Pokaż pełną wersje : Rookgaard Update 2008.
Jak wszyscy wiemy, lub też i nie wszyscy, lada dzień ruszy pierwszy prywatny test serwer zimowej aktualizacji.
Niedługo, uruchomiony zostanie prywatny test serwer dla tutorów, którzy zdali swój test przed 31 października 2008, gamemasterów, senatorów i reprezentantów stron fanowskich. Dalsze informacje zostaną podane na Tutor Board w odpowiednim czasie.
Więc nadszedł czas aby założyć ten temat i móc zacząć dzielić się w nim pierwszymi przeciekami, spostrzeżeniami.
Zatem czekamy na pierwsze informacji, zdjęcia jak i filmy mile widziane.
Cygan Slejter
17-11-2008, 13:05
Tak szczerze to wątpię, żeby coś dodali na rook, ale pomarzyc można :)
jak bede coś miał to dodam :)
Tak szczerze to wątpię, żeby coś dodali na rook, ale pomarzyc można :)
jak bede coś miał to dodam :)
Czasem wystarczy aby nic nie ruszali na Rookgaardzie a już się wszyscy możemy z tego powodu cieszyć.
i jesteś taki na 100% pewien że to TS dotyczący aktualki? -.-''
Jak dla mnie za szybko.
i jesteś taki na 100% pewien że to TS dotyczący aktualki? -.-''
Jak dla mnie za szybko.
Za miesiąc około aktualizacja ... (+, -). Więc pierwszy prywatny TS może ruszać lada dzień, a potem zostanie tylko dodany (może) publiczny TS i tak by się składało że czasu jest na to w sam raz ...
Zamknięty TS nie przyda się do niczego innego jak testowanie czarów, sprawdzanie mapy i ewentualnie questów itp.
Bo sami "wybrańcy" nie przetestują przecież tak jak to ostatnio miało miejsce obciążenie serwera.
Ps. W najgorszym przypadku temat powstał minimalnie za szybko, nie przed tym TS co miał, ale to chyba i tak nieuniknione by powstał.
Tak btw, to na teście będą brane dane postaci z 31 października? Dokładnie to chodzi mi o premium, bo wolałbym go mieć na ts.. Czy może cipsoft pokusił się o to żeby na prywatnym ts dać premium każdemu, żeby móc tak w pełni testować? Jakoś przez tyle czasu tylko raz chciało mi się wbić na publiczny test, a na privie nigdy nie byłem ;F
Tak btw, to na teście będą brane dane postaci z 31 października? Dokładnie to chodzi mi o premium, bo wolałbym go mieć na ts.. Czy może cipsoft pokusił się o to żeby na prywatnym ts dać premium każdemu, żeby móc tak w pełni testować? Jakoś przez tyle czasu tylko raz chciało mi się wbić na publiczny test, a na privie nigdy nie byłem ;F
Prywatny TS jest tylko dla "wybranych" (czytaj początek tematu) ... i dane z kont są pobrane z dnia 31.10.2008r.
Spokojnie, też jestem wybrany. Tylko właśnie niby to oczywiste dla mnie było, że będą dane brane z 31.10, ale coś mi mówiło, że bez prem pogram. No cóż, teraz przynajmniej wiem, że nie powinienem ufać instynktowi : P
No i dzięki za odpowiedź.
@edit
Może to tak dziwnie, chaotycznie napisałem.. Chodziło o to, że dzisiaj mi się premium skończył.
A jednak dane kont chyba nie są brane z 31.10, bo wtedy miałem premium, a na teście nie mam + wtedy na pewno nie logałem się na veno d lair (robiłem to przy ostatnim wylogowaniu się z tibii kilka dni temu).
A co do rooka- nowy wygląd wolfów, ale to akurat paladinem zauważyłem. Zaraz na rookstayera wbiję.
@edit
Jak na razie widzę, że mamy kota(y) na rooku, zabrali trochę facc area na rzecz pacców, ale póki jestem facc to nie zobaczę co jest na pacc (After two days of testing, the Premium areas will be accessible for all tutors./ na niemieckim teście teraz jest save server więc chyba po nim będę miał pacca, ale rookstayer i tak ejst na amerykańskim, a nie wiem kiedy tu ss będzie).
@edit
Gdyby ktoś jakąś dziwną sprawę w związku z bankiem zauważył to nie mówcie o niej, tutaj, ani nikomu!
Minio654
04-12-2008, 16:31
Daj jakieś ss zęby zobaczyć co jeszcze zmienili :D
Daj jakieś ss zęby zobaczyć co jeszcze zmienili :D
nie :baby::baby:
Minio654
04-12-2008, 17:11
nie :baby::baby:
pff... sam sobie znalazłem ;p
Nowy wygląd wolfow ^^
http://img407.imageshack.us/img407/3480/wolvesod0.png
Zmniejszyli facc arene ale dodali kota xD
http://img155.imageshack.us/img155/3879/placaa5.png
Druid-Joseph
04-12-2008, 17:15
Tu masz filmik z rooka
http://www.youtube.com/watch?v=VC4N9YKocwk
Już nie będzie botterów, którzy robią rookstayerów tylko po to żeby kasę na maina wynosić ^^
Do osob testujacych, oceniacie te zmiany na + czy na - ?
Bo mnie troche zmiany zniechęcają.
O co został uszcuplony FAcc?
Minio654
04-12-2008, 21:17
Do osob testujacych, oceniacie te zmiany na + czy na - ?
Bo mnie troche zmiany zniechęcają.
O co został uszcuplony FAcc?
Dla graczy posiadających konta facc na (-) bo facc arena została uszczuplona;(;(
Natomiast dla graczy pacc na (+) ponieważ zostało dodane nowe expowisko z pająkami i została zwiększona wyspa.:D:D
Mam nadzieje ze dla Facc pozostaly wszelkiego rodzaju podstawowe expowiska - poison cave, wasp tower, orc tower trolle i inne badziewie?
Z tego co widzialem to tylko powyrzucali sheepy i inne smieci. Co dokladniej pousuwali?
