Pokaż pełną wersje : Neostrada TP
Witam.
Od 2-3 dni zaczyna mi Neostrada nawalac tzn. mam częste lagi na Tibi, strony otwieraja się 2x dłużej, szybkośc transfery sciagania bardzo spadla . Czym to moze byc spowodowane ? Mial ktos takie problemy juz ?
W razie czego :
Szybkosc - 1 MB
Zamieszkanie - Wielkopolska
Też mam problemy z Neo, zaczęły się one w połowie września (pierwszy rzaz od 2 lat), więc do nich zadzwoniłem i powiedzieli, że "mają awarię" i do tego czasu ciągle to "naprawiają".
Capality
24-10-2008, 23:12
Problemem jest sama Neostrada... ale rowzniez mogles przekroczyc limit transferu danych
@Edit:
@Down:
Mój błąd xD
Z tego co pamiętam od roku żaden dostawca internetu nie ma limitu pobierania danych.
Miałem neostradę i pamiętam, że awarie zdarzały się. Nawet często..: /
Vanhelsen
25-10-2008, 00:54
Mam neonówkę i jakoś na nią nigdy nie narzekałem (po za pierwszymi miesiącami, ale to było parę lat temu).
Na przyszłość, pierwsza rzecz jaką powinno się zrobić w takim przypadku to po prostu zadzwonić do TP i spytać się "co się dzieje?!?"
Z tego co pamiętam od roku żaden dostawca internetu nie ma limitu pobierania danych.
To nie wiesz jak Play teraz ludzi wkręca xD ? 4 giga za 45 złotych, najtańszy szybki internet ;]. Oczywiście te 4 giga to transfer ... Żal mi tych co sie nabierają szczerze mówiąc ;]
Szukaj mojego poradnika, moze to Tobie pomoze, a jak nie to wysadz centrale, bo masz jakas stara heh.
Pozdro
Ja mam neo i ostatnio w sierpniu awaria, pierwsza od dwoch lat.
Jesli spada ci transfer, to sprawdz sobie najpierw kompa, zamiast dzwonic do providera. W XP start->cmd-netstat -a. Jesli polaczen TCP bedziesz mial wiecej jak 15-20 to znaczy ze masz syfu mnostwo na kompie. Oczywiscie wczesniej wylacz wszystko co korzysta z neta.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.