zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Nabór do Supportu

Kshaq
15-11-2008, 14:43
W związku ze zbliżającym się Update i ogólnych zmianach, które ostatnio zaszły w Supporcie, ponownie otwieramy rekrutację do Supportu.

Temat ten, podobnie jak "Wybory Moderatorów!", został umieszczony w dziale "tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp.". Ma to zapobiec fali niepotrzebnych i beznadziejnych podań.

Czas na złożenie podania - Nieokreślony. Temat będzie otwarty do odwołania.
Na bieżąco będziemy przyjmować nowych Supporterów.
Pierwsi Supporterzy wejdą do Supportu wraz z updatem. Proszę być cierpliwym :)

Podanie powinno trzymać się tego schematu:

1) Parę słów o sobie (imię, wiek, zainteresowania, postępy w szkole, praca)
2) Doświadczenie na forum (ile czasu, jakieś sukcesy, praca na innych stronach internetowych)
3) Doświadczenie w grze Tibia (poziomy, osiągnięcia itp)
4) Dlaczego chcesz zostać supporterem?
5) Odpowiedz sam przed sobą - czy we własnych oczach nadajesz się na tą pozycje i dlaczego?
6) Czy masz jakieś propozycje i pomysły na rozwój strony? Jeśli tak, to napisz od razu w skrócie jakie.
7) Czym najchętniej zająłbyś się w Supporcie?
8) Dlaczego mamy wybrać właśnie Ciebie? Przekonaj nas

Czego oczekujemy?
- Systematycznej i odpowiedzialnej pracy
- Umiejętności pracy w grupie
- Kreatywności
- Lojalności wobec zespołu Supporterów
- Innych podobnych cech itd. :)

Co możemy wam zaoferować w zamian za pracę?
- Nagrody za aktywność i starannie wykonywane zadania
- "Służbowy" adres e-mailowy
- Możliwość pracowania w zgranym zespole, w którym możemy poznać wielu wspaniałych znajomych i zawsze otrzymać od nich pomoc w razie problemów :)
- Fantastyczna atmosfera
- Wiele innych, o których zapomniałem napisać :)

Jak widzicie jest tego dosyć sporo, ale w Supporcie trzeba być, aby poczuć atmosferę, a także satysfakcję (Np. Gdy zgarniasz nagrody ^^)

Podania proszę składać w tym temacie. Żadnych komentarzy!
O przyjęciu do Supportu zostaniecie poinformowani przez PW.

EDIT
Proszę nie zakładać tematu z komentarzami. Przemyślcie czy naprawdę jest on potrzebny? Chcecie pisać swoich faworytów - zostawcie to dla siebie. Kto ma się dostać, dostanie się i bez tego, załatwi to swoim podaniem. Chcecie się wygadać i powiedzieć coś co nie ma wpływu na nabór? Zachowajcie swoje myśli i słowa dla siebie albowiem "Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia nie obleka tego w słowa". :) Więcej pokory userzy :)

GargoinX
15-11-2008, 15:27
1) Na imię mi Piotrek, lat 14. Interesuję się grafiką, trochę informatyką i angielskim. Pracy jeszcze nie mam, a w szkole trzymam średnią powyżej 4.0 ;).
2) Na forum jestem już ponad rok (nie patrzeć na to konto, stare z jakieś powodów mi nie działało, obecnie ma założonego bana, też nie wiem dlaczego). Sukcesów zbytnich nie miałem, na innych forach czasami bywam moderatorem.
3) Obecnie w Tibię nie gram (problemy z internetem), ale staram się być na bieżąco. Niegdyś 39 elder druid, jako takie doświadczenie z gry mam.
4) Miło by było wspomóc www.tibia.pl, szczególnie że przesiaduję tu 3-5h dziennie i jest to moja ulubiona strona.
5) Sądzę, że się nadaję. Potrafię się wyluzować i podejść do wszystkiego ze spokojem, ale gdy trzeba wziąć się do pracy, traktuję to na poważnie.
6) Póki co, nie. Narazie strona wydaje się być wystarczająco rozwinięta, może jakieś pomysły dojdą w swoim czasie.
7) Najchętniej tłumaczyłbym niusy z tibia.com. Jako takie pojęcie z angielskiego mam, jadę na piątkach, na prywatnych lekcjach przerabiam materiał do matury.
8) Sądzę, że wszystkie argumenty zawarłem wyżej. Nie ma potrzeby dopisywać niczego więcej, no może tylko tyle, że wiek to nie wszystko ;). Reszta należy do was.

robek
15-11-2008, 15:41
1) Nazywam sie Robert, mam 17 lat. Interesuje sie dosyc siatkowka, pilka nozna (ogolnie sporty), informatyka, troche matematyka, grafika komputerowa. Mialem srednia 3.92 w 1 klasie liceum o profilu mat-inf-fiz.

2) Na forum jestem zarejestrowany od ponad roku, ale rzadko wtedy na nim przebywalem. W 1 poscie dostalem swoje pierwsze ostrzezenie, ale coz.. tak to bywa : P Na wakacjach z powodu wielkiej nuudy zaczalem coraz dluzej przesiadywac na forum, i tak coraz czesciej i czesciej, ze pierwsza strona ktora wlaczam po uruchomieniu przegladarki jest wlasnie forum i strona glowna Tibii.pl.
Sukcesow raczej nie mam, i mnie one nie interesuja - przebywam na forum tylko dlatego, zeby pomoc uzytkownikom.
Co do innych stron - kiedys tylko zrobilem strone mojego gimnazjum, ktora upadla po moim odejsciu ze szkoly. Bylem administratorem w Bilardzie na stronie wp.pl.

3) Gram od 2 lat, mialem 98rp, 51ed i jakiegos 40ek. Mialem Senior Tutora. Moim osiagnieciem jest full assassin ;d Nie jestem typem PA/PG, nie kreci mnie to, chociaz z kumplami pohuncic lubie. Ale tak czy tak wole sobie stac przed depo, porozmawiac z kolegami niz huncic 100 draga solo z horda noobow. Preferuje exp w druzynie.

4) Chcialbym rozwijac swoja prace na forum, a nie ograniczac sie do tych paru dzialow na ktorych odpowiadam.

5) Tak, po dlugim namysle zdecydowalem ze sie nadaje, poniewaz moim celem w Supporcie bylaby pomoc ludziom itd. a nie zdobywanie jakichkolwiek osiagniec czy szpanowanie innym uzytkownikom ze jestem w Supporcie. Wiem, ze to odpowiedzialna praca, dlatego wole mnie na tym stanowisku niz innych ludzi ktorzy nie wywiazywali sie ze swoich obowiazkow - po prostu nie spelniali swojej roli w Supporcie ktora ja powinienem spelniac.

6) *Wiecej moderatorow (to chyba oczywiste, denerwuja mnie tematy w ktorych ludzie po prostu rzucaja sie blotem czy wyzywaja sie nawzajem).
*Zrobienie czegos z quest spoilingiem, bo nie kazdy czyta rozwiazanie do questa - woli rozwiazac go sam.
*Rozpowszechnic reportowanie postow, bo nie za duzo uzytkownikow wie o tym. Ogolnie to zmienic - powinna byc ramka do wyboru typu reporta (spam, wulgaryzmy, itd.) a pozniej opis.
* Poprawki w regulaminie.
* Wiecej podforow w dziale Wydarzenia ze swiatow, i moze tam bysmy wrzucali zdjecia do 1 tematu? bo w dziale Zdjecia jest taki syf, ze ciezko cokolwiek tam znalezc.

Mogloby byc wiecej, ale nie ma sensu rozpisywania tego. Jak gdzie indziej zapytacie mnie o to samo, moglbym wymieniac i wymieniac...

7) Tlumaczeniem teaserow, eventow oraz innych informacji z Tibii.com. Z angielskiego na koniec roku mialem 5. Duzo wypowiadałem sie na forum.tibia.com oraz na Helpie. Przy okazji czasem z nudy tlumacze sobie jakies teksty aby poprawic moj angielski, poznac nowe slowka itd.
Moglbym rowniez zajac sie aktualizowaniem danych na temat questow, potworow, przedmiotow oraz innych danych. Mam duza wiedze na ten temat.
Rozwijac strone wraz z pozostalymi czlonkami Supportu. (a w szczegolnosci Tibia Earth)

8) Jestem odpowiedzialny, dosyc pracowity, systematyczny, mam duzo czasu na poswiecenie dla Supportu, uczciwy. Po obeznaniu sie z otoczeniem (w tym wypadku Support) dobrze pracuje z ludzmi, raczej nikt nie mial do tego zarzutow. Nie jest latwo mnie sprowokowac, ale zdarzalo sie to. Mam dosyc duza wiedze o Tibii ktora moglbym przekazywac na stronie Tibii.pl.

pzdr, robek

@edit
w pkt. 7 zle skopiowałem. pisało 'na koniku' a powinno 'na koniec roku'

Dragon-Fly
15-11-2008, 16:46
Borys, na forum znany jako ważek. 14 lat, interesuję się geografią, informatyką, ekonomią, kolarstwem i pływaniem. W szkole należę do "czołówki" uczniów, tj. bardzo przyzwoite oceny i osiągnięcia w konkursach. Nie pracuję, chociaż mam już plany związane z ewentualną pracą.
2) Doświadczenie na forum (ile czasu, jakieś sukcesy, praca na innych stronach internetowych)
Na forum przebywam już prawie rok. Sądzę, że przez ten czas zdobyłem uznanie i szacunek wielu użytkowników. Ostatnio mało udzielam się w tematach traktujących o Tibii, a skupiłem na OWION'ie. Zdarzyło mi się pracować przy paru internetowych projektach, ale nie było to zbyt udane przedsięwzięcie, dlatego uznajmy, że w tym zakresie mam minimalnie doświadczenie. Będzie to dla mnie nowe wyzwanie :).
3) Doświadczenie w grze Tibia (poziomy, osiągnięcią itp)
Moja "najlepsza" postać to 42 rycerz z Menery. Po nagłym napływie nowych graczy zniechęciłem się do gry, jednakże w ostatnim czasie wracam do moje 37-ego paladyna na Nebuli, w najbliższym czasie zamierzam zakupić PACC'a. Udało mi się osiągnąć całkiem przyzwoitą wiedzę o tibijskim świecie.
Ponieważ jest to dla mnie nowe wyzwanie. Spędzam na tym forum dosyć sporo czasu, który mógłbym poświęcić na pomoc w tworzeniu strony. Zawsze byłem chętny do pomocy, a praca w supporcie to pomoc dla graczy, szczególnie dla tych nowych, bez których Tibia i forum z czasem przestanie istnieć.
5) Odpowiedz sam przed sobą - czy we własnych oczach nadajesz się na tą pozycje i dlaczego?
Nie mi to oceniać, tylko Panu w niebie, no ale...
Uważam, że się nadaję. Jestem osobą sumienną, pracowitą i ambitną (czasem do przesady:)). Uwielbiam pomagać, zwłaszcza nowym graczom. Już trochę na tym forum jestem, czas przynosić jakieś zyski ;'P.
6) Czy masz jakieś propozycje i pomysły na rozwój strony? Jeśli tak, to napisz od razu w skrócie jakie.
1. Stworzyć więcej pod-for w "wydarzeniach ze światów" (np. Menera nie ma swojego pod-fora, a mamy sporo menerańskich graczy na forum).
2. Zaktualizować Tibian Earth, która jest BARDZO pomocna nowym graczom.
Opisywaniem miejsc, potworów i przedmiotów. Opisywaniem i tworzeniem poradników na temat rożnych miejsc. Ewentualnie mógłbym się zająć robieniem spoilerów. Wiedzę tibijską mam całkiem sporą, dlatego opisywanie i badanie sprawiłoby mi samą przyjemność.
Bez żadnej fałszywej skromności. Jestem pracowity, odpowiedzialny, dotrzymuję terminów, trzymam poziom(?). Jestem bardzo uczciwy, co sprawiało mi niejednokrotnie problem podczas podrózy przez brutalne tibijskie realia. BARDZO chcę pomóc serwisowi Tibia.pl, aby ciąglę się rozwijał i trzymał wysoki poziom.

Pozdrawiam :)

Corn
15-11-2008, 17:37
Jakub, lat 15. Interesuję się grafiką komputerową, Anime i Mangą. W szkole idzie mi dobrze, zazwyczaj moje świadectwo ma zaszczyt gościć średnią 5.1. Nie pracuję, jednak to nie oznacza, że nie chcę.
Na forum jestem około dwa i pół roku*. Myślę też, że jestem dosyć lubiany przez użytkowników. Byłem moderatorem na NewHope, założycielem FakeAreny (fake2arena.pun.pl), założycielem projektu Salvador (salvador.laa.pl) oraz założycielem upadłego niestety ArtPassion (artpassion.laa.pl). Jeśli to ma jakieś znaczenie - dodam, że w pełni umiem posługiwać się BBCode na t.pl.
Niegdyś EK na poziomie 122. Na dzień dzisiejszy przez słaby internet musiałem zakończyć jego żywot.
Uważam, że mógłbym się nadać chociażby do moderowania forum czy wymyślania opisów/regulaminów. Poza tym, chciałbym wnieść coś nowego, zostawić jakiś ślad. Mam wiele nowych pomysłów na ulepszenie forum, jednak przy pomocy tytułu zupporta mogę spróbować wnieść je w życie.
Uważam, że jestem osobą ambitną i skromną. Czasem jednak łapię krótkie dołki, które mogą skutkować krótkim (1-2 dni) brakiem aktywności na forum. Uważam że robota supporta nie jest może wprost stworzona dla mnie, jednak jeśli tylko się dostanę - będę z całych sił starał dawać z siebie wszystko.
Chociażby nowe fora i subfora i wiele urozmaiceń dla grup użytkowników. Chciałbym również umieścić blokadę pisania tematów dla użytkowników z postami poniżej 25 - w ten sposób na pewno liczba trojanów i wirusów w dziale "Filmy" i "Zdjęcia" wrzucanych przez nowych użytkowników gwałtownie by zmalała.
Moderowaniem forum [; )], pisaniem opisów potworów i przedmiotów, czasem również tłumaczenie newsów.
W stu procentach władam poprawną polszczyzną (czasem tylko wkradnie mi się jakiś błąd interpunkcyjny ;)), na poziomie bardzo dobrym "szarżuję" językiem angielskim. Bez skromności - jestem osobą ambitną. W każdej grupie internetowej (mówię tu o Gildiach, Forach) byłem uznawany za najlepszego dyplomatę. Jestem optymistą, gdy jednak przyjdzie co do czego - realizm mą siłą.

