zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Co byś chciał w następnym update?

Stron : [1] 2

kardox
28-10-2008, 17:39
Witam chciałbym by każdy napisał, coś co zechciałby zobaczyć w następnym update.

Regulamin:
1.Zabrania nabijania się po przez swoje pomysły.
2.Nie żartujemy z pomysłów innych użytkowników.
3.Zachowujemy zasady ortografii i gramatyki.
4.Temat nie został stworzony z chęcią stworzenia spamu dlatego nie spamuj.

Dziękuje za uwagę i miłego dnia ;)

kardox
28-10-2008, 17:47
Pusty komentarz

Virlan
28-10-2008, 17:50
-Więcej questów (ofc takich typu postman, thieves guild, jester qutfit etc.)
-Nowe expowiska (logiczne)
-Nowe czary (niedużo, ale trochę by mogło być, nie twierdzę że jakiś super potężnych)
-3 Addon (chociaż to w zasadzie mogłoby być latem)
-Nowe potwory (inne gatunki smoków plz :) )

Pozdrawiam.

Duch Guardi
28-10-2008, 18:17
1. Nowe potwory dobre do huntów i opłacalne w loocie
2. Tereny
3. Questy trudne i wymagające użycia "musku"
4. Uj**anie knighta przez np: ostrzenie broni <hail botters>
edit:
5. Częstsze najazdy ... najlepiej z bossami ;p

Pomocny Murzyn
28-10-2008, 18:29
jakis oficjalny darmowy program do robienia filmikow...

Erhion
28-10-2008, 18:36
Test na IQ oraz na znajomość angielskiego.

Vil
28-10-2008, 18:39
test na IQ i znajomosc angielskiego.

piternet
28-10-2008, 18:43

test na IQ i znajomosc angielskiego.

I tak tego nie zrobią ;)

Askaral
28-10-2008, 19:07
Tibje tszy de

Perspico
28-10-2008, 19:20
Jakieś bossy nie do pokonania - żeby tylko nielicznym udało sie go pokonać, żeby ludzie musieli sie ostro namęczyć zanim go pokonają, tak jak na przykłak kiedyś (tibia 5.0?)Ferumbras kiedy był kierowany przez Durina. Oraz żeby z tego bossa leciał jakiś itemek do nowego addona ;).

Erhion
28-10-2008, 19:26
I tak tego nie zrobią ;)

I to jest właśnie błąd.

@Goku
28-10-2008, 21:07
trudno powiedzieć xD
na pewno updejt profesji xD
jakieś nowe tereny i questy i potwory i bronie i czary i outfity i EQ i wogóle tak jak zawsze ^^"

no nie wiem tibi raczej niczego nie brakuje z wyjątkiem miłej atmosfery w miastach każdy przychodzi do miasta do depo tylko poto by zanieśc Loota... ogólnie brakuje zabawy... nie licząc świąt np Halooweeeen xD i te inne takie święta... GMowie mogli by zorganizować dla facc'ów wycieczke na tereny dla pacca xD lecz to nie realne ^^ no sam nie wiem co bym chciał jak cos mi wpadnie do głowy napisze ^^

pzdr all

PALL THE BEST

RextoN
28-10-2008, 21:12
Zwiększenie ilości GMów na servach lub stworzyć jeden chat na wszystkie servery na którym będą mogli się teleportować wszyscy GMowie
zwłaszcza te Non-PvP

Nowe czary,bronie i może nowy serw non-pvp albo PvP xD ale to tylko takie spekulacje.

Ulrikk
28-10-2008, 21:33
Respans Rurzowych niewidzialnych jednororzcuw

Zonta
28-10-2008, 21:43
Qesty w guildi kazdej profesji. Mag ma swoje kina swoje itd. :) nower tereny, nowy voc to by bylo cos ale cipsoft nie jest tak ambitny raczej ;p ahh niech lepiej rozbudowuja aktualne profesje :P

D4n1
28-10-2008, 21:51

sam się naostrz typie już to widzę jak ek będzie nosił 10 sov'ow na jakiś hunt ...

a co do tematu to nowy serv non pvp bo te co są to zapchane ze aż głowa mała
jakies nowe miejsca do expienia i parę questow na coś ciekawego

AdiZgOlekk
28-10-2008, 22:25
Nowe Swiaty Pvp !
Troche lepsze leczenie...

Ghernie
28-10-2008, 22:27
Tak jak w kazdym Upadete:
- Nufka profa
- Kilka nowych potworkow
- CALE miasto z expowiskami (1 dla facc i 2 dla pacc)
- kilka new przedmiotow
- Ringi nowe
- Kilka w/w qwerstow
- Oficjalny Tibiacam (by takze uwiecznial bota :p)
- Niszczenie broni?
- Kilka zup0elnie nowych pomyslow
- Cos w rodzaju Crystala tyle ze 1kk

Podpisuje sie pod tym! Moze wykonamy petycje?

Tharion
28-10-2008, 23:47
Tibie 7.2 .........

Naprawdę tak cie cieszy to, że będziemy musieli dodać do skrypta parę linijek?

Piotrek Marycha
29-10-2008, 00:18
z powrotem combo od monsterów :<

Ghernie
29-10-2008, 00:33
@Up
Taa, lubimy dostawac :P

Xr3
29-10-2008, 07:01
Starej Tibii niestety już nie odbudujemy. Za to był bym za, gdyby kilkukrotnie została zwiększona ilość miejsc do expienia dla 120~160lvli, a itemy lecące z PoI monsters, w końcu znalazły by jakieś zastosowanie. Podwyższył bym również magom hity z exori~.

jerrry
29-10-2008, 07:10
"ja też bym podwyższył knightom hity z exori"

ja jednak chciałbym wrócić do starej, dobrej tibii 7,6

Duch Guardi
29-10-2008, 07:18
sam się naostrz typie już to widzę jak ek będzie nosił 10 sov'ow na jakiś hunt ...

Skoro pal musi brać spearsy i latać co godzinę do depo by kupić nowe , sorc i druid runy i poty ,a knight bezczynnie mógłby bocić 24/7 gdyby nie stamina.

Prawie każdy narzeka na botterów ,a żeby ich się pozbyć są dwie metody albo DUŻO , DUŻO więcej GM'ów albo uwalenie broni [np po 2 h bronie tracą 1/4 ataku po następnych 2 h już 1/2 całego ataku itd]

(...) poza tym czym niby to wyjaśnisz że knight ma co 2h wracać do miasta? broń się zmęczyła i musi odpocząć czy co?

Iść do kowala i naostrzyć. ?

PS: grasz obecnie najbardziej nie zbalansowaną profesja i jeszcze narzekasz, wyjdz
Lol ...

top:
Przywrócić kociołki.

Vil
29-10-2008, 09:58
A nie prosciej zredukowac sile ataku knighta o 80%, ci co juz od gry odeszli i tak nie wroca, ci co graja ale beda oburzeni to mniejszosc, a reszta, czyli wiekszosc po prostu przestanie bocic ?

Problemem jest to, ze ewidentny imbalans pomiedzy klasami probuje sie zamaskowac expowiskami dla kazdego. Zalozmy ze wszystkim klasom umozliwi sie expienie na silniejszych niz frosty stworkach - demony i inne smiecie, do tego expowisko z frostami, zolwiami i pare innych miejsc dla boterow nigdy nie powstanie - problem botow rozwiazany poprzez wymuszenie expienia manualnego.

Skullgetter
29-10-2008, 10:29
Ja bym chcial zeby ta gra byla od 13lat minimum bo takie 10-latki psuja atmosfere =/

edit
I zeby zrobili cos z botterami -,-

Piotrek Marycha
29-10-2008, 12:22
Skoro pal musi brać spearsy i latać co godzinę do depo by kupić nowe , sorc i druid runy i poty ,a knight bezczynnie mógłby bocić 24/7 gdyby nie stamina.

Prawie każdy narzeka na botterów ,a żeby ich się pozbyć są dwie metody albo DUŻO , DUŻO więcej GM'ów albo uwalenie broni [np po 2 h bronie tracą 1/4 ataku po następnych 2 h już 1/2 całego ataku itd]
myśl człowieku, wiesz jak by to udupiło knightów? poza tym czym niby to wyjaśnisz że knight ma co 2h wracać do miasta? broń się zmęczyła i musi odpocząć czy co?

PS: grasz obecnie najbardziej nie zbalansowaną profesja i jeszcze narzekasz, wyjdz

Biohazardd
29-10-2008, 13:54
I to jest właśnie błąd.

Dokładnie, bo przecież gdyby tak zrobili wyeliminowali by 50 % ( nie potwierdzone żadnymi badaniami ) ludzi kupujących pacc.
No chyba że dzieci neo zaczną chodzić do szkoły.

LK.
29-10-2008, 14:03
2 nowe profesje
questy typu ; zabij 50 dragonow itd;]

Askaral
29-10-2008, 14:05
z powrotem combo od monsterów :<

Taa, przejdz sie na cos lepszego od ghula swoim 60 pałodinem to zobaczysz czy jest combo czy nie ma.
2 nowe profesje
questy typu ; zabij 50 dragonow itd;]

Po co komu takie questy, teraz ich nie ma a i tak pelno exp naabow siedzi na tego typu monsterkach po 8h~ dziennie.

Co bym chcial? To co zawsze, nowe questy i najlepiej udupienie jakiejs profy (knajt plax) bo wtedy jest ciekawie i fajowo, i mozna poczytac kilka stron "rzaluf" na tym forum.

Tharion
29-10-2008, 14:09
A nie prosciej zredukowac sile ataku knighta o 80%, ci co juz od gry odeszli i tak nie wroca, ci co graja ale beda oburzeni to mniejszosc, a reszta, czyli wiekszosc po prostu przestanie bocic ?

Problemem jest to, ze ewidentny imbalans pomiedzy klasami probuje sie zamaskowac expowiskami dla kazdego. Zalozmy ze wszystkim klasom umozliwi sie expienie na silniejszych niz frosty stworkach - demony i inne smiecie, do tego expowisko z frostami, zolwiami i pare innych miejsc dla boterow nigdy nie powstanie - problem botow rozwiazany poprzez wymuszenie expienia manualnego.

A teraz 1 pytanie - CO ZA PROBLEM BOCIC NA FROSTACH/DEMACH, i gdzie niby mieliby ludzie expic na np. 40-100 lvl?

Vipciu
29-10-2008, 14:17
wprowadzic do gry Ruthless Seven, Zoloruka, The Abomination, Freegoiz czyli te potwory nie spotkane, zeby kazdy item byl do zdobycia lecial z czegosc lub byl z trudnego questu
nowe teranurowniez dla FACC
dla PACC jakies inne państwo byla by inna waluta niz gp byly by kantory zeby kase wynienic

Vil
29-10-2008, 14:47
A teraz 1 pytanie - CO ZA PROBLEM BOCIC NA FROSTACH/DEMACH

nic nie stoi na przeszkodzie, zeby zrobic z tego problem, chociazby przez podwojenie/ potrojenie respow.

Segalczuk3
29-10-2008, 15:13
Przywrucic combo od potworkow!!!

Dodac pare questow typu postman/explorer society!!!

Przywrucic mozliwosc lotniencia baardzo rare itemow , ALE Z BOSSOW LUB TRUDNYCH QUESTOW , typu np : zabijamy fernfanga i raz na 100 zabitych wypada nam grey tome lub yellow rose , zabijamy bossa djinow niebieskich (niema go jeszcze) blue tome ... i tak dalej ! ! !

Dodac wiecej unikalnych przedmiotow do zdobycia ;)

Andrealfus
29-10-2008, 15:19
Przywrucic combo od potworkow!!!

Dodac pare questow typu postman/explorer society!!!

Przywrucic mozliwosc lotniencia baardzo rare itemow , ALE Z BOSSOW LUB TRUDNYCH QUESTOW , typu np : zabijamy fernfanga i raz na 100 zabitych wypada nam grey tome lub yellow rose , zabijamy bossa djinow niebieskich (niema go jeszcze) blue tome ... i tak dalej ! ! !

Dodac wiecej unikalnych przedmiotow do zdobycia ;)

@up

i słownik ortograficzny.

@topic

My sobie chcieć możemy a cip i tak zrobi swoje.

Xr3
29-10-2008, 15:43
Fundacja Cipsoft dzieciom... Podaruj dzieciom Tibię.

Tharion
29-10-2008, 15:45
nic nie stoi na przeszkodzie, zeby zrobic z tego problem, chociazby przez podwojenie/ potrojenie respow.

Jeśli bot nie wyrobi - to manual tym bardziej.

Virlan
29-10-2008, 15:51
A ja myślałem że bot nie myśli ;/ gracz za to powinien ;/

Askaral
29-10-2008, 16:14
Uwierz, ze czesto bot jest madrzejszy od gracza.

Erhion
29-10-2008, 17:09
( nie potwierdzone żadnymi badaniami )

I ten nawias dokładnie tu pasuje.;)

Vil
29-10-2008, 17:23

Zalozmy na chwile ze rownamy w gore a nie w dol i nie traktujemy powaznie 10letnich troglodytow glupszych od bota.

Nie slyszalem o botach wyposazonych w moduly AI na tyle sprawne, zeby byly w stanie dokonac samodzielnej oceny sytuacji ani samodzielnie zaplanowac akcji na kilka posuniec w przod. Boty sa wlasnym stopniem zaawansowania ograniczone do zestawu prostych ( w sensie semantycznego niezaawansowania ) czynnosci, wiec nie sa w stanie elastycznie adaptowac do kazdej sytuacji.

Jeśli bot nie wyrobi - to manual tym bardziej.

bzdura.

Tharion
29-10-2008, 18:08
@Up
Nie bzdura, a prawda, bo bot leczy się szybciej niż manual (chyba że jakiś pro skill wbije hotkeya w biurko), ma condy, dzięki którym przy 2 demach, leczy się na wiekszej ilości hp itp. i reaguje zdecydowanie szybciej.
A jeśli by nie było zółwi , i innych low-lvl mobów, nie można by wbić lvla pozwalającego na huncenie tych respów demów, o których mówisz, więc na jedno wychodzi ;p

esmerisab
29-10-2008, 18:16
Żeby zrobili zimowy klimat... np. tak jak na wyspach lodowych, że przed dp troche śniegu widać itp.

Vil
29-10-2008, 18:50
@Up
Nie bzdura, a prawda, bo bot leczy się szybciej niż manual (chyba że jakiś pro skill wbije hotkeya w biurko), ma condy, dzięki którym przy 2 demach, leczy się na wiekszej ilości hp itp. i reaguje zdecydowanie szybciej.

