PDA

Pokaż pełną wersje : Game Crashes

Arkan
03-11-2008, 18:40
Witam.
Od kiedy weszła Tibia 8.31 miewam (nieraz jeden za drugim) crashe gry. Raz gra mi się crashuje (tzn. wyłącza, wyrzuca error, a po włączeniu Tibii mam raport z błędu, miejsce na opisanie sytuacji w której gra się scrashowała i 2 opcje: "send" oraz "cancel"). Raz się tak zdarzyło, że gra scrashowała się już podczas logowania na postać, a w raporcie zauważyłem napis "reason: illegal program" (coś w ten serek), a nie używam, nigdy nie używałem i nie zamierzam używać jakichkolwiek hacków, botów, mc czy innych ścierw. Reinstall Tibii nie pomógł. Raz już przez te ... crashe deda zaliczyłem. Tak się nie da grać. Ktoś inny ma też może taki problem? Wie ktoś jak to "naprawić"? Na zrobienie czegoś z tym mam czekać do Winter Update?

Pzdr.,
Arkan Miga

sueroski
03-11-2008, 18:45
a masz klienta z oficjalnej strony Tibi?

Arkan
03-11-2008, 18:49
Tak.

P.S.
Właśnie miałem zamiar zacząć grać na Celeście (mam tam kilku kumpli) i sie rozmyśliłem -.- Zalogowałem się, gram, gram, OK. Wylogowuje się, żeby coś zrobić, loguje, robie 1 krok, isze do kolegi i... crash. Loguję się znów: czekam,, czekam i czekam w tej kolejce... tylko po to, by znow w niej czekać po crashu. O dziwo starczyło mi cierpliwości na jeszcze jedno logowanie: tym razem przed błędem zdąrzyłem napisać aż dwie wiadomości po czym... chyba wiecie co?

P.S. 2
Korzystając z okazji chcę podziękować całemu Cipsoftowi za możliwość normalniego grania -.-

Gant
03-11-2008, 18:54
Options->Graphics->Advanced->OpenGL/DirectX5

Jeśli to nie pomoże to nie wiem ;p

Arkan
03-11-2008, 19:08
Było na "DirectX9". Zmieniłem na "OpenGl" i jest ok! Przynajmniej na razie. Pewnie i tak zmieni się to za chwile albo dwie (najpewniej na expie).

Edit:
Na OpenGl mam straszne lagi, a na dx5 lagi + pixele :/