Pokaż pełną wersje : Pierwsza zapowiedź aktualizacji!
Odliczanie do zimowej aktualizacji właśnie się rozpoczęło! Spodziewać się możesz nowych terenów z nowymi miastami, questów, potworów, najazdów, nowych opcji w party oraz wiele wiele innych. Od teraz, aż do aktualizacji, w serii cotygodniowych nowinek, będziemy prezentować bardziej szczegółowe informacje dotyczące różnych aspektów.
http://images34.fotosik.pl/394/9f29924c2404e3c6.jpg
Dzisiaj chcielibyśmy zaprezentować wam Yalahar, starożytne miasto, które przez ostatni czas bardzo się rozwinęło. Jego mieszkańcy - Yalaharianie, należeli do jednej z najbardziej inteligentnych ras, które powstały podczas Wojen Bogów. Nie mieli zamiaru poświęcania się w tej wojnie, więc wycofali się z szalejących bitew i znaleźli schronienie na jednej z północnych wysp. Tam, z pomocą ich sług, szybko rozwinęli miasto i kontynuowali poszukiwanie wiedzy i nauki. Podczas tych badań, natknęli się na istotę, która wydawała się żyć w miejscu, jakoś między światami, istnieniem a nicością. Istotę tę nazwali Variphor.
Ich pierwsza ekscytacja wynikacjąca z odkrycia czegoś tak spektularnego, została szybko zastąpiona strachem. Variphor był z natury złośliwy i zdobył wystarczające siły by wpłynąć w negatywny sposób na Yalahari. Manipulował nimi, by walczyli przeciwko sobie i masakrycznej nocy, wiele z nich zginęło. By uniknąć kompletnej destrukcji tego co osiągnęli, uciekli z wyspy, a miasto zostawili swoim sługom. Ciężko starali się utrzymać wszystko w należytym porządku, jednakże, owładnięci pychą, cieszyli się luksusem, który teraz do nich należał. Niektórzy ze sług nawet zaczęli udawać prawdziwych Yalahari.
http://images32.fotosik.pl/394/c8e0e2474f9ab85a.jpg
Plotki mówią, że jeden z prawdziwych Yalahari, powrócił pod wpływem Variphora, by przynieść zniszczenie światu. Bądź ostrożny komu ufasz, a gdy spotkasz jednego z nich, spróbuj się dowiedzieć czy zadajesz się z wrogiem czy też przyjacielem.
http://images47.fotosik.pl/28/4ee8fe7becc1248c.jpg
Dziewięć dzielnic, które tworzyły Yalahar, z czasem stawały się coraz bardziej zaniedbane. Niektóre całkowicie zniszczone, inne zostały napadnięte przez przestępców. Tak więc dawni słudzy Yalahari musieli uciekać do centrum miasta.
http://images30.fotosik.pl/292/9091ce8e54c4c734.jpg
Do dziś, można rozpoznać dziewięć dzielnic Yalahar. Większość przestępców, która napadła na Yalahar, osadziła się na starej dzielnicy handlowej, która znajduje się koło portu. Z tego miejsca można dobrze obserwować przybywające statki handlowe, a handlarze mogą zostać łatwo obrabowani - doskonałe miejsce dla złośliwców.
Imigranci wielu różnych ras, żyją w dzielnicy dla cudzoziemców. Orkowie, elfy, minotaury, ludzie - wszyscy dzielą ten teren, który z resztą jak możecie się domyślać, jest daleki od bycia spokojnym.
http://images41.fotosik.pl/28/e2e70c796abc7fe9.jpg
Wiele maszyn i tropów sekretnych źródeł energii, może wciąż zostać zauważona w dzielnicy przemysłowej. Jednakże, wiedza jak używać tych maszyn zniknęła wraz z Yalahari.
http://images32.fotosik.pl/394/afb8e7237419652e.jpg
Dawna dzielnica alchemiczna, główny teren nauki, wygląda na zniszczony przez wielką eksplozję. Ruiny laboratoriów i zmutowane kreatury wskazują, że były tu przeprowadzane niebezpieczne doświadczenia.
W dzielnicy cmentarnej, umarli przejęli dawne budynki i krypty, których używają do prowadzenia nekromantycznych rytuałów.
http://images26.fotosik.pl/292/4db7a37ffa3b1b9f.png
Dzielnica czarodzieja nie wygląda na tak zniszczoną jak pozostałe, ale zamieszkana jest przez wiele złych magów. Od czasu do czasu możesz znaleźć tu pomocną duszę, jednak gdy planujesz odwiedzić to miejsce, radzimy bardzo uważać. Część tej dzielnicy, powierzchnia ziemi pękła i piekielne stworzenia próbują wydostać się na powierzchnie.
http://images27.fotosik.pl/291/8a5ee0c4143b72ac.jpg
Zatopiona dzielnica była częścią Yalahar, jednak całą powierzchnia oderwała się od lądu i jak mówi sama nazwa, zatonęła w morzu.
http://images33.fotosik.pl/400/294bacbbcdcb322e.png
Arena i zoo służyły jako dzielnica rozrywki dla Yalaharaninów. Teraz wszystkie zwierzęta latają wolne. Ich ogrodzenia zostały zniszczone a dawni gladiatorzy błąkają się po terenach i czekają na przeciwników.
Ostatnia lecz nie mniej ważna dzielnica, najstarsza część miasta, do której uciekli dawni słudzy. Jest to jedyna część Yalahar, którą można uznać za bezpieczną. Wiele handlarzy osiedliło się w tym spokojnym i cichym miejscu. Kilka domów, które mogą zostać wynajęte, odzwierciedlają bogactwo i luksus, którym raz zostało obdarzone Yalahar.
http://images43.fotosik.pl/28/76b85ec67a022c1e.png
Mamy nadzieję, że spodoba Ci się odkrywanie tajemnic tego miasta. Jeżeli chcesz zobaczyć więcej zdjęć, poszukaj na innych stronach fanowskich.
Za zdjęcia dziękuję Slythii (http://forum.tibia.pl/member.php?u=109030)
ozahalski
07-11-2008, 23:26
Ciekawią mnie nowe 'możliwości' w party : )
Zapowiada sie pieknie, mam nadzieje ze to bedzie kolejny udany update.
ciekawe będą te nowe questy i potworki mam nadzieje ze będzie ta zmiana na lepsze
Royal_Michael
07-11-2008, 23:31
E tam, pieprzą. Sztucznie próbują budować klimat ale to się nie uda bo z każdym updatem gra jest coraz gorsza. W tibii istniał klimat ponad 3 lata temu gdy nikogo nie obchodziło jaka cyferka widnieje przy nicku, teraz to jest tylko wyścig szczurów.
GargoinX
07-11-2008, 23:31
Póki co, update zapowiada się wyśmienicie. Nie licząc tego, że ciekawią mnie nowe funkcje w party oraz jak zawsze potwory i questy, to do tego podoba mi się fabuła; historia tego miasta. Szczególnie ciekawi mnie wątek z tym potworem - kolejny demon czy coś więcej?
Rekin Master
07-11-2008, 23:41
szczerze? najbardziej podoba mi się motyw penetrowania zniszczonego laboratorium, pełnego różnych, dziwnych istot...jak w horrorze ^^
wydaje mi się, że będzie to jeden z lepszych update-ów w historii :)
edit: świetną wiadomością jest również duża liczba questów dla 90-200 lvl-i.
Prostynick
07-11-2008, 23:43
E tam, pieprzą. Sztucznie próbują budować klimat ale to się nie uda bo z każdym updatem gra jest coraz gorsza. W tibii istniał klimat ponad 3 lata temu gdy nikogo nie obchodziło jaka cyferka widnieje przy nicku, teraz to jest tylko wyścig szczurów.
Ciężko im naprawić to co popsuli i raczej tego już nie zrobią bo chodzi o większą ilość nowych graczy którzy lubią tego otsa i napędzają rynek.
Póki co, update zapowiada się wyśmienicie. Nie licząc tego, że ciekawią mnie nowe funkcje w party oraz jak zawsze potwory i questy, to do tego podoba mi się fabuła; historia tego miasta. Szczególnie ciekawi mnie wątek z tym potworem - kolejny demon czy coś więcej?
Wyśmienicie ale chyba dla tych co grają od najwyżej dwóch lat... Dawniej ta gra była o wiele lepsza albo to ja jestem pesymistą :>
@edit Wreszcie wcześniej od torga ;)
w ogóle mi się to update nie podoba, ta fabuła taka nudna jest że aż mi się nie chciało czytać tego artykułu... jedyna dobra opcja to nowe funkcje w party i kolejna arena ;)
Odliczanie do zimowej aktualizacji właśnie się rozpoczęło! Spodziewać się możesz nowych terenów z nowymi miastami, questów, potworów, najazdów, nowych opcji w party oraz wiele wiele innych. Od teraz, aż do aktualizacji, w serii cotygodniowych nowinek, będziemy prezentować bardziej szczegółowe informacje dotyczące różnych aspektów.
Tylko to mnie zainteresowało. Na co komu nowe miejsca do expienia? I tak będą zajmowane przez Boterów. A tam gdzie były pokazane Orci to zapewne będzie tam drugi OF.
Tak więc podsumowując zainteresowały mnie tylko nowe opcje w party i "oraz wiele wiele innych". Co jeszcze można dodać do opcji w party? Jestem ciekawy. I wiele wiele innych? Czy będzie kolejna balansacja/antybalansacja? Czy też ten update ma na celu tylko dodanie nowych terenów i questów?
Pozdrawiam
Cery.
Zaginione miasto, technologicznie znacznie przewyższające resztę świata, teraz opuszczone przez swoich dawnych mieszkańców z powodu jakiejś katastrofy, by po latach dzielni poszukiwacze przygód mogli odkrywać jego sekrety. No wypisz, wymaluj Atlantyda :D.
Duch Guardi
08-11-2008, 00:04
nowy outfit ??
http://i20.photobucket.com/albums/b231/Debilek/outfit.jpg
Tibia i tak idzie w zlym kierunku ... a ta fabule to ja nie wiem ... chyba Tolkien im napisal :D
Thuygioshok
08-11-2008, 00:39
100% racji, dodam tylko, że teraz w pvp lvl i umiejetnosci sa praktycznie zbedne ;]
Capality
08-11-2008, 01:07
Śmierdzi Atlantydą ;p
to samo pomyslalem xD ale na razie spoko sie zapowiada "D
Jak dla mnie - pomysl ok, wykonanie - do kitu, czyli Cipsoft trzyma "forme".
LookamZzaRogu
08-11-2008, 01:31
Zapowiada się ciekawie, w sumie to zaginione miasto (oprócz tego, że kojarzy się z Atlantydą) przypomina mi ruiny z Tomb Raider I, a tą grę kocham, więc chociaż pierwsza część update będzie piękna :D
Ruiny w Gothicu 3? Tez byly ruiny miasta i dzielnice :D:D A gothic 3 gdzie byl robiony? No wlasnie w niemczech :D Ehh puste lby maja chyba tam :P
To mi wyglada jak OTS plax????
Benignus
08-11-2008, 02:52
Wam to się w dupach poprzewracało za przeproszeniem, super update się szykuje, ciekawa fabuła a wy coś o ots pier......, to na ...... gracie na ots, na ....... wymyśliliście ots, na ........ w ogóle o nich wspominacie?
