PDA

Pokaż pełną wersje : Kim Grac sorcerer Czy pallem od nowa

DiabLo$
27-10-2008, 14:44
Witam otóż mam problem nie wiem jaka profesja grac mam sorcerera 15 lev 10 m level i jak patrze ze wszyscy graja palkiem to mi się odechciewa grac sorkiem i oto moje pytanie czy opłaca się robić palka jak mam sorcerera 15 lev z pacc

Kidler1993
27-10-2008, 14:50
Graj Sorem <znaczki> ;]

DiabLo$
27-10-2008, 14:57
A na czym expic ;) Potrzebuje koniecznie pieniędzy próbowałem larvy ale zawsze zajęte :( .

Aphino
27-10-2008, 14:58
Tak jak kolega wyżej graj Sorcerer'em
Zaczniesz grać Paladynem to zobaczysz ze wszyscy graja Sorcerer'ami

Masz PACC graj Sorcerer'em

Matinn
27-10-2008, 15:03
@Diablos
Exp na Rotach Darashia/Liberty Bay/Edron

DiabLo$
27-10-2008, 15:39
A Jakiś największy resp i mapkę bym poprosił ;)

Panicz
28-10-2008, 13:12
A Jakiś największy resp i mapkę bym poprosił ;)

moze jeszcze waypointy ? xd

sadzac po stylu pytania i twoich rowazaniach raczej nie wbijesz wiecej niz 40 lvl i dlatego polecam ci palla,skill`a wbijesz szybko i niedrogo
pallem jest latwiej,duzo szybciej niezle hity,no i expienie kosztuje grosze,jest to najlatwiesza profesja do zarabiania kaski (moim zdaniem) a jak wiadomo kadym swiatem czy to real czy jakis serwer tibijski rzadzi pieniadz.

Sorcem bedziesz biede tlukl jak chcesz w miare szybko expic no i jedna zasadnicza sprawa jezeli to jest server pvp to sorca moga ci zaczac huncic bez powodu zanim 80 lvl wbijesz bo juz bedziesz zaczynal byc grozny.Chociaz w wprawnych rekach juz na nizszym lvl moze sobie pokozaczyc xD ze o potencjale grupy kilku magow na srednich lvl nie wspomne ;p

pozdro

Cosinus1990
28-10-2008, 15:10
graj sorkiem i zarabiaj kasę na dworcach z gfb

DiabLo$
28-10-2008, 19:02
Dzienki za odp gram sorkiem jak narazie prawie 18 lev ;d

Tibinosss
30-10-2008, 15:56
też tak kiedyś miałem ;] siedziałem se knightem na beho i przyszedł jakiś 19lvl palek jak beho się zrespiło to zanim ja dobiegłem do niego to palek już mu 50% hp rozwalił i wtedy mi się zachciało paladynów no to zrobiłem wbiłem szybko 50 dista i powiem szczerze że niema tak super jak to sobie wyobrażałem, może to jeszcze za mało - 50 dista - ale hity sorca i palka - przynajmniej moim zdaniem - redukują się na wyższych lvlach i wygląda to podobnie bo wątpię żeby jakiś 150+rp chodził jeszcze skillować, no chyba że na 8-30lvlu zaniedbał skillowanie ;] podsumowując to wszystko polecam grę sorcererem, lepiej się moim zdaniem expi, no tylko początek palkiem jest super bo na 60 skilla wymiatasz dragi nawet ;] i szybko bijesz lvl

Marecki12345678910
16-11-2008, 17:25
Moim zdaniem lepiej jest grac pallemmam 34 sorca 34 mlvl i mowie ci ze granie jest nuuudne chyba w 1 h zrobilem 20 % lvl ;/ a pallem jak troche poskillujesz bedziesz wymiatal ze hoho i nie musisz miec 100 spearow wystarccy ok 30 i masz loota na 2-3 bp Pozdrawiam :D

Idatakimasu
16-11-2008, 17:33
Graj tym którym ci sie podoba ,a nie innym i nie zakładaj tak banalnych tematów bo dosłownie już od tych tematów słabo się robi.

