zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Inne Tibii gratulujemy Gamemasterów!

Xevez
18-11-2008, 21:50
Sorry, że to tu daję, ale chciałem pokazać głupotę gmów, którzy szukają każdego sposobu, by zbanować, lol

Sprzedawałem sobie kulturalnie mandrake, aż podbił GM ze zwykłego chara i zaczął do mnie pisać.
http://img219.imageshack.us/img219/6716/bunyiplolet3.png

Potem wbił na normalnego GM'a i mówił, że muszę dać tego mandrake, bo on musi zrobić screena i umieścić na GM board, więc się zgodziłem
http://img217.imageshack.us/img217/8664/mandrakezbunyur1.png

Potem wziął mandrake, kazał mi czekać chwilę i dał loga. Po 5 minutach wywaliło mnie z tibii, wchodzę na tibia.com a tutaj:
Banishment: Account banished until Nov 25 2008, 21:26:03 CET because of using unofficial software to play (Was check,and he was using illegal software.)

Nie chcę się żalić, ale to chyba pokazuje głupotę gm'ów i to, że czasem lubią się zabawić w trochę głupi sposób...

Ktoś tam chciał pełny ss:
http://img123.imageshack.us/img123/5758/uo0365ls1.jpg

Wolf
18-11-2008, 21:51
Fajny OTS :)

Jeśli jednak coś takiego miało miejsce radze pisać maila do Cipów ;).

Xenaox007
18-11-2008, 21:55
Aha nie to spoko, Trzeba było nie botowac na totally afk + czemu dałes wycietego screena z madrake hmmm : Bo sie godzian nie zgadza?

Emilioo
18-11-2008, 21:57
Fajny OTS :)

Jeśli jednak coś takiego miało miejsce radze pisać maila do Cipów ;).

Teraz, tych GMow jest na tyle duzo, ze na samej harmonii slyszalem o GMach "sympatyzujacych" Ruthless; tak wiec jezeli to prawda napisalbym complain do CS z wyjasnieniami - prawdopodobnie moga sprawdzic logi z rozmow.

Cery
18-11-2008, 22:00
O KUR** !

Pisz do CIPSOFTU ODRAZU

@down

Nie wiem czy był boterem ale ukraść item od gracza to chyba przesada jeżeli robi to GM.

Zapewne w regulaminie jest, że GM ani nikt z Cipsoftu nie może brać itemków plejera.

Pozdrawiam
Cery.

Miniutek
18-11-2008, 22:05
Co nie zmieni faktu, ze Xevez znanym boterem jest, jeszcze wczoraj mu to pisalem, nie zaprzeczal, mowil tylko, ze nie moja sprawa. Moze i nie moja, ale GMa na pewno. wiec o co pretensje? O ban za botowanie dla botera? Dostales bana za stwierdzonego bota, czyli to o cyzm wie kazdy kto np regularnie bywa na lizardach. A mandrake zabral Ci bo i tak na pewno zarobiles wiecej na bocie. I wielkie brawa dla GMa, bo w wiekszosic wypadkow sam ban to niewielka kara i strata w porownaniu z tym co sie dzieki botowi zarobilo.

Nie ukrywam, ze dla mnie tez osobista satysfakcja bo nie raz raporty pisalem na Xeveza. Powtorz-e o co problem? O bana za bota dla botera? Nie rozsmieszajcie mnie.

Oli666
18-11-2008, 22:08
Jeżeli to prawda to ten pan Gm..(jakiś tam.. mógł byś podać name xd) zdecydowanie nadużywa swojej władzy. Radze napisać do cipów.
Powodzenia.

Dreamers
18-11-2008, 22:08
Nieaktualne/Nieaktualne/Nieaktualne/Nieaktualne!

;)

Xevez
18-11-2008, 22:09
Co nie zmieni faktu, ze Xevez znanym boterem jest, jeszcze wczoraj mu to pisalem, nie zaprzeczal, mowil tylko, ze nie moja sprawa. Moze i nie moja, ale GMa na pewno. wiec o co pretensje? O ban za botowanie dla botera? Dostales bana za stwierdzonego bota, czyli to o cyzm wie kazdy kto np regularnie bywa na lizardach. A mandrake zabral Ci bo i tak na pewno zarobiles wiecej na bocie. I wielkie brawa dla GMa, bo w wiekszosic wypadkow sam ban to niewielka kara i strata w porownaniu z tym co sie dzieki botowi zarobilo.

