Pokaż pełną wersje : Druid, knight, pacc
Witam!
Gram na Guardii. Dostalem pacc na swoje konto, na ktorym mam:
- 30 druid z 29 mlvl (eq: HOTM, Bluerobe, Bluelegs, Boh, Vamipre Shield, Necrotic/Stormwind Rod, Platinium Amulet oraz 70k w dp)
- 30 knight z skillami 63/63 (eq: RH, Golden Armor, Bluelegs, Vampire Shield, BS lub mozna dokupic jakas 2 reczna, Boh, Platinium Amulet oraz 30k w dp)
To pierwszy pacc na tym koncie, czyli musze zrobic postmana, promocje, czary itp (wczesniej mialem paladina wiec wiem co gdzie i jak na pacc), chce sie szybko wybic (interesuje mnie 60 lvl+), tylko wiem ze jak sie skoncza fundusze to druidem sobie nie pogram, a knightem nie wiem czy dalbym rade na zolwiach (chodzi o szybki exp, waste moze byc)
Co polecacie?
PS. Prosze o pomoc a nie wysylanie do starych nie aktywnych tematow
wiec tak druidem zeczywiscie moze byc ciezko szybko expic bez waste ale jezeli go lubisz do konca pacc spokojnie powinienes wbic ten 60+. A kinem spokojnie mozesz ich za zolwie i nie bedzie zadnego waste nie wiem po co ludzie wkrecaja ze zolwie to niewiadomo jak sily potworek sa slabsze od cyca -.-' bloodcraby moze mocniej walaj ale maja slabszy def. Tak wiec kina to na zolwie a druid to mozesz sprobowac wyverny na edron,cyclo,a od 35 ancienty powoli :)
Hmm, osobiscie wyalbym knighta, poniewaz knight zarabia najwiecej i najszybciej z wszystkich profesji.
Druid jest dużo spokojniejszą profką.
Expowiska:
Knight: Żółwiki, Oazis Tomb dp -2 a nawet -3 z potionkami, Mintwaill z Postmanem, ew. Tyrsung
Druid: Oazis Tomb max -2, Mount Strenum???, A może ogólnie bij na pustyni Darashi.
Zależy jaki styl gry lubisz...
Napisz więcej osób ci pomoże
Zależy na co masz ochote. Owszem, na początku knight będzie fajny, bedziesz wkrotce wynosił worki z kasa z żółwi, barbarianów, lizardów, małp, dworców czy czego tam. Ale zastanów sie czy chcesz to robic do usranej śmierci/końca pacca, a od wielkiego dzwonu wybrać sie na dragony czy coś i zmarnować kase która zarabiałeś. Bo knight ma naprawde dużo mniejszy potencjał niż druid. A expa na żółwiach nie sposób nazwać szybkim, napewno nie na tym lev :P
Właśnie tak od 40 lev (do mniej wiecej tego czasu knightem sie relatywnie lepiej gra) zaczyna już być widoczna ta różnica, gdy zaczniesz robic trochę poważniejsze dmg ze spellów i dragony, tomby za tp, ASy itp nagle stoją przed Tobą otworem... I wcale nie jest tak że zawsze bedziesz miał waste- na ASach jeśli zrobisz lootbag z plate armorów to wychodzisz na 0, jak lootniesz shielda/waraxe to masz profit. A exp w tempie level/1:10h? Sprobuj tak zrobic knightem na ~40.
Troche później staniesz sie wartościowym dodatkiem na hunty z powodu sio. I będą się o Ciebie "bić"- a robiłbyś w miedzyczasie knightem? Żółwie, barbariany.....
Właśnie, hunty - znajdz sobie jakiegoś blokera z troche wyższym lev i możecie ownować dobry kawał Tibii.
Poza tym knight może od biedy expic i zarabiać bez pacca (elfy, Dark Cathedral czy co tam), druid niekoniecznie.
Czyli, podsumowując, druid:
> sprzedaj eq knighta, zostaw mu jakiegoś k seta/w helmet i bohy just in case, gdybyś jednak miał kłopoty z kasa
> dokup focus cape i jakis spellbook, zaopatrz sie w hailstorm rod
> spróbuj dobić do 40 na tombach, i jedziesz ASy i dragony
> zarabianie kasy na późniejszym etapie: necro, jeszcze dalej: hero, bk + bloker
> na exp bierz life ringi
> używaj elemental eq w miare możliwości
> hunty z blokerem troche później: GSy, DLe, Vamp Hell, Quara Scouty, Hydry
> PG (też troche później): Frosty z SD (45+, możesz solo, level w ~40 minut, mniej jak masz dobry mlev), Quara Scouty z Terra Wave (bloker, 50 minut?), ASy (bloker, Frigo hur, godzina ok?) - tylko jak masz duzo kasy
> do końca pacca powinieneś z powodzeniem wbić 70 lev z odrobina samozaparcia
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.