PDA

Pokaż pełną wersje : Cos dla FACC - Propozycja

The_Animal
14-11-2008, 19:56
Temat ten jest kierowany głównie dla gracz z facc oraz przeważnie Magów i Druidów.
Chyba każdy kot na faccu gra tymi profesjami musi mi przyznać racje że jest trudno a raczej bardzo trudno expić gdzie z zyskiem. :(:(:(
A można to zmienić choćby 1 czarem dla pacców.
Jak...?
Otóż większość Magów/Druidów Do huntów używa któregoś z poniższych czarów:
- exori frigo
- exori mort
- exori vis
- exori tera
- exori flam
czyż nie?

Moja propozycja jest taka żeby jeden z tych czarów umożliwić dla graczy z facc.
Czemu??
Niektórym się wydaje że to tylko 1 czar itp...
Ale mag/druid nie ma żadnych dobrych czarów ofensywnych które są celne oraz zabierają mało many bo każdy z tych spellów żre tylko 20 many.

Czemu pisze tu??
Bo chce wiedzieć czy poparlibyście mój post na forum tibia.com

Cya :*

Mikee
14-11-2008, 20:10
Kolejny 20 level który próbuje coś mądrego powiedzieć, chcesz mieć te czary kup PACCA po co ma CipSoft udostępniać jak właśnie na tym zarabia. Jeśli tego nie rozumiesz to musisz być ograniczony, FACC to tylko demo.

caveki
17-11-2008, 19:26
I co myślisz, że jak napiszesz na forum to to zmienią.
To nawet nie jest oficjalna strona tylko fanowska...
No i tak jak up. Chcesz mieć te czary? Kup pacc... i tak dużo robią dla facc'ów.
Np. zrobili tomby dla facc, czary dla druida na 19 i 38 kiedyś ich nie było i są one obszarowe dla facc więc chcesz więcej? Kup pacc.

RextoN
17-11-2008, 20:03
Jak lubisz grac w tibię to 1zł zamiast na batonika/chipsy można przeznaczyć na rozrywkę.
Zawsze na początku można wziąć 30 dni potem 90 dni (90 dni bardziej się opłaca)

Teraz niedługo będą mikołajki to pewno ci coś wpadnie :P

Chyba ze jestes za mały i ci rodzice niepozwalają wydawać kasy na coś co nie istnieje xD

TaJemniczy
17-11-2008, 20:43
Zastanawiałem się dość długo jak by ci przedstawić moją opinie co na temat twojego wątku, lecz hummmm....
Pierwsza myśl jaka przyszła mi do głowy, to postać typowego polaka który by chciał wszystko za darmo.
Druga myśl już trochę lepiej; ''powodzenia'
Trzecia myśl; ''żal mi cię''
pozdrawiam

grzesio512
19-11-2008, 20:51
CipSoft nigdy tego nie zrobi! (czy ty byś nie skorzystał z możliwości zarabiania? )
ale ja też bym tak chciał! bo rodzice mi nigdy w życiu nie dadzą 9 dych na pacca:(

Freezy Eddie
19-11-2008, 22:10
Jak to nie? Exevo Frigo Hur/Flam Hur - nie to samo, ale zre tez 25 many, dmg z tego co wiem podobny i jeszcze obszarowe.

Jak sie nie podoba to wiadomo - tam na gorze ci napisali.

Arcan
19-11-2008, 22:43
Tak jak napisał ktoś wyżej, Cipsoft zlitował się nad profesjami magicznymi facc obniżając koszt frigo/flam hura z 80 do 25 many. Oczywiście takich graczy zadowolić się nie da...

Bas
20-11-2008, 07:22
Tak jak napisał ktoś wyżej, Cipsoft zlitował się nad profesjami magicznymi facc obniżając koszt frigo/flam hura z 80 do 25 many. Oczywiście takich graczy zadowolić się nie da...

A ja głupi myślałem że umrą z radości że tylko 1/3 many, a tu zdziwko :baby:

Rase
20-11-2008, 13:36
kot na faccu
To kot jest na faccu? Aaaa to mi daje odpowiedz dlaczego mój nie śpi ;/.
Co do tematu jak wcześniej wspomniane został obniżony koszt many czaru.
No niestety tak jest w życiu ze żeby było lepiej trzeba sypnąć trochę kasy...