Nie ukrywam, ze dla mnie tez osobista satysfakcja bo nie raz raporty pisalem na Xeveza. Powtorz-e o co problem? O bana za bota dla botera? Nie rozsmieszajcie mnie.

Pfff... tylko tak się składa, że na botowaniu żaden GM mnie NIGDY nie złapał. Bunyipa nigdy u siebie nie miałem, a ostatnia wizyta miała miejsce z miesiąc temu ;]

Jak mam udowodnić, że to nie fake?: |

Z resztą. Od kiedy bany za boty są na 1 TYDZIEŃ, a nie na 1 MIESIĄC?

Oli666
18-11-2008, 22:11

Nie no koleś powaliłeś mnie na łopatki tym co napisałeś gm okazał się zwykłym złodziejem nie miał prawa w tym przypadku niczego kraść.. Wiem, ze u ciebie na tym twoim "Non-pvp" kradnięcie etc. to rzecz codzienna ale gm nie powinien posuwać się do takich drastycznych sposobów. O ile to prawda pragnę zaznaczyć

Jaroo77
18-11-2008, 22:13
Zgodzę się z Tobą, tyle że tak czy inaczej,GM nadużył swojej siły. Na moim świecie też bywa piętnastu boterów/jeden resp i wiadome, życze im jak najgorzej i sam niejednokrotnie wysyłałem na nich raport, więc Twój bulwers dla mnie jest zrozumiały, tylko teraz nasuwa się pytanie ( o ile cały ten temat jest prawdą ) Jaki był sensowny powód zabrania mu tej rzeczy? Przecież to, że używa bota, nie jest zbyt sensownym. Jeżeli chodzi o tą sprawę, to gdyby okazało się że to prawda, to na Twoim miejscu bym coś z tym zrobił, tak czy inaczej jesteś trochę kasy w tył :P

Xr3
18-11-2008, 22:13
Więc są dwie opcje:

1. Straciłeś Mandrake przez własną nieuwagę i naiwność, a potem napisałeś tu posta, w którym próbujesz zrzucić winę na GMa (Mam nadzieję, że do tego stopnia się nie zniżyłeś).

2. To, że coraz częściej dają debilom GMa, wiadomo nie od dziś. Już wcześniej obiło mi się o uszy o podobnych przypadkach. Cipsoft Gamemasterów pod tym kątem nie sprawdza, tylko ślepo wierzy w ich uczciwość. Tym czasem oni, robią sobie zabawę i dopuszczają się abusingu za ich plecami.

Xevez
18-11-2008, 22:16
Więc są dwie opcje:

1. Straciłeś Mandrake przez własną nieuwagę i naiwność, a potem napisałeś tu posta, w którym próbujesz zrzucić winę na GMa (Mam nadzieję, że do tego stopnia się nie zniżyłeś).

2. To, że coraz częściej dają debilom GMa, wiadomo nie od dziś. Już wcześniej obiło mi się o uszy o podobnych przypadkach. Cipsoft Gamemasterów pod tym kątem nie sprawdza, tylko ślepo wierzy w ich uczciwość. Tym czasem oni, robią sobie zabawę i dopuszczają się abusingu za ich plecami.

Co do pierwszej opcji - nie jest idiotą, nikomu bym nie powierzył czegokolwiek, gdybym mu nie zaufał. Bunyip relognął na GM'a (GM Bed Warmer bodajże) i stamtąd pisał, że mam mu pokazać mandrake. Co do tego, że dają byle komu, to nie wiem... on ma już GM'a spory okres czasu... ;/

Miniutek
18-11-2008, 22:22
Ok ok- jesli to wszytsko nie fake, GM oczywiscie naduzyl wladzy, pisze to przy calej niecheci do xeveza. Uwazam tylko, ze zrobil dobrze jesli Mandrake po odebraniu Xevezowi powiedzmy wypieprzyl do kosza, co oczywiscie nalezy miedzy bajki wlozyc. Od dawna bowiem jestem zwolennikiem wiekszej karnosci boterow. Ban na tydzien czy nawet na miesiac czesto jest zadna kara za miesiace botowania. Miesiace, w czasie ktorych boter moze zarobic kilka kk. Zatem odebranie takiemu Mandrake jest jakas forma sprawiedliwosci.

