i powiedzieli mi ze jest wszystko ok i to jest problem z winy tibi i dalej nie wiem o co biega
Ok wyjaśniłem co chciałem, koniec kłótni bo można to ciągnąć w nieskończoność.
No, o to właśnie chodzi.
Dzwoniłem do Neti i powiedzieli mi ze jest wszystko ok i to jest problem z winy tibi i dalej nie wiem o co biega
Tak... a mój kumpel i wy macie takie same problemy, a inni użyszkodnicy jakoś si ni żalą. Netia jest przyczyną i tyle.
Co do innych gier:
Działają one pod innymi serwerami, stworzonymi pod te gry. Tak więc nie odwołujcie się do CS'ów, Metinów, bo to ni ma sensu.
Jak mi padał net w pewnej grze, to nawet o tym nie wiedziałem przez 3 minuty, dopóki skapnąłem się, że postacie idą w jednym kierunku, a ja broni nie mogłem zmienić...
I jak dzwonił ktoś do tej neti bo ja już 2 razy i nic nie pomogło
Witam mam Straszne lagi ;/
Zmniejszyłem Podatność jak mi proponowano z 20% na 0%.
Ale to nic nie dało =/
Jeżeli chodzi o kompa to mam dobrego, świeżo kupionego.
Internet też 5MB firmy UPC.
Proszę o jakieś wskazówki !
Witam.
Mam problem dotzcyacz lagow, pewnie jak kaydz innz. A mianowicie:
Wiem jaka jest przyczyna: jest to moj internet ktory jest mobilny "play". Domyslam sie, ze to nie jest dlatego ze jest on wolny tlyko ze poprostu jest to internet mobilny, czyli wachajaca sie ciagla stala pobierania/ wysylania.
Moje pytanie jest takie (pewnie glupie), czy sa moze jakiejs programy/ programiki ktore ograniczaja wlasnie wachania i co za tym idzie lagi. Jest to bardzo uciazliwe. Domyslam sie, ze jak by cos takiego istnialo to bylo by bardzo popylarne, ale mam nadzieje ze sie myle i ktos mi pomorze.
Z gory, wielkie dzieki za odpowiedz.
Siemano już od kilku miesięcy mam lagi w tibi i tylko w tibi. Mam bardzo dobrego kompa kupionego w zeszłym roku , net 1 mb neostrada podzielony przez router , gdy gram na drugim kompie to tam nie mam lagów. Jaka może być tego przyczyna ? Pozdro
kubacocacola27
25-04-2010, 04:42
Siemano już od kilku miesięcy mam lagi w tibi i tylko w tibi. Mam bardzo dobrego kompa kupionego w zeszłym roku , net 1 mb neostrada podzielony przez router , gdy gram na drugim kompie to tam nie mam lagów. Jaka może być tego przyczyna ? Pozdro
Jeżeli na jednym OK! a na drugim BAD! to wina kompa na którym jest BAD! ;p. Najlepiej było by jakbyś przeinstalował kompa a jeżeli nie chcesz to przeskanuj, wgraj TuneUp 2010, ccleaner i wyczyść wszystko. I powiedz czy zadziała.
a teraz mój problem mam neta 16 mb comcast [ usa ] i mam lagi nie wiem czemu na wszystkim trzech kompach lagi są.... Nawet po przeinstalowaniu.... Świat Malvera, jest położony w USA więc lagi powinny być mniejsze... kurwa proszę o jakąś pomoc THX!
--- kubacocacola27 dodał 8 minut i 31 sekund później ---
Witam.
Mam problem dotzcyacz lagow, pewnie jak kaydz innz. A mianowicie:
Wiem jaka jest przyczyna: jest to moj internet ktory jest mobilny "play". Domyslam sie, ze to nie jest dlatego ze jest on wolny tlyko ze poprostu jest to internet mobilny, czyli wachajaca sie ciagla stala pobierania/ wysylania.
Moje pytanie jest takie (pewnie glupie), czy sa moze jakiejs programy/ programiki ktore ograniczaja wlasnie wachania i co za tym idzie lagi. Jest to bardzo uciazliwe. Domyslam sie, ze jak by cos takiego istnialo to bylo by bardzo popylarne, ale mam nadzieje ze sie myle i ktos mi pomorze.
Z gory, wielkie dzieki za odpowiedz.