Quatjia
08-12-2008, 16:53
W tej chwili gram paladynem (20lvl i 63dist- skilluje do 65), i moj sposob jest nastepujacy:
8lvl - 55 dist (2-3dni roboty)
20lvl - 65 dist (mozna sobie rozlozyc powiedzmy na skillenie jednego dista co lvl-czego nie polecam-, ale przy wbiciu tych 12 lvli samoczynnie wbije sie 4-5 distow i zostaje nam wbic te nastepne 5 - 2-3dni roboty)
30lvl - 70 dist (tutaj raczej proponuje rozlozenie np na 25 lvl 68 dist i na 30 lvl wbicie 70)
I potem calkowicie mozna olac skillowanie. Wyzej podany schemat pokazuje ze mozna wbic porzadny skill nie wysilajac sie zbytnio...
A co do knightow to popieram artykol o tym zeby nie skillowac bo te skille ida masakrycznie wolno a nie zwiekszaja zbytnio perspektywy na przyszly exp...

Stary srry, ale jak przczytałem tego posta to prawie spadłem z krzesła ;(

Szkoda ze nie sprecyzowałeś na jakim świecie PvP/Non-PvP wbijasz tak długo takie skille i w jaki sposób, zakładam że chodziło Ci o świat PvP no więc z własnych doświadczeń mogę Ci śmiało powiedzieć że wbicie palkiem skilla 55 na 100% nie zajmuje 2 dni ( o 3 już nie wspomnę :D ) do tego jeszcze 2-3 dni wbijania skilla 65 :confused: współczuje Ci biedaku jeśli tyle się musisz męczyć ;/ Z mojej strony mogę Cię jedynie pocieszyć i zapewnić, że trenowanie do skilla 65 trwa zaledwie 19h-20h :)

@Topic

Hardbic (nie wiem czy to przeczytasz, ale...) muszę Ci naprawdę podziekować, ponieważ po przeczytaniu Twojego artykułu nabrałem całkiem nowego i świeżego poglądu na skille ;) uważam że masz całkowitą rację, ale jeśli chodzi o skillowanie palkiem to nie zgodzę się z Tobą do końca, gdyż moim zdaniem podstawa to:
-8lvl - 65/55 skill (mi zawsze zajmuje to raptem 19-20h[przy niesprzyjających wiatrach :D ])
Pozrdo :)

#Za jakieś błędy wielkie srry :), ale każdemu mogą sie przytrafić :)

Virlan
08-12-2008, 17:32
Z mojej strony mogę Cię jedynie pocieszyć i zapewnić, że trenowanie do skilla 65 trwa zaledwie 19h-20h :)

A wiesz, że nie wszyscy grają 8 godzin dziennie? Bo dla mnie 20h dzielone przez 4 godziny na dzień, daje 5 dni.

Fail?

shoq
08-12-2008, 17:35
Stary srry, ale jak przczytałem tego posta to prawie spadłem z krzesła ;(

Szkoda ze nie sprecyzowałeś na jakim świecie PvP/Non-PvP wbijasz tak długo takie skille i w jaki sposób, zakładam że chodziło Ci o świat PvP no więc z własnych doświadczeń mogę Ci śmiało powiedzieć że wbicie palkiem skilla 55 na 100% nie zajmuje 2 dni ( o 3 już nie wspomnę :D ) do tego jeszcze 2-3 dni wbijania skilla 65 :confused: współczuje Ci biedaku jeśli tyle się musisz męczyć ;/ Z mojej strony mogę Cię jedynie pocieszyć i zapewnić, że trenowanie do skilla 65 trwa zaledwie 19h-20h :)

Stary srry, ale 19-20h to np. dla mnie przynajmniej tydzień. (Chyba nie będę siedział cały dzień przy kompie ;x)

vampa95
08-12-2008, 18:47
ja gram około 2h dziennie, więc 19-20h zajmie mi jakieś, hmm... około 10 dni

no w weekend gram po 3-5h więc powiedzmy, że tydzień

więc 2-3 dni to jednak szybko chyba, że dla kogoś granie po około 7-10h dziennie to normalka, ale ja współczuje takim dzieciom-neo, bez obrazy

#topic

ja gram pallem, więc oczywiste, że wziąłbym palla bo jestem w tej profesji "zakochany"

miałem około 10 kont, na każdym od 1-5 palli, sprzedawałem konta na allegro, a teraz zrobiłem se konto do gry dla relaksu, wbijałem duże skille ( po około 80-90 ) i było git

