PDA

Pokaż pełną wersje : Która Gra Online jest najlepsza (Sonda)

Dzik11
15-11-2008, 23:17
Jak sądzisz która gra online jest najlepsza jak chcesz to możesz uzasadnić wybór

sphinx123
15-11-2008, 23:18
Tibia <znaki>

Erverse
15-11-2008, 23:42
Były tryliony takich tematów. A tak na marginesie to jeśli już piszesz nazwy gier, to pisz poprawnie. WORLD OF WARCRAFT, a nie warcraft of world ...

_WrD_
15-11-2008, 23:53
Takie sondy się robi na wielkich forach, nie tu, gdzie zagląda mniej niz 50(?) osób... Wynik będzie WoW 6, tibia 3, reszta 0-1... I po co to?

Btw, jak napisał kolega wyżej, źle napisałeś nazwę WoWa.

Marcin24
15-11-2008, 23:55
Gdzie GunZ?

maxen13
16-11-2008, 09:58
Muhahaha Warcraft of world rzadzisz....

A gdzie MapleStory?

CytrynowySorbet
16-11-2008, 10:00
Zagłosował bym na World of Warcraft, ale nie ma tu takiej opcji, więc się wstrzymam :(

_WrD_
16-11-2008, 11:28
Kompletnie pomieszały ci się nazwy gier:
-nie Warcraft of world, ale World of Warcraft
-nie Age of Conan, ale Conan of Age
-nie Lord of the Rings Online, ale Online of Rings the Lord
-nie Guild Wars, ale Wars Guild

Propaw to ablo ciem shuncem!

X-Zero
16-11-2008, 11:49
Gdzie MS, Rakion i wiele innych gier online w które grałem ;/?

Dzik11
16-11-2008, 12:46
Ankieta może pomieścic tylko 10 gier dla tego innych nie ma

maxen13
16-11-2008, 13:38
To bylo zamiescic te bardziej popularne I popraw te nazwy... JA CHCE CONAN OF AGE I STORYMAPLE!!!111

Dzik11
16-11-2008, 13:51
z tego co wiem to pomyliłem tylko nazwę Warcrafta i nie mogę tego poprawic bo sondy się nie da

Serious Sam
16-11-2008, 14:07
Warcraft Of World , brawo, brawo.
Oczywiście, że WoW.

dziobek1992
16-11-2008, 14:15
Tibia !! xDDDDDDD

Devus_
16-11-2008, 14:28
Ja bym zagłosował na Story Maple!

maxen13
16-11-2008, 15:47
Wlasnie Story Maple jest fajne a go niema! Skandal! A Tibia 2? (inaczej Zezenia Online)

Sizzy
16-11-2008, 17:43
pisze sie leprza.
zeby nie bylo oftopu, sondze ze najlepszym mmorpg jest warrock

Bluray
16-11-2008, 17:48
Można było dać opcje "inna" zamiast któregoś z tych tytułów.

X-Zero
16-11-2008, 17:55
pisze sie leprza.
Ashahahahahah -.-"

Ankieta może pomieścic tylko 10 gier dla tego innych nie ma
Ale odpowiedź "Inne" można było dać : P

@down:
sondze
Taa...

_WrD_
16-11-2008, 17:58
@up
To "leprza" to była ironia ale nvm.

edit: Omg, mówię ci. Spójrz na jego inne posty...

JechaczNakonny
16-11-2008, 18:17
Nie oceniajcie czegoś jak nie graliscie elo.

WOW.

Żyłka
16-11-2008, 19:13
To "leprza" to była ironia ale nvm.

Raczej prowokacja, zresztą tak oczywista, że dziwię się, że ktoś dał się na nią naciąć.

_WrD_
16-11-2008, 19:57
Tibia przegoniła WoWa =O
No, w sumie nie ma się co dziwić. Tibia.pl w końcu.