Wgraj CfosSpeed mi pomógł troche ale i tak te sraki są ... :baby:
Diablo91
04-05-2010, 16:54
heyah
Od niedawna mam (w zasadzie brat ma) nowy internet - Blueconnet. (bezprzewodowy jak by ktoś nie wiedział :d)
Sam myślę na wzięciem takowego internetu więc sobie modem wypożyczyłem na kilka dni by posprawdzać jak u mnie chodzi ];>.
Zainstalowałem go bez problemu, wyszukuje siec (EDGE Era, full zasięg - prawie cały czas, niekiedy łapie UTMS ale rzadko) włączam mozile i miłe zaskoczenie stronki chodzą duużo szybciej niż na moim aktualnym necie (Orange Free - bezprzewodowy). Z ciekawości odpalam tibie, a tu niespodzianka. 0 lagów, w końcu mogę chodzić strzałkami bez opóźnia (ping w opcjach klienta ustawiony na 90/ po 90 klatek mam).
W czym problem zapytacie? KICKI :/. Po około 10-15 minutach z ni owego net łapie freeaza* (ok 20 sekund) i zawiesza się klient po czym zostaje wyrzucony z gry (kick). Już x2 razy padłem na głupim dragonie przez to.
1)Moje pytanie brzmi czy jest jakiś sposób na pozbycie się tych freazów neta i kicków? Wgrałem CfosSpeed, ale nic z nim nie ustawiałem więc pewnie dlatego nie ma żadnych zmian. Czy znacie jakieś inne sposoby?
2) Czytałem gdzieś o antenie do owego modemu, kosztuje ok 60 zł. Czy waszym (Ci co mają taki sam net) opłaca się ją kupować? Czy net dużo lepiej chodzi? No i czy będzie ściągać sieć UTMS.
Próbowałem już:
- reinstalować program blueconneta,
- bawić się opcjami w kliencie (Graphics -> Zmniejszenie Limitu, zmiana z DX9 na DX5/OPEN GL),
- instalowałem CfosSpeed (Nie umiem go skonfigurować, pomoże ktoś?).
* Patrzyłem na 'statystykę' w programie BLUECONNETa i widać że wykres jak był rosnący spada do zera.
Za szybką odpowiedź będę baaardzo wdzięczny. :)
Chyba nic z tym nie zrobisz, jeśli to wina samego niebieskiego kontaktu.
Diablo91
05-05-2010, 13:11
Hm, no nic dzięki za szybką odpowiedź. Pozostaje mi czekać aż bro kupi tą antenę. Może to coś da.
Witam mam pewien problem związany z lagami
Mam internet 5mb <Toya> przez kablówkę
komputer 4rdzeniowy phenom,karta 9600gt 2gb ramu...
A wiec dokładniej to wygląda tak od 23 do 13 nie mam lagow, lecz potem nie da się grac! gdy widzi potwora mam laga jakieś 2-3 sekundy a ze gram pallem
nie mam jak expic na lepszych mobach.
-Zmniejszałem fpsy,reinstalowałem sterowniki,instalowalem rozne programy do zwiększenia wydajności internetu..
-Wszystko wyłączam jak zaczynam grac.
-Problem jest tylko z tibia, patrzylem na speed testach to transfer mam 5000/700
-Nie mam wirów.
Czy to wina Dostawcy internetu ?
Jak temu zaradzić? Gram na świecie Pacera
Proszę o pomoc
Mam okropne lagi...
Komp
2,60ghz
2g ramu
karta graficzna GT220
net : UPC 5mb
Miałem formata Windows XP i 7 wgrane tylko sterowniki wiec komp nie był zawalony ...
Żeby sprawdzić czy to od neta to poszedłem się podłączyć do kumpla i tam gładko chodzi.
mam 100 poziom na świecie Candia.
Proszę o Pomoc! .:(
Aktywny Temat nie ma co _/
baryla071
27-05-2010, 17:07
Witam nie mogę pozbyć się lagów na niemieckim serwerze Guardia,
nick: Junifax
konfiguaracja komputera:
karta graficzna radeon hd 4870
asus p5k, inter core 2 duo 2x2.66 ghz
dysk twardy samsung 500 gb
Połączenie internetowe:
Połączenie lokalne http://www.speedtest.net/result/827849925.png
niestety nie mam dostępu do routera. dlatego nie mogę przekierować portu, a port mam niestety zablokowany, administrator sieci, raczej mi go nie odblokuję.
