zaloguj się

Pokaż pełną wersje : MTV Europe Music Awards

ChooseN_One
06-11-2008, 21:39
Witam ;)

Co sadzicie o EMA 2008? Czy macie jakies konkretne typy kto wygra daną konkurencje? Aktualnie gala trwa... Zirytowalem sie tym ze w kategori Najlepszy wystep na zywo wygrala grupa Tokio hotel... Przebijajac takie zespoly jak Linkin Park czy Metallice.. Ej no bez przesady :baby: Osobiscie licze ze w kat. Najlepszy utwór Katy Perry "I kissed a girl" zdobedzie statuetke :)

Czekam na komentarze ;)

Racon
06-11-2008, 21:40
Jedno jest pewne wygra jakis chu*owy "artysta".

skuug
06-11-2008, 21:51
wygrala grupa Tokio hotel

dalej nawet nie czytałem... jakiś kiczowaty ten konkurs

Misza
06-11-2008, 21:54
@skuug: kiczowaty będzie, jeśli okaże się prawdą, że nie oddadzą Rickowi nagrody. Mimo, że zdobył 95% głosów w kategorii 'best act ever' i 80% głosów w ogóle.

Serious Sam
06-11-2008, 22:14
Zirytowalem sie tym ze w kategori Najlepszy wystep na zywo wygrala grupa Tokio hotel... Przebijajac takie zespoly jak Linkin Park czy Metallice...

Co... Tokio Hotel lepszy od Metalici ?Nie wieżę! koniec świata!

Lasooch
06-11-2008, 22:15
Witam ;)

Co sadzicie o EMA 2008? Czy macie jakies konkretne typy kto wygra daną konkurencje? Aktualnie gala trwa... Zirytowalem sie tym ze w kategori Najlepszy wystep na zywo wygrala grupa Tokio hotel... Przebijajac takie zespoly jak Linkin Park czy Metallice.. Ej no bez przesady :baby: Osobiscie licze ze w kat. Najlepszy utwór Katy Perry "I kissed a girl" zdobedzie statuetke :)

Czekam na komentarze ;)

No, że Linking Parking TH przegoniło, to chyba akurat nie pomyłka. Ale z Metalliką (tak, tak, odmieniamy przez k) to już inna sprawa.

"I kissed a girl" Katy Perry ssie. Chociaż w porównaniu do całej reszty popowego shitu jest niezłe. Ale tytuł najlepszego utworu to bardzo gruba przesada.

Generalnie takie konkursy mają to do siebie, że porządnej (= innej niż ten komercyjny crap co leci w TV/radio) w nich nie ma, a głosuje stado rozwydrzonych dwunastolatek.

ChooseN_One
06-11-2008, 22:17
a głosuje stado rozwydrzonych dwunastolatek.

W tym sie zgodze w 100% : )

"I kissed a girl" Katy Perry ssie.

Każdy ma swoja opinie. Także Ty. Ale mi się podoba ; )

Calen Futh
06-11-2008, 22:28
Jak dla mnie Rick Astley powinien wygrać <3

@down: Orgazm! :D

ChooseN_One
06-11-2008, 22:36
Jak dla mnie Rick Astley powinien wygrać <3

Pocieszam Cię, że wygrał :)

Vanhelsen
06-11-2008, 22:56
Ostatni raz galę oglądałem, gdy w szranki stawały Goryle (chyba z 3 lata temu), teraz to mnie jakoś mało interesuje co tam się dzieję, zresztą dopiero dzięki temu tematowi, wiem, że to dziś o.O Jutro poczytam wyniki na gazeta.pl, jak zwykle...

Fintex
06-11-2008, 23:18
Najlepszy teledysk wg MTV:

http://www.youtube.com/watch?v=_EcX4OtLWVs
Żenua.

http://www.youtube.com/watch?v=pKz-RXSeIYA
Teledysk snoopa o niebo lepszy!

sphinx123
06-11-2008, 23:54
"I kissed a girl" ssie pena <3 Już "hot'n'cold" jest lepsze, jeżeli chodzi o Katy Perry. Nie oglądam gali, boję się mtv o_O Ta telewizja tak upadła...(KARDASHIANOWIE =D)

Hakuoh
07-11-2008, 07:57
Nie ma to jak tania komercja, która jest ceniona i wogóle, a fani aż piszczą z tego powodu.
I jestem dumny, że nie jestem wśród nich.

