Pokaż pełną wersje : [Sonda] Jaki kanał ma najdłuższe reklamy ?
Najarana'Madzia
12-11-2008, 08:42
Jaki gw was kanał ma najdłuższe reklamy? (poza telewizją trwam bo tam cały czas reklamy :P)
To przecież w Polsacie codziennie lecą fajne reklamy,z krótką przerwą na film...
Pamiętam jak kiedyś oglądałem Milionerów, to reklama trwała dokładnie 17:39. Specjalnie mierzyłem czas stoperem. =)
K.Jay
Na niemieckim RTV kiedyś jedna trwała około 30 minut :P
Inny.
30 minut? Takie to i na TVNie bywają. ;]
Lechista
12-11-2008, 10:46
Dokładnie xD Pamiętam właśnie w milionerach, zaczęły się, szybko wybrali gościa do grania, może nie mineły 3 minuty programu, a tu już 15 minutowa przerwa. Czasem zapominam co w danej chwili oglądam xD
Jest TvN Meteo, Turbo, Style to czemu nie ma TVN Reklamy?
Ps. Przepisy mówią, że w ciągu godziny nie może byc więcej niż 15 minut reklam
Dokładnie xD Pamiętam właśnie w milionerach, zaczęły się, szybko wybrali gościa do grania, może nie mineły 3 minuty programu, a tu już 15 minutowa przerwa. Czasem zapominam co w danej chwili oglądam xD
Jest TvN Meteo, Turbo, Style to czemu nie ma TVN Reklamy?
Ps. Przepisy mówią, że w ciągu godziny nie może byc więcej niż 15 minut reklam
A po co, skoro na wszystkich TVN jest więcej reklam, niż na jedynce całych programów, filmów, etc :P
Pamiętam jak TVN miał szyld "Tylko jedna reklama" a tu 20 min reklam było ;x ;o
Uroki polskiej TV
Kurczakos
12-11-2008, 13:25
pooooolsat
Najarana'Madzia
12-11-2008, 13:38
mnie tvn podpald tym ze:
ogladalem raz matrixa no i ogladam ogladam i ciekawy moment jakis byl i ciach reklamy (a chyba z godizne nie yblo) no to mowi benda dluegie -.-
to poszedlem sie wykompac no i zasiedzialem sie w wannie i tak siedze i siedze z 15 minut i sobie przypomnialem ze film leci ! no to rach ciach wytarlem sie i lece do teleewizora i patrze a tu reklamy no i pytam sie taty czy juz (cos tam sie dzialo czy juz sie stalo).
A on ze to nadal te same reklamy no to ja rach ciach jesc odgrzany obiad przychodze a tu dalej reklamy no chyba z 30 minut trwaly ! idze jobla dostac ! :P
sphinx123
12-11-2008, 14:13
Zdecydowanie TVN, dla przykładu ostatnia emisja Powrótu Króla...
polsat... wedlug mnie tam sa najdluzsze reklamy
Wylansowany
12-11-2008, 15:03
Działa to w dwie strony - im więcej reklam, tym więcej kasy, tym więcej możliwości na zrobienie koljnego show, który będzie oglądało miliony Polaków, a i tak będzie do...
Teoretycznie na TVN, chociaż złośliwi powiedzą, że i na Trwam są największe reklamy...
tvn, bo polsatu prawie w ogole nie ogladam
Polsat denerwują mnie to...
Sam program Milionerzy trwa 30 minut a z reklamami godzine:(. Oddałem głos na tvn
Gdy oglądamy jakiś film bądź serial, reklama zawsze pokazuje się z najlepszym momencie, w scenie w której jest duża napięcia. Już myślimy że coś się wydarzy a tu reklama, np. Skody. I ta reklama nam się utrwala w pamięci. Zostało to potwierdzone naukowo.
K.Jay
Ja straciłem zaufanie do wszystkich "typowo Polskich tv" i oglądam już tylko programy na discovery viście, choć muszę przyznać że oba największe autorytety też idą w psy. -- (tzn. więcej reklam)
Łoo, niech tak jeszcze robią to ja będę wracać do tv tylko po to aby się pośmiać z wiadomości.
