PDA

Pokaż pełną wersje : Druga zapowiedź update'u.

Stron : [1] 2

neopostman
14-11-2008, 17:05
Jak już Cip wspominał w poprzedniej zapowiedzi, możesz się spodziewać kolejnych zmian dotyczących party.
Pierwszą nowością będzie party-chat channel, dzięki czemu będziesz mógł się szybko komunikować z członkami Twojego zespołu.
W przeszłości wiele graczy skarżyło się na to, że wgląd do loot'a jako pierwszy ma gracz stojący najbliżej potwora i reszta zespołu musiała polegać tylko na zaufaniu do niego. W najbliższym updacie zostanie wprowadzona funkcja, która będzie was informowała, jaki jest loot z tego potwora.
http://img510.imageshack.us/img510/4533/partylootwq0.jpg
W odpowiedniej ankiecie ponad 70% z was podkreśliło, że ich ulubioną formą zdobywania punktów doświadczenia jest expienie zespołowe. Wprowadziliśmy pewną zmianę odnośnie dzielenia expa. Przy potworach, które dają mniej niż 20 punktów doświadczenia ten system będzie chwilowo dezaktywowany. Dodaliśmy nową również nową funkcję, Party buff. Są to czary, dostępne tylko dla graczy z kontem premium, jednak będzie działać na osoby z darmowym kontem.
Czary te będą miały zasięg ogólny dookoła gracza.
http://img510.imageshack.us/img510/7037/partybuffes3.jpg
Każdy, kogo dotknie party buff zauważy stosowną informacje w pasku pod eq jako mała, zielona strzałka. Dodatkowo informacja ta będzie się ukazywała, w chwili, kiedy będziesz używał jakiegokolwiek pierścienia
zwiększającego twoją moc w dowolnym skillu.
http://img510.imageshack.us/img510/4025/partybufficonbr6.jpg
Mana, która będzie zużywana na czar będzie zależna od ilości graczy, których sięgnie. Im więcej wspólników, tym koszt many będzie większy.
Każda z profesji będzie miała inny rodzaj czaru. Rycerze będą mogli zwiększać tymczasowo skille, palladyni shielding a magowie magic level. Druidzi oprócz dotychczasowego leczenia, uzyskają nowy, który będzie zwiększał odnowę życie co 2 sekundy przez 2 minuty.
Oprócz tych nowości knighci i palladyni uzyskają nowe czary. Rycerze Protector i Blood Rage.
Czar Protector będzie podwajał shielding na jakiś czas. Jednak wtedy, gracz nie będzie mógł atakować danych potworów. Bloody Rage będzie mocno wzmacniał poziom ataku, jednocześnie bardzo mocno obniżając obronę.
http://img510.imageshack.us/img510/8999/knightswitchspellxi6.jpg
Palladyni za to zyskają czary Swift Foot i Sharpshooter .
Swift Foot będzie zwiększał szybkość gracza, uniemożliwiając jednoczesny atak. Dzięki czaru Sharpshooter palladyni zyskają distance fighting skill, przy czym częstość wyrzucania amunicji będzie rzadsza.
Kolejnym czarem dla rycerza będzie Charge . Dzięki niemu gracz będzie mógł dogonić cel z szybkością wiatru.
Palladyni będą mieli zdolność do produkowania run "Holly Misle".
Ostatecznie, druidzi zyskają produkcję run Wild Growth. Za jej pomocą będziesz mógł wyczarować wielką narośl, która pomoże ci uciec z opresji.

Xevo123
14-11-2008, 20:31
"pomorze ci uciec z opresji" ? chyba pomoże :)

Nie podoba mi się , że dodadzą runki dla paladynów... Wkurzyło mnie to nieźle.

Lasooch
14-11-2008, 20:33
Dzięki niemu gracz będzie mógł pomknąć z szybkością wiatru, zostawiając wroga w tyle.

To zdanie jest tak dennie i nieprawidłowo przetłumaczone, że aż się nóż sprężynowy nie tylko otwiera, ale w plecy wbija.

Dla porównania, oryginał:

When this spell is casted, they will run as fast as the wind for a few seconds, having no trouble anymore to chase an opponent that is about to run away.

I nie chodzi mi o to, że nie jest dosłownie, bo to akurat dobrze - chodzi o to, że przetłumaczone zdanie ma zupełnie inny sens.

Krivex
14-11-2008, 20:34
nieco bezsensowne te czary,uciec z opresji jak cie trapna m wallem to watpie ze cos to pomoze:baby:raczej na odwrut
party channel 9/10
nowe spealle dla pali 2/10
nowe spealle dla kina 6/10
holy missile 10/10
buffy 4/10
wild grow 5/10
ogulnie lipa

babcia666
14-11-2008, 20:37
Jakoś na tibia.com wygodniej mi się czytało te info... dużo wygodniej, nie wiedzieć czemu.
Wild~ jako runa to przegięcie, lepszy mlvl, jedyny kłopot że można go ściąć.
Runy dla palków - good idea.
Nowe spelle - i tak haste dla kinasów mało komu się przyda, ale niech będzie, ze spelli skillowych też mało kto będzie korzystał.
Party buffy- kolejny zerżnięty pomysł Cipek, ale niech im będzie, zobaczymy jak to w praniu wyjdzie.
Party channel i info o loocie - najlepszy pomysł upa.

Ogólnie - Tibia będzie strasznie oczojebna, no ale to mój pogląd:)
@lasooch
To zdanie jest tak dennie i nieprawidłowo przetłumaczone, że aż się nóż sprężynowy nie tylko otwiera, ale w plecy wbija.
Hahaha:D

neopostman
14-11-2008, 20:37

Dla porównania, oryginał:

I nie chodzi mi o to, że nie jest dosłownie, bo to akurat dobrze - chodzi o to, że przetłumaczone zdanie ma zupełnie inny sens.

po prostu źle zinterpretowałem to zdanie ; d. za chwilkę poprawie.

neji13
14-11-2008, 20:38
Mi sie podoba
buffy rox
party chanel tez rox

Bordo
14-11-2008, 20:40
Jak widać neopostman się spieszył z tym newsem i stąd te błędy.
Ja żałuję, że wziąłem się za tłumaczenie tego newsa dopiero 10 min temu, mogłem to zrobić wcześniej, wysłać do modków/etc. a a nóż by się spodobało i by był news już 3h temu. Następnym razem się przyczaję :)

P.S
A tak w ogóle, to podobno był jakiś nabór do newsmanów, i gdzie oni się podziali? (nie mam na myśli żadnych złośliwości) ^^

Pozdrawiam.

Palarizz
14-11-2008, 20:52
Dobrze że przestałem grać już w tibie.
Cipy już kopiują pomysły z wowa te wszystkie buffy, nazwy spelli to kopia wowa.
Spodziewałem się większej kreatywności ze strony cipow i się zawodłem.

neopostman
14-11-2008, 20:52
A tak w ogóle, to podobno był jakiś nabór do newsmanów, i gdzie oni się podziali? (nie mam na myśli żadnych złośliwości) ^^

Pozdrawiam.

Są i działają ; d.

Ykero
14-11-2008, 20:54
GratZ pomysłów ale CIPSoft je zjerzdża z innych MMO
Charge/Party Chat - World of Warcfaft :)

leopard
14-11-2008, 20:54
Nie zrozumiałem do końca tego co tutaj przeczytałem, po co ten pierwszy czar? po to aby paladyni/knighci mogli uzyc nastepne czary podane w newsie, czy w kazdej chwili pall i knight moze uzyc nowe czary? Jezeli to drugie to w takim razie po co ten Party Buff?

LookamZzaRogu
14-11-2008, 21:01

Gówno prawda. Party Chat jest w każdym większym szanującym się MMORPG (dla przykładu oprócz WoWa - Lineage2)... Charge - to tylko nazwa skilla, jest to przez graczy powszechnie znany atak, ktory stosowany jest rowniez w wielu innych MMORPG... Może i ściągają pomysły, ale dobrze im to wychodzi. Zawsze przecież możesz grac w WoWa, a nie Tibie ;-)

@Leopard...
Czytanie ze zrozumieniem plax?

Bordo
14-11-2008, 21:03
Party Buff to będzie coś takiego, że każdemu kogo czar obejmie i bedzie w party z osobą rzucającą zaklęcie hp będ]zie się regenerowało co 2 sekundy (nie wiem przez jaki czas). Coś mniej więcej takiego.

@edit
Eee, myliłem się. Party Buffs to chyba ogólnie te nowe czary.
Te 2 dla knigta, 2 dla paladina, i ten dla druida (o ktorym wyzej wspomnialem). I się obawiam że bedzie mozna ich uzywac tylko w party o.0

Smerf'pallek
14-11-2008, 21:04
Plusy z tego testera

~ Party Channel
Tyle?

Minusy
~ PartyBuff - chyba we wszystkich mmorpg to jest ;dd
~ Nowe czary - Porażka :S

Nie zrozumiałem do końca tego co tutaj przeczytałem, po co ten pierwszy czar? po to aby paladyni/knighci mogli uzyc nastepne czary podane w newsie, czy w kazdej chwili pall i knight moze uzyc nowe czary? Jezeli to drugie to w takim razie po co ten Party Buff?

Czytaj ze zrozumieniem :)

Każdy, kogo dotknie party buff zauważy stosowną informacje w pasku pod eq jako mała, zielona strzałka. Dodatkowo informacja ta będzie się ukazywała, w chwili, kiedy będziesz używał jakiegokolwiek pierścienia
zwiększającego twoją moc w dowolnym skilu.
To znaczy, że gdy używasz dajmy na to sword ringa i knight użyje na Tobie ten czar to skill o next skacze czy jak ? :o

Użytkowników czytających ten temat: 55 (zarejestrowanych: 12, gości: 43)
Wow news na tipi peel spamujem!111oneone

Zostaje tylko czekać do next testerów :p
Co przyniesie nowy dzień?

LookamZzaRogu
14-11-2008, 21:05
Party Buff to będzie coś takiego, że każdemu kogo czar obejmie i bedzie w party z osobą rzucającą zaklęcie hp będzie się regenerowało co 2 sekundy. (nie wiem przez jaki czas). Ale coś mniej wiecej takiego.

To jest akurat party buff druida. Przez 2 minuty będzie się odnawiało HP członków party i samego rzucającego zaklęcie z szybkością ileśtam hp/2 sec.

Knight zwięszka swoim party buffem skille atakujace czyli axe,club,sword,distance (albo atak z broni) na jakis czas, Paladyn shielding, a mag magic lvl.

Te CZTERY TO SĄ PARTY BUFFY

Reszta (3 dla knighta - protector i blood rage [zamienne miedzy soba] oraz charge, do tego 2 dla paladyna - szybkość chodzenia i siłę ataku [też zamienne]) są to zwykłe buffy które działają jedynie na rzucającego. Oczywiscie kazdy buff - nie party, zwykly - ma jakies minusy.

leopard
14-11-2008, 21:06
Gówno prawda. Party Chat jest w każdym większym szanującym się MMORPG (dla przykładu oprócz WoWa - Lineage2)... Charge - to tylko nazwa skilla, jest to przez graczy powszechnie znany atak, ktory stosowany jest rowniez w wielu innych MMORPG... Może i ściągają pomysły, ale dobrze im to wychodzi. Zawsze przecież możesz grac w WoWa, a nie Tibie ;-)

@Leopard...
Czytanie ze zrozumieniem plax?

Czy ja poprosiłem Ciebie o głupi komentarz czy o coś innego "czytanie ze zrozumienbiem" ten tekst też się tyczy Ciebie..." A tak na marginesie jestem po 24 godzinnej imprezie, właśnie wróciłem do domu i jestem jakiś taki z*bany..;)

djbuhos
14-11-2008, 21:09
No to jedna wielka dupa na serverach pvp koles np ma 100 sheida wlacza czar podwaja na 200 i kozak chodzi i nic go nie trafiajo paladyni albo jakis boss co to za gra niesmiertelnosc czy cos...
Aby z tym party dobrze zrobili

Yakky
14-11-2008, 21:09
Ogólnie mi się podoba. Przynajmniej się coś dzieje ciekawego i w praktyce napewno bedzie fajnie to wyglądać.
Szkoda że druid/sorc nie może robić totemów na ziemi które by wspomagały ekipę. Taki np. totem dodający 20hp/s na obszarze 3x3sqm w miejscu blokowania potwora ;p
(wiem wiem WoW )

@Smerf'pallek
ta nie gryzie, chyba słownika w rękach nie miałeś :)

Smerf'pallek
14-11-2008, 21:13
No to jedna wielka dupa na serverach pvp koles np ma 100 sheida wlacza czar podwaja na 200 i kozak chodzi i nic go nie trafiajo paladyni albo jakis boss co to za gra niesmiertelnosc czy cos...
Aby z tym party dobrze zrobili

Na 100% skill nie podrośnie o 100
Czysta logika.. I po co mieli by tak robić? <No ale nie zaprzeczę, CipSoft wkońcu jest jedyny w swoim rodzaju :))>

Ogulnie mi się podoba.

Słownik nie gryzie :)

Ganci.
14-11-2008, 21:18
Gz że przetłumaczyłem to w "Updates" 5h temu.
Strata mojego i twojego czasu.
Kthxbye.

djbuhos
14-11-2008, 21:19
Pisze jak wół xD

,,Czar Protector będzie podwajał shielding na jakiś czas" raczej że źle prztłumaczone

Smerf'pallek
14-11-2008, 21:22
@up

O RLY??!

Co do partybuff to czy ten czar co leczy co 2sec można użyć na anihilatorze?
To może być dobry sposób na wykonanie tego rooma xd

Lord_Piterek
14-11-2008, 21:24
dupne, dno, dupa, kał, sraka, wszy, roztocza, papiero... znaczy papierzaki, zrzynka, rżnięcie (pozdrawiam fanów Redtube), policja. DNO DNO DNO! tibia schodzi na psy, nie jest juz ta sama fajna gierka w ktorej moznabylo postac, pogadac czy porobic rozne inne rzeczy niz tylko expienie i pro elo huntyX( szkoda...

(i po jaka cholere ja tego pacca kupowalem ;()

@

mogliby cos na rooku dodac, licze na to

Arcan
14-11-2008, 21:25
@up

O RLY??!

A co to by dało? i tak heal następuje co 2s.

"The Protector spell will double the knight's shielding for a couple of seconds."
Pisze jak byk - podwaja shielding. Nie jest to źle przetłumaczone.

Emcess
14-11-2008, 21:30
@up

O RLY??!

po co na anni, przeciez on nie bedzie leczyl tyle hp co uhp czy cos..

LookamZzaRogu
14-11-2008, 21:30
Leopard, musisz mnie prosic o komentarz zebym go napisal? lol, jak jestes najeba*y to nie pisz... xd

Ten czar bedzie podwajac shielding ale tylko na KILKA SEKUND, spokojnie...

Party buff druta - co 2 sekundy to chyba przydatne na annihilatora...

@up moze i nie tyle co UHP, ale tak 50hp co 2 sekundy zawsze sie przyda ;-) jak nie 50hp to nawet te 20hp - zawsze cos... na hunty sie przydaje.

Smerf'pallek
14-11-2008, 21:32
po co na anni, przeciez on nie bedzie leczyl tyle hp co uhp czy cos..

No nie wiem, tak sugeruje.
Czekam na teaster z questami lub addonami, bo to dla mnie najciekawsze :p

Zamne
14-11-2008, 21:34
fajno ale

Palladyni będą mieli zdolność do produkowania run "Holly Misle".
Ostatecznie, druidzi zyskają produkcję run Wild Growth. Za jej pomocą będziesz mógł wyczarować wielką narośl, która pomorze ci uciec z opresji.

1. to chyba bedzie Holy Missile

lamp999
14-11-2008, 21:38
(...)że ich ulubioną formą zdobywania pukntów doświadczenia jest expienie zespołowe.(...)

Mały błędzik wypatrzyłem...
~Jak chcesz to popraw. ;-)

djbuhos
14-11-2008, 21:38
No właśnie ciekawe co będo dawać te runki "Holly Misle":o

LookamZzaRogu
14-11-2008, 21:40
@Up

Exori San w runie? Ciekawe tylko czy atak runy będzie większy od tego czaru...

