Pokaż pełną wersje : Paladyn a broń
mam pytanie jakiej broni ma uzywac paladyn na 55 lvlu ? bo widze kusze itp a ja dalej wale z royalek, chyba po cos te kusze zrobili
zalezy gdzie expisz np.
d-lair z blokerem to mozesz z power boltow a na taki "zwykly" exp to pospolite royal spearki (tanie)
i power boltami do kiedy ?
do zawsze...!qutwa szukaj, było argh!
w tym smietniku nic sie nie da znalesc...
Milten Magician
13-11-2008, 20:38
Ta, bo lepiej zrobić własny...
Royalki do 80 a potem ass stary i na frostach aż zaczniesz nimi żygać.
Jak dostane warna za karmienie trolla to jakiś modek oberwie.
Shellerini
13-11-2008, 20:51
solo to royal spears a z blokerem to power bolty najlepiej jest na 80 lvlu bo assasin stary dochodza ;)
no, i jeszcze o enchantkach nie zapominajcie. jak nie ma 80 lvl i trzeba bic w zwarciu pozostaja enchantki - zaden debil nie bije w zwarciu z arbalesta/crossbowa czy tam innych bowow - waste.
HubertPol
13-11-2008, 22:39
w tym smietniku nic sie nie da znalesc...
Tu cie musze poprzeć ; P
@top
jak idziesz expic sam to royal spearki jakis hunt power bolty ; )
dzieki temat do usuniecia najlepiej zeby nie bylo wiekszego burdelu
enchantki w moim odczuciu sa minimalnie gorsze od royalek
nie widze sensu zeby ich uzywac tym bardziej ze sa dosc drogie
idz na culty z royalkami ,a potem z e-sperami to zobaczysz roznice i sens ich uzywania........
1 sq zasieg wiekszy to malo bijac mooby waczace na dystans ?
do autora tematu.....wybocony char i nei wiesz co dalej bo sie waypointy skonczyly ?
LookamZzaRogu
18-11-2008, 20:03
Wielkie LOL.
To ciekawe dlaczego z mój best hit jest właśnie z enchanta, dlaczego biorę na hita dragon hatchlinga z enchanta, dlaczego na tibia.pl jest napisane "atak: 38", dlaczego na huncie w tym samym czasie trace o wiele mniej enchatnow niz royalek..? Jak byś używał dłużej enchantek to byś się do nich przekonał ;d
@topic
royal/enchanted spears, na hunty z blokerem power bolty, na 80 assasinki/power bolty
podliczylem sobie sredni hit w hydre wyszlo mi 117 z rs, 103 z enchanta , ~~300 z ass starsa.
Jakos slabiej bija. Moze porobie jeszcze testy na wieksza ilosc hitow to powiem.
LookamZzaRogu
18-11-2008, 20:21
Chyba jestes jedynym paladynem który miał takie hity O_o Może po prostu masz pecha ;p albo jak waliłeś z royalek to DSy łamały shielding hydr... nie wiem
Zrobie kilka pojde na cyclo i wam powiem :PP Aczkolwiek nie lubie ich, nie oplacaja sie
podliczylem sobie sredni hit w hydre wyszlo mi 117 z rs, 103 z enchanta , ~~300 z ass starsa.
Jakos slabiej bija. Moze porobie jeszcze testy na wieksza ilosc hitow to powiem.
Jak mogles z assasinki walnac ~300 na 55 lvlu? Prosze wytlumacz mi to. Moze sie myle ale chyba kazdy lvl mniej od wymaganego do uzywania danej broni to -2% damage tej broni, czyli na 55 lvl walisz 50% mniej niz powinienes na 80 z takimi skillami. Na 80 lvlu z takimi skillami moglbys walnac ~600, co na ten moment jest niemozliwe/nieprawdopodobne/no moze raz sie zdarzylo ;>(to zeby ludzie z forum mnie nie zjedliB))
Podsumowujac przestan nas wkrecac, bo albo robisz sobie jaja albo masz skille o ktorych moglby pomarzyc niejeden 150+ pall :baby::baby:
@down
Jesli tak, to dlatego w first poscie spytales sie o bron dla palka z 55 lvl?