*Link do pierwszego konta (http://forum.tibia.pl/member.php?u=106300). Niestety musiałem je opuścić, gdyż zapomniałem hasła zarówno do maila jak i do konta. Cóż, jestem tylko człowiekiem - zdarza mi się zapomnieć ;)

Grocix
15-11-2008, 17:50
Nazywam się Maciek, mam 17 lat i uczęszczam do 3 klasy Liceum Ogólnokształcącego. W tym roku zdaję maturę (z języka angielskiego i polskiego na poziomie rozszerzonym) po czym wybieram się na filologię angielską. Co do moich zainteresowań... myślę, że największym (a raczej najbardziej czasochłonnych) jest zainteresowanie kulturą japońską (a w szczególności animacją). Na własną rękę próbuję uczyć się języka japońskiego. Poza tym, jestem zapalonym numizmatykiem i interesuję się motoryzacją i najnowszą technologią.

Na forum urzęduję od 4 lat, jest to moje pierwsze i jedyne konto. Chociaż ostatnio całą swoją działalność skoncentrowałem na OWiONie, myślę, że na forum jestem dosyć rozpoznawany (co już uznaję za "jakiś" sukces). Co do pracy na innych stronach, byłem moderatorem na kilku nieliczących się forach.

W Tibię gram od września 2004 roku. Podczas swojej przygody z tą grą miałem wiele mniej lub bardziej ważnych postaci na wielu różnych światach. Myślę, że do najważniejszych moich postaci można by zaliczyć 105 Druida, 102 Paladyna i moją obecną postać, 93 Rycerza. Za nie lada osiągnięcie w grze uważam znalezienie wielu dobrych przyjaciół (z którymi utrzymuję kontakt także poza Tibią). Poza tym, zmierzyłem się z praktycznie każdym potworem w grze i wykonałem lwią część zadań.

Myślę, że dlatego, bo chcę się przyczynić do rozwoju strony, na której spędzam największą ilość czasu. Oczywiście, chciałbym zawrzeć też nowe, ciekawe znajomości.

Myślę, że tak. Uważam się za człowieka odpowiedzialnego, szczerego i (zwalczając wrodzone lenistwo ;)) punktualnego. Poza tym, lubię pracować w grupie i uważam, że z tym także nie będzie najmniejszych problemów.

Cóż, osobiście uważam, że przydałoby się więcej opisów (chociażby przedmiotów, potworów, itp.) utrzymanych w konwencji fantasy. Na pewno urozmaica to stronę. Po drugie, myślę, że warto byłoby zrobić tak rozbudowaną bazę danych, jak na wiki (bo nie każdemu chce się tam zaglądać). Po trzecie, trzeba poprawić funkcjonowanie samego forum, m. in. poprzez zwiększenie liczby moderatorów i poprawę funkcji raportowania.

Na pewno tak jak moi poprzednicy, tłumaczeniami (w których myślę, że mam większe doświadczenie - bez obrazy panowie). Chętnie pisałbym też wyżej wspomniane opisy (także w języku angielskim) i zajął się ogólnym zbieraniem danych (czy to dotyczących questów, czy potworów, czy miejsc). Oczywiście, mógłbym też służyć pomocą obecnym moderatorom.

Myślę, że w swojej dziedzinie mam duże doświadczenie (tłumaczyłem zarówno teksty publicystyczne, jak i chociażby napisy do filmów). Poza tym, jestem chętny do współpracy i dobrze dogaduję się z innymi.

Pozdrawiam,

Grocix

Serious Sam
15-11-2008, 18:37
Witam.
Nazywam się Artur i mam 16 lat.Aktualnie chodzę do Londyńskiego College'u, uczę się dobrze, jestem jednym z najlepszych uczniów w klasie z: matematyki, angielskiego i informatyki. Posiadam wiele zainteresować, od kultury japońskiej, poprzez informatykę, do gry w kosza. Najbardziej natomiast interesuję się, oraz przyszłość swą wiążę z programowaniem komputerowym.

Forum to poznałem około 4 lata temu, jednak swoje jedyne konto założyłem dnia 27 kwietnia 2006 roku. Głównie uwagę skupiam na Owionie, jednak czasami zdarza mi się wyrazić swoją opinię w innym dziale. Jeszcze niedawno, często udzielałem się w forum grupy ''Tawerna RPG'', niestety teraz owe forum ''zamarło''.Czy jestem znany na forum? Myślę, że przez niektórych użytkowników owszem, jednak wolę pozostać skromny i zostawić tą sprawę.

Moją pierwszą postać założyłem jeszcze za czasów tibi 7.5 - rycerz.Największy poziom, jaki osiągnąłem, to 50. Pomimo poziomu w grze, moja wiedza o tibi nie jest mała.

Przede wszystkim chciałbym pomagać w rozbudowie strony.Liczę także na nowe przyjaźnie i miłą atmosferę. Spędzam na tej stronie bardzo dużo czasu i chciałbym zacząć po prostu pomagać.

Uważam, że jak najbardziej tak. Umiem dogadać się z ludźmi, zawsze staram się wykonać powierzone mi zadania. Bardzo lubię pracować w grupie, więc myślę, że nadam się na tą pozycję.

Nie mam żadnych propozycji na rozwój strony.

Czym by się dało. Każde zadanie postaram się wykonać bardzo dobrze.

Nie mam doświadczenia, jednak mam w sobie dużo chęci do pracy i myślę, że to wystarczy. Język Angielski znam dobrze, oraz wiem dużo o obyczajach panujących na forum. Gwarantuję swoje pozytywne nastawienie do pracy.

Serious Sam

Yetj
15-11-2008, 18:50
• Kamil
• 16 lat
• Interesuje się informatyką i komputerami
• Uczęszczam do Liceum Ogólnokształcącego o profilu Matematyczno-Informatyczno-Biologiczno-Fizycznym
• W szkole jak to w szkole idzie mi dobrze, przeważnie świadectwo jest poplamione biało-czerwonym paskiem :p

• Z silnikiem forum jestem dobrze obeznany pracuję na nim już dosyć długo
• Największym sukcesem jest pozycja Super Moderatora na Hunted.pl

• Zbyt dużego doświadczenia nie mam ale wiedzę mam dosyć sporą
• Chcę pomóc w rozwijaniu strony aby odzyskała dawny "blask"

• Uważam że nadaję się na tą pozycję, gdyż mam sporo wolnego czasu który mógłbym poświęcić stronie, dobrze wiem jak działa forum więc nie będzie problemu żeby się w tym połapać. Dobrze pracuje mi się w grupie co sporo osób może potwierdzić.

• Jak zapewne wiele osób zauważyło na głównej stronie jest opcja wyboru pomiędzy językiem strony Polski/Angielski lecz ona nie działa i trzeba by było to zrobić aby nie tylko Polacy mogli korzystać z tej strony ale również i obcokrajowcy.
• Obecny poziom newsów oraz szybkość ich ukazywania się nie jest najlepszy (bez obrazy ale to prawda), więc trzeba by to poprawić

• Najchętniej zajął bym się pisaniem newsów gdyż mam z tym do czynienia codziennie na Hunted.pl
• Postarał bym się pomóc w stworzeniu angielskiej wersji strony

• Uważam iż jestem osoba którą szukacie. ;) Mam spore doświadczenie i chęć do pracy nie tylko samemu ale również i w grupie. Staram się pisać poprawną polszczyzną tzn nie popełniać błędów i pisać zrozumiale dla innych.
Ale wybór i tak należy do Was.

Pozdrowienia
Kamil

Marcin24
15-11-2008, 20:01

Marcin, lat 15, interesuje się komputerami, internetem i płcią przeciwną. W tym roku kończę gimnazjum, jak na razie bez większych wpadek. Dalej kieruję się na humanistykę. Nie mam problemów z obszernymi tekstami, ogólnie lubię pisać, szczególnie opowiadania.

Jestem tutaj już 3 zimę, nie pracowałem na jakichś większych forach, zazwyczaj na małych, tematycznych. Sukcesy? Dla mnie największym sukcesem jest to, że poznałem tutaj super kumpli.

Moja gra w tibie ogranicza się do paru 50 lvli tu i tam. Od dłuższego czasu nie gram, ale systematycznie przeglądam forum, i wiem co nie co, szczególnie na temat Rookgaardu.

Chciałbym wstąpić do supportu chyba z tego samego powodu, co większość użytkowników. Chciałbym uczestniczyć w rozwoju strony, pomagać przy pracach czerpiąc z tego satysfakcje. Do tego kontakt i praca z nowymi użytkownikami sprawiłby mi wielką przyjemność.

Myślę, że się nadaję. Jestem codziennie na forum, miałbym dużo czasu na pracę. Szybko się nie poddaję, jak mam coś robić, to robię to najlepiej jak umiem, na 110%. Jak już wyżej nadmieniłem, lubię pisać, nie miałbym problemu z przepisywaniem większych tekstów. Wymyślanie takowych to też nie problem, mam zamiłowanie do opowiadań, szczególnie fantasy (co w klimatach tibijskich będzie pomocne). Sprawozdania, relacje, czy proste opisy to też nie kłopot. Lubię pracować w grupie, szybko się w nich odnajduję. Sam jestem towarzyski i otwarty na nowe kontakty, dlatego szybko się zaznajamiam z współpracownikami, a to już połowa sukcesu.

Szybkie reagowanie na błędy, porządek na stronie.

Właściwie to wszystkim, po za tłumaczeniami. Języki to moja pięta achillesowa. Mógłbym opisywać potwory, bronie, questy. Pisać artykuły o tibijskich wydarzeniach, czy przeprowadzać wywiady na rzecz strony. Mogę sprawdzać teksty pod kątem gramatycznym, interpunkcyjnym i ortograficznym.

Znam dobrze stronę, lubię pisać obszerne teksty, i dobrze mi się pracuje w grupie. Jestem towarzyski i pozytywnie nastawiony do nowych znajomości.

Proszę o pozytywne rozpatrzenie mojego podania.

Voniek
15-11-2008, 20:39
Na imię mam Przemek. Żyję na świecie 16 wiosen. Interesuję się przede wszystkim grafiką komputerową, a ostatnio zajmuję się twórczością własną (opowiadania, wierszyki itp). Jak można domyślić się z wieku, chodzę do 1 liceum. Z powodu przejścia do nowej szkoły miałem przerwę w Tibi i na forum, żeby zaaklimatyzować się w nowej placówce i nie ukrywam, że na dobre mi to wyszło (ciężka praca już procentuje - zagwarantowany mam wyjazd do warszawy z olimpiady szkolnej z języka angielskiego).

Od 2 miesięcy byłem nieaktywny z powodów wymienionych w pkt. 1. Sukcesów wirtualnych sporo, przede wszystkim wielu zadowolonych użytkowników w dziale Potwory, Magia, Przedmioty, Inne oraz Profesje. W wakacje pracowałem jako redaktor naczelny na forum poświęconym tematyce konsoli PlayStation Portable (PSP) - www.psplive.pl. Niestety, efektów nie można zobaczyć, ponieważ strona tamtejsza przechodziła remont, aczkolwiek można zapytać się jednego z adminów (Norbi'ego) o mojej skromnej działalności. Sukcesów materialnych nie mniej niż wirtualnych. Wiele wygranych olimpiad, głównie z języka angielskiego, pasek i nagroda za świadectwo ukończenia gimnazjum to tylko część z wielu innych.

W Tibię zacząłem grać w wieku 13 lat w 2005 roku (od tamtego też czasu udzielam się na forum, moim poprzednim kontem był Flashman). Odchodząc z gimnazjum zostawiłem po sobie dorobek w postaci 69 EK (Viertiz) oraz 60 ED (Vonius), którymi aktualnie nie gram. Aktualnie posiadam 26 maga (Lukisork) oraz 22 paladyna (Voniek). Nie gram dużo, ponieważ nie interesują mnie kolejne cyfry przy poziomie. Większość czasu przeznaczanego na grę poświęcam na rozmowy na kanale gildiowym oraz Help (jestem ex-tutorem, który pomimo straty pozycji na rzecz dwumiesięcznej przerwy udziela się nadal).

