zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Druid a Sorcerer...

Ze'To
04-11-2008, 15:32
Witam

Ostatnio zauważyłem pewną niepokojącą rzecz... mianowicie druid jest teraz jakby to ując zbyt wypasiony... w porównaniu do takiego sorca : druid teraz ma tyle samo czarów ofensywnych co sorc (teraz nawet mas frigo- odpowiednik sorcowego ue), do tego dochodzą mu uhy (dla siebie oczywiście) plus możliwośc leczenia, na dodatek paralize... a co zostaje się sorkowi ? jedno jedyne sd... czy nie uważacie, że teraz druid ma o wiele lepiej ?

Valest
04-11-2008, 16:04
Ma mniej czarów ofensywnych i po co o Uhah piszesz?>...

Ze'To
04-11-2008, 16:18
sorc ma 11 czarów ofensywnych a druid 9 (sorc rozni sie tylko vis luxem i gran vis luxem) dolicz sobie do druida exura sio i paralize... ciągle uważasz, że to sprawiedliwe ? :/

Vasudanin
04-11-2008, 16:24
Tak, sorc idzie sobie na frosty, luruje sobie z 6 frostów i mas visem je rozbija, a druid to ma dopiero!

shoq
04-11-2008, 16:33
Zgaduję, że jesteś szczęśliwym posiadaczem sorca?

Skylanek_95
04-11-2008, 18:47
Sorc zawsze będzie najlepszy według mnie (w pvp of course :P), nie dość, że tobi sobie sam sd (po update w dodatku jedna runa ma 3x użycia) to trzepie lv jak głupi na wyższych poziomach (powyżej 80~), i wbrew plotkom b. szybko zarabia. ;) a druid wcale nie jest taki dobry, ok, robi icicle i też szybko zarabia ale na icicle się nie utrzyma :P ktoś tam napisał, że sorc luruje frosty i mas vis a druid luruje dl'e na poi i mas frigo... w tej sytuacji druid ma lepiej, bo resp jest tam szybszy i łatwiej o jakiekolwiek loota ;>

to moje zdanie, pozdro Skylan

Valest
04-11-2008, 19:12
Up

Pierdolisz.... dowiedz się najpierw a dopiero powiem pisz takie rzeczy

--Ogorek--
04-11-2008, 20:25
@2up
j.w =))

Zonta
04-11-2008, 22:02
niektore czary ofensywne sorca sa "tansze" pod wzgledem spalania many :)

Czcibor
04-11-2008, 22:06
wiec? ktory lepszy? Mam kupe kasy na lvling dla sorca (1kk) serwer pvp, wiec kto lepszy? Jedynie solo lvling do ~120lv.

ps dotychczas gralem tylko palkiem i knightem.

RextoN
04-11-2008, 23:07
Druid to z knightem bys musiał zapierniczać :D
A Sorcem to raczej solo albo z innym sorcem/druidem na lepsze potwory.

Zxiomal
04-11-2008, 23:53
Chlopaki zwracam sie do wszystkich....

Zauwaszcie to ze Druid mocniej sie leczy a pozatym ma takie same czary wzgledem silowym tyle ze z innego zywiolu a wiec nie wiem o co wam chodzi poniewarz dla mnie to to samo Druid wygrywa jedynie tym ze sie mocniej leczy.

P.S Moze to dlatego nim gram ? xDD

RextoN
05-11-2008, 07:48
Leczenie chyba zależy od poziomu mlvla
A druid nie mocniej leczy tylko ma o 4 więcej czarów ofensywnych
sio
mas sio
tworzenie uh i ih

Satanik
05-11-2008, 15:48
Leczenie chyba zależy od poziomu mlvla
A druid nie mocniej leczy tylko ma o 4 więcej czarów ofensywnych
sio
mas sio
tworzenie uh i ih

od kiedy to leczenie jest czarem ofensywnym? :confused:

@topic

po update druid stał się magiem tak samo jak sorc tyle że używa innych żywiołów... do tego posiada leczenie innych, tworzenie icicle i paralize... mimo że zawsze grałem sorcem stwierdze że druid wygrywa.

Ze'To
05-11-2008, 18:18
@up
dokładnie druid wygrywa... cipy mogłyby trochę pomyśleć nad balansem obu profesji, bo według mnie takowego balansu teraz nie ma !

Vil
05-11-2008, 18:26
Nie ma balansu co jest wynikiem proby zbalansowania imbalansu ktory byl wczesniej.

puenta: Cipsoft nie wie co robi.

Hadugg
05-11-2008, 18:37
Druid ma lekką przewagę nad sorcem, ale przez kilka lat było zupełnie odwrotnie. Sorc był o wiele lepszy.

Skylanek_95
07-11-2008, 09:42
@kilka postów up :D
kaleko, od kiedy exura sio, etc to czary ofensywne? o0

@topic
druid jest the best ale sorc ma dobre pvp i szybko expi na większym lv ;d

Duch Niespokojny
07-11-2008, 09:50
Z tego, co słyszałem (choć nie mam jak tego sprawdzić), czary ofensywne druida są słabsze od ich odpowiedników u czarodzieja. Co nie zmienia jednak faktu, że to, co w zamyśle miało zróżnicować te dwie klasy - przydzielenie każdej z nich po dwa żywioły i czary ofensywne na nich oparte, tak naprawdę jeszcze bardziej sprawiło, że jedna profesja jest kopią drugiej, a więc był to całkiem nietrafiony pomysł imo.

A co do run - samodzielne ich robienie i tak mija się z celem, więc tutaj nie ma zbyt wielkiego znaczenia, że sorc ma sd, druid uhy czy icicle itp.

Vil
07-11-2008, 10:26
druid jest the best ale sorc ma dobre pvp i szybko expi na większym lv ;d

gwarantuje ci, ze bez problemu znajde setke ludzi, ktorzy gdy dasz im sorca nie beda ani dobrzy w pvp ani szybko expic na wiekszym levelu.

Zonta
07-11-2008, 15:05
To prawda ze teraz balans polega tylko na tym ze postacie magiczne roznia wande/rodem, oraz kilkoma czarami a ich system magii jest taki sam ( te same obrazenia ze wszystkich zywiolow w tego samego potworka na tym samym lvl z tym samym lvlm xD ). Mysle ze zadawanie obrazej z zywiolu ognia przez druida powinno byc slabsze niz u sorca o tych samych parametrach, a u sorca np lodu. Skoro system i tak jest juz taki jaki jest nie robmy z tibi wow'a i stopniowo powoli jakas jasna granica pomedzy tymi dwoma magicznymi postaciami powstanie ;p ( modlmy sie! amen :P )

1929
07-11-2008, 17:10
co wy gadacie... jesli chodzi o sile ms to zawsze byla jest i bedzie najwieksza! czary druida zabeiraja wiecej many i sa maja wiekszy rozrzut dmg co sprawia ze drudowi wchodza slabe hity ... a nie kazdy placze ze druid jest najlepszy najpierw sie dowiedziedzcie cos o tym a potem gadajcie..