Czytałem już wiele bardzo wiele tematów na temat lagów lecz nic nie pomogło jak były tak nadal są w ciągu dnia może z 2 godzinki mogę normalnie pograć a tak reszte czasu czekam aż lagi miną. Przeinstalowywałem system z win7 na xp i spowrotem kilkukrotnie, niestety nic to nie dało próbowałem różnymi programami (czyt. cfosspeed), wiele różnych sposobów próbowałem z grzebaniem w rejestrach również nic nie dało. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc? Naprawdę bardzo proszę o pomoc, moje pomysły się skończyły nie wiem co robić,:(. pozdrawiam użytkowników forum tibia.pl
http://img514.imageshack.us/img514/4946/pingln.png
Porównaj sobie dane.
Masz mniejszą odległość, większy ping do servera z Wrocławia.
Ja większą a mniejszy ping.
Tak więc podobna sytuacja może być z serwerem z Tibii.
baryla071
28-05-2010, 15:10
czyli w moim przypadku zalecane jest zmniejszenie pingu ? jeśli to w ogóle możliwe?
LechKozak
27-06-2010, 13:15
no ej sk8y mam co jakies czas takie laagi na 30 sec i nie ma mowy żeby odlagowalo dopiero po 30 sec mam 38 sorca i expie na poh wiec mam pytanie skad to bo kompa mam dobrego ale dostawce internetowego mam skopanergo i mam prozbe o porady jak tego uniknac :)
$eriToonbra
07-07-2010, 13:50
Mam prośbę czy ktoś wie dlaczego mam tak, że gram sobie spokojnie itd a nagle freez albo lag nie wiem dlaczego mam uruchomioną tylko Tibię i nic poza tym.
Neta mam 6mb z neo i nigdy czegoś takiego nie było próbowałem już czyścić porty dzwoniłem do tp itp i nawet formata zrobiłem i wciąż to samo gram 2 h nagle freez albo 15 min i też. Łącze nie jest dzielone.
Mam prośbę czy ktoś wie dlaczego mam tak, że gram sobie spokojnie itd a nagle freez albo lag nie wiem dlaczego mam uruchomioną tylko Tibię i nic poza tym.
Neta mam 6mb z neo i nigdy czegoś takiego nie było próbowałem już czyścić porty dzwoniłem do tp itp i nawet formata zrobiłem i wciąż to samo gram 2 h nagle freez albo 15 min i też. Łącze nie jest dzielone.
A wlałeś trochę koli do wyczyszczenia wtyku z internetu RJ45?
$eriToonbra
07-07-2010, 21:46
Twoja "ri-posta" nie zadziała jesteś płytki jak denko od butelki.
Nie dowiesz się póki nie sprawdzisz ; /
Zajrzyjcie tutaj drodzy 'lagowcy' B)
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=231952
Ban się należy za keylogery
Szakalek1989
27-10-2010, 09:04
Witam, mam problem odnosnie lagów i nie wiem czym to moze byc spowodowane. Zalozylem sobie 3 dni temu Netie na laczach TP 6 mb. Transfer i stronki lataja szybko, gralem sobie w cs, wszystko okej. Postanowilem sobie przetestowac Tibie, loguje sie na 112 palka a tu lagi, postac byla wylogowana na POH to ledwo co ucieklem do swiatyni. Nie rozumiem, czemu na takim laczy mam lagi ? Na speedtest, wyskakuje mi ping od 25-31 ms. Prosze o pomoc. Dziekuje i pozdrawiam
mam internet blueconnect szybkosc jest przy 1mb/s i mam lagi nie duze ale zawsze komputer mam dobry to jest winna wolnego internetu?czy moze zapchanego kompa
wina blukonekta, lepiej grać po kablu ;/
wina blukonekta, lepiej grać po kablu ;/
tylko ze ja mieszkam w takim miejscu gdzie nie ma zadnego kablowego netu jest jakis sposob by nie miedc lagow
Niestety nie, jaki sprzęt, takie wyniki...
jest mozliwosc ze mam tez lagi bo mam zapchany komp i czy jakbym go oczyscil to by sie zmiejszyly
nie, to nie są lagi z powodu sprzętu, lecz te z powodu neta... Zrozum, że internet po kablu jest bardziej stabilny, szybszy.
wiem ale nie mam mozliwosci miec neta po kablu bo w tym miejscu nie ma zasiegu na zadan jeszcze jak bedzie to zmienie
Witam.
Mam problem na laptopie, model: ACER ASPIRE 7530.