Zonta
16-11-2008, 20:32
ja zaglosowalem na UO jest to chyba najstarszy mmo rpg w jaki gralem o ile nie najstarszy w ogole :P

Qlos
16-11-2008, 21:00
Gralem w all wymienione i najbardziej przypadla mi do gustu tibia gralem w wowa nabilem 70 lvl i gra byla dla mnie nudna a lazilem na rozne polowanka z ekipa i gra nie miala wedlug mnie tego czegos co mi ise podoba w tibii.

Co do grafiki to nie ma ona dla mnie zadnego znaczenia wazniejsza dla mnie jest grywalnosc.

_WrD_
16-11-2008, 21:40
Gralem w all wymienione i najbardziej przypadla mi do gustu tibia gralem w wowa nabilem 70 lvl i gra byla dla mnie nudna a lazilem na rozne polowanka z ekipa i gra nie miala wedlug mnie tego czegos co mi ise podoba w tibii.

Co do grafiki to nie ma ona dla mnie zadnego znaczenia wazniejsza dla mnie jest grywalnosc.
Rozwaliłeś mnie. KOMPLETNIE ci nie wierzę, że grałeś w WoWa. Już mniejsza o grafikę, ale mówić, że tibia ma lepszą grywalność, niż WoW, to szczyt głupoty imo. Idź pan do lekarza =d

Omg, co tu się dzieje. Na forum gw.pl dyskusje GW vs WoW są jeszcze na poziomie, ale tibia vs WoW (i jeszcze pisanie, że tibia jest LEPSZA - a tibia od NICZEGO nie jest lepsza) to już są granice.

sphinx123
16-11-2008, 22:01
Rozwaliłeś mnie. KOMPLETNIE ci nie wierzę, że grałeś w WoWa. Już mniejsza o grafikę, ale mówić, że tibia ma lepszą grywalność, niż WoW, to szczyt głupoty imo. Idź pan do lekarza =d

Omg, co tu się dzieje. Na forum gw.pl dyskusje GW vs WoW są jeszcze na poziomie, ale tibia vs WoW (i jeszcze pisanie, że tibia jest LEPSZA - a tibia od NICZEGO nie jest lepsza) to już są granice.

Koleś może mieć racje, w Tibii można się lepiej bawić mając maksymalny lvl niż w WoWie mając full t6 i max lvl ; 0

@down

Taka jest prawda, ile można chodzić na battlegroundy i bossów, skoro już wszystko osiągnąłeś? W WoWie nie ma takiej interakcji ze światem jak w Tibii, a zabijanie przeciwnej frakcji gówno daje, bo i tak praktycznie nic nie tracą...

maxen13
16-11-2008, 22:04
Idz sie lecz bo jestes chory. Tutaj niema zadnych fajnych inst, niema fajnych bosow , niema BG i co tu za frajda jest? Siedzenie pod depo i zabijanie pk'erow? Lol WoW jest 100 razy lepszy ot Tibii.

Bluray
16-11-2008, 22:06
gp plx.
..

Pawolka93
16-11-2008, 22:10
Nie ma MS nie glosuje :)

_WrD_
16-11-2008, 23:08
Koleś może mieć racje, w Tibii można się lepiej bawić mając maksymalny lvl niż w WoWie mając full t6 i max lvl ; 0

@down

Taka jest prawda, ile można chodzić na battlegroundy i bossów, skoro już wszystko osiągnąłeś? W WoWie nie ma takiej interakcji ze światem jak w Tibii, a zabijanie przeciwnej frakcji gówno daje, bo i tak praktycznie nic nie tracą...
Ty żartujesz, prawda?
Bo już nie wiem czy traktować twoje posty na temat tibii jak inteligentne ironie, czy jak posty głupiego 9-latka...
Ja w każdym razie zakopałbym się głęboko pod ziemie =d