Supporter, czyli pomocnik. Użytkownik, który pragnie zostać supporterem powinien posiadać wiedzę na temat Tibi, MMORPG, znać bardzo dobrze angielski, a przede wszystkim pomagać. Pomimo mojej przerwy, znam (skromnie mówiąc) świetnie świat Tibi, a z językiem nie mam problemów (9 lat nauki angielskiego, certyfikat FCE oraz 3 lata niemieckiego robi swoje). Jednakże sama wiedza nie wystarczy. Trzeba ją też umiejętnie przekazać. Wnioskując z moich postów w działach wymienionych w pkt. 2 jeszcze nie znalazłem osoby, do której mój przekaz nie dotarłby jasno i przejrzyście. Wszystkie te osoby otrzymały odpowiedzi na nurtujące je pytania i ułatwiły dalszą przygodę. User należący do supportu powinien 'błyszczeć' też ortografią, stylem oraz interpunkcją. Umiejętności, pomimo tego, że są na wysokim poziomie cały czas szlifuję w klasie, która jakby nie patrzyć ma nachylenie na przedmioty humanistyczne ;>

Będąc szczery, myślę, że nadaję się. Rozumiem, jeżeli nie zostanę przyjęty, bo support'er nie może pozwolić sobie na tak długą przerwę, jak moja. Z drugiej strony, nadal pozostała mi mała cząstka, która codziennie wchodziła na oficjalną stronę Tibi i czytała z zaciekawieniem nowe posty.

Mam jeden pomysł dotyczący działów wymienionych w pkt. 2. Przed każdym pisanym postem mogłoby pojawiać się małe okienko odsyłające do tematu przyklejonego, w którym zazwyczaj jest odpowiedź na nurtujące pytanie. Przykładowo - użytkownik zastanawia się czy wybrać Rycerza czy Maga. Chce już kliknąć, żeby założyć nowy temat, ale wyskakuje mu obok pisanej wiadomości okienko informujące go o tym, że taki temat już istnieje/możliwe, że istnieje, więc jeżeli jest zainteresowany, może kliknąć i uniknąć niepotrzebnego spamu.

Z chęcią podjąłbym próbę opracowywania taktyk na wszystkie potwory. Wielu użytkowników ma problemy z potworami, a takie artykuły ułatwiły by poruszanie się w krainie tibijskiej.

Nie gram w Tibię od wczoraj, więc świat ten nie jest mi obcy. Angielski to podstawowy język w tej grze, a ten jest u mnie na przyzwoitym poziomie. Świetna organizacja i umiejętności pracy w grupie nie raz doprowadziły zespoły, w których byłem na szczeble najwyższej chwały. Gdybym miał siebie określić w kilku przymiotnikach, myślę, że wyglądałoby to tak:
1. Pomocny
2. Kulturalny
3. Zorganizowany
4. Pracowity
5. Mówiący zwięźle i na temat.
Czy zostanę przyjęty czy nie, będę pomagał nadal użytkownikom tego forum.

Voniek.

Korule
15-11-2008, 20:57
Na początek jedno sprostowanie, prosze nie brać pod uwagi daty rejstracji tego nicku, poniewaz moim pierwszym kontem byl http://forum.tibia.pl/member.php?u=10351
Niestety po rejstracji nicka pobylem kilka miesiecy na forum i zapomnialem hasla, Mialem w notatniku zapisane ale format i buch.. a teraz zaczynajmy.

Mam na imie Patryk, mam 17 lat i uczęszczam do 2 klasy Liceum w Toruniu.
W szkole jak to w szkole, raz lepiej raz gorzej, ogólnie na średnia nie narzekam ponieważ nie spada poniżej 3,8. Interesuję sie piłką nożną (grałem zza czasów gimnazjum w TKP (Toruński Klub Piłkarski) znany również jako Elana Toruń w roczniku 91.

Udzielałem sie na wielu forach o różnej tematyce, sukcesów związanych z forum nie miałem. A na forum.tibia.pl przebywam od roku 2004.

W Profilu. Doświadczenie mam w miare duże. Jeżeli będzie potrzeba podania nicka to podam jedynie na PW ze względu na sytuacje na Furorze.

Ponieważ chcę pomóc rozwijać sie serwisowi jakim jest tibia.pl, i mam nadzieje że znowu powróci do "statusu Supported Fansite"

5)Odpowiedz sam przed sobą - czy we własnych oczach nadajesz się na tą pozycje i dlaczego?

Odpowiedź jest prosta, zawsze chciałem i lubie współpracować z grupą ludzi którzy również chcą pomóc na rozwój serwisu jak i forum. Oraz dlatego że jeżeli nic nie staje na przeszkodzie to odwiedzam forum oraz strone codziennie. Chyba że jakiś wyjazd lub nauka.

Poprawienie wszystkich błędów, oraz większa przejżystość strony.
Co do pomysłów jest ich wiele, lecz trzeba to przedyskutować w gronie ludzi, którzy naprawde chcą pomóc serwisowi.

Naprawde wszystkim, może troche mniej w tłumaczeniach, ale jeżeli są na poziomie podstawowym do przetłumaczenia to oczywiście również moge to zrobić.

8) Dlaczego mamy wybrać właśnie Ciebie? Przekonaj nas.

Bo jestem osobą która nigdy sie nie poddaje, jeżeli stawiam sobie jakiś cel to staram dążyc by go zdobyć. Pracowitość również jest moja zaletą jak i kultura osobista.

Pozdrawiam.

Zalgadis
15-11-2008, 21:03

Nazywam się Wojtek, jestem 16 latkiem i interesuje się płcią przeciwną, sportem, grami komputerowymi. Chodzę na siłownię i gram w Warcrafta 3 The Frozen Throne przez internet.
Często siedzę na gadu i przeglądam forum. Interesuje się także muzyką Rockową, Punkową. Systematycznie chodzę i na siłownię i na koncerty. Lubię także Manga/Anime. W szkole przykładam się jedynie z POLSKIEGO ANGIELSKIEGO I NIEMIECKIEGO, Z niemieckiego mam 6, Angielskiego 5 a z Polskiego -5. Niemiecki znam prawie doskonale z tego że przez rok mieszkałem w Szwajcarii (Urzędowym językiem jest tam niemiecki)
Angielski znam z gier a Polski to wiadomo.

Na forum jestem 3 lata z hakiem, osiągami jakimi mogę się poszczycić to to że znalazłem przyjaciół i rozwijam swoje zainteresowania.

Jakiś tam 50 levelek się znajdzie, kiedyś to było coś, teraz to tylko cyferki.

Bo chcę pomóc! Nawet beze mnie strona dobrze się rozwija, ale zawsze to jedna para rąk do pracy więcej.

Nadawać się nadaje, tylko będę musiał się przyłożyć ^^.

Pomysłów od groma mają inni, ja mogę je wykonać.

7) Poradniki, tłumaczenia.

Ponieważ jak do czegoś się zabiorę to to kończę. I potrafię pisać po polsku !

Z poważaniem Zalgadis.

Edited

Michoss
15-11-2008, 21:31
1) Parę słów o sobie:
Imię-Michał
Wiek-16
Zainsteresowania: Komputery, Internet, Fantasy.
Postępy w szkole: 3gim, dobrze się ucz...nie, przecież ja się prawie nie uczę...Mam dobrze opanowany program.
2)Doświadczenie na forum
Staż na forum: 3 lata od rejestracji pierwszego konta.
Sukcesy: Umh...Mam podać tylko te pozytywne? W takim razie-regularne co-update'owe zbieranie screenów, dostarczanie i magazynowanie informacji o aktualizacjach, wcale-nie-rzadsza-niż-spam pomoc użytkownikom.
Sukcesy poza stroną: Administracja forum Pomocfake, o fotomontażach tibijskich. Wielokrotne aktualizacje anglojęzycznej tibia-wiki.
3)Doświadczenie w grze
Postaci: Niestety, najwyższym moim poziomem był 46 MS (aktualnie 45 S po małym wypadku).
Osiągnięcia: Niewielkie. Dwa pacce, większość wykonanych dostępnych dla mnie questów, tutor.
Inne: Największe imho osiągnięcie w tibii: Dostrzegłem w niej fabułę. Znam historię tibii, słyszałem coś o każdym NPC. Potrafię wskazać grób Goshnara, znam imię Beholdera, mówiącego ludzkim językiem, wiem czemu Ferumbras nienawidzi ludzi.
4)Czemu chcę być w Supporcie:
Nie pojadę banałem "Chcę pomóc w rozwoju strony". Strona się dobrze rozwija beze mnie.
Chcę:
-Zadbać o szybką i sprawną dostawę informacji do użytkowników
-Pokazać ludziom, że "Deadeye Devious- Jeden z dowódców najazdu piratów na Liberty Bay" to nie jest najambitniejszy możliwy opis potwora. Chce im udowodnić że w tibii może być jakaś historia, a punkty exp to nie jest najciekawsza rzecz u potwora.
Mógłbym pisać wiele dobrych i ciekawych opisów dla potworów, bossów a nawet przedmiotów.
5)Czy wg. samego siebie nadaję się do supportu.
Mam niską samoocenę, więc imho-nie. Nie wydaje mi się bym był dostatecznie dobry, na szczęście, nie do mnie należy decyzja. Ponoć jestem uparty, konsekwentny i dokładny w tym co robię, nie poddaję się, i pracuję nawet jak wszyscy inni się poddadzą. Może i to prawda. ie będę kontynuować, nie chcę zaniżać swoich szans.
6)Pomysły i propozycje rozwoju strony:
Szybsze aktualizacje, więcej opisów. Reszta jest wg. mnie dobra.
7)Czym najchętniej zająłbyś się w supporcie
Newsy, opisy potworów i przedmiotów, ew. questów.
8)Czemu właśnie ja?
Jeśli jeszcze nie jesteście przekonani, już was nie przekonam. Mogę tylko powiedzieć, że trudno jest znaleźć kogoś takiego jak ja.

Michos

Bordo
15-11-2008, 22:12

Witam

1. Mam na imię Kacper, mam 19 lat. Obecnie zarabiam na studia, planuję dostać się do bardzo dobrej szkoły Nauk Humanistycznych i Dziennikarstwa w Poznaniu.

2. Na tym forum udzielam się od około półtora roku. Wcześniej tylko przeglądałem tematy i zdobywałem doświadczenie.

3. W Tibię gram od ponad 3 lat. Miałem mnóstwo postaci - wiele 30-50lvli, także 68 royal paladina oraz 53 master sorcerera. Obecnie mam 77 royala paladina na świecie Guardia którym aktualnie gram. Mimo tego, że nie osiągnąłem nigdy bardzo wysokiego poziomu uważam, ze mam ogromne doświadczenie w tej grze. Mam wielu przyjaciół na wysokich poziomach, od których wiele się już nauczyłem.

4. Pragnę zostać supporterem, ponieważ uwielbiam pomagać ludziom i dzielić się z nimi moim doświadczeniem oraz wiedzą na temat gry. Mam także nadzieję, że ewentualne zdobycie tej posady pomogłoby mi w jakiś sposób rozwijać się w kierunku humanistyczno-dziennikarskim :)

5. Według mnie nadaję się znakomicie i z czystym sumieniem mogę podjąć się bycia w Supporcie (patrz pkt 8).

6. Mam sporo pomysłów i koncepcji na rozwój strony. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że nie są idealne i wymagają konsultacji z innymi więc niekoniecznie chcę o wszystkim tutaj pisać. Między innymi chciałbym w jakiś sposób przyspieszyć proces dodawania newsów na stronę główną (chodzi o tłumaczenia newsów ze strony tibia.com), oraz dodać do forum trochę świeżości i profesjonalizmu, aby przyciągnąć więcej dobrych graczy.

7. Sądzę, że w supporcie mógłbym bez problemu podjąć się większości powierzonych mi zadań. Chętnie zająłbym się pisaniem artykułów lub poradników, a w związku z moim dziennikarskim zainteresowaniem mógłbym zająć się także gazetką hunted.pl

8. Myślę, że powinienem zostać wybrany ponieważ posiadam bardzo dużą wiedzę na temat Tibii i mam olbrzymią chęć przekazywania jej innym graczom. Jestem osobą kompetentną oraz godną zaufania, nie stwarzam problemów podczas pracy zespołowej, a wręcz przeciwnie - robię wszystko aby dojść do kompromisu (co może być przydatne, gdy każda z osób miałaby inny pogląd na daną sprawę). Mam także przyjaciół na wielu światach w Tibii, oraz sam jestem aktywnym graczem więc zawsze wiem "co w trawie piszczy".
Mam nadzieje że moje podanie zostanie rozpatrzone pozytywnie :)

Pozdrawiam Serdecznie.

Yakky
16-11-2008, 01:34
Tomek. 17(za 2 tyg. 18). Muzyka, CS 1.6, koszykówka. Chodzę do ogólniaka (profil. ANG-GEO-HIST) średnia 3.66, hmm praca? Na wakacjach w UK jako cleaner-sprzątacz.
Na forum przebywam w zależności ile mam czasu. 2-3h dziennie to tak standardowo. Sukcesy? Dostałem 2 warny, ale nie wiem czy się liczy.:p
Inne strony: mamy stronę klanu w CS 1.6, pomagałem przy jej tworzeniu, teraz troche zarosła pajęczynami.
W tibię gram od 2005 roku. Lvl: 81, 78, 56, i jakies 45+
Spędzam czasem wiele czasu na forum wydaje mi się najbardziej profesjonalnej stronie fanowskiem w Polsce i czasem ''głupota'' użytkowników doprowadza do szału. Dlatego chciał bym zrobić coś w tym celu, choć to i tak walka z wiatrakami.
Dlaczego jeszcze? Poprostu, chciał bym coś wnieśc od siebie.
Inaczej bym nie pisał.
*co tygodniowe(2 tyg.) sondy na różne tematy. (sondy przyciągają ludzi)
*przywrócenie liczników postów (albo rang za staż/ilośc postów na forum)
*konkursy dla użytkowników z różnych serverów np. na najlepszy blok bez siokera, największe combo w 1 hicie.
Dział: Filmy/Zdjęcia/Mainland/Wywiady/Wydażenia ze światów
Wybierając mnie nic nie tracicie, a możecie zyskać osobę, która może się przydać.