Smerf'pallek
14-11-2008, 21:40
Niedługo wszystko będzie wiadomo, gdy tylko TS dla tutków odpalą :D

Ghard Lage
14-11-2008, 21:44
No nie wiem, tak sugeruje.
Czekam na teaster z questami lub addonami, bo to dla mnie najciekawsze :p

Up po pierwsze teaser a nie tester (nie robię tego złośliwie ale wiesz jak raz cię ktoś poprawi to na drugi raz będziesz wiedział).

Po drugie poziom tego forum i społeczności tibijskiej mnie załamuje z resztą to nie nowość... Jak można nie zrozumieć prostego newsa i to po polsku co prawda jakieś błędy niby są/były (nie chce mi się zaglądać na tibia.com strata mego czasu) ale nawet tych informacji co są niektórzy nie potrafią zrozumieć...

A teraz coś na temat...

Pomysły dobre o ile nie zpieprzą. Update oceniam pozytywnie jak z resztą prawie każdy, który urozmaica grę. Jednak pomysły te nie są innowacyjne, gdyż są w innych mmo i powinny już być dawno wprowadzone. Dlatego nie ma co się podniecać updatami w Tibii, myślę że tibia to ciągle patchująca się beta i do perfekcji jeszcze jej wiele brakuje...
PS: Mam nadzieję, że chociaż parę/paręnaście osób zrozumie mój post...
PS2: Troche za długo pisałem tego posta...

Jak ktos chce tutora to tu http://www.tibia-tutor-exam.pl

3ziko ale samo roziwzuje xD

I tak pewnie się nie załapiesz na TSa...

Ajihat
14-11-2008, 21:51
Jak wszyscy wiedza wraz z update 8.0 tibia zeszła na psy. Teraz w tibii kazdy mądry moze zrobic sobie w 3miechy 100+ poziom chodzac na potwori i klemac hoty. A teraz w dodatku z tibii robia Word of Warcraft. Identyczne czary.(te bufki i szybkosci czy cos). Rece załamywac!!X(

Vertiro
14-11-2008, 21:51
Musze przyznać, że mi się podoba.:D

Piotrek Marycha
14-11-2008, 21:55
Cipy już kopiują pomysły z wowa te wszystkie buffy, nazwy spelli to kopia wowa.

taak? a za to blizzard skopiował wszystkie nazwy z Tibii! bo w tibii juz w 1998 roku był np. sword!!!111lolol

a tak serio to kur..cze blaszka pomyślcie troche next razem, może koledzy wam mowia inaczej ale to naprawde nie boli

Ten czar bedzie podwajac shielding ale tylko na KILKA SEKUND, spokojnie...

tak, ciekawe tylko jak bardzo bedzie wzmacniał atak Blood Rage, zeby znowu przesadzili , bo to że to kilka sekund to ma male znaczenie w PvP
@up moze i nie tyle co UHP, ale tak 50hp co 2 sekundy zawsze sie przyda ;-) jak nie 50hp to nawet te 20hp - zawsze cos... na hunty sie przydaje.
napewno bedzie mniej imho

Yetj
14-11-2008, 21:56
[...]ulubioną formą zdobywania pukntów doświadczenia jest expienie[...]
---------------------------------------
[...]będzie zwiększał szybkość gracza, uniemożliwjając jednoczesny[...]
[...]Ostatecznie, druidzi zyskają produkcję run Wild Growth[...]

Chyba powinno być punktów a nie pukntów. 8o
Chyba powinno być uniemożliwiając a nie uniemożliwjając. 8o
Druidzi nie to że zyskają produkcję tych run ale ten czar zastąpi obecny czar który polegał na tworzeniu wielkiej narośli tuż przed tobą, a runa pozwoli na postawienie jej w dowolnym miejscu. Coś za coś. :p
Jeśli piszesz newsy to sprawdź je przed wysłaniem, i podawaj poprawne informacje.

Optimus_Maximal
14-11-2008, 22:07
Lipa!! Co update psują tibię ;/

neopostman
14-11-2008, 22:10
Jak ktos chce tutora to tu http:/xxxx

3ziko ale samo roziwzuje xD

lipa, Cip podał informację, że na ts-ie będzie stan postaci z 31 października, więc jeśli przed ta datą nie miałeś tuta to nie wejdziesz ; d.

Dark Saian
14-11-2008, 22:23
W sumie to do party spellow to ja nic nie mam, na pvp w innych grach tego typu rzeczy są jak chleb na sniadanie.

Jednak jak tak dalej Cipsoft będzie kopiował pomysły z innych gier to zaraz będziecie jeździć na koniach czy latać na smokach itp... tyle ze w 2d to będzie kijowo z lekka wyglądało :D

Marecki666
14-11-2008, 22:23
Ostatecznie, druidzi zyskają produkcję run Wild Growth. Za jej pomocą będziesz mógł wyczarować wielką narośl, która pomoże ci uciec z opresji.

Drugi mwall, tylko da się przez niego strzelać, lepiej było to w spontanach zostawić.

Ze'To
14-11-2008, 22:32
to jest żart tak ? czary dodane dla wszystkich profesji OPRÓCZ MAGA ... mag, który kiedyś był ciekawą postacią, teraz został udupiony przez druida...

Yakky
14-11-2008, 22:38
to jest żart tak ? czary dodane dla wszystkich profesji OPRÓCZ MAGA ... mag, który kiedyś był ciekawą postacią, teraz został udupiony przez druida...

To jest druga zapowiedz.
Więc wiesz, Mag na bank coś dostanie.

Manek
14-11-2008, 22:44
Narzekajcie, narzekajcie i tak będziecie grali ;d Wszystko wyjdzie w praniu..jak dla mnie to trochę już nie mają co wymyślać..nic na siłę ;)

Askaral
14-11-2008, 22:45

Tak, mag udupiony, przeciez czar ktory bedzie zwiekszal innym magom mlvl o powiedzmy 10 jest tak zalosnie lamerski ze az zal o nim wspominac, co z tego ze zwiekszylby on ich srednia hitow o 50-100, mag udupiony :<<<<<<<<<

Pomocny Murzyn
14-11-2008, 22:57
O nie ! Teraz druid jest najłatwiejszą postacią, bo dostał fajnego magic wala, którego nikt inny nie może używac i przyspiesza regeneracje hp o 2 hp/1s. A mag dostał tylko gównianą opcję zwiększania magic lvla :(. Po updacie przechodzę na druida !

Uther92
14-11-2008, 23:04
A mag dostał tylko gównianą opcję zwiększania magic lvla :(
A to kur^% mało ?

Vantage
14-11-2008, 23:08
@OffTop:

A teraz w dodatku z tibii robia Word of Warcraft. Identyczne czary.(te bufki i szybkosci czy cos). Rece załamywac!!X(

oraz inni geniusze . . .

Co Wy macie z tym wowem? Kto tu co kopiuje? I dlaczego akurat z wowa?!
Takie -"buffy"- to przed wowem były ohohoh X lat wstecz: w Diablo I, Diablo II (okrzyki barby), Guild Wars, Lineage, wymieniać dalej? Cip tak kopiuje Blizz jak Krawczyk Mansona . . . czyli wcale.

@OnTopic:
Wreszcie działanie w drużynie wniesie solidne benefity :) Wreszcie! I te zaklęcia, zapowiada się kolejny udany update (no chociaż jeszcze kilka teaserów zostało, mam nadzieje, że za szybko nie pochwaliłem).

BaxCrow
14-11-2008, 23:20
Kolejny iditoczyny update. Najlepiej niech dodadzą samoloty, pociągi, rowery, żeby można było jeszcze łatwiej ucieć przed wrogiem, przecież to kompletna klapa, teraz to już nawet nie trzeba będzie umieć grac, kompletnie zero, bo teraz to chociaż trzeba umieć jakoś manewrować jak się ucieka, a po tym update, będzie hotkey i BRUUUUUUUM i mnie nie ma.

Buffy w grze 2D - :D :D :D :D porażka.

Jedyne co w tym update będzie godne uwagi to system party.

Kompletna porażka się zapowiada. Z resztą jak zwykle.
Powiecie, że teraz gra 55.000 ludzi dziennie, tak gra, tylko, że 35.000 z nich to boterzy, a kiedyś grało 40.000 i z tego może 2.000 to byli boterzy. Ta gra to po prostu dno.

Ps. PASJANS PRZYNAJMNIEJ TRZYMA STYL.

Pozdrawiam. BaxCrow

Ametystowec
14-11-2008, 23:23
o Wy macie z tym wowem? Kto tu co kopiuje? I dlaczego akurat z wowa?!
Takie -"buffy"- to przed wowem były ohohoh X lat wstecz: w Diablo I, Diablo II (okrzyki barby), Guild Wars, Lineage

Tak, tylko ze te wszystkie gry ktore wymieniles sa blizzarda...a teraz najlepsze, czyjej produkcji jest WoW? Tak - blizzarda ;x A w Diablo I nie ma buffow, a GW powstalo pozniej niz WoW, to jeszcze stworzylo go kilku noobkow ktorym nie pasowaly warunki pracy w blizz i zrobili ta gre(sciagali z wowa, naprawde!:o).

A co do lineage, to powiem, ze firma od lineage nie kompromituje sie NAWET gdyby sciagala po WoW (ale tego nie robia - w kazdym razie nie tak dobitnie)

A co mamy do tego wowa? No bo wiesz...WoW jest obecnie najpopularniejszym i najlepiej zarabiajacym MMO (w sensie, ze firma na tym zarabia - gdyby ktos chcial sie przyczepic, ze: "gra nie zarabia tylko firma, zjebie")

BaxCrow
14-11-2008, 23:41
Tak, tylko ze te wszystkie gry ktore wymieniles sa blizzarda...a teraz najlepsze, czyjej produkcji jest WoW? Tak - blizzarda ;x A w Diablo I nie ma buffow, a GW powstalo pozniej niz WoW, to jeszcze stworzylo go kilku noobkow ktorym nie pasowaly warunki pracy w blizz i zrobili ta gre(sciagali z wowa, naprawde!:o).

A co do lineage, to powiem, ze firma od lineage nie kompromituje sie NAWET gdyby sciagala po WoW (ale tego nie robia - w kazdym razie nie tak dobitnie)

A co mamy do tego wowa? No bo wiesz...WoW jest obecnie najpopularniejszym i najlepiej zarabiajacym MMO (w sensie, ze firma na tym zarabia - gdyby ktos chcial sie przyczepic, ze: "gra nie zarabia tylko firma, zjebie")

I tu się mylisz.

Po 1. Buffy były daleko przed WoWem. Może nie przez neta, ale sam pomysł na buffowanie charów z drużyną było wcześniej.

Po 2. Lineage ma wiele dobrych pomysłow, ale wszystkie gry 3D MMORPG bazują na tym samym. Bronie, buffy, skille i itp.

Po 3. WoW nie jest najpopularniejszą grą. Warhammer to najlepsza gra MMORPG w tym momencie i to ona zarabia najwięcej. We wszystkich rankingach ta gra przebija WoW'a o klasę. WoW ma lepszą reklamę, a to za sprawą Blizzarda, ale WarHammer jest dużo lepszy. Już nie chodzi tu o samą rozrywkę, ale o pomysły.

Prostynick
14-11-2008, 23:53
Na test servie jeden z cm'ów wspomniał o runach niszczących magic walle bo podobno przez m walle dużo osób pada na pk... A może to był żart, ale i tak niszczenie zniszczonej już gry idzie pełną parą.

john91
15-11-2008, 00:11
Ja nie wiem, czy to forum tak działa na ludzi, czy co, ale tu zawsze jest największa krytyka Tibii i Cipu, a i tak większość osób które gadają na wszystko dookoła dalej grają w Tibię. Na innych forach nie ma takiej krytyki ;]

Co do teasera, to ten poziom magiczny będzie zwiększany chyba u druidów i u sorków, chociaż mogę się mylić. Niestety jak narazie Sorc nie dostał żadnych nowych czarów i pewnei już nie dostanie, a szkoda. Według mnie jeszcze bardziej zwiększa się siła palladyna, który i tak na moje jest "na przedzie" wszystkich profesji. Ale to jest tylko moje zdanie.

P.S. I tak większość z was będzie dalej grać w tą grę :evul: :]

Jimoroks
15-11-2008, 00:18
A dla sorka znowu nic??

Ogolnie słabo

Cazzorel
15-11-2008, 00:20
Nawet nawet...
Z lekka nie podobaja mi sie te czary.:baby:

Rybzor
15-11-2008, 00:22
Lool buffy? Padłem : d

@neo
Przeczytałem z tego niusa jedno zdanie, dot Druida, jakie wyłapałem oczami:
Druidzi oprócz dotychczasowego leczenia, uzyskają nowy, który będzie zwiększał odnowę życie co 2 sekundy przez 2 minuty.
Znajdź błąd, znajdź błąd!

@edit,
Przeczytałem też o knighcie, tam też są ;/

Beniamin
15-11-2008, 00:33
Diabllo ,rohan ,Or woW? Zal....

xoz
15-11-2008, 00:35
czym częstość wyrzucania amunicji
czestotliwosc f=1/T

Za jej pomocą będziesz mógł wyczarować wielką narośl,
narosl to bardziej medyczne okreslenie, lepiej chyba "wielkie zarośla" lub coś w tym stylu

Monte
15-11-2008, 00:38
Pieprzycie głupoty. Przyjdzie co do czego to będziecie sobie paskudzić krasnoluda oceniając update i tyle.

Imho, update zapowiada się ciekawie. Czary i party chat będą mrrrru.

A tłumaczenie newsa mogłoby być nieco dokładniejsze ; P

MiDoO
15-11-2008, 00:40
Co update narzekacie a i tak gracie. Spróbujcie sie postawić na miejscu tych ludzi którzy muszą coś wymyslić i postarajcie się wpaść na coś co nie będzie w stylu OTs a będzie akceptowane przez 99% graczy. Jeśli wykminicie coś takiego jesteście wielcy =]

Xr3
15-11-2008, 00:52
Spróbujcie sie postawić na miejscu tych ludzi którzy muszą coś wymyslić i postarajcie się wpaść na coś co nie będzie w stylu OTs a będzie akceptowane przez 99% graczy.
Już jest w stylu OTSa. To nowe miasto wygląda gorzej niż moje mapki, które robiłem z nudów na lekcjach informatyki w gimnazjum, 3 minuty przed dzwonkiem.

Monte
15-11-2008, 01:02
Już jest w stylu OTSa. To nowe miasto wygląda gorzej niż moje mapki, które robiłem z nudów na lekcjach informatyki w gimnazjum, 3 minuty przed dzwonkiem.

Jak na razie to widziałeś raptem 8 zrzutów więc nie pieprz głupot. Poza tym ja jeszcze żadnych mapek tego miasta nie widziałem.

Cery
15-11-2008, 01:20
No tak to teraz sorc będzie kolejny update do tyłu.

Skoro krzewiaste zagrody przez które można strzelać będą robione przez druidów z których tylko druidzi będą mogli korzystać to ja jestem za tym żeby m walle były tylko dla sorców. Bo to już jest przesadzanie ze strony Cipsoftu z dopieszczaniem druidków.

Czary dla knighta? I tak pewno będzie lipa.

Aff. Podbiega do Ciebie taki Knight z 160 swordem dogania Cię dzięki czarowi i wali Ci z takiego avengera w maga ; o

Nie będzie można używać 2 na raz ; ] Albo shielding albo skill. jeżeli skill to taki palk będzie ze swoich assasinów wchodził w niego mocniej(bez podtekstów plx), Jeżeli shielding to Palki/knighci nic mu nie zrobią.

Na pewno ucieszy was wiadomość‚ że CipSoft planuje wprowadzić bonusy‚ gdy włączona jest funkcja dzielenia doświadczenia‚ jednak zabity potwór musi dać co najmniej 20 punktów doświadczenia.

Bonus 2 mlvle do przodu ? _/
Pozdrawiam
Cery.

caveki
15-11-2008, 02:20
Tylko narzekacie i narzekacie. A co mają wam zrobić do 7.0 cofną -.-?

Xr3
15-11-2008, 02:23
Tylko narzekacie i narzekacie. A co mają wam zrobić do 7.0 cofną -.-?

Przynajmniej wtedy tak nie narzekali, z tego co sięgam pamięcią...

Lasooch
15-11-2008, 02:34
Powiecie, że teraz gra 55.000 ludzi dziennie, tak gra, tylko, że 35.000 z nich to boterzy, a kiedyś grało 40.000 i z tego może 2.000 to byli boterzy. Ta gra to po prostu dno.

A ja powiem, że kiedyś grało 25.000, w tym 5.000 graczy i 20.000 uhmakerów należących do tychże graczy.

dark_solti
15-11-2008, 02:42
BR ???