Noradin
17-11-2008, 13:00
gp plx.
..
wyjdz.
topic: W wowie sa ok. 3 albo 4 rasy a w takiej tibi mozna grac tylko 1 i to jest nie fajnie a pozatym w wowie jest lepiej bo po 1: nikt nie mowi :fRi iTaNs pLaXiOr po 2: w wowie mozna zabijac ludzi do upadlego a w tibi mam okreslony limit po 3: wiekszy wybor broni w wowie!! oraz wiecej zdolnosci [tak przynajmniej mysle bo dawno nie gralem] po 4: czy w tibi jest cos jak nieumarlak? lodowy zombie? energetyczna mumia? albo chociaz jakis przywodca [chodzi mi glownie o tych duzych np. Alethar albo Nutris a w tibi? co masz? jakiego spiecial bohatera? rs?ms?ek?ed? to jest ulepszenie starej profesji w tam? masz do wyboru do koloru. po 5: czy w wowie jest cos jak special canal? nie! w tibi masz ulatwien po hu* jak np.ulecznie jak masz mniej niz 65 wiec wow jest lepszy pod wzgledem : wszystkiego moze procz grywalnosci bo troche wieksza w tibia czy miedzyinnymi: br? ger?eu?eng? a tu jest tylko eng? wiec zaglosowalem na wowa [ mam dyslekcje ale mam fira ale nie chce poprawiac sory[palce mnie bola]]

Bluray
17-11-2008, 13:16
wyjdz.
Po co? Wyraziłem tylko swoje zdanie o tibi :o

topic: W wowie sa ok. 3 albo 4 rasy
W WoW'ie jest 10 ras :) po 5 dla frakcji.
w wowie mozna zabijac ludzi do upadlego
Zależy jaki serw :O

czy w tibi jest cos jak nieumarlak?
Skeleton, DS, Cypt~~, Ghoul, ...

@down
No przecież to są nieumarli

łał, dzięki że mi przetłumaczyłeś na Polski, bo bym nie wiedział.

Noradin
17-11-2008, 13:19
skeleton:szkielet ghost: duch mummy:mumia ghoul: zombie gdzie tu nodeader? albo ice ghoul ? albo electric mummy? nie ma a ras wymienilem tylko tyle mo dawno w wowa nie gralem jakies 2 albo 3 lata edit : crypt ~~ cryptowy~~ ds demoniczny szkielet ;p

PLague
17-11-2008, 16:58
Przepraszam. Kto tutaj powiedział, że gra w WoW po osiągnięciu maksymalnego poziomu jest fajna? Farming i grinding na raids. Też mi uciecha, robić po raz -tny Karazhan (przynajmniej do WotLK, teraz ten "grywalny" grind polegający na wciskaniu opanowanych makr odpowiednio do dobrze znanej miejscówki, przeniesie się na raids w Northrend), mając od roku exalted z The Violet Eye.
Super.
http://img135.imageshack.us/img135/7849/a09914e4001919764917dfaph4.jpg

WoW jest przyjemny tylko i wyłącznie podczas levelingu. Ot co.

Edit. Wybrałem Ultima Online. Grałem tylko na shards, ale nawet tam jest lepsza od dowolnego MMOcRPG.

[bełkot straszliwy]Widziałeś ty WoW na oczy?

Barn
17-11-2008, 17:31
:OO
WoW i Tibia na równi? Co się z tym światem dzieje to nie do określenia...

sphinx123
17-11-2008, 17:34
Nikt nie stawia tych gier na równi. Mówię tylko, że end gaming jest fajniejszy w Tibii ; <

Bluray
17-11-2008, 17:35
:OO
WoW i Tibia na równi? Co się z tym światem dzieje to nie do określenia...

Na tym forum nic mnie nie zdziwi.

Akkorin
17-11-2008, 17:41
1. Tibia (tak, tak, wiem że większość z was retiredków teraz jak już w nią nie gracie naokoło gada że tibia to shit, ale ja tak czy siak uważam, że jest lepsza od innych tytułów tutaj podanych).
2. GW / WoW (takie same dla mnie)
3. Cała reszta ;F

No a w większość tych gier grałem, właściwie to we wszystkie.