Zamne
20-11-2008, 17:17
CipSoft nigdy tego nie zrobi! (czy ty byś nie skorzystał z możliwości zarabiania? )
ale ja też bym tak chciał! bo rodzice mi nigdy w życiu nie dadzą 9 dych na pacca:(

to se zarób?

Vasudanin
20-11-2008, 17:24

Poprawka. Jeśli zamawiasz przez bank to zapłacisz 60~ zł.

@
Masz exevo flam hur, frigo hur, vis hur, tera hur, vis lux, gran vis lux czego chcesz jeszcze?
Nawet większość przydatnych runek masz na facc.

Niezbawiony
20-11-2008, 17:46
gram sorcem waste srednio na guardach 1 h 200 gp+ przyznam ze waste jest np na cyclopach mino.Bylem ostatnio na elvenable waste bylo ale zysk takze jakies 50 gp~

Erhion
20-11-2008, 18:23

No to tragedia!

Słyszałeś o takiej mitycznej wręcz czynności jak praca?

Topic:

Jestem na nie.

Stahu_dahu
20-11-2008, 20:50
Jakby to wprowadzili to tylko sami sobie by zaszkodzili, ponieważ były by mniejsze zyski z pacc :baby:

Yakky
20-11-2008, 23:22
A według mnie to dobry pomysł. Jeszcze żeby utani hur był dla facc, przecieżto tylko 1 czar. No i może jeszcze exura sio. No to by dali 3 czary dla facc i by było fajnie. I jak by jeszcze rodawali losowo PACC na 90,180,360 dni tak 1 na server dziennie. Też by było fajnie. A no i jak by było addony dla facc, chociaż te na pierwsze cztery outfity. No i jak by wróciły UHy no to fajnie tak trzeba zrobić i ogólnie przenieść siedzibę CipSoftu do Carlin Depo i by było najlepiej. A GM'a dawać raz na miesiąc faccom i raz na tydzień paccom.

@The_Animal
A w twojej bajce były smoki?

@topic
Każda odpowieć się powtaża. Zamknijcie ten spam.

Stahu_dahu
21-11-2008, 14:02
A według mnie to dobry pomysł. Jeszcze żeby utani hur był dla facc, przecieżto tylko 1 czar. No i może jeszcze exura sio. No to by dali 3 czary dla facc i by było fajnie. I jak by jeszcze rodawali losowo PACC na 90,180,360 dni tak 1 na server dziennie. Też by było fajnie. A no i jak by było addony dla facc, chociaż te na pierwsze cztery outfity. No i jak by wróciły UHy no to fajnie tak trzeba zrobić i ogólnie przenieść siedzibę CipSoftu do Carlin Depo i by było najlepiej. A GM'a dawać raz na miesiąc faccom i raz na tydzień paccom.

Jak dawać GM'a? Ty wiesz co to w ogóle jest GM? Zresztą to co piszesz w ogóle nie ma sensu..

Stahu_dahu
21-11-2008, 17:11
Gz Stahu Za ZbozdrzegawdŻoŹĆ ;(

A tobje gz za pjsownie :baby:

wojo1310
21-11-2008, 17:49
a ja nie gram drutem jednak miałem postać 50 lvl drut i nie chciało mi się grać bo za słaby a żeby juz jakoś tam działać po 600-700 to only sd=waste.a jakby taki czar wprowadzili to chyba nic by im się nie stało :/

Yakky
21-11-2008, 21:59
Jak dawać GM'a? Ty wiesz co to w ogóle jest GM? Zresztą to co piszesz w ogóle nie ma sensu..

Data dołączenia: 19 11 2008
Stan: Aktywny Gracz
Ostrzeżenia: /1 (9)
aha kthxbye

Ogarnij sie dwunasto latku. Za trzy-cztery lata bedziesz wiedział o co mi chodziło.

