Pokaż pełną wersje : Złe strony update;/
Czarniawy
15-12-2004, 14:46
pierwszą z nich jest koniec taszczenia lootbagow chyba ze ktos pomoże ropnąć bo samemu bez pacc juz sie nie uda;( 2 rzeczą jaką zauważyłem jest exp za dwarfa guarda 170 a nie jak wcześniej 185;(. na razie tyle zauważyłem jak cos zauważyliście oprócz tego to piszcie.
ps.: a double axe wygląda jak stonecutter:P
pierwszą z nich jest koniec taszczenia lootbagow chyba ze ktos pomoże ropnąć bo samemu bez pacc juz sie nie uda;( 2 rzeczą jaką zauważyłem jest exp za dwarfa guarda 170 a nie jak wcześniej 185;(. na razie tyle zauważyłem jak cos zauważyliście oprócz tego to piszcie.
ps.: a double axe wygląda jak stonecutter:P
Wtf niebedzie dac sie juz ciagnac lootow ehhh :(((
$corcerer
15-12-2004, 15:58
Jest bug ze sciaganiem rzeczy ze sciany domku, bo mozna to zrobic z zewnatrz :D
ciemne dropsy
15-12-2004, 16:11
No to super... jak nie mozna wnosic lootbagow to jaki sens maja lootbagi? na expowiska pod ziemia bardoz rzadko sa drabinki... jezeli za guardy jest 170 expa a nei 185 to jeszcze wieksza kicha... no i system kolejek jest po prostu okropny...
E, a czemu niby nie można wciągać lootbagów?
Centaurek
15-12-2004, 16:47
Według mojego zdania jedną z najgorszych rzeczy Świątecznego Update'a jest system kolejkowy. Teraz trudniej jest się dostać, ponieważ dużo ludzi chce zobaczyć to, czego nie mogli podczas Test Servera, trudno się dostać na m.in, mój świat, jak pewnie wiele innych. I tak myśle że jakoś sobie daję radę z tą kolejką bo jakieś 20min temu byłem 350, teraz jestem 200. Myślę, że najlepiej być afk podczas logowania i pójść zrobić coś pożytecznego, np. odrobić lekcje, wynieść śmieci itp...
I jeszcze jedno. Jak mam być szczery, używałem Tibii Proxy przed update'em. Teraz używać się go w żaden sposób - niestety - nie da...trudno, ale teraz nie mam żadych progsów wspomagających. Anty hack prodżekt ?
Z tego co zauważyłem ( mogę być w błędzie ), shielding nie wzrasta, gdzy trenimy z potworkami i nie otrzymujemy blood hita raz na 30 sekund. Przed update' em, stałem sobie w full armor, 2 wilki mnie biły i shielding rósł elegancko, a teraz kicha.
CIPOWIE chyba stwierdzili, że przed updatem knight mial za lekko.
KOMENTARZE PLX
kg24 zeby shielding ci rosl to nie mozna stac tylko i nic nie robic. Trzeba takze komus zadac dmg. A nie ze ktos tobie zeby shielding roosl
Master Sorcerer
15-12-2004, 17:07
HIHO!
OMG ludzie KOLEJKA jest ochydna sidze juz od godziny i nie moge sie lognac zawsze to szlo szybciej bez macro po co ta kolejka jaaa :/:/:/
@Niektórzy :P
Co wy z tym systemem kolejek, że jest niedobry..... ja się zalogowałem w przeciągu 10 min a byłem 400 -.-....
@Topic
Według mnie jedyną złą stroną Updatu jest zmiana wyglądu beho.
Racja, kolejka jest beznadziejna. Siedze juz ze 2 h... To jakies utrapienie... czy CIPsoft zrobil to na zlosc FACCom? A moze po prostu jest tak... lamerski???
Free players will especially enjoy the new login queue which gives them an equal chance to log in. <GRRRWR... klamcy ;p
Dark Knight
15-12-2004, 17:53
Kolejke da sie skrocic o polowe np z 500 na okolo 300.
Zastanowie sie i moze powiem jak :D
@Co mi sie nie podoba.
1. KOLEJKA!
2. Cannot connect to the login server(wczesniej nie mialem)
3. Liczne bugi!
4. Lootbaga nie mozna ropnac!!!!!
5. Za guarda 170 expa.
6. Nowe wyglady beholdera, dwarven shield.
@Co mi sie podoba.