Robią już z tych pixeli OTSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS

Hubad
15-11-2008, 06:19
OMG, ja powiem tylko tak, że jak zacząłem czytać to bardzo się uradowałem z tego party, czytając dalej euforia opadła. Przeczytałem o nowych spellach i się załamałem, bardzo nie fajnie zrobili. Czemu nigdy nie mogą zrobić porządnego balance, tylko zawsze ktoś musi być lepszy ;( Paladin- Knight rlz now

Pozdrowienia Hubad

qq2
15-11-2008, 07:17
No i Tibia staje się powoli drugim WoW'em i innymi MMO (ofc pod względem pomysłów) bo buffy już skądś już znamy. :D
To było pewne na 100% że buffy w końcu zostaną wprowadzone. Pewnie za niedługo (w tym update albo w następnym będą już debuffy)...
Ale ciekawi mnie jedno... Czy w Tibii to się przyjmie. ;p

MnichU1007
15-11-2008, 07:46
Teraz ja się wypowiem!!!
A więc tak, party channel na +
Reszta mi się wcale nie podoba.

sebastiano
15-11-2008, 08:07
Dużo osób gada tak : Druid teraz udupił maga itp. itd. ,spójrzcie druid to postać lecząca i wspomagająca innych graczy ,a sorc to postać ofensywna.Dla porównania podam czary FACC druida ; exevo frigo hur ( nie liczac hmm itp.) Sorc ,exevo flam hur ,exevo vis lux ,exevo gran vis lux ,exevo vis hur .

Moim zdaniem dobrze ,że Cipsoft utrzymuje druida postacią wspomagająca ,owszem ma pare nowych czarów które kiedyś miał sorek ,ale to nie jest tak dużo żeby tak przesadzać jak wy !

A tak wgl ,to będziecie na żekać tak jeszcze z 2 tyg. po up'ku a potem będziecie gadać że nawet fajne.:D

Djkwaku
15-11-2008, 08:14
Nie mogę z tych noobskich komentarzy. Cipsoft nie ma za zadanie was uszczęśliwić tylko zrobić tak aby więcej graczy było Online, więcej PACC. Typowy marketing. A to że wam się podoba czy nie to mają głęboko w dupie !!!

Co do upa

Typowe nowe pixelki się pojawią, nic więcej.

Rafafos
15-11-2008, 08:16
to znaczy ze holly missile to jakies runy z obrazeniami swietosci ... ale ciekawe czy dla facc ?
@down runy od swietosci sa fajnym plusem bedzie mogl je robic pall (ciekawe czy facc tez) a uzywac je bedzie mogl kazdy np na demach

Rumu
15-11-2008, 08:40
A te runki dla palli to po co?? Przecież mają san'y... to tak jakby ek dostał runke która wyrzuca jego broń.:D

Nie mogę z tych noobskich komentarzy. Cipsoft nie ma za zadanie was uszczęśliwić tylko zrobić tak aby więcej graczy było Online, więcej PACC. Typowy marketing. A to że wam się podoba czy nie to mają głęboko w dupie !!!

No żeby było więcej pacc no to chyba musi się nam podobać??

Jabuszko
15-11-2008, 09:08
Zrobili by np. 3 servy pod tibie 7.0 etc
Co do update to mam hm.. 2 różne odmienne z zdania na ten temat:
- Podoba mi się to co Cipsoft wymyśla , funkcja kanału party (rycerze będą nie zadowoleni) lecz dla innych profesji będzie to dobra zmiana.
CO do "bafów" pomysł ściągnięty z innych MMORPG'ów (np Muonline)
Nowe czary są fajne, zwiększają umiejętności i ulepszają tibie.
-Z drugiej strony tibia robi się za łatwa, wszystko dla pacc ale to oczywiste, lepiej zajęli by się tworzeniem mapy (w innych grach mapy są ogromne)
To dopiero 2 zapowiedz...
Życze all miłego grania;)

Btw. Jeżeli ktoś chce robić nowego chara to zapraszam na Saphire..

Kropa92
15-11-2008, 09:18
Według mnie extra pomysł z tym party buff i chanel i inne zreszta tez.
Mowicie, ze sciagaja all z innych mmo to qrde sami wymyslcie cos nowego i orginalnego pozatym co z tego wychodzi to tylko na +

ti-rex
15-11-2008, 09:47
Zawsze gdy nadchodzi czas update z niecierpliwością czekam na newsy co fajnego wprowadzą :p Zazwyczaj im coś nie wychodzi ale czasami są też przebłyski. Kiedyś zrobili balans w którym zdupczyli profesje magiczne (to moje zdanie), np.
Kiedyś 60-o lvl-owym sorcem waliłem z visa po 180 i to 2 razy szybciej niż teraz (teraz 110 lvlem po 160). Zabrali nawet ue (które było w końcu charakterystycznym spellem dla profesji ofensywnej jaką był sorc). O sd nie będę się rozpisywał bo mimo że większość lepszych potworków nie jest na nie podatne to chociaż 3x strzałowe teraz są. Co do uh to nie będę się wypowiadał bo już ich chyba nikt nie używa.

Wchodząc na tibię i patrząc wokół siebie widzę samych paladynów, a czasami zdarzy się knight i druid.

Zamiast pól roku swojej pracy poświęconej update-owi - kilku mało przydatnych rzeczy powinni dodać więcej wandów,rodów i run ,a jak nie to chociaż mfy ktore by dawały z 500 many sorcowi/druidowi (to już by poprawiło ich sytuację ... biorąc pod uwagę chociaż anihilatora). Przydałoby się też publiczne miejsce do skillowania (np. jakaś polana z wypchanymi kukłami do bicia :P)

Fajnie by było jakby zrobili nowe tereny do expienia np. dragi, gsy itd. Bo po co nam kolejne miasto w którym zwykle siedzą 3 osoby w depo ....a w tym samym czasie na dragon lair przypada 10 osób na 1 draga. Ja bym zmierzał w tym kierunku .... aby coś z tym zrobić.:cup:

Zamne
15-11-2008, 09:47
Zrobili by np. 3 servy pod tibie 7.0 etc

a po miesiącu trzeba by bylo robic 30 innych siedemzero

Przydałoby się publiczne miejsce do skillowania (np. jakaś polana z wypchanymi kukłami do bicia :P)

a moze jeszcze training monki?

zresztą i tak byloby nonstop zajete przez boty

to znaczy ze holly missile to jakies runy z obrazeniami swietosci ... ale ciekawe czy dla facc ?

jak facc pally se kupi to bedzie mial

--Cienius--
15-11-2008, 09:55
Niestety... Tibia zchodzi na ... WoWa ale i tak mam to gdzies bo wlasnie wybralem WoWa od tibii.... (Prywatny* mnostwo mozliwosci zajebiste czary atmosfera mniej idiotow i polaczkuf)

Ogolniej rzecz biorąc WoW>tipia

*tylko na pryw serverach ale to to samo :)

Xevez
15-11-2008, 10:06
Byście tylko narzekali i narzekali, zobaczymy jak to wyjdzie 'w praniu', a nie takie pieprzenie, że wszystko nie tak...
Co update każdy tutaj pisze, że wszystko gorzej jest niż było i w ogóle, a tak się składa, że z roku na rok gra coraz więcej osób...

Bordo
15-11-2008, 10:16
"Dla sorca znowu nic", a pewnie sorc tyle dostanie że zrobią o nim cały teaser bo w tym by sie nie zmieściło

Wyciszony
15-11-2008, 10:26
"Tibia will never get easier"? Kiedyś może tak... Z każdym updatem gra naprawdę staje się coraz łatwiejsza, a te pomysły zmodernizowania gry po prostu przypominają OTSa.

Tore
15-11-2008, 10:35
Śmierdzi WoW'em
teraz zacznie się cytowanie i bluzganie no i narzekanie

diwisnia
15-11-2008, 10:43
No troszkę racji macie w tym, że to się robi powoli jak OTS-coraz łatwiejsze....
Nowe czary w party mają zachęcić do wspólnego expienia, poznawania nowych ludzi-ostatnio coraz częściej gracze nie są w stanie pokonać starych Bossów typu Ferumbas a Cipki dodają coraz to nowsze i silniejsze potworki. Łatwiej będzie wbić wysoki level a więcej osób z poziomem powyżej 100 to większa szansa zabicia Bossa, no i te czary na party...Jak dla mnie problem leży w tym, że w ciągu ostatnich 2 lat z tą grą pożegnało się wielu dobrych graczy, których zniechęciły coraz to nowe rewolucyjne zmiany w grze. W zamian doszła grupka 10 latków jadących na botach. Tibia umiera i to widać dlatego robią z niej grę łatwiejszą dla tych 10 latków, osobiście czekam aż pojawią się pokoje z trainerami jak na OTS-przesada?? Nie sądzę. Wystarczy pokazać screna z stronki cipek Who is online i porównać obecny stan do tego z przed dwóch lat-widać spadek graczy na serwerach od 10 do 25%. Tylko non pvp jakoś się trzyma, tam liczba graczy nie spadła tylko kolejki są mniejsze. Wczoraj tak z nudów wchodzę zobaczyć na Neranę a tam w porze gdzie jest najwięcej ludzi online jestem 6 w kolejce, a 2 lata temu to nawet powyżej 200 się zdarzało...

SirAravras
15-11-2008, 10:48
"Tibia will never get easier"? Kiedyś może tak... Z każdym updatem gra naprawdę staje się coraz łatwiejsza, a te pomysły zmodernizowania gry po prostu przypominają OTSa.

@up - Dokładnie :)

-Zgadzam się i WoWem też capi na kilometr ale jendak ten party chat się przyda.

-Palkowie i rycki będą teraz biegać równie szybko jak magowie ?? Wiem że nie będą mogli atakowac ale jendak dogonić.

-Troszkę bez sensu że rycerze będą ulepszać skille fightingu, magowie sobie m lvl a palkowie shielding który im prawie nic daje w porównaniu do pozostałych.

-Runy Wild Growth to będzie mordercza sprawa xDDD A Holly Missile pomoga wielu graczom wbijać kolejne high lvle :)

Druid-Joseph
15-11-2008, 10:50
Śmierdzi WoW'em

Dziękujemy za wyczerpującą wypowiedź. Widzę, że teraz jest nowe trend pisać tibia drugim WoW, wszytsko biora z WoWa. A jakby nic nie zmieli tez by było źle...bo polacy umieją tylko narzekać.

Xr3
15-11-2008, 11:02
W takim razie, ja chcę czar spontaniczny, który doda mi ze 40mlvli, albo wzmocni atak z magii o 50%.

Askaral
15-11-2008, 11:05
Byście tylko narzekali i narzekali, zobaczymy jak to wyjdzie 'w praniu', a nie takie pieprzenie, że wszystko nie tak...
Co update każdy tutaj pisze, że wszystko gorzej jest niż było i w ogóle, a tak się składa, że z roku na rok gra coraz więcej osób...

Doladnie, skoro tipja staje sie taka be, to czemu plejerow przybywa?

...bo polacy umieją tylko narzekać.

Nic dodac nic ujac.

Tore
15-11-2008, 11:08
@3xup
Czy ja napisałem że jest mi źle? w tibie nie gram tylko prowadzę swojego OTS
napisałem że "Śmierdzi WoW'em" Ponieważ oni nawet zgapili nazwę "Blood rage"
ten czar jest tylko u Warriora w WoW'ie.
Jeżeli nie umiesz czytać i gadasz głupoty że narzekam to idź i nie wracaj.

Ps.Sory za offtop ale musiałem coś wyjaśnić.

@edit
a i jeszcze nie pisz głupot skoro nigdy nie grałeś w wowa.

SirAravras
15-11-2008, 11:10
@Askaral

Tam kolega napisał że przybywa dzieci co mają po 10 w porywach do 12 lat a gracze z prawdziwego zdarzenia już odeszli jakis czas temu...

Askaral
15-11-2008, 11:17
Up:
Gracze z "prawdziwego zdarzenia" przeksztalcili sie przewaznie w 150+ levele i obchodzi ich tylko exp. W czym sa lepsi od 12 druidka spod depo thais, ktory sobie zwiedza jaskinie pelne trolli nie wiedzac ze za chwile trafi na slima? (nie mam tu na mysli tych wszystkich plaxfriitemsiarzy)

@Down:
A nie przyszlo ci na mysl, ze od tamtych czasow powstawalo kilka(nascie) nowych swiatow? Ja zawsze patrzylem na statystyki zamieszczone na ich stronie glownej, bo liczba ludzikow na jednym swiecie sie zmienia. Gram od 7.4, ale nie czuje sie przez to ani troche lepszy od kogos kto zacznie gre dopiero dzisiaj.

diwisnia
15-11-2008, 11:20
Askaral

Od kiedy ty grasz w tą grę?? Jak przybywa jak ubywa?? Dałbym ci screna z przed 2 lat żebyś sobie zobaczył jak ich "przybywa", ale gdzieś mi się zapodział...
Napisałem, że teraz w godzinach szczytu byłem 6 w kolejce na świat non pvp a 2 lata temu to kolejki w godzinach szczytu sięgały 200 ludzi...Normalnie kolego rozbawiłeś mnie i to mocno-pozdro dla cibie(mimo wszystko).
Up:
Kilkanaście nowych światów?? Jak się nie mylę ostatnie nowe światy to rok 2007 i jest to świat Nerana...
ja pisze o liczbie ludzików jak ty to napisałeś na każdym świecie za przykład podałem tylko Neranę. A sorka jednak jeszcze 2007 rok to jeszcze Unitera-jednak nie jest to kilkanaście...

Sir Deziom-czytanie ze zrozumieniem się kłania, ja pisałem na przestrzeni dwóch-2-lat!!! Dotyczyło to już Nerany, a od tej pory nie pojawił się nowy świat....No tak wystarczy użyć mózgu żeby poprawnie przeczytać, ale jak widać to czasami za trudne...

Druid-Joseph
15-11-2008, 11:21
@Tore

Już ktoś wcześniej pisał że buffy też od WoW'a. Czyli inne gry MMORPG podobne są tez do WoW'a. W dzisiejszych czasach co 2 gra jest podobna do innej i co? Wyj*bać wszystkie i zostawić te które były pierwsze?

A jak ktoś ma jakiś mega, super pomysł który nie był użyty w innej grze to istnieje takie coś jak dział propozycji na tibia.com

Sir Deziom
15-11-2008, 11:24
Askaral

Od kiedy ty grasz w tą grę?? Jak przybywa jak ubywa?? Dałbym ci screna z przed 2 lat żebyś sobie zobaczył jak ich "przybywa", ale gdzieś mi się zapodział...
Napisałem, że teraz w godzinach szczytu byłem 6 w kolejce na świat non pvp a 2 lata temu to kolejki w godzinach szczytu sięgały 200 ludzi...Normalnie kolego rozbawiłeś mnie i to mocno-pozdro dla cibie(mimo wszystko).

Powod jest bardzo prosty, wystarczy tylko uzyc mozgu. Jest DUZO wiecej serverow niz kiedys, co rozlozylo graczy na rozne swiaty, a co za tym idzie zmiejszylo kolejki...

Tore
15-11-2008, 11:25
@Tore

Już ktoś wcześniej pisał że buffy też od WoW'a. Czyli inne gry MMORPG podobne są tez do WoW'a. W dzisiejszych czasach co 2 gra jest podobna do innej i co? Wyj*bać wszystkie i zostawić te które były pierwsze?

Zauważ że napisałem Śmierdzi WoW'em ale nie napisałem że to źle przecież WoW cieszy się dużą popularnością i jest świetną grą wiec chyba dobrze że biorą z niej przykład.

Xr3
15-11-2008, 11:28
Doladnie, skoro tipja staje sie taka be, to czemu plejerow przybywa?
Ponieważ mały smyk, który dostanie w łapy pacca + masę urozmaiceń dla dzieci (nie będę wymieniał), będzie klaskał uszami i namawiał innych swoich koleguf do kupna Premki. Na chwilę obecną zdanie Marcinka Dragona wielkiego krula Tibji liczy się bardziej, ponieważ taki gracz nie myśli. Gracz myślący (np. Cachero, Taifun) jest co najwyżej utrapieniem - "zadaje zbędne pytania" i narzeka. Za zbanowanie go za nic, potrafi napluć Cipom w twarz, zniechęcając młodszych graczy do tej gry. Całe to przedsięwzięcie jest nastawione na tą pierwszą grupę, która z biegiem czasu, staje się coraz większym i bardziej liczebnym dostawcą kasy. Pół biedy, że dzieci wydają swoje ostatnie pieniądze na Premium Account - Rośnie pokolenie bladych i grubych nerdów, które zamiast zabrać się do nauki, albo wyjść na dwór, siedzą całymi dniami i opalają Tibijskim słońcem swoje kaprawe ryje. Innymi słowy, Cipsoft wyniuchał na dziatwie dobry biznes ;).

