Calen Futh
26-10-2008, 19:07
Witam. Otóż mam "problem". Mam za zadanie napisać plik wsadowy, który wykona następujące operacje:
1. Utworzy katalogi A oraz B.
2. Skopiuje katalog A do katalogu B.
3. Usunie pierwotny (nieskopiowany) katalog A.
Punkt drugi ma się odbyć za użyciem komendy copy, bądź xcopy. W każdym razie nie move.
Z punktem 1. oraz 3. nie mam problemu. Punkt drugi nagle staje się dla mnie znakiem zapytania. Komenda copy służy do kopiowania plików, a nie katalogów więc odpada. Xcopy o którym pisze w dosowym helpie, że służy do kopiowania katalogów też zachowuje się tak samo jak copy- nawet jeśli staram się dodać do polecenia np. "/E". No i co tu zrobić?
O ile dobrze zrozumiałem to teoretycznie polecenie:
@xcopy C:\A C:\B /E
powinno działać. A tu zonk. Byłbym wdzięczny za pomoc.
@down: Jakoś nie widzę pod tym linkiem niczego co mnie naprowadza na odpowiedź. Wiem na czym polega tworzenie plików wsadowych. Tutaj się pojawia problem z wybiórczą komendą.
1. Utworzy katalogi A oraz B.
2. Skopiuje katalog A do katalogu B.
3. Usunie pierwotny (nieskopiowany) katalog A.
Punkt drugi ma się odbyć za użyciem komendy copy, bądź xcopy. W każdym razie nie move.
Z punktem 1. oraz 3. nie mam problemu. Punkt drugi nagle staje się dla mnie znakiem zapytania. Komenda copy służy do kopiowania plików, a nie katalogów więc odpada. Xcopy o którym pisze w dosowym helpie, że służy do kopiowania katalogów też zachowuje się tak samo jak copy- nawet jeśli staram się dodać do polecenia np. "/E". No i co tu zrobić?
O ile dobrze zrozumiałem to teoretycznie polecenie:
@xcopy C:\A C:\B /E
powinno działać. A tu zonk. Byłbym wdzięczny za pomoc.
@down: Jakoś nie widzę pod tym linkiem niczego co mnie naprowadza na odpowiedź. Wiem na czym polega tworzenie plików wsadowych. Tutaj się pojawia problem z wybiórczą komendą.