Ots to zero cuchnące kałem i jest to robione na podstawie real Tibi a nie na odwrót, zapowiada się super i cieszę się że będą nowe expowiska bo w większości te co są teraz to przepełnione. A tak w ogóle co wy macie do tego że Tibia ma jakiś mały procent wspólnego małego, pobocznego wątku z jakąś grą? To co oni niby mają zrobić, Star Wars w Tibi? Też byście nażekali ....
Sorry za jakiekolwiek błędy ortograficzne, stylistyczne itp. jakie popełniłem.
Ehh i tak nie skuszą mnie do kupna pacc'a ;) Mogli by dodać dużo nowych questów w całej krainie Tibii i żeby za ich wykonanie dostawało się doświadczenie :) A w party to moze bedzie opcja duel :D ze bedzie mozna sie bic miedzy soba ale nie bedzie mozna zabic tylko do 1hp zjechac no i bedzie mozna odrazu wejsc do depo :) fajnie by było :)
A dla mnie świetnie się zapowiada, bo mam zamiar niedługo kupić pacca. : )
Lord_Piterek
08-11-2008, 07:40
sux teaser, nie wiem czemu ale jakos mi sie nie spodobal :confused: licze na cos lepszego za tydzien (cos czym nie jest nowa miejscowka do exp only)
skoro tak "pieprzą" to po co w to grasz?
...
A mi sie zapowiedz updatu podoba :D...
Moja skromna nadzieja dotyczaca dzieci w tej grze jest taka ,ze moze kiedys w koncu naucza sie grac w ta gre i nie beda noobami....albo wkoncu znudzi im sie ta gra...w co watpie...
Cya
Miasto ładne, pomysł ładny... Ale czy to wypali? Mam taką nadzieje... Oby im sie udało... :)
Alanus Lutinum
08-11-2008, 08:47
Z każdym updatem gra pod względem różnorodności i pod względem technicznym jest lepsza. Jednakże ludzie wolą czasy 7.4 gdzie nawet tiquandy nie było. Czemu? Bo ludzie w tamtych czasach byli bardziej nastawieni na zabawę, a nie wyścig szczurów. Więc teraz nie proście o powrót do tamtych czasów, bo to nic nie zmieni, kiedy zaczną grać tam ludzie z tych czasów to będzie jeszcze gorzej niż teraz.
Lord_Piterek
08-11-2008, 08:47
a tak btw to ciekawe jaki bp beda w tym miescie sprzedawali bo ja nie mam zielonego pojecia :baby: (to ma byc miasto jako miasto, czy miasto jako miejscowka do expienia btw?)
Jimoroks
08-11-2008, 08:56
Mi sie baaaardzo podoba :)
Tylko zeby nie ruszali balansacji...
Moim zdaniem nie za bardzo pasują kostki podłogowe z ankrahmun do zielonej trawy.
Btw, Miasto na pierwszym zdjęciu na pierwszy rzut oka wyglądało mi na statek kosmiczny 8o
Mordoplastyk
08-11-2008, 09:15
trzeba szybko zakupywac PACC na zime i bedzie zajebiście , mam nadzieje ze nowe potwory beda dawac dobry exp i locik B)
A mi się to coraz bardziej z WoWem kojarzy. Takie jak Silvermoon City o budowie Undercity ;>
MnichU1007
08-11-2008, 09:30
I znowu ten update, hmm jaki będzie?? Te miasto może być ciekawe, ale po kilku dniach będzie oblegane przez boterów ;/
Zobaczymy co pokaże nam kolejny tydzień.
Strzała
będzie smacznie :):):)
ciekawe czy dodadzą jakieś nowe czary :D:D:D
Wy to normalnie nooby jestescie...
Tak kazdy narzeka, ze tibia 7.4 byla best, ze tera sux etc.
Tibia idzie do przodu, normalne chyba, ze bedzie przypominala otsa, bo sa wprowadzane nowe itemy, questy, miejscowki, potwory, etc.
Nie wiem na co tak narzekacie, pomyslcie, ze gdyby byla ta wasza tibia 7.4 to praktycznie by tam ledwo kto gral? A dlaczego? na cholere komus grac w tibie, ktora by sie w ogole nie zmieniala? tylko bezsensowny exp i bezsensowne wary?
Co z tego, ze mialbym 100bp mpa jakby kazdy mial to gdzies? xd
Powiedzieli by "zrob to samo na nowej tibii"
Poza tym, CipSoft ma gdzies to co tu piszecie lub na tibia.com, wiec dajcie se siana i przestancie pieprzyc jaka ta tibia sux
@Topic
Cool...
Rekin Master
08-11-2008, 10:39
ja liczę jeszcze na sporą ilość zmutowanych potworków...
te na cmentarzu pewnie będą jak zawsze typowo pod pala, co mi pasuje :>
Rekin Master
08-11-2008, 10:51
Yoyo elo ots plax
słuchaj dzieciaku. tylko narzekać umiesz i myślisz, że jesteś przez to fajny. ale nie, mylisz się. Jak juz któs napisał tibia się rozwija, przez co są wprowadzane nowe rzeczy, podobnie jak na ots-ach.
i mam pytanie do was, proste mózgi:
Jakie chciałbyś zrobić aktualizacje, żeby to nie pachniało ots-em?? czekam na odpowiedź...
Spokojnie, co ma być to będzie. Starej Tibi nie przywrócicie więc spróbujcie zauważyć jakieś dobre cechy czy coś, a nie narzekać na to, na co nie macie wpływu...
Ehh mi się nie podoba sposób wprowadzania update przez cipsoft ...
Na 1 wyspie pojawia się od tak nowy teren gdzie wczesniej była woda ....
Ja bym to zrobił tak :p
bo kiedy koncza 1 update planuja juz kolejny i przy kończeniu tego update tam gdzie by miał byc nastepny zrobił bym skały na przez które nie da sie przejsc na 2 czesc wyspy ...
była by to taka zagadka przy 2 update zrobiło by sie wejscie do tego i w opowiesci napisac ze mieszkancy np ankh zrobili przejscie na 2 wyspe ...
i po co opisywac mape z update ...
moby i nowe opcje gry to ok ... ale mape ?
to powinna być zagadka
gdzie te sasrane miasto
żeby dopłynoć do niektórych miast robił bym o ile to możliwe że trzeba wpierw odnaleźć port ...
no ale moje fantazje
Nawet nie bede czytał tego update. :)
Paccliker
08-11-2008, 11:01
Moje tłumaczenie na tibia.pl :D:D Tylko jest jedno ale ... Dlaczego nic nie ma napisane, że dziękują zuo jest bardzo zue (mój nick z hunted.pl)? Jakieś tam prawa do tego tłumaczenia chyba mam ...
Furyeka, to aż taki wysiłek dopasować screeny do tematu?
A tak w ogóle, to brakuje wam jednego screena.
http://img255.imageshack.us/img255/356/machines1ug6.jpg
Otto_Pall
08-11-2008, 11:06
WEyglada na fajny przemyślany update :) Miejmy nadzieję ,że nic nie skopia :D
ale to tłumaczenie to takie troszke nie po polsku xD
Opinionator
08-11-2008, 11:19
Zapowiedź update'u podoba mi się bardzo.
Szczerze mówiąc to czekałem na nowe tereny już od ponad roku;]
Nareszcie zwiększą się szanse żeby trafić na wolne expowisko:P
Gra stanie się na pewno o wiele ciekawsza.
Jeśli chodzi o boterów to nie wiem na jakim serverze ci niektórzy ludzie wypowiadający się przede mną grają, ale na pewno na jakimś noobowskim gdzie się od booterów odpędzić nie można. Ci którzy narzekają mnie nie obchodzą bo każdy wie że fora mają jedną wadę - każdy nawet największy noob może się na nim wypowiadać.(mimo tego co powiedziałem up to chuj wam w dupe;])
Sry tych których uraziłem. Mam nadzieje że większość ludzi się ze mną zgadza.
Idioci, proszę was... Nie gadajcie, że Tibia 3 lata temu to miała klimat. Po prosty wspominacie stare czasy, kiedy to zapewne rozpoczynaliście grać. Kiedy to nie wiedzieliście co gdzie jest i odkrywanie nowych terenów było interesujące, 'fascynujące', a każdy wbity lvl (nawet taki np. z 14 na 15) cieszył ;) Tibia wam się po prostu znudziła jak każda inna gra. Nie grajcie i tyle.
Tibia bez aktualizacji byłaby jeszcze bardziej nudna. I jakby teraz nagle przywrócili tą starą Tibie to wy byście zaczęli psioczyć, że to do dupy jest itp ;)
Dla was to 'coś' (co zwiecie klimatem) Tibia miała 3 lata temu a dla innych ma teraz ;)
I jak napisał pewien pan ileś tam up. Może napiszcie jakbyście wy zrobili tego upa? Hę?
Nie mogę się doczekać nowego update. Ale 1szy screen skojarzył mi się z Atlantydą :D
Filet sam jestes gupi nie grałeś wtedy to nie zrozumisz..
Jestem ciekawey jaki bedzie balans profesi aż nie chce myslec co znów zepsujo bo tak jest zawsze.
Co prawda jakaś nowość z tym miastem ale expowisk nie bedzie bo i tak boty tam wejdo zeby wyocic co najlepsze. To samo co z Bog Riderami...
KubusMasterZiom
08-11-2008, 11:35
Mam pytanko czy to miasto będzie dla PACC czy dla FACC? :baby:
Mam pytanko czy to miasto będzie dla PACC czy dla FACC? :baby:
Gdybyś przeczytał artykuł to byś wiedział.
Co do aktualizacji, może i coś, ale i tak pewnie będzie
śmierdzieć komercją, zaje*iste miasto, kup pacc -.-
Co do waszej old tibii 7.4, może było i fajnie, ale pewnie
pamiętacie jak się jaraliście gdy weszła 7.6 z rózgami?
Pamiętam ten spam na forum, a teraz to tylko w złym kierunku idzie?
Każdy update ma swoje wady i zalety, dla poszczególnych profesji także,
zawsze znajdą się na to jakieś bluzgi, trzeba odnaleźć po prostu korzyści.
@buheh nie wbijałem na to forum/tibie z rok? :) chyba znów se pogram,
jak kiedyś na Guardii. Pozdrawiam, Shuyah.
czipsu_flipsu
08-11-2008, 11:52
zajebisty będzie ten update nie mogę się doczekac żeby wejśc do tego miasta:):)
Ametystowec
08-11-2008, 12:11
Czy to...KLIMAT RPG?! Update zapowiada sie ciekawie, (a jestem tym typem, ktory mowi, ze dzisiaj tibia sux) aczkolwiek cipsoft nam wszystko zespoiluje newsami - tak bylo chyba zawsze. Co to zabotowania? Mysle, ze to nieuniknione, bo juz widac, ze zrobili tam cos typu banuta/OF/cyclopolis.