Duch Guardi
15-11-2008, 11:35
Nikt z was tego nie testował ani nie widział na żywe oczy więc po co te komentarze "Znowu coś zwalili !!!onenoene!111oen"

Angelika123
15-11-2008, 11:35
Super :) Podoba mi się to ;D Z niecierpliwością czekam na kolejne wiadomości. :p

Druid-Joseph
15-11-2008, 11:38
Ponieważ mały smyk, który dostanie w łapy pacca + masę urozmaiceń dla dzieci (nie będę wymieniał), będzie klaskał uszami i namawiał innych swoich koleguf do kupna Premki. Na chwilę obecną zdanie Marcinka Dragona wielkiego krula Tibji liczy się bardziej, ponieważ taki gracz nie myśli. Gracz myślący (np. Cachero, Taifun) jest co najwyżej utrapieniem - "zadaje zbędne pytania" i narzeka. Za zbanowanie go za nic, potrafi napluć Cipom w twarz, zniechęcając młodszych graczy do tej gry. Całe to przedsięwzięcie jest nastawione na tą pierwszą grupę, która z biegiem czasu, staje się coraz większym i bardziej liczebnym dostawcą kasy. Pół biedy, że dzieci wydają swoje ostatnie pieniądze na Premium Account - Rośnie pokolenie bladych i grubych nerdów, które zamiast zabrać się do nauki, siedzą całymi dniami i opalają Tibijskim słońcem swoje kaprawe ryje. Innymi słowy, Cipsoft wyniuchał na dzieciach dobry biznes ;).

No właśnie do tibii przybywa graczy ale w wieku 12lat...którzy się cieszą, że dostają questa od 80 lvla a gracze z hlvlami to mogą sobie tylko pomarzyć...Tibia nie przystosowana do lvli powyżej 200 i to jest największą bolączką tej gry.

neopostman
15-11-2008, 11:48
Nikt z was tego nie testował ani nie widział na żywe oczy więc po co te komentarze "Znowu coś zwalili !!!onenoene!111oen"
popieram. Radzę wam poczekać do publicznego ts-a, bądź przynajmniej do reszty zapowiedzi, bo nie wiadomo co mogą ze soba przynieść ; d.
@co do narzekań ms-ów. poczekajcie do końca zapowiedzi, potem narzekajcie. To, że Cip nie przyniósł wam nic nowego w postaci nowych czarów nie znaczy, że nie doda jakiś wyjątkowo wam pożytecznych potworów/uzbrojenia. Jednym słowem, relax.

Kojotes
15-11-2008, 11:59
@co do narzekań ms-ów. poczekajcie do końca zapowiedzi, potem narzekajcie. To, że Cip nie przyniósł wam nic nowego w postaci nowych czarów nie znaczy, że nie doda jakiś wyjątkowo wam pożytecznych potworów/uzbrojenia. Jednym słowem, relax.

Tak jakby oni czegokolwiek jeszcze potrzebowali...........

Askaral
15-11-2008, 12:12
Oprocz wydajnych, zwracajacych sie huntow, to nic.

smietek
15-11-2008, 12:28
Ogólnie to z tymi czarami i party jest jakoś postarali...

A propos czarów: ten czar dla pala, który zwiększa damage nie zmniejsza częstotliwości tylko prędkość biegania postaci.

LookamZzaRogu
15-11-2008, 12:29
Tak, tylko ze te wszystkie gry ktore wymieniles sa blizzarda
Taaaa, wszystkie! Przecież to nie NCSoft pracuje przy Lineage2, tylko Blizzard!

@topic

Nie wiem, dlaczego narzekacie... Dlatego, że Tibia się rozwija? Wolicie stare czasy, gdy opcji było na prawdę mało? Uważam, że ostatnio bardzo urozmaicili Tibię, co sprawiło, że teraz chętniej się w nią gra. Fakt, że czasem przeginają z balansem profesji, ale to tylko to... Tak na prawdę Tibia byłaby o niebo lepsza, gdyby nie było botterów. Btw - mag nic nie dostał? A co z party buff'em magic level up? ... W prawdzie paladyn teraz jest trochę podkoxany (knight z resztą też), ale pewnie na te wszystkie czary będzie niezły exhausted, a siła nie będzie aż tak "drastycznie" zwiększona. Poza tym wszystko ma swoje plusy jak i minusy (oprócz party buff'ów - ale to zrozumiałe). Czar na atak zmniejsza knightowi defensywę, a paladynowi szybkość chodzenia, siłę albo możliwości lecznicze, spada też obrona. Swift Foot - nie można atakować. Protector knighta - spada shielding. Wyluzyjcie... Poza tym te kilka sekund to wcale nie jest dużo. Jeszcze nic nie widzieliście a już narzekacie! Poczekajcie na test server, a przede wszystkim na resztę teaserów. Imo uważam, że będzie to super update. Chyba znowu zacznę grać ;>

Xr3
15-11-2008, 12:37
Nie wiem, dlaczego narzekacie... Dlatego, że Tibia się rozwija?
Pozwolę sobie zacytować mój poprzedni post ze wcześniejszej strony:

Ponieważ mały smyk, który dostanie w łapy pacca + masę urozmaiceń dla dzieci (nie będę wymieniał), będzie klaskał uszami i namawiał innych swoich koleguf do kupna Premki. Na chwilę obecną zdanie Marcinka Dragona wielkiego krula Tibji liczy się bardziej, ponieważ taki gracz nie myśli. Gracz myślący (np. Cachero, Taifun) jest co najwyżej utrapieniem - "zadaje zbędne pytania" i narzeka. Za zbanowanie go za nic, potrafi napluć Cipom w twarz, zniechęcając młodszych graczy do tej gry. Całe to przedsięwzięcie jest nastawione na tą pierwszą grupę, która z biegiem czasu, staje się coraz większym i bardziej liczebnym dostawcą kasy. Pół biedy, że dzieci wydają swoje ostatnie pieniądze na Premium Account - Rośnie pokolenie bladych i grubych nerdów, które zamiast zabrać się do nauki, albo wyjść na dwór, siedzą całymi dniami i opalają Tibijskim słońcem swoje kaprawe ryje. Innymi słowy, Cipsoft wyniuchał na dziatwie dobry biznes ;).

3/4 tych pierdół, jest robiona pod gówniarzernię, na czym najprawdopodobniej stracą doświadczeni gracze. Uważam, że lepiej dmuchać na zimne...

Piio
15-11-2008, 12:39
Hehe.
Party - fajnie.
Reszta - witamy w wowtibia :)

Buffy, i te nowe czary, wszystko z wowa. Charge - typowy skill warriora i feral druida w wowie, który polega dosłownie na tym samym co tu wypisali.

Nic tylko pogratulować zrzynania od innych.

Cip, gratuluję wam nowych opcji w party w końcu coś wymyśliliście od siebie, choć w wowie też wszyscy widzą w raidzie czy party :P.
Natomiast kompletnym brakiem kreatywności wykazaliście się dosłownie kopiując czary i buffy z innych gier.

Kojotes
15-11-2008, 12:40
Oprocz wydajnych, zwracajacych sie huntow, to nic.

To już zależy od gracza. Wydajny i zwracający się hunt można przeprowadzić każdą profesją, ale 'nie każdym graczem'.

MalutkiDrut
15-11-2008, 12:53
Cipsoft psuje ta gre z kazdym updatem. Kiedys Tibia byla zupelnie inna... Lepsza.
Pozdrawiam Starych Graczy

Maxiv
15-11-2008, 13:09
Rozumiem, ze teraz jest jakas moda na "WoW > Tibia"
To, ze daja buffy to chyba normalne co nie? lol
A nawet jak z WoWa sciagneli to co z tego? Mogli sciagnac z Metin2, tam to jest od cholery buffow i w miare fajnych, ale tego nie zrobili. Macie z tym problem to sobie do nich piszcie <lol2>
I przestancie juz pieprzyc, ze tibia to jeszcze troche i bedzie ots, a co byscie chcieli, zeby tibia stala w miejscu? To jest chyba logiczne, ze gdyby byla ta wasza tibia 7.4 i stala w miejscu, nic by w niej nie ulepszali to by ten licznik na tibia.com zmienil sie do chyba max 500 osob
Jeden chce zeby ms byl rox, drugi chce ek, a trzeci rp (w sumie ten to juz jest no ale kij tam xd) i skad CipSoft ma niby wiedziec co kazdy z was chce? On robi po swojemu i ma gdzies to co o tym myslicie
Zalozylbym sie chyba nawet o 10mln zl, ze gdyby jedno z was zarzadzalo CipSoftem to byscie jeszcze bardziej ta gre zjebali ;f
W ogole to nie wiem po co te zbedne komentarze (w tym moj rowniez, zastanawiam sie po co w ogole wam cokolwiek probuje uswiadomic skoro i tak z 80% was ma to gdzies i bedzie spamowac dalej xd), i tak bedziecie grac i tak, chyba ze lubicie tak pieprzyc bez sensu xd
No ale to juz wasz problem, ja tam kazdy update odbieram pozytywnie (tak mi sie zdaje przynajmniej xd)

Envim
15-11-2008, 13:21
jak juz pisalem w jakims tematcie o tym ale teraz napisze krócej:
JAKA BY TIBIA NIE BYŁA ZAWSZE BEDZIE NARZEKANIE ZE MOGLA BYC STARA/NOWA/DAWNIEJSZA/BEZTEGO i tego... gry nigdy nie beda akceptowane przez 100% ludzi na swiecie... kazdy ma inny gust i zdanie narazie to tyle dziekuje.. B)

Diegoholikus
15-11-2008, 13:30
A nawet jak z WoWa sciagneli to co z tego? Mogli sciagnac z Metin2, tam to jest od cholery buffow i w miare fajnych, ale tego nie zrobili. Macie z tym problem to sobie do nich piszcie <lol2>
I przestancie juz pieprzyc, ze tibia to jeszcze troche i bedzie ots, a co byscie chcieli, zeby tibia stala w miejscu? To jest chyba logiczne, ze gdyby byla ta wasza tibia 7.4 i stala w miejscu, nic by w niej nie ulepszali to by ten licznik na tibia.com zmienil sie do chyba max 500 osob
Jeden chce zeby ms byl rox, drugi chce ek, a trzeci rp (w sumie ten to juz jest no ale kij tam xd) i skad CipSoft ma niby wiedziec co kazdy z was chce? On robi po swojemu i ma gdzies to co o tym myslicie
Zalozylbym sie chyba nawet o 10mln zl, ze gdyby jedno z was zarzadzalo CipSoftem to byscie jeszcze bardziej ta gre zjebali ;f
W ogole to nie wiem po co te zbedne komentarze (w tym moj rowniez, zastanawiam sie po co w ogole wam cokolwiek probuje uswiadomic skoro i tak z 80% was ma to gdzies i bedzie spamowac dalej xd), i tak bedziecie grac i tak, chyba ze lubicie tak pieprzyc bez sensu xd
No ale to juz wasz problem, ja tam kazdy update odbieram pozytywnie (tak mi sie zdaje przynajmniej xd)

Ziomek masz rację oni się "TROCHĘ" opierają na WoW'e jak ktoś grał lub gra w WoW'a zauważył, że te czary które uzyska Knight są identyczne w nazwie i w właściwościach jak przy warriorze w WoW'e. A te nowe miasto co teraz ma być w 90% przypomina mi Shattrath City w Terrokar Forest na Outlandzie. Jestem ciekawy co będzie dalej pkt. honor za zabijanie xD czy jazda na mountach xD.

Aevolana
15-11-2008, 13:47
dupne, dno, dupa, kał, sraka, wszy, roztocza, papiero... znaczy papierzaki, zrzynka, rżnięcie (pozdrawiam fanów Redtube), policja. DNO DNO DNO! tibia schodzi na psy, nie jest juz ta sama fajna gierka w ktorej moznabylo postac, pogadac czy porobic rozne inne rzeczy niz tylko expienie i pro elo hunty szkoda...

krew mnie zalewa jak czytam taki komentarz... powiedz mi, co ma cipsoft zrobić aby ci się chciało postać i pogadać z qmplem? ma zmniejszyć ilość expowisk, żeby były bardziej zapchane? Wtedy byś siedział w depo... jest to ta sama gierka, tyle że tobie się chce cały czas expić tylko. Pamietaj że to tylko i wyłącznie ty decydujesz co robisz, czy rozwiązujesz questy samodzielnie czy ze spoilem, czy przy huncie używasz bota czy nie, czy chcesz być klimatycznym czy nie...

Korule
15-11-2008, 13:59
Mi sie ten update bedzie podobał. Osobiście nie zdziwiło mnie to że ulepszyli knighta, ale palka? to przesada, pallek w tej chwili to chyba najlepsza profesja assasinki wymiataja, a ci jeszcze chca go ulepszac :/

Smecta
15-11-2008, 14:01
Jedyną dobrą rzeczą będą te informacje o locie i czary dla kina :)
dzieki czarowi zwększającemu shielding będzie mógł łatwiej bloczyć silniejsze monstery xD Według mnie ciekawie się zapowiada ... Teraz trzeba czakać na następne newsy :):):)

Redrio
15-11-2008, 14:19
Mi sie ten update bedzie podobał. Osobiście nie zdziwiło mnie to że ulepszyli knighta, ale palka? to przesada, pallek w tej chwili to chyba najlepsza profesja assasinki wymiataja, a ci jeszcze chca go ulepszac :/

Tylko, że za assasinki nie zwraca się zawsze + pall nie ma praktycznie capa bo nosi amunicje co balansuje go na tle innych profesji...

Prostynick
15-11-2008, 14:22
A w tibii 10 każdy będzie posiadał pozycję gejamastera i już nie będzie lagów z racji iż 85% nie będzie grała z powodu bana chyba, że sami swoimi gmami się odbanują.

Szkoda, że nie dodali wazeliny w sklepach bo ciężko mi się wchodzi w Benjamina z Thais :]

Tellepizza
15-11-2008, 14:49
W odpowiedniej ankiecie ponad 70% z was podkreśliło, że ich ulubioną formą zdobywania punktów doświadczenia jest expienie zespołowe. Wprowadziliśmy pewną zmianę odnośnie dzielenia expa. Przy potworach, które dają mniej niż 20 punktów doświadczenia ten system będzie chwilowo dezaktywowany.

Since over seventy percent of participating Tibia players said in a poll that they like to team up for hunts, most of you will probably be pleased to hear that we will implement a shared experience bonus if you hunt in a party. You will only profit from this bonus if the monsters you are hunting yield over twenty experience points.

Ludzie, jak się za coś bierzecie to róbcie to dobrze -_-

ŻENADA

Cashtan
15-11-2008, 14:55
Kolejne dzieci jadace o tym ze smierdzi WoWem, bo jest party chat.
Ludzie .. palnijcie sie w ten glupi leb, co ma wspolnego party chat z wowem?
Polska zgapia z USA bo tez ma prezydenta, nie no, ja wyjezdzam ..

A nazwy czarow po prostu do tego pasuja i to sie nazywa angielski a nie ze z wowa, po prostu trudno znalezc inne krotkie i pasujace nazwy dla tego typu skilli.

Ten update bedzie fajny - koniec .

Erhion
15-11-2008, 15:33
Tak, tylko ze te wszystkie gry ktore wymieniles sa blizzarda...

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAH Guild Wars jest Blizzarda?

BOŻE chroń ten kraj.

Topic:

Up jak zwykle dobry. Zmiany są dobre.