1. Nie bedzie miss clickow.
Wolalem jak nie bylo UPDATE.
ja jestem 1 w kolejce od 20 minut! dobija mnie to
od 3 godzin stercze w tej kolejce, czesto sie przez kilka przeladowan nie przesuwam... grfgsdkhgzdk 0.0
Angel of Death
15-12-2004, 19:11
ZŁA STRONA UPDATU TO KOLEJKA !! JESTEM OD GODZINY PIERWSZY I NIC !!TO JEST JAKAŚ MĘCZARNIA DLA FACC'ÓW !! X( X( X(
@Edit W końcu sie wbiłem :evul:
a tam nie narzekam, wbijam się 110, po 13 minutach byłem na serwie ...
a więc tak, exp za guarda ucięty- lipa, wygląd battle axe- MAKABRA! ... a jeśli to prawda z lootbagami to CIPy nie mogły większego hamstwa faccom zrobić
Uncle Warrior
15-12-2004, 19:24
@Co mi sie nie podoba.
1. KOLEJKA!
2. Cannot connect to the login server(wczesniej nie mialem)
3. Liczne bugi!
4. Lootbaga nie mozna ropnac!!!!!
5. Za guarda 170 expa.
6. Nowe wyglady beholdera, dwarven shield.
@Co mi sie podoba.
1. Nie bedzie miss clickow.
Wolalem jak nie bylo UPDATE.Lootbagow nei da sie ropnac? Moze potworow tez nie :D!
Omg to by bylo za piekne... koniec lurowania guardow w kopalniach kazz? Za piekne aby bylo prawdziwe...
Kolejka jest do bani, a to jak Gs wygląda to już po prostu masakra. Ale ja z kolejką nie mam problemu bo od wczoraj mam Pacc :P
moim zdaniem te update to kompletne dno, sux na maxa! Po pierwsze crusader helmet i dsm mialy piekny wyglad, teraz wygladaja gorzej niz zle. Liczne bugi, i co najgorsze to ta je**na kolejka! od 30 min jestem 1wszy w kolejce i nic tylkko czekam i czekam :(
Z tego co zauważyłem ( mogę być w błędzie ), shielding nie wzrasta, gdzy trenimy z potworkami i nie otrzymujemy blood hita raz na 30 sekund. Przed update' em, stałem sobie w full armor, 2 wilki mnie biły i shielding rósł elegancko, a teraz kicha.
KOMENTARZE PLX
Przed updatem bylo tak ze blood hit (kogos trzeba bylo ****ć do krwi) musial byc raz na 30 udezen czyli raz na minute teraz jest chyba tak samo, watpie czy Tobie rosly skille jak stales afk i cie wilk napier*alal.
po 4 h: Cannot connect etc... na forum tibia.com mozna przeczytac mojego rozbudowanego posta...
a teraz:
GROOOARRRRRR! GRUUUARRRRREEEEH!
"Cały dzień bez tibii robi z człowieka trolla..."
OMG!!! nie da się już loota wyciągnąć z kopalni ;(
Jak nie dadzą "exani tera" dla facców to *******e tą gre :evul:
Vilentrenterenemerth
15-12-2004, 21:01
co wy chcecie od tej kolejki? Przecież teraz wystarczy raz wpisać hasło i iść zrobić matme, a nie siedzieć i w kółko wpisywać accounta i hasełko... co do wygladu to niektóre rzeczy wygladają fajnie, a niektóre nie (spidery to chyba z kreskówki się urwały :) )
nie ma co narzekać... zawsze może być gorzej ;)
Patimrok
15-12-2004, 21:32
wg mnie kolejka nie jest zła, mi się loguje bardzo szybko, a jak sie długo loguje to jak ktoś powiedział, można np pracę domową odrobić, a nie w kółko klikać to samo, i uwazam ze wyglad spiderów zmienił się na lepsze (w sumie to tego gs mogli troche ulepszyć) teraz są przynajmniej trójwymiarowe, a nie takie płaskie placki XD, a ktoś jeszcze powiedział, że crusader helmet był piękny, powiem tyle był "gufniany", a teraz jest piękny
Więc tak zacznijmy od DSMa teraz jest okropny przed update byla to taka potężna zbroja a teraz wygląda jak dark armor tylko jest zielona X(
next:GS brzydko wygląda stary był lepszy taki bardziej straszny :) a teraz taki bajkowy.
