zaloguj się

Pokaż pełną wersje : BC Rich

Ditto
25-10-2008, 23:42
Witam, to po pierwsze.
A przechodząc do rzeczy, przymierzam się do zakupu nowej gitary i rozpatruję dwie opcje. Na gitarze niezbyt długo, ale trochę już czasu gram. Jednak postanowiłem zwrócić się do bardziej zorientowanych osób w pewnej sprawie. Szukałem trochę, ale nie widziałem nigdzie podobnego tematu.

Chodzi mi o te dwa wiosła
http://guitarcenter.pl/catalog/gitara/gitary/gitary-elektryczne/bc-rich-beast-avenge-sob
oraz
http://guitarcenter.pl/catalog/gitara/gitary/gitary-elektryczne/bc-rich-warlock-bronze

Szczególnie chodzi mi o różnicę w przetwornikach, jak różni się dźwięk i takie tam. Do tego, w jednym jest tylko jeden potencjometr, czy to wielka różnica? Jeśli tak to jaka. Jednak wszelkie inne opinie będą mile widziane. Wielkie dzięki z góry.

gavreonien
26-10-2008, 00:08
Moim skromnym zdaniem nie opłaca się kupować tych gitar tylko ze względu na ich kształt... Co nie zmienia faktu, że promocja BCR Beasta jest niezła :) Zresztą, nie polecam kupować gitary bezpośrednio przez jakiś serwis internetowy... Trzeba potrzymać gitarę, pograć coś na niej, dopiero wtedy myśleć o kupnie. W tym przedziale cenowym proponuje się rozglądnąć za gitarkami Washburna, epiphone'a, ewentualnie cort'a z serii x6 (tak mi się wydaje, mogę się mylić).

Tuhamiid
26-10-2008, 00:16
@up
Kolega ma racje, jesli chcesz kupic gitare, to idz/jedz do jakiegos sklepu muzycznego, wez gitare w reke, popróbuj troche na niej pograc, poczuj jak Ci lezy w rekach itd, bo kupisz taka na necie a potem bedziesz zalowal mimo ze promocja kusi ;)

Ditto
26-10-2008, 09:45
Ale tylko dałem linki, żeby powiedzieć o jakie mi chodzi. Odpowie ktoś, czym one konkretnie się różnią?

@Down

"Szczególnie chodzi mi o różnicę w przetwornikach, jak różni się dźwięk i takie tam. Do tego, w jednym jest tylko jeden potencjometr, czy to wielka różnica? Jeśli tak to jaka. Jednak wszelkie inne opinie będą mile widziane. Wielkie dzięki z góry."

Zalgadis
26-10-2008, 10:31
Tam masz wszystko opisane, a no i kształtem jakbyś nie widział.