Xevezq:
(sorry ze mi sie cytatu nie chcialo robic )

Ja tam sie na botach i banach za nie nie znam, nigdy nie musialem sie tym interesowac bo jak wsyzsyc wiemy ja gram uczciwie. Byc moze drugi ban za tosamo jest dluzszy od 1go? Ale jak mowilem ja tego nie wiem.

Sluchajcie sprawa ogolnie wyglada tak, ze jak nie pozyczasz od mafii nie masz dlugow i nie musisz drzec o zycie. A jak nie botujesz nie masz bana i nie musisz drzec ze ci ktos Mandrake zajuma:P

Xr3
18-11-2008, 22:27
on ma już GM'a spory okres czasu... ;/
Dobrze, ale to nie daje gwarancji uczciwości z jego strony. Nigdy nie wiesz, czy gamemaster czasami nie wykorzystuje swojej pozycji, dla własnych korzyści. O chamstwie tych pachołków dwukrotnie przekonałem się na własnej skórze, dlatego jestem skłonny uwierzyć w twoją historię.

Jednym z czynników, które mogą świadczyć o rzetelności Gamemastera jest to, czy został on nim podczas okresu ostatnich "łapanek", czy pełni już tą funkcję od przynajmniej kilku lat. Jednak mimo wszystko, argument ten traktuje się jako drobny szczegół.

Oli666
Ok ok- jesli to wszytsko nie fake, GM oczywiscie naduzyl wladzy, pisze to przy calej niecheci do xeveza. Uwazam tylko, ze zrobil dobrze jesli Mandrake po odebraniu Xevezowi powiedzmy wypieprzyl do kosza, co oczywiscie nalezy miedzy bajki wlozyc. Od dawna bowiem jestem zwolennikiem wiekszej karnosci boterow. Ban na tydzien czy nawet na miesiac czesto jest zadna kara za miesiace botowania. Miesiace, w czasie ktorych boter moze zarobic kilka kk. Zatem odebranie takiemu Mandrake jest jakas forma sprawiedliwosci.

Xevezq:
(sorry ze mi sie cytatu nie chcialo robic )

Ja tam sie na botach i banach za nie nie znam, nigdy nie musialem sie tym interesowac bo jak wsyzsyc wiemy ja gram uczciwie. Byc moze drugi ban za tosamo jest dluzszy od 1go? Ale jak mowilem ja tego nie wiem.

Sluchajcie sprawa ogolnie wyglada tak, ze jak nie pozyczasz od mafii nie masz dlugow i nie musisz drzec o zycie. A jak nie botujesz nie masz bana i nie musisz drzec ze ci ktos Mandrake zajuma:P
Z tego co się orientuje pierwszy ban za bota jest na miesiąć (przynajmniej był xd) a drugi to już deleted postaci. Może coś uległo zmianie? Ktow wie...

Xevez
Przed chwilą mi napisał (w odpowiedzi na to, że nie zgodziłem się z banem), że wysyłałem hack linki na trade. Nie no gratulacje po prostu...

Duch Guardi
18-11-2008, 22:31
Może używałeś trade helper'a ktoś dał reporta a on chciał Ciebie przetestować ?

down#
No to korupcje mamy nie tylko w PZPN ;/

Xevez
18-11-2008, 22:32
Może używałeś trade helper'a ktoś dał reporta a on chciał Ciebie przetestować ?

Nic nie używałem. Manualnie co pare minut pisałem Sell Mandrake, a jak on ze mną pisał to już w ogóle nic nie pisałem na trade...

@up
w sumie sam nie wiem jak to nazwać, kolega z venta mówi, że chodzą ploty, że on ma hacka...

caveki
18-11-2008, 22:41
Gdyby wbił nawet 300lv na bocie zarobił 20kk to i tak GM nie może mu zabrać nawet plate armora. Po prostu nie może, ponieważ tak jest w zasadach tej gry.
I poza tym jak go zbanował odrazu po tym jak to ukradł to skąd miał dowody, że boci? Nawet jeśli to potwierdza 10000 osób to on nie może bez udowodnienia tego. A raczej on sobie stojąc w ank nie bocił o0?

btw.
Sam dziś bana na acca z 43ek dostałem bo grałem u ziomka i napisał na trade "mother fucker" xd

Mydelniczek
18-11-2008, 23:08
Norma w dzisiejszych czasach.