Koszyk
16-11-2008, 02:46

No wiec zacznę jak każdy. Nazywam sie Kamil liczę sobie 16 wiosen, niedługo 17. Zainteresowania... hmm, ciężko powiedzieć, ale napewno informatyka(grafika), sport (koszykowka, pilka nozna, jazda na rowerze), gry komputerowe, anime oraz manga. Postępy w nauce? No powiedzmy, że są.

Na forum od 10-05-2005. Sukcesy... cs.tibia.pl team ( o ile można nazwać to sukcesem). Moderator nieistniejacego juz portalu blokersi.net ( serwer o Counter-Strike)

200 Royal paladyn. Wykonana bardzo duża ilość questów. Jeśli będzie to potrzebne podam więcej informacji.

Chciałbym pomóc rozwijać się stronie, w kwestii uaktualniania jej.

Wydaje mi się, że tak. Dlaczego? Trudno odpowiedzieć, jestem pracowitą osobą która dąży do obranego celu. Myślę, że to wystarczy

Według mojej opini strona jest już wystarczająco rozwinięta, wystarczy ją tylko często aktualizować i wprowadzać poprawki.

Informacjami o nowych potworach//questach//expowiskach. Myślę, że moją postacią mógłbym dostarczyć informacji o każdym potworze ( no pomijam bossy typu Orshabaal, Morgoroth, Ferumbras)

Dlaczego... hmm znowu skomplikowane pytanie. :>
Wydaje mi się, że gracz z moim doświadczeniem może pomóc w zdobywaniu pewnych informacji. Spełniam również wszystkie warunki których wymagacie.

Wydaje mi się ze to wszystko z mojej strony.

Monte
16-11-2008, 09:23
1) Marcin, 18 lat. Interesuję się piłką nożna, muzyką, kulturą brytyjską. Uczęszczam do III klasy LO na profilu społeczno-prawnym. Przy okazji należę do zespołu muzyki dawnej. Uwielbiam grać na gitarze ;-)

2) Na forum jestem od czerwca 2004. Należałem już do supportu, jednak z powodu miliarda zajęć pozalekcyjnych nie wyrabiałem się ze wszystkim. Jednak teraz, pomimo tego iż jestem w klasie maturalnej mam tego czasu więcej niż w klasie I i II, gdyż odeszło mi wiele przedmiotów, takich jak chemia, niemiecki, fizyka, biologia, wiedza o kulturze czy chociażby przysposobienie obronne.

3) Należę do świata Tibii od stycznia 2004 więc doświadczenie jest na zadowalającym poziomie. Najwyższy poziom to 84.

4) Pracę w zespole supporterów wspominam naprawdę miło. Wykonywanie zadań połączone z nawiązywaniem znajomości z różnymi sympatycznymi ludźmi jest świetne. Poza tym, wkład w rozwój strony daje dużą satysfakcję.

5) Wydaje mi się, że nadaję się do pracy w Waszym zespole, gdyż poprzednim razem potrafiłem sprostać zadaniu i wypełnianiu obowiązków. Jedyną niedogodnością z tamtych czasów był brak czasu.

6) Mówiąc szczerze, nad tym musiałbym się porządnie zastanowić. Póki co nie mam żadnego pomysłu. Z czasem planuję zabrać się za tworzenie poradników. Póki co mam tylko jeden na koncie.

7) Tłumaczenia, zbieranie wszelkiego rodzaju informacji. Z resztą, jestem w stanie podołać wielu zadaniom.

8) Jestem osobą, która w przypadku zaangażowania się w jakąś czynność, stawia sobie za cel wypełnienie jej do końca w jak najlepszej jakości. Praca w grupie nie jest mi obca. Poza tym zależy mi piekielnie na rozwoju tej strony, w końcu już trochę czasu jestem związany z tym serwisem ;-)
Jedynym minusem może być tylko to, że skoro raz dałem sobie spokój z supportem, można wywnioskować iż mogę tak postąpić drugi raz. Jednak ja jestem pewien, że tym razem wszystko ułoży się dobrze i sytuacja się nie powtórzy.

xoz
16-11-2008, 11:29
Mam na imię Maciek, lat 17. Interesuję się większością spraw związanych z oprogramowaniem komputerowym, "gram" na gitarze, trochę pływam. Uczęszczam do 2 klasy LO o profilu mat-fiz-inf z wynikami dobrymi.
Na forum jestem od jesieni 2005 (inne konto, nie zbanowane - pm jak potrzeba). Sukcesów raczej brak, jedynie sofcik w downloadzie tibia.pl i zero warnów. Udzielam się na wielu forach, modem nie jestem na żadnym.
W Tibi nic nadzywczejnego, 93ek, 91ek, 68ms, 60rp + w miarę gp,. Grać zaczynałem stosunkowo dawno (przed wakacjami 2005). Senior tutor przez prawie rok, zwolniony za brak aktywności.
Chciałbym mieć swój wkład w rozwój strony jako supporter, mam spore doświadczenie i umiejętnośći które mogą się przydać. Naprawdę chcę to robić.
tibia.pl wymaga częstszych aktualizacji i szybszych tłumaczeń. Nowe artykuły nie są złym pomysłem. Chciałbym aby powstał dział o historii Tibi.
Mogłbym zająć się tłumaczeniami (angielski ok. FCE). Nie odrzuce żadnego danego mi zadania.
Dlaczego właśnie ja? Ponieważ chcę i mogę pomóc.

Yours faithfully,
xoz

Aphino
16-11-2008, 15:05
Mam na imię Krzysiek, mam 14 lat(prawie, bo urodziłem się 29.12.1994r). Interesuje się historią XX wieku i motoryzacją. No cóż mieszkam w Islandii więc chodzę do islandzkiej szkoły, związku z tym znam trochę islandzki. :)
Ile czasu?Hmmm jestem tu codziennie, nie mam żadnych innych zajęć więc przebywam tutaj ;)Sukcesy? Wg mnie nie mam żadnych. Byłem moderatorem na stronie poświęconej grze Enemy Territory.:]
Poziomy? 39 Druid i 21 Paladin ale czy to ważne? Wg mnie to tylko gra
Ani razu nie byłem Supporterem, dlatego chce się podjąć tego wyzwania
Raczej nadaje się, Dlaczego? Spędzam większość czasu na komputerze, związku z tym mógłbym dużo czasu poświęcić stronie Tibia.pl
Na razie żadnych nie mam, musiałbym się mocno zastanowić co mogłoby pomóc stronie
Nowymi ciekawostkami. Ogólnie to wiadomości o updacie itp.
Fakt nie jestem długo na stronie nie zdobyłem wysokiego level'u, ale jestem bardzo pracowity. Dlatego pozyskanie takiej osoby jak Ja mogło by wam dać "dobre owoce"

Gonzo
16-11-2008, 16:55
1) Mam na imię Stanisław i mam 16 lat. Interesuję się żeglarstwem, snowboardingiem oraz gram w tenisa ziemnego ;). W szkole jak to w szkole, wzloty i upadki (1,2,3 głównie), aczkolwiek jak na moje LO są to dobre oceny (czołówka wrocławskich LO)
2) ponad 5 lat na Tibia.pl, kiedyś byłem administratorem polskiego fansite'u o grze Thang On-Line, aczkolwiek z powodu małej popularności tejże gry, fansite upadł.
3) Było dużo postaci, bardzo dużo - w tym kilka ponad poziom 100. Aktualnie gram postacią o nicku Vasilies, ulokowaną na serwerze Elysia (117 EK).
4) Ponieważ ta strona wg. mnie zawiera sporo błędnych/niepotrzebnych/źle sformułowanych (niepotrzebne skreślić) informacji. Chciałbym je zaktualizować, dla dobra ogółu i mniejszego zaśmiecania forum z pytaniami "a dragon lord siem respi kolo depo karlin?11one".
5) Tak, nadaję się:
- wysoki poziom w grze Tibia, osobiście mogę sprawdzić wiele rzeczy czy są poprawne, czy nie.
- doskonała znajomość języka angielskiego, podstawowa znajomość języka niemieckiego i szwedzkiego.
- Jestem kompetentny, zawsze staram się zdążyć z terminem powierzonego mi zadania.
6) Przede wszystkim, na dobry początek, uzupełniłbym taktyki dla mobów, bo nie ma wszystkich (np. Lizard Snakecharmer) lub uaktualnił je (np. Vampire - trochę przestarzała), a później zastanowiłbym się nad jakimś szybszym sposobem wykrywania postów z keyloggerami.
7) Taktykami, newsami, tłumaczeniem artykułów na język polski, lub z polskiego na angielski oraz jeśli byłaby taka możliwość, moderowaniem działu Zdjęcia i Filmy - jest tam na prawdę bardzo dużo keyloggerów, które nawet i po 24 godzinach nie są usuwane. ;)
8) Dlaczego? 5 lat na forum (z małą emeryturą, ale co tam), raczej dobra reputacja (czytając notki o,o), dobra znajomość języków, bystrość, ah no i skromność.

JechaczNakonny
16-11-2008, 18:51
Witam. Moje to Ariel mam 16 lat interesuje się technologią komputerową uczęszczam do Technikum informatycznego, które wybrałem dlatego iż chce się zajmować tym co lubię i w przyszłości kosić kase za przyjemność. Pozytywnie nastawiony :p

Konto na tym forum mam od 8 miesięcy przedtem miałem jakieś ale zgubiłem passy z powodu braku dostępu do internetu. Kiedyś prowadziłem własne forum z kolegami o tematyce sportowo filmowej.

Moją kariere z grą jaką jest Tibia zacząłem około 5 lat temu pierwszą postacią był sorcerer dobrze go pamiętam miałem 17 lvl, druga postać 62 palladyn no i trzecia postać to 155 elite knight którym gram teraz.

Dlaczego chce zostać supporterem ? z uwagi na to że to forum potrzebuje pomocy ponieważ ludzie nie posiadają kultury, wrzucają key-loggery w co drugim linku, a ktoś tego musi pilnować i ostrzegać nowych graczy żeby nie zrezygnowali gry po pierwszym hacku..

Myślę że tak pomimo tych postów które napisałem tym kontem nadaje się. Sądzę że poradziłbym sobie z uciążliwymi użytkownikami ponieważ kluczem do porozumienia jest udana konwersacjaa a jestem pewien że z tym nie mam problemów wnioskując po moich cechach.

Moim pomysłem na rozwój forum jest przebudowa działu "wydarzenia ze światów" i ogarnięcie go ponieważ ludzie tam prawie non stop się kłócą, sprzeczają się ze sobą .. No i oczywiście dodanie światów których na liście nie ma ponieważ gracze ze światów non-pvp czują się nie docenieni..

Chciałbym się zająć moderowaniem forum ponieważ mam czas poza nauką i Tibią również na to.

8) Dlaczego macie wybrać mnie ? ..

Ponieważ jestem pewien że sobie poradzę radzę sobie z ortografią w szkole mam same piątki.. Angielski też lubię. Mam chęci do pracy i przede wszystkim czas który jest potrzebny do moderowania. Jestem pozytywnie nastawiony idzie się ze mną dogadać także nie sprawiam problemów lecz czasami zdarzy mi się popełnić błąd bo wiadomo człowiek maszyną nie jest, ale błędów nie traktuje jako porażek tylko jest to dla mnie nauczka na przyszłość.. Na ogół nie zdarza mi się popełniać tych samych błędów dwa razy :)

Pozdrawiam Ariel.

Cygan Slejter
17-11-2008, 12:24
Mam na imię Kamil, lat 18 (za miesiąc 19) jak każdy interesuje się komputerami, a dokładniej programowaniem (z tym wiąże swoją prace w przyszłości).Jeśli chodzi o szkołę to obecnie uczęszczam na studia informatyczne.
Na tym Forum urzeduje już 2,5 roku.Sukcesów jako takich nie mam, pracowałem na wielu forach, najcześciej tematycznych, ponadto prowadziłem małe strony www.
W tibie gram od 3 lat ,najczęściej były to 50 lv, obecnie urzeduję na rookgaardzie.
Jako, że strona tibia.pl jest najlepszą Polską stroną o tibi to chciałbym się przyłączyć do jej rozwijania.Po za tym support do droga ku górze ale priorytetem jest pomoc w rozwijaniu serwisu.
Myślę, ze nadaję się na to stanowisko,spotykałem się z różnymi rzeczami i sytuacjami na forum i wiem o co kaman ;)
6) Czy masz jakieś propozycje i pomysły na rozwój strony? Jeśli tak, to napisz od razu w skrócie jakie
Poprawienie opcji "szukaj", tak żeby nowi gracze nie musieli zakładać zbędnych tematów po "100 razy", umieszczenie je w bardziej widocznym miejscu i przy rejestracji na forum, zaznaczenie o opcji szukaj.
Najchętniej zajmowałbym się rookgaardem, ewentualnie wydarzeniami, że światów, ale przyjmę wszystko ci mi da cie :p
8) Dlaczego macie wybrać mnie ? ..
Czuję się na siłach i myśle, że sobie poradze.Nie mam wiekszych problemów z jezykiem obcym. Mam dużo czasu wolnego :)

To tyle na mój temat...Decyzja należy do was ;)

Daram
17-11-2008, 14:52
Jacek, lat 14. Interesuje się koszykówką,piłką nożna (sporty) informatyką.
W nauce nie idzie mi źle :p

Na forum jestem z rok z czymś, nie mam żadnych sukcesów i nie pracowałem na innych forach, ale jestem gotów sprostać wymaganiom.