Co do jaskini ze spiderami to tylko została trochę, powiększona i przeniesiona z bugów.
Usunięto również resp chickenów na FACC Area.
Już nawet kurczaka zabić nie można nie płacąc. =,='
Bo nikt ich nie zabijał bez botów... teraz tylko pacce będą mogły sobie w ten sposób dorabiać.
Pacc też może botować, a wogóle czemu tak sądzisz ?
Nie każdy rookstayer to boter etc. ; |
Chociaż latanie za chickenami i zabijanie ich na mase jest na serjo trochę głupie.
Chociaż dla chicken feather'ów się opłaca. Jeżeli jesteś rookstayerem.
I tak większość tych piórek leci na maina... Jedyny pożytek z tych kurczaków, i botów na kurczakach był taki, że przy niewielkim wysiłku można było skombinować około 500 piórek które bot "gubił" ;]
No, teraz będzie opłacalne botowanie tylko dla itemów, bo... no dobra, powiem: od update nie będzie można wpłacić na konto bankowe więcej niż 1k i tyleż samo wynieść w bp na maina.
Czyżby walka z cash makerami? ^^'
Może jeszcze wymyślą wpisywanie kodów z obrazka co 15 minut?
Kiedy napisałem na game-chacie, że cip nie lubi rookstayerów to dostałem odpowiedź od jakiegoś gma "no, botters" i wytłumaczył, że to właśnie na cash makerów.
btw. dałem już w dziale updates z innymi ssami, ale tu też dam; dzisiaj rano:
http://img530.imageshack.us/img530/2457/74685350mw3.png
mm solo, tylko rook eq i skille (jedyne co miałem z maina to bodajże 100cc w bp) no i nie było zbyt trudno
Gdyby nienawidzili botterów to by ruszyli zacne cztery literki i wzieliby się do roboty.
Czy zmiany będą tylko w okolicy młynu i PACC Area? Czy coś na północy się zmieniło?
Nowy wygląd wilków - ŁAAAAAAAAAAAAHAHAHAHAHA.
@Up
Racja... Dno.
@Topic
A co się stanie jeśli mam teraz ponad 1k w banku? Stracę to z najbliższym upadetem?
@Down
Co w nim złego?
Pan_Katt
04-12-2008, 23:03
Ten kot mnie dobija XDDDDDDDDD
Wydaje mi się, że zostanie Ci to w banku (ja na ts mam 100k ponad, ale nie mogę nic dopłacać). Tak więc za rok będzie można się chwalić "o! a ja mam ponad 1k! w banku" i w odpowiedzi otrzymać "woooww! to pewnie jakiś stary pro player!!111111". : p
A co do zmian to nic nie zauważyłem oprócz wolfów i tego terenu między pacc i facc area. No, może jeszcze lekko podrasowana grafika kilku miejsc/przedmiotów, ale nic wielkiego i wartego uwagi.
Czyli jak zawsze niczym nie zabłysnęli.
Wielki zal facc pomniejsza .....
Potwierdzona informacja z tym 1k ?
Jak tak to... praktycznie nie ma sposobu zeby kupowac rare itemy :o. Gra na Rooku czesciowo traci sens..
U zmierzchów świetność tibi, kiedy Pauli nie musiał imigrować na Rookgaard, żeby pełnić jakże ciekawą funkcje bankiera dla kont junior, były słynne depo chary, na których trzymało się między innymi pieniądze. No i oczywiście nie było cristal coinów i platynek ;]
Ale chodzi o to, ze nie mozna miec wiecej niz 1k na postaci. To jak na przyklad kupie sobie takiego MLW za 20k...?
--Cienius--
05-12-2008, 19:44
Die rookgard....
A tak poza tym to po co to zrobili z ograniczeniami ? Bez sensu takto ktos sobie wlozy do worka na ziemi 1k wyplaci z banku 1k i ma juz 2k itd itd az bedzie mial 20k
Nadal będzie możliwe "change platinum" itp.
No i oczywiście nie było cristal coinów i platynek ;]
No platynki akurat były : p Ale dało je się zdobyć tylko sprzedając na raz itamy warte 100gp+.
Mi te zmiany się podobają: mniej cash makerów i po części wracają stare czasy, a tak często teraz słychać narzekania, że "kiedyś to było lepiej".
Podsumuwując
Z: Wychodzi na kolejną walkę z cash makerami. Limity banków do 1k, z maina można wynosić po 1k (to drugie to plotka).
K: Oj, tak. Wtedy powstanie po 20 tysięcy nowych postaci, by wynosić po 1k na maina. Ale i tak raty to powód, by wbić 30lvl i zrezygnować z gry.
Z: Nowy wygląd wilków i nowy "potwór" - kotek.
K: Gorzką kawe się słodzi, nieprawdaż?
Z: Zmniejszony FACC Area w okolicach młynu na rzecz PACC Area.
K: Niedługo Tibia będzie brzmieć "Only 19.95E for every 3 month multiplayer game".
Z: Przeniesiona górka z okolic mostu na środek nowego terenu PACC.
K: I jak teraz PACCuchy się pochwalą rarami na Rooku?
Z: Nowy (bądź przeniesiony) respawn na PACC Area - spidery.
K: Kolejny powód do dodatkowych waypointów.
Z - zmiana; K - komentarz.
Podsumuwując
Z: Wychodzi na kolejną walkę z cash makerami. Limity banków do 1k, z maina można wynosić po 1k (to drugie to plotka).
K: Oj, tak. Wtedy powstanie po 20 tysięcy nowych postaci, by wynosić po 1k na maina. Ale i tak raty to powód, by wbić 30lvl i zrezygnować z gry.
K: Gorzką kawe się słodzi, nieprawdaż?
Z: Zmniejszony FACC Area w okolicach młynu na rzecz PACC Area.
K: Niedługo Tibia będzie brzmieć "Only 19.95E for every 3 month multiplayer game".
Z: Przeniesiona górka z okolic mostu na środek nowego terenu PACC.
