zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Nowa grupa-eee... książkowcy?

Hedroxx
14-12-2004, 21:13
EDIT!
Grupa została założona. Wszytskie osoby, które wysłały mi PW, mogą już się zgłaszać przez Panel Kontrolny Użytkownika. Osoby, któłre tego nie zrobiłły, przeczytać TO (http://www.tibia.pl/forum/showpost.php?p=210382&postcount=39) i wysłać PW. Jak przyjmę, to możecie dołączać.

Na wstępie: nazwa jest robocza, bo pomysłu nie mam jeszcze =]. Rzecz druga: chciałbym wiedzieć, ilu ludzi było by chętnych do takiej grupy, dlatego stworzyłem ten temat, żeby nie było jak z grupą NBA [członków: jeden] i żeby Dr.Omaderowi PW nie zawalać. Chętnych wielu pewnie nie będzie, ale co tam.

Grupa składała by się z ludzi, którzy od pożądnego RPG [PC jak i AD&D] wolą przeczytać cokolwiek, i osób które jak np. ja i mój kumpel jadą sobie na 2-4 godziny do EMPIKu, biorą coś ciekawego do czytnia, siadają na jakimś siedzisku i odkładają z powrotem jak się znudzi, albo jak już się było za długo. Nie ważne co czytasz [oprócz Harleqinów itp. Mam na myśli takie tanie dziwności, inne romansidła jak kto chce. Książki to nie tylko fantastyka], jeśli czytasz to z uporem maniaka.

Piszcie co myślicie i czy byście chcieli wstąpić [Avager Tymmczasowy: jeśli tu zajrzysz, to nie krytykuj na ok. pół strony A4, tylko RAZ napisz co myślisz :)].

EDIT
@down: dobra, to wszytko =]

@wszyscy, co im się nazwa nie podoba =] : Oczywiście, że się wam nie podoba. Mi też się nie podoba =]. Jest poprostu żeby ludzie mniej więcej wiedzieli o co chodzi jak sprawdzają "O wszytskim i o niczym" =].

Bambuko
14-12-2004, 22:32
Proponuję nazwę 'Book Readers'. Może wyda się prosta i w ogóle, ale ma głębokie znaczenie. Hail -=BR=-!

PS: Czemu wymieniasz książki Fantasy/SF/i w stylu np. 48 stron? Jak książki to książki, a nie tylko tyle...

xaotan
15-12-2004, 08:50
Pomysł mi się podoba ale nazwa nie :\
Chętnie dołącze

Matek
15-12-2004, 13:21
ja jestem zdecydowanie na tal:)

Matheous
15-12-2004, 13:45
Hmmm... Czy taka grupa juz nie istnieje? 'Karczma Skrybow'... Niby tylko dla pisarzy, ale logiczne, ze kto pisze-ten czyta:) Mozesz PWnac do BK, czy moze rozwinac strefe wplywow.
Ale jezeli i tak zamierzacie zalozyc grupe, to chetnie dolacze.
Nazwa... Ranga moglaby byc Bibliotekarz:P Ale nazwa... Reading Fans?:P nie mam pomyslu ^^

Wiślaczek
15-12-2004, 14:01
Pomysl mi sie spodobal:DTylko ta nazwa:/

Dobromiła
15-12-2004, 14:07
Fajny pomysł
8o
A nazwa? Musi być jakaś klimatyczna i po polsku (no chyba że grupa będzie zajmować się czytaniem po angielsku :p )

Próbowałam coś wymyśleć..
Na razie przyszło mi na myśl:
Studiujący Księgi
Strażnicy Tajemnych Ksiąg
Bractwo Białej Księgi
..
taktak, wiem wszędzie księga, ale to mi akurat najbardziej pasowało

do tego co niżej:
podoba mi się 'Bibliotekarz'
uuk :blazen:

Dwimenor
15-12-2004, 16:39
W końcu jakaś grupa dla tych co lubią poczytać dobre książki. Jakby powstała to odrazu zgłaszam się na członka.

A nazwa.....hmmmm........"Zapaleni czytelnicy", "Mole Książkowe","Mole klub"

@Ghost Nieudany(parę postów niżej)
Z tą nazwą"Biblioteka" to nie głupi pomysł;)

eldian
15-12-2004, 16:45
ja bym dołączył:P co do nazwy użytkownika to może:mól?

Forwe
15-12-2004, 16:53
ZAAAA! A do nazw to ja głowy nie mam...
A propos, to ehhh... Hedroxx, to o mnie chodzilo, to że sobie z "tym" kumplem siedzisz, w Empiku? :p

PS: Jakoby, jestem "tu nowy", [nie ma co, Gothic robi swoje 8o ], siem przywitam....

