Pokaż pełną wersje : Netia - plusy i minusy
Stanley'o
08-11-2008, 13:20
Jak w temacie, mam zamiar zmienic moj dotychczasowy internet (multimedia, kablowka) na netie. Od dluzszego czasu (okolu dwoch miesiecy) na multimedii w nic nie mozna normalnie pograc - w tibii lagi od 11 do 24, w cs/dods pingi skacza do 200-300, gdzie normalnie byly w granicach 50ms.
Dlatego wlasnie chce zmienic internet i wszyscy mi polecaja netie. Czytalem na kilku roznych forach i w porownaniu do na przyklad neostrady jest bardzo malo skarg na uslugi netii. Czytalem tez na tutejszym forum opinie o netii i rowniez nikt sie nie skarzyl (co prawda te tematy byly sprzed roku, ale zawsze).
Po tym dlugim weekendzie mam zamiar zlozyc zamowienie i chce sie tylko upewnic. Dlatego uzytkownicy netii, prosze o wypowiedzi i swoje opinie na temat tego internetu. Dziekuje i pozdrawiam
Limit ściagania jest podobno bardzo mały.
Że co proszę?
/Topic : Netia jest po lini TP ADSL czyli będzie działała tak samo jak neo i inne, więc polecam popytać kolegów obok posiadających internet TP'a ADSL jak on się sprawuje.
podobno limit sciagania mial zostan zniesiony poniewaz unia chciala naniesc kary. bylo tak w przypadku neostrady.
Ani w neostradzie ani w netii nie ma żadnych limitów ściągania. W neo znieśli już to ze 2 lata temu a w Netii nie pamiętam czy było kiedyś coś takiego.
Kropkanadi
08-11-2008, 18:21
Neostrada nie jest aż taka zła , ja zamówiłem ją 3 miechy temu i śmiga aż miło popatrzeć , w tibi 0 lagów , w csie pingi ~35 ms ( oczywiście na europejskich serwerach ) prędkość 1mb , jest dostępna 24/7 , na prawdę polecam ! Sam się obawiałem co do założenia jej , ale zostałem mile zaskoczony :)
/Topic : Netia jest po lini TP ADSL czyli będzie działała tak samo jak neo i inne, więc polecam popytać kolegów obok posiadających internet TP'a ADSL jak on się sprawuje.
Nie orientuję się za bardzo w tych sprawach, ale wydaje mi się, że jakość usług internetowych nie opiera się jedynie na jakości linii, jakimi przesyłany jest sygnał.
Mazur199
08-11-2008, 19:55
kumpel ma netie i skarzyl sie, ze przy kazdym ataku gdy buczy mu firewall netia automatycznie sie rozlacza,nie wiem czy to prawda
Wigon'Saris
08-11-2008, 20:28
Netia rox sam mam netie 1mb i polecam sprawny i stabilny internet
co do limitów takowych brak
i na bank nie mam problemów takich jak użytkownicy neo wiem bo korzystam z tego internetu już 3 lata.
Mogę z czystym sumieniem polecić netię i dodatkowo nie ma takiego głupiego programiku jak neo
Pozdrawiam.
Davido16
08-11-2008, 20:33
Netia rox sam mam netie 1mb i polecam sprawny i stabilny internet
co do limitów takowych brak
i na bank nie mam problemów takich jak użytkownicy neo wiem bo korzystam z tego internetu już 3 lata.
Mogę z czystym sumieniem polecić netię i dodatkowo nie ma takiego głupiego programiku jak neo
Pozdrawiam.
Lol, po co mówisz o czymś, o czym nie masz bladego pojęcia? Neo mam 5 lat i jakoś nie miałem ANI RAZU z ich powodu problemu, a tym bardziej nigdy nie korzystałem z jakiegoś głupiego programiku, bo wystarczy umieć skonfigurować połączenie.
Zadowolony posiadacz Netii 640 (z planem upgrade'u na 4 MB) mówi: kupuj w ciemno : )
Nie polecam. Kumpel miał problemy przy expieniu/padał swojego czasu dosyć przez netię.
czerpalem net od wielu dystrybutorow i jedyne co mi sie nasuwa aby was ostrzec to nie bierzcie od sieci komorkowych neta z tym co ja sie spotkalem to dno poczawszy od iplusa(download 3-20kb/s) itd, bylem zainteresowany netia, juz nawet byla u mnie ekipa ale okazalo sie ze nie moge miec lipa z tym ze trzeba oplacac zajmowana linie z tego co pamietam to placi sie dodatkowo 50zl~ praktycznie za nic, mozna miec tez stacionarny ale to tam takie dziadostwo naciaganie..
a takie pytanie ogolne ludzi z calej polski z pewnoscia nie przyenisie efektu, bo u jednego cudenko jak marzenie a u drugiego szajs i tibijskie deady na codzien o.0
Stanley'o
09-11-2008, 01:31
biorac pod uwage wszystkie opinie ktore uslyszalem/przeczytalem przez ostatnie 2-3 dni prawdopodobnie stane sie abonentem netii w najblizszym czasie :)
Technicznie neostrada i net z netii to to samo, ba, idzie nawet po tych samych laczach. Netia dla swoich klientow DZIERZAWI linie, wiec nie ma roznicy, czy wezmiesz neo, cze netie. Roznica jest tylko cennikowa.
I nie ma sensu pytać ludzi o opinie. Jedni nigdy nie maja problemow z neo, inni maja je stale. Na neo jest tyle skarg tylko dlatego, ze naprawde duzo ludzi neo posiada. W porownianiu z neo netia to maly pikus.
Nie wiem czy netia oferuje cos takiego, ale TP za posrednictwem BL 9393 zapewnia przyszlym klientom darmowy wywiad techniczny, gdzie monterzy okreslaja czy i jaka predkosc moze byc na danej linii byc swiadczona(o ile masz linie telefoniczna w domu).
Wiec jak jasno chyba udowodnilem wyzej, nie ma sensu pytac w przypadku o to jak dziala, zbyt wiele jest niewiadomych. A temat zamykam.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.