K: I jak teraz PACCuchy się pochwalą rarami na Rooku?
Z: Nowy (bądź przeniesiony) respawn na PACC Area - spidery.
K: Kolejny powód do dodatkowych waypointów.
Z - zmiana; K - komentarz.
Muszę powiedzieć, że nie zgadzam się we wszystkim z Tobą.
1. Moim zdaniem nie każdemu chce sie robić nowy acc z 8 lvl'em (nawet boterowi), by wynieść marne 1k...
2. Racja, tyle że teraz noby będą sie pastwić nad kotkiem
3. Co to za górka?
4. Racja
-.^ Super...W czasie pisania 8 lvl'e zabiły mi postać stojącą przed dp. Co jeszcze..
1. Moim zdaniem nie każdemu chce sie robić nowy acc z 8 lvl'em (nawet boterowi), by wynieść marne 1k...Komuś chce się wbijać kilkadziesiąt 20lvli na bocie na kilkudziesięciu serwerach na wschodniej części wyspy, to czemu nie 8lvle?
2. Racja, tyle że teraz noby będą sie pastwić nad kotkiemTo mnie boli.
3. Co to za górka?Tam, gdzie są schody na jaskinię z bugami i spiderami. Można było zobaczyć niewielki teren FACC Area.
4. RacjaAmen.
-.^ Super...W czasie pisania 8 lvl'e zabiły mi postać stojącą przed dp. Co jeszcze.. Alleluja i do przodu. ^^
Rocket Slayer
05-12-2008, 22:33
Podsumuwując
Fak! Z jednej strony mi przykro, z drugiej śmiać mi się chce <brechtubrechtubrecht> I dobrze!
Miałem dość widoku martwych zwierząt w Thais, co dopiero będzie na Rooku...
Niedługo Tibia będzie brzmieć "Only 19.95E for every 3 month multiplayer game".
Bez przesady. Zostawią Beginner Island dla Facców. Nie płaczcie, to tylko mały kawałek, kosmetyczna zmiana.
Żadna plotka, to jest pewne- jak wychodziłem na maina rookstayerem to miałem ze sobą 7k i mi ten kapitan na statku powiedział, że nie mogę wziąć więcej niż 1k i dopiero kiedy wywaliłem 6k to chciał dalej gadać. Czyli w sumie można wynieść 2k (1k bank i 1k ze sobą), no chyba że przed updatem wpłaci się do banku więcej kasy. Ja wyniosłem 1k ze sobą i bodajże 90k w banku.
tak btw to awansowałem na senior tuta ^^
No, no ciekawe.
Ja dzisiaj miałem 1,2k na rooku i mam je ze sobą na mainie. -.-'
jakoś kapitan nic nie mówił na ten temat.
X(
Res Khmer
06-12-2008, 16:48
Pozwole sobie skomentować z punktu ograniczenia ilości botterów.
- 1 k w banku, 1k max do wyniesienia na main:
Który z graczy którzy opuścił tą wyspę dorobił się takiej kasy na rooku? Tyko i wyłącznie botterzy, nikt więcej. Zmiana wspaniała.
A jak kiedyś było? Depo chary się miało i tam kasę trzymało. Co w tym dziwnego? Pamiętacie jak psioczyliście jak na rooku powstał oddział banku? :] Jak za jakiś czas trapnięcie jakiegoś noobka/newbie i znowu się kasa sypnie to narzekania się skończą.
- Brak kurczaków na faccu:
Extra, bot potrafił skompletować w ciągu doby w zależności od natężenia ruchu 100 - 150 piór, a może i więcej. I zarobić w ten sposób od 3k (za 100 piór sprzedanych u NPC na Edron) lub do 10 k (przy sprzedaży u gracza).
Marcin24
06-12-2008, 17:03
Który z graczy którzy opuścił tą wyspę dorobił się takiej kasy na rooku?
Ja, swego czasu, miałem ponad dwa razy więcej. Kiedyś nawet robiąc nową postać zabrałem z Rookstayera 20k na początek.
Extra, bot potrafił skompletować w ciągu doby w zależności od natężenia ruchu 100 - 150 piór
No tak, ale na Rookgaardzie nie ma samych botów, a piórka mogą być dobrym zarobkiem dla nowych graczy na świecie.
Extra, bot potrafił skompletować w ciągu doby w zależności od natężenia ruchu 100 - 150 piór, a może i więcej. I zarobić w ten sposób od 3k (za 100 piór sprzedanych u NPC na Edron) lub do 10 k (przy sprzedaży u gracza).Brak kurczaków? Niech po dobroci usuną raty spod Al Dee!
Res Khmer
06-12-2008, 17:21
Ty sobie nie wyobrażasz ale dla botterów kurczaki były największą żyłą złota. Dlaczego? Oto powody:
a) nie więcej jak 2 - 3 zbieraczy piorek lata non stop, co słabsi z powodu marnego loota się wypalają.
b) jeżeli ktoś wyposażył się w całkiem dobrego bota, nie będe mówił o jakiego mi chodzi, to zbierał także mięsko/marchewki i sprzedawał w młynie. Wystarczy wejść na takie forum i już wiadomo jak z takim botem walczyć. Zablokować mu wejście do młynu, bo żeby sprzedać musi tam wejść :]. Dodatkowo zarabiał na kompletowaniu piorek.
c) a raty pod Al Dee? Co oni tam zarobią? jak bot na bocie siedzi i tylko respawn sobie nawzajem blokują. Ale co fakt to fakt powinni usunąć te kanały i dodać jeden wielki kompleks gdzie minosów dla każdego by wystarczyło :P, tego byście chcieli.
tak więc CipSoft usunął jedną wylęgarnie zła, może następnym razem przyjdzie czas na raty pod sklepem Al'Dee.