Uoo
18-11-2008, 23:11
kolejny głupi temat, gdzie zaraz będzie 100 stron xd

Xr3
18-11-2008, 23:34
Niech będzie i sto tysięcy, jeśli ma to w jakiś sposób przyczynić się do pozbawienia kolejnego barana posady, która daje mu kilka przywilejów i niebieski outfit.

lusifer
18-11-2008, 23:35
kolejny głupi temat, gdzie zaraz będzie 100 stron xd

ta głupi, jakbyś miał podobną sytuację lub taką samą na pewno też byś zrobił to samo... X(X(X(

Lasooch
18-11-2008, 23:41
btw.
Sam dziś bana na acca z 43ek dostałem bo grałem u ziomka i napisał na trade "mother fucker" xd

Ja jakiś czas temu dostałem za 'SURPRISE BUTTSECKS!' na Game-Chacie ; )

Xevez
Dobra, dobry temat czy nie - nieważne. Co do sytuacji - na pacerze biega teraz sporo gm'ów i gadają o Bunyipie. Mam nadzieję, że niedługo odpowiedzą na mojego maila i mnie odbanują ;s

@down
tak tak, zwłaszcza, że na lizardy ostatnio zaglądałem jakieś 1,5 mieś temu... Weź już skończ z tym. Tak bociłem, GM mnie odwiedził może z 3 razy i NIGDY nie było to Bunyip. Napisał, że ban za botowanie, a potem mi napisał, że za hacklinki...

Miniutek
Wersja, ktora sie tutaj wylania jako najbardzije prawdopodobna, jest moim zdaniem taka: Nie jest tajemnica, ze Xevez jest boterem, zreszta sam sie do tego przyznaje. Prawdopodobnie ban dla nieog byl juz przesadzony, co postanowil wykorzystac GM celem wzbogacenia sie.

Oczywiscie o ile to wszystko nie fake...

Xevez
18-11-2008, 23:58
Name: Bunyip
Sex: male
Profession: Master Sorcerer
Level: 31
World: Pacera
Residence: Carlin
House: Straycat's Corner 5 (Liberty Bay) is paid until Dec 09 2008
Last login: Nov 18 2008, 22:47:35 CET
Comment: BUNYIP: Well-known Waterhole Bogeys of Oz Folklore.

The average BUNYIP tends to eat anyone within reach, so there are very few eye-witnesses to report what it actually looks like.
The BUNYIP also gulps down clothes, belongings, buckles, buttons and baggage, leaving no traces or even braces. But it can sometimes be heard, and its cry is harsh and horrible — all the warning you need that cheaters will be eaten.

Private messages are - OFF
Report rule violators with Ctrl + R
Account Status: Free Account

Banished: until Dec 18 2008, 23:35:51 CET because of hacking

@up
oczywiście... ja wszystko zmyśliłem ;]

lusifer
19-11-2008, 00:02
Fake z czym? jak z banem to Sobie zobacz tibia.com

Banished: until Nov 25 2008, 21:26:03 CET because of using unofficial software to play

Cery
19-11-2008, 00:14
GM Bunyip zbanowany ;D

Banished: until Dec 18 2008, 23:35:51 CET because of hacking

Jaroo77
19-11-2008, 00:21
Tak na chłopski rozum panowie :P Czemu zapisałeś rozmowę z jakimś trzydziestym poziomem, podającym się za GM-a a z konwersacji z samym GM-em nie masz ani słowa? :/

Cery
19-11-2008, 00:23
Bo to i tak char gm'a? Zobacz sobie na tibia.com.

Xevez
19-11-2008, 00:25
Tak na chłopski rozum panowie :P Czemu zapisałeś rozmowę z jakimś trzydziestym poziomem, podającym się za GM-a a z konwersacji z samym GM-em nie masz ani słowa? :/

Powiem tak, abyś zrozumiał. Każdy GM wywodzi się z jakiegoś servera. Z pacery jest dwóch bodajże (Erig i Bunyip). Każdy z GMów ma normalnego chara na świecie, z którego się wywodzi. Bunyip na pacerze jest tylko jeden i z nim rozmawiałem, a że był to haker, to miałem pecha. Jak przelogował na GM'a to tylko puścił minkę, że to on i znowu dał loga na Bunyipa, więc nie było sensu dawać screen'a, jak GM pisze "Hello ; )" i przelogowuje znowu na swojego chara.
Chcesz, to Ci mogę zrobić fejka z rozmową z GM'em, jeśli Cię to zadowoli...