A co do tej ukochanej tibii 7.4...mnie by wystarczyl stary system pvp i stare grafiki :>
im więcej tym lepiej ,tak więc mi się podoba ;)
Zapowiada się dobrze, mam nadzieje, że update będzie udany.
niektórzy to tylko narzekać potrafią, jak się coś nie podoba to nie musicie grać
podoba mi się ta nowa aktualizacją ciekawe co jeszcze będzie
jak zawsze tylko dla pacc wszystko specjalnie po to by kupowali go
Filet sam jestes gupi nie grałeś wtedy to nie zrozumisz..
Nawet nie wiesz od kiedy gram w Tibie ;) Gwarantuje, że na pewno dłużej od Ciebie :)
Pablo134
08-11-2008, 12:53
Jak zwykle nie zrobią nic konkretnego na Rookgaardzie:(
Choć bardzo chciałbym się mylić:)
Cazzorel
08-11-2008, 13:35
No no no:p
Wkoncu!
I niech nie robia znowu wysp albo potworkow na PACC.Wiem ze musza kase zbierac.xP
Lipa na Maxa..jak oni lubią psuć ta Tibie...
Marecki666
08-11-2008, 13:48
jak zawsze tylko dla pacc wszystko specjalnie po to by kupowali go
No co ty, przecież oni wcale nie chcą, żeby kupować pacc...
Po Pierwszym Teaserze jak dla mnie nie źle, chociaż nie równa się to do wprowadzenia Ankrahmun,Tiquandy i Port Hope.
diwisnia
08-11-2008, 14:01
Zapowiada się ciekawie-dobra fabuła, nowe miasto, potworki i "inne" nowości. Jak zawsze narzekacie a i tak grac będziecie. Jestem ciekaw czy w tym roku dadzą coś żeby umilić nam czekanie na update-był już tydzień expa razy 2 i loota razy 2 może czas na tydzień skilla razy 2?? Gra się zmienia, ale jest trochę prawdy w tym, że Tibia straciła dużo ze swojego klimatu-łatwiej się gra, mocne czary obszarowe, zaklęte bronie, słabości na żywioły...Nie wiem jednak czy zauważyliście, że na większości serwerów od jakiś 2 lat liczba graczy spadła od 25% do nawet 50%. Jeżeli płaczecie, że nowe miejsca zajmą "boterzy" to polecam światy pvp-e, może i trudno czasem wyjść z depo, ale te pustki na expowiskach są normalnie piękne(bot nie przejdzie wbije się ktoś i ubije).
PaktofonikA
08-11-2008, 15:26
super! nie moge sie doczekac
Fred_Flintston
08-11-2008, 15:31
Ble. Czy tylko mi nie podobają się w ogóle scenerie? To będzie chyba najgorszy update pod względem graficznym.
Jakie chciałbyś zrobić aktualizacje, żeby to nie pachniało ots-em?? czekam na odpowiedź...
Właśnie. Poza tym, pozbądźcie się stereotypu, że OTS = "PatrykOrszabalOTSx999exp". Są OTS-y naprawdę na poziomie. Ściślej - ma być jeden.
Śmierdzi Atlantydą ;p
No co Ty?!
No ładny k loger barcelonista1092 hsauhsua
KarolDari
08-11-2008, 15:38
Wszystko to piekne ale i tak pewnie wszystko bedzie dla pacc (moze poza tymi funkcjami w party). Ale chcialbym chociaz ze 2-3 nowe potworki i 2 questy dla facc.
SepterraCore
08-11-2008, 15:58
Powinni wszystko dla Pacc robić :D
Wkońcu dzieki osobom, które kupują Pacc CS sie utrzymuje i wprowadza update'y aby skusić większe rzesze graczy do kupna Pacca ;)
Ogólnie zapowiada sie pozytywnie... ciekawe jak duże bedzie to miasto, bo 9 dzielnic to sporo ;P
Wszyscy, którzy uważają, że Tibia idzie w stronę otsa...
Może i racja, ale jednak ludzie grają. A eventy exp2x,itp. bardziej przypominają ots raczej, a przecież wtedy gra najwięcej ludzi...
Te zombiaki wyglądają jak plastelinowe xD
Czekam na następny teaser :)
Pozdro wszystkim
Z miasta starożytnych mogliby zrobić lepszy użytek...
Opinionator
08-11-2008, 16:17
Kurwa w pizdu z takim forum.
Jak patrze na te posty to mi sie żygać chce.
Pierdole nie wchodze xD.
Bede tylko patrzyl kolejne teasery na temat zajebistego update'u(kazdy i tak byl fajny) i nowinki a forum niech chuj strzeli.
PS(gówno mnie obchodzi ze napiszecie "@up i dobrze 1 nooba mniej)
Good Luck idiots
(oczywiscie nie kieruje tego do wszystkich)
@Fred Flinston
A do Bravo Girl czasem piszą inteligentne dziewczyny, pozbądźmy się stereotypu że to głupia gazeta.
Lubie stereotypy.
Capality
08-11-2008, 16:27
Lipa na Maxa..jak oni lubią psuć ta Tibie...
jak wam się nie podoba to nie grajcie... jak na razie nie zmieniają starych rzeczy wiec nie mogli nic popsuć ciołku, a że dodają nowe expowiska to źle?
Dziś dopiero mi wpadło do głowy, że może nowa opcja party będzie na zasadzie bicia PvP na non-pvp. Wtedy te kozaczki co 'fragują' na non-pvp będą mogły się wykazać w wojnach w party ; o
Pozdrawiam
Cery.
Prostynick
08-11-2008, 16:33
http://img148.imageshack.us/img148/1427/whathasbeenseenrv8.jpg
Update jest coraz gorsze. Tibia straciła swój klimat RPG bardzo dawno temu i umiejętności są w niej zbędne stała się noobowską grą a wbicie w niej danego levela to tylko kwestia czasu kiedyś liczyła się zabawa w tibi a exp nie był nudny tylko ciekawy aż się wtedy chciało grac teraz tylko latasz bijesz potworki i się nudzisz i męczysz się z wbiciem lvl idziesz na expowisko a tam lata z 4 botów czasem to aż żal mi sie robi jak idę na dark katedrę na rotwormy a tam lata 3 botów z 60 lvl mi już tam się ciężko expi na 19 lvl albo idziesz wykonac questa a tam wszystko wybite bo ktoś expi często jest tak że jak expisz na jakimś expie włazi ci większy lvl włącza bota i zabija ci potworki a droga 200 lvla kończy się na Okolir atmosfera jest identyczna jak na ots tylko ci co grali na starszych serverach wiedzą jak fajnie się grało wcześniej a teraz wypowiada się dużo dzieci jakie fajne jest to update bo dodali jakiegoś kwiatka i dziecko ma podnietę a co do update to miasto bardziej przypomina nowoczesnośc
Royal_Michael
08-11-2008, 16:54
skoro tak "pieprzą" to po co w to grasz?
...
Odezwal sie ten ktory w tibie gra rok i nic nie wie o historii tej gry;x
Nie gram. Problemy z czytaniem? look na moje staty i last login.
Po co wam wiedzieć kto ile gra? Ogólnie gram 6 lat, ale zbytnio się tym
nie jaram, bo nie oceniam innych po latach gry w grę..
Grałem w tibie 2 lata ale teraz juz nie gram. Gram tylko w maple story pozniewaz tam za questy dostajesz expa a nie tak jak w tibi same itemy. W maple jest rowniez cos takiego ja party quest czyli czyli laczy sie w party okolo 6 osob i cisnie na quescia i tez dostaje sie za to expa i dodatkowo nagrody. Tibia smierdzi i schodzi na psy uwazam ze te nowe tereny to beda tylko dla paccow zeby zachecac was do kupna tego gowna. pozdr Eboercik
Royal_Michael
08-11-2008, 17:11
Po co wam wiedzieć kto ile gra? Ogólnie gram 6 lat, ale zbytnio się tym
nie jaram, bo nie oceniam innych po latach gry w grę..
A czy ja oceniem kogos po tym ile w to gra? Ja oceniam gre ktora kiedys byla naprawde ciekawa i sie milo spedzalo czas. teraz to tylko exp exp exp i nawet z ludzmi nie mozna pogadac bo albo gra next owner, albo bot albo robi takie pg ze nie ma czasu odpisac...
W ogole kiedys bylo o wiele trudniej, pamietam jak palkiem biegalem na 10lvlu z d hammerem na trolle kolo carlin zeby szybko kase zdobyc;) albo jak sie jaralem gdy na 15lvlu mialem p seta kupionego za 2k.
SepterraCore
08-11-2008, 17:29
@Royal Michael
jasne, że było trudniej :D
gdyby teraz wprowadzili to co było w starych tibiach to byłoby znacznie mniej palków(jakby speary nie wracały do ręki) xD
czy dla FACC? :baby:
A po co? : OOO
Jezu jak sie komuś nie podoba to po ch.j gra? Nie kupujcie pacca bo po co dawać zarobić "złemu cipsoftowi" a normalnym graczom umilicie gre nie logując się nawet. Aktualizacja powinna być w 99% dla graczy z płatnym kontem, jak nie cała. Jakoś wow jest w 100% płatny i nikt nie płacze a tutaj zaraz muszą paść posty typu "czemu nic nie ma dla facc, cipsoft jest nastawiony tylko na kase... " nawet nie chce mi sie komentować tych opini dzieci.
A na mnie nowe tereny nie robią wrażenia. Dzisiejszy średni poziom jest na tyle wysoki, że na nowych terenach expowiska będą raczej dla high-lvl. Raczej jestem ciekaw tych nowych opcji party, mechanika gry jest jakoś bardziej wciągająca niż kilka sqm więcej do botowania. I tak nie przemierzę wielu terenów, które najzwyczajniej nie nadają się dla magów. Lepiej by zrobili, gdyby wprowadzili jakieś udogodnienia dla teamów, tak żeby bardziej opłacało się expić w teamie niż w pojedynkę. To trochę poprawiłoby zrujnowany klimat gry.
ebernardyn
08-11-2008, 18:11
No kurde ja już mam blackd pod tą wersję tibii 8.51 no i już mam skrypta na te pół ludzie - pół potwory. Czekam tylko żeby odpalić i ujrzeć napis "Cavebot Activated!"
Sir szofer
08-11-2008, 18:15
Dziś dopiero mi wpadło do głowy, że może nowa opcja party będzie na zasadzie bicia PvP na non-pvp. Wtedy te kozaczki co 'fragują' na non-pvp będą mogły się wykazać w wojnach w party ; o
Pozdrawiam
Cery.
Czy to aluzja do mnie? xDDDD Ogólnie ludzie używający naturalnego ukształtowania terenu i potworów są dla mnie bardziej wartościowi niż banda 10 letnich debili z 100lvlami na*******ający z SD.
@topic
Jak na razie podoba mi sie, zobaczymy co będzie w next teaserze =)
Każdy update mi sie podobał czy to mniej czy więcej.A do panów co narzekają na chuj narzekacie co średnio 6miechów jak i tak będziecie dalej na*******ać w "tipje" czy to na bocie czy też manualnie....Debilizm na forum sie zwiększa z miesiąca na miesiąc. Smutne...