Erverse
21-11-2008, 22:02
2Up. A właśnie, że by się stało. Ludzie po to kupują pacc, żeby mieć czary. Taki noobek se pomyśli " ohohoho nie musze mamy prosić rzeby mj kupiua pakk bo dadzom mi nowe czary za frajer ohohoh"

A tobie dużo by się stało, jeśli wydałbyś te 30 (bądź 90 zł)?

Bas
24-11-2008, 15:10
Jeśli wolisz wydać 90zł żeby "szypcjej draga bic" zamiast iść z dziewczyną do kina to coś z toba jest nie tak ;)

TaJemniczy
24-11-2008, 19:22
Wy sknery!! Tylko byście chcieli dostawać nic nie dawać....
upSS już się tu wypowiadałem..

kurczak2828
24-11-2008, 21:00
Gdyby dali 1 czar dla facc to potem chcialbys dostac nastepny itd. Cipsoft zarabia na tym ze ludzie kupuje pacc i nie obchodza ich takie sprawy typu "please dajcie 1 czar dla facc ktory jest dostepny tylko na pacc" Zrozum ze Cipsoft chce kasy a nie dzieci ktore narzekaja ze maja za malo czarow. Kup sobie pacc i po sprawie. A w ogole nie graj w Tibie jesli ci nie pasuje :)

Ulrikk
25-11-2008, 00:05
@Bas
Ale niektórzy mogą jednocześnie wydać na wypad do kina, czy gdzieś z dziewczyną, oraz kupić pacc

ZapodajMuze
25-11-2008, 09:37
Jeśli wolisz wydać 90zł żeby "szypcjej draga bic" zamiast iść z dziewczyną do kina to coś z toba jest nie tak ;)

Wykalkulujmy to jezeli jestem aktywnym graczem tibijskim to loguje sie chociaz raz dziennie na wiekszy lub mniejszy czas.Pacc nie kosztuje 90 zl ( chyba ze jestes jelonem i przez drom kupujesz) tylko 67 zl , ja jak bylem aktywnym graczem na rl tibi i mialem pacc to gralem okolo 2-6 h dziennie ( 6h rzadko sie zdazalo ale to glownie w zla pogode w dni wolne ) co daje 90 x 4h dziennie (srednia z 2-6h)= 360 h . Hmm no dobrze teraz kino idzesz do kina z dziewczyna wszystko super bilet dla jednej osoby kosztuje w moim miescie 20 zl czyli 2x 20 zl + 15 zl popcorn + 15 cola = 50 zl . Przy szczesciu ze nie bedzie dzieciakow robiacych siare na calym kinie to przelizesz dziewczyne . Jak jestes z dziewczyna troche czasu i jestes troszke starszy to moze sobie pukniesz w co watpie . No to teraz wyliczmy 2h z dziewczyna czy 90 dni i 360 godzin spedzonych na net cherze . Wiem wiem ze tera fajne ziomy wannabe beda chcialy mnie zbesztac , ze jestem no lifer ale ja juz w tibie nie gram a mimo wszystko osmielam sie takie cos napisac . Pacc to czysty zysk chyba ze lubisz thais i free itens plax.

Vil
25-11-2008, 10:05
teraz jeszcze uwzglednij to, czy warto jest placic jakakolwiek kase za _taka_ gre czy lepiej zajac sie inna.

Piotrek Marycha
25-11-2008, 13:48
teraz jeszcze uwzglednij to, czy warto jest placic jakakolwiek kase za _taka_ gre czy lepiej zajac sie inna.

niektorzy maja zbyt archaiczne kompy żeby grać w inne gry xD szczerze mówiąc gdyby nie mój 7 letni komp to już bym dawno o tibii zapomniał, a pacca tylko raz kupiłem za rl cash - po tym jak juz zaczelem pracowac, wiec teraz to sa dla mnie drobniaki

@zapodajmuze: już ponad 70+ zł, złotówka poszła w dół, cholerny kryzys nawet dosięgnął Tibie ;p

Ditto
25-11-2008, 14:05
Osobiście myślę, że kiedyś magiczne profesje dostaną po jednym czarze ofensywnym, który będzie strasznie słaby (instant LMM?). Do tego zawsze możecie przeznaczyć więcej czasu na robienie run, jak rycerze na trenowanie, a nie tylko narzekacie... Od kiedy zetknąłem się z Tibią zawsze tak jest... Kiedyś chociaż wszędzie druidzi UH'y robili (czasami nawet HMM'y i GFB!) :D

ZapodajMuze
25-11-2008, 15:18
Dla mnie warto bo lubie grac w tibie a nie np w wowa cos jeszcze?