wut? 1k max w banku? to gdzie tera rookstayerzy będą kasę trzymać? na nubcharze to jak wyjdzie atak ratów (cip może niech zrobi atak minosów na facc area w ilościach takich jak na najeździe ratów _._) to padnie i w chuj kasy złapie jakiś noobek który na rl krzyczy "HAWUDEPE" i "jepać byry!!!!!!!1", orac płacze że pacc "kożtóje arz cjefjenciesont zuotyh a tyle mi maama nje da no hybe rze pobije jom krzesuem ale ktosi muci mnji pszynoscjic fuda przed kąpa jak gram f tipje"
a z tymi kurczakami przeniesionymi na pacc to mało zmieni bo wystarczy zrobić konto z paccem a jak pacc się skończy to zostać na pacc area i przerzucać itemy
Dawno dawno temu, zanim nadszedł update z bankami (który podobny był "Najbardziej gó**ianym update" i "Zjeb*ł tibie kompletnie") gracze trzymali szmal na oddzielnych postaciach. Przypomnijmy, że wtedy nie było jeszcze kristalek na rooku, a platynki były jak rare, więc wszystko trzymało się w GPkach.
Się do tego wróci.
@up
najbardziej zje**ny był z 7.6 na 7.7 ;\
@topic
co do tych kurczaków to ja sobie je lałem dzisiaj bez bota, zebrałem z 20(feathers'ów). Da się ? Da.
Jeszcze nie spotkałem bottera na kurczakach o0
Najczęściej botują pod All Dee, żeby 8 lvl wbić.
Ktos gadal, ze nie mogl wziasc ze soba na maina wiecej niz 1k. -.-'
Dziś wyszedłem i miałem 1,2k i wszystko przebiegło normalnie, tzn. rozmowa z tym na statku.
Dziś wyszedłem i miałem 1,2k i wszystko przebiegło normalnie, tzn. rozmowa z tym na statku.
Na Test Servie czy normalnej Tibii?
Jak w normalniej to nic dziwnego... Bo to z 1k będzie dopiero obowiązywać po wprowadzeniu aktualizacji. Do tego czasu możesz wychodzić na Main'a z kwotą jaką chcesz.
~Down.
Tak, ale to było na TS... Wystarczy dokładnie przeczytać. : ]
No tak na rl.
Tylko, że ktoś pisał, że miał 7k i musiał 6 wyrzucić, bo nie chciał z nim gadać ten kapitan(nie pamiętam imienia sry o0)
Ja pisałem. Chyba wszystko co pisałem w tym temacie było na test servie, chyba nie myśleliście że dałem ss jak zabijam mino maga z rl Tibii. o_O
No to, to nie, ale z tą kasą to widocznie przeoczyłem lub niedokładnie przeczytałem.
sry w takim razie ; }
Właściwie to akurat w tamtym poście o tym kapitanie nie napisałem, że to był ts, ale wcześniej o tym mówiłem. : p
BaniuPPL
07-12-2008, 09:19
Czytałem wasze wypowiedzi i chiałbym się dowiedzieć czy jak będę jako Rookstayer mial na sobie np. 10k w Platynkach to czy bede mógł w banku zamienić je na Crystal Coins ?
Wszyscy mowia o tym 1k w banku, ale zauważcie iż nie można trzymać wiecej niz 1k w postaci. W zwiazku z tym aby przetrzymac 20k musisz miec 20 depocharów... bez przesady, ludzie
Wszyscy mowia o tym 1k w banku, ale zauważcie iż nie można trzymać wiecej niz 1k w postaci. W zwiazku z tym aby przetrzymac 20k musisz miec 20 depocharów... bez przesady, ludzie
Mała korekta: Nie można trzymać więcej niż 1k w bp (ręce, ...) kiedy wychodzi się na maina, a dokładnie od momentu gdy podamy kapitanowi nazwę miasta, do którego chcemy się udać.
To chcecie powiedzieć, że kiedy będziemy wychodzić na maina to możemy mieć ze sobą 1k ???
A w banku można będzie mieć również 1k???
Jeśli tak to ja się pytam :
Po co ten bank???
Niech go też zlikwidują....
Co wy na to???
A jak chcą walczyć z boterami to niech Gm-owie częściej się logują a co za tym idzie łapią boterów bo ctrl + r do czegoś służy.....
NIE KAŻDY ROOKSTAYER JEST BOTEREM.
Można grać też dla przyjemności czy to takie dziwne???
Te tak zwane 1k ma wystarczyć na usprzentowanie po wyspie przeznaczenia (plate set , jakieś tam miecze). Bo wcześniej zdarzały się przypadki ludzi co zdobywali po 60-70k na rooku a potem przekazywali wszystko na nowego hara.
I tak latali z C setem i 3bp HP.
Racja ; /
Przecież nie każdy Rookstayer to botter.
Psują gre na maxa !!!
Gratz.
Marcin24
07-12-2008, 13:05
Psują gre na maxa !!
Sądzę, że na siłę próbują coś zrobić, nie myśląc o uczciwych graczach. To nie idzie w dobrą stronę.
Niestety masz rajcie Marcin. Zamiast zrobić dobrze robią gorzej...
NP.
SHP za 20gp (nooby stały się nieśmiertelne) :(
: <
ja tam bym wolał Tibie 7.6.
ona była the best.
Res Khmer
07-12-2008, 13:18
Mała korekta: Nie można trzymać więcej niż 1k w bp (ręce, ...) kiedy wychodzi się na maina, a dokładnie od momentu gdy podamy kapitanowi nazwę miasta, do którego chcemy się udać.
To rozumiem że jest furtka dalej dla botterów otwarta, bo po nazwie miasta chyba trzeba jeszcze napisać yes, w między czasie zabierając kase z ziemi. Dobrze rozumiem?
Racja ; /
Przecież nie każdy Rookstayer to botter.
Psują grę na maxa !!!
Gratz.