Co z tego ze leczy sie szybciej skoro operuje na narzuconym wczesniej schemacie i nie jest w stanie sam zaadaptowac sie do sytuacji ? Mozesz ustawic leczenie co 2-4 sek i 2-3 demony przezyjesz, teraz sprobuj napisac skrypt ktory niezaleznie od sytuacji wyluruje dokladnie jednego ( a tym samym nie bedziesz miec problemu z zabiciem i nie bedzie waste ) korzystajac z twojej wiedzy i obeznania w terenie. Sprobuj napisac skrypt ktory po wejsciu na expowisko bedzie ropowal jakieos stworka ktorego nie lubisz i blokowal go w miejscu ktore aktualnie bedzie ci najbardziej odpowiadac.

A jeśli by nie było zółwi , i innych low-lvl mobów, nie można by wbić lvla pozwalającego na huncenie tych respów demów, o których mówisz, więc na jedno wychodzi ;p

Nikt nie mowi zeby nie bylo low levelowych mobow, rozchodzi sie o to zeby expowiska byly skonstruowane w sposob zmniejszajacy sens i mozliwosci botowania. Dyskusja na ten temat jest zupelnie teoretyczna, bo oczywiste jest ze Cipsoft nie zmieni diametralnie mapy, ale jak najbardziej sensowna bo zmiany w tym kierunku moga byc dosc wredne w stosunku do boterow.

Virlan
29-10-2008, 19:19
I w 100% zgadzam się z Vil'em...

Z tym, że dodałbym do tego zwiększenie siły tych "elitarnych" potworów, m.in Frostów, Hydr, Demonów, Nightmarów, i tych nowych bossów z Inquisition questa (blokuje je sorc...). Chodzi mi tutaj głównie o zwiększenie siły ataków magicznych, żeby taki paladyn/mag nie expił na demonach z zyskiem/małym waste... Nie mówię tutaj o jakimś ogromnym zwiększeniu ich siły, ale w połączeniu z większymi respawnami utrudniłoby to grę i pokrzyżowało plany większościom botterów. I chyba to jest teraz najbardziej potrzebne.

Ghernie
29-10-2008, 20:00
Co z tego ze leczy sie szybciej skoro operuje na narzuconym wczesniej schemacie i nie jest w stanie sam zaadaptowac sie do sytuacji ? Mozesz ustawic leczenie co 2-4 sek i 2-3 demony przezyjesz, teraz sprobuj napisac skrypt ktory niezaleznie od sytuacji wyluruje dokladnie jednego ( a tym samym nie bedziesz miec problemu z zabiciem i nie bedzie waste ) korzystajac z twojej wiedzy i obeznania w terenie. Sprobuj napisac skrypt ktory po wejsciu na expowisko bedzie ropowal jakieos stworka ktorego nie lubisz i blokowal go w miejscu ktore aktualnie bedzie ci najbardziej odpowiadac.

Nikt nie mowi zeby nie bylo low levelowych mobow, rozchodzi sie o to zeby expowiska byly skonstruowane w sposob zmniejszajacy sens i mozliwosci botowania. Dyskusja na ten temat jest zupelnie teoretyczna, bo oczywiste jest ze Cipsoft nie zmieni diametralnie mapy, ale jak najbardziej sensowna bo zmiany w tym kierunku moga byc dosc wredne w stosunku do boterow.

Nie ma rzeczy niemożliwych... CipSoft jeśli by się naprawde postarał to mógłby zmienic z 30% expowisk :). Mogli by zrobic o wiele wiecej...

Piotrek Marycha
31-10-2008, 00:21
@iles tam up: co z tego ze bot sie wyleczy, jezeli prawdziwy gracz moglby w ogole nie dopuscic do sytuacji kiedy musi sie leczyc z obrazen od 2-3 demonow

Kadi
31-10-2008, 07:29
Ja proponował bym żeby sorcerer i druid miał minusy do ataku z nie swojego żywiołu poprzez exori... (-25% lub mniej). Poprzez taką zmianę obie te profesje różniły by się od siebie.

Dizzy_Adventurer
31-10-2008, 17:26
Ja chciałbym żeby pieniądze spadały... Z nieba (?)...

xoz
31-10-2008, 17:32
Ja proponował bym żeby sorcerer i druid miał minusy do ataku z nie swojego żywiołu poprzez exori... (-25% lub mniej). Poprzez taką zmianę obie te profesje różniły by się od siebie.
oraz +50% otrzymywanego melee dmg. wtedy to ma sens

HubertPol
31-10-2008, 17:56
@up
i +2 do charyzmy...

ehh

Milten Magician
31-10-2008, 19:33
Test iq przy tworzenia konta - osoba bez minimum 120 nie może zrobić sobie konta. Było by fajnie :P

--Cienius--
31-10-2008, 20:41
nie da rady nie byloby 1000 ludzi online

Piotrek Marycha
31-10-2008, 20:43
Test iq przy tworzenia konta - osoba bez minimum 120 nie może zrobić sobie konta. Było by fajnie :P
a w czymże tibia jest taka niesamowita że tylko ponadprzeciętne umysły powinny mieć możliwość grania w nią?

btw, nie pochlebiaj sobie

Duch Guardi
31-10-2008, 21:07

A na allegro odpowiedzi za 3.99 :D

Rekin Master
01-11-2008, 09:58
Co bym chciał w next update? Żeby było więcej rare typu broń, pancerz itp. a mniej jakichś walniętych króliczków czy innych kajdanek...

Ju(L)eK
01-11-2008, 14:25
Ja bym chciał MPA, DSL na mainie albo Brass Armora i Sword of Fury na Rooku \o/
A tak na serio to więcej expowisk i powiekszenie Rooka

Cery
01-11-2008, 15:21
Ja bym chciał aby ludzie tacy jak Ty poprawnie władali swoim językiem ojczystym. Nie piszemy każdego wyrazu z dużej litery (jak to można zauważyć w nazwie tematu).

Skasowanie pacca na 30 dni i odłączenie internetu dzieciom poniżej 14 lat.

A także nie zakupywanie na komunie dzieciom Neostrady (lecz to już napisałem wyżej).

Pozdrawiam
Cery.

Goblin_Trapper
01-11-2008, 18:33
"ja też bym podwyższył knightom hity z exori"

ja jednak chciałbym wrócić do starej, dobrej tibii 7,6
Hmmm to graj na ots tak jak ja xD

Michnik of Celesta
01-11-2008, 18:34
Może od ciebie ^^
@topic
Walki na poważnie z botterami , bo to niszczy tę grę. I tak już można uznać , że rola gracza została ograniczona do załozenia konta i postaci , resztę robią boty -.-

ZapodajMuze
01-11-2008, 20:50
Dobra panowie koniec pieprzenia . Powiedzmy sobie szczerze , tibia jest juz zrujnowana . Odrazu wyjasniam dlaczego , Nie ma nie bylo i nie bedzie potwora ktorego 400 ek nie zbloczy z horda druidow za plecami . Jezeli Cipsoft nie wprowadzi Orginalnego pomyslu w gre . Ja proponuje wprowadzenie questu z naprawdedobrymi nagrodami w ktorym resp potworow jest nie regularny lub exuhasted na malee potworow jest rowniez niereguralny.
Czyli wyjasniajac o co mi chodzi , idze Scorpion Andree z siocherem Mateuszkiem przez poi i nagle Siocherowi za plecami zrespily sie 2 demony , oczywiscie poleciala by exeta i znow sie respi jakis fury + Jugge , 5 sekund pozniej znow i znow . Wtedy gra bylaby na jakims poziomie a nie schemat , ze 300 ek , 300 ed i blackd proxy moga zrobic co chca w tej grze .

LookamZzaRogu
01-11-2008, 23:10
Ja w kolejnym update chciałbym, żeby na smokach można było latać, albo chociaż jeździć, żeby właściciele domków mieli większe możliwości takie jak zasianie warzywek w ogródku (jedzenie na dłuższe wyprawy), żeby było troszkę bardziej klimatycznie, żeby te wszystkie walentynkowe kartki zniknęły, żeby został wprowadzony jakiś system ulepszania broni nie tylko dodając żywioły, żeby zostały dodane nowe profesje takie jak np. shaman który dawałby innym profesjom czary zwiększające szybkość albo siłę ich ataku, siłę magii, zasięg z broni dystansowej, szybkość poruszania się, obronę od magii jak i od ataków fizycznych, do tego chciałbym, żeby magom i druidom usunięto możliwość przyzywania silniejszych stworów, a zrobiono nową profesję np. summoner, który specjalizowałby się właśnie w przywaniu i miał ciekawe czary które pomogłyby jego podwładnym sługom rozprawić się z przeciwnikami, żeby było kilkanaście mini-gier (ścinanie drzew na sprzedaż, jakieś ciekawe mini-questy dzięki którym można by zarobić trochę grosza). To na tyle jeśli chodzi o moje fantazje...
Dziękuję i serdecznie pozdrawiam,
Sanchi :)
PS: No i trzeba jakoś polepszyć stan tibijskiej gospodarki...

Xr3
01-11-2008, 23:16
żeby właściciele domków mieli większe możliwości takie jak zasianie warzywek w ogródku
Wyjdź.

Po raz kolejny można podziwiać złote myśli Tibijczyków. To może jeszcze hodowla chomików i pieczenie szarlotki?

LookamZzaRogu
01-11-2008, 23:19
Wyjdź.

Po raz kolejny można podziwiać złote myśli Tibijczyków. To może jeszcze hodowla chomików i pieczenie szarlotki?

Drzwi też mam za sobą zamknąć?

... Nie wiem co złego widzisz w prowadzeniu ogródka ;D Wprowadziłoby to jakieś urozmaicenie do gry, do tego użyteczne dla niskolewelowców. Myślisz, że nikt w średniowieczu nie uprawiał ziemi? ^.- Ty byś najchętniej tylko bił z aksa roty, albo solował demony swoim pro uber 121 MSem 24/7 - jeśli mam tak grać, to już wolę pasjansa...

To już sobie fantazjować nie można..? achh...

Egon_Abus
02-11-2008, 00:15
Ciekawie by wyglądało, jakby w okresie bożonarodzeniowych najazdów goblinów na miasto, pojawiałby się jednocześnie padający śnieg w danym mieście. No i potem by się topił powoli... Może i nic by to nie wniosło do gry, ale byłoby tak bardziej świątecznie :P
Przydałby się jeszcze choć jeden świat no(ob)-pvp, żeby reszta była trochę odciążona. No i oczywiście jakieś nowe miejscówy do polowania dla 50-100 lvlowców, bo te co są, już się znudziły :]

Xr3
02-11-2008, 00:41
Zobacz ile w ostatnim czasie dodano pierdół, dla 12 letnich dzieciaków, wychowanych na przygodach prosiaczka kwika. Na prawdę nie sądzisz, że trzeba jakoś się zabrać za problem przeludnionych światów nonpvp i przepełnionych expowisk? Dochodzą do tego masskicki i wieczorne laggi.
Sam grałem 4fun, ale mam świadomość tego, że nie można cały czas powtarzać, że "nie exp jest najważniejszy". Jeśli będę chciał sobie na pogawędzić o dupie marynie, to będę mógł zrobić to równie dobrze na faccu.
Tibia upadła już chyba na samo dno. Stało się to dokładnie przez takich "myślicieli" jak ty, którzy tylko czekają na dodanie krówek, koszatniczek i chomików. Cipsoft to widzi, zaimplementowywuje tego typu pierdoły do gry i czeka, aby taki "Zbysiu Nalesnik Czarnego Zla" jak ty kupił płatne konto i chodował pixelowe chomiki w Tibii.
Na początku, te updaty traktowano z przymrużeniem oka. Jednak po kilku upach, rozrosło się to do tego stopnia, że dziś możemy co najwyżej podziwiać upadek tej niegdyś prężnie rozwijającej się gry.
... Nie wiem co złego widzisz w prowadzeniu ogródka ;D
Jeszcze ma czelność się mnie pytać.

Drzwi też mam za sobą zamknąć?

Tak moim zdaniem, było by najlepiej.

Iwanek18
02-11-2008, 00:48
Czołga i f16.

ZapodajMuze
02-11-2008, 00:50
Xr3 ale ta twoja "Inteligentna" gadka jest juz nudna , masakra .
Ale mimo wszystko krowki w tibi sa najmniej potrzebne.

@down
Czy ja gdzies napisalem ze on nie ma racji?

kubaboo
02-11-2008, 08:26
@up
po czesci ma racje zobaczy ile botow doszlo i nupkow...

bolosaf
02-11-2008, 09:53

Jak bardzo chcesz ogródki na ekranie monitora
http://img233.imageshack.us/img233/2267/sims2dvddl9.jpg

Alanus Lutinum
02-11-2008, 10:01
Utrudnić grę do takiego stopnia, że na trolle będzie się chodzić w 3 osobowych grupach.

Dobrodziej
02-11-2008, 11:52
Nowy pvp
Z dużej ilość serwerów przegrane gildie z pewnością zaczęły by od nowa swoja przygodę :D

lusifer
02-11-2008, 12:22
Kilka nowych światów, zdecydowanie światy nowe!

Rocket Slayer
02-11-2008, 12:57
Jak bardzo chcesz ogródki na ekranie monitora

Ja nie mam nic przeciwko ogródkom, ciekawy pomysł. Urozmaiciło by to grę. Pływanie by szło zlikwidować.

Ale mimo wszystko krowki w tibi sa najmniej potrzebne.
Krówki do jakiegoś eventu by się wcisnęło jednorazowo :P

Zobacz ile w ostatnim czasie dodano pierdół, dla 12 letnich dzieciaków, wychowanych na przygodach prosiaczka kwika. Na prawdę nie sądzisz, że trzeba jakoś się zabrać za problem przeludnionych światów nonpvp i przepełnionych expowisk? Dochodzą do tego masskicki i wieczorne laggi.
Jak ci się to nie podoba to nie graj. Wyobrażasz sobie ten "olbrzymi" zakres możliwości jaki miała 7.6 w dzisiejszych czasach?