Adob_xP
17-11-2008, 17:56
Lineage 2 :P

Szkoda, że nie da sie zrobić większej ankiety bo jest jeszcze kilka gierek wartych wymienienia;d

KalasantyX
17-11-2008, 18:33
Huahuahuahuahuhaua... tibia [23]... ;I proszę, nie puszczajcie gadek, że każdy ma swoje zdanie...

Żyłka
17-11-2008, 18:53
wiec wow jest lepszy pod wzgledem : wszystkiego moze procz grywalnosci bo troche wieksza w tibia

W takim razie czym kierujesz się przy ocenie gry, jeśli nie grywalnością?

Ghard Lage
17-11-2008, 20:22
W takim razie czym kierujesz się przy ocenie gry, jeśli nie grywalnością?

Wybacz ale tibia na pewno nie jest już grywalna... Powód patrz 10 latki w depo...

Wars Guild poszedł na mój głos...

Befsztyk
30-11-2008, 16:13
Warcraft of world

Leżym i kwiczym!!! :D:D:D:D

Necromantor
30-11-2008, 16:26
Warcraft of world

Leżym i kwiczym!!! :D:D:D:D

+1 8o

.....
Wow roznda

Erhion
30-11-2008, 16:31
Nikt nie stawia tych gier na równi. Mówię tylko, że end gaming jest fajniejszy w Tibii ; <

Wo to mmo ma koniec? : O

Tibia wygrywa? Łahaha.

Guild Wars i już.

KrEmAs KAc
30-11-2008, 17:45
Tibia 41.56% :o rozumie mustfo itemuf swietna grafika i Kinder Depo ale to chyba o 41.5599999999% za dużo :)

no i Warcraft of world ===| OWNED |===

sphinx123
30-11-2008, 17:49
Wo to mmo ma koniec? : O

Tibia wygrywa? Łahaha.

Guild Wars i już.

End gaming, naabzie.

Erhion
30-11-2008, 18:42
End gaming, naabzie.

Man ja wiem o co chodziło. Tylko, że nazwa end gaming to głupia nazwa bo mmo nie ma końca.

_WrD_
30-11-2008, 18:45
[...] Mówię tylko, że end gaming jest fajniejszy w Tibii ; <
Koleś może mieć racje, w Tibii można się lepiej bawić mając maksymalny lvl niż w WoWie mając full t6 i max lvl
Boże, ratuj!
W tibii NIE MA maksymalnego levelu = nie ma endgame! To się nie kończy, cały czas tylko farmisz lvl.
A ile można chodzić na orszabale i ferómbrazy? Ile można levelować? W tibii level jest nieskończony, czyli nie ma mowy o żadnym endgamingu!
Zabijanie przeciwnej frakcji gówno daje? Daje ci honor, który wydajesz na epickie bronie i przedmioty. To samo z battlegroundami. Osiągnąłem wszystko? W dupie chyba, osiągnięcie wszystkiego = full t6 (aktualnie t8, czy nawet t9), a zanim to zrobisz to wiele się namęczysz. Rajdy? Sama słodycz.

Rozwalasz mnie, koleś. Dyskusja WoW vs tibia... Łot da fak... Chyba wrócę na gw.pl...

KrEmAs KAc
30-11-2008, 18:53
Zawsze jak w WoWie mamy całkowicie wyjebaną postać z owned EQ i skillami to zawsze można zrobić drugą inną :)
Racja ,że w Tibi nie zobaczymy game over bo można mieć 700lvl i przed nami 701lvl a jak nabijemy 701lvl to przed nami 702lvl i tak w nieskończoność. Radość z expienia w tibi jest na pewno większa niż w innych mmo no i te kłesty za które dostajemy 0exp :D

sphinx123
30-11-2008, 21:44
Boże, ratuj!
W tibii NIE MA maksymalnego levelu = nie ma endgame! To się nie kończy, cały czas tylko farmisz lvl.

