Pokaż pełną wersje : Logi HJ
Witam! Obawiam się że mam (parę) wirusów. Nie mogę zainstalować Antywira bo mam zjeb**go neta i każdy antywir wykrywa w nim wirusa i nie mogę się połączyć. Słyszałem żeby wykryć wirusy trzeba wysłać logi z jakiegoś HJ na to forum.
1.Jak się pobiera te logi?
2.Czy ktoś mógłby je sprawdzić?
Witam! Obawiam się że mam (parę) wirusów. Nie mogę zainstalować Antywira bo mam zjeb**go neta i każdy antywir wykrywa w nim wirusa i nie mogę się połączyć. Słyszałem żeby wykryć wirusy trzeba wysłać logi z jakiegoś HJ na to forum.
1.Jak się pobiera te logi?
2.Czy ktoś mógłby je sprawdzić?
Źle słyszałeś. Logi daj znawcom z jakiegoś forum komputerowego.
Program nazywa się hijackthis i po każdym skanowaniu wyświetla logi, które należy skopiować na stronę www.hijackthis.de . Jeżeli z komentarzy odnośnie danego procesu niewiele wynika i nie jesteś co do niego pewien, to wtedy dopiero prosić o pomoc na forach.
Nie posiadanie antywirusa będąc podłączonym do internetu to głupota. Lepiej, żebyś zmienił neta, bo lepiej wcześniej zmienić dostawcę internetowego, niż później komputer.
Wstępnie zainstaluj Ad-Aware Personal, wykonaj nim pełne skanowanie i usuń lub poddaj kwarantannie znalezione obiekty.
Następnie wykonaj skanowanie hijackthis, po czym znajdź na internecie porządnego antywirusa. Pamiętaj, by zaopatrzyć się koniecznie w firewall.
Później polecam ci zaoszczędzić na Kasperskiego lub Pandę, ew. Nortona.
http://hijackthis.de/ skanujesz u siebie, wrzucasz tam logi i ci sprawdza czy sa jakies podejrzane procesy
Dj Fara0n
07-11-2008, 16:18
Nie posiadanie antywirusa będąc podłączonym do internetu to głupota.
Mozesz wyjasnic? Z wlasnego doświadczenia wiem ze antywirus wbrew nazwie od wirusow nie chroni.
Mozesz wyjasnic? Z wlasnego doświadczenia wiem ze antywirus wbrew nazwie od wirusow nie chroni.
Wyjaśnię to w prosty sposób. Przeinstalowywałem swojego antywirusa (Pandę 2008 + Firewall), będąc podłączonym do internetu, trwało to około 5-10 min. Gdy zainstalowałem go ponownie to wykrył 2 zagrożenia, które wlazły przez te 5-10 min. Nie chodzi mi tylko o wirusy, ale również o programy szpiegujące:
http://img29.picoodle.com/img/img29/3/11/7/f_pandm_9feef8e.jpg
Coś [img] nie działa, więc dałem link.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.