Jeszcze ma czelność się mnie pytać.
j. .......ę

LookamZzaRogu
02-11-2008, 13:55
@Xr3
Posłuchaj, jedyne co mnie na prawdę w*****a w tibii nie licząc pierdół typu kartki świąteczne które nie powinny się w ogóle znaleźć w grze MMO, która rozgrywana jest w średniowieczu, to to, że nie ma serwera na którym nie byłoby kilku(dziesięciu) powah abuserów. Może Cię zaskoczę, ale wcale nabicie 100 lvl'a w jak najkrótszym czasie botując na larwach nie jest najważniejsze. Najważniejsza jest dobra zabawa, dla niektórych jest to expienie (nie napisałem nic o dodaniu nowych serwerów czy zwiększeniu ilości ekspowisk, bo wg mnie jest to oczywiste. Prawdą jest też to, że na przepełnionych serwerach nie da się grać z powodu lagów. CipSoft chce mieć więcej graczy, ale nikt nie będzie grać w słabo rozwijającą się grę, w której raz dziennie, jak nie częściej, dostajesz kicka), a dla innych różne ciekawe questy, raz na jakiś czas wspólny hunt z kolegami czy rozmawianie z kumplami pod depo pijąc tibijskie wino. Po części zgadzam się z Wami, że Tibia idzie w stronę Simsów, co przynosi czasem dziwne efekty, ale jeśli to sprawia większości przyjemność, to czemu nie! Zawsze możesz odciąć się od tego i po prostu pójść expić. Nie jestem jednym z tych, którzy czekają na różowe chomiczki i nazywają swoje postaci "Zbysiu Naleśnik Czarnego Zła", naprawdę jestem za tym, żeby Tibia nadal byłą grą rozgrywaną w czasach miecza i magii, ale niewielkie urozmaicenia (które wcale nie nawiązują do czasów teraźniejszych) przecież nikomu nie zaszkodzą. Chciałbym jeszcze powiedzieć, że przecież Tibia jest GŁÓWNIE przeznaczona dla dzieci i młodzieży żądnych przygód w tym jakże fascynującym świecie, chociaż dorośli (nie wiem, czy nie powinienem się do Ciebie zwracać per pan) też znajdą w nim coś dla siebie.

Anyway, to jest MÓJ punt widzenia.

Xr3
02-11-2008, 14:20
Najważniejsza jest dobra zabawa, dla niektórych jest to expienie
(Żebyś sobie czasami nie myślał) Mówiłem i powtórzę: Grałem tylko 4fun. Poziom nabiłem, expiąc dla zabawy. Nic na siłę. Gdybym regularnie expił, to najprawdopodobniej, miał bym 250~300lvl.

Askaral
02-11-2008, 14:41
Ja uwazam, ze ogrodki jeszcze by jakos urozmaicaly stanie pod domkiem, ale to cale plywanie to tak zwany fail. Lepiej by popracowali nad lagami...

LookamZzaRogu
02-11-2008, 15:04
(Żebyś sobie czasami nie myślał) Mówiłem i powtórzę: Grałem tylko 4fun. Poziom nabiłem, expiąc dla zabawy. Nic na siłę. Gdybym regularnie expił, to najprawdopodobniej, miał bym 250~300lvl.

Nie mam do Ciebie pretensji, ja też gram dla dobrej zabawy. Gdyby każdy regularnie expił, to przypuszczam, że każde miejsce na dobry hunt byłoby zajęte i pewnie co chwila pobijany byłby rekord dziennego +exp :) Właśnie to, że expienie nie jest jedyną rzeczą jaką można robić sprawia, że w tą grę gra sporo ludzi.

ZapodajMuze
02-11-2008, 15:59
Ja uwazam, ze ogrodki jeszcze by jakos urozmaicaly stanie pod domkiem, ale to cale plywanie to tak zwany fail. Lepiej by popracowali nad lagami...

Zawsze mozna zmienic serwer na pvp i nie bedziesz miec lagow .
Kiedys tibia nie byla idealna a mimo wszystko ja kazdy chwali bo nawet pamietam jak Taifun zabil 90 ms'a na hita z sd , to naprawde bylo do dupy .
Tibi obecnie brakuje jednej rzeczy z starej tibi , a mianowicie takich potworow jak kiedys dl'e wrl tudziez demony na ktorych nieliczne osoby na serwie mogly expic nie mowiac o jakim kolwiek proficie . Na forum.tibia.com pojawil sie temat w ktorym proponowano npc skupujacego Mpa , mms , g legs parodia . Te itemy powinni miec tylko 250 + knightci po dlugich Tygodniachna demonach . Zaszybko sie teraz wszystko toczy powinno byc tak ze na 200 lvlu moglbys dopiero myslec zeby isc solo na frosty ktore powinny bic po 1k z malee. Do tego czasu pare miejsc podobnych do tomb by sie przydalo 3x wiecej miejsc jak dragi cyclopolis guardy i miazdzace hity w pvp . Mowiac juz o pvp przydaloby sie dorobic 10 ringow i amuletow ktore mozna by bylo uzywac na pvp a nie tylko time ring tak jak teraz .

@down
Lepiej zeby walily combo po 250 frosty niz 1250 ? 80 pall 2 frosty na klate bierze prosze cie...

Rav
02-11-2008, 16:19
nie bede wdrążać sie tu w offtopic
Pytanie:Co Bys Chcał W Next Update
Odpowiedź:Mniej noobow

edit, up zgadzam sie, byloby bardziej rpg.(kapke przesadziles w paru miejscach ale słit pomysł) nam by takie cos odpowiadało ale nubkom 11letnim nie bardzo a przeciez o kase tu chodzi prawda?

Askaral
02-11-2008, 16:37
Zawsze mozna zmienic serwer na pvp i nie bedziesz miec lagow .
Kiedys tibia nie byla idealna a mimo wszystko ja kazdy chwali bo nawet pamietam jak Taifun zabil 90 ms'a na hita z sd , to naprawde bylo do dupy .
Tibi obecnie brakuje jednej rzeczy z starej tibi , a mianowicie takich potworow jak kiedys dl'e wrl tudziez demony na ktorych nieliczne osoby na serwie mogly expic nie mowiac o jakim kolwiek proficie . Na forum.tibia.com pojawil sie temat w ktorym proponowano npc skupujacego Mpa , mms , g legs parodia . Te itemy powinni miec tylko 250 + knightci po dlugich Tygodniachna demonach . Zaszybko sie teraz wszystko toczy powinno byc tak ze na 200 lvlu moglbys dopiero myslec zeby isc solo na frosty ktore powinny bic po 1k z malee. Do tego czasu pare miejsc podobnych do tomb by sie przydalo 3x wiecej miejsc jak dragi cyclopolis guardy i miazdzace hity w pvp . Mowiac juz o pvp przydaloby sie dorobic 10 ringow i amuletow ktore mozna by bylo uzywac na pvp a nie tylko time ring tak jak teraz .

Tutaj nie sposob sie nie zgodzic. Niejednokrotnie widzialem 60~ ms/ed expiacych na demach up/down na bocie, przez co dem nie zdazal ich wcale trafiac. 60 ms na demach solo? Kiedys to nie do pomyslenia bylo, teraz tylko czekam na 30 ek na demach. Jak dla mnie tibia juz dawno stala sie otsem i po czesci gownem w ktorym chodzi tylko o exp.

Rav
02-11-2008, 16:41
^niby tak walcza z botterami a caly czas dokladaja kolejne pomoce w kliencie ;

LookamZzaRogu
02-11-2008, 17:56
No dobra, ale jak taki 200 MS idzie na demce i nie expi tam 2 tyg, ale 2 miesiace to co ma robic z eq? sprzedawac! kupuja to inni gracze i sie wszystko rozwija, nie sposob zrobic, zeby ludzie stali w miejscu.

ZapodajMuze
02-11-2008, 18:04
No dobra, ale jak taki 200 MS idzie na demce i nie expi tam 2 tyg, ale 2 miesiace to co ma robic z eq? sprzedawac! kupuja to inni gracze i sie wszystko rozwija, nie sposob zrobic, zeby ludzie stali w miejscu.

Skoro frost wali po 1k to demon walilby 1,5k co by oznaczalo , ze dlugo by sobie nie poexpil .
Wiem ze to brzmi jak z otsa ale pomyslcie sobie np. ile by bylo Sca na serwie ? O ile w ogole by byly.

Virlan
02-11-2008, 18:37
Sądzę że SCA byłoby tyle ile teraz.... ich liczba nie zwiększyłaby się, bo nikt nie dałby rady wykonać annihilatora przy twoim scenariuszu.

Mietekzzamiedzy
02-11-2008, 18:38
Zeby nie bylo offtopu
only nowe servery

ZapodajMuze odpisz na moje privv message

Xr3
02-11-2008, 20:44
Więcej ułatwień = Więcej dzieci
Więcej dzieci = Więcej Pacców
Więcej Pacców = Więcej kasy

Niby oczywistość...

LookamZzaRogu
02-11-2008, 20:48
Skoro frost wali po 1k to demon walilby 1,5k co by oznaczalo , ze dlugo by sobie nie poexpil .
Wiem ze to brzmi jak z otsa ale pomyslcie sobie np. ile by bylo Sca na serwie ? O ile w ogole by byly.

Nawet jeśli, wcale nie chodzi o polepszenie potworów, tylko o to, że każda gra się rozwija. Przy twoim scenariuszu to jedyne, co opłacałoby się robić to expienie, żeby móc sobie poexpić na demonach. Gdyby ktoś już dawałby rade, znowu zwiększyć ich dmg? To byłoby bez sensu. W końcu i tak coraz więcej osób zaczęłoby zabijać lepsze potwory, a liczba ludzi z wyższym lvlem i lepszym eq zwięszkałaby się. Trzeba coś w tej sprawie zrobić, ale jak na razie to nie widze żadnych sensownych propozycji (no chyba że nowe serwery).

ZapodajMuze
02-11-2008, 21:55
Nawet jeśli, wcale nie chodzi o polepszenie potworów, tylko o to, że każda gra się rozwija. Przy twoim scenariuszu to jedyne, co opłacałoby się robić to expienie, żeby móc sobie poexpić na demonach. Gdyby ktoś już dawałby rade, znowu zwiększyć ich dmg? To byłoby bez sensu. W końcu i tak coraz więcej osób zaczęłoby zabijać lepsze potwory, a liczba ludzi z wyższym lvlem i lepszym eq zwięszkałaby się. Trzeba coś w tej sprawie zrobić, ale jak na razie to nie widze żadnych sensownych propozycji (no chyba że nowe serwery).

Przy moim scenariuszu 200 lvl ma jeszcze ambicje przy dzisiejszym 130 ms juz expi na KAZDYM potworze z przed update 7.6

Tharion
03-11-2008, 13:00
Limit lvlowy ustawiony na 100, tibię 7.2 i dobrego anty-czita, a to wszystko na nowiutkim servie mogącym uciągnąć te 2k osób, bez kicków co 15 min :)

LookamZzaRogu
03-11-2008, 19:25
Przy moim scenariuszu 200 lvl ma jeszcze ambicje przy dzisiejszym 130 ms juz expi na KAZDYM potworze z przed update 7.6

Zgadzam się, ale co po tym 300 lvlu? Trzeba zrobić nowe, lepsze itemy które spadają z nowych, lepszych potworów, albo polepszyć stare potwory (ale Cipy na pewno tego nie zrobią, więc nie ma o czym mówić).

--Cienius--
04-11-2008, 16:16
Knightci powinni dostac zbroje po 30/40 arm tak aby byla roznica miedzy ekwipunkiem niby lekkim i latwym do przebicia sorka. NIE MA roznicy (no jest bardzo mala :< 2-3 dmg to jest roznica miedzy Ciezka solidna zbroja a jakis tam plaszczykiem?) Trzeba to zmienic....

Wykrywator bottow np robienie screenow co 20 min i by system sprawdzal itp

Vil
04-11-2008, 16:31
Znaczy zdalne robienie screenow na komputerze uzytkownika i przesylanie do systemu kontroli ?

ZapodajMuze
04-11-2008, 16:50
Zgadzam się, ale co po tym 300 lvlu? Trzeba zrobić nowe, lepsze itemy które spadają z nowych, lepszych potworów, albo polepszyć stare potwory (ale Cipy na pewno tego nie zrobią, więc nie ma o czym mówić).

3 frosty+ drag/ 2 demony = smierc.

WiErT@rK@_Ud@RoVa
04-11-2008, 17:49
Knightci powinni dostac zbroje po 30/40 arm tak aby byla roznica miedzy ekwipunkiem niby lekkim i latwym do przebicia sorka. NIE MA roznicy (no jest bardzo mala :< 2-3 dmg to jest roznica miedzy Ciezka solidna zbroja a jakis tam plaszczykiem?) Trzeba to zmienic....

Wykrywator bottow np robienie screenow co 20 min i by system sprawdzal itp

Po pierwsze naruszałoby to wolność osobistą, po drugie byłoby to szpiegostwo.

--Cienius--
04-11-2008, 18:25
Screeny samego okna tibii ja mysle

Devva
07-11-2008, 13:17
Szpiegostwo szpiegostwem, porostu zaczynając grę w tibie byś akceptował że zostanie zainstalowany na twoim komputerze dodatkowy program co by wyszukiwał nielegalne programy, jakby był odpowiednio często aktualizowany to liczba botów spadała by do minimum. Wtedy nikt by nie używał botów i innych podobnych wynalazków. Nie wiem czy cipy przejrzą na oczy i wprowadzą coś w tym stylu , bo narazie walcząc z botami dodają to coraz bardziej ułatwiające grę opcje , z takim tokiem myślenia (daj to co ma bot to nie będzie problemu) psuja ta grę i ja zniszczą . Dlatego prawie każdy powie ze stara tibia była lepsza , była lepsza dlatego ze nie było cave botów ,lub było znacznie mniej. Nawet jak propozycja kasacji boterów , a nie banowania wejdzie w życie i tak nic nie zmieni bo opiera się na pracy GMów a ich jest i będzie za mało , zresztą co poradzi GM jak ktoś siedzi przy komputerze lub w innym pokoju i na dzwięk alarmu błyskawicznie odpowie.

druidek123
07-11-2008, 13:40
telewizorek :P(na poważnie) komputer nowe expowiska i potwory i żeby jak by sie nic nie jadło to by się padało (no chyba że użytkownika nie ma to nie pada)

Tharion
08-11-2008, 01:27
@2 Up
Tylko jaki by oni mieli w tym cel? główna kasa i tak jest z botterów.

ZapodajMuze
08-11-2008, 01:30
@2 Up
Tylko jaki by oni mieli w tym cel? główna kasa i tak jest z botterów.

Taki cel ze balansowanie profesi przy usunieciu w 100% botow byloby o milion razy latwiejsze .Np .Obecnie dla mnie na non pvp wszystkie profesje sa zbalansowane biorac pod uwage ,ze knight botuje.

Tharion
08-11-2008, 12:00
Ale oni chcą KASE a jak z 80% osób ma bota, to maja z nich KASE dlatego banuja jakies sladowe ilosci botterów gm'ami tak "dla zasady"

Lipus94
09-11-2008, 15:19
@Topic
Ja bym chcial, zeby postacie na jednym koncie mialy wspolne dp/konto w banku

hm?

@down
zeby bylo wygodniej...
Niektorzy gracze graja dwiema postaciami na jednym koncie naraz i wygodniejsze by bylo w takich przypadkach wspolne dp i bank... nie sadzisz?

Xr3
09-11-2008, 15:20
@up
Po co?