Zdecydowanie Polsat. Nie dość, że najdłuższe, to jeszcze najczęstsze. Przez to film trwa ok. o 1/3 dłużej niż powinien.
Gdyby polsat i tvn podniesli cene za czas trwania reklamy, to swiat bylby o wiele lepszy. co wcale nie oznaczaloby strat dla obydwu.
btw polast, jak dla mnie najgorzej.
Marcin24
12-11-2008, 17:14
Chyba większość wyżej nie ogląda Polsatu, tam dopiero są seanse reklam.
Kiedys ogladalem polsat, ale te reklamy po 20min+ przy filmach to byla porazka. Dobrze, ze jest taki kanal jak TVP 1 czy 2, gdzie podczas filmu nie ma reklam.
Najarana'Madzia
12-11-2008, 17:28
albo HBO :P
czy canal + film :D
albo darkwarez.pl :P?
No, tylko oprócz braku reklam w tvp nie widzę nic fajnego, raz na bardzo długi czas puszczą dobry film, a tak to same "M jak miłość, "Moda na sukces" i inne shity.
Reklamy to żenada, ale jak ktoś już słusznie powiedzał:
reklamy = kasa
kasa = nowe filmy
Trzeba wytrzymać :<
@topic
Polsat _/
Tibijczyk
12-11-2008, 17:56
Chcesz obejrzeć swój ulubiony film trwający 90 min w 2 h? Teraz to możliwe!!! Wystarczy że będzie leciał na Polsacie...
Najarana'Madzia
12-11-2008, 17:58
Chcesz obejrzeć swój ulubiony film trwający 90 min w 2 h? Teraz to możliwe!!! Wystarczy że będzie leciał na Polsacie...
rawie jak reklama :P
Wszyscy tak narzekają na reklamy... Jak przyjdzie mi oglądać film trwający 90+min na tvp BEZ reklam to myślę, że skonam ;[ Ni tu siku zrobić, ni się napić, ugotować obiad, wykąpać się, pójść do pracy, wbić 100 lvl na tibi...
Pamiętam jak TVN miał szyld "Tylko jedna reklama" a tu 20 min reklam było ;x ;o
A właśnie, dokładnie to...
Tylko jedna reklama, pach, zapowiedzi programów, pach, seria reklam, pach, zapowiedzi programów(prawie napiszałem "reklam" :D ), pach, tylko jedna reklama... I pół godziny schodzi.
@Ulrikk
Ha! Dlatego nie lubię kina. ;]
Wszyscy tak narzekają na reklamy... Jak przyjdzie mi oglądać film trwający 90+min na tvp BEZ reklam to myślę, że skonam ;[ Ni tu siku zrobić, ni się napić, ugotować obiad, wykąpać się, pójść do pracy, wbić 100 lvl na tibi...
gorzej jak człowiek specjalnie zrobi wszystko wcześniej żeby w spokoju obejrzeć film, usiądzie wygodnie w fotelu, rozprostuje nogi i ciach, już reklamy_/
Mniej więcej tyle samo, aczkolwiek Polsat rzadko oglądam. Raz na kilka miesięcy, dlatego głosuję na TVN. ;)
CingCiong
12-11-2008, 18:50
nie oglądaliście chyba RAI (taka włoska telewizyja, której właścicielem jest premier włoski), tam to dopiero jest hicior. Nie mówię tu o długości reklam, ale puszczają je troszke tak..hmm..bezsensownie. Pamiętam jak kiedyś puścili reklame na meczu w momencie gdy był wykonywany rzut rożny, z którego wpadła bramka:). A co do tych wymienionych to jak w temacie Polsacik chyba przoduje w tej materii. Ich best hit to:
1. Napisy początkowe filmu (ok. 5 min)
2. Reklamy (ok.5 min)
3. Wprowadzenie do początku akcji (ok.5 min)
4. Losowanie LOTTO + reklamy(20 minut, bo to była środa)
I wtedy film 80 minutowy puszczali ponad 2h 30 min.