ChooseN_One
07-11-2008, 13:39
Zdobywcy statuetek...

Album roku: Britney Spears - "Blackout"
Najlepszy zespół koncertowy: Tokio Hotel
Najbardziej uzależniający kawałek: Pink - "So What"
Najlepszy Debiut: Katy Perry
Najlepszy Wykonawca 2008: Britney Spears
Najlepszy wykonawca muzyki miejskiej: Kanye West
Najbardziej rockujący zespół: 30 Seconds To Mars
Najlepszy polski wykonawca: Feel
Ulubiony wykonawca europy: Emre Aydin - Turcja
Największa gwiazda teledysków: 30 Seconds To Mars
Ulubiony wykonawca gwiazd: Lil Wayne
Nagroda specjalna za całokształt twórczości: Sir Paul McCartney
Najlepszy wykonawca wszech czasów: Rick Astley

Vil
07-11-2008, 13:45

dzieki za poprawienie humoru na caly weekend ;p

Smoly
07-11-2008, 13:53

Jedno zasłużone, chociaż w 'Najlepszy wykonawca wszech czasów' także powinien się znaleźć, tak samo jak każdy Beatles.

Calen Futh
07-11-2008, 13:55
Rick jest thebest!

Necromantor
07-11-2008, 14:34
Zdobywcy statuetek...

Tokio Hotel possysa kule jak wszyscy dobrze wiemy,że Metallica przegrała to sie specialnie nie dziwie skoro w tym o to konkurisie głosuja tylko trzynastki z nadwaga.
Co do Muzyki miejskiej to co to ma byc qwa? Nie znam takiego typu muzyki.
Moze jest też wiejska?
Lil wayne to już przebija wszystko i wszystkich.

Arka_Sath_Wielki
07-11-2008, 14:46
Najlepszy polski wykonawca: Feel :( ja pierdole :(

Granteon
07-11-2008, 14:59
Ładnie trzeba mieć w bani, żeby coś takiego oglądać...

Calen Futh
07-11-2008, 15:08
Najlepszy polski wykonawca: Feel :( ja pierdole :(

Przecież w tym roku oni zasłużyli na tą nagrodę. Mimo, że za nimi nie przepadam, to w ciągu roku wydali z 5 kawałków w które zasłuchiwało się pół Polski. To nie jest takie łatwe.

Slythia
07-11-2008, 15:11
Przecież w tym roku oni zasłużyli na tą nagrodę. Mimo, że za nimi nie przepadam, to w ciągu roku wydali z 5 kawałków w które zasłuchiwało się pół Polski. To nie jest takie łatwe.
No, bardzo trudne. Prosta piosenka o miłości z muzyką "pożyczoną" od jakiegoś starego amerykańskiego hitu, przerobioną lekko na polskie realia... Do tego jakiś miły głos, nawet nie musi być dobry (jak w przypadku feela)...

Tasior
07-11-2008, 15:12
Co do Muzyki miejskiej to co to ma byc qwa? Nie znam takiego typu muzyki.
Moze jest też wiejska?

Nie próbuj być mądry na siłę.

Ostatni raz jak to oglądałem zasnąłem w połowie.

Calen Futh
07-11-2008, 15:23
No, bardzo trudne. Prosta piosenka o miłości z muzyką "pożyczoną" od jakiegoś starego amerykańskiego hitu, przerobioną lekko na polskie realia... Do tego jakiś miły głos, nawet nie musi być dobry (jak w przypadku feela)...