Zonta
09-11-2008, 17:31
jezeli zostal by zniesiony "depo cap" to wtedy postacie z jednego konta mogłyby miec wspulne depo/konto w banku, jezeli to jest to bez sensu

Down\/: no to widac ze dlugo grasz :P

Ikael
09-11-2008, 18:59
To co Lipek + coś dla facców na zachętę.
Szczerze mówiąc to po tych 10 latach gó*no zrobili ;>

Dragostino
09-11-2008, 19:11
Co bym chcial w new update? Zmniejszenie liczby noobow na serwerach :)

Tylko tyle I AZ tyle

Tharion
09-11-2008, 19:11
@2Up
No tak, chuj ze 10 lat temu było tylko thais....

Xr3
09-11-2008, 19:18
Co bym chcial w new update? Zmniejszenie liczby noobow na serwerach :)

Tylko tyle I AZ tyle

Musiał byś przejąć TP SA;).

redloheb
09-11-2008, 19:19
Ja bym chciał...aby ten temat zamknieto...

xoz
09-11-2008, 21:21
a ja bym chcial, zeby cipsoft robil cos przez te pol roku. nie wierze, ze to co oni daja wymaga az pol roku pracy. jesli nawet tak to niech lepiej w bierki sobie pograja, moze sie czegos naucza

bolosaf
09-11-2008, 21:23
coś dla facców na zachętę.

A mi się wydawało, że wystarczającą zachętą na kupno pacc dla facców jest dodawanie nowości tylko posiadaczom premium ;]

Zonta
09-11-2008, 21:27
JA MYSLE ZE: update co pol roku to tradycja od kilku lat wiec po co ja zmieniac. Przypuszczam ze ich prace wybiegaja przynajmniej 1 update do przodu, wiec jezeli moja teoria jest sluszna mogli by dodac juz teraz letni update ale po co skoro dodadza to co maja dodac zyski wzrosna a oni i tak maja caly czas cos w tak zwanym rekawie :P nie wszystkie update musze byc rewolucja jak dodzaja nawet to jedno miasto z expowiskami i qestami to juz bedzie cos :)

down x2\/: a wiec mialem racje nie sprawdzalem tego :)

Xr3
09-11-2008, 21:45
To może przy zakupie pacca, niech dodadzą gratis grę "Przygody Prosiaczka Kwika" z dostawą do domu...

Rav
09-11-2008, 21:54
Przypuszczam ze ich prace wybiegaja przynajmniej 1 update do przodu

jak to mowil knightmare- w 2000rooku juz przygotowywal poi?
a na tych niby skradzonych mapach za czasow 7.7 co okradli niby cipow z mapy tam bylo wyraznie widac poczatki projektu poi

Lord_Piterek
09-11-2008, 22:13
mogliby zrobic mozliwosc robienia wlasnych potionow (lub na wlasna reke), jakies nowe miasto... dla PACC ofc, i pare nowych czarow dla knighta

Xr3
09-11-2008, 22:43
mogliby zrobic mozliwosc robienia wlasnych potionow (lub na wlasna reke)
Odpada. Dzieciaki nie ogarną...

maxen13
09-11-2008, 22:50
Ja bym chcial zeby tibii nie bylo.

Tharion
10-11-2008, 00:27
@Praca cip

Taa, bo wstawianie krateczek w edytorze to NAPEWNO trwa pół roku :<

Duch Guardi
10-11-2008, 07:35
To może przy zakupie pacca, niech dodadzą gratis grę "Przygody Prosiaczka Kwika" z dostawą do domu...

Tak i pluszowego GM'a z odgłosem You are banned ! :D

Ganci.
10-11-2008, 07:47
Co by mogli dodać? Bo tego jakoś nie poruszył.
Mogloby "wymusić rpg".
Czyli potwory bez schodów (wiadomo czemu), tak silny że trzeba iść w zgranym teamie i z dobrym albo ciekawym lootem. Bo teraz jedyne takie to demon bossy z INQ. xd
Oczywiście mogliby wreszcie dodać coś ciekawego knightom bo nowe bronie od czasu do czasu to porażka, broń ma ileś tam ataku więcej ale to nadal to samo.

Juzefek
10-11-2008, 10:10
@Topic
Ja bym chcial, zeby postacie na jednym koncie mialy wspolne dp/konto w banku

hm?

@down
zeby bylo wygodniej...
Niektorzy gracze graja dwiema postaciami na jednym koncie naraz i wygodniejsze by bylo w takich przypadkach wspolne dp i bank... nie sadzisz?
To by się przydało szczególnie "hackerom".

Piotrek Marycha
15-11-2008, 23:44
wystarczy żeby sama gra była testem umiejetności

RedMartini
15-11-2008, 23:56
Nudno trochę, że tak naprawdę najlepsze eq zdobywasz na 130lvl, i potem musisz się zajmować głupotami typu: kolekcjonowanie blue rob-ów czy mms-ów. Jeszcze jakieś dobre expowisko(najlepiej bramka lvl-200), bo seryjnie to Frost dragi są expowiskiem dla 120 ms-ów i 380 ek. Jakieś świetne expowisko, i nowe itemki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!

Etemen
21-11-2008, 15:42
Dla PACC.
Skoro mogą mieć domki i wykonać postmana no to czemu nie mogą wysyłać lootu do domku? W domku byłaby 1 skrzynka o np vol.8 i by tam przychodził loot.
Dobry czy głupi pomysł?

Kijos
21-11-2008, 16:12
@up glupi

Ja chce pizze w upie

Egon_Abus
21-11-2008, 16:43
Mogliby wreszcie coś zrobić, żeby nie trzeba było czekać tych 10sek. na wycięcie skór Obsidianem...

Zamne
21-11-2008, 16:50
Dla PACC.
Skoro mogą mieć domki i wykonać postmana no to czemu nie mogą wysyłać lootu do domku? W domku byłaby 1 skrzynka o np vol.8 i by tam przychodził loot.
Dobry czy głupi pomysł?

tak trudno wyslac parcela do dp i potem posellac?

Ulrikk
22-11-2008, 15:31
Moim zdaniem, zamiast dodawać co update 100 nowy armorów, które chronią od żywiołów, powinni dodać kamienie lodu, ognia itd, dzięki którym gracz sam wybierze od czego ma chronić go zbroja. Gdy użyje jednego kamienia na zbroi, drugiego już nie będzie mógł, więc konieczny będzie zakup drugiej zbroi, by ulepszyć ją innym kamykiem.

shoq
22-11-2008, 16:00
Dla PACC.
Dobry czy głupi pomysł?

Mi się podoba, sam kiedyś nad tym myślałem.

@down:
Ja też.

Virlan
22-11-2008, 17:18
Mogliby wreszcie coś zrobić, żeby nie trzeba było czekać tych 10sek. na wycięcie skór Obsidianem...

Jak najbardziej popieram ;/

Mydelniczek
22-11-2008, 22:54
@Up

I dustów kijkiem.

Xr3
23-11-2008, 00:35
Co "bym chciał"? Koszulkę z napisem "You will never forget your first Masskick".

Zamiast tych wszystkich procaveboterskich expowisk wolał bym, aby Cipsoft wziął się za DDoSy i zabrał się za laggi. Balansacja profesji jest sprawą oczywistą, ale to już inna bajka...

shoq
23-11-2008, 11:01
@up:
Zdaje się, że Cipsoft rzekomo "zakończył balansację profesji".

Xr3
23-11-2008, 11:21
Jeszcze przed nimi długa droga...

Etemen
23-11-2008, 12:44
Jasne, że chcemy!

Gileq
23-11-2008, 15:17
W języku polskim nie ma takiego słowa jak balansacja ;<

Pirate Cutthroats
23-11-2008, 15:28
*celowanie z run (zarówno ofensywne jak i lecznicze) jak w "starej Tibii" 7.4/7.5
*klimat z tamtych czasów
*konieczność większej znajomości jęz. ang. by odepchnąć od gry gówniarzy (7-10 latków, a nawet starszych jeśli to konieczne :) )
*wywalenie różdżek!, soft bootsów, armów+3 itp i innego syfu, który narodził się po updacie 7.6
*bardziej skomplikowane questy/zagadki ale takie, by nawet rozwiązując je kilka miesięcy mieć z nich nagrodę (a nie wymyślone questy na przedmioty ze skarbca pod Kazzo)
*serwery na więcej niż 950 graczy

coś jeszcze wymyślę ;)

Jestemfajny
23-11-2008, 15:52
frost dragon lair dla facca (z bramka 100lvl~)
i jakąś ,,balansacje" dla knighta (np zniesienie ograniczen lvlowych dla broni)
no moze jeszcze skrocenie czasu wyswietlania ,,mieczykow" blokady do wylogowania sie po walce

@down
no nareszcie ktos zrozumial styl mojego pisania \o/

Xr3
23-11-2008, 15:55
@up
Powiedz, że to była ironia...

juran_se_spychowa
23-11-2008, 17:06
a ja bym chciał, aby gildie musiały zdobywać guildhousy a nie je kupować... były by to GH z różnymi potworami, im większy GH tym silniejsze potwory. Można by ustalić jakiś punkt w którym jak coś tam położysz to w plecaku lidera pojawia się scroll w którym pisze, że ten guild hause należy do właśnie tej gilidi... Miałoby to klimat średniowieczny ^^

Vil
23-11-2008, 17:10
*klimat z tamtych czasów

pobozne zyczenia.

*wywalenie różdżek!, soft bootsów, armów+3 itp i innego syfu, który narodził się po updacie 7.6

niby w czym to przeszkadza ?

*bardziej skomplikowane questy/zagadki ale takie, by nawet rozwiązując je kilka miesięcy mieć z nich nagrodę (a nie wymyślone questy na przedmioty ze skarbca pod Kazzo)

engine gry bardzo ogranicza pole do popisu jesli chodzi o komplikowanie czegokolwiek.

Corrupt
23-11-2008, 17:45
*więcej online GM (za duużo powergamerów)
To usunie niepotrzebnych graczy :///

Archero
23-11-2008, 18:33

i wlasnie to byl by bardzo dobry pomysl z tym niszczeniem sie broni, zniszczy ci - trudno, idz se napraw, a nie ze gdzie sie praktycznie nie ruszysz to wszedzie bot. A naprawa wcale nie musialaby byc droga, np cena naprawy w zaleznosci od sily, jakosci broni

Mydelniczek
23-11-2008, 18:56
i wlasnie to byl by bardzo dobry pomysl z tym niszczeniem sie broni, zniszczy ci - trudno, idz se napraw, a nie ze gdzie sie praktycznie nie ruszysz to wszedzie bot. A naprawa wcale nie musialaby byc droga, np cena naprawy w zaleznosci od sily, jakosci broni

jakieś 10 linijek dodane do skrypta, straszne nie?

@Down
A co magicznym brakuje? mogą bić praktycznie wszystko i to często bez waste.

Johanes19
23-11-2008, 18:56
Ogulnie to chyba niczego narazie nie brakuje, przynajmniej mi
Mozna by polepszyc magiczne postacie i zeby byl znow taki potwor har co by nim grali Cipy :)

Ancient-Necro
23-11-2008, 19:11
a ja kcem nowe serwy non Pe fał Pe !!!1one... żart.

A tak naprawdę bardziej skomplikowane questy i koniec z popieraniem spoili przez Cipsoft w postaci dodawania do supportu np.: tibiawiki. -.-

Zero tolerancji dla botterów - automatyczny delete w razie przyłapania.

Resztę się 'przeboli' jakoś.

Mydelniczek
23-11-2008, 19:16
@Up oraz inni

Botterzy do dla cipsoftu KASA więc ich nie USUNĄ zczaj to.

ZapodajMuze
23-11-2008, 19:31
@Up oraz inni

Botterzy do dla cipsoftu KASA więc ich nie USUNĄ zczaj to.

Kiedy idzemy na tego enfo ; >

Urban52
24-11-2008, 13:39
*konieczność większej znajomości jęz. ang. by odepchnąć od gry gówniarzy (7-10 latków, a nawet starszych jeśli to konieczne :) )

poczułem się tutaj obrażony bo mam 19 lat a nie umiem angielskiego ponieważ francuskiego sie ucze od podstawówki :p

mi by wystarczyło żeby coś z boterami zrobili

upas
24-11-2008, 13:49
a ia cchcialbym rzeby :
1.dafali fre itemzy
2.lepsy exp
3.slabse ataki potwoluf
to fsystko i mam nacieje rze tak becie :DD

Vil
24-11-2008, 13:50
grasz w gre zrealizowana w jezyku angielskim - godzisz sie na to ze jestes zmuszony do porozumiewania sie w tym wlasnie jezyku w stopniu przynajmniej podstawowym.

Wbrew temu co wiekszosc sadzi stopien podstawowy to stopien podstawowy a nie umiejetnosc sklejania pojedynczych slow czy wrzucenia tekstu w translator ( ktory ma raczej funkcje rozrywkowa niz pomagajaca w tlumaczeniu ).

Urban52
24-11-2008, 14:05
grasz w gre zrealizowana w jezyku angielskim - godzisz sie na to ze jestes zmuszony do porozumiewania sie w tym wlasnie jezyku w stopniu przynajmniej podstawowym.

Wbrew temu co wiekszosc sadzi stopien podstawowy to stopien podstawowy a nie umiejetnosc sklejania pojedynczych slow czy wrzucenia tekstu w translator ( ktory ma raczej funkcje rozrywkowa niz pomagajaca w tlumaczeniu ).

Podstawowy to ja umiem, ale z tej wypowiedzi zrozumiałem, że Pirate Cutthroats chce żeby wprowadzono zaawansowany

ZapodajMuze
24-11-2008, 15:43
Ja chce mpa na start.
I pizze.

Ta pizza nie jest w ogole smieszna .

Kijos
24-11-2008, 16:08
@up ale bedzie. ; >

Lenidas
24-11-2008, 16:12
Większa kontrola nad poczynaniami graczy, którzy łamią reguły. Czyli więcej lub sprawniej działających GM-ów. :)

Grimo
24-11-2008, 16:14
Kasacji swiatów nonpvp ;d

Mydelniczek
24-11-2008, 16:16
@Lenidas

ALE cipsoft chce KASE która w jakimś 70% ma z BOTTERÓW, więc NIC z nimi nie zrobi, zczajcie to k****.

@Up
Idz na******* w hotkeya.

Lenidas
24-11-2008, 16:36
@Lenidas

ALE cipsoft chce KASE która w jakimś 70% ma z BOTTERÓW, więc NIC z nimi nie zrobi, zczajcie to k****.

Wiem, wiem, ale pomarzyć zawsze można ... :D

Pirate Cutthroats
24-11-2008, 18:46
Podstawowy to ja umiem, ale z tej wypowiedzi zrozumiałem, że Pirate Cutthroats chce żeby wprowadzono zaawansowany

Nie. Chcę by gra nie opierała się na tekstach typu: "buy", "sell", "hi", "bye", "mission", "quest", "items" tylko na czymś więcej. Można by wprowadzić utrudnienia w stylu wymuszenia napisania całego zdania w celu jakimśtam :)
Np. zamiast hi>sell 2 rat>yes>bye było. Hi XXX (dajmy na to Hi Bronek), I want to sell 2 rats. Do you want to buy them? NPC coś tam sobie odpowiada, że tak, wtedy my "here you are", on ( i my) thanks albo thank you, daje nam cash, a my się żegnamy standardowym (niech już będzie) bye.