Laptop posiadał oryginalnie wgrany system Windows Vista, obecnie zainstalowałem na nim Windows 7 Home Edytion. Laptop podłączony jest do neta poprzez router Edimax BR-6204Wg, głównie za pomocą Wi-Fi ale oczywiście jest możliwość wpięcia kabla bezpośrednio w kompa z ominięciem routera. Internet jest osiedlowy, jego prędkość to 20mb - działa świetnie.
Problem polega na masakrycznych freezach. Nie ma laggów, nie szarpie postaci, wszystko działa płynnie. Raz na jakiś czas natomiast (kilkadziesiąt sekund/kilka minut) postać się po prostu zatrzymuje.
Sprawdzałem jak postać zachowuje się w tym czasie kładąc obok siebie dwa laptopy i na drugim kompie z innym netem logując się na inne konto. Postać która ma freeza dalej się porusza, mógłbym się np kręcić nią w miejscu itd i widać to w grze, natomiast na monitorze kompa na którym jest zalogowana jest po prostu zamrożona na parę sekund. Chłopek na spory lvl i wiadomo jak takie freezy się dla niego kończą.
Proszę o pomoc, jeśli udzieliłem za mało informacji sprzętowych itp to oczywiście dopowiem co trzeba.
Pozdrawiam ;)
Ja Mam Lagi Jak Dużo ludzi Jest Kołomnie albo Jak Dużo Monsterków
adareczek
19-12-2011, 23:29
ja też mam lagi i kicki co sec ale co poradzic ;s
cinielok
20-12-2011, 17:55
Też mam lagi i mam kicka mniejwięcej co 10 min
lagow jako takich nie mam, ale czeste kicki : /
Po formacie mam problem z Tibią. Po dłuższej grze gra zaczyna mi się przycinać - postać staje w miejscu nie reaguje (animacje dalej idą), co pewien czas przeskakuje na nowe pole oraz potwory i inni gracze (tak jakby odświeżała się tibia) i znowu się zatrzymuje (czasami też rusza do przodu, ale zaraz się cofa). Trwa to kilkanaście sekund. Wie ktoś jak temu zaradzić?
Kanfarus
23-12-2011, 00:58
Spróbuj coś z framerate ustawieniami porobić, oraz ustawieniami directa w Graphics
@Kanfarus:
Framerate ustawiałem na: max, 30 i 60 - nic się nie zmieniło.
Graphics engine: na DirectX9 mam najwięcej FPS'ow (około 60), na reszcie (OpenGL i DirectXS) poniżej 30.
Rozdzielczość ekranu gry ustawiałem na: 1280*1024 16bit, 1280*1024 32bit, 640*480 16bit i 640*480 32bit - bez zmian.
Wcześniej z ustawieniami 1280*1024 32bit, framerate limit na 60fps, graphics engine ustawione na DirectX9 gra śmigała normalnie.
P.S. To na pewno nie wina internetu (ponieważ mam 20Mb/s). Już prędzej komputera (gruchot ma 6lat, a jeszcze się trzyma).
Cinderella
24-12-2011, 21:53
Kilka dni temu spotkałem się z takim "dziwnym" zjawiskiem :
Odpalona tylko Tibia, łącze 6MB po kablu i całe tylko dla niej.
Co ok. 14-15 minut lag trwający nieskończenie długo.
Mooby się ruszają, ja nie mogę.
Myszka nie działa, klawisze też.
Tylko reset kompa, bo nawet klienta Tibii wyłączyć się nie dało.
Sytuacja taka trwała kilka dni i już miałem jej dość.
Zacząłem szukać przyczyny i ...
Znalazłem !:)
Troszkę pomógł mi alert Centrum Zabezpieczeń o nieaktualnym antywirusie.
Okazało się, że był problem z uaktualnieniem bazy wirusów i program od kilku dni co 15 min. łączył się z serwerem żeby ją pobrać i w ten sposób zapychał całe łącze.
Po wyłączeniu antywira - jak ręką odjął!:)
Później tylko naprawa antywirusa i śmiga wszystko jak malina.
Pamiętajcie, że programów działających w tle jest na kompie więcej i to one mogą powodować takie problemy podczas łączenia się z netem.
lordoza123
22-02-2012, 09:20
Ja mam taki problem net 8 mb dobry komputer internet z neti i mam takie cos nie mam żadnych lagow az nagle dopadnie mnie jeden długi lag 10-20 sekund co moge z tym zrobic juz 2 dedy przez to zaliczylem
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.