Itachi
15-11-2008, 15:55
chyba pierwszy up ktory mi sie nie podoba..
niektore rzeczy sie przydadza.. a nie ktore psuja caly efekt gry rpg ;/

Vivarus
15-11-2008, 16:00
@up
które?

kubaboo
15-11-2008, 16:07
to teraz tibia niebedzie juz wogle rpg tlyko czyms do tego podobnym bo juz pall wali wiecej niz sork a tera jakies buffy wogle to mi sie podoba tylko to ze beda czary dla najta ktory i tak ma przerabane jezeli grasz legit i party chanell

Evil Maul
15-11-2008, 16:24
bida z nyndzą

Wux
15-11-2008, 16:29
party-chat
funkcja "widoku loota z potwora dla całej grupy"
Party buff
nowe czary (np:Charge)
nowe miasto (podobne do shattrath z WoW)

Jak narazie Update +/-

+ dlatego bo wprowadzają "nowe" fajne urozmaicenia
- z powodu braku jakiejś innowacji, wszystko co na razie mają zamiar wprowadzić istnieje już dawno w innych grach, choćby w WoWie.

reasumując: zmiany dobre, lecz brak świeżości, elementu wyróżniającego Tibię z pośród innych MOORPG.

Mahomet
15-11-2008, 16:30
A mi się podoba to z lootem :D
Koniec z wmawianiem, że podczas 8 godzinnego hunta nic nie wypadlo B)

Neveroth
15-11-2008, 16:36
chyba pierwszy up ktory mi sie nie podoba..
niektore rzeczy sie przydadza.. a nie ktore psuja caly efekt gry rpg ;/

Od której tibi grasz bo widze że od 8.1 około.
Do tematu update'u:
Po 1: Dlaczego Holy MM będą mogły być używane tylko przez Paladynów? I po ch*** jest znowu najlepiej dla palków? Za mało im że mają Ass starki exure san, exori san, enchanty i 15 many na lvl?
Po 2: Why nie ma nic dla sorców? Są udupieni jednym słowem, druci mają10x lepiej od kiedy wprowadzili Exevo gran mas frigo itd. sorcowe mają Exevo gran mas vis i exevo gran mas flam praktycznie wszystko jest na to opdorne (demce, dl'e itp)
Tibia goin' down

Markos_Knight
15-11-2008, 17:04
Wszystko mi się podoba! Ale jest 1 wyjątek...udoskonalenie Palla... Niedość, że był silny to teraz będzie jeszcze silniejszy ;/

A tak najbardziej mi się podobają:
-Czar dla knighta blood rage ( takie coś jak ma orc berserker :D )

-to ze widać co wypadło z potworka na party

Styervo
15-11-2008, 17:08
Nikt nie wspomniał o magicznym słowie "facc"... jeśli te dodatkowe czary nie będą dla niego dostępne to będzie oznaczać rzeźnię ostateczną ;d Po prostu naturalna eliminacja... ci którzy potrafią utrzymać klimat RPG ale nie chcą za to płacić zostaną wyparci przez noobów i power abuserów dla których liczy się tylko liczba cyferek w statsach...

Vivarus
15-11-2008, 17:15
@Styervo
buffy są dla PACC, te zamienne czary dla knighta i pala prawdopodobnie też...
Facc może najwyżej dostać robienie runek(pal) i ten czar "charge"(knight)

Snejk
15-11-2008, 17:18
Plusy
Zostaje tylko czekać do next testerów :p
Co przyniesie nowy dzień?

Miedzy słowem tester, a teaser jest spora roznica i jak nie wiesz, co ktore oznacza to ich nie uzywaj lepiej

@topic: Up zapowiada sie niezle, pare fajnych pomyslow zostanie wprowadzonych, szkoda, ze tak pozno...

Btw Cipsoft nie zrzyna z innych gier pomyslow, poprotu jest 10 lat w plecy z nowinkami i zastosowaniami uzytymi w grach MMO xD

Takie jest moje zdanie i !@% mnie obchodzi, co o nim myslisz
~ArSath aka Snejk

Smerf'pallek
15-11-2008, 17:30
bida z nyndzą

Proszę jak wszystko można zmieścić w dwóch słowach :D

Cashtan
15-11-2008, 17:35
Do tematu update'u:
Po 1: Dlaczego Holy MM będą mogły być używane tylko przez Paladynów? I po ch*** jest znowu najlepiej dla palków? Za mało im że mają Ass starki exure san, exori san, enchanty i 15 many na lvl?
Po 2: Why nie ma nic dla sorców? Są udupieni jednym słowem, druci mają10x lepiej od kiedy wprowadzili Exevo gran mas frigo itd. sorcowe mają Exevo gran mas vis i exevo gran mas flam praktycznie wszystko jest na to opdorne (demce, dl'e itp)
Tibia goin' down
Oj ty znawco.

Oceniajcie dalej po 2 teaserach, zajebisci jestescie.

i00n
15-11-2008, 17:51
Party channel - zawsze mi tego brakowało.
Party buff - w końcu!
Możliwość chwilowej modyfikacji skilli za pomocą magii - nareszcie!

Virlan
15-11-2008, 17:58
O nie! to straszne, że Tibia upodabnia się do wowa! Jak mogą z takiej cudownej gry jaką niegdyś była tibia 7.4 robić takie badziewie jakim jest wow! No ja nie rozumiem cipsoftu naprawdę! Po co wprowadzać jakieś urozmaicenia do party nowe czary itd. Lepiej dać jeszcze kilka expowisk gdzie wyciąga się 1kk/h, to wszyscy będą się cieszyć. Poza tym nie wiem jak to może być, że jeszcze udupiają tego beznadziejnego sorca, który ma taki słaby exp na deep banucie frostach i innych miejscach ;/ no nie rozumiem po prostu.

Corphia
15-11-2008, 18:30
Zapowiada się ciekawie, lecz to miasto wgl mi się nie podoba

i potwierdzam opinie innych ze najlepsza rzecza sa zmiany w party

pzdr

Miszczu_Rookgardu
15-11-2008, 18:55
Ciekawe te okno z lootem ;)

kubaboo
15-11-2008, 19:29
za 2 upy spodziewam sie ze pallek dostanie cos ala exevo gran mas san i bedzie wlaic 2 razy tle co exevo gran mas firgo itp...

Krakoww
15-11-2008, 19:30
ja pie*****..... jezeli teraz mamy takie jakies h***** czary party zgadzam sie dobre choc i tak jak sie izie na jakis hunt to z znajomymi a nie z ludzmi z trade :P

moim zdaniem cipsoft podzielil by nasze zdanie tylko wtedy jesli bysmy my ludzie niegrali w ich gre z 2 tygodnie zobaczyli by pustki na serverkach malo pieniadzków na koncie cos jest nie tak i by sie przekonali ale coz jak ludzie potrafia zabic matke krzeslem co ja muwie 2 tygodnie bez tibi??:/:baby:

Dzik11
15-11-2008, 19:42
Kolejny iditoczyny update. Najlepiej niech dodadzą samoloty, pociągi, rowery, żeby można było jeszcze łatwiej ucieć przed wrogiem, przecież to kompletna klapa, teraz to już nawet nie trzeba będzie umieć grac, kompletnie zero, bo teraz to chociaż trzeba umieć jakoś manewrować jak się ucieka, a po tym update, będzie hotkey i BRUUUUUUUM i mnie nie ma.

Jedyne co w tym update będzie godne uwagi to system party.

Kompletna porażka się zapowiada. Z resztą jak zwykle.

Ps. PASJANS PRZYNAJMNIEJ TRZYMA STYL.

Pozdrawiam. BaxCrow

że byś się nie zdziwił jak dodadzą samoloty, pociągi, rowery bo cipy są do tego zdolne :D już nie trzeba umiec grac nawet się logowac nie trzeba wszystko za ciebie robi bot a teraz to raczej 54.000 to boterzy a 1.000 to normalni gracze

Oryginalnie napisane przez dark_solti
BR ???

Robią już z tych pixeli OTSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS

Tibia już jest ots

sebastiano
Dużo osób gada tak : Druid teraz udupił maga itp. itd. ,spójrzcie druid to postać lecząca i wspomagająca innych graczy ,a sorc to postać ofensywna.Dla porównania podam czary FACC druida ; exevo frigo hur ( nie liczac hmm itp.) Sorc ,exevo flam hur ,exevo vis lux ,exevo gran vis lux ,exevo vis hur .

Moim zdaniem dobrze ,że Cipsoft utrzymuje druida postacią wspomagająca ,owszem ma pare nowych czarów które kiedyś miał sorek ,ale to nie jest tak dużo żeby tak przesadzać jak wy !

A tak wgl ,to będziecie na żekać tak jeszcze z 2 tyg. po up'ku a potem będziecie gadać że nawet fajne.

nawet cipsoft napisał w którymś newsie że druid staje się magiem natury ale w sumie brakuje mu tylko SD z tego co ma sorc .
Zwykle to takie update nudzi się w tydzień góra dwa

Maxiv

nie zakładaj się o 10mln zł bo są osoby które by poprawiły tą grę takie update jakie robi cipsoft ja mogę zrobic w dzień. W wowie nikt nie narzeka że źle zrobili update czyli jakoś Blizzard wie co chce każdy gracz to dla czego cip by nie wiedział a tibia nie może byc ots bo już nim jest

john91
15-11-2008, 19:55
Pozwolę sobie zacytować mój poprzedni post ze wcześniejszej strony:

3/4 tych pierdół, jest robiona pod gówniarzernię, na czym najprawdopodobniej stracą doświadczeni gracze. Uważam, że lepiej dmuchać na zimne...

Znalazł się "dorosły", który ma 17 lat...

Wszyscy gadają, że Tibia upodabnia się do WoWa, a mógłbym się założyć, że może i połowa z was nawet nigdy w to nie grała, a gada tak bo jest to teraz popularne ;]

Mam nadzieję, że nastepne teasery przyniosą ciekawsze rzeczy, bo jak narazie ten up oceniam połowicznie.

Dragones5
15-11-2008, 20:16
Tibia podobna do wowa? Przeciez to skandal i oczernienie tak slawnej i swiatowej klasy gry jak tibia. Jak mozna w ogole mowic, ze taka super gra jak tibia jest podobna do jakiegos dennego wowa co? A tibia 7.4 to przeciez tam bylo tak super, ze szok...

A tak na powaznie to przestancie pie*dolic, ze wszystko wziete z wowa skoro to podstawa mmorpg tylko wprowadzona dosyc pozno. Dla mnie update zapowiada sie ciekawie i dzieki temu wracam chyba na rl tibie. Jednego jestem pewny, bedziecie w to grac pomimo tych wszystkich update i mam male pytanie do was: Jak mozna stwierdzic, ze cos jest zje*ane skoro tego nie widzieliscie na oczy i nie probowaliscie? Po 2 zdjeciach umiecie stwierdzic, ze cos jest dobre albo zle? Niezly skill _/

Szewcu
15-11-2008, 20:25
Żałosne co oni robią ... buffy ... ;( to śmieszne, ja nie wiem ...
ta Tibia już nie bedzie Tibią ... jak dla mnie tylko to że widać co leci z potwora to dobry pomysł (mniej thiefów) ... a te czary to porażka ... a moze Tibia 3D ? ... żal, żal i jeszce raz żal ... taka Tibia jak jest teraz jest dobra tyle że bronie od lvl ;p

Pacek
15-11-2008, 20:44
Jedyne co jest w stanie uratowac ta gre to wprowadzenie systemu PvP z prawdziwego zdarzenia, jakas arenka PvP czy cos w tym stylu.

Co do update to CiP wkońcu poszli po rozum do głowy i zaczerpneli dobre wzorce party chanel, party buf tylko ze jak zwykle cos mi sie zdaje ze spieprza to dokumetnie jak to bylo do tej pory z dobrymi pomyslami a updateow widzialem juz sporo.
A boterzy byli są i będa, kiedys 60% osob zalogowanych to byly farmy druidow teraz boty expia zycie jednym slowem kupujcie pacc i nienarzekajcie

Michoss
15-11-2008, 20:45
O muj borze to jurz nie bendzie tibia.
O MUJ BORZE! DODALI CZARNE JAGODY! GRANIE F TIBIE STRACIO SĘS!

Przestańcie już zrzędzić. robicie to za każdym razem. Nie da się już wytrzymać.

@Edit
Przekazuję:
"Przestańcie gadać, że to czy to jest źle, bo i tak będziecie w swoje piksele grać, nie liczy się to czy gra jest dobra, tylko to, ile w tej grze macie expa.
Niech sobie dodają z WoWa, na złe im to nie wyjdzie, nic lepszego nie wymyślą. A klimatu już ta gierka nie odzyska, bo gracze typu "oddawaj mój exp" już go doszczętnie zniszczyli.
Dysbalans? Apfff. Jak jesteście takimi pro graczami, to chyba dysbalans jest dla was niczym, nie? Już mówiłem - powrzeszczą, ponarzekają, i będą expić dalej.
A co upka - wg. mnie średni. Wypowiem się jak dadzą wszystkie teasery.
Pierzasty"

Droid
15-11-2008, 20:48
Na test servie jeden z cm'ów wspomniał o runach niszczących magic walle bo podobno przez m walle dużo osób pada na pk... A może to był żart, ale i tak niszczenie zniszczonej już gry idzie pełną parą.

a o runie desintegrate nie slyszlaes??
ma wady tylko 1sqm zasieg i blokuje pz po uzyciu

Levi
15-11-2008, 20:48
Update zapowiada się ciekawie, paladyni znowu coś dostaną choć i tak są nieźle wypasieni...Trochę zaczynam żałować ze porzuciłem swojego paladyna (bardziej żałuje ze względu na runki niż na czary)
W końcu paladyn i knight będą mieli szansę dogonić profesje magiczne które na utani gran hur zostawiały wszystko za sobą daleko w tyle.
Loot podawany w party- bardzo dobry pomysł.
Czary dla drużyny, bonusy dla niej- dobry pomysł na zachęcenie do pracy zespołowej.

Ogólnie stawiam im ocenę bardzo dobrą. Zostały chyba jeszcze dwa pokazowe artykuły obrazujące update. Mam nadzieje że nie zepsują sprawy.
A gracze narzekający na to że są update, że powiększa się teren gdzie ludzie mogą expić...że są nowe bronie,questy...nie rozumiem ich.
Za przeproszeniem trzeba być idiotą aby myśleć że update=zuo!

Obawiam się jednego:
że magowie i druidzi będą bić za dużo z tych nowych świętych runek.
Ale pewnie to będzie coś takiego jak ice hmm ;P
Zresztą poczekamy zobaczymy.

Na koniec:
Pamiętajcie! Kto stoi w miejscu ten się cofa.

dziobek1992
15-11-2008, 20:50
mi sie podobaja te nowe opcje czyli chanel w party i te runki i nowe czary dla pallka :)

Ghost419
15-11-2008, 21:12
Dopiero 2 teasery a już narzekacie, poczekajmy lepiej na upa a potem będziemy dyskutować.

Piotrek Marycha
15-11-2008, 21:15
Tak, mag udupiony, przeciez czar ktory bedzie zwiekszal innym magom mlvl o powiedzmy 10 jest tak zalosnie lamerski ze az zal o nim wspominac
albo powiedzmym o 2... i po co ci taki szajs wtedy?

a to buffy sa po to zeby na nie patrzeć, tak?
spójrzcie druid to postać lecząca i wspomagająca innych graczy ,a sorc to postać ofensywna.

Moim zdaniem dobrze ,że Cipsoft utrzymuje druida postacią wspomagająca
olaboga, ty grales kiedykolwiek w tibie?
Zauważ że napisałem Śmierdzi WoW'em ale nie napisałem że to źle
a jak powiem przykładowo że ty śmierdzisz, to bedziesz sie zastanawiał czy to komplement czy nie, w zależnosci od tego czym bedziesz smierdzial?

Charge - typowy skill warriora i feral druida w wowie

nie, to jest angielskie(taki język, wypadałoby to wiedzieć) słowo oznaczające "szarżę"
Jedyne co jest w stanie uratowac ta gre to wprowadzenie systemu PvP z prawdziwego zdarzenia
zonk, własnie system PvP jest jedna z głównym elementem który mnie trzyma w tej grze

--Cienius--
15-11-2008, 21:49

Stary masz pelna racyje i piwo Ci sie nalezy... Jak bedzie wygladala przyszlosc Polski?

Ojciec: "Synu, jak ci idzie w szkole?"
syn:"no ostatnio kupilem pacca i zrobilem pani od informatyki druida ktory wafluje jej wiec mam 5"
O: slicznie

Jak teraz widze ze w ogole mlodziez nie uprawia sportu..( nie oszukumy sie na Wfie cwiczy srednio polowa osob) W****a czibórgery z Makdonalda. Druga czesc siedzi na przedszkolu z piwem i szlugami w reku i "ktury level?"

Niestety jak tak sie stoczy przyszlosc Polski to bedzie masowa emigracja ludzi inteligentych.