Acha, z tymi reklamami to zaczynają stopować po północy (zwłaszcza na TVN np. Piłę w zeszłym tygodniu to przerwały chyba tylko 2 reklamy i to takie typu mała kupa, o dużej nie było co marzyć)
Biohazardd
12-11-2008, 19:10
W tvnie, tam leci 45 minut filmu i reklama 15 ~minut
a w polsacie 25 minut filmy i reklama 10 ~ minut
Vanhelsen
12-11-2008, 19:13
Wy i tak nie narzekajcie, bo jakiś czas temu był pomysł, by wbudować w telewizor specjalny system który blokuje możliwość zmiany kanału gdy leci reklama. Tak to można przełączyć na inny kanał, a co by było gdyby ten system wprowadzono? Telewizora też pewnie nie mógł byś wyłączyć, a jak byś wyciągnął wtyczkę to jakiś wewnętrzny zapasowy zasilacz w TV by się znalazł, wyszedł byś z pokoju to jeszcze telewizor zaczął by ciebie gonić :x
strach pomyśleć co ta reklama robi z mediami :x
Najwięcej reklam jest chyba na Mango 24:baby:
piternet
12-11-2008, 19:35
Najwięcej reklam jest chyba na Mango 24:baby:
Lol xD
@topic
TVN, bo częściej oglądam... Ale czasem puszczą naprawdę krótkie reklamy, szczególnie w nocy ;) Najdłuższe wieczorem 8o
tvn, tez bardzo rzadko ogladam polsat. chyba ze polsat2, bo od 23 fajne seriale leca : p Świat wg. Kiepskich, Rodzina Zastępcza i Daleko od noszy : D
Najarana'Madzia
12-11-2008, 19:57
tvn, tez bardzo rzadko ogladam polsat. chyba ze polsat2, bo od 23 fajne seriale leca : p Świat wg. Kiepskich, Rodzina Zastępcza i Daleko od noszy : D
i playboy?
yy nie to na tv4 :P
(w piatki o 23 jak by kogos ciekawilo :P)
wyszedł byś z pokoju to jeszcze telewizor zaczął by ciebie gonić :x
Usmialem sie :PP
ale ta technologia idze w góre :P
Mapa_Europy
12-11-2008, 22:20
i playboy?
(w piatki o 23 jak by kogos ciekawilo :P)
Ostatnio był o wampirach... Ja lubie takie filmy.
-Gdzie byles?
-Czy to wazne? - I juz sie bzykaja. Niestety na takich tez czasem puszcza reklame w czasie akcji. Jesli wiecie co mam na mysli
Articuno
12-11-2008, 23:13
TVN miedzy Faktami, a Sportem i miedzy Pogoda i "Uwaga".
a co do filmow w TV? Zenada, kiedy bedzie Ojciec Chrzestny, Forrest Gump, Scarface, Chlopcy z Ferajny? Nie, lepiej, co pare meisiecy pokazywac Matrixa.
A mnie najbardziej wkurzyła kiedyś taka akcja. Siedzę sobie, oglądam bodajże Władcę Pierścieni (na TVN'ie), a tu BUM reklama. Widzę napis "Tylko jedna reklama", to myślę sobie - chj zostanę. Chyba nie muszę mówić, co sobie pomyślałem po 10 minutach (czyli po ~15 reklamach)...
Serious Sam
12-11-2008, 23:25
Lol, dobre^^
Ostatnio był o wampirach... Ja lubie takie filmy.
-Gdzie byles?
-Czy to wazne? - I juz sie bzykaja. Niestety na takich tez czasem puszcza reklame w czasie akcji. Jesli wiecie co mam na mysli
Wiemy, oj wiemy.
@topic
TVN i Polsat, nie widzę różnicy.