Ja myślę, że powinieneś zrobić se palka, dobić około 20 lvl, skile po około 60-70 i uznać czy gra ci się nim lepiej niż sorcem i wybrać lepszą według ciebie profesje

myślę, że pomogłem

ps. opcja "szukaj" nie boli, a było mnóstwo tematów tego typu, strzeż się bo ja za jakieś 3 tematy w tym stylu pod rząd dostałem bana ;[ ;( :p :];):):D:);)B) pozdro

See you in tibia. :D

Hardbic
09-12-2008, 15:13
Hardbic (nie wiem czy to przeczytasz, ale...) muszę Ci naprawdę podziekować, ponieważ po przeczytaniu Twojego artykułu nabrałem całkiem nowego i świeżego poglądu na skille ;) uważam że masz całkowitą rację, ale jeśli chodzi o skillowanie palkiem to nie zgodzę się z Tobą do końca, gdyż moim zdaniem podstawa to:
-8lvl - 65/55 skill (mi zawsze zajmuje to raptem 19-20h[przy niesprzyjających wiatrach :D ])
Pozrdo :)

Dzięki :)
A moje zdanie już poparło naprawdę masa 100 + lvli więc chyba coś w tym jest ;)
A post mój napisałem bo już mnie zaczęło irytować to że grając palem / najtem wszyscy każą skilować długie godziny a zwłaszcza poradniki.
Kiedyś to miało sens ale teraz sie to w ogóle nie opłaca.
Tylko że nie chce mi się odświeżać tematu bo ludzie przywołują ciągle te same argumenty (nie czytając że już ktoś wcześniej to samo napisał i zostało to odparte) które muszę ciągle odpierać.

EDIT: Mogę dodać tylko to że teraz gram kinią który od 50 skila nie skilował i gra się elegancko , kinia już 65 ek. Kumplowi który ma najta wyskilowanego dałem pasy żeby sobie popatrzył i on też doszedł do wniosku że nie ma co tracić tylu godzin na skilowanie

Revirovy
14-12-2008, 22:11
Skile palkiem 65-50 czy 65/55 to bez problemu wbijesz w kilka dni mi to zajelo 6 dni i to nie gralem az tak duuzo codziennie :) wbilem wkoncu 70/60 i potem pacc i smigalem elegancko od 20 lvl na Małpach i w ciagu tygodnia z 20 na 37 lvl skoczylem :) Exp palkiem na dobrym skilu jest swietny :)

No chyba ze zrobisz jak moj kumpel skilowal bez przerwy az wbil 96/77 ale to na non pvp teraz jest juz w TOP 100 w skillu ale dzieki temu w ciagu 4 dni skoczyl z 37 na 55 lvl :) pozdro :)

Avios
15-12-2008, 09:05
Teraz wszyscy grają Pallem, więc do chol*** graj sorcem, bo to zbyt pospolite to pallostwo, będziesz się jakoś wyróżniał tym sorcem >.>

Erhion
15-12-2008, 13:31
Graj knajtem.

n0_name
15-12-2008, 14:56
Rookslayerem.

tibijczyk-suzarion
15-12-2008, 14:59
też tak kiedyś miałem ;] siedziałem se knightem na beho i przyszedł jakiś 19lvl palek jak beho się zrespiło to zanim ja dobiegłem do niego to palek już mu 50% hp rozwalił i wtedy mi się zachciało paladynów no to zrobiłem wbiłem szybko 50 dista i powiem szczerze że niema tak super jak to sobie wyobrażałem, może to jeszcze za mało - 50 dista - ale hity sorca i palka - przynajmniej moim zdaniem - redukują się na wyższych lvlach i wygląda to podobnie bo wątpię żeby jakiś 150+rp chodził jeszcze skillować, no chyba że na 8-30lvlu zaniedbał skillowanie ;] podsumowując to wszystko polecam grę sorcererem, lepiej się moim zdaniem expi, no tylko początek palkiem jest super bo na 60 skilla wymiatasz dragi nawet ;] i szybko bijesz lvl

zabij draga pallem na 60 dista to jestes super extra pro

n0_name
15-12-2008, 15:02
@up zal... mam filmik jak 9 zabijam na skillach 35....