next:KOLEJA JEST DO DUPY!!!!!X(X(X(
next:LootBaga nie mozna wyciągnąć :(:(:(
next:guardy 170- expa nieeeeeeeeee
A teraz co mi sie podoba:
Prawie Nic tylko ze są nowe potworki i rzeczy.
ancient kavu
15-12-2004, 22:37
Kolejka jest do bani, a to jak Gs wygląda to już po prostu masakra. Ale ja z kolejką nie mam problemu bo od wczoraj mam Pacc :P
Ripper? Ripper Malther z solery? :P
A mnie sie kolejka podoba. Wczesniej nie uzywalem zadnych programow pomocniczych. A teraz czekam 10min(robie lekcje ipt.) i jestem :] mnie sie to podoba. Ale nie wiemjeszcze czy, a raczej ktore, nowe potworki sa dla facc. Bo z doswiadczenia domyslam ze nie wszystkie ^^
Jesli chodzi o loot bagi to sie niemartwie. Zawsze sie ktos do pomocy znajdzie >:]
Hahahahah.. jak mowilem na IRCu, ze sie nie ta ropnac lootbaga na gore, to sie ze mnie smiali i mowili, ze sie da. Nawet Scorcerer mowil, ze lootbaga da sie ciagnac :P HAehaeha.. jednak sie nie da. MECZYLEM SIE GODZINE, ZEBY WYCIAGNAC GO NA GORE, A I TAK SIE NIE UDALO. A zawsze udawalo sie za (gora) drugim razem..
Vegefa Ziom
16-12-2004, 11:52
Z tego co myślę, to pacc po prostu kładzie loot baga pod sibie i daje exani terę, i teraz loot razem z nim od razu na górę szybuje czy trzeba jeszcze doropać go?
@Topic
Bez wątpienia wygląd DSM, był taki ładny, że aż można się było przy jakimś domq zatrzymać i podziwiać, a teraz utani gran hur i w uciekać..
Soli von Master
16-12-2004, 12:22
co mi sie niepodoba:
-mniej expa za guarda
-mozna wykopac scaraba:P
-GS jest z***any (pokemon?)
co mi sie podoba :) :
-wyglad beholdera :)(fajna animacja :) )
-nowe potworki (Crypt Shambler<--moj ulubiony :) )
-nowe questy
-dokonczone krypty w ank
-nowe itemki (min fajka wodna :P )
-lista killsow ^^
Co do kolejki to:
1) mam pacca :)
2)na infernie nigdy server nie jest zapchany :)
Co mi się podoba:
-Nowe wyglądy potworów, wszystkie moim zdaniem są ciekawsze
-Nowe wyglądy przedmiotów, nie są szczególnie rewelacyjne, ale przynajmniej jakaś zmiana.
-Nowe potwory, im więcej tym lepiej ;)
-Crystal Coins, w końcu nowa jednostka monetarna :)
-SKILLBAR, idealne rozwiązano problem!!
Co mi sie nie podoba:
-tyle tylko, że chyba cipy robią wszystko żeby wyżreć z ludzi kase (większość dodatkowych rzeczy ONLY FOR PREMIUM ACCOUNT)
Co mam w d***:
-System kolejek, mi jest obojętnie, bo i tak będe miał PACCa, a pozatym mi te kolejki pasują - dłużej się loguje, ale w tym czasie moge czytać forum :D
-Ten cały system anty-missklickowy, ogólnie zmiana TYLKO na dobre, ale patrz podpis (non pvp server)
-Mniej expa za guardy, raz, że na nie nie poluje, a dwa, że to tylko 15 expa
slimaczek
16-12-2004, 13:24
Niektore sa potworki dla facc nowe ale nie wiem czy tlyko w najazdach. w kazdym moze radzie w ab byl najazd teraz skumksow albo bobrow (po angielsku pisze badger). Wreszcie jakies normalne rysunki niektorych rzeczy, ale beholder i tak zostawiam ten co zrobil izu , battle axe tez nie jest dobry. Wkurza mnie to ze sie nie da lootbagow wciagnac na gore ;-(
Dobromiła
17-12-2004, 20:37
Jak się może komuś kolejka nie podobać?
No chyba że jest oszustem X(
Ja nareszcie mam pewność że prędzej czy później się zaloguje, a nie będę musiała klepywać te p... hasła bez żadnej gwarancji sukcesu
Pozdrawiam wszystkich uczciwych!!