TIBIA RULEZ !!!!! ;) I DZIEŃ, DOBRY WIECZÓR !!!!!

Tibiańczyk
15-12-2004, 16:57
Bardzo dobry pomysł z tą grupą. Chętnie dołącze :)

Ghost Nieudany
15-12-2004, 17:18
ZGŁASZAM SIĘ!

Nazwa... Może "Księgarze"? Albo "Biblioteka", a rangą byłby "Bibliotekarz"...

Vanhelsen
15-12-2004, 17:36
No no no, ja się zgłaszam odrazu :D

Nazwa ? Hmmm..... "Bratctwo Ksiąg" ?? Albo coś ala takiego :P

Hedroxx
15-12-2004, 18:01
Jestem za Księgarzami i rangą bibliotekarz [kojarzy mi się z pewną małpą... :D ].

BTW: może jakąś sonde walniemy? Ale to troche później, na razie co lepsze propozycje wypiszemy.

[zedytuję później bo muszę kończyć]

Patimrok
15-12-2004, 18:16
też się zgłaszam, ale co do nazwy to nie mam pomysłu, a sonda może być

Afinor
15-12-2004, 19:18
Bardzo chetnie dolacze. Nazwa moze...hmmm..."Evul Readers" :).

shae
15-12-2004, 19:38
Me też, me też! Tylko bez żadnych nazw typu "readers" plx! Żyjemy w Polsce, więc niech i nazwa będzie polska...

Pupilka
15-12-2004, 20:29
ja tez chetnie sie przylacze :) i nazwa Ksiegarze oraz ranga Bibliotekarz sa w porzadku :)

Rankor
15-12-2004, 20:51
Jestem za Księgarzami i rangą bibliotekarz [kojarzy mi się z pewną małpą... :D ].

Khe, khe Pratchett plx?

@ Co do rangi najlepiej bedzie przeprowadzic sonde

Vegefa Ziom
15-12-2004, 21:04
Popieram pomyśl i jestem za.:) Nic więcej nie mam do powiedzenia.

Hedroxx
15-12-2004, 21:06
Mam tylko 2 pytania co do sond [tak, wiem szukałem, ale g***o znalazłem ;\ :
1) Po stworzeniu tematu można tylko przez admina [Dr.Omader, MatKus,...] dorzucić sondę?
2)Czy admin może dowolnie zmieniać pytanie i odpowiedzi w sondzie? Tak by się załatwiło nazwę rangi i grupy za jednym razem [no, za dwoma właściwie ;)]

@Forwe: tak, to o tobie było =]

joey
17-12-2004, 15:12
ja bym chętnie wstąpił.... ale czytam tylko lektóry(bo mnie w szkole zmuszają), w deszczowe dni jakieś inne książki, i jak tylko wejdzie nowy tom to Harry'ego P.

salata2005
17-12-2004, 19:42
Jestem z Wami
LOTR rox Lektury sux

Hedroxx
18-12-2004, 12:44
Dobra, dzień i zgłaszam grupę. Dzień zostawiam po to, jakby ktoś chciał rzucic jakiś powalający pomysł na nazwę i rangę grupy =]. Na razie stanęło na nazwie Księgarze i randze Bibliotekarz. A poza tym to odświeżam temat =].

Matheous
18-12-2004, 13:55
Księgarze... Sigh, glupio brzmi wg mnie:P Moze Bractwo Ksiag? Oczytani? Oswieceni? Czytajacy? Prorocy Ksiazek? Biale Kruki? Krag Oczytanych/Oswieconych/Czytajacych?...
Co myslicie?:P
A ranga wg mnie dobra, zwlaszcza ze bedzie mozna liczyc na naplyw Pratchettowcow;)

cFaniak
18-12-2004, 14:12
Fajne nazwy proponuje Matheous. Ja chetnie bym dolaczyl do grupy =] Jakos nie mam pomyslu na nazwe. Powodzenia w robieniu grupy ^^

Dwimenor
18-12-2004, 14:16
Księgarze sprzedają książki.....to raczej nie pasuje do tej grupy. Już lepiej pasowało Książkowcy

Wcześniej była propozycja Biblioteka
Bratcwo Zaczytanych
Strażnicy Tajemnej biblioteki

Allatar
18-12-2004, 16:47
taa... Strażnicy Ksiąg

Vanhelsen
18-12-2004, 16:57
Najlepsze według mnie, nazwy i rangi:

Nazwy:
Bratctwo Ksiąg <-- The best
Oczytani
Czytający
Strażnicy Ksiąg <-- Vice the best

Rangi:
Biały Kruk <-- The best
Strażnik Księgi <-- V\c the best
Oczytany

Szczerze, mi się "Księgarze" i "Bibliotekarz" niepodobają, takie jakieś dziwne, księgaż, jak ktoś pisał chyba sprzedaje książki a bibliotekarz wyporzycza więc gdzie tam jest coż z czytaniem ??