Royal_Michael
08-11-2008, 18:31
@Royal Michael
jasne, że było trudniej :D
gdyby teraz wprowadzili to co było w starych tibiach to byłoby znacznie mniej palków(jakby speary nie wracały do ręki) xD
Heh kiedys to kazdy mial turdno, knight mial slabe hity, palek zreszta to samo i musial latac z tymi sperami ktore spadaly na ziemie albo z clubem:D sorc i druid to samo z jakims swordem musial chodzic. no i nie bylo botow
mogliby zrobic jeden server ze starym klientem, ciekawe jak duza popularnoscia by sie cieszyl. wtedy to nawet bym pacca kupil:D podejrzewam, ze nie tylko ja. a cipsoft chce zarabiac, prawda? byl nawet o tym bardzo popularny temat na forum tibia.com ale to tak tylko sobie mozemy pisac i tak nic nie zrobia w tym kierunku bo nie po to robia update'y zeby wracac do tego co bylo +3 lata temu :(
Edit: hah przypomnial mi sie jeszcze stary system lurowania:D przejsc z thias do veno to bylo cos ;]
Nie będzie żadnego bicia w party na non-pvp!!! Wybierając taki typ servera decydujesz się na żadne bezpośrednie zranienie przez innych graczy. Wszystkie znane mi metody "ubijania" graczy na non-pvp są w 100% nielegalne i karane banem.
Ihmo nowa opcja w party będzie dotyczyła albo expa z mobów albo jakiś bonusach w skillach podczas huntu.
SepterraCore
08-11-2008, 18:50
A ja sie będę modlił żeby to coś, co dodadzą w party, było możliwością bicia sie na non-pvp :D
Albo możliwość bicia czyichś summonów :)
@down
No jasne :P
Sir szofer
08-11-2008, 18:55
A ja sie będę modlił żeby to coś, co dodadzą w party, było możliwością bicia sie na non-pvp :D
Albo możliwość bicia czyichś summonów :)
Jak już to bicie sie za obustronną zgodą osób z party, gdyż w innym wypadku prowadziłoby to do serii nadużyć =p.
Weźcie żal mi was i tych z cipsoftu psuja tibie jak nie wiem nowe potwory? za mało im nam? nowe expowiska? czyli więcej boterów.Podoba mi sięX( tylko pomysł z nowymi funkcjami w party tylko żeby nie dodali tam jakiś głupot :/
i do tego zmiana leczenia i byloby wszystko ok... ;)
Szogunniasty
08-11-2008, 19:41
nowe expowiska to dobrze bedzie wiecej miejsca, party wyglada ciekawie
Moje tłumaczenie na tibia.pl :D:D Tylko jest jedno ale ... Dlaczego nic nie ma napisane, że dziękują zuo jest bardzo zue (mój nick z hunted.pl)? Jakieś tam prawa do tego tłumaczenia chyba mam ...
Tlumaczenie jest moje. Na hunted nie zagladam, zrobilam to po przetlumaczeniu, tylko by dopasowac obrazki, ktore pozniej dostalam. Jesli uwazasz, ze to plagiat, to Twoja sprawa. W takim razie, zastanawia mnie tylko na ile sposobów potrafisz przetlumaczyc zdanie skladające sie ze slow mających jedno znaczenie.
ale to tłumaczenie to takie troszke nie po polsku xD
Co Ci się nie podoba? Wskaz bledy albo sam przetlumacz, np.
Zeby nie bylo offtopu, ciekawia mnie nowe funkcje w party.
Capality
08-11-2008, 20:45
A czy ja oceniem kogos po tym ile w to gra? Ja oceniam gre ktora kiedys byla naprawde ciekawa i sie milo spedzalo czas. teraz to tylko exp exp exp i nawet z ludzmi nie mozna pogadac bo albo gra next owner, albo bot albo robi takie pg ze nie ma czasu odpisac...
W ogole kiedys bylo o wiele trudniej, pamietam jak palkiem biegalem na 10lvlu z d hammerem na trolle kolo carlin zeby szybko kase zdobyc;) albo jak sie jaralem gdy na 15lvlu mialem p seta kupionego za 2k.
dzisiaj tez płaczesz, że windows 95 nie jest najlepszym na rynku i tylko szychy mogły mieć komputer? albo, że jedzenie było na kartki? bo trudniej je wtedy było zdobyć? macie nasrane we łbie jeżeli sądzicie, że Tibia zmierza w złą stronę. To, że się rozwija to dobrze o niej świadczy
Royal_Michael
08-11-2008, 21:06
dzisiaj tez płaczesz, że windows 95 nie jest najlepszym na rynku i tylko szychy mogły mieć komputer? albo, że jedzenie było na kartki? bo trudniej je wtedy było zdobyć? macie nasrane we łbie jeżeli sądzicie, że Tibia zmierza w złą stronę. To, że się rozwija to dobrze o niej świadczy
Ty masz "nasrane we łbie". A porównania to masz boskie. Kolejny który gra 2lata, gówno wie o tej grze i ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Chodzi o to, że kiedyś był klimat i nie liczył się lefel. A tibia już dawno się stoczyła, nie zjebali(ułatiwli) jeszcze systemu skillowania:cup: Chociaż jakby się głębiej zastanowić...
Ja mam nadzieję, że nie spie**dolą tego update :D
Kubaland
08-11-2008, 21:34
Zapowiada się nieźle, ale na pewno coś będzie źle :D
MnichU1007
08-11-2008, 21:37
Powiem wam tyle. Lubię jak wchodzi update, bo zawsze jest kłótnia xD
A i te party mnie ciekawi, sam gram na non-pvp i ucieszylbym się, jak by weszła funkcja ubijania summonów, całkiem zmieniłoby to styl skillowania na non-pvp.
Powiem wam tyle. Lubię jak wchodzi update, bo zawsze jest kłótnia xD
A i te party mnie ciekawi, sam gram na non-pvp i ucieszylbym się, jak by weszła funkcja ubijania summonów, całkiem zmieniłoby to styl skillowania na non-pvp.
Moim zdanie na każdym świecie non-pvp powinien być reset charów i rodzaj tych serwerów powinien być zmieniony na pvp... muahahahahaha... non-pvp śmierdzi ;*
a jak dla mnie to powinni zrobic kilka serwerow 7.5 ew 7.6 i podejzewam ze wielu graczy wrocilo by do tibi...
kazdy kto umial to grac to byl ktos teraz nic sie nie liczy, tylko lvl skill i kto ma wiecej kasy no i oczywiscie jak szybko wciska klawisze<hotkeye...> z roku na rok ta gra jest coraz gorsza....
a odnosnie tej inteligentnej rasy jeszcze... to w tych laboratoriach beda czolgi karabiny itp a w nastepnym update<letnim> przyleca te ludki z tamtej rasy w F16 i po zrobieniu qesta u nich bedziecie mogli uzywac tych czolgow.....;(;(;(;(;(<ta gra robi sie zalosna>;(;(
teraz to 80%+ graczy to dzieci neo albo ludzie ktorzy robia hary na botach i sprzedaja je dzieciom neo......na jedno wychodzi....
to dla Cipsoftu:cup::cup::cup:<za spie***... tej gry>
a jak dla mnie to powinni zrobic kilka serwerow 7.5 ew 7.6 i podejzewam ze wielu graczy wrocilo by do tibi...
kazdy kto umial to grac to byl ktos teraz nic sie nie liczy, tylko lvl skill i kto ma wiecej kasy no i oczywiscie jak szybko wciska klawisze<hotkeye...> z roku na rok ta gra jest coraz gorsza....
a odnosnie tej inteligentnej rasy jeszcze... to w tych laboratoriach beda czolgi karabiny itp a w nastepnym update<letnim> przyleca te ludki z tamtej rasy w F16 i po zrobieniu qesta u nich bedziecie mogli uzywac tych czolgow.....;(;(;(;(;(<ta gra robi sie zalosna>;(;(
teraz to 80%+ graczy to dzieci neo albo ludzie ktorzy robia hary na botach i sprzedaja je dzieciom neo......na jedno wychodzi....
to dla Cipsoftu:cup::cup::cup:<za spie***... tej gry>
Gdyby zrobili serwery 7.5 i 7.6, to zwalili by się tam wszyscy naraz i Cipsoft byłby zmuszony do zmiany wszystkich serwów na 7.5/7.6, czyli zrobiłby krok o 3lata wstecz. A czegoś takiego nie zrobią. Pomyśl zanim coś powiesz, o ile można od ciebie wymagać myślenia.
Capality
09-11-2008, 01:26
Ty masz "nasrane we łbie". A porównania to masz boskie. Kolejny który gra 2lata, gówno wie o tej grze i ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Chodzi o to, że kiedyś był klimat i nie liczył się lefel. A tibia już dawno się stoczyła, nie zjebali(ułatiwli) jeszcze systemu skillowania:cup: Chociaż jakby się głębiej zastanowić...
gram od pazdziernika '05, od Tibii 7.5 Wygrałem, zabieram twoje złoto.
informat6
09-11-2008, 01:33
Ja tylko czekam aż napiszą że Tibia będzie grą dla jednego gracza lub więcej (będą roomy) i będzie można ją zapisywać...
jak wam się nie podoba to nie grajcie... jak na razie nie zmieniają starych rzeczy wiec nie mogli nic popsuć ciołku, a że dodają nowe expowiska to źle?
Jak nie widzisz że psują ta tibie to jesteś głupi na Maxa ... z każdego Upa gra coraz mniej ludu.. może i dodają nowe Expowiska ale co z Tego jak zawsze coś zjebia?
hollow1993
09-11-2008, 08:55
Więc skoro się wam tak tibia nie podoba to poco w nią gracie nie rozumiem tego :/ Ciągle 50% narzeka a servery dalej przepełnione... A co do upa będzie fajny ;D pozostaje tylko bić skile kupic pacca i grać xD
Gutomarah
09-11-2008, 09:26
Po co tak sie rozpisuja i opwiadaja fabule kogo w grze to obchodzi tak czy owak wazna bedzie nagroda i quest a nie fabula tego questa... czy tam miasta.
Trzymając się ściśle tematu oceniam aktualizacje za interesująca co będzie dalej?nie wiadomo póki co wstrzymam się od zbytecznej krytyki i emocji?
Uważam ,że zmiany są czymś pozytywnym ...mimo wszystko.
Dlaczego nikt nie potrafi za akceptować zdania innych??
Tylko od razu powstaje kłótnia i wzajemne wyzywanie się i staranie przewyższenia się nawzajem(głupotą co najwyżej) ?
Jak nie widzisz że psują ta tibie to jesteś głupi na Maxa ... z każdego Upa gra coraz mniej ludu..
Coraz mniej ludu? Chyba jesteś "głupi na Maxa"
Po co tak sie rozpisuja i opwiadaja fabule kogo w grze to obchodzi tak czy owak wazna bedzie nagroda i quest a nie fabula tego questa... czy tam miasta.
Powiedzialo dziecko za przeproszeniem spoilerow.
Wlasnie najfajniej jest jak jest fajna fabula, posluchac co mowi npc i samemu cos odkrywac.