Mój najwyższy poziom to 64druid (wcześniej ED) na harmoni nick Irohur Daram, jeśli będzie potrzebne więcej informacji to zamieszczę.

Praca w supporcie, wydaje mi się z pomaganiem ludziom, a to lubie ;d
Tak jak w tibi zostałem tutorem aby pomagać ludziom. Jestem gotów poświecić dużo czasu na pracę w supporcie.

Wydaję mi się, że się nadaję. Bardzo chciałbym aby tibia.pl się rozwijała, ZAWSZE dążę do celu nigdy się nie poddaje.

Chciałbym trochę zmienić sytuacje na forum (tibia.pl na razie jest spoko ;P)
wprowadzic coś aby było mniej pr0 dzieci z free owntibia, i i ogarnąc chaos w tematach ze zdjęciami :)

Tak jak mówiłem, ogólnie tematy z potworami,questami mógłbym także tłumaczyć niektóre rzeczy (angielskim władam raczej dobrym ;d)

Jestem systematyczny, nie robię błędów ortograficznych. Bardzo chętnie pomagałbym ludziom na forum a resztę napisałem w punktach wyżej :)

Teraz Wasza kolej, czekam na odpowiedź. ;)

Vasudanin
17-11-2008, 16:15
Jarek, "hot" 14-stka. Interesuję się ogólnie wszystkim, w szkole nie idzie mi źle, ale jak wszędzie, może być lepiej.

Na forum niedługo 1,5 roku. Sukcesy? Narazie raczej żadnych.? Pracowałem na kilku mniejszych forach, które zaginęły w internecie.

24 starszy druid, nie osiągnąłem wiele, nie zdobywałem doświadczenia prawie w ogóle, bo mam "super" internet.

A czemu by nie? ;) Dobra, żarty na bok. Poprostu chcę, aby newsy pojawiały się w krótszym czasie na stronie głównej Tibia.pl

Raczej tak. Międzyinnymi dlatego, że jak już się za coś wezmę to skończę to. Poza tym nie jestem konfliktowy.

Na stronę główną nie mam żadnych pomysłów poza poprawieniem licznych literówek, składniowców itp. w opisach przedmiotów, potworów, ubrań. Na forum narazie nie trzeba nic zmieniać.

Poprawianiem literówek na stronie głównej i tłumaczeniem newsów. Oczywiście nie przeszkadzały by mi awanse, ale zrobię wszystko, a przynajmniej większość, co mi dacie.

Jestem gościem, który jak coś zacznie robić, to robi to do końca, zazwyczaj z dobrym efektem. Nie przeszkadza mi praca w grupie, angielski znam dość dobrze i staram się nie robić błędów. Następną rzeczą to częsta obceność na forum, jak i na tibia.com.
Poza tym, jeśli wybierzecie mnie na supporta, będę mógł przejąć tematy dotyczące awansów. Zmniejszyłyby się wtedy wymogi, przez co Tibia.pl stała by się barwniejsza i bardziej popularna.

Juzefek
17-11-2008, 16:56

1)Nazywam się Radek, mam 15 lat. Interesuje się informatyką, książkami, mangą&anime oraz piłką siatkową. W szkole idzie mi dobrze, mam średnią 4.2 (z II klasy). Szczycę się III miejscem w konkursie historycznym :P

2) Jestem na tym forum od dobrych kilku (zdaje mi się, że moje pierwsze konto jest tutaj z roku 2004 lub 2003- nie pamiętam). Sukcesów mam mało n a tym forum, aczkolwiek miałem kilka swoich forów i znam się trochę na tym.

3)W tibii osiągnąłem na mojej 6 postaci mój najwyższy 78 lvl RP (pozycja senior tutora). Potrafię również grać innymi postaciami (trochę głupio brzmi ale wiadomo o co chodzi).

4)Dlaczego chcę? Bo chce pomóc innym, mniej doświadczonym graczom, no i pragnę by to forum się rozwijało.

5)Według mnie nadaje się, ponieważ zmusiłoby mnie to do określonej pracy, którą lubię.

6)Wielkich pomysłów nie mam, lecz gdybym dłużej pomyślał, to bym coś wymyślił.

7)Chciałbym zajmować się tłumaczeniem newsów z www.tibia.com, aczkolwiek jestem bardzo skory do współpracy i jestem w stanie robić to, co mi każą (a już najchętniej zajmowałbym się owion).

8)Dlaczego ja? Ponieważ jestem studnią pomysłów pod postacią chłopaka. Taką studnią jaką potrzebuje support i forum zarazem.

Aron Roar
17-11-2008, 18:17
Imię - Rafał
Wiek - 16lat
Zainteresowania - informatyka, F1, motocykle
Postępy w szkole - średnia na poziomie 4,1, J. Polski 4/5
Praca - tylko sezonowa
Jestem na forum od ok. 3 lat. Udzielam się aktywnie od 2. Znaczniejszych sukcesów nie mam na koncie. Lubię pomagać innym i staram się to robić jak najlepiej.
Mój najwyższy lvl w grze to 51 palladin. Gdy grałem wolałem stanąc w depo i pogadać. Lubiłem wykonywać questy.
Jestem tu już dłuższy czas i pomyślałem, że może ten mój wkład można by uoficjalnić.
Myślę, że tak. Staram się być sumienny, a także przesiaduję na forum po kilka godzin dziennie.
Chciałbym uzupełnić i uaktualnić wiele informacji na stronie, gdyż wiele z nich jest przestarzałe lub błędne.
Jak już napisałem wyżej uaktualnianiem informacji na stronie ale mogę zając się i innymi sprawami.
Jestem uparty i zawsze doprowadzam wszystko do końca. Chciałbym, także włączyć się do tworzenia tak wielkiego projektu jakim jest tibia.pl.

Dziękuję,
Aron Roar

Abbadim
17-11-2008, 20:36
Tak apropo To witam ;] , Z tej strony Piotrek o 18 letnim stażu na tym świecie.. interesuję się żeglarstwem, które uprawiam sportowo.. a także różnymi dziedzinami informatyki ;] jak i sportu. W szkole jak to w szkole, raz do przodu raz do tyłu.. jak na razie 3 klasa Lo o Kierunku dziennikarskim.. no i zbliżająca się maturka ^^ .. Praca.. hmm czasem u cioci jako kierowca busa, lub sezonowo jako zbieracz owoców polnych :D tzw. Truskawek ^^
hmm.. Forum jest dla mnie zajęciem na zabicie nudy.. i przy którym spędzam dużą część czasu.. te konto mam stosunkowo od niedawna.. lecz na długo ^^ Byłem swego czasu kompanierem i pomocą przy tworzeniu forum tibi.soft.com.. no i tak o sobie korzystam .. piszę, pomagam :D
hmm.. Aktualnie najbardziej lubię walczyć .. miałem trochę dużo postaci 100+ , praktycznie większość na nebuli.. aktualnie gram 116 Ek i 141 Rp.. na nebuli ,, nick mogę podać na priv
.. odpowiadająć pytaniem na pytanie.. Dlaczego Trzeba legalnie pracować, skoro można na czarno :P mam nadzieję,że rozumiecie przenośnie ^^
Gdybym się nie nadawał.. nie pisałbym tu ;] proste.
Chciałbym uzupełnić i uaktualnić wiele informacji na stronie, gdyż wiele z nich jest przestarzałe lub błędne.
Korygowaniem błędów.. Newsowaniem.. i wszystkim innym.. zależnie od dnia i czasu.. a tego mam ostatnio dużo ;]
:D nie jestem narcyzem.. jednak jesteście najlepszym polskim portalem o tematyce tibijskiej :D i chyba jasne jest,że poszukujecie najlepszych.. a jasne jest,że to własnie ja :} pozdrawiam was.. i czekam na wiadomość o tym,że się dostałem
6) Czy masz jakieś propozycje i pomysły na rozwój strony? Jeśli tak, to napisz od razu w skrócie jakie
Zawsze się jakieś znajda .. Np. Większe zaangażowanie moderatorów w posty z wydarzeń ze światów.. ponieważ panuję tam niezwykły Harmider

Argen
18-11-2008, 17:00
Mam na imię Olek, jestem 17latkiem z Lublina, uczę się w LO na profilu humanistycznym.
Z forami obcuję właściwie odkąd dostałem internet (czyli od zawsze), byłem modernatorem na stronach internetowych mojej podstawówki i gimnazjum.
Najwyżej 88 ek z full barbarianem(duma) i 2kk w banku, bez użycia bota.
Nie owijając w bawełne - liczę na dobrą i owocną zabawę. Ale uważam, że się nadaje. Moja wiedza o Tibii jako takiej jest conajmniej duża, a przez dostanie się do supportu mogę odpowiednio ją wykorzystać.
Tak. Ponieważ jestem solidny, staranny w tym co robię, lubię Tibię, a co najważniejsze - mogę spędzić przy komputerze długie godziny.
Wyznaczyć grupę odpowiedzialnych ludzi, by stworzyli opis WSZYSTKICH poważniejszych expowisk w całym tibijskim świecie (szczegółowe opisy itd.)
Jestem naprawdę otwarty na to co mi się zleci, ale chętnie uzupełniłbym opisy potworów, czarów itd. na tibia.pl
Poprostu traktuję to poważnie.

Milten Magician
18-11-2008, 17:07
1. Witam, moje imię to Kuba. Mam 16 lat i obecnie uczęszczam do liceum o profilu informatycznym oraz językowym (angielski - rosyjski). Praca? hm, dorabianie sobie na boku :P.

2.
Data dołączenia
11-12-2005
Jakieś sukcesy? hmm, chyba to, że wytrwałem tu tyle lat :P.

3. Najlepsza postać? 125 royal palladyn.
W tej chwili dysponuje 90 palladynem.

4. Chcę zostać supporterem bo wierzę, że jestem w stanie coś zmienić na lepsze, uporządkować, pomóc.

5. Czy się nadaję... hmm ciężko to tak samemu określić, ale myślę, że przy moim stażu w grze oraz na forum mogę się przydać.

6. Uporządkowanie forum, tzn często powstające tematy były zawsze na wierzchu, oraz zmuszenie użyszkodników do myślenia.

7. Obojętnie, potrafię się dostosować do wszystkiego. Najchętniej to potwory, przedmioty.

8. Tak jak już napisałem w punkcje 4, wierzę, że jestem w stanie coś zmienić na tym forum.
Dodatkowo, znam dość dobrze angielski, oraz jestem osobą odpowiedzialną, która jak coś zacznie to doprowadzi do końca.

Bluray
18-11-2008, 19:54
Witam!

Na imię mi Łukasz, mam 15lat, interesuję się informatyką, sportem, fantasy i fizyką, jestem w szkole z wysokimi wymaganiami i mam średnią 4.75, pracuję w sklepie internetowym.

Na tym forum siedzę już kupę czasu, nawet przed założeniem kąta :), byłem supporterem, następnie moderatorem na wowpilot.com.

Obecnie jestem na emeryturze, ale w tibie grałem dosyć długo. Miałem 51 EK, ze skillami 79/78 (sword), mimo że nie gram, to staram się być na bieżąco.

Wolny czas, chęć zrobienia większego porządku w dziale RPG, pomoc innym, tibia.pl jest to główna strona na jaką wchodzę.

Mimo że nie lubię oceniać sam siebie, to uważam że się nadaję, głównie dla tego że, jestem punktualny, staram się nigdy nie popełniać tych samych błędów, zawsze wkładam swoje serce w to, co robię.

Lepsze zabezpieczenia przed linkami, (które mogą przecież prowadzić do wirusów), byłbym za tym, żeby "nowi na forum", nie mogli pisać tematów, lub chociaż podawać linków.

Zająć się działem RPG, poza tym przyjmę każde zadanie, od tłumaczenia newsów, po różne inne.

Wolny czas, jestem ambitny i szybko się uczę. Poza tym: odpowiedzialny, pracowity i dotrzymuję danych terminów. Chcę pomóc serwisowi, posiadam dość dużą wiedzę o tibi.