Hedroxx
18-12-2004, 18:24
Wiedziałem, że wystarczy dać jakieś dziwne nazwy a od razu się wypowiecie co uważacie za najlepsze ^^.

Strażnicy jakoś średnio pasuje, ale Bractwo Ksiąg już jest fajne =]. Albo Zakon Ksiąg.

Tytułem wyjaśnienia: Bibliotekarz nie jako facet w okularach jak denka od butli, w której wino fermentuje, tylko jako ok. 2 metrowa małpa mogąca ukręcić człowiekowi łeb [na ogół spokojny ;P] w bibliotece Niewidocznego Uniwersytetu.
Ale jeśli miało by być Bractwo Ksiąg, to jaka ranga do tego? Żeby nie było że Bractwo, a tu ci Strażnik Ksiąg wyskakuje ;]. Proponowałbym cos na kształt... bo ja wiem, coś "zakonnego" ;] hmm... Mnich Białego Kruka? Mnich Białej Księgi?

Dwimenor
18-12-2004, 18:38
Żadnych Białych kruków w nazwie i randze.
Biały kruk to książka bardzo żadka, wręcz niemożliwa do zdobycia.

Jeżeli już coś "Zakonnego"To może:Zakon Zarwardziałych czytaczy ksiąg(nie)zakazanych??
<joke>

Zakon ksiąg
Zakon Strażników Ksiąg
Bratcwo ksiąg(to jest całkiem niezłe)

A nazwa rangi niech pozostanie:Bibliotekarz

Hedroxx
21-12-2004, 21:41
Zgłosiłem grupę Dr.Omaderowi i czekam. Nie obudził się chyba jeszcze ;].

No i przy okazji nieco odświeżam temat =].

@down: Bractwo Ksiąg =]

Dwimenor
22-12-2004, 13:56
A jaką nazwę zgłosiłeś??

@Up
Przeżyje;)

Caspius
26-12-2004, 11:48
Pozno zobaczylem ten temat :P chetnie dolacze.
Ranga bibliotekarz calkiem mi sie podoba ;) nie ma to jak 2 metrowa malpa wygladajaca jak worek na kartofle :P

Hamel
26-12-2004, 11:52
Chciałbym nalezeć do tej grupy tylko nazwa jest lipna :confused:

Hedroxx
26-12-2004, 12:05
@up: sorry, ale już wysłane. Tylko Drom teraz jakoś nie odpowiada =\.

Cudotwórca
26-12-2004, 15:58
Super pomysł.Chetnie bym sie przyłączył ,przyjmiecie mnie?

dap-galothij
27-12-2004, 18:09
:)
ja tez bym wszedł do tej grupy, tylko nazwa:/

ale coś wymyśle
ostrzegam, to będzie typu: postmodernistyczne hobby rzeźnika albo bezlitosne zwadrony śmierci.

czytelnicy aż do rozkładu:)

Hedroxx
27-12-2004, 19:05
Gadałem z Dromem. Za dzień-dwa już będzie grupa.

Dołączyc może każdy, jak mi powie na PW co czyta [tytuły], kogo czyta [autorzy], w jakich ilościach [nie aż tak ważne]. Chodzi o to, żeby nie przyjmować ludzi, którzy tylko chcą być w grupie, a nie robią nic z zakresu grupy, a to co czytacie służy po prostu do tego, żeby wiedzieć, jakie podziały będą w grupie.

Nazwa jest jaka jest. =]

Tibiańczyk
29-12-2004, 22:09
Re Hedroxx: Ciesze się że powstała taka grupa. Czytam wszystko co nawinie mi się pod rękę (gazety, książki, czasopisma). Ostatno przeczytalem wszystkie części hp. Czytam ok. 1 godz. dziennie.

Hedroxx
30-12-2004, 01:35
Ok, odświeżam temat:
Grupa została założona. Wszytskie osoby, które wysłały mi PW, mogą już się zgłaszać przez Panel Kontrolny Użytkownika. Osoby, które tego nie zrobiłły, przeczytać mój post dwa post wyżej i wysłać PW. Jak przyjmę, to możecie dołączać.