Druga sytuacja. Idziemy do NPC (dajmy na to Krasnolud Grymly) i chcemy się dowiedzieć czy ma jakąś misję dla nas? Więc zamiast: hi>mission>yes>yes>yes......>yes>bye - piszemy Hi Krasnolud Grymly>Do you got a mission for me? NPC cośtam gada. Teraz kwestia gracza. I want to try execute this mission. Tell me more about it. I tak dalej i tak dalej.

Wiem, że ubogi silnik tej gry nie udźwignąłby pewnie (hehe) tylu informacji i rozpoznawania zwrotów ze strony graczy, ale jestem niemal pewny, że to podniosłoby poziom tej gry i poprawiło (prawie upadły już) klimat.

Uważam, że zdania, których użyłem nie są zaawansowane i człowiek w wieku dojrzewania łyknął by je szybko. A i wiedzy miałby więcej :D

TaJemniczy
24-11-2008, 19:13
Ograniczenia wiekowego:))
Szkoda tylko że nie da się tego zrobić;(

Filet
24-11-2008, 19:56
*celowanie z run (zarówno ofensywne jak i lecznicze) jak w "starej Tibii" 7.4/7.5
*klimat z tamtych czasów
*serwery na więcej niż 950 graczy

1. Hmm, dla Ciebie Tibia miała klimat za czasów wersji 7.4/7.5, a dla kogoś innego teraz ma 'to coś' :)
2. Niech sobie grają, co Ci oni przeszkadzają? Można to ignorować przecież.
3. Akurat w tych armorach itp. widzę pozytywy same.
4. Tu muszę się po części zgodzić. Z drugiej strony, nie czytajmy spoilerów :)
5 Z tego co mi wiadomo, serwery potrafią bez problemów utrzymać ponad 1000 graczy.

Kijos
24-11-2008, 20:17
tibie 7.6 . . .

Pirate Cutthroats
24-11-2008, 20:29
1. Hmm, dla Ciebie Tibia miała klimat za czasów wersji 7.4/7.5, a dla kogoś innego teraz ma 'to coś' :)
2. Niech sobie grają, co Ci oni przeszkadzają? Można to ignorować przecież.
3. Akurat w tych armorach itp. widzę pozytywy same.
4. Tu muszę się po części zgodzić. Z drugiej strony, nie czytajmy spoilerów :)
5 Z tego co mi wiadomo, serwery potrafią bez problemów utrzymać ponad 1000 graczy.

AD1
W takim razie niech stworzą serwer wersja 7.5. Zobaczyłbyś ile playerów by tam chciało grać...moim zdaniem 90% tych, którzy zaczynali grać 3-4 lata temu.
AD2
Chodzi o tych jak ich nazwałem gówniarzy? Oczywiście, grać mogą o ile coś sobą reprezentują (tzn style grania), a nie jak to się zwykło mówić n00bią...
AD3/4
Przez nie Tibia traci klimat i staje się wyścigiem szczurów. "Wow! Już niedługo założę ten super armor dzięki któremu będę mógł zabić dwarf guarda solo! Jupi"
Kiedyś chcąc mieć super armor to miałeś go po ciężkich dniach expienia, robienia loota, sprzedawania tego całego syfu i zbierania kasy przez kupę czasu. Albo miałeś farta. Tak samo z expieniem różdżkami. Kiedyś chcą expić magiem trzeba było mieć
a)chęci
b)kasę na runki bądź czas by samemu je wytworzyć
c)zdolności manualne
d)trochę cierpliwości
Teraz wszystko przychodzi samo. Itemy też (z banalnych podczas grania grupą) questów, których spoilery są góra po tygodniu od updatu na jakiejś "fanowskiej" stronce.
AD5
To dlaczego max playerów na serwerze to chyba ledwo powyżej 960? Już nie pamiętam jakim.

Filet
24-11-2008, 20:42
AD1
W takim razie niech stworzą serwer wersja 7.5. Zobaczyłbyś ile playerów by tam chciało grać...moim zdaniem 90% tych, którzy zaczynali grać 3-4 lata temu.
AD2
Chodzi o tych jak ich nazwałem gówniarzy? Oczywiście, grać mogą o ile coś sobą reprezentują (tzn style grania), a nie jak to się zwykło mówić n00bią...
AD3/4
Przez nie Tibia traci klimat i staje się wyścigiem szczurów. "Wow! Już niedługo założę ten super armor dzięki któremu będę mógł zabić dwarf guarda solo! Jupi"
Kiedyś chcąc mieć super armor to miałeś go po ciężkich dniach expienia, robienia loota, sprzedawania tego całego syfu i zbierania kasy przez kupę czasu. Albo miałeś farta. Tak samo z expieniem różdżkami. Kiedyś chcą expić magiem trzeba było mieć
a)chęci
c)zdolności manualne
d)trochę cierpliwości
Teraz wszystko przychodzi samo. Itemy też (z banalnych podczas grania grupą) questów, których spoilery są góra po tygodniu od updatu na jakiejś "fanowskiej" stronce.
AD5
To dlaczego max playerów na serwerze to chyba ledwo powyżej 960? Już nie pamiętam jakim.

1. Po chwili zaczęli by wszyscy narzekać, że się nic nie zmienia itp.
2. Się zgodzić muszę :)
3. Co do questów. Nikt nam naprawdę nie karze czytać tych spoili. To już zależy od nas czy idziemy na łatwiznę, czy próbujemy zachować jakikolwiek klimat RPG. Zresztą kiedyś questy też trudne nie były.
5. Harmonia - 1019, Nerana - 1011, Menera - 1012, Luminera - 1015, Pacera - 1000, Astera - 1015, Calmera - 1005, Candia - 1031, Celesta - 1001

Takie przykłady, nie wiem czy są inne serwery, na których grało ponad 1k osób. Mogło by być więcej ale w Tibie nie gra aż tyle osób.

Pirate Cutthroats
24-11-2008, 21:00
1. Po chwili zaczęli by wszyscy narzekać, że się nic nie zmienia itp.
2. Się zgodzić muszę :)
3. Co do questów. Nikt nam naprawdę nie karze czytać tych spoili. To już zależy od nas czy idziemy na łatwiznę, czy próbujemy zachować jakikolwiek klimat RPG. Zresztą kiedyś questy też trudne nie były.
5. Harmonia - 1019, Nerana - 1011, Menera - 1012, Luminera - 1015, Pacera - 1000, Astera - 1015, Calmera - 1005, Candia - 1031, Celesta - 1001

Takie przykłady, nie wiem czy są inne serwery, na których grało ponad 1k osób. Mogło by być więcej ale w Tibie nie gra aż tyle osób.

AD1
Właśnie z mojego punktu widzenia wynika, że nie. Ten serwer powstałby po to by grali na nim fani starszej wersji gry (jak ja), którym do szczęścia nic więcej nie jest potrzebne prócz tego, co oferował update 7.5. Jedynym mankamentem mogły być wciąż te same tereny i zaliczone wszystkie questy. To akurat można by dodać, ale nic więcej bo wtedy na nowo tworzyłaby się Tibia 7.5+
AD3
By stworzyć odpowiedni klimat moim zdaniem questy powinny być na tyle trudne, by myśleć jak je wykonać przez długi czas. By motywowały do kolejnego odpalenia Tibii. Nawet tak trudne by zastanawiać się nad nimi także podczas niegrania w Tibię. Questy łatwe też powinny występować, ale chociaż w takiej formie jak napisałem kilka postów wyżej.
AD5
Faktycznie, racja. Są serwery, na których liczba graczy była większa niż 1000. Albo jest to moje niedopatrzenie, albo już tak dawno nie wchodziłem w statystyki poszczególnych serwerów. Ale zauważ, że teraz największa liczba graczy na serwerach non-pvp to ok 955. Na tych właśnie serwerach liczba graczy kiedyś pewnego dnia wynosiła 1000+. Teraz nie da się jej przekroczyć, z racji kolejek (ogromnych), występującymi dniami i nocami. Co z tego wynika. Być może w czasie pobicia rekordu graczy w danym momencie na danym serwerze, programiści aktywowali nowe cuda, które w tym pomóc miały za zadanie.

Vil
24-11-2008, 21:03
AD1W takim razie niech stworzą serwer wersja 7.5. Zobaczyłbyś ile playerów by tam chciało grać...moim zdaniem 90% tych, którzy zaczynali grać 3-4 lata temu.

Nie zauwazasz jednej bardzo waznej rzeczy - tego ilu graczy przybylo i jak wygladaja ci nowi. Co z tego ze stworza nowy serwer/ serwery 7.6 czy tam 6.9 skoro zapcha sie tymi samymi debilami od ktorych probujesz uciec ? Wiekszosc z nich nie jest przywiazana na stale do najnowszych wersji butterflyiami, mozliwoscia plywania czy expienia na chakoyach, jesli beda mogli - beda rznac glupa gdzie indziej.

"Wow! Już niedługo założę ten super armor dzięki któremu będę mógł zabić dwarf guarda solo! Jupi"
Kiedyś chcąc mieć super armor to miałeś go po ciężkich dniach expienia, robienia loota, sprzedawania tego całego syfu i zbierania kasy przez kupę czasu.

Bo sprzet byl znacznie rzadszy bo ludzie krocej grali i wieksze byly koszty jego uzyskania. Komorki tez kiedys mieli nieliczni, placili za nie jak za mokre zboze a do tego nosili je w neseserach bo w kieszeni sie nie miescily. To, ze teraz sie spopularyzowaly to wynik dzialania rynku, a nie bron boze obnizenia ich jakosci tak zeby kazdy plebs mogl miec jedna.

Tak samo z expieniem różdżkami. Kiedyś chcą expić magiem trzeba było mieć
a)chęci
c)zdolności manualne
d)trochę cierpliwości

zgodze sie z cierpliwoscia, zdolnosci manualne nie byly potrzebne zadne ( skoro wiekszosc czasu spedzalo sie farmiac kase na rotach/ minosach z warhammerem a powerowalo sie z reguly w obecnosci blokera ), runkami expilo sie w takich miejscach ze z reguly, przy sytuacji panujacej na rynku, wychodzilo sie znacznie na plus. Checi ( a takze spora dawke sadomasochizmu ) trzeba bylo miec takie same jak i do knighta, ktory dziwnym trafem z bardzo wysokimi skillami dzieki krotkowzrocznosci Cipsoftu mogl sobie poexpic na guardach i w niektorych przypadkach na OF.

Ulrikk
24-11-2008, 21:08
Kiedyś chcąc mieć super armor to miałeś go po ciężkich dniach expienia, robienia loota, sprzedawania tego całego syfu i zbierania kasy przez kupę czasu
Przecież to jest to samo. Kiedyś też sobie myślałeś, że już niedługo założysz jakis super armor ;s

Pirate Cutthroats
24-11-2008, 21:17
Przecież to jest to samo. Kiedyś też sobie myślałeś, że już niedługo założysz jakis super armor ;s

Nie to samo. Wyrwałeś sens zdania z kontekstu. W tym pierwszym cytowanym fragmencie mojej wypowiedzi chodziło o itemy, którymi karmią na twórcy gry za banalne jak już napisałem questy, a w drugim fragmencie chodziło o itemy, na które musieliśmy "zapracowac" :) Przez mozolne zbieranie kasy, na to by je kupić. Na początkowym stadium rozgrywki w zasadzie nie było szans na zdobycie cennego itemu w inny sposób (w zasadzie...).

Pirate Cutthroats
24-11-2008, 21:29
Nie zauwazasz jednej bardzo waznej rzeczy - tego ilu graczy przybylo i jak wygladaja ci nowi. Co z tego ze stworza nowy serwer/ serwery 7.6 czy tam 6.9 skoro zapcha sie tymi samymi debilami od ktorych probujesz uciec ? Wiekszosc z nich nie jest przywiazana na stale do najnowszych wersji butterflyiami, mozliwoscia plywania czy expienia na chakoyach, jesli beda mogli - beda rznac glupa gdzie indziej.

Myślisz, że ci debile specjalnie grają w Tibię, by uprzykrzać życie innym. Wydaje mi się, że masz na myśli nowych lub dzieci, którzy moim zdaniem bez wszystkich "wylazków" updatów 7.5+ "nie przeżyją". W takim razie po co mieliby się pchać gdzieś, gdzie zimno, ciemno i do domu daleko? Oczywiście jacyś kretyni by się znaleźli, którzy maksymalnie próbowali by popsuć rozgrywkę normalnym graczom, ale chyba byliby w mniejszym odsetku niż na tych serwach 8.30

Bo sprzet byl znacznie rzadszy bo ludzie krocej grali i wieksze byly koszty jego uzyskania. Komorki tez kiedys mieli nieliczni, placili za nie jak za mokre zboze a do tego nosili je w neseserach bo w kieszeni sie nie miescily. To, ze teraz sie spopularyzowaly to wynik dzialania rynku, a nie bron boze obnizenia ich jakosci tak zeby kazdy plebs mogl miec jedna.

Rzadszy? Tzn potwory dropiły dany item rzadziej niż teraz. Jakoś to do mnie nie przemawia. Spójrz chociażby na stare screeny z huntów EO i jego kolegów. Po kilku godzinach (kilkunastu) miał całkiem ładny zestawik na wystawkę do nowego domu na Edron. Krócej grali? Nie wydaje mi się. Nie mam jak tego udowodnić, ale po prostu wiem, że tak nie jest. Przynajmniej te osoby, które jakoś tam w grze poznałem/obserwowałem tak nie robiły. Niektórzy mieli małe maratony z Tibią.

zgodze sie z cierpliwoscia, zdolnosci manualne nie byly potrzebne zadne ( skoro wiekszosc czasu spedzalo sie farmiac kase na rotach/ minosach z warhammerem a powerowalo sie z reguly w obecnosci blokera ), runkami expilo sie w takich miejscach ze z reguly, przy sytuacji panujacej na rynku, wychodzilo sie znacznie na plus. Checi ( a takze spora dawke sadomasochizmu ) trzeba bylo miec takie same jak i do knighta, ktory dziwnym trafem z bardzo wysokimi skillami dzieki krotkowzrocznosci Cipsoftu mogl sobie poexpic na guardach i w niektorych przypadkach na OF.