Bas
25-11-2008, 16:26
niektorzy maja zbyt archaiczne kompy żeby grać w inne gry xD szczerze mówiąc gdyby nie mój 7 letni komp to już bym dawno o tibii zapomniał, a pacca tylko raz kupiłem za rl cash - po tym jak juz zaczelem pracowac, wiec teraz to sa dla mnie drobniaki

@zapodajmuze: już ponad 70+ zł, złotówka poszła w dół, cholerny kryzys nawet dosięgnął Tibie ;p
A nie lepiej kase przeznaczyć na nowego kompa/komponenty?

@Piotrek Marycha- Nie mówię ze w misiąc, ale za 3-4 już coś tam uskładasz ;)

Piotrek Marycha
26-11-2008, 00:01
A nie lepiej kase przeznaczyć na nowego kompa/komponenty?
no za 70 albo 140 zł raczej nie podrasuje sobie kompa żeby móc w WoWa grać... a pracuje od niedawna, więc jak odbije sie od finansowego dołka to pewnie zaczne myśleć o nowym kompie

ZapodajMuze
28-11-2008, 13:07
@Piotrek Marycha- Nie mówię ze w misiąc, ale za 3-4 już coś tam uskładasz ;)

Ja dwoch dni z kasa w kieszeni nie moge usiedziec a ty mowisz o 3-4 miesiacach . W wieku do 18 lat nie oplaca sie pracowac (a jak oplaca to tylko na sezon lub gdzies w dyskotece dorwkowo ) zadlugo sie na cos zbiera .

Askaral
28-11-2008, 14:45
Kolejne swietne pomysly kolejnego naabza spod depo Thais...

Bas
28-11-2008, 22:37
Ja dwoch dni z kasa w kieszeni nie moge usiedziec a ty mowisz o 3-4 miesiacach . W wieku do 18 lat nie oplaca sie pracowac (a jak oplaca to tylko na sezon lub gdzies w dyskotece dorwkowo ) zadlugo sie na cos zbiera .
Nie mam wiele więcej, pracuje jako fotograf, w ciągu miesiąca zarobiłem na kompa od 0. I Mass, wiedźmin, G III etc działają mi na średnich detalach bez zastrzeżeń. Więc to kwestia chęci ;)

Erhion
28-11-2008, 23:49
Ciach

Pytanie.

Ile masz lat?

ZapodajMuze
29-11-2008, 00:59
Pytanie.

Ile masz lat?

15(w grudniu mam nastepne uro) ale co do spraw z praca itp jestem zorientowany bo pracowalem w wieeelu miejschac . Nawet takich gdzie nie powinno mnie w ogole byc ale coz znajomosci rodziny robia swoje .

@bas
teraz mi powiedz ilu jest fotografow ktorzy zarabiaja i maja mniej niz 18 lat .

Bas
01-12-2008, 09:22
15(w grudniu mam nastepne uro) ale co do spraw z praca itp jestem zorientowany bo pracowalem w wieeelu miejschac . Nawet takich gdzie nie powinno mnie w ogole byc ale coz znajomosci rodziny robia swoje .

@bas
teraz mi powiedz ilu jest fotografow ktorzy zarabiaja i maja mniej niz 18 lat .

Sorry, źle zrozumiałem Twoją ostatnią wiadomość. Wnioskowałem że masz jakieś 17-18 lat. W wieku 16 możesz najwyżej ulotki roznosić albo pracować jako ankieter, a z tego kasa jest naprawdę słaba (na jakieś 2 dni jak już napisałeś;) )

Jako fotograf możesz zacząć zarabiać w wieku 10 lat, jeśli robisz dobre zdjęcia i potrafisz je sprzedać. Problem to te 3-4 tys. na początek.