Mistrzu zjemy cie. Sprawdz sobie name, mam 80 lev?
btw fajnie sie expi z power boltami ale sie nie zwraca przynajmniej mi sie nie zwraca
Ghost419
18-11-2008, 21:51
LoL przecież enchantki mają 38atk a royalki 35, więc jak mogą bić słabiej O_o? Noi rs ma 3 kratki zasięg a es 4 kratki.
Wielkie LOL.
To ciekawe dlaczego z mój best hit jest właśnie z enchanta, dlaczego biorę na hita dragon hatchlinga z enchanta, dlaczego na tibia.pl jest napisane "atak: 38", dlaczego na huncie w tym samym czasie trace o wiele mniej enchatnow niz royalek..? Jak byś używał dłużej enchantek to byś się do nich przekonał ;d
Nooo,bo juz myslalem ze to ja jestem dziwny :)
Moim zdaniem lamia sie rzadziej od royalek(ja obserwuje ilosc expa jaka wbijam na jakich sperach na tym samym respie xD) wala duzo mocniej ( moj max na skilu 86 to 303 w culta ale to bylo raz jak narazie xd) no i 50 e-sper waga 1k cap a 50 royalek 1250 cap jeszcze nie jestes przekonany ?
No palac e-spery mlvl zawsze sie wbije troszke extra xD
Tak jakby pudel wiecej bylo z enchantow.
Nooo,bo juz myslalem ze to ja jestem dziwny :)
Moim zdaniem lamia sie rzadziej od royalek(ja obserwuje ilosc expa jaka wbijam na jakich sperach na tym samym respie xD) wala duzo mocniej ( moj max na skilu 86 to 303 w culta ale to bylo raz jak narazie xd) no i 50 e-sper waga 1k cap a 50 royalek 1250 cap jeszcze nie jestes przekonany ?
No palac e-spery mlvl zawsze sie wbije troszke extra xD
No nie jestem bo nawet przez cala noc zrobie moze z 40.
Power bolty maja lepszy zasieg i wala duzo mocniej, duzo hitow jest +200 no ale kasa ;/ Nawet na bb island mi sie teraz nie zwrocilo. Ale exp przedni, 90k/h
Dragonit
18-11-2008, 23:18
Lipus - mistrzu, sprawdź kto się pytał o broń w 1 poście, a nie głupoty gadasz ...
Swierkownica
26-11-2008, 18:07
Własnie chlopaki jak to jest??? moglby ktos podac staty all spearow? albo gdzie je mozna zobaczyc? bo chcialbym zobaczyc roznicie w zasiegu, speara, hunting speara,rs, es. dmg znam obrona wiadomo 0 xD a i jeszcze cos slyszalem od goscia ktory chcial mi es sellnac ze one sie wolnej lamia ma ktos jakies statystyki % z lamaniem sie kazdego rodzaju spearow? Noi wage znam :P
http://tibia.wikia.com/wiki/Distance_Weapons
Zientarski
26-11-2008, 19:44
To do 80 lvl uzywać tylko royalek?
To do czego są te ulepszone kusze?
I czy oplaca sie chodzic z crossbowem i bez shielda? Jednak chyba latwo pasc.
To do 80 lvl uzywać tylko royalek?
To do czego są te ulepszone kusze?
I czy oplaca sie chodzic z crossbowem i bez shielda? Jednak chyba latwo pasc.
Moim zdaniem póki niedostępne łuki nie zostaną dodane to na razie można porzucić ten tym broni i amunicje do niego.
A więc tak
8-25 - speary, zwykłe, idziesz i bierzesz z valkirii
25+ -royal speary,
Używane bardzo powszechnie ze względu na to że mają sporo ataku i są tanie jak woda (15 gp sztuka)
Od 42 poziomu możesz używać enchanted spears... mają one 38 atk, o 3 więcej od royal spear i możesz je tworzyć zaklęciem dla pacc. Potrzebujesz do tego wykupić zaklęcie, wziąć zwykłą spear i wymówić czar(potrzeba 350 many na 1 sztukę). Używane na dłuższe wypady, mają zwiększoną wytrzymałość. Ale mogą być z powodzeniem zastąpione przez royal speary bo są one tańsze.