Nie potrzebne zdolności manualne? Owszem, o ile jak już napisałeś udawali knighta bijąc różnego rodzaju syf z Warhammera. Jeśli chcieli poexpić tak by szybko wbić dany poziom lub dla konkretnego lootu musieli użyć run. Wcelować nierzadko było naprawdę trudno. Sam na swojej skórze się o tym przekonał i utwierdziło mnie to w przekonaniu by grać jednak knightem. Od tamtej pory, tylko kilka tygodni grałem druidem.

Mydelniczek
24-11-2008, 22:29
@Up
Vil'owi chodziło o to, że z każdym dniem przybywa itemów, więc kiedyś jak było 5 mpa na servie to cena była większa niż teraz gdy jest ich 5000. I to że kiedyś demy hunciło się w 4 osobowych teamach a teraz byle 100 ms luzem expi na takiej goromie.

Vil
24-11-2008, 22:30
Rzadszy? Tzn potwory dropiły dany item rzadziej niż teraz. Jakoś to do mnie nie przemawia. Spójrz chociażby na stare screeny z huntów EO i jego kolegów. Po kilku godzinach (kilkunastu) miał całkiem ładny zestawik na wystawkę do nowego domu na Edron. Krócej grali? Nie wydaje mi się. Nie mam jak tego udowodnić, ale po prostu wiem, że tak nie jest. Przynajmniej te osoby, które jakoś tam w grze poznałem/obserwowałem tak nie robiły. Niektórzy mieli małe maratony z Tibią.

Jesli najwyzszy osiagniety level miesci sie w 200, ludzi przekraczajacych 150 jest doslownie kilku i nie wszyscy z nich maja mozliwosc huncenia dajmy na to dli bo odpowiednich expowisk jest po prostu za malo, do tego te dle klepia pare razy krocej ( bo zdazyli na nich wbic 20 milionow expa a nie 230 ) to zrozumiale, ze zlootuja wiele razy mniej itemow i przez to sprzet bedzie rzadszy. Tak sytuacja wygladala pare lat temu.

Jeśli chcieli poexpić tak by szybko wbić dany poziom lub dla konkretnego lootu musieli użyć run. Wcelować nierzadko było naprawdę trudno.

W potworki mozna na battle liscie celowac od zawsze a przynajmniej odkad pamietam.

Klyn Jabax
25-11-2008, 11:18
Pirate Cutthroats cały czas wypowiadasz się o dzieciach... jeśli grałeś w tibie poniżej 7.6 a to już chwile temu było to wtedy też byłeś dzieckiem. Znam ludzi starszych, ale zachowujących się jak dzieci. Wniosek z tego taki że to nie wiek tutaj odgrywa rolę :). Osobiście wole teraźniejszą tibie dla mnie lepsza jest zabawa jeśli hunce w teamie, a nie tak jak dawniej sam na guardach... Co do cen serwery starzeją się coraz więcej itemów jest i to logiczne że ceny spadają. Sam też lubię jak co update są dodawane nowe przedmioty obojętnie czy łatwo czy trudno je zdobyć. Jeśli ktoś chce w to grać to gra i to mu się podoba :P

ZapodajMuze
25-11-2008, 15:08
Pirate Cutthroats cały czas wypowiadasz się o dzieciach... jeśli grałeś w tibie poniżej 7.6 a to już chwile temu było to wtedy też byłeś dzieckiem. Znam ludzi starszych, ale zachowujących się jak dzieci. Wniosek z tego taki że to nie wiek tutaj odgrywa rolę :). Osobiście wole teraźniejszą tibie dla mnie lepsza jest zabawa jeśli hunce w teamie, a nie tak jak dawniej sam na guardach... Co do cen serwery starzeją się coraz więcej itemów jest i to logiczne że ceny spadają. Sam też lubię jak co update są dodawane nowe przedmioty obojętnie czy łatwo czy trudno je zdobyć. Jeśli ktoś chce w to grać to gra i to mu się podoba :P

Pokaz mi 45 druida tudziez sorca w tibi 7.6 ktory mogl expic na tym samym co 390 ek .Brak perspektyw dla 200 + to jest problem.

erranero
25-11-2008, 18:27
Hmm ... jaa bym chcial jakies monstery w miare silniejsze od guarda a slabsze od wyverny ..;]
poza tym po jednym exori dla druida i sorca na faccu ... lvl'owe respy z bramka np. tomby od 45 ...
powrot do palla sprzed 8.1 ! ale na to nie ma co liczyc

Xr3
25-11-2008, 18:39
Hmm ... jaa bym chcial jakies monstery w miare silniejsze od guarda a slabsze od wyverny ..;]
1poza tym po jednym exori dla druida i sorca na faccu ... lvl'owe respy z bramka np. tomby od 45 ...
2powrot do palla sprzed 8.1 ! ale na to nie ma co liczyc

Nie ma to jak kolejne złote myśli, dzieci Facca.

Ad1. Nie, ponieważ i tak już macie za dużo.
Ad2. Nie, ponieważ był za potężny.

Teleskop
25-11-2008, 21:24
Ja bym chciał żeby tam gdzie jest mc. noodles rozbił się statek obcych i byłoby nowe expowisko,nowa profesja magic warrior i żeby sorc był inny niż jest

ZapodajMuze
25-11-2008, 21:28
Ja bym chcial zeby combo ue bylo wiecej warte niz teraz . ( ssa back plax )

Askaral
25-11-2008, 22:57
Kiedyś chcą expić magiem trzeba było mieć
a)chęci
c)zdolności manualne
d)trochę cierpliwości
Teraz wszystko przychodzi samo. Itemy też (z banalnych podczas grania

Zeby normalnie poexpic magiem trzebabylo:
a)miec daszek nuub charow na macro
b)byc nou lajferem grajacym 20h/dobre.
c)miec dobrego kejwbota.
d)slinic sie na expa kilka dni, zeby poexpic 3h i na dodatek miec waste.
Oto caly urok wspanialej, idealnej, niesamowitej, cudownej, tipji siedem cztery, tej perelki wsrod gier online, ze wspaniala grafa i wspanialym systemem walki, ktory byl taki swietny ze np. uniemozliwial uzycie liny kiedy na rope place lezala zlota moneta :o

W starej tipjii byly 3 profesje -knajt, paladyn i runemaker. Ten ostatni mial miec 11-15 level i stac na dachu robiac runy dla main chara. Niekiedy zdarzaly sie wyjatki, ktore byly wysokolevelowimy runemakerami, i dziwnym trafem trafialy z run za kazdym razem przeciwnika w pelnym biegu. Tacy zazwyczaj naiwnie byli nazywani pvp mastahami, i oczywiscie wszystko to zawdzieczali takiemu nadludzkiemu refleksowi i myszce z przyszlosci. Prawda jest taka, i mysle, ze ci ktorzy "kupili sobie musk" wiedza o tym, ze oni wszyscy mieli bota do celowania z runek. Dlatego, kiedy widze teksty w stylu "pefaupe umarlo po fprowadzenju chotkejuw!!11" to smiac mi sie chce.

Wiekszosc z was narzeka na obecna tibje, bo jest to teraz modne, i taka jest prawda. Dla mnie stara tibja byla gownem i krzywizna, ktora szybko mi sie znudzila.

erranero
26-11-2008, 07:14
Zeby normalnie poexpic magiem trzebabylo:
a)miec daszek nuub charow na macro
b)byc nou lajferem grajacym 20h/dobre.
c)miec dobrego kejwbota.
d)slinic sie na expa kilka dni, zeby poexpic 3h i na dodatek miec waste.
Oto caly urok wspanialej, idealnej, niesamowitej, cudownej, tipji siedem cztery, tej perelki wsrod gier online, ze wspaniala grafa i wspanialym systemem walki, ktory byl taki swietny ze np. uniemozliwial uzycie liny kiedy na rope place lezala zlota moneta :o

W starej tipjii byly 3 profesje -knajt, paladyn i runemaker. Ten ostatni mial miec 11-15 level i stac na dachu robiac runy dla main chara. Niekiedy zdarzaly sie wyjatki, ktore byly wysokolevelowimy runemakerami, i dziwnym trafem trafialy z run za kazdym razem przeciwnika w pelnym biegu. Tacy zazwyczaj naiwnie byli nazywani pvp mastahami, i oczywiscie wszystko to zawdzieczali takiemu nadludzkiemu refleksowi i myszce z przyszlosci. Prawda jest taka, i mysle, ze ci ktorzy "kupili sobie musk" wiedza o tym, ze oni wszyscy mieli bota do celowania z runek. Dlatego, kiedy widze teksty w stylu "pefaupe umarlo po fprowadzenju chotkejuw!!11" to smiac mi sie chce.

Wiekszosc z was narzeka na obecna tibje, bo jest to teraz modne, i taka jest prawda. Dla mnie stara tibja byla gownem i krzywizna, ktora szybko mi sie znudzila.

specjalnie tyle errorow nawaliles czy zeby zrobic z siebie smiechawe ? moze i masz racje bo jak jeszcze nie bylo rodow dla maga zycie bylo caalkiem inne ...
pamietam jak na 7.6 robilem botem dniami i nocami uhy na najta ... ale coz swiat sie zmnienia na pozornie prostsza gre ... z drugiej strony plus starej tibi byl taki, ze nie kazdy poradzil sobie z gra ... np. teraz taki 12 latek spokojnie sieka 50 lvl a na 7.4 nie poradzilby sobie z 20 to wybacz sa plusy i minusy

Vil
26-11-2008, 10:21
np. teraz taki 12 latek spokojnie sieka 50 lvl a na 7.4 nie poradzilby sobie z 20 to wybacz sa plusy i minusy

wystarczy ze tluklby roty przez 2 lata i spokojnie mialby wiekszy level niz 50.

Wylansowany
26-11-2008, 15:00
wystarczy ze tluklby roty przez 2 lata i spokojnie mialby wiekszy level niz 50.

Znajdź mi 12-latka, któremu będzie się chciało bić roty przez 2 lata :P

Xr3
26-11-2008, 16:56
W zasadzie w 7.4, mogłeś doszukać się nie jednego 12 latka, który ogarnia lepiej niż nie jeden dzisiejszy Okolnirysta.

Krajzel
26-11-2008, 18:09
Nie rozumiem po co niektórzy <którzy myślą że są mądrzejsi od innych>, komentują czyjeś życzenia? Ihmo to jest bezsensu a prowadzi tylko do sporów i spamu.
Ja chciałbym aby od następnej aktualizaji nie było free accounta.

@up
A Ty oczywiście nigdy nie byłeś na okolnir, nawet misji na nie nie masz pewnie.

Virlan
26-11-2008, 18:18
@up
Nie wiedziałem że potrzeba wykonać misję, żeby dostać się na okolnir ;/

Mogę mówić Ci per "mistrzu?"

Xr3
26-11-2008, 18:54
@up
A Ty oczywiście nigdy nie byłeś na okolnir, nawet misji na nie nie masz pewnie.
Ty oczywiście, zrobił byś kupę, gdybyś nie zaczepił nooba z NoN-PvP;). Ja doskonale wiem, jak ty tym twoim pro EKiem musiałeś na PvP wymiatać. Och och... nie ma to jak siać rozpie*dol rycerzem na Openkach co?

@Next update
Uogólnię to. Chciał bym, aby Cipsoft poszedł po rozum do głowy. Z biegiem czasu, zaczynam wątpić w to, że moje wnuki do tego momentu dożyją...

Dla mnie stara tibja byla gownem i krzywizna, ktora szybko mi sie znudzila.
Zgadza się, aczkolwiek moim zdaniem swój urok miała.

Dark Saian
26-11-2008, 21:21
Mogliby w końcu po 10 latach wstawić Game Guard - antybot + antykeyloger. To moze by nawet Cipow przestali hakować?

Vil
26-11-2008, 21:52
nie wiem jak wyobrazasz sobie antykeylogger i nie wiem czemu oczekujesz ze Cipsoft obchodzi to jak dbasz o bezpieczenstwo wlasnego kompa.

Krajzel
26-11-2008, 22:13
Ty oczywiście, zrobił byś kupę, gdybyś nie zaczepił nooba z NoN-PvP;). Ja doskonale wiem, jak ty tym twoim pro EKiem musiałeś na PvP wymiatać. Och och... nie ma to jak siać rozpie*dol rycerzem na Openkach co?

Człowieku ale o co Ci chodzi co? Napisz na prv o jakie openki się rozchodzi bo nie wiem o co kaman. AA i byłbym zapomniał, widziałem juz chyba 5 post Twój jak narzekasz na msa, cipsoft itd Weś nie graj w tą gre jak tak bardzo jest zła i niesprawiedliwa . Takie posty niczego nie zmienią. I naprawde życze Twoim wnukom, o ile będziesz je miał, żeby nie traciły cennego czasu na gre której <wg Ciebie>stwórcy mają w dupie graczy.

JechaczNakonny
26-11-2008, 23:10
Chciałbym zeby powróciły uhy. tak nie wiele .... ;p

@down

Ale i tak karacie o wiele więcej niż knight.

Xr3
26-11-2008, 23:13
@up
Wobec tego, ja bym sobie życzył, żeby magowie znów karali z Sd po 1000.

Człowieku ale o co Ci chodzi co?
Ty już dobrze wiesz o co.

Weś nie graj w tą gre jak tak bardzo jest zła i niesprawiedliwa .
Przecież nie gram.

I naprawde życze Twoim wnukom, o ile będziesz je miał, żeby nie traciły cennego czasu na gre której <wg Ciebie>stwórcy mają w dupie graczy.
Dzisiaj 21:52
Dziękuję bardzo.

erranero
27-11-2008, 06:57
Chciałbym zeby powróciły uhy. tak nie wiele .... ;p

@down

Ale i tak karacie o wiele więcej niż knight.

tak nie wiele .. a jednak duzo ... uhy musialy by przywracac hp od lvl tak samo jak potiony i musaly byc o 50- 100 hp lepsze od healow ... jednym slowem musialo by sie to oplacac

GhostMaster
27-11-2008, 14:58
Ja bym chcial:
1. Nowe questy :cup:
2. Nowe itemy :sword:
3. Nowe expowiska :wiking:
4. Nowe potwory :cyclops:
5. Nowe addony :kon:
6. Nowe outfity :evul:
7. Nowe czary :mag:

Xr3
27-11-2008, 15:15
Ja bym chcial:
1. Nowe questy :cup:
2. Nowe itemy :sword:
3. Nowe expowiska :wiking:
4. Nowe potwory :cyclops:
5. Nowe addony :kon:
6. Nowe outfity :evul:
7. Nowe czary :mag:

Mam nadzieję, że nie zostaniesz uraczony powyższymi dobrami, do póki nie kupisz PACC.