Nie moge sie doczekac test serva na ktorym bedzie mozna bez spoilerow i spokojnie odkryc nowe questy i tereny :)
Nie wiem dlaczego mówicie że Tibia miała klimat 3 lata temu? W takim razie chcecie żeby nie było updatów? Prosze bardzo nie grajcie ale moim zdaniem Tibia powinna sie rozwijać... Chcielibyście expic na jednych dragonach cały czas? Nie sądzę... A wielu z was którzy mówią, że Tibia miała klimat 3 lata temu na pewno mają już taki lvl na którym expią na Frost Dragonach.. Nie było by tego expowiska gdyby nie update... Jeśli wam się nie podoba to nie grajcie! Proszę was nie żalcie się na forum! Moglibyście uzasadnić swoja wypowiedz a nie "tibia miala klimat 3 lata temu".
Co do tematu to update jest zajefajny...:p Historia miasta jest bardzo dobrze napisana. I jeszcze nie wiem dlaczego mówicie, że fabuła do dupy jak sami pewnie nie umiecie napisać lepszej...
Co do tłumaczenia.. Fureyka jesteś botem i tyle.. Taki tłumacz się znalazł tylko, że skopiowała wszystko od Zuo jest bardzo zue (Z hunted.pl) i zamieniła 5 wyrazów!! WOW Postarałaś się! Bardzo po prostu jesteś nie myślącą głupią kreaturą (:D)która sama nie umie nawet na końcu napisać: "Za tłumaczenie dziękuje Zuo jest bardzo zue." Ale nie... nie umiesz dziecko samo przetłumaczyć?? Dodam jeszcze, że zuo jest moim bratem i naprawde to było wielkie chamstwo z twojej strony... Powiem jak niektóre "nupki":D... Żal mi ciebie! X(
skaypeks
09-11-2008, 10:45
Wiele ludzi mowi ze sp****lili tibie... jezeli tak to ludzie czemu dalej gracie? odpowiedzcie sobie na to pytanie wpierw a pozniej piszcie posty tutaj
co do update
wiadomo ze kiedys byla fajna tibia... ale ja patrze na to inaczej - nowe potwory, nowe rzeczy, iecej expowisk... bo ta gra nie ma sie konczyc na monotonnym expieniu na rotach, zolwiach itp
ogolnie fajnie tylko mi sie to miasto malo podoba... czekam na next zapowiedzi :)
Coraz mniej ludu? Chyba jesteś "głupi na Maxa"
;o? a Co może nie ?
To nie tylko tibia się zmienia, ale też ludzie, którzy w nią grają :confused:
kurczak2828
09-11-2008, 11:46
Mi się podoba ten uptade. Ciekawie bedzie zwiedzać to miasto. Szczególnie zaciekawiło mnie laboratorium i nowe funkcje w party.
kurczak2828
09-11-2008, 11:54
BÓG NIE CHCE ŻEBYŚCIE GRALI W TĄ GRE!
on nie chce zeby w ogole grac na kompie w gry
PS: Sorry za double posta
Luis Drax
09-11-2008, 12:27
nowy outfit ??
http://i20.photobucket.com/albums/b231/Debilek/outfit.jpg
nie poprostu culty pomalowaly sie na zolto i wyszly na miasto poszpanowac xd
Evil Maul
09-11-2008, 12:31
Co zrobić jak się pomysły skończą ? Zrobić mixa ! Ojjjj kochanym twórcom pomysły się kończą :)
Rzal & Bul
SepterraCore
09-11-2008, 12:48
@up
Raczej pomysłów to im nie brak :)
Aczkolwiek nie opublikują wszystkiego co by ludzie chcieli.
To nie jest koncert życzeń, że ktoś coś chce i to dostanie.
Ku**** gdzie tu fabuła ????? Powielana w wielu grach np. TES III, IV, ghotic wogole graliscie kiedykolwiek w normalnego rpg ?? Bo tibia napewno do takich nie nalezy więc nie pieprzcie dzieci głupot. Odnośnie klimatu sprzed 3 lat zgadzam sie kiedyś jak mialem 40 lvl to było coś , a jak sie poszlo ekipą 35 lvlow i ubilo dl'a to była uciecha z gry a nie wyscgi pierdoolonych szczurow ktory wbije szybciej 200 albo 100 .Tylko bez myślne dzieci neo uwazaja ze te aupdaty sa ciekawe a to tylko kupa gowna, dobrze ze nie gram w tą gre jest tyle fajniejszych mmo wystarczy poszukac. maszynka do robienia pieniedzy jestescie wszscy robieni w chuja totalnie a że tego nie widzicie to wasza sprawa ja wam grac nie zabraniam
Co do tłumaczenia.. Fureyka jesteś botem i tyle.. Taki tłumacz się znalazł tylko, że skopiowała wszystko od Zuo jest bardzo zue (Z hunted.pl) i zamieniła 5 wyrazów!! WOW Postarałaś się! Bardzo po prostu jesteś nie myślącą głupią kreaturą (:D)która sama nie umie nawet na końcu napisać: "Za tłumaczenie dziękuje Zuo jest bardzo zue." Ale nie... nie umiesz dziecko samo przetłumaczyć?? Dodam jeszcze, że zuo jest moim bratem i naprawde to było wielkie chamstwo z twojej strony... Powiem jak niektóre "nupki":D... Żal mi ciebie! X(
zazdroscisz ze przetlumaczyla? sens tekstu jest taki sam u kazdej osoby ktora tlumaczy (nie chodzi o tych, co sa na poziomie 4 klasy podstawowki), jakbym ja przetlumaczyl byloby podobnie jak twoj "brat" i Fureyka..
porównaj sobie z tym:
http://forum.tibia.org.pl/showthread.php?p=3028161#post3028161
tez jest podobne, i ma byc plagiat?
mi zal ciebie.
i co do tematu ciesze sie ze cos robia, gra jest coraz ciekawsza.
hollow1993
09-11-2008, 14:55
Tak no i ciekawe czy nowe miasto będzie na Pacc czy na Facc... Wnioskując z poprzednich Up'ów na Pacc bo cipsoft musi przyciągnąć czymś graczy Premmy... Gdyby pacc kosztował mniej na mniej dni to zarobki by dużo bardziej wzrosły niż tak jak jest teraz... Takie ceny za Pacca w tibi... żenada to jest tylko gra. :P A wracając do tematu to pacca i tak sobie kupie xD bo miasto mi się podoba. ^^
Nie wiem dlaczego mówicie że Tibia miała klimat 3 lata temu? W takim razie chcecie żeby nie było updatów? Prosze bardzo nie grajcie ale moim zdaniem Tibia powinna sie rozwijać... Chcielibyście expic na jednych dragonach cały czas? Nie sądzę... A wielu z was którzy mówią, że Tibia miała klimat 3 lata temu na pewno mają już taki lvl na którym expią na Frost Dragonach.. Nie było by tego expowiska gdyby nie update... Jeśli wam się nie podoba to nie grajcie! Proszę was nie żalcie się na forum! Moglibyście uzasadnić swoja wypowiedz a nie "tibia miala klimat 3 lata temu".
Co do tematu to update jest zajefajny...:p Historia miasta jest bardzo dobrze napisana. I jeszcze nie wiem dlaczego mówicie, że fabuła do dupy jak sami pewnie nie umiecie napisać lepszej...
Tylko że te dragi w starej tibi sprawiały dużo przyjemności i były naprawdę trudnym przeciwnikiem do pokonania szło się na nie w dużej ekipie a loot z nich miał mało kto a teraz lecisz i bijesz na strzałą takiego draga bota sobie ustawisz i nie maż żadnej przyjemności z wbicia lvl a ci co się wypowiadają to wienkszośc już nie gra tylko wspomina na forum grę która kiedyś sprawiała dużo przyjemności a wbicie levela czy skila było naprawdę wielkim wyczynem opartym na umiejętnościach a nie na botach jak szedłeś na expowisko to miałeś tą adrenalinkę że by ci coś lepszego nie wyskoczyło jak szedłeś z venore do thais to modliłeś się że by ci gs nie wyleciał a mintawin było wyzwaniem dla 60 lvl i anhilator można było tylko wykonac cudem w tedy miałeś prawdziwą grę gdzie nie liczy się lvl tylko dobra zabawa kiedy miałeś radośc z większości wylotowanych item a teraz jedyna rzecz jaką musisz zrobic w tibi to ustawic bota a z twojego doświadczenia widac że masz bardzo młody wiek i nie widziałeś jeszcze prawdziwej fabuły a co niżej piszesz na temat tłumaczenia to naprawdę mi cie jest żal mogę powiedziec tylko jedno skończ waść ,wstydu oszczędz
Większość z was mówi, że kiedyś był lepszy system pvp i że trudniej było coś osiągnąć. Wg mnie, pvp jest lepszy teraz, przypomnijcie sobie chociaż starsze wersje gry, gdy SD zależało tylko od mlvl. Wystarczyło stanąć jakimś magiem pod depo, zrobić kilka runek i już miałeś 15 mlvl, a co za tym idzie SD i wtedy zbierało się kilkunastu noobow na 10-15 lvl z sd i ubijali dużo wyższe levele na kilka strzałów.
I po co wam się kłócić? Skoro większość z was, która tu pisze, mimo że gada na CipSoft, toi tak będzie grała. Tak samo było z letnim updatem, każdy gadał, że mu się nie podoba, minęło trohcę czasu i już nikt nic na ten temat nie mówi ; ]
A co do nadchodzącego update'u, liczę, że dodadzą wiele ciekawych funkcji i nowości.
Edit:
@dzik11
Proste, dragi zrobiły się łatwiejsze, ponieważ ludzie urośli w siłę, mają wyższe levele i dlatego jest łatwiej, a nie przez błędy CipSoftu. A co do botowania, to przez głupich ludzi tibia się psuje, którzy podniecają się jak im maszyna wbije level, a twórcy gry nie mają w tym "niszczeniu" gry, za wiele do powiedzenia.
z tymi ciezkimi dragami to bym zbytnio nieprzesadzal...pamietam czasy kiedy dragi i gs bil 20lvl palladyna na skilach po 65...naprawde poziom trudnosci tibia 7.2 byl oszalamiajacy.
Powodem dla ktorego tamta tibia byla lepsza byla ekonomia, bylo mniej potworkow ktore dawaly fajne itemy, a za fajny item uwarzalo sie juz crow seta a co ja gadamy knight set juz byl dobrym secikiem w ktorym sie biegalo troszke czasu...DSM jak wylecial to byla prawdziwa fortuną. Mysle ze ci ktorzy pamietaja stara tibie tesknia za to skaplikowana prostota rozgrywki, wszystko bylo niby prostsze a jakze ciezsze niz to ma teraz miejsce, wszystko zalezalo od indywidualnych umiejetnosci i odrobiny szczescia. Teraz gra jest nastawiona tylko na to zeby przyciagnac kolejne rzesze nastolatkow ktorzy kupia pacc. Ekonomia zostala zabita przez wszedobylski loot ktory leci jak manna z nieba.
