zaloguj się

Pokaż pełną wersje : co z ta Tibia?

kubeks300
02-11-2008, 12:34
Lognalem sie do tibii po okolo rocznej przerwie. Niestety wystarczylo to zeby zapomniec jaka gra jest tibia. Od razu po zalogowaniu patrze pisze do mnie 75 rp ,,wanna free items? come with me". Jako ze wtedy nie mialem zbyt dobrego eq : vampirka , b robe i jaki tam shit poszedlme za nim. Najpierw on pokazal swoje eq. Po chwili pisze ,,show me urs" . Zwazajac na to ze byl to 75 lvl wyjalem swoje eq na dp. I w tmy momencie nastapil zupelny zwrot akcji : ten high lev zaczal rzucac smieci na moje eq. Jako ze mam niewprawna reke po roku przerwy, zakosil mi moje b robe. Stad moje pytanie:
co z ta tibia?
75 levele zajmuja sie juz kradnieciem i wyzywaniem?
W kazdej innej grze taka postac zostala by zeslana na margines spoleczenstwa i kazd przestal by z nia nawet gadac.
Nick tego kolesia: Ceanadel

xXxKaiserxXx
02-11-2008, 12:40
Sam sobie jesteś winien że rzuciłeś mu swoje itemy. Usuńcie ten temat.

kubeks300
02-11-2008, 12:41
Stary ale nie wydaje ci sie dziwne zeby 75 lvl okradal low lvli?

oOrafiOo
02-11-2008, 12:45
trudno. wiesz niektorzy nie maja honoru itd. nie raz bylem w gildi w ktorej znalazl sie smiec - thief. wiesz pewnie jak zobaczyl b robe u siebie w bp to byl dumny...

Rocket Slayer
02-11-2008, 12:46
No i co z tego? brakuje mu kasy czy mu sie nudzi. Czuje się bezkarny. Takie rpg.
Twoja wina, że dałeś się na to nabrać. Nie ufaj nieznajomym - przyda ci się to w życiu

Temat do kasacji

Qlos
02-11-2008, 12:48
Teraz to tak jest spotkalem sie z 156 lvl co "dawal" itemy za zaufanie 3 razy pod rzad dal itemy a potem okradl jakiegos nooba z b robe dragonki i crown legow.
Potem jak polazlem lowic rybki zeby miec zarcie to zauwazylem ich w jego domku jak sie nabil ze ziom zaufal.(swietwal z ymi co niby itemy za zaufanie dostali).Teraz nie oplaca sie ufac jesli nieznacie kogos dluzszy czas.

Teraz byle noob moze wbic ten 75 lvl setke tez latwo wbic prawdziwe h lvl zaczynaja sie 200+ kazdy prawie teraz probuje okrasz zabrac w jakis sposob eq tibia staje sie gra thiefow i noobow.
Przykra prawda niestety.

Rav
02-11-2008, 12:50

teraz 75lvl bot robi w niecale 2 miesiace przy wolnym tempie, grasz na npvp?

skuug
02-11-2008, 12:51
tibia to teraz wyścig szczurów ;p

kubeks300
02-11-2008, 12:54
Niestety npvp. Biedny Rumun powiedial ze mi ukradl bo nie lubi polakow ( ofc nie wspoimnajac ze jak ukradl to nie wiedzial ze jestem polakiem )

Kliyeamsis
02-11-2008, 12:55
tibia to teraz wyścig szczurów ;p

Dobrze powiedziane.. niestety.. tibia straciła swój klimat, to nie to co kiedyś... dam Ci radę.. jeżeli wytrzymałeś rok bez grania w Tibie.. wytrzymasz do końca. Nie warto znów zaczynać.. odłóż ją :P

Lechista
02-11-2008, 13:22
No i dobrze ci tak. Gdybym miał okazję to też bym ci zakosił. Podaj swój nick to chętnie nabiorę cię na guildie...
Po co ten temat?? Chciałeś się wyżalic, ze ci zakosili itemki?? ehhh. chyba założe temat:
Chcesz się zbłaźnic?? Pisz tutaj..

kubeks300
02-11-2008, 13:31
No i dobrze ci tak. Gdybym miał okazję to też bym ci zakosił. Podaj swój nick to chętnie nabiorę cię na guildie...
Po co ten temat?? Chciałeś się wyżalic, ze ci zakosili itemki?? ehhh. chyba założe temat:
Chcesz się zbłaźnic?? Pisz tutaj..