To dlaczego w takim razie tej nagrody nie dostał inny zespół? Dlaczego inni nie wylansowali tylu hitów w tak krótkim czasie? Mówić jest prosto ;)

Slythia
07-11-2008, 15:29
To dlaczego w takim razie tej nagrody nie dostał inny zespół? Dlaczego inni nie wylansowali tylu hitów w tak krótkim czasie? Mówić jest prosto ;)
Dlaczego? Bo przeciętnemu polakowi, który wg wszystkich badań nie grzeszy gustem muzycznym, to się podoba. Jak większość "miłych i przyjemnych" kawałków. A to przypadkowe podobieństwo... Cóż, było to gdzieś pokazane. Feel, jak i inne polskie hity, to gwiazdy jednego sezonu. Za rok, dwa, nikt nie będzie o nich już pamiętał. Nie jestem specem, opieram się głównie tu na wypowiedziach krytyków, którzy raczej na tym się znają. Może i ta muzyka "wpada w ucho".. Ale o to w niech chodzi. Ma to jakąś wyższą wartość? No i wokalista nawet jakiegoś super głosu nie ma, zwykły, przeciętny...

Davido16
07-11-2008, 15:30
Nie wiem czemu, ale jak widzę, że coś, gdzieś wygrał "Feel", to mnie ch*j strzela. Moim zdaniem grają denną muzykę i nic im się nie należy.

Faytah
07-11-2008, 15:57
jak widac feel nie ma szacunku ludzi ulicy :o

down* nie adresowalem tego do ciebie,tylko stwierdzilem ze zespol nie jest tu popularny, ale ciesze sie ze dales upust swej mlodzienczej zlosci tak a nie krzeslem

Davido16
07-11-2008, 15:58
jak widac feel nie ma szacunku ludzi ulicy :o

Nie obchodzi mnie gdzie mieszkasz, więc wyżal się komuś innemu.

@up

Masz jakieś przykre doświadczenie z dzieciństwa, w którym uczestniczyło krzesło?

Granteon
07-11-2008, 17:53

Sprawa jest prosta - wystarczy złożyć piosenkę "pod publikę" i wstawić ją we wszelkie środki masowego przekazu. W większości ludzi, którym się podoba ten zespół to ludzie młodzi, a na dzieciakach się robi najlepszy interes. W końcu każdy w społeczeństwie woli słuchać czegoś popularnego, co szybko wchodzi w ucho. Ja nie obrażam tego "zespołu", nawet go cenie pod względem interesu (muzycznie w ogóle...), bo oni dobrze wiedzą jak zarobić na głupim społeczeństwie...

Lasooch
07-11-2008, 18:04
Zdobywcy statuetek...

We wszystkich kategoriach, może poza całokształtem, wygrali pseudoartyści niegodni nawet wspomnienia drobnym druczkiem nawet na ostatniej stronie Metro. A już zwłaszcza polski wykonawca =D

Articuno
07-11-2008, 18:13
Gdzie jest Metallica? Macham serdecznie...

Granteon
07-11-2008, 18:14
#UP

Chyba wyrzuciłbym wszystkie ich płyty, jakbym ich tam zobaczył....

sphinx123
07-11-2008, 20:26
Pink - "So what" ma chyba najwięcej tagów "gay" na last.fm, także... xd

Calen Futh
07-11-2008, 21:00
cóż, było to gdzieś pokazane. Feel, jak i inne polskie hity, to gwiazdy jednego sezonu. Za rok, dwa, nikt nie będzie o nich już pamiętał..

To jest nagroda za rok 2008, a nie za całość dorobku. W roku 2008 polską scenę muzyczną zdominował Feel i nie ma na serio się o co tutaj kłócić, bo taka jest prawda. Czy się to komuś podoba czy nie.

Slythia
07-11-2008, 21:09
To jest nagroda za rok 2008, a nie za całość dorobku. W roku 2008 polską scenę muzyczną zdominował Feel i nie ma na serio się o co tutaj kłócić, bo taka jest prawda. Czy się to komuś podoba czy nie.
Zdominowali? Czy dwa wpadające w ucho utworki (bo więcej w życiu nie słyszałam, nawet słuchając komercyjnego radia), które już prawie nie są puszczane, nazywasz dominacją? Może i są (w sumie jest, gdyż ważny jest tylko wokalista, zespół się dla niego nie liczy) popularni/popularny, lecz w moich oczach nie zasłużyli/zasłużył na taką nagrodę.

@down
No właśnie ;].