Prawie każdy, to jest tak jak z ek na non-pvp
Wszyscy mówią o tym 1k w banku, ale zauważcie iż nie można trzymać więcej niż 1k w postaci. W związku z tym aby przetrzymać 20k musisz mieć 20 depocharów... bez przesady, ludzie
W ręce/plecaku to będziesz mógł trzymać ile dusza zapragnie. Ale do banku będziesz mógł wpłacić tylko 1k, a poza tym na main wynieść będziesz mógł czysto teoretycznie tylko 1k, bo wnioskuje z wypowiedzi Akkorin, że jest luka. Poza tym kiedyś nie było banku, i co jakoś każdy sobie z tym radził, z tą różnicą że nikt nie miał kristalek, a miał dwa- trzy depa więcej.
A jak jest luka, to zaspamuje forum na tibia.com, żeby coś z tym zrobili, bo nic z walki z bottami nie wyjdzie.
@down:
A o której grałeś? między 12-20? Zajrzyj po północy, i nie patrz przez pryzmat osób stojących na rynku. Moze nie wiesz gdzie bocą? Otoż: kanały pod miastem, kanały pod Al'Dee, Poison Cave, Bear Cave+Wolf Cave, Kurczaki itd itd, wszędzie tak jest.
A ponadto słyszałeś o cheatach? Jak Autolooter, alarmy itd, tylko przez to nie wiemy, że ktoś boci bo potrafi to ukryć. Ale wystarczy przyjść noob charem popatrzeć jak koleś chodzi i wiesz, że to bot lub nie, tylko, że czuwa przed kompem, uczy się itd.
@up
Ja tam grałem na rooku na Iridii i wcale tak dużo botterów nie było. Napewno nie "większość"
ZapodajMuze
07-12-2008, 13:32
NIE KAŻDY ROOKSTAYER JEST BOTEREM.
Do 20 lvla owszem max 30a pozniej koncza gre albo zapoznaja sie z kolega ng tudziez blackd.
Cóż, luka zapewne jest taka, że przed wyprawą można się obładować manasami na które prędzej czy później i tak byśmy wydawali fortune...
Ale z ograniczenia cap ile tak można wynieść... 6k w manasach max. +1k +1k bank, no w sumie widać różnice.
Czyli zakładam, że ilość botterów na ratach itd. nię nie zmieni, a na bearach przybędzie dla "lekkiej kasy". Gratz Cipsoft.
....
Po co ten bank???
Niech go też zlikwidują....
Bank powstał jako odpowiedz na szerzącą się plagę głupkowatych trapperów, i miał służyć jako bezpieczne miejsce do przechowywania pieniędzy dla 'normalnych' graczy.
Jako że teraz jest jednym z wielu powodów dla których rookgaard stał się bott-farmą, będzie ograniczona jego funkcjonalność. Okazał się w pewnym sensie niewypałem, i teraz będzie to naprawione. Spełni swoją funkcję – nauczy obsługi banku, i zabezpieczy graczy przed utratą pieniędzy. Czego chcieć więcej?
A co do chickenów.. to najlepszy przykład, że dziesiątki maili do Cipsoftu w koncu przyniosły skutek.
Swoją drogą, dla pozostawienia klimatu mogli by po prostu usunąć pióra z loota kurczaków na terenie rookaardu ;)
@up
ja wole Rookgaard z addonami niż bez. :\
Swoją drogą zwiększy się popyt na Carlin Swordy - idealna luka na wyniesienie z maina +1k...
@edit
...co daje w sumie +3k.
Swoją drogą zwiększy się popyt na Carlin Swordy .
Dlaczego ? ? ?
cena jednego Carlin sworda wynosi 115gp w carlin , jego waga wynosi 40 oz.
czyli można zaopatrzyć się w tego tyle ile można unieść.
No tak. Nie pomyślałem -.-'
BaniuPPL
08-12-2008, 16:14
Mógłby któryś z tutorów zobaczyć czy da się na TS zdeponowac wiecej niz 1k i czy jezełi na ofie mam 30k np. to czy one mi zostanie czy zrówna mi się do 1k ?
Przecież ciągle o tym mówię... Zostanie Ci, ale nie będziesz mógł więcej wsadzić, a jeżeli nic nie masz (lub poniżej 1k), to będziesz mógl zdeponować tylko do 1k.
Pan Klocek
08-12-2008, 21:39
Eragog, ni da rady bo czikenuff nie bedzie na faccu : < Nie pobotujemy sobie no ;D
Hubert, weź wypalaj do swoich rówieśników na forum o pokemonach. Jeszcze nie zauważyłeś, że nikomu tu nie imponujesz? Jesteś daremny.
EDIT
Dziękuje modkowi za pozbycie się tego dzieciaka :) ten przycisk do raportowania to najlepsza rzecz na świecie :)
ok. 1k . Lecz czy jest jakiś sposób by oszukać ten system?
jakieś pomysły?
<@up No dobra, nie będe taki jak ty, deleted>
@tutorzy
A ten TS jeszcze się trzyma czy już off? I jeśli jest, to CM jeszcze się bawią w miastach czy sobie odpuścili?
Hm, ciekawe czy jest coś, czego jeszcze nie odkryliście na tym rooku, schowanego niczym tarantula. W końcu coś odjęli, to i może coś doszło...
Dziękuje modkowi za pozbycie się tego dzieciaka :) ten przycisk do raportowania to najlepsza rzecz na świecie :)
Tylko ciekawe dlaczego mody usuwają niektóre raporty, a za którymś razem ktoś normalny odbiera.
Tylko co mi z tego update'a, jak na serwerach będą jak zawsze traffici?
@Luker's
Już podałem kilka postów wcześniej.
;(;(;(;(
Prez ten głupi temat znowu mi się zachciało grać w tibie. ;(;(
TIBIA
:glupek:
Minio654
09-12-2008, 17:23
Jutro update !!!!!! :D
Yeah 8o8o8o8o8o8o
i się zacznie... narzekanie
Minio654
09-12-2008, 17:45
i się zacznie... narzekanie
co masz na myśli ?? :D
co masz na myśli ?? :D
Jak znać życie kilku userow bedzie narzekac ( majac argumenty ) a reszta ( dzieci neo ) bedzie też narzekać bo tak jest trendi ale w zasadzie beda sie podniecac upem
Minio654
09-12-2008, 18:03
Ta ale na rooku na pewno nie ma się czym podniecać :D:D chyba ze tym kotem 8o
Nowość - po PACCu automatycznie postać ląduje w świątyni.