I Tak powiem na koniec ze pamiecia siegam do tibi 6.x i ci ktorzy zaczeli swa przygode w ciagu ostatnich 3 lat juz by niechcieli powrotu tamtej zbugowanej niedopracowanej kwadratowej Tibi z klimatem,,,bo tamta tibia miala klimat ale byla zupelnie niegrywalna...ale to ta niegrywalnosc powodowala ze czlowiek niewbijal kolejnych lvl tylko bawil sie ta gra...teraz 200lvl to nie problem kiedys majac 50 lvl bylo sie kims, taka jest roznica
@Up, z tego co pamiętam to zakup plate seta na 15 lvlu powodował uśmiech twarzy :)
@Topic - pozytywnie.
bla bla bla... old tibia rox
Sathron_1990
09-11-2008, 19:14
Myślę Ze Update Będzie OK Najbardziej Ciekawią Mnie Te Zmiany W Party Może Wprowadzą Ze Będzie Można Trenić Na Światach No-PvP Na Party Na Potworach Fajnie By Było =) B)
Pacz_knight
09-11-2008, 19:25
Z tymi nowymi opcjami w party to mysle ze dadza mozliwosc walczenia na n-pvp. Oczywiscie za zgoda drugiego gracza, no i tylko przez opcje party ;)
Aevolana
09-11-2008, 20:27
buahahahaha jak przeczytalem ten post to myslalem ze padne;p kurcze gosciu moge sie zalozyc ze nawet nie przeczytales tylko wszedles i juz wiedziales co napisać;p nie widzisz klimatu? A może poprostu się jeszcze nie skapnąłeś że klimat tworzą głównie gracze? Jeśli chcesz, nie bd zauważał booterów, maniaków od expa, a zaczniesz zwiedzać starożyne miasto ankhramun, poczujesz zimno i surowe warunki lodowej wioski Svarground, więc się cieplej ubierzesz (odpowiedni outfit) - wierz mi możliwości jest masa wystarczy chcieć
@update
Zapowiada się dobrze, ale bez rewelacji czekam na następnu teaser, ciekawe czy bd tak ciekawy jak poprzedni, pamietam te wyczekiwania;p
Tylko że te dragi w starej tibi sprawiały dużo przyjemności i były naprawdę trudnym przeciwnikiem do pokonania szło się na nie w dużej ekipie a loot z nich miał mało kto a teraz lecisz i bijesz na strzałą takiego draga bota sobie ustawisz i nie maż żadnej przyjemności z wbicia lvl
No wlasnie i tu jest problem, kto ci karze bić draga za pomocą bota? to cipsoft winien że odpalasz maszyne zamiast grać normalnie?
Royal_Michael
09-11-2008, 21:04
Proste, dragi zrobiły się łatwiejsze, ponieważ ludzie urośli w siłę, mają wyższe levele i dlatego jest łatwiej, a nie przez błędy CipSoftu. A co do botowania, to przez głupich ludzi tibia się psuje, którzy podniecają się jak im maszyna wbije level, a twórcy gry nie mają w tym "niszczeniu" gry, za wiele do powiedzenia.
Dragi i wszystkie potwory zrobiły się prostsze właśnie przez cipsoft bo "ulepszyli" hity w tej ich pseudo-balansacji. Pamiętam jak nie było tych śmiesznych RS tylko się taszczyło 2BP boltów na hunta:D No i pamiętam, że z distem 85 miałem best hita z bolta 160 a z distem 91 miałem best hita 161:evul: Na draga szło ok 13-18boltów;)
Kubciosek
09-11-2008, 23:23
Takie małe pytanko czy wiadomo może na jaki dzień przypadnie update ?
#2up
O człowieku!, nie wie czy wiesz, ale w tamtych czasach hity u sorca/druida były 2-3x większe niż teraz, a więc wątpie, żeby zabicie smoka 1 sd było tak trudne. Całe zmiany są przez graczy, którzy chcą być najlepsi... Nawet jakby dodali tą waszą kochaną tibię 7.5/6 to by była tak samo zabocona/znobiona jak ta. Gdyby nie było aktualizacji, nękał byś 50postaciami ten sam banshee quest, a 200-300lvle też by powstały. Mówisz klimat RPG, nie wiem czy zabicie smoka 1 sd to takie rpg... Nie mów mi, że jestem graczem "nowym", bo tak nie jest, nie mam zamiaru się z tobą kłócić, ale spójrz prawdzie w oczy, że tibia była fajna zanim wprowadzili wywiad w tvn'ie. To gracze zmienili tibie. Nie Cipsoft! Pamiętaj
#up
Grudzień zgaduję, że za 7tygodni(mogę się mylić, to tylko moje domysły)
#top
Te nowe opcje party, to będą jakieś wyrównujące (np. dany gracz ma dostać X% expa, a ten X% expa) napewno nie wprowadzą pvp na n-pvp. Te servery są bez mordobicia
#edit
Ktoś tam wyżej mówił "dawniej to było przeżycie jak się zwiedzało tereny~"
A jak wprowadzą nowe, to już nie?!
Royal_Michael
10-11-2008, 00:18
O człowieku!, nie wie czy wiesz, ale w tamtych czasach hity u sorca/druida były 2-3x większe niż teraz, a więc wątpie, żeby zabicie smoka 1 sd było tak trudne.
Tylko, że SD miał jeden ładunek i biorąc pod uwagę koszt jednego SD [250-325gp] raczej opłacalne to nie było ;) Nie leciało z dragów aż tyle itemów (np woi) i jakoś rzadziej wypadały d-hammery,shieldy itp niż teraz. Przynajmniej ja po jednym z update'ow odczułem spory wzrost gotówki;)
Co do ludzi to muszę się z zgodzić. To ludzie tworzą całą otoczkę ale jakoś oni też się zmieniają. Bo porównać to jak się zachowywali ci sami ludzie 3 lata temu a teraz to jakby ktoś inny grał ich postaciami, zupełnie inaczej podchodzili do tej gry 3 lata temu a inaczej teraz. W sumie nie wiem czego tak jest, cipsoft na pewno ułatwił grę i to bardzo.. każdy chce być najlepszy i może to z tego wynika
Ja osobiście przestałam grać w Tibię na 110-120 (juz nawet nie pamiętam ktorym ) lvlu jak mieli wprowadzać POi przerażona drastycznym spadkiem poziomu kultury osobistej graczy . Nie żałuję tej decyzji bo mam teraz ciekawsze zajęcia,a po tym co widze na forum śmię twierdzić, że jest jeszcze gorzej :)
Pozdrawiam tych co juz nie graja w Tibie a tym co graja szczerze zycze zeby im sie gra znudzila ;)
Ja osobiście przestałam grać w Tibię na 110-120 (juz nawet nie pamiętam ktorym ) lvlu jak mieli wprowadzać POi przerażona drastycznym spadkiem poziomu kultury osobistej graczy
(...)
Pozdrawiam tych co juz nie graja w Tibie a tym co graja szczerze zycze zeby im sie gra znudzila ;)
Popieram w 100%
A prawdziwym RPG-iem jest Ultima.
Cipsoft już nie widzi sensu ulepszania (w sensie klimatu itp.) gry, tylko robi byle co dla kasy z Pacców. Nie uda im się już żaden sukces z uptadem.
Popatrzcie na zdjęcie, gdzie są poison fieldy... przecież te grafiki nie pasują w ogóle do tych nowych, jakieś różowe co to w ogóle jest? Kolorowanka?
Tibia nie ma już w ogóle klimatu, o ile 2 lata temu jako tako uszło to teraz to już w ogóle kompletna klapa. Tibia utraciła swój urok dobre 3 lata temu. Zniszczyli wszystko, a nie naprawili nic.
Ta gra to kompletna chała już.
Po 1. Hotkey. Najgorszy update w historii.
Po 2. Zmiana DMG czarów, lipa. [Nie mówie tak bo jestem MS, zawsze gram EK]
Po 3. Nowe grafiki, to kompletna lipa.
Po 4. Nie ma różnicy pomiędzy światami. PvP, Non-PvP czy Enfo, nie ma znaczenia, w erze hotkeyów to i tak gra jest bezpieczna na tyle, że nie trzeba nawet umieć, użyć runy. IDIOTYZM!
Po 5. Zamiast skupić się na tym, żeby gra była trudniejsza, staje się ona co raz łatwiejsza. Wprowadzenie light hack'a, hotkeyów czy innych nie potrzebnych bzdetów, zniszczyła cały klimat tej gry.
Po 6. Bot+Expowisko=100 LvL, na wszystkich światach jest ponad 600 graczy posiadających 100+ lvl, z tego 80% to boterzy, parodia.
Po 7. Update Ziomowy 2008, to będzie kolejna klapa. Jak zwykle. Świecidełka, nowe brzydkie potworki i nudne questy, o to właśnie będzie nowa TIBIA! :D
To tyle ode mnie. BaxCrow
Klimat & Grafika.
Tibia wyróżnia się spośród innych gier głównie swoją Old-school'ową grafiką. Grafika 2D, pixeloza, czy jak kto tam zwie, jest głównym znakiem handlowym i nie ma sensu tego zmieniać.
Część gier 3D podąża swoją szatą graficzną ku jak największemu realizmowi świata gry. Podążanie tą drogą z użyciem pikselowej grafiki 2D jest skazane na niepowodzenie. Dlatego nie widzę nic złego w mało realnym przedstawianiu przedmiotów, mobów i otoczenia.
Oczywiście pastelowe, lub jaskrawe kolorki mogą denerwować co wybredniejszych, jednak grafiki nie mają być z założenia realistyczne, a być symbolami potworków, itemów itd.
Klimat & Questy.
Problem z Questami zawsze był w używaniu Quest Spoilerów. Pomylenie się podczas wykonywania questu bywało bardzo kosztowne (np. coconuts potrzebne przy Paradox Tower), i tak narodziły się pierwsze spoilery. Było też dużo bugów i niedociągnięć... kiedy człowiek zrobił coś źle wszystko mogło się tak z questem skopać, że potem można było dużo czasu stracić próbując wszystko naprawić.
Zazwyczaj robiłem więc questy używając spoilerów. Jednak zazwyczaj było z tym dużo zabawy. Paradox Tower przechodziłem chyba 30 razy pomagając różnym ludziom. Zawsze ktoś coś schrzanił i było dużo zabawy. Podobnie dużo zabawy było z Explorer Society, Banuta, Djinn, Pirate, Norsman Quest - misje zawsze były jasno i prosto wytłumaczone jednak wybić to wszystko po drodze to była prawdziwa zabawa.
Zupełnie co innego było z masówkami. najpierw Orcland, potem Demon Helmet, PoI, Hota... czasem za kasę, czasem za darmo zawsze można było w tłumie poznać wielu nowych ludzi, przeżyć jakąś zbiorową przygodę.
Do dziś pamiętam jak jakieś 3 miesiące po wprowadzeniu update z Port Hope, ktoś w depo w Ankh wpadł na pomysł żeby przeleźć przez góry i zgarnąć jajo Hydry. Poszło z 20 osób. Większość nigdy wcześniej nie widziała dżungli, wszyscy obawiali się nowych potworów, o których niewiele jeszcze było wiadomo. Ale udało się i było przy tym wiele zabawy.
I tak było nawet ze spoilerami. Teraz, kiedy questy są bardziej przemyślane, mniej w nich bugów, i mniej rzeczy można schrzanić na amen, ci którzy chcą mieć trochę zabawy mogą odłożyć spoilery i spróbować własnych sił.
Klimat & Ludzie.
Hmm... widać chamów i cwaniaków jest więcej niż normalnych ludzi.
A autorzy gry postanowili przystosować swój produkt do wymogów tej największej grupy ludzi.