Nowohucianin
27-11-2008, 22:20
coś w stylu bazaru (market) idziesz wystawiasz itemy po określonych cenach ktoś kupuje albo nie ,a tak pozostaje darcie japy "SELL BOH"

ZapodajMuze
27-11-2008, 22:34
coś w stylu bazaru (market) idziesz wystawiasz itemy po określonych cenach ktoś kupuje albo nie ,a tak pozostaje darcie japy "SELL BOH"

W tym momencie jedyny dialog do drugiego czlowieka w tibi by wygladal tak
"how long , xxx , ok/fuck you/hunted"

Szpec
28-11-2008, 16:40
Dobrze by bylo gdyby w update zostalo dodane cos ciekawego na rookgaard. Mam na mysli w szczegolnsoci jakas drobna podpowiedz do 2 najwazniejszych questow, spikesword oraz brass armor. To wszystko jest do zdobycia, niestety przerasta wiekszosc.

Dark Saian
28-11-2008, 21:34
@Vil

Pytasz jak sobie "Wyobrazam" Antykeyloger ?
Wygląda to tak (Przykład z Cabal) ... Program przez chwile przed uruchomieniem gry sam się włącza dopiero następnie odpala grę. W momencie gdy jakiś process przez Game-guard wyda się "podejrzany" to ten process jest natychmiast kasowany z komputera. Niestety taki program ma tez swoje minusy. Po uruchomieniu takich programów jak Vent czy GG tez mi je wywala... eh. Pojawi się tylko error z kodem :) Często przez to mi się GG sypie.

Ten program ma zastosowanie antybot-owe jak kol wiek teraz się to zwie ;p Praktycznie do takich gier nie ma w ogóle botów bo nie jest łatwo omijać te zabezpieczenia
Nawet jeżeli ktoś skasuje Game-guarda z kompa to pobierze się sam automatycznie z neta. Bez niego nie można się wczytać w grę.

Są to standardowe zabezpieczenia jakie są wprowadzane w DARMOWYCH grach teraz...

Pozdro

Mydelniczek
28-11-2008, 21:36
@Vil

Pytasz jak sobie "Wyobrazam" Antykeyloger ?
Wygląda to tak (Przykład z Cabal) ... Program przez chwile przed uruchomieniem gry sam się włącza dopiero następnie odpala grę. W momencie gdy jakiś process przez Game-guard wyda się "podejrzany" to ten process jest natychmiast kasowany z komputera. Niestety taki program ma tez swoje minusy. Po uruchomieniu takich programów jak Vent czy GG tez mi je wywala... eh. Pojawi się tylko error z kodem :) Często przez to mi się GG sypie.

Ten program ma zastosowanie antybot-owe jak kol wiek teraz się to zwie ;p Praktycznie do takich gier nie ma w ogóle botów bo nie jest łatwo omijać te zabezpieczenia
Nawet jeżeli ktoś skasuje Game-guarda z kompa to pobierze się sam automatycznie z neta. Bez niego nie można się wczytać w grę.

Są to standardowe zabezpieczenia jakie są wprowadzane w DARMOWYCH grach teraz...

Pozdro

Fajnie, bociłem w cabalu sporo, try again.

Teraz tak patrze, to bot którym bociłem jest teraz płatny.... niemniej, bocić idzie nadal ;p

Dark Saian
28-11-2008, 21:47
@up
No dobra wiem o czym mówisz :)
Ale ten bocik musiał 2 processy wprowadzać (2 boty naraz odpalało się )i było o wiele bardziej rozbudowany pod względem programowym niż ten które są w tibii. Jeden process blokował w pewien sposób gameguarda ( nie wiem jak) a drugi przechodził przez resztę zabezpieczeń.

To był zresztą jedyny możliwy bot do cabala. ;p

Czasami również było bardzo ciężko odpalić go gdy Game Guard wprowadzał kolejne łaty. Trzeba było czekać parę dobrych tygodni zanim komuś udało się przejść nowe zabezpieczenia.

Mydelniczek
28-11-2008, 22:39
@Up
Nowe game guardy łatki itp to updejt bota wychodził po 1-3 dni xD

A do tibi są takie jakie są, bo nie trzeba łamać żadnych zabezpieczeń...zresztą w cabalu bot tylko stał i atakowł wszystko co sie zrespiło xP

Fenor
29-11-2008, 09:11
A ja chciałbym żeby zostało dodane nowe światy. Dużo ludzi już gra w tibie, dużo servów jest przepełnionych i niektórzy mają już dość czekania na wolny resp.

michu1298
29-11-2008, 09:26
A ja chciałbym żeby zostało dodane nowe światy. Dużo ludzi już gra w tibie, dużo servów jest przepełnionych i niektórzy mają już dość czekania na wolny resp.

Popieram, szczególnie, jeśli chodzi o serwery n-pvp, te cały czas są przepełnione :p

Xr3
29-11-2008, 12:50
Myślę, że powinna zostać dodana możliwość dowolnego łączenia outfitów.

Np:
Czacha Wizarda z Summonerem itp.

Albertus
30-11-2008, 20:21
duzo duzo nowych potworow , nowe uzbrojenie , po 1 nowej rozdzce , nowe czary dla kazdego

(wszystkio z sensem )

nowe questy ,

i lepsze zagospodarowanie mapki !! czasem lubie sie pobawic edytorem to widze
jak mozna zagospodarowac miejsce a w tibi sie go tyle marnuje
nawet na tych skalach obok kazo mogli by nawet zrobic ze 4 wieksze respy wivern , zawsze inne miejsca byly by wolniejsze. a w tych gorach obok ank powinny byc ogromne d lairy.

Rocket Slayer
30-11-2008, 20:29
duzo duzo nowych potworow
Zabiłeś każdy rodzaj, że chcesz nowe?

nowe czary dla kazdego
Po co? Nie starcza Ci to co masz?

nowe questy
Wszystkie już wykonałeś?

i lepsze zagospodarowanie mapki !! czasem lubie sie pobawic edytorem to widze
jak mozna zagospodarowac miejsce a w tibi sie go tyle marnuje
zrób własny OTS

a w tych gorach obok ank powinny byc ogromne d lairy.
i teleporty do nich

Albertus
30-11-2008, 20:45
@Zabilem prawie kazdego potwora , oprucz boosow i poi monsterow i kilku innych a powinny byc tez potwory naprawe silne , zeby ludzie mieli po co grac,
takie 200+ myslaly by : poexpie , podtrenie i moze go pokonamy

@wiecej czarow to wieksze urozzmaicenie gry , a nie monotone exori vis - exura - exori vis - exura
tak by byl o wiele wiekszy wybor i o wiele ciekawsza gra

@nie wykonalem wszystkich ale wiekszosc tych oplacalnych (na te ktore mam level)

@nie bede robil OTS , bo wole rl tibie , ale mogli by ja troszke poprawic

@mozesz sie smiac z tego zeby powiekszyc ciekawe expowiska, ale w wiekszosc bylba bye zadowolona z powiekszenia starcych i dodania nowych expowisk

Nowohucianin
02-12-2008, 20:02
mogli by usunąć możliwość wymienienia 40 green tunicow na 1 green poc lub zwiększyć cene 1 green tunic zeby troche wyrownac cene niebieskich i zielonych pocow

a także zwiększyć loot z wyrm

Vipciu
03-12-2008, 15:09
żeby niebyło wiecej update do juz zabardzo psują gre

GhostMaster
03-12-2008, 15:46
Mam nadzieję, że nie zostaniesz uraczony powyższymi dobrami, do póki nie kupisz PACC.

mam zamiar kupic ^^

Teleskop
09-12-2008, 17:03
Albo żeby rzczy co się założy było widać zamiast outfitu xd

Erahot
09-12-2008, 17:05
Nareszcie update jak poinformowal Cipsoft jutro (10.12.2008) w godz. 13.00 - 18.00 bedzie update

Teleskop
09-12-2008, 17:06
O fajnie thnx za info

Ganci.
10-12-2008, 06:44
żeby niebyło wiecej update do juz zabardzo psują gre

Żeby nie było więcej noobów-analfabetów, oni już wystarczająco psują grę. ;]

koxx1992
17-07-2009, 14:35
nowe SERWERY !!!!!!!!!!!

aa_wymysl_cos
17-07-2009, 16:23
Grać knightem i nie bocić to idiotyzm...to jest najnudniejsza profesja w Tibii w kółko to samo bijesz...no i oczywiście nie poexpisz na takim czymś takim jak rp/ms/ed...Ci co piszą żeby "ostrzyć" bronie chyba nigdy nie grali knightem. Zresztą myślę że boterów i tak ubywa (niestety), a ci co bocą będą bocić nawet jak to całe ostrzenie broni wprowadzą. Aha i dlaczego bot zawsze kojarzy wam się z knightem...przecież ed/ms/rp też może bocić (tu polecam zapoznać się z funkcjami Elfbot'a). No i jeszcze jedno...na cholere piszecie żeby zwiększyć ilość GM'ów jak oni i tak teraz botów nie banują:baby:

Solaxe
17-07-2009, 16:52
1. Pory roku (oczywiscie bez bajerow typu zjawiska atmosferyczne)

2. Komendy dla summonów typu "Stój", "Chroń", "podążaj"

Albo żeby rzczy co się założy było widać zamiast outfitu xd

Świetne wsparcie dla PK ^^

Xelioxis
17-07-2009, 17:12
Cos dla edów:
Mozliwosc zobaczenie ile sie kogos uleczylo
Cos w stylu tego z server loga
"You deal ..."
mogli by dodac
"You heal ..."

thoro
17-07-2009, 21:05
Dodac anticheat jak w cs'ie i go aktualizowac ciagle. Usuwać od razu botterow.

Zielony910
17-07-2009, 22:01
Dodac anticheat jak w cs'ie i go aktualizowac ciagle. Usuwać od razu botterow.

Tylko w cs to nic nie daje :D

Dirk Pitt
18-07-2009, 00:35
Ograniczenie do 8h gry na dzien (max).

Tamflombeleron
18-07-2009, 01:02
A ja chciałbym 200 lvl, 9 mlvl i 95/90 :[

Eruin
18-07-2009, 01:51
1. nowe miasto dla Facc - moze byc jakos tajemniczo przypadkowo odkryte na glownym kontynencie;] albo jakies wyspy nowe dla facc (btw. ktore tereny procz Tibii+Fibuli, Foldy/Senji/Vegi sa dla facc? to juz wszystkie?)
2. (pewnie wyslecie mnie na OTS, ale...) marzy mi sie jakakolwiek mozliwosc otrzymania pacc'a bez wydawania rl kasy [nie stac mnie i w sumie nie gram tak dużo] -> nie wiem - moze to byc jakas oplata dostosowana do lvla w Tibijskiej walucie, albo jakis trudny quest - nie na cale 3 miesiące, ale jakis czas moze... np zdobywasz pacc'a na miesiąc i potem musisz miec następny miesiąc przerwy (coś jak stamina;]) - ale w sumie glupie bo pacc jest na acc a nie chara;p ale takie marzenie mam;] zeby czasem pograc na rownych prawach;]
3. runa ivisible (dla małych lvli albo knightów :P)
4. rozbudowa rooka o jakies nowe tereny i questy;]
5. addony dla facc - nie wszystkie... (w sumie prawie jak pkt.2 to brzmi;])
ehh... nie wiem :P zawsze sie gubie w update'ach;]

Gelt
18-07-2009, 01:57
Po to jest pacc by miec przewagę. Płacisz i dostajesz sie bez kolejek, masz wiecej expowisk itp itd. Nie ma nic za darmo. Im mniej ludzi go ma tym lepiej dla reszty. Quest na pacc? Lol'n'roll.

Runa invisibile? A stealth ring to juz wycofali?: |

Gollumek
18-07-2009, 09:17
Ja bym chciał dostać nowe buty i żeby Kaczyński nie rządził w Tibii.

_cineq_
18-07-2009, 10:52
[ironia mode on]kazdy jak loguje to moze logowac na tak zwany OFFLINE zeby go nikt nie ubil i moze jeszcze tylko z kumplami tak grac onesronekuzwa! [/ironia mode off]
po co te upy?

Rocket Slayer
18-07-2009, 13:54
po co te upy?
Po to by niektórzy skillowali marudzenie

Po co budowano zamki??? ;o

@topic
Więcej więzień aby za karę nooby w nich siedziały (niezależnie, czy ktoś by wyłączył tibię, chary by tam dalej stały. Kurde, to by musiało być podniecające...

jak kol wiek teraz się to zwie
LOL Przestań fapać...

@down
O domkach dla facc nie zapomniałeś?

Rayo
18-07-2009, 14:29
Żeby można było Faccem płynąć do Faccowych miast.
np. z Thais do Venore. B)

@down

Taki uptade sobie z marzeniach zrób :D

Lord_Mateusz_the_beholder
18-07-2009, 15:10
zeby nie bylo wojen ani smierci ani zabojcow w tibi

zeby tylko exp lecial a ludzie zyli dobrze i w przyjazni z innymi rasami i narodowosciami

tutaj + dla clipsoftu ze zrobil malzenstwa homoseksualne, oby tak dalej!

pzdr

Ganci.
19-07-2009, 08:38
Więcej potworów do bicia w grupie. Coś jak nieco słabsze bossy inq z podobnym lootem. Warto iść na nie, ale nie da się bez teamu.

ps jestem poczatkujacym uzytkownikiem forum tibia.pl i prosze o niejechanie mnie
Chyba jednak się nie oprę...

Z takimi życzeniami to do djinna, on będzie miał odrobinę większe szanse powodzenia niż my/Cip soft. Nie daj się ubić w najbliższym czasie to już częściowo spełni się twoje życzenie...

Tomcio Pall
19-07-2009, 15:11
Żeby oddali PvP... Bo teraz to jest jeden wielki żart, a nie PvP.

Vil
19-07-2009, 18:07
to, co bylo kiedys to tez byl zart a nie pvp, przynajmniej z perspektywy kogos, kto widzial na oczy gre z normalnym systemem pvp

ZapodajMuze
19-07-2009, 18:35
to, co bylo kiedys to tez byl zart a nie pvp, przynajmniej z perspektywy kogos, kto widzial na oczy gre z normalnym systemem pvp
Kiedys kazda profesja mialo swoj widoczny atut w expieniu i w pvp ktory zmienial sie wraz z lvlem , chociaz sorc walil wiecej z ue z kazdym lvl , knight z exori a paladyn z sd . Nie tlumacze ci jak kiedys bylo bo doskonale wiem ze masz o tym jakies pojecie bo grales pewnie wczesniej niz ja w ta gre ale nie wiem jak mozesz nie zauwazac takiej roznicy miedzy obecnym pvp a w tibiach 7.1-7.5 . Tibia ma specyficzne pvp w ktorym mozesz w kazdej chwili kogos zabic i ktos to odczuje a nie jak w wowie idzesz na teren aliantow czy hordy zabijasz i oni nic nie traca ani ty nic nie zyskujesz po za honorem , slikroadzie gdzie koles musi laskawie zalozyc szaliczek jakis zebys mogl go uderzyc . Obecnie gram w Wowa uwazam ze jest lepszy o 3049015601987 razy od tibi bo dopoki Cipy nie sprzedadza tej gry to bedziemy co update widziec co najwyzej nowe firanki i 2 rodzaje potworow.