@topic

Wole WoWa.

Neveroth
15-11-2008, 22:42
Wszystko mi się podoba! Ale jest 1 wyjątek...udoskonalenie Palla... Niedość, że był silny to teraz będzie jeszcze silniejszy ;/

A tak najbardziej mi się podobają:
-Czar dla knighta blood rage ( takie coś jak ma orc berserker :D )

-to ze widać co wypadło z potworka na party

Zgadzam się z Tobą w stu procentach. Pall i tak jest dość silny ale dlaczego nie ma nic dla MS'a?X(X(

Neveroth
15-11-2008, 22:47
Dopiero 2 teasery a już narzekacie, poczekajmy lepiej na upa a potem będziemy dyskutować.

Po updacie nikt nie będzie zaglądał tu i forach o update'ach (przynajmniej 98% nie będzie wchodzić ale te 2% może tak )

Arcan
15-11-2008, 22:50
Po updacie nikt nie będzie zaglądał tu i forach o update'ach (przynajmniej 98% nie będzie wchodzić ale te 2% może tak )

Wolę 2% ludzi normalnych, z którymi można przeprowadzić dialog na poziomie, niż 98% dzieci płaczących jak to zuy jest Cipsoft.

Zwieshu
15-11-2008, 22:52
skil zwiekszajacy mlvl to tylko czekac az knaj bedzie expil z sd ;p

Crassus
15-11-2008, 23:02
Zamiast robic jakies bzdetne updaty ktore nic nowego nie wnosza mogli by choc raz pomyslec i zrobic nowe serwery ze wzyklym PvP To spowodalo by zwiekszenie sie ilosci graczy bo mnostwo ludzi z checia by poszlo na nowe serwery. Na wielu serwerach wojny trawaja wiele lat ludzie maja dosc to nie lepiej marnowac czas na jakies pierdoly nie wiem czy te Cipy maja iq dziesieciolatka czy tylko udaja takich nie dorozwojow

Virlan
16-11-2008, 00:00
skil zwiekszajacy mlvl to tylko czekac az knaj bedzie expil z sd ;p

O nie! Knight będzie bił z SD za 150 to straszne, będzie dysbalans i w ogóle ;/

Vardell
16-11-2008, 00:06
Średnio mi sie podoba ten update... :evul: Dużo ludzi chce urozmaicania gry tak jak ja no ale nie zabardzo Cipsoft trafia w cel. Moim zdaniem powinni robić ankiety i wpisywać w nich kilka rzeczy które mogą dojść w dajnych update i aby ludzie wybierali te które im się podobają wtedy łatwiej byłoby trafić w "serca tibijczyków". Nie mówie oczywiście o takich dzieciach update'u co narzekaja za wprowadzeniem każdych zmian dot. profesji...
Ale podsumowując kto chciałby pograć sobie w jakaś gre z buffami napewno by pograł bo jest ich mnóstwo, a nasza skromna tibia nie powinna się upodabniać do takich gier, tylko iść w całkiem innym kierunku, bo może własie tego ludzie chcą aby było więcej gier nie nasyconych buffami czy czarami zabijającymi na strzał. Nie powiem tu oczywiscie ze tibia jest teraz ścierwem ze sie w nia grać nie da, bo tak nie jest ale cipsoft powinien pomyslec o innych stronach zmian w grze. :)

Virlan
16-11-2008, 00:12
To ty pier....sz głupoty w tym momencie, bo buffy działają NA WSZYSTKICH członków party, tylko sorcowie mogę je rzucać, ale działają także na knightów o ile są członkami party.

i00n
16-11-2008, 05:55
Jeszcze powinni zrobić coś w stylu: siła, zwinność, wytrzymałość, inteligencja itp i było by już wszystko to co w innych grach...

Xr3
16-11-2008, 08:37
@up
To już był by krok w kierunku zdezoryginalizowania gry. Tibia jechała wiele lat na tym samym systemie i póki co, sprawdza się nie najgorzej. Jest on tak jak by... cechą rozpoznawczą. Również kiedyś myślałem nad tym co by się stało, gdyby wprowadzono atrybuty takie jak Siła, Zręczność, Inteligencja i ew. Witalność. Owszem, ma to sens, aczkolwiek zmienienie gry w taki sposób, jest zwyczajnie nie na miejscu.

Przemek_2142
16-11-2008, 09:39
"pomorze ci uciec z opresji" ? chyba pomoże :)

Nie podoba mi się , że dodadzą runki dla paladynów... Wkurzyło mnie to nieźle.

Raczej paladin powinien robić runki, miał kiedyś hmm ale mu je odebrali :P

Piio
16-11-2008, 09:43
@up
To już był by krok w kierunku zdezoryginalizowania gry. Tibia jechała wiele lat na tym samym systemie i póki co, sprawdza się nie najgorzej. Jest on tak jak by... cechą rozpoznawczą. Również kiedyś myślałem nad tym co by się stało, gdyby wprowadzono atrybuty takie jak Siła, Zręczność, Inteligencja i ew. Witalność. Owszem, ma to sens, aczkolwiek zmienienie gry w taki sposób, jest zwyczajnie nie na miejscu.

Tylko dlatego w to kiedyś grałem - Tibia urzekała swoją prostotą :)

Mogliby chociaż 1 server postawić na tibi 7.4, kasy by im z tego nie ubyło a sami by zobaczyli jak szybko by stawiali kolejny bo byłoby tylu chetnych, którym nie zależy na "unowocześnianiu". Reszta by grała na tych co są teraz.

@edit. Czyli teraz bedzie wystarczyło skillować shielding do 50-60 bo potem pallek Ci wrzuci buffa i masz 100-120 do bloczenia co całkowicie wystarcza. lol. Raj dla 2-handowych boterów.

Przemek_2142
16-11-2008, 09:43
Xr3 masz racje powinni zrobić kilka poprawek związanych z leczeniem i hitami które zadajemy, a nie wprowadzac ciągle to nowe rzeczy i czary które nie poprawiają gry lecz ja psuja. Jak dla mnie Up'date 8.0 był najlpeszy :P

--Cienius--
16-11-2008, 09:55
Tylko dlatego w to kiedyś grałem - Tibia urzekała swoją prostotą :)

Mogliby chociaż 1 server postawić na tibi 7.4, kasy by im z tego nie ubyło a sami by zobaczyli jak szybko by stawiali kolejny bo byłoby tylu chetnych, którym nie zależy na "unowocześnianiu". Reszta by grała na tych co są teraz.

@edit. Czyli teraz bedzie wystarczyło skillować shielding do 50-60 bo potem pallek Ci wrzuci buffa i masz 100-120 do bloczenia co całkowicie wystarcza. lol. Raj dla 2-handowych boterów.

Pamietaj ze taki buff dziala tylko jakis czas a wysoko levelowy knight ma skille powyzej 85 wiec 170 shielda to wysokie troszku jest :D

Piio
16-11-2008, 09:57
Pamietaj ze taki buff dziala tylko jakis czas a wysoko levelowy knight ma skille powyzej 85 wiec 170 shielda to wysokie troszku jest :D

Działa przez jakiś czas, po czym wrzuca mu go ponownie.

Przemek_2142
16-11-2008, 10:00
I tak wolał bym tibie z update 8.0 lub te wcześniejsze uh system RoX

Xr3
16-11-2008, 10:29
Jak dla mnie Up'date 8.0 był najlpeszy :P
Jestem przekonany, że gdybyś grał postacią magiczną (zwłaszcza MS), to wyklinał byś 8.0.

Slivi
16-11-2008, 11:17
No i super kolejny update na ktory wszyscy klna :D

Za 2-3 lata tylko garstka graczy bedzie grala i dzieci..

Ale z checia zobacze jak ten nowy update bedzie wygladal w praniu ;]

Levi
16-11-2008, 12:07

Będą grać, a może będzie grać więcej ludzi. Polacy już tak mają że jak nie ponarzekają to są chorzy. Według nich nigdy nie będzie dobrze, zawsze jest coś złe coś nie tak, tu pixel wystaje zza krzaka, a ten kamień leży w złym miejscu...
Co zrobią jak wygrają szóstkę w totka...będą narzekać że nie wygrali siódemki albo że kumulacja jest za mała.

Po za tym będą grać bo ludzie lubią to co stare...ile razy słychać że kiedyś to było a nie to co teraz...dlatego będą grać w gierkę 2d i narzekać na nią.

Btw... (nie na temat)
Muszę upgrade sobie zrobić aby móc pograć w "PoP- Next generation"
Na zapowiedziach wygląda miodne ;)

Maelion
16-11-2008, 12:08

Boże widzisz i nie grzmisz. Chłopie w każdym zdaniu, które napisałeś jest jakiś błąd nie mówiąc już o ortografii.

Zdanie 1 i 3 - Brak ogonków
Zdanie 2 - Kto będzie grał, dzieci czy gracze -,-
Zdanie 3 - Będzie wyglądał w praniu? Chyba powinieneś napisa, że wszystko wyjdzie w praniu.

P.S - czy ty w ogóle rozumiesz ten cytat Einstein'a? :evul:

Michnik of Celesta
16-11-2008, 13:05
Pff , zamiast zająć się balansem , szczególnie w kwestii leczenia , to znowu pierdoły dają...

Party chat - 6/10 , już se knighci nie zarobią na huntach
Party buff - cienka kopia pomysłów z innych MMO
Runy holy missile i wild growth - chociaż tyle dobrego

Rycerze będą mogli zwiększać tymczasowo skille, palladyni shielding
Po co palkowi tymczasowy przyrost shielda ?? A dist to co ??

Od 3 lat każdy zimowy update to katastrofa , tak pewnie będzie i teraz -.-

druidek123
16-11-2008, 13:38
fajne będzie 1 i 2 część zobaczmy następne :cup:

Piotrek Marycha
16-11-2008, 15:11
Zdanie 1 i 3 - Brak ogonków

to nie jest błąd

Ulrikk
16-11-2008, 15:13
@Maelion
Nie każdy używa znaków diakrytycznych pisząc na forach itp.

Każdy mówi, że Polak musi narzekać na wszystko. Zauważcie, że sami narzekacie na to, że inni narzekają :P

Update zapowiada się nieźle, udu**ą facc i to mi się podoba.

kolo-kolo
16-11-2008, 15:44
Update jak update, każdy ma swoje zdanie. Jednak te porównania do WOW'a i innych MMO nie maja większego sensu, To że nie sa to nowatorskie pomysły (nowe czary) nie jest istotne, liczy się to jak te zmiany będą działać.
Niektórzy z was mają zbyt duże wymagania.

Co do zmian.

*party channel - powinnien pojawić sie dużo wcześniej, wreszcie sprawiedliwość

*buffy- ciekawy pomysł , ale jeśli ich cena (ilość many) będzie duża , wątpie aby coś zmieniły

*wild growth- jeśli będą mogli go używaać jedynie druidzi będzie to kolejna zmiana dyksryminująca sorca. (przez zarośla mozna strzelac i dluzje sie trzymaja) , raczej nie bedzie dotyczyć knight'ow gdyz bedzie prawdopodobnie potrzebny wyzszy mlvl do runy

*nowe miasto/expowiska/questy - miasto sie przyda, zawsze to jakies nowe expowiska(niestety też dla bot'a), byłoby fantastycznie gdyby dodano powiększono okolnir, (odkąd frosty to najpopularniejsze expowisko 100+ dla all vokacji), moze jakis pojdynczy resp dema czy innego mocniejszego potwora gdzie nizsze lvl moga sprawdzić swoja siłę (świetnym przykłame jest helheim)

*nowy czar dla ek , podwajający shilda(hunty) meele'a(pk) , będzie bardzo przydante na inq, czy poi.
co do palków , też cos charakterystycznego dla nich ( szybka ucieczka) 'swift foot'
czary przyśpieszające dla innych wokacji , moze i sprawiedliwe , lecz utracona zostanie unikalnosc sorc,druida pod tym wzgledem,

*holy missile- to jest najlepszy jak dotąd pomysł , lecz jedynie pod warunkiem ze bedzie mogł być uzywany przez all vokacje, byłaby to świetna bron dla magów, jednak wylacznosc na jej tworzenie mialby nadal jedynie palladyn <zarobek,oraz wreszcie doznali by uciazliwego klepania run dla kasy> ( powinnien byc dla facc, zeby tych palkow czyms zajac,poza expieniem)

ktoś tak napisał:
'' "Dla sorca znowu nic", a pewnie sorc tyle dostanie że zrobią o nim cały teaser bo w tym by sie nie zmieściło'' ''

Mam nadzieje że tak będzie, bo w tym momencie druid jest vokacja dużo mocniejsza i pozyteczniejsza niz sorc, i prosze nie patrzmy na ilosc czarow ofensywynych na facc, bo ta roznica na + dla sorca jest widoczna tylko tam, jednak w wiekszości pacc, to druid jest wszedzie chetnie zabierany, ma UE od lodu ktory chyba jest najuzyteczniejszym zywilem teraz.
Sd to ostatnia rzecz ktora wyróżnia maga, i low lvl sorcom daje dobry dochód.

Już najwyższy czas zająć pokoik nad Zoltanem w Edron, i dodać MS'owi Armaggedon Spell dostępny powiedzmy od 130 lvl i ewentualnie dodatkowo 70mlvl ? To tak jak knight dostaje swoje Uhp.

To tylko moja opinia.
Lekko rozżalonego zbanowanego Ms'a , który widzi ze najlepsze zmiany na + znów go ominął.
Lecz to dopiero początek teaserów, czekam na więcej.

Ghost419
16-11-2008, 16:20
@Maelion
Każdy mówi, że Polak musi narzekać na wszystko. Zauważcie, że sami narzekacie na to, że inni narzekają :P

Update zapowiada się nieźle, udu**ą facc i to mi się podoba.

No bo Polak musi, bo to jest wpisane w nasz naród. ;)

Zgadzam się, że up zapowiada się nieźle.

Xr3
16-11-2008, 16:24
Wcale się nie dziwię, dlaczego MSów jest najmniej.

Askaral
16-11-2008, 18:26
No bo Polak musi, bo to jest wpisane w nasz naród. ;)

Cale szczescie, dzieki temu mozna poczytac sobie pelno placzow kiedy sie robi runy.

Gawus
16-11-2008, 18:35
@up - Dokładnie :)

-Zgadzam się i WoWem też capi na kilometr ale jendak ten party chat się przyda.

-Palkowie i rycki będą teraz biegać równie szybko jak magowie ?? Wiem że nie będą mogli atakowac ale jendak dogonić.

-Troszkę bez sensu że rycerze będą ulepszać skille fightingu, magowie sobie m lvl a palkowie shielding który im prawie nic daje w porównaniu do pozostałych.

Wybaczcie, ale to gra MMORPG i Tibia z czasem będzie brała pomysły z innych gier.. Jest w tyle faktycznie ale to chyba dobrze. Kazda inna gra MMORPG jest taka sama, sa identyczne wiec nie placczcie ze dodaja to do tibii, bo dodaja to DOPIERO TERAZ. Zanim to bedzie wow to jeszcze kilkanascie lat :p

jakby nie bylo to paladyn powinien byc najszybsza profesja - logicznie biorac jest wysportowany, lekki i duzo ze soba nie nosi. Magowie sa najmniej rozwiniecie fizicznie - najwolniejsze profesje. Knight sredniawo. wg mnie to cos z wiatrem metafora, czyzby naucza go skakac? :P

I co do tych Buff.. Chodzilo im o to, zeby zaczac expic w Party czesciej niz do tej pory, bo to wkonu gra Online..

ShosVern
16-11-2008, 18:58
Mnie się podoba to.. i być może planuję come back do tibii.

PabloMage
16-11-2008, 18:59
a co z Sorcem??? zapomnieli o nim czy co?

Kubaland
16-11-2008, 19:12
Mi się podoba, ale na pewno coś zepsują :/ Fajny party chat, bez reszty by się przeżyło :D

Xr3
16-11-2008, 19:50
a co z Sorcem??? zapomnieli o nim czy co?

Oni doskonale o nim pamiętają... Sęk w tym, że nie potrafią ogarnąć gry, którą sami zrobili i nie dostrzegają faktu, że MS wymaga poprawek, zwłaszcza biorąc pod uwagę sytuację, która będzie miała miejsce po update.