Lasooch
07-11-2008, 21:14
Zdominowali? Czy dwa wpadające w ucho utworki (bo więcej w życiu nie słyszałam, nawet słuchając komercyjnego radia), które już prawie nie są puszczane, nazywasz dominacją? Może i są (w sumie jest, gdyż ważny jest tylko wokalista, zespół się dla niego nie liczy) popularni/popularny, lecz w moich oczach nie zasłużyli/zasłużył na taką nagrodę.

Daj spokój, facet nieumiejący śpiewać z głosem pedała + zespół z poodłączanymi gitarami (playback) [edit: +grający piosenki o niczym] miałby zasłużyć na cokolwiek lepszego niż oplucie? ;]

xoz
07-11-2008, 21:30
hah, nie wiedzialem, ze ktos poza tymi zlodziejami ich lubi
moze przesadzilem, ale i tak jak dla mnie prezentuja strasznie niski poziom
rownie dobrze mogla to byc tera patrick, prawie zadnej roznicy

na komentowanie reszty czarnochow i innych szkoda nawet klawiatury

miałby zasłużyć na cokolwiek lepszego niż oplucie?
ta, na kopa w odbyt i wyprucie flakow na jego oczach, za miliardowe powtarzenie tych smieciowych kawalkow w kazdym mozliwym miejscu

Freezy Eddie
07-11-2008, 22:41
Moim zdaniem dosyc dobrym odwzorowaniem tego co sie slucha sa rankingi na last.fm - troche tam wyzszy poziom prezentowanej muzyki.

Ogolnie strasznie sie kazdy spina, separuje od 'popowego crapu', smieszne to troche sie staje, no ale jak sie dowartosciowywujecie tak to np. bo to juz dawno zaobserwowalem na tym forum.

Aha, no i nie wiem wg kogo najlepszym wykonawca jest Kanye West, ktory jest bardzo overrated.

CytrynowySorbet
07-11-2008, 22:44
Britney forevah!

Feel feels my balls in his mouth ><

Co do TH... Ja już o tym zdążyłem zapomnieć O_O Co oni tam robią, ich kariera skończyła się zanim się zaczęła...

Zresztą kogo obchodzą konkursy organizowane przez stację muzyczną, która emituje w 90% programy typu "nikt mnie nie chce to niech mi znajdą kogoś, komu za to zapłacą" ;f...

sphinx123
07-11-2008, 23:33
Pustak dziewczyna - Mamo, ale nie mów mu o naszym sekrecie
Mama - Że masz penisa? Dobrze ^^
*ding dong*
Pustak - TO ON : O! Idź już <3
*jakiś czas potem, podczas jednego z tych random "fajnych" zajęć*
Pustak koleś - Pani Mamo Pustaka, czy Pustak ma jakiś sekret?
Mama - Nie powinnam mówić, ale ma penisa :)
*pokazują Pustaka kolesia*
Pustak koleś - OMGZ HOTTT!!!
*Mama wraca do domu*
Pustak dziewczyna - JAK BYŁO JAK BYŁO!?!?!
Mama - Jest bardzo przystojny, coś pomiędzy Lechem Kaczyńskim a Mateuszem Dragonem Wielkim
Pustak dziewczyna - =))) Co robiliście?
Mama - Rzygaliśmy do celu, świetnie się bawiłam.
Pustak dziewczyna - Powiedziałaś mu o moim sekrecie?
Mama - ... JAKOŚ MI SIĘ WYMSKNĘŁO :)
Pustak dziewczyna - Osz ty dzi*ko... ALE I TAK WYGRAMY :)
*przytula*

MTV upadło, przez Date My Mom, Kardashianów, Tilę Tequillę itp... Kiedyś te gale były lepsze, teraz nie warto tracić na nie czasu : /

Granteon
08-11-2008, 08:10

Jak coś się puszcza wszędzie po kilkadziesiąt razy dziennie to wiadomo, że wszyscy będą głosować na to, nawet jeżeli się im to nie podoba...

Zresztą, o czym my tu rozmawiamy? O jakimś komercyjnym konkursie, który ma na celu zarabianie? Chcecie to oglądajcie se to, dajcie im zarobić, ja mam to w dupie. W końcu bez głupiego społeczeństwa oni by nie zarobili.