Vil
19-07-2009, 18:45
Tibia ma specyficzne pvp w ktorym mozesz w kazdej chwili kogos zabic i ktos to odczuje

Tibia ma specyficzne pvp, ktore w oryginalnym wydaniu (przed aimbotem) polegalo na tym, ze matematyczne szanse zabicia kogos na zblizonym do twojego levelu oscylowaly w okolicach zera, a na knightow wyposazonych w duza ilosc uhow wybierales sie w dziesieciu.

Latanie w osmioosobowej grupie i zabijanie bezbronnych ludzi ma tyle wspolnego z koncepcja pvp, ile uliczny wpierdol 5v1 zebrany od dresow z ideą sztuk walki.

ZapodajMuze
19-07-2009, 20:31
Tibia ma specyficzne pvp, ktore w oryginalnym wydaniu (przed aimbotem) polegalo na tym, ze matematyczne szanse zabicia kogos na zblizonym do twojego levelu oscylowaly w okolicach zera, a na knightow wyposazonych w duza ilosc uhow wybierales sie w dziesieciu.

Latanie w osmioosobowej grupie i zabijanie bezbronnych ludzi ma tyle wspolnego z koncepcja pvp, ile uliczny wpierdol 5v1 zebrany od dresow z ideą sztuk walki.

No i git ze tak jest bo tibia to unikatowa gra w ktorej solo nie istnieje i bardzo dobrze . Chcesz solo ? Wow,silkroad metin i inne mmorpg wita.

hapnik
20-07-2009, 00:33
Widzę, że niektórzy chcieliby w Tibii tryb Single Player :baby:

mezowski86
20-07-2009, 02:17
Do następnego update jeszcze trochę czasu pozostało, ale napiszę co według mnie powinno zostać wprowadzone.

1. Sprawa hacków - postać hacknięta po zgłoszeniu powinna zostać przywrócona do stanu z przed hacka tak jak to jest w innych grach.

2. Siła ataku profesji powinna zależeć trochę w większym stopniu od lvla, bo na dzień dzisiejszy 100lv ma podobną siłę jak 400lv.

3. Siła leczenia powinna zostać ulepszona dla 130+ knightów i paladynów.

4. Nowy system fragów powinien zostać zmieniony, bo w tym momencie wojny na światach pvp nie mają sensu. Można albo przywrócić stary system na co clipsoft się nie zgodzi (bo nie lubią przyznawać się do błędów), albo wprowadzić coś w stylu wojen gildii (fragi nie byłby by liczone jeżeli obydwie gildie decydują się na wojnę, gildia która zwycięży ma specjalne przywileje, można wprowadzić np. walki o zamek - gildia która zwycięży czerpie korzyści z niego np. darmowe złoto co tydzień itp...).

5. Powinny zostać wprowadzone silne potwory dostosowane do konkretnych profesji. W tej chwili na potworach klasy demona mogą opłacalnie expić jedynie profesje magiczne i paladyni.

6. Powinien zostać naprawiony bug ze Stairhopping pvp, bo w tej chwili ubicie kogoś umiejącego grać solo jest niemożliwe. Stairhopping pvm jest dobrym posunienciem, ale w przypadku pvp jest bezsensu. Można wprowadzić exhaust na schody dla ludzi mających pz lock.

7. Target Dummies dobry pomysł, bo ludzie przestaną trenować skille na mc, ale clipsoft zapomniał o shieldingu.

8. Magic Wall powinień być od 8mlv, knight 100lv+ powinień mieć możliwość używania tej runy. Ew. jakiś pierścień lub inny item dla knighta zwiększający poziom magiczny o 1. Nie oszukujmy się bez mw knight (szczególnie w pvp) traci bardzo wiele.

9. Ostatni punkt to moim zdaniem kwestia dyskusyjna. W tej chwili mamy trzy profesje: knight, paladyn i profesja magiczna (druid i sorc to praktycznie to samo). Moim zdaniem knight oraz paladyn powinny się także dzielić na dwie pod-profesje. Można tą opcję rozwiązać na masę sposobów i tibia będzie znacznie ciekawsza.

Rocket Slayer
20-07-2009, 11:07

Dla paladynów? A exura san czy exura vita to co, nic???

7. Target Dummies dobry pomysł, bo ludzie przestaną trenować skille na mc, ale clipsoft zapomniał o shieldingu.
Cheap soft nie zapomniał o tym. To jest tylko twoją fanaberią by sobie ułatwić grę.

AnonimowyPowrot
20-07-2009, 11:27
Do następnego update jeszcze trochę czasu pozostało, ale napiszę co według mnie powinno zostać wprowadzone.

1. Sprawa hacków - postać hacknięta po zgłoszeniu powinna zostać przywrócona do stanu z przed hacka tak jak to jest w innych grach.

2. Siła ataku profesji powinna zależeć trochę w większym stopniu od lvla, bo na dzień dzisiejszy 100lv ma podobną siłę jak 400lv.

4. Nowy system fragów powinien zostać zmieniony, bo w tym momencie wojny na światach pvp nie mają sensu. Można albo przywrócić stary system na co clipsoft się nie zgodzi (bo nie lubią przyznawać się do błędów), albo wprowadzić coś w stylu wojen gildii (fragi nie byłby by liczone jeżeli obydwie gildie decydują się na wojnę, gildia która zwycięży ma specjalne przywileje, można wprowadzić np. walki o zamek - gildia która zwycięży czerpie korzyści z niego np. darmowe złoto co tydzień itp...).

5. Powinny zostać wprowadzone silne potwory dostosowane do konkretnych profesji. W tej chwili na potworach klasy demona mogą opłacalnie expić jedynie profesje magiczne i paladyni.

6. Powinien zostać naprawiony bug ze Stairhopping pvp, bo w tej chwili ubicie kogoś umiejącego grać solo jest niemożliwe. Stairhopping pvm jest dobrym posunienciem, ale w przypadku pvp jest bezsensu. Można wprowadzić exhaust na schody dla ludzi mających pz lock.

8. Magic Wall powinień być od 8mlv, knight 100lv+ powinień mieć możliwość używania tej runy. Ew. jakiś pierścień lub inny item dla knighta zwiększający poziom magiczny o 1. Nie oszukujmy się bez mw knight (szczególnie w pvp) traci bardzo wiele.

9. Ostatni punkt to moim zdaniem kwestia dyskusyjna. W tej chwili mamy trzy profesje: knight, paladyn i profesja magiczna (druid i sorc to praktycznie to samo). Moim zdaniem knight oraz paladyn powinny się także dzielić na dwie pod-profesje. Można tą opcję rozwiązać na masę sposobów i tibia będzie znacznie ciekawsza.

1. Zmieniasz hasło przed każdym zalogowaniem, jak w końcu padniesz - ueeeee, miałem hacka! Wtedy też kopiowałbyś itemki, np. dajesz komuś, a później HACKED! PLX! HELP! -.-

2. Kiedyś tak było, jeśli chodzi o czary, więc już tego nie zrobią.

3. Post wyżej. Co do rycerzy, to oni i tak mają baaardzo dużo życia.

4. Nie zmienią tego.

5. Gud :)

6. Gud :) Tylko to nie jest bug.

7. ROTFL! XD Nie zapomnieli, to jest specjalnie.

8. Sporna sprawa.

9. Nigdy. Teraz masz wybór broni, to musi wystarczyć.

MichalOlkuszanin
20-07-2009, 11:44
Od kiedy pierwszy raz zagrałem (jakieś 4 lata temu) nurtowała mnie kwestia niewykorzystanego Fist Fighting. Może nie mam racji, ale uważam że Cipsoft powinien wprowadzić jakieś rękawice, kastety, których obrażenia zależałyby od tegoż skilla. Tutaj pojawia się pytanie, dla kogo miały być skierowane.
a) w ramach urozmaicenia dla rycerza, chociaż 3 rodzaje oręża raczej wystarczają,
b) mogłoby to stworzyć podwaliny dla nowej profesji (domyślam się co napiszecie, ale w Maple Story piąta profesja pojawiła się po kilku latach). Klasa ta przykładowo rozwijała by Fist Fighting na równi z szybkością rozwoju Distance Fighting u paladyna. Nie mogłaby nosić jednak tarczy, ani cięższego uzbrojenia (istniały by specjalne tuniki). Małą defensywę uzupełniałby silny atak. Czary opierały by się głównie na wzmocnieniu ataku, słabym leczeniu. Trudno mi wymyślić coś doskonałego, jednak chciałbym ujrzeć podobną profesje. Wiem, że to nie koncert życzeń, nie obraziłbym się gdyby wykorzystano Fist Fighting :)

Vil
20-07-2009, 11:49

w innych grach polowa graczy nie jedzie na nielegalnych ulepszaczach i nie dostaje hacka na zyczenie.

Cipsoft nie wyda ani grosza na ochrone przed hackami, bo aktualny system (czyli "ochron sie sam i nie sciagaj gowna") jest w zupelnosci wystarczajacy.

Pytanie, w jaki sposob chcesz wprowadzic stworki dostosowane dla knighta a nie nadajace sie dla pozostalych klas, skoro z punktu widzenia mechaniki kazda klasa jest taka sama, rozni sie tylko dostepnymi czarami.

Po co, skoro shielding i tak jest prawie bezuzyteczny ?

Moim zdaniem knight oraz paladyn powinny się także dzielić na dwie pod-profesje. Można tą opcję rozwiązać na masę sposobów i tibia będzie znacznie ciekawsza.

przydalyby sie jakies konkrety.

Thunus
20-07-2009, 16:00
Chciałbym:
1.Żeby usuneli soule
2.Coś nowego dla Facc(potwory,miasto etc.)
3.Nowe manasy,bądź zwiększyć "siłe" już istniejących.Ktoś tam kiedyś płakał,ze taki 400 EK leczy sie tak samo jak 130 EK.A co ma powiedzieć taki ~350 mag?ma ~10k many,a najlepszy potion dodaje mu ~200+ -.-
4.Siłe czarów przywrócić do wcześniejszego stanu(zależy od lvl,jak to było na Tibii 7.x).

ZapodajMuze
20-07-2009, 16:03
4.Siłe czarów przywrócić do wcześniejszego stanu(zależy od lvl,jak to było na Tibii 7.x).

To bylo dobre jak najwyzszy lvl na serwie to 150 a nie 300-450 . Bo teraz taki paulistinhia walilby po 800~ z exori a jakis 350 mag po 1500 z ue , bezsens. Nie mowie juz o expie gdzie kolo ma hity po 3k z ue na pvm i wbilby sie na poi .

Sesef
20-07-2009, 16:20
To żeby Klient robił kawę, test IQ, całkowicie płatna grę (jakoś L2/WoW i masa innych gier potrafi przeżyć) skończy się "puacz" FACC.

Vil
20-07-2009, 17:00
jakoś L2/WoW i masa innych gier potrafi przeżyć

bo maja cos do zaoferowania, bo maja sztab ludzi czuwajacych nad tym, zeby gra dzialala jak nalezy i spelniala oczekiwania, bo, odmiennie od Tibii, nie sa proba reanimacji 10 letniej gry robionej na kolanie przez grupe amatorow.

CytrynowySorbet
20-07-2009, 18:39
To żeby Klient robił kawę, test IQ, całkowicie płatna grę (jakoś L2/WoW i masa innych gier potrafi przeżyć) skończy się "puacz" FACC.

Blizzard to jedna z największych, jeśli nie największa, firm na rynku gier. A Cipsoft? Raptem kilkudziesięciu pracowników realizujących dziecięce marzenie 4 gówniarzy. Takie update'y, jakie Cip daje teraz... ehm, byłyby dobre jeden na miesiąc. Ale na pół roku? Haha...

Rocket Slayer
20-07-2009, 19:41
Fajnie to na głównej stronie forum przeczytałem - "Co byś chciał w next update - Cytrynowy Sorbet"

kaxiorek
20-07-2009, 23:14
a ja chciałbym kolorowe kredki :(

Milten Magician
21-07-2009, 00:17
Obowiązkowy test iq przed możliwością założenia postaci, ew podstawowy test języka angielskiego.

Leon666
21-07-2009, 00:21
Chciałbym:
1.Żeby usuneli soule
2.Coś nowego dla Facc(potwory,miasto etc.)
3.Nowe manasy,bądź zwiększyć "siłe" już istniejących.Ktoś tam kiedyś płakał,ze taki 400 EK leczy sie tak samo jak 130 EK.A co ma powiedzieć taki ~350 mag?ma ~10k many,a najlepszy potion dodaje mu ~200+ -.-

Zauwaz, ze 1 potion, ktory doda mu te 200 many starcza na kilka uleczen exura~. Wiec tego nie porownuj.

Tibijczyk222
21-07-2009, 07:56
1. nowe miasto dla Facc - moze byc jakos tajemniczo przypadkowo odkryte na glownym kontynencie;] albo jakies wyspy nowe dla facc (btw. ktore tereny procz Tibii+Fibuli, Foldy/Senji/Vegi sa dla facc? to juz wszystkie?)
2. (pewnie wyslecie mnie na OTS, ale...) marzy mi sie jakakolwiek mozliwosc otrzymania pacc'a bez wydawania rl kasy [nie stac mnie i w sumie nie gram tak dużo] -> nie wiem - moze to byc jakas oplata dostosowana do lvla w Tibijskiej walucie, albo jakis trudny quest - nie na cale 3 miesiące, ale jakis czas moze... np zdobywasz pacc'a na miesiąc i potem musisz miec następny miesiąc przerwy (coś jak stamina;]) - ale w sumie glupie bo pacc jest na acc a nie chara;p ale takie marzenie mam;] zeby czasem pograc na rownych prawach;]
3. runa ivisible (dla małych lvli albo knightów :P)
4. rozbudowa rooka o jakies nowe tereny i questy;]
5. addony dla facc - nie wszystkie... (w sumie prawie jak pkt.2 to brzmi;])
ehh... nie wiem :P zawsze sie gubie w update'ach;]

Nosz kur.. mać jak ja widzę takich idiotów to mnie coś trafia. Chcesz pograć na równych prawach za darmo? Kurde kup pacc a nie narzekarz. 90 zł to śmieszna suma za wszystko co w grze dostępne! Tibia jest tania gra a ludzie tak o tym gadają jakby to z 10 razy droższe było. W dupę se wsadz równe prawa! Czy też się żalisz jak kumpel sobie np piwo kupi? Mówisz : powinno być trochę piwa za darmo że chcesz mieć równe prawa? Pacc za tibijska kasę? Pomysl o tych ludziach z cipsoftu co? To tak jakbyś sprzedawał jedzenie za jego zjedzenie -.-