A ile można chodzić na orszabale i ferómbrazy? Ile można levelować? TYLE! W tibii level jest nieskończony, czyli nie ma mowy o żadnym endgamingu!
Zabijanie przeciwnej frakcji gówno daje? Daje ci honor, który wydajesz na epickie bronie i przedmioty. To samo z battlegroundami. Osiągnąłem wszystko? W dupie chyba, osiągnięcie wszystkiego = full t6 (aktualnie t8, czy nawet t9), a zanim to zrobisz to wiele się namęczysz. Rajdy? Sama słodycz.

Rozwalasz mnie, koleś. Dyskusja WoW vs tibia... Łot da fak... Chyba wrócę na gw.pl...

Jak już ktoś wspomniał, gdy jesteś dobry w Tibii, możesz trząść całym serwerem. To jest właśnie frajda ;] Rajdy w WoWie są fajne, ale ile można? Po co chodzić na raidy jak już się zdobyło najlepsze eq... Nie mówię że Tibia jest lepsza od WoWa, ponieważ WoW i L2 to moje ulubione mmo :<

_WrD_
30-11-2008, 22:02
Jak już ktoś wspomniał, gdy jesteś dobry w Tibii, możesz trząść całym serwerem. To jest właśnie frajda ;] Rajdy w WoWie są fajne, ale ile można? Po co chodzić na raidy jak już się zdobyło najlepsze eq... Nie mówię że Tibia jest lepsza od WoWa, ponieważ WoW i L2 to moje ulubione mmo :<
Frajda... Zależy dla kogo. PK w WoWie też jest, i to wg mnie ciekawsze od tibii. Co jak co, ale gankowanie gnomów należy do moich ulubionych rozrywek ^^

eerion
30-11-2008, 23:52
Rajdy w WoWie są fajne, ale ile można? Po co chodzić na raidy jak już się zdobyło najlepsze eq...
Na 10+ milionów graczy w WoWa około 100 mogło się pochwalić posiadaniem przedmiotów top2 na każdym slocie. Może pojedyncze miały wszystko najlepsze.
A ty chrzanisz, jakby to było "w normie"

Wylansowany
01-12-2008, 13:02
Star Wars MMO: The Old Republic :p

Bluray
01-12-2008, 13:24
Tibia wygrywa? Łahaha.

Jak to forum tibijskie to czego się dziwisz?

Jak już ktoś wspomniał, gdy jesteś dobry w Tibii, możesz trząść całym serwerem.
Proszę cie... sam jeden? Jak już to gildia może trząść serwerem, takiego jednego to zaraz PK team rozwali.

Na 10+ milionów graczy w WoWa około 100 mogło się pochwalić posiadaniem przedmiotów top2 na każdym slocie. Może pojedyncze miały wszystko najlepsze.
A ty chrzanisz, jakby to było "w normie"

Nie wspominając jak ciężko to zdobyć, ale jak się już ma to jaka satysfakcja =]

Cery
12-12-2008, 00:53
Nie lubię gier MNORPG więc mój głos oddałem na Tibie.

_WrD_
12-12-2008, 15:53
Tibia to MMORPG...

maxen13
12-12-2008, 23:08

To po co oddawać?

To forum jest takie denne że żal. Porównywać Tibie do WoW'a...

Dodają Party buffy w nowym update? Lol? Czyż to wszystkiego nie wyjaśnia? Czyż to, że ta gra jest bez końca i jest strasznie nudna i niema grywalności nie wyjaśnia wszystkiego?

Mój głos oddałem na WoW ale czekam na nowe Star Warsy. Czy ktoś słyszał o Tabula Rasa? Podobno to upadło, czy to prawda?

Lord Dreathan
13-12-2008, 00:26
. Czy ktoś słyszał o Tabula Rasa? Podobno to upadło, czy to prawda?

Tak, z tego co pamietam to do kwietnia wylaczaja wszystkie oficjalne serwery. ( moze daty nie pamietam, ale napewno w ciagu kilku miesiecy maja wszystko wylaczyc)