W grze rządzi bezprawie. Specjalnie jest to skonstruowane tak żeby GMi nie robili za wiele. Zdziwiłbym się gdyby zgarniali aż 1% boterów. Podobnie z innymi 'przestępstwami'.
Gdyby CipSoft się postarał, mógłby znacznie ukrócić pojawianie się botów, tak samo jak np. wulgaryzmy w grze, 'fragowanie' na non-pvp i wiele innych negatywnych zjawisk. Takie zmiany można wprowadzić systemowo i nawet by nie potrzebowali tylu GMów do pilnowania tego.
Jednak CipSoft'owi nieudolny system karania graczy jest bardzo na rękę. Ludzi przyciąga możliwość zdobycia nieuczciwie wysokiego lvla i wypasionych itemów.
Z jednej strony mamy masy noob'ów które myślą, że zestaw: PACC + kupiony char + cave bot + kasa z Allegro szybko i łatwo doprowadzą ich do 'szczęścia'.
Z drugiej są gracze, którzy chcą w grze się nieuczciwie dorobić, i albo idą w przemysł hackujący, albo stawiają sobie caveboty w dobrze opłacalnych miejscach, żeby jak najwięcej kasy sprzedać na allegro - oni też kupują PACC - jest to inwestycja która może przynieść zyski.
Produkcja kasy przez te wszystkie boty niszczy rynek, tak samo jak wypływ kradzionych itemów z hacków które najczęściej są sprzedawane taniej i zbijają ceny.
Nic jednak nie było gorsze niż ułatwienie bicia potworków. Skutek uboczny był taki że stawianie botów zaczęło się dużo bardziej opłacać. Postacie dużo rzadziej giną na bocie, a fakt że niższe lvle mogą bić lepsze potwory, i nie trzeba już do tego tyle skillować ma jedno proste przełożenie -> można zacząć z cavebotem właściwie od zera.
Tym sposobem poziom gry jeszcze bardziej spadł. Wcześniej było 200 graczy na huntach a 700 w depo, a teraz jest 700 graczy na huntach (z czego ponad połowa to boty), a 200 graczy w depo. Gra zupełnie nie była na to przygotowana.
Ścisk i bicie się o każdego potworka na przepełnionych expowiskach wytworzył ogólną społeczną agresję i dobre maniery odeszły do lamusa.
Teraz może być tylko lepiej -> wiele nowych expowisk + pozostawienie maksymalnego limitu graczy online na tym samym poziomie = większy looz na poszczególnych expowiskach.
hollow1993
10-11-2008, 08:35
UP
100% prawda... Cipsoft musi przykrywać na to oko... ;/ A co do boterów... Na rotwormach boci 120EK to jest normalne? wysyłane są reporty z prośbami o reakcje... i co zmienia się coś?Nie-Please Wait... -.- ile można chcą by gra była lepszą to dodają jakieś Up'y które 30% graczy wpadają w oko... lepszym rozwiązaniem było by zrobić coś z kryminalizmem w tibi bo to odstraszają znaczną część graczy... No ale nie bo trudno... Kolejny zysk to (wg mnie nienormalne) Cipsoft sprzedaje BOta... Taa... Bota do własnej gry i tylko dlatego by zyski były większe a uczciwi gracze nie mogą się w pełni cieszyć zabawą. Gdybym miał coś innego do roboty skończył bym z tą grą. ;P
słuchaj dzieciaku. tylko narzekać umiesz i myślisz, że jesteś przez to fajny. ale nie, mylisz się. Jak juz któs napisał tibia się rozwija, przez co są wprowadzane nowe rzeczy, podobnie jak na ots-ach.
i mam pytanie do was, proste mózgi:
No to masz odpowiedź panie dorosły:
Nie gram w Tibie od kilku miesięcy głównie przez balansacje. Grałem sobie sorcem wszystko było cacy a tu nagle weszło update, wszystko się zepsuło i nic już nie było tak samo. Lubiłem to, że moja postać z każdym lvlem się rozwija i to dawało mi motywacje żeby expić. Tylko dzięki temu grałem sorcem, po balansacji próbowałem grać dalej sorcem ale expienie już było bez sensu... Zrobiłem palka pograłem miesiąc może 2 ale doszedłem do wniosku, że przestane grać w Tibie i pogram w coś przez co się nie stresuję.
@nepton
Hell truth...
Pamiętam, gdy pojawiła się neostrada. Z miesiąca na miesiąc, było coraz gorzej. Dzieciarnia, która wcześniej okupywała kafejki, dostala w końcu swój własny, stały dostęp do internetu. Zaczęło to stopniowo niszczyć Tibię. Większa liczba dzieci, wymusiła na Cipsofcie uproszczenie gry, aby kupowały one pacca, za ciężkie pieniądze.
Cegiełkę do upadku tej gry, dokładają m.in osoby, które to czytają. Nie będę do nich apelował, ponieważ dobrze wiedzą jakie zło czynią. Nie potrafią sobie jednak zdać sprawy, że niszczą czyjąś pracę i doprowadzają do agonii projekt, który jeszcze 3 lata temu, był całkiem znośny.
Nowe tereny do huncenia, są robione głównie pod kątem botowania, co widać po ich architekturze. Nie mam co do tego żadnych wątpliwości.
Jest to powodem, dla którego w obecnej Tibii prawie każdy chodzi na hunty samemu.
Można to odratować. Trzeba było by kupić od Cipsoftu cały projekt, który przecież jest żyłą złota. Ma ona swoje złoża tutaj, w Polsce...
Kalejdoscop
10-11-2008, 10:03
Ciężko im naprawić to co popsuli i raczej tego już nie zrobią bo chodzi o większą ilość nowych graczy którzy lubią tego otsa i napędzają rynek.
Wyśmienicie ale chyba dla tych co grają od najwyżej dwóch lat... Dawniej ta gra była o wiele lepsza albo to ja jestem pesymistą :>
@edit Wreszcie wcześniej od torga ;)
nie podoba sie to nie graj
DruidHonery
10-11-2008, 10:22
Troche dziwne te nowe miasto ale chyba bedzie ok, wazne zeby bylo miejsce do expa i tyle :) :baby:
Podobno będzie dużo nowych questów dla 100+ lvli :D
Zapowiada się ciekawie ;)
babcia666
10-11-2008, 12:45
No a ja poza tym całym narzekaniem <z którym się zgadzam, niestety> chciałbym dodać że cieszę się iż Cipsy chociaż trochę poszły do głowy i zrobili<zrobią> miasto wielorasowe/wielogatunkowe, za co wielki+.
A tak to przekonamy się jaki jest up jak wyjdzie, fajnie gdyby porobili jakieś niestandardowe questy, które za każdym razem wymagały zrobienia czegoś innego.;)
michalmd
10-11-2008, 13:44
bardzo ladnie sie zapowiada:)
Rekin Master
10-11-2008, 15:42
No to masz odpowiedź panie dorosły:
Nie gram w Tibie od kilku miesięcy głównie przez balansacje. Grałem sobie sorcem wszystko było cacy a tu nagle weszło update, wszystko się zepsuło i nic już nie było tak samo. Lubiłem to, że moja postać z każdym lvlem się rozwija i to dawało mi motywacje żeby expić. Tylko dzięki temu grałem sorcem, po balansacji próbowałem grać dalej sorcem ale expienie już było bez sensu... Zrobiłem palka pograłem miesiąc może 2 ale doszedłem do wniosku, że przestane grać w Tibie i pogram w coś przez co się nie stresuję.
po 1. Nigdzie nie napisałem, że jestem dorosły.
po 2. druga gimnazjum to dzieciaki w choy.
po 3. nie odpowiedziałeś na moje pytanie.
po 4. urzekła mnie twoja historia, ale co to ma, kurde, wspólnego z tym tematem?
czekam na odpowiedź.
Takie małe pytanko czy wiadomo może na jaki dzień przypadnie update ?
Zawyczaj Cipsoft dawal 6-8 teaserow z pierwszym wlacznie wiec mniej wiecej za 6-7 tygodni bedzie update.. mysle ze w tym roku bedzie to przypadalo na 22+ grudnia. Oby.
Sir szofer
10-11-2008, 17:11
@up
Dostaniesz wkońcu banana?
Aha i "bóg nie chce ,żebyś właził na to forum"...
@topic
Żeby nie było offtopa to powiem jeszcze raz, na grzyba niektórzy płaczą skoro są tak uzależnieni, że i tak będą napierdzielać w "tipje" bo to ich życie...to sie już śmieszne robi xDD
Nowe najazdy moze wreszcie ruthless seven
update zapowiada sie ciekawie
ale te miasto to mi sie nie dokońca podoba ten podzial na dzielnice ale w końcu tibia musi sie rozwijac
GargoinX
10-11-2008, 18:37
Troche dziwne te nowe miasto ale chyba bedzie ok, wazne zeby bylo miejsce do expa i tyle :) :baby:
N / c
>>Do wszystkich narzekających<<
Podobała się wam ta gra 3 lata temu - graliście, nie podoba wam się teraz - nie grajcie. W czym jest problem ? Wasze płakanie jaka Tibia teraz jest BE nic tu nie zmieni, a np. nie chce się co pół roku wyczytywać na forum waszych lamentówX(
>>temat<<
No całkiem przyjemnie się zapowiada, nowe expowiska z pewnością się przydadzą, a może i jakieś ciekawe questy. Fajnie by było gdyby dodali też jakiś nowy strój. :)
@Up, z tego co pamiętam to zakup plate seta na 15 lvlu powodował uśmiech twarzy :)
Ehh dobrze pamiętam wyprawe do kazo po pierwszego plate seta... Tego sie nie da zapomnieć, tak samo jak pierwszego ubitego draga :D Wtedy było dobrze, no cóż, nie wrócimy do tego niestety...
@topic
Mi to wygląda na atlantyde, ewentualnie "pradawnych" z gwiezdnych wrót :P
Wojkosinho
10-11-2008, 19:17
@nepton
Pamiętam, gdy pojawiła się neostrada. Z miesiąca na miesiąc, było coraz gorzej. Dzieciarnia, która wcześniej okupywała kafejki, dostala w końcu swój własny, stały dostęp do internetu.
ile miales lat jak pojawila sie neostrada?
Gronkowiec
10-11-2008, 19:35
Oj Ludzie, Ludzie Zapatrzeni w tą tibie.
Az mi was szkoda. Wszyscy podniecają się nowym update.
Spoko.
Tylko że Sprawa się zmini tylko dla pacc bo oni płaca.
Wszystkie szaraczki nie poczują update, naprawde.
Dawno z tą gra skończyłem.
HAHAHA:D
ONLY PLAYER WITH PREMIUM ACCOUNT..[..]
Rekin Master
10-11-2008, 19:42
Oj Ludzie, Ludzie Zapatrzeni w tą tibie.
Az mi was szkoda. Wszyscy podniecają się nowym update.
Spoko.
Tylko że Sprawa się zmini tylko dla pacc bo oni płaca.
Wszystkie szaraczki nie poczują update, naprawde.
Dawno z tą gra skończyłem.
HAHAHA:D
ONLY PLAYER WITH PREMIUM ACCOUNT..[..]
jesteś fajny. mogem ciem dotnonc w pitola, plix?
ile miales lat jak pojawila sie neostrada?