Pozdrawiam!

piternet
18-11-2008, 22:14
1) Parę słów o sobie
Nazywam się Piotrek, mam 15 lat. Chodzę do klasy II gimnazjum, jednak myślę, że mój wiek nie będzie stwarzał jakiś problemów. Interesuję się głównie komputerami oraz piłką siatkową/nożną. W szkole moim ulubionym przedmiotem zawsze pozostaną przedmioty ścisłe. Z nauką nie mam problemów - moja średnia w szóstej klasie to 5.7; I gimnazjum to 5.4 ;) (zeskanować świadectwo xD?)
2) Doświadczenie na forum
Na forum dołączyłem 1 stycznia 2007 r.(01-01-2007), więc jestem na nim od ponad dwóch lat. Sukcesów na forum, raczej żadnych nie miałem, natomiast brałem udział we wcześniejszych wyborach na moderatorów. Prowadziłem kilka for po około 50~ użytkowników, oraz uczestniczyłem w projekcie dt. forum pewnego ogromnego sojuszu w grze internetowej OGame.
3) Doświadczenie w grze Tibia
Moje dwie najlepsze postacie to 60 knight (hackneli mnie u kolegi :X) oraz 65 palek. Teraz nie gram; czekam na jakieś nowe światy. Mino tego jestem świetnie zorientowany we wszystkich eventach, imprezach i nowinkach ;)

Zawsze chciałem być "kimś" na forum; teraz nadarzyła się ku temu okazja. Jestem aktywny; potrafię dobrze zachować się w każdej sytuacji; zagospodarować czas . Mam go dość dużo ( tzn. po update na pewno będę miał, teraz przygotowuję się do olimpiad). Pisanie różnego rodzaju notatek sprawia mi dużą przyjemność. Gdybym został supporterem na pewno bym was nie zawiódł i spełnił oczekiwania przede mną postawione.
Sądzę, że nadaję się na nią. Jestem odpowiedzialny i mimo swojego młodego wieku znam się dobrze na różnych aspektach komputerów/forum. Potrafię projektować strony w HTML, swojego czasu interesowałem się grafiką komputerową i językiem C++. Znam się również dość dobrze na platformie Microsoftu (Windows XP) oraz na Linuxie ( w szczególności na Ubuntu). Sądzę, że pisanie i edytowanie różnych materiałów na tibia.pl nie stanowiłoby dla mnie problemu. Więc tak, sądzę, że nadaję się na tą pozycję.
Jestem bardzo kreatywnym i pomysłowym człowiekiem. Gdybym miał szansę dorzucić choćby trzy grosze do rozwoju tej strony to na pewno bym takiej szanse nie zaprzepaścił. Mam dużo drobnych pomysłów, m.in. na lepsze pisanie materiałów odnośnie czarów, wyposażenia itp. Spokojnie mógłbym się tym zająć.
Najchętniej pisałbym artykuły odnośnie różnego rodzaju wyposażenia, potworów czy terenów i czarów. Po update pewnie będzie dużo takiej roboty ;) Równie dobrze mógłbym zająć się czym innym ;)
Jestem odpowiedzialny, potrafię pisać poprawnie ortograficznie i gramatycznie. Zawsze dotrzymuję terminów. Znam się dobrze na komputerach (jak już wspomniałem potrafię pisać w HTML, coś tam umiem o C++ - bo już troszkę pozapominałem - dobrze znam Windowsa oraz Linuxa). Stosunkowo dobrze znam angielski (zdałem PET, będę przygotowywał się do FCE). Unikam kłótni, jestem kulturalny. Mam nadzieję, że mnie wybierzecie :) To chyba tyle :p

Piternet

Jacobsson
28-11-2008, 17:50

Mam na imię Jakub, na początku listopada skończyłem osiemnaście lat, uczę się na profilu mat-fiz-chem w III klasie Liceum Ogólnokształcącego w Kętrzynie , drugiego pod względem poziomu na Warmii i Mazurach (skromnie). Interesuje mnie głównie grafika komputerowa, która zajmuję się od wakacji 2006 roku, samochodami, muzyką oraz sportem (siatkówka). Studia planuję na wydziale ekonometrii bądź ekonomii (zależy od wielu czynników). Znajomość html (zaawansowana), CSS (średnio-zaawansowana), Adobe Photoshop'a (mocno zaawansowana). Mam angielski opanowany w stopniu zaawansowanym.

Od grudnia 2006 roku udzielałem się na jednym z największych for graficznych w Polsce, od lipca 2007 objąłem posadę moderatora, od marca 2008 prowadziłem je jako administrator (obecnieponad 275'000 postów i 11'000 użytkowników, moją kadencję rozpoczynałem przy około 4'000 userów.). Pod koniec wakacji odszedłem, tworząc własne. Mam doświadczenie w moderowaniu, znam zasady netykiety, staram się nie popełniać błędów ortograficznych, nie nadużywam uśmieszków, nie troluję, nie zachowuję się, jak dzieciak. Myślę, że dobrze sprawowałem i sprawuję swoje obowiązki.

Gram w Tibię raczej dla relaksu. Kilka miesięcy grałem w 2006 roku w wakacje, jednak po krótkim czasie porzuciłem je dla grafiki oraz dla nauki, aby dostać się do wymarzonego liceum. Powróciłem po kilku miesiącach, jednak zostałem shackowany (straciłem spory majątek w grze). Znowu przestałem grać, zająłem się prowadzeniem forum graficznego. Niedawno znowu wróciłem, gram dla relaksu po szkole. Obecnie akurat mogę sobie na to pozwolić.

Ponieważ mam dużo wolnego czasu oraz chęci, znam się i jestem dobry w tym, co robię.

Tak, patrz wyżej.

Może konwersja forum na Invision Power Board? Daje dużo możliwości, jest bardzo łatwe w obsłudze. Ponadto nowy skin, nowe działy.

Żadna praca nie hańbi, jednak myślę, że najciekawszym zajęciem byłaby praca związana z grafiką, pomocą techniczną bądź ogólnym pilnowaniem porządku.

Myślę, że jeżeli nie dałem się przekonać podczas czytania wiadomości o mnie umieszczonych powyżej, to nie przekonam was jednym zdaniem na końcu. Po prostu uważam, że się nadaję. Tyle.

Pozdrawiam.

Roshka
30-11-2008, 01:36
:):)
Na imię mam Alicja:) W styczniu 18 latek będzie:) Interesuję się siatkówką i koszykówką:d Oczywiście różnym grami komputerowym i również tibią:P hmm Postępy w szkole... ? Uczę sie nie najgorzej :) Troche osiągnieć jest szkolych ale nie związanych z Tibią:P:)

Doświadczenie na forum mam:) Aczkolwiek byłam stałym gościem tutaj od dziś jestem już użytkownikiem forum tylko i wyłącznie dlatego, że jest nabór do Supportu. A co oferuję i dlaczego to już później:) Chyba nie bardzo wskazane jest podawac tutaj fora innych gier więc w razie potrzeby mogę podać na pw :)

Tutaj, tak naprawdę nie będę się dużo rozpisywała. Dużo wiem o grze ponieważ gram od 2004 roku:) więc siedze w tym już 4 lata i mam duże pojęcie:) Grałam z przerwami a nie miałam 50lvl+ żeby się tu chwalić (grałam na kilku serverach(PvP jak i również No-PvP) Jeżeli chodzi o wiedze na temat gry jest bardzo, bardzo bogata.:)

Chciałabym w końcu, żeby ludzie przestali narzekać, że tłumaczenie z tibia.com na tibia.pl trwa wieczność i że tibia.pl jest zawsze ostatnia! Gwarantuję tutaj (UWAGA!) tłumaczenie tekstów ze strony angielskiej w 20-30minut od pojawienia się na tibia.com. Angielski mam dobrze opanowany;) Mam dużo czasu(szczególnie w weekendy) Wiadomo że nie będę dostępna 24/7 bo też muszę kiedyś wypocząć ale na moją pracę nikt narzekać nie będzie musiał.

Oczywiście, że się nadaję! ;) A dlaczego? Bo wiem ile sama z siebie mogę dać i ile czasu poświęcić. a jeżeli już nim zostanę to sami już się przekonacie, że to był dobry wybór:)

Ogólnie nie mam żadnych nowych pomysłów aczkolwiek kilka rzeczy przydałoby się udoskonalić. Ale najważniejsza i postawową sprawą w jakiej również zdecydowałam się tu napisać jest tłumaczenie z angielskiego na polski! Koniec z narzekaniem ze tibia.pl zawsze ostatnia wszystko tłumaczy i ze ostatnia wszystko podaje!

Oczywiście tematem przewodnim całego tego wypracowania czyli (powtórzę się) tłumaczeniem strony z tibia.com -> na tibia.pl To jest to czym najbardziej chciałabym się zajać aczkolwiek innymi sprawami nie pogardze:P Wręcz przeciwnie przyjmę na siebie wiele obowiązków:)

Bo będziecie mieli gwarancję szybkiego tłumaczenia strony!
Czego oczekujemy?
- Systematycznej i odpowiedzialnej pracy
- Umiejętności pracy w grupie
- Kreatywności
- Lojalności wobec zespołu Supporterów
- Innych podobnych cech itd. :)

Tego wszystkiego możecie być pewni w 100% :):)
Tak jak pisałam już wyżej mogę poświecić dużo czasu dla tego forum.:)

Pozdrawiam serdecznie. Roshka.

Stanley6a
02-12-2008, 15:49
Witam.

1)Kilka słów o sobie.
Nazywam się Stanisław, mam 16 lat. Interesuje się muzyką (gram na gitarze), sportem (głównie koszykówka i tenis) oraz informatyką. Jeśli chodzi o języki to angielski i niemiecki na poziomie zaawansowanym.

2)Doświadczenie na forum.
Na forum jestem już prawie półtora roku, a dokładnie od czerwca 2007 (jako gość mniej więcej od początku 2006) . Jednym z większych sukcesów było prowadzenie swojego tematu w dziale "zdjęcia".
Zaglądam tu regularnie, kilkanaście razy dziennie (jest to pierwsza strona jaką otwieram), staram się pomagać użytkownikom, odpowiadać na sensowne pytania itp. Doświadczenie na innych stronach? Jestem administratorem na moim własnym Forum o Tibii (link pw) oraz na stronie tibiaspy.com jestem Agentem (taki jakby Support) oraz redaktorem gazetki. Ponad to pomagałem przy robieniu forum mojej byłej szkoły.

3)Doświadczenie w grze.
W grze posiadam 52 MS, oraz 30 EK oraz masę 20 lvlowych postaci. Obecnie nie gram żadną z nich.

4)Dlaczego chcesz zostać supporterem??
Moim celem jest pomaganie na forum innym użytkownikom, dlatego chciałbym rozszerzyć swoje horyzonty nie ograniczając się tylko do forum i "pracy" zwykłego członka.

5)Czy we własnych oczach nadajesz się na tą pozycje i dlaczego?
Według mnie nadaje się do tej pracy ponieważ, jak pisałem juz wyżej, lubię pomagać innym, mam dużo wolnego czasu, jestem osobą odpowiedzialną i ambitną.

6)Czy masz jakieś propozycje i pomysły na rozwój strony?
Pierwszą rzeczą którą chciałbym zrobić jest uzupełnienie do końca informacji na stronie, i oczywiście dodanie nowych po update.Zrobiłbym coś z działem "zdjęcia" - panuje tam ogromny bałagan. Może do tego jakieś poradniki ;] Byłbym też za aktualizacja Tibia Earth.

7)Czym najchętniej zająłbyś się w Supporcie?
Na stronie najchętniej zająłbym się dodawaniem informacji o potworch, przedmiotach, questach, czarach itp. Z tłumaczeniem też bym sobie poradził, więc można powiedzieć że jestem wszechstronny.

8)Dlaczego mamy wybrać właśnie Ciebie?
Jestem ambitny, odpowiedzialny,pracowity,sumienny, mam dużo czasu, który moge poświęcić na strone, na forum mam duże doświadczenie, bardzo wiele wiem o Tibii. Oprócz tego jestem osobą dojrzałą, o silnych nerwach i dużej cierpliwości ;)

Pozdrawiam ;]

Res Khmer
02-12-2008, 16:54
Witam

1. Kilka słów o sobie.
Mariusz, student UG. Dla zdrowia grywam w piłę. No a tak to nie będę kimś nadzwyczajnym, muzyka, dobry film - to mnie interesuje.

2. Doświadczenie na forum.
Na forum od czerwca 2006, ale jako gość kapkę wcześniej. Zdarzały mi się także dłuższe przerwy, choć teraz takich nie planuje.

3. Doświadczenie w grze:
To co stare to już przeszłość, obecnie 42 MS / 41 NV, choć siła tego pierwszego rośnie z dnia na dzień.

4. Dlaczego chcesz zostać supporterem??
Jestem w stanie pomóc.

5. Czy we własnych oczach nadajesz się na tą pozycje i dlaczego?
Tak nadaję się na to miejsce, jeszcze nigdy o to nie zabiegałem, choć nie raz miałem ochotę.

6. Czy masz jakieś propozycje i pomysły na rozwój strony?
Na pierwszy rzut oka strona prowadzona jest w dobrą stronę, choć np. niechlujnością charakteryzują się mapki w spoilach. To trzeba poprawić. Ponadto skorygowania wymaga powszechny bałagan na forum. Więcej? Tak więc wybierzcie mnie.

7. Czym najchętniej zająłbyś się w Supporcie?
Jak powiem, że wszystkim to nie skłamie, nawet z angielszczyzną bym sobie poradził.

8. Dlaczego mamy wybrać właśnie Ciebie?
Ten kto mnie zna wie że rzetelny ze mnie człowiek. Zawsze jestem profesjonalistą w tym co robię.