@up
Masz na myśli to że gdy PACC się skończy to lądujemy automatycznie w świątyni? Jeśli nie to coś źle zrobumiałem ^^
@topic:
Moim zdaniem nie ma co się updatem 'jarać'. Update jak update, zmianty dotyczące rookgaardu tylko kosmetyczne =P
Pozdrawiam =]
Ludzie będą narzekać na:
I. Zaraz jakiś noobek powie "ściena do ghula troche się rospada" i "KOT , on na pewno jest związany z SoF"
II. 1k w banku
III. Ludzie co się będą podniecać na widok Wolfa...
Marcin24
09-12-2008, 18:32
@up
Też sobie wyobraziłem, jak zaczną powstawać tematy, że koty są związane z MM lub SoF'em.
założę się że pojawi się 1000tematów o tym kocie!!!!
ok poczekamy i zobaczymy co będzie...
Ludzie będą narzekać na:
I. Zaraz jakiś noobek powie "ściena do ghula troche się rospada" i "KOT , on na pewno jest związany z SoF"
II. 1k w banku
III. Ludzie co się będą podniecać na widok Wolfa...
Już narzekasz.
@RookeR
Dobrze zrozumiałeś.
Również Rookgaard uległ zmianom. Np. w banku będziesz mógł utrzymywać na koncie wyłącznie 1000GP. To jest maksymalna ilość złota jaką możesz zabrać na Mainland. Inną zmianą jest zmniejszenie ilość kurczaków na Rookgaardzie.
Jak zauważyliście wcześniej wraz z końcem PACC'a mogliście dalej przesiadywać na terenach premium na Rookgaardzie, od teraz to się zmieni.
Kwiczałem i płakałem jak to czytałem ...
W next update wywalą "buga" z teleportem - zapamiętajcie te słowa !!
Same negatywne zmiany (dla rookstayerow). Mimo wszystko jakoś zżera mnie ciekawość ;)
Radze szybko zbierac chicken feathers poki sie da :P Widze ze juz sie zrobil niezly popyt na nie, przynajmniej u mnie na serverze.
Możliwe ze zostanie cos dodane na rookgaard co ma zwiazek z jakims questem. Nie zdziwilbym sie gdyby cos ulatwili w SoF Queście (pzdr Luker's ;) ).
Jutro cały dzien bez Tibii ale to dobrze, bo mam akurat sprawdzian a tak to bym nie mogl wysiedziec :p
ps. polecam tez porobienie troche screenow z tej wersji Tibii, w przyszlosci beda poszukiwane :]
Morderff
09-12-2008, 22:18
@up
Widzę, że znawca niezły i człowiek obeznany który wie więcej od przeciętnego gracza. Np. mnie.
Nie zdziwilbym sie gdyby cos ulatwili w SoF Queście Obyś się zdziwił, że nie!
Kwiczałem i płakałem jak to czytałem ...
Scobel nie czuje kiedy rymuje =)
@topic:
To że ludzie będą narzekać to norma... Jeśli chodzi o zmiany, to:
1. 1k maksymalnym depozytem który możemy wziąść ze sobą na Main to coś w stylu "A takiego wała boterzy, tyle max weźmiecie ze sobą".
2. Kot na rookgaardzie. Jeśli w Thais są psy to czemu by nie Kot na rooku?
3. Zmiany grafik typu "nowy" wolf, bardziej " rozpadnięta" ściana przy wiecie kim to zwykłe zabiegi kosmetyczne mające nadać grze charakter.
4. "Może po updacie SoF będzie nasz". Niby czemu? Przed updatem go nikt nie zdobył, to po updacie go nagle będzie miał?
Ps. Może się czepiam, ale niktórzy mogli by edytować posty, bo tak to wychodzi coś w stylu "gg" ^^
Pozdrawiam =]
4. "Może po updacie SoF będzie nasz". Niby czemu? Przed updatem go nikt nie zdobył, to po updacie go nagle będzie miał?
Chociazby dlatego, ze jak kilka osob twierdzi, quest istnieje, i kazdy update okraja ponoc troche wypowiedzi NPC, bo ludzie za gleboko szukaja sensu w niektorych slowach.
[
4. "Może po updacie SoF będzie nasz". Niby czemu?
Moze temu:
We did not implement a consistent questline leading through Rookgaard this time, but it will surely follow in one of the next updates so bear with the existing quests for the moment. There's no need to test those again.
Skad ta pewnosc ze to kolena "sciema"? ;)
Niezbawiony
10-12-2008, 17:50
hah max 1k w banku no no no i moze jescze sheng na pacc arenie i dla faccow tylko raty ;o
redfaction
10-12-2008, 18:38
@up
najbardziej zje**ny był z 7.6 na 7.7 ;\
No to był tak pieprzony i tak psujący tibie update że nie mogę, poważnie.
Wprowadzili tam tak podłe detaliczne zmiany jak wprowadzenie obsługi OPEN GL'a (poważnie, okropne), dodanie obsługi DIRECTX 9. Dodatkowo zmienili opcje wyświetlania listy ignore, dodano kilka udogodnień dla Tutorów oraz Senior Tutorów no i jeszcze na dodatek wprowadzono do klienta szyfrowanie danych RSA.
Zaprawdę, najbardziej "zjebany".
Sorry nie mogłem się powstrzymać, jak ktoś pisze o czymś o czym nie ma pojęcia.