(właśnie się zalogowałam :) )
Kamillek
17-12-2004, 21:13
Mi się system kolejek podoba i wcale nie musze czekać długo wieczorem maksymalnie pól godziny.
Zauważyłem też jedną zmianę jak trenie z kolegą i mnie wyżuci (net siadzie i zaraz się naprawi) to odrazu sie loguje (przed updatem jak cie wywaliło i byles online to i tak pisalo To many players. ...) Teraz tak już nie ma :D
EDIT:
Teraz znalazłem jeszcze jedną rzeczy skill bar MOŻNA sxhować wystarczy kilknąć prawym guzikiem na skilach i schować wszystko albo tylko wybrane
Podoba mi sie:
Kolejka bo logowanie nie zajmuje mi już 15 mi wpisywania na okrągło hasła tylko raz se wpisze i czekam 30 min ale w tym czasie robie co mi sie podoba
a i tak wiem że sie zaloguje
-Nowe rzeczy do domków i syste obracania nimi(w życiu mało przydatna czynność raczej taki bajer)
-nowe questy na ankharum czy jak to sie tam pisze ( ale i tak uważam że ank to najwieksza porazka CIP)
-wyglądy niektórych itemów i potworów(crusader h, dark arm, bone shield, beho, GS) też bajer całkiem zbedny nie wnoszacy nic do gry
-Cristal coins
-Święty Mikołaj dzieki czemu zostaną uciete tematy typu "gdzie go znaleść"
-Skil bar
-System PK sie poprawił
Co mi sie nie podoba
-wygląd niektórych przedmiotow i potworów(DSM, Dwarfen S, i kilku jeszcze) też bajer
-Nie da sie ropować loot baga
-nowa forma platności pacc w euro/to przy okazji
-najazdy na mista cociaż dotąd nic poteżnego niczego nie najechało
-Był taki temt "grudniowy UP raj dla facc" raczej gudniowy UP porażka facc
-i kilka innych rzeczy
KOMENTARZE PLX
Wszystko rosnie zostawilem postac na zabawie z 2 cycami w bezpiecznym mejscu i przez 8h shield wskoczyl o 12 punktow.
Bylm ubrany na full(dsm,golden legs,demon shield) :)
Rincewind
17-12-2004, 21:52
kolejka nie jest taka zla, chociaz kiedys wbijalem sie szybciej nawet w godzinach szczytu. Przynajmniej teraz nie musze na okraglo klepac numerkow. Nie wiem jak moze sie komus nowy wyglad beholdera nie podobac. Przeciez stary byl tragiczny wygladal jak fosforyzujacy zielony glut, teraz jest o niebo leprzy.
Zdaje mi sie albo ja mam lagi na kompie albo serwery sie pieprza bo jest duuuzo kickow(nie bylo na milo kicku przy Demonie) X(
Lord_Nerevar
17-12-2004, 22:12
Hmmm mi tam update się podoba XD, kolejka spox max czekanie 30min. bez psucia myszki ;) , co do grafiki to nowe zeczy sa ladne (oprucz pajaków -zbyt podkolorowane , oraz DSM SZOK ) tylko nie pasują do reszty która jest prosta, a te sie wyróżnaiją i nie pasują. chociaz moim skromnym zdaniem niektóre zeczy śa niepotrzebne (anty lootbag ;) , niektóre nowe grafiki, i ta piącha na światach non PvP jest bezużyteczna ;] )
Deaf Scream
17-12-2004, 22:20
w sumie jeszcze duzo nie gralem, pac sie skonczyl,..wiec moje wnioski...z tego co wiem .crusader swietnie wyglada, wiekszosc broni ,tarcz ...ogolnie equip..tez fajna....zawsze to cos nowego, ...kolejki sa ok ...bo nie trzeba pisac tego glupiego hasla..konkretnie to wklejac go :P a oczekac kazdy moze...dzieki temu mali idioci ...nie beda sciagac proxy,...i dzieki temu bedziemniej tematow zostalem shackowany pomozcie :>
podobaja mi sie tez nowe potworki..ale jeszcze z nimi nie walczylem...pac trzeba zalatwic najpierw:P..a ten kto powiedzial ze ankh jest porazka cipow...mylisz sie chlopie oj strasznie sie mylisz...tylko wiedziec trzeba gdzie i czego szukac..... dam tylko to o czym kazdy wie...reszty nie :P ... smoki w ankh sa swietne dla kazdej profesji mozna spokojnie na najwiekszym spawnie lurowac po 1 do "koleczka" :P tam 1 raz nabilem 51 lv moim knightem
a co mi sie nie podoba??? jeszcze nic..oprocz mojego po..anego dostawcy internetu..no ale jak sie musi miec tanio to chyba nie mozna nazekac.......ale jakos domnie to nie dociera i nazekam :P
Nie ma zlych :) wszystko jest spoko...