Pozdrawiam

Goggo
02-12-2008, 17:15

1)Mikołaj , lat 12 interesuję się przede wszystkim literaturą fantasty i grafiką komputerową. W szkole idzie mi nieźle , choć pewnie moja wiedza będzie równa 0 w porównaniu z innymi.
2). Na forum jestem od 24-03-2007 , pewnie od 2006 roku jako gość. Chyba jako sukces można powiedzieć o zatwierdzonym poradniku (Jak przeżyć nockę) oraz tym w propozycjach (Święta w Tibii). Jestem autorem bloga o grafice (ok. 500 wyświetleń miesięcznie) oraz zajmuję się porządkiem na forum mojej klasy ;-S
3).H-lvl 56 RP , poza tym żadnych większych sukcesów w grze.
4)Chcę pomagać nowym graczom.
5)Raczej tak , chyba dlatego że mam pewne umiejętności (pisanie , grafika) , oraz lubię pomagać innym.
6)Większych pomysłów nie mam , przydałaby by się zmiana logo , oraz poprawienie wyświetlania reklam.
7)Redagowaniem działu ,,Wasze propozycje...'' oraz uzupełnianiem opisów czarów/przedmiotów na stronie.
8)Będziecie potrzebować kogoś do pomocy po aktualizacji... Będzie mnóstwo rzeczy do zrobienia , a ja jestem no... wielozadaniowy. Oprócz pisania na różne tematy mogę pomóc w tworzeniu nowych elementów graficznych , oraz co-nieco popisać strony.

@Edit.
Znam język niemiecki i angielski w stopniu podstawowym

MikeRoyal
02-12-2008, 18:14
Michał 15 lat, komputer, kulturystyka, języki obce, średnia 5,2 w wakacje pracuje dorabiam sobie, zaliczony FCE, uczę się w szkole lingwistycznej znam język angielski, niemiecki, rosyjski i przymierzam się do Hiszpańskiego lub Francuskiego.
Na forum bywam często od 2005 roku w 2006 założyłem 1 konto teraz jestem na tym.
Armia 20 levelowych postaci, najwyższy level na Harmoni 79 Kakashi Elite obecnie już nie istnieje, teraz 55 knight Van Esprit a od połowy grudnia rozpoczynam przygodę ms'em. Mape Tibi znam bardzo dobrze i mam dość sporą wiedze ponieważ gram od Tibi 7.6.
Chciałbym tłumaczyć różne teksty z innych stron fanowskich, ewentualnie korygować pewne błędy, które zauważyłem i poprawić pare Quest Spoilów.
Myślę, że się nadaje znam bardzo dobrze angielski (patrz wyżej) i nie mam problemu z porozumieniem się z innymi graczami, spędzam przed komputerem wiele czasu, więc bez problemu mogę znaleźć czas na pomoc stronie i graczom.
Pierwszą rzeczą o którą bym się starał to powrót do Supported Fansite strona wiele by na tym zyskała i nie rozumiem dlaczego nie jesteśmy. Zwolnienie 2 moderatorów których nie cierpi większość użytkownik, część pracy wykonują pozytywnie ale kompletnie nie mają pojęcia jakie relacje panują w danym temacie a się wtrącają. Przydała by się aktualizacja Tibia Earth bo wiele osób z niej korzysta a nie ma kilku ważnych lokacji. Na forum każdy świat powinien mieć własny temat aby załatwiać swoje sprawy tak niestety nie jest. Statystyki takie jak na tibiabr, więcej informacji na głownej stronie na temat graczy i innych ważnych wydarzeń, szybki informator czyli informacje o stanie serwerów takie jak na tibia.com.
Tłumaczenie tekstów, dział questy i pomoc graczom na forum, cóż innego można robić.
- Chciałbym wprowadzić w życie moje projekty.
- Spełniałbym wszystkie powierzone mi obowiązki.
- Mam doskonały kontakt z graczami i użytkownikami forum.
- Chciałbym przyczynić się do rozwoju strony
- Chciałbym pomagać początkującym graczom
- Codziennie przez kilka godzin jestem na komputerze więc nie ma problemu z opóźnieniem informacji (Jak np IV Update Teaser który pojawił się po całym dniu oczekiwania)

Pietrasek23
03-12-2008, 10:36
Na imie mam Mateusz mam 19lat moim zainteresowaniem jest informatyka i sport(głównie piłka nożna) Ukończyłem liceum ogólno kształcące.Od tego roku studiuje inforamtyke więc nie pracuje;p
Na forum uczęszczam od Marca 2008 roku, lubie podawac innym wskazówki dotyczace gry
W swojej Tibisjskiej karierze osiągnołem 56 sorcera i 38 palka...
Chce zmnienić "tibijski świat" na lepsze...mam troche wolnego czasu i lubie organizowac rożne przdsięwzięcia.
Tak, uważam, że nadaje sie do pracy w supporcie,ponieważ informatyka to maja pasia.. uważam,że ta praca spełni moje oczekiwania.czesto robie strony www dla różnych firm. Mam w tym ogólne obeznanie;D
Tak. Pomysłow jest wiele...Jednym z nich jest przerobienie strony www na troszczeke bardzej czytelną i bardziej "rozbudowaną" dla mniej obczajonych...
Tłumaczniem tekstów, pisaniem nowych widadomości o nowych expowiskach itp...Opisywanie róznych itemów.
Pniewież, miałem juz tego typu doczynienia i wiem i w jaki sposób to funkcjonuje;p
Pracowałem juz jako moderator forum na wielu stronkach www.
POzDraWIam

AduII
04-12-2008, 20:09
1. Mateusz, 16lat, siatkówka/piłka ręczna/biologia/, I klasa w LO prof. Przyr-Med.

2. Członek od 2005 r., miałem kilka kont, były supporter, napisałem kilka artykułów (wszystko dotyczy tibia.pl).

3. 121Ed.. Co by tu powiedzieć.. członek jednej z najlepszych gildii na serwie, lotnołem parę "rarów"...

4. Byłem już wcześniej w tym zespole, ale niestety nie miałem okazji sie wykazać, poza tym update sie zbliża, a rak do pracy nigdy za wiele?

5. Jeśli we własnych oczach bym sie nie nadawał, nie pisał bym tego "podania".

6. Mogę zająć sie nowymi terenami/potworkami etc.

7. Byłem już tutaj, wiem jak to działa.. mam do tego predyspozycje ;ffff i Kszak mnie kofa ;

Reasumujac: pisac potrafie - stare artykuły przyjete przez Bosal'a, grac potrafie - siedze w tym prawie 4 lata, jesli chodzi o jezyki, angielski - nie blyszcze, ale nigdy nie mialem problemow z dogadaniem sie z cudzoziemcami, niemiecki - uczylem sie go ponad 7 lat wiec, co nie, co potrafie...

Pozdro i Cze ;]

Ma'tys
05-12-2008, 20:27
Jakub, 17(niedługo 18), brak jednoznacznych zainteresowań(jak mnie coś zaciekawi to zagłębiam ten temat po czym szukam czegoś nowego) 2 LO
Na forum niedługo 3 lata, już byłem dosyć długo w supporcie(z przyczyn nie związanych z tibią musiałem odejsc
107 Master Sorc, grałem dosyć długo 130+ rp którego nick ew mogę podać na pw.
Już wiem że bycie supporterem to świetna zabawa mogąca jednocześnie pomóc w rozwijaniu projektu strony.
Tak, już sprawdziłem się jako supporter.
Ostatnio słyszałem narzekania na poziom informacji na stronie, przydało by się od nowa sprawdzić poszczególnych npc.
Questy.
Już raz się sprawdziłem jako supporter, mam nadzieje że zaufacie mi jeszcze raz.

PabloMage
05-12-2008, 23:45
Witam, mam na imię Paweł, mam 19 lat. Moje zainteresowanie.. hmm lubię wszystkiego po trochu ;) gdybym miał wymienić to: Piłka nożna, informatyka, Różnego rodzaju statystyki, dziewczyny, filmy, dobre imprezy w sprawdzonym gronie :) oraz wiele innych,uczę się dalej zaocznie w liceum oraz pracuje jako kierowca :)
Na forum jestem od niedawna pod tym pseudonimem a ogólnie to od 2 lat, na forum zaglądam często (kilkanaście razy na dzień) sukcesów jak na razie nie mam ale wszystko jest przede mną.
Obecnie mam 120EK oraz 45MS, przedtem miałem jeszcze 56 Knighta i kilka postaci po 30lvl max
Lubie pomagać zarówno na forum jak i w grze, moja wiedza jest raczej wystarczająca, jeżeli czegoś nie wiem nie boje się zapytać.

Nadaje się na to "miano" ponieważ lubię pracować w zespole, lubię gdy wszystko jest odpowiednio przemyślane, zaplanowane i zrobione, jestem odpowiedzialny i rzetelny.
1. Zmodernizować trochę dział "Filmy" na forum a mianowicie żeby wstawić film będzie trzeba mieć przynajmniej tydzień konto i nie będzie wolno edytować posta z linkiem do filmu (zapobieganie podmianie linka)
2. Każdy użytkownik miał by jakaś range... np gwiazdki, inni użytkownicy wystawili by oceny za pomoc itp oraz wiedzieli by komu zaufać itd.
A wyglądało by to mniej więcej tak ze mamy 10 gwiazdek, jeżeli uzytkownik kliknie na 6 gwiazdkę od lewej strony to osoba dostaje notę 6 i tak każdy będzie dawał i potem mamy średnia ;)
3. Nowy dział na stronie tibia.pl > Moja Tibia.
Polegało by to na tym ze każdy będzie mógł zrobić własne konto, dodawać zdjęcia swojej postaci (awanse, questy itp), dodawać znajomych (VIP) komentować fotki nawzajem, zakładać klany-Gildie, poznawać nowych ludzi, oraz wiele wiele więcej.
4. Robić częściej różnego rodzaju konkursy nie zawsze z hojnymi nagrodami
5. Nowy dział na stronie tibia.pl > RL Life.
Jak wiadomo nie tylko gramy w Tibie, robimy w życiu wiele innych rzeczy, w tym dziale będziemy mogli sprawdzić jaki sprzęt komputerowy jest najlepszy, gdzie i kiedy będą imprezy w twojej okolicy, zobaczyć co jest teraz "na topie", będzie tez trochę o muzyce i filmach, polityce oraz o tym co nas otacza.

Mam jeszcze trochę pomysłów w zanadrzu oraz ciągle przychodzą nowe ;)

Najchętniej bym pomagał na forum, chciałbym również zająć się konkursami oraz rożnymi ankietami i statystykami, rozwijaniem strony i po trochu znajdowaniem informacji o danych potworze, mieście, miejscu itp
Droga publiczności, jak sami widzieliście to nie ja jestem kłamcą ohh to nie ten program xD a tak na poważnie...
Jestem na tyle dojrzały ze wiem "w co się pakuje" xD jestem często na forum oraz w grze, jestem kreatywny, lubię gdy moja praca daje efekt i jest komuś potrzebna, lubię stronę tibia.pl i chciałbym być częścią zespołu tej oto strony.

P.S
Gdyby było to możliwe chciałbym otrzymać odpowiedz na PM nawet ta negatywna żeby nie mieć zbędnych nadziei.
Pozdrawiam wszystkich i życzę każdemu powodzenia! :cup:

Disseny__
16-12-2008, 12:09

Na imię mi Agnieszka, mam 12 lat (wiem, że mało, ale jestem dosyć inteligentna na swój wiek, a przynajmniej tak myślę ^^). Interesuję się grafiką, informatyką, dziennikarstwem, mangą i anime. W szkole radzę sobie dobrze, nie mam problebów. Dodam, że niedawno miałam egzamin próbny, miałam 35/40 punktów.

Na forum jestem prawie od roku. Co do sukcesów, to chyba żadnych nie miałam, ewentualnie nic o tym nie wiem. Praca na innych stronach... Miałam własne forum, ale ono już nie istnieje. Mam też bloga, którego prowadzę systematycznie, ale jest on mało popularny. Adresu tego bloga wolę nie podawać. ; )

Nie jestem pewna, czy mój char jeszcze istnieje, w każdym razie miałam nick Disseny, 11 level, Rookstayer.

Chciałabym mieć udział w rozwijaniu się strony. Bardzo często wchodzę na tę stronę. Przy okazji mogłabym poznać nowe osoby. (:

Szczerze, nadaję się, ponieważ jestem odpowiedzialna, ambitna, sumienna, zawsze robię wszystko do końca.

Hm... Nie myślałam nad tym. Mogłabym zawsze się zastanowić. Jednak pomysły bardzo szybko przychodzą mi do głowy.

Pisaniem newsów, lub tłumaczeniem (tylko jakiś prostych tekstów, ale z angielskiego dobrze mi idzie).

Ponieważ jestem pracowita, sumienna, zastanawiam się, zanim coś zrobię lub napiszę. Jestem zawsze na zawołanie, chyba, że jestem w szkole. xD
Wiem, na czym polega praca w supporcie i myślę, że się do tego nadaję. Mam pojęcie, że będę musiała mieć dużo czasu na taką pracę, ale mnie to nic nie przeszkadza. Mam chyba małe szanse na to, że zostanę przyjęta, ale zobaczymy...

__

Przepraszam za wszystkie literówki, ale pisałam to na szybko, na informatyce. xD

Nari
16-12-2008, 19:20

Nazywam się Wojciech, uczęszczam do drugiej klasy LO, mam 17 lat. Uczę się dobrze- jestem systematyczny. Dorywczo uczę języka angielskiego w pewnej placówcę zastępczo-rodzinnej (wpis do papieru na ewentualnym CV). Interesuję się mangą i anime, inaczej animacją, lubię czytacz książki, choć szczerze mówiąc na ogół nie gram w gry komputerowe, nie posiadam żadnej konsoli.