Nowy wygląd doublet armora, salmonów i piłka plażowa :)
BaniuPPL
10-12-2008, 20:00
Z tego co mi sie wydaje i nie bylo wspomniane to usunieta bugi i spidery zaraz obok wejscia na pacc arena :) no i wiecej jagódek :)
<hmm>
Może nie tyle co pewność, a przypuszczenie... Bo zobaczmy fakty, na dzień dzisiejszy nikt ofialnie nie ma SoFa. Wiem, już ktoś się odezwie "a szkond wieszzzz?", ale mi chodzi o podejście od stony OFICIALNEJ. Po za tym reakcja Cipsoftu na Spike Sworda gdy miała go choćby Slythia mówi za siebie... Mało wam? Hmm... Który quest jest przygotowany przez tak długo? Tylko nie piszcie mi coś w stylu "a może quest już istnieje"... To czemu my nic jeszcze o nim nie wiemy? Jak by quest istniał to na raczej byś my go znali nie? =) W końcu wyspa rookgaard już troche istnieje ^^
@topic:
Ok koniec gadania, ten update jest już historią =). Za niedługo się przekonamy czy dla rookgaardu "wyszedł" na dobre =]
Ps. Opłaca się ściągać nową tibie i się logować? Czy nie za bardzo ? ^^
Pozdrawiam =]
Wiesz jak długo robili PoI?
@BaniuPPL
Przenieśli je kawałeczek dalej.
@up
Za 7.6 było na pewno, ale pierwsze screeny są z przed 7.0.
PS. LolnY, ty żyjesz!
Sa drobne zmiany kosmetyczne - honeyflower i pick maja cieniowanie ;)
Dodane wiadra na orc tower i troll tower południowym
Jako pierwszy na serverze zabiłem kota :P
Wolfy teraz rowniez wyja.
Drobne zmiany kosmetyczne w miescie - sciana przy amber.
Spike sword dalej znika, przynajmniej jak ja bylem na miejscu to go na wyspie nie bylo.
Gdzie szukac tej piłki ;P?
Mikroskopijne zmiany.
Doublet, Machete, Honey Flower, Wolf. Jeżeli chodzi o items/monsters na Rook'u to chyba wszystko ?
@up.
Pick? Nie zauważyłem zmiany, chociaż przyznam, że się nie przyglądałem.
Pick wyglada nieco ładniej niz wczesniej
Ocb z piłką plażową?
Jeszcze lilie w tutorialu wygladaja inaczej
I moj tutorialstayer zostal teleportowany pod wejscie ;P
Z malych rzeczy jeszcze Tom ma inny ten nóż na ladzie.
Studnia jest troche chudsza, kiedys jak sie wrzucilo za nia kase to nie bylo widac.
~Up.
Piłkę plażową można kupić za 200 gp w sklepie na pacc'u. Chyba, że da się jeszcze gdzieś indziej...
No to muze zadzwonic po kumpla z Paccem xD
Jeszcze skorki od bananow i plate poprawili xD
edit:
21:50 You see a waterball.
It weighs 2.00 oz. ;)
Spidery z pacca przeniesione na facc... "wejscie" do bug cave rowniez, ale samo wejscie, cave z bugami nie ma. I to na tyle.
CycuRookslayer
10-12-2008, 22:11
Hmm powiększyli pole pszenicy przy byłym respie chikenów :P.
Największe zmiany terenowe mozna chyba zauważyć przy moście łączącym FACC I PACC , jak już było mówione, teren darmowej gry został zmiejszony.
Od młynu nie da się wejść na farmę, niema furtki w płocie :P.
Mam jeszcze sugestie odnośnie tego że zmienili nieco wygląda small axe, ale nie jestem pewien :).
Spidery z pacca przeniesione na facc... "wejscie" do bug cave rowniez, ale samo wejscie, cave z bugami nie ma. I to na tyle.
Mozesz dac screena gdzie to? Dzieki.
Będe szczery i powiem, że mi sie nie chce. Ale jak wejdziesz w dziurę obok pola na północy i pójdziesz normalnie to od razu zobaczysz, że po zabiciu PSa gdy pójdziesz drabiną do góry połączyli 2 korytarze w jeden. Wtedy idź na prawo. Nic prostszego... W tym miejscu byly 2 male przejscia, ktorych oczywiscie juz nie ma, wiec moja minimapa dziwnie teraz wyglada...
Jaki z tego morał ?? nie zmniejszyli facc area tylko zabrali troche na powierzchni pola obok młyna a dodali bug i spider cave te co były na pacc area dla wszyskich ( wyjście z miasta na 1 lvl ) :p
CycuRookslayer
11-12-2008, 14:13
Nie chcę być wkurzający ale ten update wygląda trochę jak "Pozbyć sie rookstayerów, a jak już mają być to niech chociaż kupują PACC" ... :P.
A co do nowego terenu FACCowskiego to na samym dole tj. schodki i na dole Poison Spider znalazłem "pile of bones" - podejrzane nieprawdaż ?:D.
[edit]
@down
To była ironia, prosze Cie, nie próbuj na siłe się kogoś czepić ... :).
Chodziło mi po prostu o to że patrząc pryzmatem ludzi wierzących w SR spoila ;P, pile of bones ważący 100 oz. wywołuje zdziwienie, podniecenie i myśl o "dostępności questa". Na marginesie (żebyś się nie czepiał :D - nie wierze w ten quest):).
Rocket Slayer
11-12-2008, 14:20
Whatever, muszę się zdrzemnąć
@topic
wygląd honeyflower i picka. Te wolfy są... ekhm, są do....ich wygląd.... błeee
BaniuPPL
11-12-2008, 14:24
Nowe wyglądy :)
http://img410.imageshack.us/img410/7913/wygladew9.png
A ja jestem bardzo wdzięczny cipsoftowi za ten update. ^^
Byłbym jeszcze bardziej, gdyby w ogóle znieśli bank. Ale dla dobra newbie tego nie zrobią.
Morderff
11-12-2008, 23:43
Dokładnie, kiedyś nie było banku nikt nie narzekał... nie orientuje się dokładnie co tam jeszcze wnieśli a co znieśli, ale z tego co wiem nie ma co płakać, a jak tak źle jest to kase na dp chara albo w bp, o ile nie używamy bota :) ( No i chyba, że mamy kicki)
Pozdrawiam.
nie mam nic przeciwko update'owi - tylko więcej cap będą targać noob chary z powodu kasy
Vasudanin
12-12-2008, 02:52
Nie chcę być wkurzający ale ten update wygląda trochę jak "Pozbyć sie rookstayerów, a jak już mają być to niech chociaż kupują PACC" ... :P.
