Pokaż pełną wersje : Axe czy sword? Zmieniać?
Karol4722
08-11-2008, 10:20
Mam troche dziwny problem :P
Mam wyskillowany sword na 54/54 i mam 23lvl i właśnie zastanawiam się czy nie zacząć skillować na axe. Sword ringi są drogie a axe taniutkie, jest dużo lepszych axe od swordów, mam teraz crimson sword później bede miał bright sword a co potem? Jaki nastepny sword?
Zmieniać?
relic sword, mystic blade, justice seeker, avenger, magic sword, emerald..
nie zmieniaj, nie warto.
za te pare godzin skillowania wbijesz 60/60~
Nie chce zaśmiecać forum kolejnymi tematami wiec Gram w tibie od 3 lat ale knightem (prawie) nigdy (1 raz w zyciu jak grałem toi knightem byłem i nie bardzo wiedziałem o co kaman ) Co wybrac sword czy axe gram na menerze i co wybrac na początek i ile przeznaczyc funduszy ???
POzdrawiam I liczę na odpowiedz Kojitsu :D
Nie chce zaśmiecać forum kolejnymi tematami wiec Gram w tibie od 3 lat ale knightem (prawie) nigdy (1 raz w zyciu jak grałem toi knightem byłem i nie bardzo wiedziałem o co kaman ) Co wybrac sword czy axe gram na menerze i co wybrac na początek i ile przeznaczyc funduszy ???
POzdrawiam I liczę na odpowiedz Kojitsu :D
nie ma znaczenia czy wybierzesz sword czy axe... mają podobny atk, dostępność i cenę...Weź czym ci lepiej będzie grać...
Dla przykładu...grałem knightem w axe (73/73) i jakoś ten typ broni mi się nie podobał. Moim "marzeniem" było pójść w trenowanie walki z użyciem obuchów i właśnie tym razem moją postać będzie bić z obuchów (zawsze sobie wyobrażałem moją postać biegającą z legendarnym tunder hammer ;) )
Richard56
10-11-2008, 07:43
Wybierz sword, a jeśli chodzi o ringi to sword ringi są bardziej dostępniejsze niż axe ringi
sebastiano
10-11-2008, 08:29
Wybierz sword, a jeśli chodzi o ringi to sword ringi są bardziej dostępniejsze niż axe ringi
Czy ja wiem ,axe ring jest bardziej dostepne ,a wracając do tematu to nie zmieniaj stylu broni już warto ten czas poświecic na 60/60 - do sworda.A jeśli znudził ci się sword ( tak jak mi ) to graj axe lub obuchem ale następna postacią bo teraz nie warto :baby:
a ja wam powiem tak teraz to lotto cyzm sie bije bo bronie i tak z questa chyba tam na 120 lvl sa takie same w statach a kiedys to axe najlepszy bo sca.
PS: swordy smierdza ;]
Lord_Piterek
10-11-2008, 10:36
nie zmieniaj naprawde wbijesz 40/40 i bedziesz zalowal straconego czasu bo sie wydaje bardzo monotonne
Kazami_Kemo
10-11-2008, 20:01
Nie opłaca się na tym charze czyli tak jak koledzy up. Możemy zamknąć temat?
Kurczakos
10-11-2008, 20:29
Nie opłaca Ci się robić reskilla.
erranero
10-11-2008, 20:32
ja ci powiem tak:
jak juz wybrales swordy to juz nie zmieniaj, ale na przyszlosc proponuje zaczac clubami ... gralem juz kazdym typem broni i po 60 fajnie wychodzilo clubem ...
potem jak latasz z wh to juz konkretne hity siadaja a to tanie jak primy na granicy 8o
http://tibia.pl/poradniki/1120047 - link do poradnika dla kina
No to podsumuje zeby bylo latwiej ;]
Sword
Plusy:
+ Tani
+ Ice Rapiery
+ Wiele legendarnych broni
+ Ciężar
Minusy:
- Drogie ringi
- Brak odpowiedniej broni po wyjściu na mainland
- Średnia ilość punktów ataku
Axe
Plusy:
+ Największa liczba punktów ataku
+ Bardzo tanie axe ringi
+ Dosyć tanie
Minusy:
- Ciężkie
- Na nowych światach ciężko jest zdobyć FA lub DL
Club
Plusy:
+ Bardzo tani
+ Bardzo łatwo dostępny
+ Łatwo jest się dostać do TOP10 na serwerze J
Minusy:
- Mała liczba punktów ataku
- Po 100lv dalej bijemy z warhammera / skullstaffa (Do momentu wykonania POI - więc nie prędko)
Club
Minusy:
- Po 100lv dalej bijemy z warhammera / skullstaffa (Do momentu wykonania POI - więc nie prędko)
ni hu hu...tylko na nowych serwerach nie ma poi quest service...na pozostałych już są dość często :P...kasę na to zbieramy robiąc lootbagi ;)
Club
Plusy:
+ Bardzo tani
+ Bardzo łatwo dostępny
+ Łatwo jest się dostać do TOP10 na serwerze J
Minusy:
- Po 100lv dalej bijemy z warhammera / skullstaffa (Do momentu wykonania POI - więc nie prędko)[/QUOTE]
hahah przeciez jest cos takiego jak arena? mozna z niej miec blassed sceptre ktoro ma 47 atk!!
i jeszcze dodam dwa slowa - Obsidian Truncheon.
nie przyszło do głowki, ze ten poradniczek jest troszeczke przeterminowany?
@topic
bierz co chcesz, nie poczujesz zandej praktycznej roznicy
Tropic_09
11-11-2008, 18:17
relic sword, mystic blade, justice seeker, avenger, magic sword, emerald..
nie zmieniaj, nie warto.
za te pare godzin skillowania wbijesz 60/60~
Pominąłeś Assassin Daggera... :D
@Topic
Nie zmieniaj.
Swordy nie mają aż takiego wielkiego atk. ale Obrona zajebista :P
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.