Pokaż pełną wersje : Tibia 7.6
Mam taką propozycje żebyśmy porównali czasy z tibi 7.6 i obecne.
(co sie zmieniło na lepsze co dobre przepadło)
Ps Nie wiem czy temat był , nawet jeśli to proszę o komentowanie.
7.6 bo teraz już nie gram ; d
LookamZzaRogu
06-11-2008, 18:03
Wg mnie teraz wszystko jest trochę lepiej zbalansowane, ale i tak Tibii daleko do ideału ;p
Alanus Lutinum
06-11-2008, 18:50
Obecna wersja Tibii jest o wiele lepsza niż 7.6.
@LookamZzaRogu
Trochę ;o? Prawdziwe zbalansowanie profek było na Tibii 7.5 i poniżej...
7.6 co prawda też nie była jedną z gorszych wersji, ale imho najlepiej grało się za czasów 7.5 i w dół. ;)
@LookamZzaRogu
Trochę ;o? Prawdziwe zbalansowanie profek było na Tibii 7.5 i poniżej...
7.6 co prawda też nie była jedną z gorszych wersji, ale imho najlepiej grało się za czasów 7.5 i w dół. ;)
Właśnie nie. Najlepsza była 7.4 - lurowanie, brak hotkeyów, robakow, souli, różdzek, staminy i reszty syfu.
A 7.6 jest najgorsza, bo to ona zaczeła cały pierd#olnik z balansacją postaci. Sorc/druid był niewiarygodnie przepakowany przez półtora roku, knight był żałośnie słaby w porównaniu z nimi, a paladyn istniał sobie gdzieś miedzy błotem a gów#nem (~miesiąc po powstaniu Unitery w top300 servera było tylko 8 paladynów. Feelin' that?)
I taka jest prawda. Oczywiście, podejrzewam że istnieje kilka osób które lubią 7.6, ale są to przeważnie osoby wtedy zaczynające grę (nie zdające sobie sprawy co było wcześniej) i/lub tzw. "dzieci visa". Pamiętacie jeszcze to określenie? Wróciło nieco zmienione po update8.0, jako tzw. "dzieci speara".
Meh, nie sądzę żeby możliwe było połączenie mechaniki, konstrukcji gry i klimatu z 7.4 (nawet z drobnymi zmianami) z obecnym contentem. Ale pomarzyć można..
a moze tak porownac tibie 7.1? wiadomo, ze kazdy z was bedzie preferowac wersje od ktorej zaczal grac. dlatego temat nie ma sensu...
lol Kojotes o jakim ty klimacie w 7.4 pleciesz? jak dla mnie to od tej wersji wszystko zaczelo sie walic...i tak w kolko.
Kolejny temat z seri 'aljsabhdjbaslf,.fngeöragf-algmeöoargrßeööfäe.füga stara tibia' ;(((((((((
Btw. wieszok.. s*******aj kapucynie ode mnie..
swiniaQq
06-11-2008, 20:41
7.4 i ludzie z tamtych czasow
7.4 i levele z tamtych czasow.
a 7.7 to co było niby?
kur*a wielcy znawcy 7.6, mówią że >7.6 to dupa była, a zapominają jakoś o 7.7 -.- jakby tam jakieś wielkie zmiany wprowadzili
Z tego co sobie przypominam to w 7.6 wprowadzili tylko różdzki :) I to wtedy przybywalo sporo nowych graczy którzy sobie robili magów, bo najłatwiej mieli na początku.
Porównanie? Za dużo by pisać
Tibia 7.3/4
Normalni gracze brak botterow. W miarę normalna balansacja. Grywalność
PVP! [ brak hotkeyow i bootow/lub w malej ilości ].
Pozdrawiam
Cery
Piotrek Marycha
07-11-2008, 15:09
knight był żałośnie słaby w porównaniu z nimi o fak, jezeli wtedy był żałośnie słaby to jaki teraz jest? :|
a paladyn istniał sobie gdzieś miedzy błotem a gów#nem (~miesiąc po powstaniu Unitery w top300 servera było tylko 8 paladynów. Feelin' that?)
a w pewnym momencie ze dwa/trzy miesiące po powstaniu Xereny (16 luty 2006) jedynymi 100+ lvlami byli paladyni, dziwnie, no nie?
Lord_Piterek
07-11-2008, 15:55
7.5 i wyprawy na orki oraz kwadratowe brzegi nad woda :D kocha sie teraz te czasy
Wylansowany
07-11-2008, 17:02
Tibia dzisiejsza, ludzie z tamtych czasów.
Cygan Slejter
07-11-2008, 17:37
knight był żałośnie słaby w porównaniu z nimi
kto wbił pierwszy 290 lv gdzie reszta miala ledwo 220+ ??
zabicie 200 kina graniczyło z cudem więc w czym byłi slabsi??
@topic
of coruse tibia7.5 pls :)
ChooseN_One
07-11-2008, 17:39
7.6 oczywiscie... brak jakichkolwiek aim'ów na hot'ach. Stare dobre outy~ no i balansacja byla w miare dobra. I ta grafa. Poprostu to byly najlepsze moje czasy w Tibii. Ktos na forum tibia.com dal taki pomysl by stworzono jeden swiat pod 7.6 Dobrze by bylo gdy takowy by stworzyli.
Edit:
Zapomnialem wspomniec o UH'ah ktore wtedy byly, bo to dla knighta dobrze i dla druida ktory moze zarobic.
Miałem mały dylemat którą wybrać odpowiedź :)
I na tibi 7.6 mi się grało dobrze i teraz się gra dobrze.
W końcu i tak wybrałem "obecnie" ;)
najlepsze pvp bylo na 7.1 takiego juz nigdy nie bedzie ;d
kto i po jak krotkim czasie go dogonil i nastepnie o pare dlugosci wyprzedzil ?
EO istnieje od ladnych paru lat, 2/3 konkurencji przynajmniej o polowe krocej.
7.6 oczywiscie... brak jakichkolwiek aim'ów na hot'ach. Stare dobre outy~ no i balansacja byla w miare dobra.
balansacja byla praktycznie ta sama co w 7.9 czyli nie za dobra skoro wprowadzono 8.0
Piotrek Marycha
08-11-2008, 22:19
EO istnieje od ladnych paru lat, 2/3 konkurencji przynajmniej o polowe krocej.
EO już dawno wypadł z konkurencji, a nie zapominaj że w chwili gdy wychodził na prowadzenie to chyba wszyscy jego konkurenci istnieli przynajmniej dwa razy dłużej
o fak, jezeli wtedy był żałośnie słaby to jaki teraz jest? :|
A jak myślisz?
a w pewnym momencie ze dwa/trzy miesiące po powstaniu Xereny (16 luty 2006) jedynymi 100+ lvlami byli paladyni, dziwnie, no nie?
Tak dziwne że aż ciężko mi w to uwierzyć.
Odpowiedź Vila.
zabicie 200 kina graniczyło z cudem więc w czym byłi slabsi??
Ilu było 200 kina wtedy? Ilu było 90, 100, 120, 130, którzy najlepszy exp jaki wyciągali bez użycia run to było 50-60k/h na dragach w venore, zajmując "przy okazji" cały resp?
7.6 oczywiscie... no i balansacja byla w miare dobra.
Wręcz cudowna. Fajnie wiedzieć o czym sie mówi.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.