Rester
19-11-2008, 01:23
Ten gm dostal bana :p

Groobcio
19-11-2008, 01:32
until Dec 18 2008, 23:35:51 CET because of hacking

Jednak to nie był fake.

Rozenix
19-11-2008, 07:37
Teraz, tych GMow jest na tyle duzo, ze na samej harmonii slyszalem o GMach "sympatyzujacych" Ruthless; tak wiec jezeli to prawda napisalbym complain do CS z wyjasnieniami - prawdopodobnie moga sprawdzic logi z rozmow.

Emilioo - a'propos tego co Napisałeś to masz rację a ja mam dowody. Miałem kiedyś nieprzyjemną sytuację na Harmonii na dragach - koleś bił mi dragi perfidnie, więc zacząłem się z nim kłócić. Kłótnia doprowadziła do tego że koleś nagle się przelogował i zobaczyłem kogo? GM Bot Smasher (czy jakoś tak). Zacząłem się kłócić z GMem i wiesz co ? Sprowokowałem go do tego że sam przyznał iż Herganon jest jego pupilkiem i że mogę mieć problemy z POI (po prostu wyłożę się na POI). Zaznaczam, że to była rozmowa między mną a GM-em. Zrobiłem SSa, save okna default no i zabrałem się za pisanie skargi do Cipów na GMa. Efekt był mizerny. Odpisali mi, że będą mu patrzeć na ręce i jeśli udowodnią mu wykroczenia to poleci ze stanowiska. I to tyle.

Dodam na marginesie, że Herganon mimo iż był lub jest dalej Senior Tutorem to na sucho uchodzi mu noobowanie - a dlaczego to już wiesz.

The_Animal
19-11-2008, 08:11
jak sam tytuł wskazuje "gratuluje tibii Gm-ów

A tak nawiasem nie jest to żaden fake na tibia.com możecie zobaczyć ze obaj maja bana :/

Zal mi takich Gm....

K.Jay
19-11-2008, 08:32
Ale Wy jesteście pRo jeśli mu wierzycie, teraz pewno zostanę zjechany przez pro graczy aka 50lvl, tak tak PISZ DO CIPSOFTU BO TO JEST ZUE!!

Coraz bardziej bawi mnie to forum.

Więcej, więcej fake ! Fake to samo zuo zapamiętajcie.

EDIT: CORAZ ŚMIESZNIEJ SIĘ ROBI!!ONEON!!111
Sivy, nie pajacuj. ;)
@topic
Nie 1 taki przypadek. Korupcja się szerzy.

K.Jay

Fan_Goratela
19-11-2008, 10:06
Nie czytałem wszystkich postów, ale autor był debilem, że dał nieznanemu gościowi mandrake i koniec tematu...

Damsoon
19-11-2008, 10:09
Nie czytałem wszystkich postów, ale autor był debilem, że dał nieznanemu gościowi mandrake i koniec tematu...

Ok,ale jak sprawdził na tibia.com że to Gamemaster ^^''

Draconis Dragontooth
19-11-2008, 10:20
Ok,ale jak sprawdził na tibia.com że to Gamemaster ^^''

Ja nawet 1gp Gm'owi bym nie dał. Tak czy siak, współczuję autorowi tematu :/

BaxCrow
19-11-2008, 12:18
Czytaliście kiedykolwiek regulamin Tibii? Jeżeli tak, to wiecie, że w Tibii wszystkie programy "wspomagacze" są zabronione, a ten pan go używał, aby zdobyć ten item. Druga sprawa, ten GM miał pełne prawo odebrać ten item, ponieważ, według tego co napisał udowodnił CIP-Softowi, że ów gracz botował, więc zdobył item w nie legalny sposób.
Jeszcze raz powtórze. MIAŁ PEŁNE PRAWO ODEBRAĆ CI TEN ITEM.

Pozdro. BaxCrow

Legiionista
19-11-2008, 12:23
O KUR** !

Pisz do CIPSOFTU ODRAZU

@down

Nie wiem czy był boterem ale ukraść item od gracza to chyba przesada jeżeli robi to GM.