KiciaDruid
16-11-2008, 20:50
no narescie siocher bedzie mial wglad do loota BRAVO dla cipsoft chociaz 1 update pozadnie zrobia

Przemek_2142
16-11-2008, 21:00
Spójrzcie na to też od strony knighta kiedys były uhy i knight mogł odleczyc sie pożądanie a nie jak teraz poty wolałem stara tibie nowe rzeczy ja tylko psuja. Co do tego że ms jest teraz bez użyteczny to prawda ponieważ teraz tylko ed jest jedna z rozchwytywanych profesji do huntów. Jak dla mnie powinni jednak przywrócić uhy bo knight na pvp to teraz najgorsza profa lapie combo takie ze nie jest wstanie się od leczyć ;(

kubaboo
16-11-2008, 21:23
ogolnie oceniajac update bedzie dobry ale ms/s oni maja gleboko w swoich rowach marjanskich/marsjanskich czy czyms i przypuszcam ze ten update potwierdzi moje zalozenia ze apll bedzie bił najwięcej ... wogle teraz pallek jest za mocny to co bedzie po tym update jak dojdzie skill na dista... masakra i jeszcze palkiem 85 dista sie wbija tydzien nawet krócej a najtem zeby wbic 80 shielda to uuuuu z miech a i tak palek z 75 dista cie z assasinow zjezdzac bedzie na pustym terenie i gdzie tu sprawiedliwosc ;/ czekam na letni update (moze oslabia pallka albo wogle ue mu dadza pozyjemy zobaczymy)

Firyon
16-11-2008, 21:33
no wow , czary a'la wow...

Levi
16-11-2008, 21:50
Zawsze było tak że ktoś miał zawsze więcej. Kiedyś sork miał najlepiej, później odrypali palka i polepszyli knightów a druidom dali to co im się dawno należało.
Obecnie palek jest maszynką, drut esencja magi w tibi a mag robi tylko sd. kina to bot :P

Zawsze było tak że polepszali/udupiali jakąś profesje lub na odwrót. Tak było, jest i będzie.

Piotrek Marycha
16-11-2008, 22:34
Magowie sa najmniej rozwiniecie fizicznie - najwolniejsze profesje.
ale mają miec z założenia najpotezniejsze czary do cholery... wiec czemu niby paladyn który półtora roku temu przestał być adeptem magii, nagle dostaje prawdopodobnie potezniejsze zaklecie od czarodzieja? wtf ?

clenluzir
16-11-2008, 22:38
Elo Wiecie moze cos o nowych serverach pvp? zeby podczas update byly? plx fast odpowiedz

Levi
16-11-2008, 22:47
Elo Wiecie moze cos o nowych serverach pvp? zeby podczas update byly? plx fast odpowiedz

o serwerach nikt nic nie wie, absolutnie nikt oprócz cipsoftu

Aevolana
16-11-2008, 23:40
Średnio mi sie podoba ten update... :evul: Dużo ludzi chce urozmaicania gry tak jak ja no ale nie zabardzo Cipsoft trafia w cel. Moim zdaniem powinni robić ankiety i wpisywać w nich kilka rzeczy które mogą dojść w dajnych update i aby ludzie wybierali te które im się podobają wtedy łatwiej byłoby trafić w "serca tibijczyków". Nie mówie oczywiście o takich dzieciach update'u co narzekaja za wprowadzeniem każdych zmian dot. profesji...
Ale podsumowując kto chciałby pograć sobie w jakaś gre z buffami napewno by pograł bo jest ich mnóstwo, a nasza skromna tibia nie powinna się upodabniać do takich gier, tylko iść w całkiem innym kierunku, bo może własie tego ludzie chcą aby było więcej gier nie nasyconych buffami czy czarami zabijającymi na strzał. Nie powiem tu oczywiscie ze tibia jest teraz ścierwem ze sie w nia grać nie da, bo tak nie jest ale cipsoft powinien pomyslec o innych stronach zmian w grze. :)

Wszyscy ktorzy narzekacie na cipsoft, nie moglibyscie tego robic tak jak kolega wyżej? W sposób kulturalny, nie kopiując tego że cipsoft niszczy klimat gry, który był w tibii -3,5 oraz (ostatnia moda!) że t się upodabnia do wowa... jak widać można wyrazić swoje zdanie, nie koniecznie nawet wychwalające update w sposób kulturalny i nie wrzeszczący...

matixov
17-11-2008, 13:06
kubaboo - Twoja wypowiedz jest na granicy amatora.

Fakt paladyn wbije skile 70 w tydzień Ale lev w tydzień 80 nie wbijesz aby moc nosić arbalesta czy tam assasin stary..... A co do tego wyobraź sobie ze paladyn trafia raz co 2 Hity...Wiec nie jest powiedziane ze palek wali mocno...Co do tego dodam jeszcze ze palaldyn jest najlatwiejsza profesja ty zapewne grasz w tibie i nawet tego nie zauwazyles.... A Knight? Zobacz sobie meisiace trenienia... A hity? 2 razy mocniejsze praktycznie od palka... A na dodatek.. Jaki shield ma a jaki palaldyn ? Jak masz skile 110 sworda to masz shielda z 90 a palek moze miec 100 dysta ale shield max 80 czy większy. Weic nie gadaj tu ze palaldyn ma lepeij .. bo knight trafia z miecza praktycznie za kazdym razem jak ma dobre skile. A palek nie zawsze. A knightem lev szybko wbijesz palkiem niz knightem.... Palkiem gra sie zaczyna od 40 lev do 100 ... a knightem od 80 w góre..... Wiec wg nmie jest to dobry pomysl i nie narzekaz ze palek ma buff dysta a knight co ma shielda ma wiec w czym jest problem ?

Edit: co do nowych serverow to ty chyba kpisz... polowa srverow pvp jest pusta i chcesz server pvp ? hahaha dobry ziomek jestes chyba predzej zrobia non pvp ^^^

Xr3
17-11-2008, 13:11
Nowe serwery - dodatkowe koszty.

Medivh Shady
17-11-2008, 13:14
Wcale się nie dziwię, dlaczego MSów jest najmniej.

Bo wiekszosc ludzi sie zawsze przestawia na postacie ktorymi sie latwo gra. Ms jest wymagajacy i juz to ludzia nie odpowiada , widac ze robiles maga jak byle era wandow i duzej sily magow

Oni doskonale o nim pamiętają... Sęk w tym, że nie potrafią ogarnąć gry, którą sami zrobili i nie dostrzegają faktu, że MS wymaga poprawek, zwłaszcza biorąc pod uwagę sytuację, która będzie miała miejsce po update.

a wiesz jak to bedzie wygladac po upie ?? czy tylko wnioskujesz z tego co napisali w zapowiedzi ?? . Jak wiesz cipy nie ujawniaja wszystkiego co bedzie , tylko dana czesc.

Tak wiec przestan spamowac jaki to mag jest slaby itp i jaki slaby bedzie

Xr3
17-11-2008, 13:40
Bo wiekszosc ludzi sie zawsze przestawia na postacie ktorymi sie latwo gra. Ms jest wymagajacy i juz to ludzia nie odpowiada , widac ze robiles maga jak byle era wandow i duzej sily magow

a wiesz jak to bedzie wygladac po upie ?? czy tylko wnioskujesz z tego co napisali w zapowiedzi ?? . Jak wiesz cipy nie ujawniaja wszystkiego co bedzie , tylko dana czesc.

Właśnie dlatego gram (grałem) MSem - dużo wymaga od gracza.

widac ze robiles maga jak byle era wandow i duzej sily magow

Dużo wcześniej grałem Knightami i Palami, ale mimo to z wiedzą na temat maga, byłem na bieżąco. Nawet w starej Tibii miałem do niego dwa podejścia, ale zrezygnowałem, kiedy uświadomiłem sobie, że Sorcerer expiący na rotach z WH, to "lekkie" nie porozumienie.

Zaczynam powoli tracić w to nadzieję... Przyznaj szczerze - nie klaskałeś uszami w 8.0. Spodziewaj się, że Cipsoft może zrobić powtórkę tego błędu...

clenluzir
17-11-2008, 14:10

Koszty są ale wielu graczy czeka na nowy servery i do tego pvp ( Mam na myśli Wary)

clenluzir
17-11-2008, 14:13

Fakt paladyn wbije skile 70 w tydzień Ale lev w tydzień 80 nie wbijesz aby moc nosić arbalesta czy tam assasin stary..... A co do tego wyobraź sobie ze paladyn trafia raz co 2 Hity...Wiec nie jest powiedziane ze palek wali mocno...Co do tego dodam jeszcze ze palaldyn jest najlatwiejsza profesja ty zapewne grasz w tibie i nawet tego nie zauwazyles.... A Knight? Zobacz sobie meisiace trenienia... A hity? 2 razy mocniejsze praktycznie od palka... A na dodatek.. Jaki shield ma a jaki palaldyn ? Jak masz skile 110 sworda to masz shielda z 90 a palek moze miec 100 dysta ale shield max 80 czy większy. Weic nie gadaj tu ze palaldyn ma lepeij .. bo knight trafia z miecza praktycznie za kazdym razem jak ma dobre skile. A palek nie zawsze. A knightem lev szybko wbijesz palkiem niz knightem.... Palkiem gra sie zaczyna od 40 lev do 100 ... a knightem od 80 w góre..... Wiec wg nmie jest to dobry pomysl i nie narzekaz ze palek ma buff dysta a knight co ma shielda ma wiec w czym jest problem ?

Edit: co do nowych serverow to ty chyba kpisz... polowa srverow pvp jest pusta i chcesz server pvp ? hahaha dobry ziomek jestes chyba predzej zrobia non pvp ^^^

Co Do ciebie poco sie napinasz i smiejesz ? zadałem ci proste pytanie. wystarczy odpowiedziec nie nie wiem tak a nie gada ogarnij sie plx...

Wylansowany
17-11-2008, 14:30
Knighci, którzy doganiają cel jak wiatr? Buuuu, w PvP knight będzie nie do pokonania...

matixov
17-11-2008, 14:49
clenluzir - Nie wiem czego oczekujesz ale napewno nie zrobią severa pvp, bo to chyba zauważyłeś ze są na nich po 400 graczy a na non pvp masz kolejki od 13 00 w gore ^^ wiec poco server pvp ? mało ich masz ?? Na pvp robi sie ots a na non pvp ludzie ida teamami na potworki i bawia sie przytym a nie jakies bijatyki ^^

clenluzir
17-11-2008, 14:55
no ale po co grac na servie pvp ktory ma iles tam lat np arcania -.^ gdzie softy beda chodzic (-100k) -.^

Kojotes
17-11-2008, 15:05
no ale po co grac na servie pvp ktory ma iles tam lat np arcania -.^ gdzie softy beda chodzic (-100k) -.^

Cipów mało (nic) to nie obchodzi, oni zauważają fakt że na części (większości) serverów PvP w godzinach szczytu gra 400-700 osób (z powodu idiotów którym zachciewa sie rzadzić serverem i nie daja nikomu expić), co oni traktują jak servery na których jest jeszcze miejsce, a zatem nie ma po co tworzyć nowych.

Zreszta ostatnio spada liczba ludzi online, w porównaniu do tego co było rok czy dwa temu..

Xr3
17-11-2008, 15:14
Tak się dzieje, gdy gildia rządząca, nie trzyma za mordę osób, które zaniżają ceny...

Gawus
17-11-2008, 15:50
ale mają miec z założenia najpotezniejsze czary do cholery... wiec czemu niby paladyn który półtora roku temu przestał być adeptem magii, nagle dostaje prawdopodobnie potezniejsze zaklecie od czarodzieja? wtf ?

To juz trzeba sie wrocic do tylu - zabrali mu hmm bo to energia (magia sorca) a teraz dostal swoje - swietosc.. A z tym czarem na predkosc to jest jego atut i juz tak mialo byc :p

Koszty są ale wielu graczy czeka na nowy servery i do tego pvp ( Mam na myśli Wary)

Jeszcze dlugo beda czekac...

Balzaac
17-11-2008, 16:42
Wg mnie, jedyną sensowną rzeczą w tym update jest party chat-channel

kubaboo
17-11-2008, 17:36
matixov nie pier.....
palek trafia takk czesto jak najt tlye ze wlai z dystansu qwa po co dla palla shield skoro ma robic tak zeby potworki do niego niedochodzily 70 shielda ci styka do konca gry blokerem ma byc najt najt nietrafia za kazdym razem pozatym czesciej trafia gowniane hity sprawdzone i niejestem jak mnie nzawales amatorem tylko graczem i sprawdzilem to i owo co do expa nie mow mi ze szybciej lvl wbije najtem no chyba ze uzywasz bocikow (brata za afryki) to wtedy tak ale ja wole sam wbic... assasinki cos tam gadales ze od 80 bronie dla najta ktore mozna do assasinek porownac sa od 80+ ... i gdzie ta twoja teoria sprawiedliwosci? pozatym niewiem jak ty ale jak mnie pallek klepal z takim samym lvl niemoglem go zlapac bo uciekal i walil pozatym palek dodatkowo moze ci z sd trzasnac (best hit pallka we mnie ja najtem 78 on pall 86 ja eq dsm demonka c legi rohayl helmet mistic balde i shield 82 a on mowil ze ma cos kolo 85-87 niepamietam i wil mi grubo ponad 200 czasami 300+ wskakiwalo ) wiec albo tniesz najtem fuge do pz albo schodki chyab ze cudem trapniesz ps: z royal spearka na 33 lvl 68 dista dziwnie czesto 100+ wchodizlo w kolesia ... wiec prosze sprawdz a potem cos pisz a hity najta sa podobne na tym samym lvl ale jak pall zaczyna z assasinkami/infernalki to juz pall jak juz ma 2 razy wieksze i kup okulary bo o nowych servach nie widze, ze napisalem co do buffa jak pallek zauci i najt to sadze ze bedzie to samo co bez buffow czyli sie domysl
PS: błędy ortograficzne robie i co z tego ?

sphinx123
17-11-2008, 18:33
PS: błędy ortograficzne robie i co z tego ?

Nie okazujesz szacunku dla zdrowia i psychiki czytających oraz ojczystego języka? N/c...

Niepotrzebne te rzeczy z update'a, chociaż party channel się przyda ; 0

Piio
17-11-2008, 19:49
matixov nie pier.....
palek trafia takk czesto jak najt tlye ze wlai z dystansu qwa po co dla palla shield skoro ma robic tak zeby potworki do niego niedochodzily.

Dali to palkowi dlatego, żeby był nadal podstawową jednostką na huntach, bo coraz więcej ludzi chodziły w teamach samymi knightami + druidzi, czasem MSi. Teraz gdy pal będzie miał tego buffa, będzie często porządany w party.

Kojotes
17-11-2008, 19:51
http://forum.tibia.com/forum/?action=thread&postid=21218390#post21218390

http://forum.tibia.com/forum/?action=thread&postid=21214381#post21214381

Macie, nowe info.

kubaboo
17-11-2008, 20:25
sphnix szanuje swój język ale pisalem w pospiechu bo leciałem do kościoła
co do pilo nie chodzi mi o to ze wogle mu niepotrzebny jak byś czytał byś zauważył, ze napisałem zeby tak 70 miec ale uważam i tak na moje oko jest, ze pall jest za mocny, a sork za słaby i jeżeli grałeś w inne gry rpg itp. to powinieneś wiedzieć, że tibia jest odrębnym gatunkiem przynajmniej dla mnie
PS: za błędy językowe przepraszam i si nie czepiajcie ...

Przemek_2142
17-11-2008, 20:40

Nie do ciebie sorry

Przemek_2142
17-11-2008, 20:41

Jeżeli myślisz ze Knight ma lepsze hity niż palek to się mylisz i to grubo

Przemek_2142
17-11-2008, 20:47
A i jeszcze jedno matixov trzeba najpierw wbić 110 sworda zobacz ile osób i na jakich lvl ma wbity taki skill i zauważ komu by sie chciało tyle trenić:P

Kliyeamsis
17-11-2008, 21:00
Buffy, i te nowe czary, wszystko z wowa. Charge - typowy skill warriora i feral druida w wowie, który polega dosłownie na tym samym co tu wypisali.

Nic tylko pogratulować zrzynania od innych.
(...)Natomiast kompletnym brakiem kreatywności wykazaliście się dosłownie kopiując czary i buffy z innych gier.