Exodus
08-11-2008, 10:23
ale jad w waszych wypowiedziach czuc, nie ogladalem tego i nie lubie tej muzyki, ale smieszy mnie jak jest temat o muzycie POP badz innej komercyjnej to kazdy musi po niej jechac aby poczuc sie lepszym. Wychodza kompleksy.

@down
nie przeszkadza mi POP, moge sluchac jak leci na jakiejs imprezie czy festynie, ale jakos specjalnie za nim nie przepadam. Z tym "nie lubie" moze troche przesadzilem, chociaz mozna to dwojako rozumiec. Nie lubiec tzn nienawidziec i nie szalec za nia. W moim przypadku to 2gie.

Lasooch
08-11-2008, 10:40
ale jad w waszych wypowiedziach czuc, nie ogladalem tego i nie lubie tej muzyki, ale smieszy mnie jak jest temat o muzycie POP badz innej komercyjnej to kazdy musi po niej jechac aby poczuc sie lepszym. Wychodza kompleksy.

Nie mam nic przeciwko popularnej _dobrej_ muzyce. Ale pokaż mi taką ;]

Btw, Twoje posty wyglądają tak, jakbyś się chciał koniecznie odciąć, żebyśmy przypadkiem nie pomyśleli, że popu słuchasz. Czyli w sumie robisz to, co krytykujesz.

Slythia
08-11-2008, 10:48
Pozwolę się nie zgodzić.

Moim zdaniem nie chodzi tu o to, że muzyka popularna jest zła i niedobre, zaś ślepe jej krytykowanie jest dobre. Może i nie lubię wszystkich gatunków muzyki, lecz szanuję jej twórców, którzy mają naprawdę talent. Nawet, jeśli ich muzyka zalicza się do tak zwanej popularnej. Posiadają oni głos, umiejętności, charyzmę, pomysł na siebie. Tacy ludzie powinni być nagradzani w tej branży.. Czasem sama słucham ich piosenek i nie ukrywam, że je lubię. Wystarczy być dobrym w tym, co się robi.

Feel jednak do tej grupy nie należy. Nie krytykuję ich tylko dlatego, że są popularni i tworzą muzykę pop. Jakiś czas temu głośno było o kopiowaniu muzyki przez tenże zespół. Oficjalnie zostali uwolnieni z tego zarzutu, lecz moim zdaniem piosenki te są naprawdę bardzo podobne do siebie.

Pozwolę sobie tutaj także przytoczyć słowa Zbigniewa Hołdysa (http://pl.wikipedia.org/wiki/Zbigniew_Ho%C5%82dys):

- Obejrzałem ich podczas koncertu, na którym wręczałem jakąś nagrodę i byłem zasmucony. Gdybym tak źle grał na instrumentach, nie założyłbym zespołu. Niestety chęć zarobienia pieniędzy spowodowała, że nieudacznicy sami komponują i piszą teksty, a dyrektorzy muzycznych stacji radiowych, którzy nadają ton polskiej muzyce, są ludźmi wyzbytymi dobrego smaku. To oni dokonują wyboru, który polega na tym, że na antenę trafia chłopak uczesany na żel, ale tylko pod warunkiem, że komuś naubliżał.

Vil
08-11-2008, 10:53
MTV upadło, przez Date My Mom, Kardashianów, Tilę Tequillę itp... Kiedyś te gale były lepsze, teraz nie warto tracić na nie czasu : /

kiedys MTV to bylo MTV, teraz w niektorych dniach wogole nie puszcza muzyki tylko jakies scierwo w rodzaju Wlatcow czy reality show o tym ze Hogan nie myje dupy.

Granteon
08-11-2008, 13:20

@down
nie przeszkadza mi POP, moge sluchac jak leci na jakiejs imprezie czy festynie, ale jakos specjalnie za nim nie przepadam. Z tym "nie lubie" moze troche przesadzilem, chociaz mozna to dwojako rozumiec. Nie lubiec tzn nienawidziec i nie szalec za nia. W moim przypadku to 2gie.

A czy tworzenie muzyki dla kasy i dla popularności jest rzeczą dobrą?

Exodus
08-11-2008, 14:09
a co w tym zlego?To moze powinno grac charytatywnie?