Zapewne w regulaminie jest, że GM ani nikt z Cipsoftu nie może brać itemków plejera.
Jak prowadzić zdrowy styl życia? PORADNIK Jakie są zasady zdrowego trybu życia? Przedstawiamy 4 elementy skłądające się na zdrowy styl życia. Nad tym jak prowadzić zdrowy styl życia zastanawiamy się z kilku powodów. Po pierwsze tematyka ekologii, zdrowego odżywiania, aktywnego trybu życia przyszła do nas wraz z rozwojem popkultury. Ludzie w filmach biegają rano w parku, spotykają się ze znajomymi na zajęciach fitness, w restauracjach jedzą potrawy pełne warzyw, w domach segregują odpady. Sama ekologia jest też obiektem zainteresowania rządów oraz organizacji międzynarodowych. Nic więc dziwnego, że będąc otoczonymi bodźcami dotyczącymi zdrowego trybu życia zastanawiamy się czy takim mianem można określić nasze własne życie. Zdrowy tryb życia – dlaczego warto? W zdrowym stylu życia nie chodzi o ideę czy modę lansowaną przez popkulturę, lecz o praktyczne korzyści. Po pierwsze prowadząc zdrowy tryb życia zwiększamy szansę na uniknięcie wielu chorób i, co tu dużo mówić, przedwczesne zejście z tego świata. Gdy jesteśmy młodzi nie zwracamy na to uwagi, jednak może warto zadać sobie pytanie, czy nie byłoby pięknie zobaczyć jak na świat przychodzą nasze wnuki? W obecnych realiach, gdy młodzi ludzie mają dzieci po 30 roku życia, potencjalny „dziadek” musiałby dożyć co najmniej 60-tki, a podczas 18 urodzin wnuka miałby już 78 lat. Tak samo, jeśli jesteśmy w związku, warto zadać sobie pytanie, czy nie warto zmaksymalizować lat, które przeżyjemy wspólnie? Wiadomo, początki są trudne, trzeba się dorobić, potem należy wychować dzieci i pewnie pomóc im na starcie. Czas „dla siebie” przyjdzie więc pewnie dopiero koło 60-tki. Aby wtedy móc jeszcze cieszyć się życiem powinniśmy dbać o siebie, a więc także prowadzić zdrowy tryb życia. Zdrowy tryb życia – sport i ruch Czy uprawianie sportu jest konieczne, aby tryb życia nazwać zdrowym? Nie. Czasem jest wręcz przeciwnie. Jeśli wyczynowo uprawiamy sport, intensywnie trenujemy jesteśmy narażenie na kontuzje oraz zużycie np. stawów. Za młodu nie będzie nam to doskwierać, ale na starość przypomnimy sobie o wielu urazach ze sportowej kariery. Nie oznacza to jednak, że zdrowy tryb życia to siedzenie na kanapie. Do prowadzenia zdrowego stylu życia potrzebny jest bowiem ruch i to w każdej postaci. Oczywiście, więcej kalorii spalimy biegając, a mniej jeżdżąc na rowerze czy spacerując, ale każdy rozsądny wysiłek fizyczny jest dla nas korzystny. Ruch to spalone kalorie, mniejsza waga i ciało przyzwyczajone do regularnego wysiłku. Najlepszym rozwiązaniem jest wkomponowanie aktywności fizycznej w codzienne czynności, bo jak wiadomo, jesteśmy zagonieni i brakuje nam czasu na wszystko i nie chcemy poświęcać go specjalnie na treningi. Co możemy zrobić? Jeśli chodzimy na spacer z psem to wydłużmy go, lub chociaż chodźmy podczas niego szybciej, tak żeby nieco się zmęczyć. Psu nie zaszkodzi, a my spalimy kilka dodatkowych kalorii. Jeśli coś znajduje się w zasięgu 2 km drogi od nas spróbujmy docierać tam pieszo, co zajmie na około 25 minut. Często ten sam dystans ze względu na układ dróg, korki i światła autem pokonamy tylko o połowę szybciej. Wybierając jednak auto pozbawiamy się kolejnej okazji do ruchu. W weekendy natomiast zamiast spędzania rodzinnie czasu przed telewizorem idźmy na wspólny spacer lub pojedźmy gdzieś razem na rowerze. Takie wypady integrują i pozwalają odpocząć od męczących ekranów. Jeśli już koniecznie musimy zostać w domu to zamiast typowej gry telewizyjnej wypróbujmy te z kontrolerami ruchu, aby chociaż w ten sposób złapać odrobinę aktywności. Tak samo na urlopie – nie leżmy tylko na plaży. Chodźmy na spacery, wypożyczmy rowery, nie jedźmy do sklepu autem tylko pójdźmy pieszo. Jak zawsze najlepiej przekonywać na przykładzie. Jeśli mieszkacie 2 km od swojej pracy to idąc do niej codziennie i wracając