Bullshit, po prostu nie chcą botów wyciągających kasę na maina.
nie mam nic przeciwko update'owi - tylko więcej cap będą targać noob chary z powodu kasy
To stwórz sobie 2-3 depochary. Przecież platynki dalej istnieją i można je zamieniać.
Vermilion
12-12-2008, 12:20
Po update nie podoba mi się brak czikenów na facc, wygląd wolfów i to chyba tyle. Żadnych zmian na + nie widzę, poza niektórymi ładniejszymi sprajtami. No i oczywiście arghh... tłumy 3cich lvli pastwiących się nad biednymi kotkami :<.
Pan Klocek
12-12-2008, 12:22
To stwórz sobie 2-3 depochary. Przecież platynki dalej istnieją i można je zamieniać.
Po co 2-3 wystarczy nawet 1.
Ja was ludzie nie rozumiem. Jak wprowadzili możliwość sprzedawania kilku rzeczy na raz, to ludzie ryczeli że patynki straciły wartość z około 1500gp na 100gp, później marudzili, ze jest bank i można mieć crystala. Teraz marudzą, że nie można mieć w banku więcej jak 1k. Czy wam można dogodzić w jakikolwiek sposób? Opanujcie się. Nie podoba się, to droga do maina jest nadal wolna. Godząc się na grę narooku byłem świadomy wszystkich tych istniejących i tych co dopiero powstaną niedogodności. W końcu to Rookgaard, a nie Main. Przyjmujcie go takim jaki jest.
Mi ta zmiana się bardzo podoba. Jest przystosowana do zwykłych graczy. Tyle miejsca w banku wystarczy każdemu normalnemu 8lvlowi, bo rook jest dla nich, nie dla nas, my tam jesteśmy jedynie gośćmi, więc tak się zachowujmy.
Gormitas
12-12-2008, 12:46
Po co 2-3 wystarczy nawet 1.
zgadzam się ale na ciężkie przedmioty jak sie cap kończy
Down@
zgadzam się ze brak kur dla facc na rooku jest minusem update
@2up
Jak im dogodzić? Hmm... Nie da się, tak czy tak jest źle, bo to w końcu polacy...
@topic:
Plusy i minusy updatu: (według mnie)
+ W banku można mieć max 1k = mniej botów wynoszących po 5000gp na 8 lvl.
+ Nowe grafiki (np. maczeta itp)
+ Nie zrobili z rookgaardu Maina (czyt. nie dodali dwarfów itp)
+ Zwierzątko na rookgaardzie =)
- Teraz się nad kotkiem będą pastwić (proponuje w next update zrobić z niego NPC ^^)
- Te wolfy, są teraz takie no...
- Brak kur na FACC (zamiary mieli dobre)
Pozdrawiam =)
Fajnie teraz te wilki wyglądają.. Takie dzikie z czerwonymi oczyskami.. :D no ale śmieszy mnie to ,że ów stwory są niemal dwa razy większe od saren.. ;]
CycuRookslayer
12-12-2008, 19:03
Nie chodziło mi o bank, lecz np. o te chikeny, które są tylko na PACC'u. Wygląda to że kto ma bocić to niech robi to po daniu im hajsu. Żeby nie było, nie mam za złe tego ponieważ wiem że za swoją robote chcą zarobić i ciesze się że za darmo dostępnych jest nam tak dużo możliwości :).
Po prostu to nie powinno iść w tą strone że aby zwalczać boterstwo usuneli miejsca i potwory na których bocili. Według mnie nie mogą sobie inaczej poradzić z plagą botów w Tibi.
Co do banku to jestem jak najbardziej na tak :)!.
A ja jestem bardzo wdzięczny cipsoftowi za ten update. ^^
Byłbym jeszcze bardziej, gdyby w ogóle znieśli bank. Ale dla dobra newbie tego nie zrobią.
Albo przynajmniej usunęli opcję "change". Po roku platynki miałyby tą samą wartość co kiedyś (i pieniężną i mentalną).
Musze powiedzieć że na początku byłem zbulwersowany updatem. Teraz to tak naprawde mi to wisi, bo prawie nic nie zostalo zmienione. Kase targam sobie na depocharze i jest ok. Chickeny sa dla pacc chociazby dlatego ze tylko pacc moze zrobic sobie addony.
Chickeny sa dla pacc chociazby dlatego ze tylko pacc moze zrobic sobie addony.
Aff.. Czemu mi takie proste i oczywiste wyjaśnienie nie przyszło do głowy? ._.'
Par-Levi
14-12-2008, 09:46
Mi ta zmiana się bardzo podoba. Jest przystosowana do zwykłych graczy. Tyle miejsca w banku wystarczy każdemu normalnemu 8lvlowi, bo rook jest dla nich, nie dla nas, my tam jesteśmy jedynie gośćmi, więc tak się zachowujmy.
Nic dodac, nic ujac. Update dla Rookaardu bardzo udany.
Pozdrawiam
Tomix666
22-12-2008, 21:58
Moze to glupie pytanie, ale skąd wziąć pilkę? :baby:
~Up.
Można ją kupić w sklepie na premium zone za 200 gp.
Mi się upadete bardzo podoba. Usunęliby tylko opcję change i zmniejszyli występowanie Sheng'a i byłoby dobrze. Tak właśnie sobie myślałem o piłce plażowej i nagle się okazuje że jest ona w zasięgu ręki.
Tomix666
23-12-2008, 08:29
Thx Anita, musze kogos poprosić zby mi kupil bo fajnie wyglada w kolekcji
Gormitas
23-12-2008, 11:41
do tego pana co dał zdjęcie z goblin hell quest
skąd masz tą piłkę?
~Up.
Napisałam kilka postów wyżej... Czytaj uważnie.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.