Chcesz byc fajny? no troche ci nie wyszlo ^^, a tekstem ze i ty bys mnie oszukal pokazales swoja niedojrzalosc i po prostu ze tez jestes malutkim thiefem z kompleksami ^^. Btw moj post mial sklaniac do przemyslen, twoj sklania do smiechu.

skuug
02-11-2008, 13:34
Chcesz byc fajny? no troche ci nie wyszlo ^^, a tekstem ze i ty bys mnie oszukal pokazales swoja niedojrzalosc i po prostu ze tez jestes malutkim thiefem z kompleksami ^^. Btw moj post mial sklaniac do przemyslen, twoj sklania do smiechu.

niestety ma trochę racji. nie popieram takich czynów, ale dopóki będą ludzie którzy dają się w dziecinny sposób okraść, to będą też ludzie którzy chętnie to wykorzystają...

PanKracy
02-11-2008, 13:55

Pokazał swoją niedojrzałość? Chyba ty to zrobiłeś dając nabrać się w dziecinny sposób. Złodzieje byli zawsze, są i będą. Żalisz sie nie wiadomo o co. Mi by było wstyd przyznać się na forum że dałem sie tak obrobić...

Askaral
02-11-2008, 14:09

Ja tez bym cie okradl, mam serdecznie dosc durnych, bezmozgich polaczkow proszacych o itemy, ktorym nawet nie chce sie ruszyc dupska zeby samemu zarobic. Jestes frajerem, wiec jestes zrodlem kasy dla tych ktorzy umieja zarabiac.

kubeks300
02-11-2008, 14:15
Umiec zarabiac? To nazywasz zarobkiem? To troche jakbys nazywal kogos kto ci ukradl komorke, czlowiekiem ktory umie zarabiac. Pozatym w wielu tematach kazdy pisze ,,nigdy bym nikogo nie oszukal" a teraz widze jak to z wami tibiarzami jest ^.- . Juz nawet w Maple Story jest duuuzo mniej thiefow i wieksza srednia wieku.
Peace

Fred_Flintston
02-11-2008, 14:26
Umiec zarabiac? To nazywasz zarobkiem? To troche jakbys nazywal kogos kto ci ukradl komorke, czlowiekiem ktory umie zarabiac. Pozatym w wielu tematach kazdy pisze ,,nigdy bym nikogo nie oszukal" a teraz widze jak to z wami tibiarzami jest ^.- . Juz nawet w Maple Story jest duuuzo mniej thiefow i wieksza srednia wieku.
Peace

Chłopcze, nie porównuj Tibii do RL, chociażby z tego powodu, że tibijskie GP'ki nie mają przełożenia na świat realny (to, że schodzą na Allegro za 4zł/10k o niczym nie świadczy), to nie jest rzecz materialna.

Druga sprawa, naucz się, że nigdzie nie ma nic za darmo, nawet w Tibii.

Jako, że Ty porównałeś Tibię do RL, ja też to zrobię: powiedz mi, czy na RL też klęczysz z kartką "1000k gold plis" i żebrzesz pod kościołem?

Rocket Slayer
02-11-2008, 14:29
Peace

Jemu chodzi o to, że ludziom nie chce się zarabiać kasy robiąc lootbagi/expiąc. Nie porównuj takiej gry do Rl. No i co z tego, że w maple story jest mniej złodziei? Pograj w gothica a może częściowo "obczaisz" klimaty

kubeks300
02-11-2008, 14:33
Chłopcze, nie porównuj Tibii do RL, chociażby z tego powodu, że tibijskie GP'ki nie mają przełożenia na świat realny (to, że schodzą na Allegro za 4zł/10k o niczym nie świadczy), to nie jest rzecz materialna.

Druga sprawa, naucz się, że nigdzie nie ma nic za darmo, nawet w Tibii.

Jako, że Ty porównałeś Tibię do RL, ja też to zrobię: powiedz mi, czy na RL też klęczysz z kartką "1000k gold plis" i żebrzesz pod kościołem?

Nigdy nie zebralem o pieniadze. On napisal do mnie czy chce miec darmowe eq a ja odpowiedzialem ok bo czemu nie...

Mewtwo
02-11-2008, 14:35
na harmonii jest ~155lev co tak robi wiec malo co mnie zdziwi:baby:

Valderor
02-11-2008, 16:31
Nic nowego, że low lvl kantuje, oszukuje i kradnie. Tak w Tibii było od zawsze. Dziwię się raczej, że dałeś się nabrać i wyłożyłeś eq.

Aroonia
02-11-2008, 18:41
Rok temu ludzie też tak oszukiwali.

Lechista
02-11-2008, 18:52
Peace
Jeśli już porównujesz rl do tibi, to czy w rl jak koleś się spyta czy chcesz darmową komórkę, to najpierw dasz mu do ręki swoją ??
Nigdy nie zebralem o pieniadze. On napisal do mnie czy chce miec darmowe eq a ja odpowiedzialem ok bo czemu nie...
Dałeś się nabrac w dziecinny sposób. Kto normalny chcąc ci dac eq prosi cię o to żebyś ty je pierwszy pokazał?? Przyznałbyś rację, ze się zbłaźniłeś, ale nie! To ty masz rację, a my jesteśmy głupimi kretynami i "thiefami"