Ale jest jedna wada: Bh pakuje w ciebie wiecej Sd
Centaurek
19-12-2004, 19:57
Wiecie co ? Zmieniłem zdanie:
1.)Kolejka jest dobra - nie trzeba używać żadnych Proxy itp - śmieci do śmietnika...
2.)Wygląd rzeczy mi się podoba - dark armor fajny, dsm i dsl też ładne :P
3.)Potworki lepsze - już nie te pixelowe pajączki...
4.)Ochrona przed missclickiem - już nie będzie MYSCLAK PLX NO ATACK...
5.)Wady - guardy...
I już chyba nic więcej...
Ładne te ustrojenia domkooff :D !!
Ja wam powiem że nie wszędzie lootbaga nie można ropować. Dzisiaj ( ofkolz, przed tym %^#$%$#% resetem elysii) ropowałem baga z troll caves koło Thais i po drabinkach dalej można ( nie wiem jak z dziurami, ale jak stał na dziurze szkielet to nie mogłem ropować się ). Druga sprawa wiem że przy takich ilościach dwarfów jakie są w Kazzo te 15 xp robi różnicę, ale to naprawde bardzo mała strata (omg 165 xp za stwora, to bylby mój rekord). Kolejka jest fajna i jeżeli przez jedną kolejkę się nie posuwasz to na pewno posuniesz się w następnej, z wyjątkiem nr 20-1. Raz w ciągu 30 sek z50 przeniosło mnie na 24! Ale jednak dla mnie też jest porachą to, że NOWE potwory są tylko dla Pacc, ale Euro łatwiej i taniej dostać niż dolary, no nie??? Skillbar to dobra zmiana, daje motywaję ( ok, to już tylko 2 utevo luxy do 4 mlvl...itp) i ułatwia skillowanie. Mnie jako 8 lvlowca nie obchodzi wygląd DSM, bo i tak przez 2 miechy przynajmniej go nie zdobęde :p . Zmieniony wygląd innych itemów i potworów nie jest zły, ale takie np studded legsy(płaskie, dwuwymiarowe) niezbyt pasują do trójwymiarowego chain armora. Panowie CiP-soft, jak zmieniać, to wszystko! Przecież jest wielu twórców z których można brać przykład i prosić o współpracę, wystarczy się rozejrzeć po tym forum. Najazdy potworów- pyt. KIEDY będzie na Thais??? Bo na razie to lipa. Ogólem nie jest źle, ale wszyscy narzekają, że ten update to jest tylko do przyciągnięcia ludzi do Pacca. Dobrze, ci ludzie mają rację, ale przy okazii CiP-soft sprawił, że Pacc jest bardziej przystępny, dla drogich userów tego 4um.
Centaurek
20-12-2004, 14:34
@up
A przy okazji najazdów...trudno powiedzieć kiedy na jakiekolwiek miasto będzie zajazd...to tak NAGLE, może akurat wtedy kiedy ciebie nie ma. Obecnie jak przesiedziałem troche od update'u ANI RAZU nie widziałe napisu "XXX is under attack"...
co do wchodzenia na kolejke ... łącze sie jakies 40 min jestem 1 i wyskakuje ip ban . straszne .... a i jeszcze jedno . straszne problemy z servami . padaja co 10 godzin akurat po up date
@up
A przy okazji najazdów...trudno powiedzieć kiedy na jakiekolwiek miasto będzie zajazd...to tak NAGLE, może akurat wtedy kiedy ciebie nie ma. Obecnie jak przesiedziałem troche od update'u ANI RAZU nie widziałe napisu "XXX is under attack"...
a ja widzialem bylo to takie cos " rats plauge ( cos takiego nie znam sie dobrze) to thais i okazalos sie ze 20 ratow szlo ;)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.