spalicie około 300 kalorii. Jeśli do tego dołożycie wieczorne wyjście z psem, podczas którego pokonacie podobny dystans, to spalonych kalorii uzbiera się już tyle, co podczas półgodzinnego biegu w tempie konwersacyjnym (czyli w takim, podczas którego możemy w miarę swobodnie prowadzić rozmowę). Jeśli uda nam się natomiast wygospodarować w tygodniu 2 godziny, to świetnie. Możemy np. 4 razy w tygodniu biegać w tempie konwersacyjnym przez 30 minut. Zdrowy styl życia – odżywianie Zdrowy tryb życia to oczywiście także odpowiednie odżywianie. Nie oznacza to jednak, że raz na jakiś czas nie możemy sobie pozwolić na pizzę, kebab czy tłuste mięso z grilla. Chodzi o to, by fast foody, potrawy przygotowywane na tłuszczu i wysoko przetworzone nie stanowiły podstawy naszej diety. Jeżeli prowadzimy klasyczny tryb życia, tj. wychodzimy do pracy rano na około 8-9 godzin, to dzień powinniśmy zaczynać porządnym śniadaniem. Wiadomo, rano czasu mało i wstawać się nie chce, ale śniadanie naprawdę jest bardzo ważne. Po prostu jeśli mamy w perspektywie pracę przez kilka godzin, to potrzebujemy sporo energii, a dodatkowo jest też największa szansa, że spalimy to co zdjeślimy. Ważne jest także to co jemy w pracy. Pisaliśmy o tym obszernie w poście Po powrocie do domu zjedzmy obiad, którego częścią nie zawsze musi być mięso. Od czasu do czasu spokojnie można się bez niego obyć. Warto także zastępować część „zapychaczy” tj. kartofli, makaronu, ryżu, kaszy większą porcją sałaty czy warzyw. Najedzeni będziemy tak samo, ale nasz posiłek będzie bogatszy w składniki odżywcze i nieco lżejszy. Na kolację powinniśmy jeść raczej rzeczy lekkie – nie potrzebujemy dostarczać organizmowi zbyt wiele energii do spania. Dobrym pomysłem będzie na przykład zjedzenie owoca – jabłka, pomarańczy, brzoskwini czy banana. Osoby, które mają znaczącą nadwagę powinny się jej pozbyć. Będzie to wymagało sporo wysiłku, ale jest to możliwe. Każdy ma chociaż jednego znajomego, który zrzucił kilka lub kilkanaście kilogramów. Najlepszym połączeniem będzie oczywiście wysiłek fizyczny. Przed rozpoczęciem każdej diety warto się skonsultować z lekarzem – źle dobrana do możliwości i potrzeb naszego organizmu kuracja odchudzająca może bowiem wywołać więcej szkód niż pożytku. Zdrowy styl życia – lekarze i higiena Przy okazji diet dotknęliśmy bardzo ważnego elementu zdrowego życia – wizyt u lekarza. Większość z nas idzie do niego dopiero kiedy problem jest poważny. Tymczasem, jeśli będziemy lekarza odwiedzać regularnie, powiedzmy raz na pół roku i raz na rok czy dwa lata będziemy robić sobie odpowiednie badania, maksymalizujemy szansę uniknięcia poważnych chorób. Wcześniej zdiagnozowane mogą być skutecznie leczone lub ich rozwój może być wyraźnie zahamowany. Czasem może chodzić o kilka lat życia! Nasze ciało nie jest tutaj wyjątkiem. Tak samo jeśli regularnie sprawdzamy samochód, to od czasu do czasu usuwamy drobne usterki. Jeśli natomiast zaniedbujemy diagnostykę i jedziemy do warsztatu dopiero na lawecie, koszt naprawy będzie przeważnie bardzo duży. Auto możemy jednak kupić drugie, ciała i zdrowia już nie. Przy okazji kwestii zdrowotnych warto także wspomnieć o higienie. Nie powinniśmy zapominać o codziennym prysznicu, myciu zębów czy częstym myciu rąk! Zdrowy styl życia – sen i odpoczynek Zdrowe odżywianie, ruch, dbanie o zdrowie i higienę to już trzy elementy układanki zdrowego trybu życia. Czwartym jest odpowiedni relaks i wypoczynek. Pamiętajmy, że praca to nie wszystko i człowiek musi mieć czas dla siebie, rodziny i przyjaciół. 7 godzin snu to właściwa dawka dla pracującego człowieka. Nie warto jej zmniejszać na rzecz pracy, imprezowania czy siedzenia przed telewizorem. Tak samo jak o swój sen dbać powinniśmy także o odpoczynek od codzienności. Tutaj wracamy do ruchu – warto połączyć przyjemne z pożytecznym i dla odpoczynku wybrać się na spacer, rower lub pobiegać.
Pozdrawiam
Cery.