Co do kusz:
Dostępnych jest niewiele broni.
Modifited Crossobow-z questa na paccu ale niewarta uwagi, za dużo zachodu aby ją zdobyć
IronWorker-Bardzo dobra broń, możesz ją posiąść mając 80+ lvl, dostępna z The Elemental Spheres Quest.
Arbalest-dostępna z poi ale lepiej używać ironworkera(dość tania i dobra, łatwiej dostępna od IronWorker-a)
Royal Crossbow-Nagroda od inkiwizycji za wykonanie questa broń dla 100 lub 120 lvl + (nie pamiętam dokładnie)
Amunicja do nich:
Bolty-Jak mamy to wystrzelamy a co tam :p z raczej nieprzydatne jeśli myślisz poważniej
Power bolty- ot, to jest dobra amunicja :D 55lvl + i jakaś kusza i lecimy na większe hunty!
Infernal bolty-na naprawdę wielkie wydarzenia, nie dla zwykłych śmiertelników ;)
Podsumowanie:
8-25 speary
25+ royal speary
42 + możliwość używania enchanted spears ale royal spear są on wiele wiele tańsze od nich.
55+ crossobw + power bolty (jakieś większe hunty i jak masz kasę na nie)
Później aby zmieniamy kusze a amunicją pozostają power bolty.
Wspomagamy się royal spearami i enchanted spearami.
Cytat mojej starej wiadomości chyba powinien ci coś rozjaśnić...czyli jak się szuka to można znaleźć.
Kusza daje ci przewagę paru kratek co zapewnia ci większe bezpieczeństwo co w niektórych sytuacjach jest idealne.
jak masz 75 level to kup sobie arbalest i power bolty do tego i bedziesz ladnie bił, arbalest malo zwieksza hit ale dobra celnosc z niego jest.
Mam poziom 100+ i powiem wam, że z powrotem doceniłem poczciwe zwykłe bolty. Zbieram za darmo z archerów a korzystam z nich na cultach. Do tego oczywiście Arbalest. 0 waste i zawsze na plus, a poza tym ładny hit dochodzący do nawet 260+ :) Polecam Zwykłe bolty na monsterki trzymające na dystans. Jak dla mnie bolty i RS rox :)
Zientarski
26-11-2008, 23:29
Owszem na stronach o tibii jest napisane cos typu "zwieksza celnosc o 5%"
Ale czy to tak widac jak sie zmieni crossbowa na tego lepszego?
Jeżeli ogarniasz troche ta profesje, to prosze powiedz mi ile bede walil
crossbow + bolty
crossbow + power bolty
arbalest + power bolty
Ale chyba idac np. na dragony (jeden nie klopot - kilka na raz!) to bez shielda sie
pada, nie da sie chyba z crossem leciec?
Owszem na stronach o tibii jest napisane cos typu "zwieksza celnosc o 5%"
Ale czy to tak widac jak sie zmieni crossbowa na tego lepszego?
Jeżeli ogarniasz troche ta profesje, to prosze powiedz mi ile bede walil
crossbow + bolty
crossbow + power bolty
arbalest + power bolty
Ale chyba idac np. na dragony (jeden nie klopot - kilka na raz!) to bez shielda sie
pada, nie da sie chyba z crossem leciec?
Najsłabsze hity ma: crossbow + bolty, potem crossbow + power bolty, a najmocniejsze arbalest + power bolty.
Oczywiście, że bez shielda obrywasz mocniej (chyba wtedy sumuje się def. helmeta, legów, bootsów i arma), dlatego na solo z kuszy+bolty korzystam głównie na cultach. W większości różnych expowisk w zupełności wystarczą Royalki. Power bolty drogo wychodzą (700gp za 100 szt. a na hunta trzeba trochę tego zabrać) i z nich bije w teamie na Demcach, Frostach (czasem solo frosty z PB).
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.