Wszystkie MMOsy mają wspólną cechę. Już kilka updatów temu zastanawiałem się, w którym updacie dojdą buffy, a tu pyk ^^ i jest :>
Mi te wiadomości w zupełności wystarczą ;) Dawać Update'a, nic więcej nie potrzeba ^^

@Up
Używaj opcji Edytuj ;)

kubaboo
17-11-2008, 21:38
@up
w all rpg sork ma najlepszy dmg palek to swiety rycerz druid leczy i umie sie zamieniac w zwierzeta a knight to "kox" wiec tibia troszke wyglada inaczej sork cielak ale sd robi najt to dobze druid no powoli jak nie juz lepszy od sorka pallek nc ;] pograj w wowa silka l2 nevera baldura i zobaczysz ze mam racje ;] ale ja gram najtem bo go lubie w wakacje mi 98 zrookowlaitrudno robie nowego dopiero skilluje jutro moze 67/67 bedzie oby ^^

Nooben
17-11-2008, 22:30
Kubaboo przeczytaj z raz to co napisałeś zanim wciśniesz ten nieszczęsny guzik wyślij ok? Ja rozumiem, że raz się śpieszyłeś ale piszesz jakby ktoś cię z batem poganiał. Poza tym nie wiem kiedy ostatnio grałeś w tibie skoro piszesz coś takiego: "a on mowil ze ma cos kolo 85-87 niepamietam i wil mi grubo ponad 200 czasami 300+ wskakiwalo" Jeżeli to nie było o sd to wybacz, ale mimo wysiłku ciężko cię zrozumieć. Odnośnie upa to specjalnie odkopałem konto żeby popatrzeć na co półroczne żale. Teraz oprócz grupy tibia 1.0 to jest coś, pojawiła sie jakaś nowa odmiana płaczących. Swoją drogą zawsze się śmiałem z tych pierwszych. Większośc pewnie nie wiedziała co to za gra w tym czasie, ale nie to jest najlepsze. Porównując pvp określają je dziecinnie prostym teraz, wręcz zrobionym pod kompletnych (wstaw słowo). Tylko, że duża część tych wielkich wojowników (tam gdzie grałem) używa teraz jak nie combobota to jakichś wykrywaczy ludzi z poziomu niżej czy innej maści pomocy. Widać sporo osób i z tym pvp sobie nie radzi (elita serwerów na wojnach!) a wy chcecie je utrudnić? Toż oni sie kompletnie pogubią, albo znając życie ściągną aimbota jak za dawnych czasów.

Jeżeli chodzi o mnie to każda zmiana jest dobra. Nie liczy się, która profesja wbija 100k/h a która 101 i na zmiane po updatach, tylko to by gra nie stała się nudna.

kubaboo
17-11-2008, 22:43
@up
czytaj all posty zrozumiesz... chodzi o assasin starki i po palla jak byś czytał i wiem co pisze przed naciśnięciem guzika jak to nazwałeś i co cie boli ze błędy robię ? bo zamiast ś psize s albo ł l zeby sie nie wlaic nad postem 3 minut bo mi się nie chce

KaMiLSpAwW
17-11-2008, 23:19
hehe dobrze ze juz w ten shit nie gram :P

ale jak by nie patrzec all ścagaja z wowa ;] jeszcze niedlugo wprowadza mobki na lvl , auction housa i proffesje i bedzie fajnie ;]

tibia sax ffs ;s

Shiray
17-11-2008, 23:25
Krew mnie zalewa jak widzę posty dzieci piszących, że Tibia to WoW XD
A WoW teraz z Tibii ściągnął w WOTLK ;< - SD

KaMiLSpAwW
17-11-2008, 23:31
Krew mnie zalewa jak widzę posty dzieci piszących, że Tibia to WoW XD
A WoW teraz z Tibii ściągnął w WOTLK ;< - SD

Dzeci ? :< czy ja napisalem ze tibia jak wow? a nawet , co Ty wogóle porownujesz? wow do takiej gierki 2d?

mm a jak cos to co blizzard sciagnol z tibi w wotlku?

Piotrek Marycha
18-11-2008, 00:33
mm a jak cos to co blizzard sciagnol z tibi w wotlku?
idąc tokiem myslenia WoW'owców w druga strone to sciagneli prawie wszystko co w Tibii jest :-/

Will the charge spell be like an "utani gran gran gran hur" , or will it have an instant effect walking you automaticly towards the targeted creature or opponent?

It works like haste. It increases your walking speed considerably but only for a very short time (a few seconds). As the mana costs will be kept high, it will probably quite hard for a knight to spam it.
awwww... i chuj z tego ze kilka sekund... manapotion i jedziesz dalej!

Piotrek Marycha
18-11-2008, 00:54
ups, double...

Dragonit
18-11-2008, 10:52
Zacznijmy od tego, że tibia była o wiele wcześniej niż wow ... a zarzut o ściąganie nazw to idiotyzm. Jak ktoś nie wie co znaczą one po Polsku niech się nie odzywa -.- Na wielki + motyw z party.

Itachi
18-11-2008, 12:52

wystarczy spojzec na moja date dolaczenia na forum.. (a gralem jakies jeszcze pol roku predzej)

Gutomarah
18-11-2008, 13:18
bedzie ciekawie :P

Aevolana
18-11-2008, 14:30
Dzeci ? :< czy ja napisalem ze tibia jak wow?

nie musisz sie produkować inni przed toba mowili to samo, wiec nie chodzi o ciebie, wystaraczy przeczytac poprzednie posty ...

shoq
18-11-2008, 15:28
Tak się dzieje, gdy gildia rządząca, nie trzyma za mordę osób, które zaniżają ceny...

Ta, bo gildia rządząca jest w stanie utrzymać ceny. Wszystkie próby ingerencji państwa w gospodarkę kończyły się fiaskiem i hiperinflacją. Są pricelisty i co? Nikt się do nich nie stosuje. Ceny maleją, bo jest konkurencja. Byznes ys byznes, nic z tym nie zrobisz.

KaMiLSpAwW
18-11-2008, 15:30
no ok tak jak mówicie że wow ściaga z tibi to hmm

wow ma całkowicie inny lepszy system pvp , dużo wiecej bossów , instancji raidowych etc. lepszy system komunikowania sie miedzy graczami , auction house a nie jak w tibi kanal " trade" , już nie mowie o grafice bo sam w tibie grałem 4 lata , mowilem ze jest najlepsza i wogóle że wow to szajs , no ale jak sie wbije tam 70 , teraz 80 lvl to można sie dużo lepiej zabawic , a w tibi , bić ciagle moby w tym samym miejscu , masz kolejny lvl nic sie zmienia oprócz tego że masz troszeczke wiecej hp , od czasu do czasu jakis boss raz na pol roku new q do zrobienia i to wszystko... i teraz mówie o możliwosciach gry nie o grywalnosci chodz i tak w wowa gra jakeis 15x wiecej tys ludzi.

Tore
18-11-2008, 16:07
@UP
Dobrze gadasz sam mam 70 pala :D i te hunty w Tanaris ach......
Teraz robie huntera mam juz 27 lvl :D a i to chyba dobrze że tibia upodabnia sie do wowa jak by wprowadzili auction house to było by mniej oszustów :D

kubaboo
18-11-2008, 16:26
kamil niemozesz zignorowac dzieci ktore gadaja cos w stylu wow sciaga z tibia tibia z wowa zignoruj ich pozatym niema co porownywac 2 roznych gierek ...
wow to zupelnie inna gra w ktorej exp polega na questach na graniu drużynowym pvp zupelnie sie rozni ap rzedewszystkim jest 3d mnie przy tibi trzyma wlasciwie grafa i kumple. Ktos juz pisał, ze nastala moda na porownania tibi do wowa tlyko tu nioema co porownywac w wowie mozesz sobie wybrac sposrod 8 ras z tego co ja gralem i z 6-12 klas wiec co tu prownywac pozatym w wowie niespotkalem osoby z botem ... i przede wszystkim wow to mmorpg, a tibia to tibia jezeli chcecie przykladow przeczytajcie moje poprzednie posty... ale jak ktos sie lenie to wizard jest ma najwiekszy dmg, druid to mag natury walczy zywiolami przemienia sie w potworki i leczy alejego dmg jest slabsze od maga (wizarda) knght w tibi chyba jednya postac odpowiadajaca rpg palladin swiety rycerz posiadajacy od boga aury itp. w tibi to jest bardziej archer (lowca) bijacy z dystansu luk kusza (w wowie tez strzelba). I all co mowia, ze niemam racji to pograjcie w nevera, baldura, ice, wow, l2 i wtedy pogadamy

Tore
18-11-2008, 16:41
Tak naprawdę w tibi brakuje stworów dla 100+ tibia nie przystosowała sie (tak jak inne gry) do wysokich lvl w wowie masz limit do 70 lvl i z jedniej strony to dobrze bo na tym lvl spotkasz stwory które cię zabiją w tibi jest nieograniczony lvl i właśnie w tym kłopot nie mówię że źle ale jak już widzą co sie dzieje to na tej wyspie powinny latać same story dla h lvl 150 itp a nie oni znowu zrobią jakieś gówna typu chakoya (czy jakoś tak) i będą zadowoleni że zrobili update.Powinni zrobić tak żeby MDW nie mógł zabić najlepszego stwora solo i co update robić stwory tyle że coraz lepsze a nie coraz gorsze ...

Jestemfajny
18-11-2008, 17:05
Tak naprawdę w tibi brakuje stworów dla 100+ tibia nie przystosowała sie
slyszales kiedys o frostach? :/

clenluzir
18-11-2008, 17:15
Mogli by zrobic te nowe servy ;[

Tore
18-11-2008, 17:15
slyszales kiedys o frostach? :/

A ty czytałeś kiedyś ze zrozumieniem ??
Chodzi oto że w tibi nie ma stworów na których można się pomęczyć a frosty nie są silnie

Piio
18-11-2008, 18:59
Tak naprawdę w tibi brakuje stworów dla 100+

Mylisz się. Brakuje potworów i questów dla 200+, które byłyby jakimkolwiek wyzwaniem. Nie mówię już, że LP (Lord Paulistinha) napisał, że na 400 kończy bo nie ma już co robić + nie ma nawet potionka na jego lvl.

KaMiLSpAwW
18-11-2008, 18:59
@UP
Dobrze gadasz sam mam 70 pala :D i te hunty w Tanaris ach......
Teraz robie huntera mam juz 27 lvl :D a i to chyba dobrze że tibia upodabnia sie do wowa jak by wprowadzili auction house to było by mniej oszustów :D

ehehe to pozdro dla ciebie jak na 70 lvl siedzisz w tanaris ;]
takto jest jak sie gra na privatach , a zreszta na 80 lvlu jest wiele ciekaszych rzeczy ;]

@kubaboo

spoko ja sie z toboa zgodze , wiem na czym tibia polega bo sam gralem 4 lata w to i nikogo nie przekonoje do gry w wowa , tlyko pisze jak jest bo wiekszosc tu osob zmysla rozne rzeczy o wowie , napisałes cos o kumplach no niesety w tibi jak to jest z kumplami wieszkosc czeka tlyko poto aby Cie okrasc , i to ma byc to ze sie gra dla kumpli ? jesli chodzi o gre np ma sie gildie idzie sie z nia na raid to wiesz jakie musi byc zgranie ? 1 osoba cos spieprzy co caly raid pada , na silniejszych bossach np w swp to juz musi byc profesjonalne zgranie.

@ tore

no tlyko ze jest tak w wowie masz lvl potworka i jak ma odpowiedni to wiesz ze go ubijesz , no ale w tibi tez sie wiedzialo co silniejsze czy nie i sie chodzilo na to co odpowiednie , wiele osob mowi ze jak sie wbije 70 (80) to nie ma co robic a wlasnie wtedy gra sie zaczyna :)

Tore
18-11-2008, 19:53
@up
Dokładnie na 70 lvl gra się zaczyna :D A jak sie idzie na Black temple to też niezłe zgranie musi być :D

kubaboo
18-11-2008, 20:00
kamil ja z kumplami z rl gram wiec mnei nie owala ;]

Piio
18-11-2008, 21:13
ehehe to pozdro dla ciebie jak na 70 lvl siedzisz w tanaris ;]

Może mu o Hyjal chodzi.

Dobra ale jednak to forum tibijskie więc nie gadajmy tak centralnie o wowie :)

Mandaryniarz
18-11-2008, 21:36
Tibia nigdy nie bd WoWem a WoW tibią, ludzie o co wy sie kłócicie ^^ To są dwie inne gry, a to że dodają takie elementy do tibi jak w innych MMORPG to chyba dobrze..

Nawiasem mówiąc mogliby zrobić dla sorca jakieś runki jak np. Death Missle xD

kubaboo
18-11-2008, 21:43
@up
jak bys czytal all posty bys nierobil spama ... a death missle to masz sd ...

Tony ^^
18-11-2008, 22:07
Pfff nie potrafia wymyslic cos nowego, ciekawego i innego. . .
. . . wiec sciagneli rozwiazania z World of Warcraft. . .! ! !

-Tibia od kilku lat robi sie coraz bardziej zalosna!

Xr3
18-11-2008, 22:19
Nawiasem mówiąc mogliby zrobić dla sorca jakieś runki jak np. Death Missle xD
To są pierdoły. Bez dwóch zdań. W dobie Hmm i Icicle, taka runa do niczego się nie przyda (przynajmniej teraz).
Lepiej pomyśleć nad czymś praktyczniejszym.

kubaboo
18-11-2008, 22:26
@up
np zmiana gry? xD albo niech cipy naprawia błedy co jest raczej mało prawdopodobne ;] ale liczy sie zabawa ;p

Askaral
18-11-2008, 23:10
@up
np zmiana gry? xD albo niech cipy naprawia błedy co jest raczej mało prawdopodobne ;] ale liczy sie zabawa ;p

Jakie bledy? Puki kazdy mowi co innego, puty ta gra jest bezbledna. Nie znajdziesz jednego szczegolu ktory nie pasi kazdemu.
Ja tez juz dawno doszedlem do wniosku, ze jedynym wyjsciem jest zmiana gry. Obecnie wchodze na tibie tylko poafczyc i pogadac z kumplami, b. rzadko ide na jakis hant.

GargoinX
19-11-2008, 00:22
Jest nowy nius o supported funsite'ach, jeśli ktoś chce przeczytać po polsku zapraszam do ukrytego tekstu.

Wraz z niedawną aktualizacją programu naszych stron fanowskich, ułatwiliśmy dostanie się do stron fanowskich Tibii. Dzisiaj więc, możemy powitać pięć nowych wspieranych stron fanowskich Tibii.

Trzy z naszych nowych popartych stron fanowskich Tibii oferują wiele informacji o Tibii w różnych językach. Tibia ML jest wielojęzyczną stroną oferująca, wśród wielu innych cech, informacje po Angielsku, Holendersku, Szwedzku, Portugalsku, Polsku i Hiszpańsku. Gracze mówiący po Portugalsku, powinni także sprawdzić inne Strony o Tibii. TibiaVenezuela jest stroną zawierającą informacje o Tibii po Hiszpańsku. Możesz także znaleźć forum, z możliwością dzielenia się twoimi przemyśleniami z innymi graczami w ojczystym języku.
Jeśli jesteś "roleplayer'em", będziesz mógł się cieszyć z wizyty na Tibia RP. Możesz podzielić się swoimi opowieściami lub
uczestniczyć w aktywnych opowiadaniach z innymi "roleplayer'ami". Jeśli chcesz podzielić się swoimi zdjęciami z innymi graczami, definitywnie powinieneś sprawdzić inne TibiaPic.

Życzymy udanej zabawy na naszych wspieranych i promowanych stronach fanowskich!
Wasi Community Managers

Mam nadzieję, że jest dość dobrze przetłumaczone i zawiera mało błędów ;p.

kubaboo
19-11-2008, 16:13
Askaral chcesz ploedow masz np: zrobienie z pallka postac najmniej wymagajaca a z najwiekszym dmg i wychodzaca przy tym na + czasem wiekszym niz najt 2 rzecz udupienie juz wogle sorka kiedys druida trudno bylo znalesc tera ich jest w piz.... dalej ci wymieniac? boty gdzie nie pujdziesz zajete przez bota expowisko (grałeśw silkroad to się spodziewaj podobnej sytułacji). Nie chodzi mi o błedy typu moge sobie golda kopiowac ...

Vyohman
19-11-2008, 17:59
Każdy dostał kupe nowych czarów a sorc nie cheche fajnie _/
Cipsoft śmierdzi :)

anius
19-11-2008, 21:25
22:47 Zlon Dala [77]: pl!?
22:47 Nigo Neon [24]: No!!!
22:48 Zlon Dala [77]: Ja też ;]