Użytkownik Nari jest zarejestrowany w bazie od 06 12 2006 r., choc tak naprawdę nie jest to moje pierwsze konto. Żeby nie skłamac co do prawdziwej daty rejestracji na forum, przyznam, że pierwszy raz zagrałem w Tibię 2003 roku, świadczy o tym moje pierwsze konto (ewentualni zainteresowani mogą spytac się o nick poprzez PW, choc obawiam się, że konto zostało skasowane z powodu nieużywania).
Jestem dorywczym wikipedystą, czasami bywam niezależnym redaktorem na pomniejszych forach, czy uogólniając serwisach.

Najbardziej warty wspomnienia jest mój paladyn- 108 lvl na świecie Obsidia. Został sprzedany. Grałem też paladynem na 71 lvlu, jednak na ogół tak naprawdę nie był mój- zostałem poproszony o expienie. Na wymienionym wyżej koncie zdobyłem jeszcze 50 lvl knighta, 32 lvl sorcerera, oraz kolejnego paladyna na lvlu 27, prawdopodobnie wszystkie na Aldorze. Ostatnią moją postacią był sorcerer na 30 lvlu na Pytherze. Prawdopodobnie na wszystkie postacie swego czasu miały PACCa, oraz promocję. Obecnie jestem na, zasłużonej moim zdaniem, emeryturze.

Kieruje mną zdrożna chęc pomocy.

Przyznaję się, że się nadaję. Moim zdaniem jestem sumienny, oraz potrafię zadbać o to co robię.

Przede wszystkim aktualizacja danych.

Tłumaczeniem, oraz korektą wszelakich tekstów, oraz- jadąc na łatwiźnie- dostarczaniem, oraz sprawdzaniem informacji o questach, potworach i przedmiotach.

Szczerze mówiąc nie widzę niczego przeciw mnie. Po prostu zdaje mi się, że mogę pomóc jako tak zwana tania siła robocza. Nie uważam, że potrafię wiele pomóc ilościowo, jednak jestem pewien, że nie przyjęcie mnie byłoby swego rodzaju stratą- za przeproszeniem oczywiście.

Iron
16-12-2008, 20:30

1) Marcin jeszcze w tym miesiącu będzie 18 lat interesuje się historią i sportem.
2) Na forum od końca 2004 r czyli już trochę czasu:)
3) W Tibie nie gram już od około 2 lat jednak staram być na bieżąco z grą.
4) Ponieważ chcę zrobić coś dla innych.
5) Nadaje się, ponieważ jestem solidną osobą staram się wykonywać wszystko co jest mi powierzone jak najlepiej.
6) W praktyce wszystko wyjdzie:)
7) Najchętniej zająłbym się wyszukiwaniem informacji, i tłumaczeniem.
8) Bez ryzyka nie ma efektów.

Ameriov
03-01-2009, 14:59
Kandydatura wycofana. Nie ze względu, że z mieniłem zdanie czy coś. Z przyczyn losowych i niezależnych ode mnie
w najbliższych a może też trochę dalszych tygodniach nie będę miał czasu na pomaganie w supporcie
a jak wiadomo pierwsze dni są najważniejsze. Maybe another time.

Powodzenia dla innych kandydatów, Ameriov.

xXxKaiserxXx
03-01-2009, 16:29
Witam, oto moje podanie:

1. Mam na imię Mateusz, mam 14 lat. Interesuje się informatyka i ogólnie wszystkim co z tym związane. Uczęszczam do klasy 2 gimnazjum. Problemów w nauce jako tako nie mam. Pracy jeszcze nie posiadam.

2. Na forum przebywam ponad rok czasu, jeśli chodzi o sukcesy to żadnych nie posiadam, ale mam nadzieję, że takowe będą. Praca na innych stronach można powiedzieć, że była - miałem własne forum i nic poza tym.

3. W grze moje osiągnięcia nie były może za duże, ale to przecież tylko zabawa. Więc: posiadałem 76 rycerza na świecie "Danubia", 99 paladyna na świecie "Selena". Oba "accounty" posiadały premium account. Osiągnięć nie było żadnych. W Tibie gram ponad 4 lata.

4. Chciałbym zostać supporterem ponieważ: bardzo lubię pomagać w dużych projektach i chciałbym pomagać innym (czyt. pisać nowe rzeczy dla serwisu).

5. Wydaje mi się, że nadaję się na tą pozycję ponieważ jeśli chodzi o prace i staranie się jestem w tym dobry. Chodzi mi tutaj o to, że jeśli coś robię to staram się jak najlepiej potrafię i nie chcę żeby inni się na mnie zawiedli.

6. Jeśli chodzi o rozwój strony to można by wprowadzić kilka nowych rzeczy, np. obecnie brakuje nowych czarów w dziale "Magia".

7. Najchętniej zająłbym się rozwojem strony, pisanie nowych wiadomości ze świata Tibii.

8. Dlaczego mnie? Uważam się za osobę godną zaufania, i pracowitą. Staram się zawsze żeby moja praca nie była byle jaka. I ogólnie lubię pomagać.

Glannath
03-01-2009, 20:51
Mikołaj, 15 lat, niczym szczególnym się nie interesuję, może trochę historia.
Na forum, jako użytkownik od niedawna, ale to chyba nie robi problemu. Dawno temu prowadziłem forum, oczywiście z marnym skutkiem. Z kumplem prowadzę stronę mojej klasy.
Z tego co pamiętam, 26 druid.
Chęć wprowadzenia kilku nowych pomysłów, szczególnie w jednym z działów. ^^
Pewnie, że tak. Mimo tego, że jestem cholerniem upierdliwy i wk***wiający, jeśli coś sobie założę, próbuję się do tego przyłożyć i doprowadzić do końca (niestety rzadko patrząc na ludzi, ale przynajmniej udaje mi się osiągnąć cel)
Oczyszczenie działu fake'i, i co mówią chyba wszyscy, wszytkiego rodzaju literówki i błędy na stronie.
Fake'i.
Tak, jak napisałem, robię to, co sobie zakładam. I średnio mnie interesuje, że, czasami, doprowadzam ludzi przy tym do szału, poprostu robię to, co mi każą. Bardzo dobrze znam angielski.

Vadimq
04-01-2009, 14:23

1. Marcin, 16 lat, w maju będzie 17 ;) Pochodzę z Płocka. Uczeszczam do liceum ogólnoksztalcącego. Ogólnie jestem humanistą, interesuję się językiem polskim, historią oraz kulturą (kino, muzyka, literatura, ksiażki, itp.). Interesuję się również geografią oraz informatyką.

2) Doświadczenie na forum (ile czasu, jakieś sukcesy, praca na innych

2. Forum tibia.pl regularnie odwiedzam od około 2-3 lat, lecz wcześniej sie tu nie udzielałem. Jestem aktywnym użytkownikiem na takich forach jak tibia.org.pl oraz elektroda.pl, posiadam tam swietną reputację.

3. W Tibię gram od wersji klijęta 7.2~, oczywiście z przerwami. Moje dwa największe osiągniecia to 94 Elder Druid na Aldora (było to na około 7.4~, niestety, postać sprzedana) oraz aktualna moja postać, 90 Elite Knight na Pacera. Posiadam również dużą ilość postaci w przedziale 10-30 lvl na różnych światach. Gram również na Rookgardzie, gdzie mam 26 lvl.

4. Poprostu, chcę uczestniczyć w rozwoju tego serwisu, pomagać innym. Pozatym mam dosyć dużo wolnego czasu który mogłbym zainwestować w ten serwis ;)

5. Nie mi to oceniać, niech to robią inni... Ale według mnie nadaję się na to stanowisko, ponieważ doskonale znam realia Tibii, potrafię posługiwać się jezykiem angielskim (jak i również innymi lecz w mniejszym stopniu...), jestem otwarty na każde wyzwanie, wytrwale dążę do obranego celu, szybko się uczę.

6. Zaktualizować opisy questów, dodać do nich bardziej szczegółowe zdjęcia, dokładniej opisać sposoby walki oraz wystepowanie danego potwora. Wiem, że wiele graczy ma problem z niezbyt dokładnymi owymi opisami. Chciałbym je poprostu polepszyć ;)

7. Jak wyżej, aktualizacja questów, potworów, itp. Moge również zadowolić się inną powierzoną pracą.

8. Jak już pisałem, bardzo chciałbym uczestniczyć w rozwoju tego serwisu, mam sporo wolnego czasu który mógłbym poświecić na realizację moich planów z punktu 6. Dbam o język oraz styl wypowiedzi. Jestem opanowany i odpowiedzialny.

Tvkg
05-01-2009, 18:08
1) Nazywam się Mateusz, mam 16 lat. Interesuję się grafiką komputerową (layouty etc.), informatyką. Znam podstawowy angielski i niemiecki. Miałem średnią 4.8.
2) Jestem na Tibia.pl prawie od 3 lat. Uważam że jest to najlepsza strona fansite o Tibii.
3) Ogólnie mam 3 postacie. 175 ek na Securze, 150 ek na Furorze i 80 ek na Obsidii.
4) Chcę pomóc w rozwijaniu najlepszej strony o Tibii!
5) Myślę , iż się nadaję dużo czasu spędzam przed komputerem i mam czas. Ale decyzja należy do Administracji :)
6) Uważam, że nie potrzeba jeszcze jakiś modyfikacji.
7) Najbardziej chciałbym opisywać nowe potwory, questy, addony etc. Jestem wszechstronny.
8) Gram w Tibie prawie 4 lata, mam jakieś doświadczenie. Po szkole posiadam dużo czasu. Język angielski dominuję w tej grze, a ten język znam na przyzwoitym poziomie. Byłem już w paru zespołach (fora, strony itd.), więc nie ma problemu z pracą w grupie.
Oczekuję na pozytywne rozstrzygnięcie mojego podania.

Pozdrawiam, Tvkg

KrEmAs KAc
22-02-2009, 17:36

Kacper 28(rocznikowo 29) lat , koszykówka , student , studia)
Na forum jestem prawie 4 lata , dziennie daje kilka reportów , nigdy nie byłem kimś wyżej niż użytkownikiem
w tibie nie gram od 3 lat max lvl 58
bo źle się dzieje na forum. Nie jest przestrzegany regulamin i tematy reklamujące zarabianie kasy są 2-3 dni.
Nadaję się gdyż należę do tego grona użytkowników 18lat+ a nie 10-16 :)
Nie mam pomysłów. Wszystkie jakie bym wymyślił to zostały zahaczone na forum.
zamykaniem tematów i ich usuwaniem.
8) Dlaczego mamy wybrać właśnie Ciebie? Przekonaj nas.
Często wbijam po 3-4 nad ranem i widzę jaki tu jest czasami burdel i często jestem online.

K.Jay
22-02-2009, 19:56
Krystian, 17 lat, muzyka & koszykówka & piłka nożna. Jestem jednym z najlepszych uczniów w klasie, od 10 lat uczę się języka angielskiego.
Forum przeglądam od 3 lat, na razie bez sukcesów. ;) Byłem moderatorem na rookgaard.pl.
W Tibię gram od 3 lat. Najwyższy posiadany przeze mnie poziom to 127.
Chciałbym pomagać w rozwijaniu się strony, pomagać w projektach itp.
Sądzę że nadaje się na tą pozycję, ponieważ wywiązuje się ze swoich obowiązków, jestem pracowity, pomagam innym i dążę do postawionych sobie celów.
Poprawić funkcjonowanie strony, ogólnie "podreperować" niektóre rzeczy.
Tłumaczeniem tekstów, tworzeniem ogłoszeń, bannerów i innych podobnych rzeczy.
Nadaję się na pozycję supportera, ponieważ można na mnie polegać, nigdy nie rzucam słów na wiatr, dotrzymuje słowa, jestem skory do pomocy, mam mnóstwo pomysłów które po zrealizowaniu na pewno okażą się dobrymi projektami itp. Bardzo przydatną rzeczą w dzisiejszych czasach jest znajomość języka, a jako że języka ang. uczę się praktycznie od przedszkola, na pewno do czegoś się przydam. ;)

K.Jay

Hakuoh
22-02-2009, 22:13
Bartosz, lat 17 (w kwietniu 18). Moje zainteresowania to muzyka z przełomu lat 60 - 89, głównie rock klasyczny oraz siatkówka. Aktualnie ucze się w Sixth Formie, rocznik 12 w Anglii, pracuję również w szkolnych dyżurach podczas lunchu.
Jestem aktywny na tibia.pl, mimo 4 lat bycia na tym forum nie otrzymałem żadnych sukcesów. Byłem również moderatorem (8 miesięcy) i administratorem (2 miesiące) polskiej strony o Rookgaardzie (Rookgaard.pl).
Posiadam 73 Rookstayera, znany z licznych combosów, najlepszy none na Calmerze. Gram na tej wyspie ponad 3 lata.
Jestem w stanie zająć się sprawami związanymi z Rookgaardem.
Tak, gdyż mam spore doświadczenie o Rookgaardzie oraz przebieg jej zmiany.
Rozwinąć więcej informacji związanych z Rookgaardem.
Edycją istniejących artykułów lub tworzeniem nowych, informacje dotyczące Rookgaardu oraz różnymi ciekawostkami.
Wiele doczynienia miałem ze stroną Rookgaard.pl, zwłaszcza tworzenie stron (takie, jak Questy, przedmioty, artykuły). Przez ten czas większość użytkowników zdobyło we mnie zaufanie i poparcie. Tym samym nie olewam swoich obowiązków i robię to, co do mnie należy.