Lasooch
08-11-2008, 14:20

Powinno się grać dla sztuki. Wtedy jest się artystą. A jak gra się pod publikę, jest się sprzedajną szmatą, nauczoną trzymania gitary i sześciu akordów.

Reasumując:

Muzyka niekomercyjna: dobra.
Muzyka popularna, ale ambitna: dobra.
Muzyka, której celem jest popularność: zła.

Serious Sam
08-11-2008, 16:58
http://starlounge.pl.msn.com/index.cfm?objectid=38737&imagenr=1

Żeby było śmieszniej...
Odwracam laptop w stronę Babci i mówię:
-Jak myślisz, czy to chłopak, czy dziewczyna?
A ona na to:
-Jakiś potwór...

@
Taka maszkara nie powinna zasługiwać na mikrofon, tyle.

Granteon
08-11-2008, 17:45

No nie, kurwa, normalne jest słuchanie muzyki wiedząc, że jej autor robi to dla kasy...

Frapper
08-11-2008, 17:54
No nie, kurwa, normalne jest słuchanie muzyki wiedząc, że jej autor robi to dla kasy...

A kto nie robi muzyki dla kasy? Pomijajac polskie zespoly punkowo-garazowe z lat 80.

sphinx123
08-11-2008, 18:44

Ty byś robił za darmo? Jasne, zanim stałbyś się sławny ; )

bolosaf
08-11-2008, 21:43
1)O 30STM
prawie jak polski feel

Chciałbym miec w Polsce takie ''Feel''.

2) Kto wymyślał kategorie?

3) A co sądzicie o
''Never gonna give you up!
Never gonna let you down!"

http://img127.imageshack.us/img127/5052/nevergonnagiveyouupoffiix0.jpg

Vil
08-11-2008, 22:04
3) A co sądzicie o
''Never gonna give you up!
Never gonna let you down!"

prawdopodobnie najbardziej plastyczna piosenka jaka widzialem, nadaje sie nawet na zabawki w stylu spotow wyborczych Obamy.

Nadrill
08-11-2008, 23:42
MTV Music Awards zrickrollowane? Epic win.

Articuno
08-11-2008, 23:44
30STM = Feel? Pozdrawiam tego, co to powiedzial, hahaha.

Te nagrody MTV i tak sa lepsze niz nasze eski i oba sopoty ;).

Granteon
09-11-2008, 09:36
A kto nie robi muzyki dla kasy? Pomijajac polskie zespoly punkowo-garazowe z lat 80.

Ty byś robił za darmo? Jasne, zanim stałbyś się sławny ; )

Słyszeliście w ogóle kiedyś niezależną muzykę? W sumie, jak ktoś akceptuje tylko radio i to co jest na topie i trendy, to trudno prowadzić taką dyskusje.

Lasooch
09-11-2008, 10:41
MTV Music Awards zrickrollowane? Epic win.

A wszystko wina /b/tardów.

sphinx123
09-11-2008, 11:37
Słyszeliście w ogóle kiedyś niezależną muzykę? W sumie, jak ktoś akceptuje tylko radio i to co jest na topie i trendy, to trudno prowadzić taką dyskusje.

Słyszałem babunię Varney ;] Zresztą przestańcie już ten żałosny spór o to, że wszystko co komercyjne i popularne jest złe...

Reg
09-11-2008, 11:43
Nie mam nic przeciwko popularnej _dobrej_ muzyce. Ale pokaż mi taką ;]

The Killers ?

Lasooch
09-11-2008, 12:26
The Killers ?

Pierwsze słyszę, więc chyba nie są aż tak popularni?

Chociaż może jakieś ich piosenki słyszałem.

Vil
09-11-2008, 14:09
uwierz mi, sa popularni ;p

Amix
09-11-2008, 14:18
Britney rządzi :P Zgarnęła 2 nagrody.

Granteon
09-11-2008, 16:24
Słyszałem babunię Varney ;] Zresztą przestańcie już ten żałosny spór o to, że wszystko co komercyjne i popularne jest złe...

Bo jest...

Mapa_Europy
10-11-2008, 21:44
Nom. asdfghjk
Ale przy tym mjuzik ełordz mogli sie postarac..