Pokaż pełną wersje : Koszt przesyłki z zagranicy
Szukam w necie i cholera nie moge jakoś znaleźć.
Ile może kosztować sprowadzenie gry PC z zagranicy, dajmy na to z UK? Chodzi o sam koszt przesyłki.
Zalgadis
14-11-2008, 18:29
O koszty pytaj wysyłającego - on Ci poda.
brawo Zalgadis, szczególnie, że to kupującemu zależy, żeby znaleźć taniego przewoźnika, a sprzedający ma to gdzieś.
ale ja nie wiem. : )
Zalgadis
14-11-2008, 18:34
up@
Oczywiście że cena nie może być astronomiczna.
Chyba każdy się skapnie że przesyłka nie będzie stała np. 300 zł.
ale nie o to chodzi. jakbym miał komuś coś sprzedać, to poszukam jakiekolwiek dostawcy, bo i tak to tamten płaci. a jak kupuję, to chcę zapłacić jak najmniej.
Quezacoatl
14-11-2008, 18:56
Kłócą się a nic wartościowego nie powiedzą...
Z UK do wszystkich krajów EU jest taka sama cena. Sama cena zależy od przesyłki. Waga, rozmiar itd. Wysyłający zapewne skorzysta z Royal Air Mail, tak? Jeżeli tak to wszystko masz tu (http://www.royalmail.com/portal/rm/content1?mediaId=53800712&catId=400036).
Cena też zależy od czasu, ja korzystam ze znaczków 1st Royal Mail, czyli przesyłka w 1 dzień "up to 240mm long, 165mm wide, 5mm thick, 100g weight", a przynajmniej tak jest na tym napisane...
Oczywiście, możesz prosić o przesłanie przez FedEX czy inny bajer, ale to kosztuje więcej.
I upewnij sie 5 razy. Bo ja jak kupilem czapke na (j)ebayu.com to mialo nie wyjsc wiecej niz 40 dolkow z przesylka. Policzyli mi 50 za przesylke z jakiegos zoltego kraju.
I pamiętaj o tym, że promem zawsze wyjdzie taniej niż samolotem, tyle, że przesyłka zamiast 1-2 dni będzie szła 1-2 tyg :)
A ceny zależą od firmy, więc nie możemy dać ci konkretnej odpowiedzi.
Na twoim miejscu zastosowałbym się do propozycji Quezacoatl'a. Wybierz Royal Mail ;>
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.