Rzuć okiem na mój wiek w profilu i sam sobie odpowiedz na to pytanie.
GargoinX
10-11-2008, 19:48
jesteś fajny. mogem ciem dotnonc w pitola, plix?
dolanczam siem do pytańa! :cup:
MnichU1007
10-11-2008, 19:54
Dajcie mu w końcu bana.
Wiadomo, że upy zawsze są dla pacc i dlatego tak bardzo czekam na tą opcję z party, bo chyba będzie dla wszystkich xD
GargoinX
10-11-2008, 20:08
BÓG NIE CHCE ŻEBYŚCIE GRALI W TĄ GRE!
nie_pozwol
10-11-2008, 20:17
Wiadomo, że upy zawsze są dla pacc i dlatego tak bardzo czekam na tą opcję z party, bo chyba będzie dla wszystkich xD
Nie zdziwię się wielce, jeśli się okaże, że gracze FACC zostali pominięci. Chociaż to mało prawdopodobne...chyba.
Szogunniasty
10-11-2008, 20:23
Wiadomo up szczegolnie bedzie sie skupiac na pacc placisz to masz, bo tibia darmowa gra ale jak zaplacisz to bedziesz miec latwiej. Ludzie nazekaja caly czas, bo tibia staje sie trudniejsza to znaczy glupsza? Wiele w tibi sie zmienilo np. jak napkrzyklad sd zrobili od lvl to juz nie ma nubow z 20 lvl i pk. Palka pomogly to bylo pk palkami to uleprza ina profesje to bedza nazekac, tak naprawde nigdy im sie nie dogodzi. Nie podoba sie tibia to dlaczego graja? Dlaczego smieca wiadomosciami masowego przekazu “tibia zla glupia, zeszla na psy, przynajmniej by mogli pokazac kontrety co im sie nie podoba…
Arostytakles
10-11-2008, 22:01
Nom fajnie sie zapowiada ale CipSoft wszystko jebnie na pacc niemacie sie czym martwic
;]
:]:dance:
Nieugiety
10-11-2008, 22:43
Hahaha legendy powstałych wysp i miast niespecjalnie się zmieniają od kilku lat xD
GargoinX
10-11-2008, 23:33
Ciekawe co opiszą w następnym teaserze. Mam nadzieję, że nabazgrzą coś o tej funkcji w party.
Royal_Michael
10-11-2008, 23:42
. Ludzie nazekaja caly czas, bo tibia staje sie trudniejsza
ashaahshahshahsahshahsa:D:D:D:D:D:D:D
Royal_Michael
10-11-2008, 23:44
delete.<znaki>
Szogunniasty
11-11-2008, 01:08
Zle sie wyrazilem "trudniejsza" Tylko bardziej czaso chlona.;)
DexteroO
11-11-2008, 08:35
nie wiem po co sie staraja, skoro i tak nie zbuduja na nowo klimatu tej gry, ktory utracila chocby po dodadniu hotkeyow w tibii...
>>Do wszystkich narzekających<<
Podobała się wam ta gra 3 lata temu - graliście, nie podoba wam się teraz - nie grajcie. W czym jest problem ? Wasze płakanie jaka Tibia teraz jest BE nic tu nie zmieni, a np. nie chce się co pół roku wyczytywać na forum waszych lamentówX(
>>temat<<
No całkiem przyjemnie się zapowiada, nowe expowiska z pewnością się przydadzą, a może i jakieś ciekawe questy. Fajnie by było gdyby dodali też jakiś nowy strój. :)
Po prostu masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem bo prawie wszyscy którzy mieli to napisane mają napisane na emeryturze
GargoinX
11-11-2008, 09:40
Będzie przynajmniej więcej grafik do fake'ów...
Torog Velrock
11-11-2008, 10:40
Będzie przynajmniej więcej grafik do fake'ów...
Taa xd + jak co pół roku dla każdego fakeowca xd
BÓG NIE CHCE, ŻEBYŚ BYŁ NA TYM FORUM!
@down
wiem :P
Gormitas
11-11-2008, 15:01
pan Up@ i pan 2 Up@
głupi post
a co do Update to pomódlcie się aby Cipsoft zrobił coś dla facc znacie chyba tą modlitwę
Cipsofcie nasz...
a powinien być świat noob-pvp by można zabijać noobów8o
GargoinX
11-11-2008, 15:35
a powinien być świat noob-pvp by można zabijać noobów8o
Aż tak łakniesz śmierci?
Gormitas
11-11-2008, 15:51
Aż tak łakniesz śmierci?
nie ale chodzi o to by nie można zabijać byle kogo tylko noobów a zaatakowanie można tylko jak ty atakujesz potwora i koleś też a w trybie party nie można ale party musi być zgodne u każdego:cup::cup::cup::cup:naprawdę
bo noob może dać party i nie możesz go zabić
PS:
jak zrobić tak że możesz przekopiować to co inny użytkownik napisał i żeby było widać że to on napisał?
PPS:jestem nowy dlatego pytam
piternet
11-11-2008, 19:24
Aż tak łakniesz śmierci?
nie ale chodzi o to by nie można zabijać byle kogo tylko noobów a zaatakowanie można tylko jak ty atakujesz potwora i koleś też a w trybie party nie można ale party musi być zgodne u każdego:cup::cup::cup::cup:naprawdę
PS:
jak zrobić tak że możesz przekopiować to co inny użytkownik napisał i żeby było widać że to on napisał?
Przycisk "cytuj"?
GargoinX
11-11-2008, 20:13
@2up:
Nie da się.
Ja byłbym za opcja pojedynków w party już ktoś pisał o tym i całkowicie sie pod tym pomysłem podpisuje świetna opcja rozwiązywania sporów zwłaszcza na światach non-pvp .
Dokładniej by możliwa była walka do 1 hp a przegranego ogłaszał by napis (pomarańczowy taki jak np. coś zjemy) który by oznajmiał przegrane lub wygranego. :miecz: <<<FIGHT!!! >>>:lucznik:
ehh to by było piękne
Szogunniasty
12-11-2008, 20:50
wow walki na na non-pvp, :baby: jak lubisz walki idz na inferne,
Zawsze jak sie zaczyna grac w dana gre jest wiecej emocji... po prostu gdy 3 lata temu zaczynaliscie w to grac tibia dostarczala wam wiecej emocji, a teraz to juz tylko rutyna i gra wydaje sie wam nudna...
tak tyle że mi chodzi o pojedynki za zgodą obu stron z widownia z zakładami :)
zwykłe pvp to patologia (moje zdanie!mam do niego prawo:p proszę mieć taką świadomość)
Ja byłbym za opcja pojedynków w party już ktoś pisał o tym i całkowicie sie pod tym pomysłem podpisuje świetna opcja rozwiązywania sporów zwłaszcza na światach non-pvp .
Dokładniej by możliwa była walka do 1 hp a przegranego ogłaszał by napis (pomarańczowy taki jak np. coś zjemy) który by oznajmiał przegrane lub wygranego. :miecz: <<<FIGHT!!! >>>:lucznik:
ehh to by było piękne
A nie lepiej kogoś po prostu ubić?
http://i392.photobucket.com/albums/pp4/Pele1337/Tibia/Frags%20-%20Astera/80rp.png
Vichelon
13-11-2008, 16:26
Pisałem o tym parę miesięcy temu, ale powtórzę. Update jest z reguły 40 dni po pierwszym teaserze. Będzie więc 17 grudnia, czym chcę ukrócić pytania noobów "Kiedy update?"
GargoinX
13-11-2008, 17:05
@up:
Nic to nie da, i tak w teaserach od numeru 3 w górę będą pytania "a kiety becie apdejt?!!".
Kileros fire'son
13-11-2008, 19:10
Za kolorowo.
GargoinX
13-11-2008, 23:00
Jutro drugi teaser, ciekawe co przygotują. Mam nadzieję, że coś o party.
b-boyandziaocb
14-11-2008, 09:20
mam nadzieje ze z opcji w party bedzie mozna w 100 % korzystac na swiatach non-pvp:p
Rekin Master
14-11-2008, 10:17
Obstawiam, że będzie coś o potworach i/lub o party :P.
Heh apropo Zimowego update czy ma ktoś jakieś pojęcie czy znowu będzie podwójny exp przydało by sie :p
2x exp week był jedynie rekompensatą cipsoftu za okres masowych ataków DDoS które to powodowały ciągłe lagi i mass kicki.
Pablo134
14-11-2008, 15:31
No i jest. Rzeczywiście dużo o party, niestety nic dla mnie:( <RookGaard>.
Ciekawe kiedy będzie tłumaczenie:)
Aevolana
14-11-2008, 19:08
No i jest. Rzeczywiście dużo o party, niestety nic dla mnie:( <RookGaard>.
Ciekawe kiedy będzie tłumaczenie:)
mnie także to ciekawi bo juz trohe czasu minęło a jak nie było tak nima ;]
mnie także to ciekawi bo juz trohe czasu minęło a jak nie było tak nima ;]
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=197956
Nieoficjalne ale zawsze tłumaczenie.
HF
Aevolana
14-11-2008, 19:17
Aż tak łakniesz śmierci?
PS:
nowy a już zbanowany... jak byłem nowy to kminiłem i jakoś doszedłem po ciężkich spekulacjach, że chyba przycisk "cytuj" ma z tym coś wspólnego
@up
Dzieki wielkie:)
Kurczę, wchodzę sobie na główną tibia.pl, dziwie się co się tak wiesza, huczy, buczy i wywala, a tu sterta fotek mega skompresowanych, po 400kb, bleh, ciekawe co by Bosal na to powiedział :P : [[
@
Update zapowiada się fascynująco! Nowe miasta/o, potwory, czary i za pewne questy sprawiają wrażenie, jakoby CipSoft postawił na szerokie, wielotematyczne zmiany, czy na dobre? czas pokaże!
Update zapowiada się fascynująco! Nowe miasta/o, potwory, czary i za pewne questy sprawiają wrażenie, jakoby CipSoft postawił na szerokie, wielotematyczne zmiany, czy na dobre? czas pokaże!
Jako, że z założenia po części jestem pesymistą, przypuszczam, że srogo się przejedziesz na tym upie, o ile wrócisz do gry...;)
Jako, że z założenia po części jestem pesymistą, przypuszczam, że srogo się przejedziesz na tym upie, o ile wrócisz do gry...;)
Nie, jakoś się nie zapowiada, abym wrócił do gry, ale luknąć zmiany pewnie sobie luknę.
zapowiada się dość ciekawie
fajnie, że cipsoft tak często update-y robi i nie jest nudno
baltazar165
10-12-2008, 16:09
zapowiada się dość ciekawie
fajnie, że cipsoft tak często update-y robi i nie jest nudno
Miejmy nadzieje ze bedzie tak dalej :D
Majsterek.
16-12-2008, 16:37
Spokojnie, co ma być to będzie. Starej Tibi nie przywrócicie więc spróbujcie zauważyć jakieś dobre cechy czy coś, a nie narzekać na to, na co nie macie wpływu...
Wogóle Tibia traci teraz sens. Najbardziej mi sie podobało kiedy można było ropować potworki. Uwieżcie ten widok GS pod zach. bramą Carlin'u.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.