Właśnie, było coś takiego w TVNie - ''tylko jedna reklama'', o co w tym chodzi? Bo przecież jednej reklamy nie było.Można to tak kłamać widzów?
www.peb.pl
www.dvhk.pl
www.nedds.pl
I parę innych....i świat jest lepszy - chce film? godzinka i mam :>
Film zaczyna się w tv? coby się nie wkur... reklamami ściągam sobie własny i oglądam, czasowo wychodzi na to samo :)
Berbatov
13-11-2008, 14:35
Lol, dobre^^
Właśnie, było coś takiego w TVNie - ''tylko jedna reklama'', o co w tym chodzi? Bo przecież jednej reklamy nie było.Można to tak kłamać widzów?
Jeżeli powyższe zdanie zrozumiemy jako, tylko jedna przerwa reklamowa, sensu ono nabierze. I kłamstwem też nie będzie.
Pamiętam jak dziś. Druga edycja Ju Ken Dens. Puścili prgoram przedstawili uczestnników, pyk reklama zaczęła się tak gdzieś 9-45. A trwała do 10-15 lub 10-20. Cały czas puszczali ejden cykl reklam (w tym cały czas 3-4 zapowiedzi tych samych filmów) Po reklamach oświadczyli, że mają "awarię" sprzętu i przełożyli program na czwartek.
:cup: dla tvn
piternet
13-11-2008, 15:37
www.peb.pl
www.dvhk.pl
www.nedds.pl
I parę innych....i świat jest lepszy - chce film? godzinka i mam :>
Film zaczyna się w tv? coby się nie wkur... reklamami ściągam sobie własny i oglądam, czasowo wychodzi na to samo :)
Peb.pl RZĄDZI ;)
@Up
Wiadomo xD
Ale czasami czegoś nie ma to inne też się przydają xD
Serious Sam
13-11-2008, 16:49
Jeżeli powyższe zdanie zrozumiemy jako, tylko jedna przerwa reklamowa, sensu ono nabierze. I kłamstwem też nie będzie.
Ani jedna przerwa reklamowa, ani jedna reklama.
Zdecydowanie TVN bo jak zaczynają się reklamy to tylko mówić dobra to ja idę do kolegi(np. na drugim końcu miasta). :P
TVN choć na Polszmacie też jest dużo. A 'najlepsze' jest to jak oglądam film.. jest reklama a po reklamie 5 minut filmu >_<
Biohazardd
14-11-2008, 15:20
premium na rapidshare + www.darkwarez.pl i mata co chceta
sphinx123
14-11-2008, 16:21
premium na rapidshare + www.darkwarez.pl i mata co chceta
Tak tak. Po co pracujecie? Można ukraść i masz kase.
@topic
A MTV? Podczas south parku puszczają reklamy gdzieś z 3 razy <3 Mam bekę z reklamy Kardashianów xDDD MOM MOM MOM '__' !
Po co pracować jak można kraść? Sam nie wiem.
złodziej
Zalgadis
14-11-2008, 18:33
Telewizji nie oglądam od około 2 lat.
Ale z tego co pamiętam to TVN z reklamami wymiata xD
Na TVN'ie są często w uj... Na Polsacie za to są długie ( dwa bloki reklamowe + zapowiedzi między nimi O_o )...
@topic
A MTV? Podczas south parku puszczają reklamy gdzieś z 3 razy <3 Mam bekę z reklamy Kardashianów xDDD MOM MOM MOM '__' !
Signed. :D
Albo jak na MTV leci "Co na to tato?", to gdy pierwszy koleś puka do drzwi od razu puszczają reklamę. =D
K.Jay
Najarana'Madzia
15-11-2008, 22:59
co racja to racja ale widze ze na rowno idze tvn z polsatem :D
@all up: Hahaha, wyście chyba nie widzieli TV4. raz przeglądając To i Owo (dają tam oryginalny czas filmu i ile trwa film puszczany na danym programie) zobaczyłem film oryginalnie trwający 60 minut, a na TV4 trwał z goła 150 minut 0.0, to była jazda (dobrze że nie oglądałem xD).
wielkiejaja23
17-11-2008, 15:36
W Kanale Gliwickim sporo reklam pływa :baby:
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.