Gm nie może podnosić rzeczy z ziemi , rzucać czarów itd~~
Jedyne co moze to wpisywac specjalne komendy do poruszania sie , banowania itd

CZYLI? FAKE a tak ogolnie tylko idiota pokzuje itemy na ziemi nieznajomym :)

Aryyt
19-11-2008, 12:29
Ale przecież ten item ukradł GM ale na swoim normalnym charze -.- Czyli mógł podnieść tą Mandrake -____-

Qlos
19-11-2008, 12:36
@up:
Nie mial prawa tego zrobic mimo iz byl to jego char.

Po pierwsze uzyl w tym celu swojego gma aby wywrzec na niego wplyw i zrobyc jego zachowanie a nastepnie z normalnego chara ukradl item.

Moze byc trudno stwiedzic czy bylo to legalne ale jedno na pewno nie bylo legalne.

Uzyl swojego gma czyli swojej pozycji aby zykac korzysc a nie ma do tego zadnego prawa.

Damsoon
19-11-2008, 13:00
@BaxCrow

Ok,botował nie botował... jego sprawa ^.-'' Ale jak Gm może tak ni z gruchy ni z pietruchy zabrać item graczowi...??? :confused: A po drugie jeśli udowodnił że ów gracz używał bota,to czemu dał bana na 7 dni a nie na 30 jak zwykle jest za używanie bota?

Rav1337
19-11-2008, 13:26
Czytaliście kiedykolwiek regulamin Tibii? Jeżeli tak, to wiecie, że w Tibii wszystkie programy "wspomagacze" są zabronione, a ten pan go używał, aby zdobyć ten item. Druga sprawa, ten GM miał pełne prawo odebrać ten item, ponieważ, według tego co napisał udowodnił CIP-Softowi, że ów gracz botował, więc zdobył item w nie legalny sposób.

Pozdro. BaxCrow

Jak widze to forum nadal najbardziej opoznione w przeciwienstwie do innych, ty czlowieku w ogole wiesz co sie dzieje? Sprawa jasna wiadomo co sie stało a wy nadal swoje gratuluje...

@X_down kto jeszcze napisze ze to fake?

Noradin
19-11-2008, 13:27
mam pytanko dlaczego gm miałby kraść skoro może sam zrobić? czytałem za gm może robić między innymi itemy wiec po co miałby kraść:o?

Rav1337
19-11-2008, 13:28
moze ten haker nie wiedzial jak sie robi itemy? ; o

Qlos
19-11-2008, 13:36
Gm nie moze robic itemow (moze je robic na otsach).

Na realu gm nie moze robic itemow.

Slythia
19-11-2008, 13:37
mam pytanko dlaczego gm miałby kraść skoro może sam zrobić? czytałem za gm może robić między innymi itemy wiec po co miałby kraść:o?
GM nie może tworzyć przedmiotów. Umiejętność tą posiadają CMi (wg starego podziału, nie pamiętam, jak teraz to wygląda).

Croop
19-11-2008, 13:38

Po pierwsze nie nieznanemu gościowi tylko "gamemasterowi" (o ile można o nim tak mówić), a po drugie to co ty byś zrobił jak by Cie gm straszył??
Tak czy tak by bana dostał, ale on tego nie wiedział i mu zaufał...
Po trzecie to CipSoft nas ignoruje na mojego posta na forum.tibia.com odpowiedzieli mi usunięciem go. Napisałem nawet reporta gm mi odpisał i powiedział że to jest problem Xeveza a nie ich.. i taka właśnie jest postawa "super gamemastera"

BB :confused:

Rav1337
19-11-2008, 13:39
GM nie może tworzyć przedmiotów. Umiejętność tą posiadają CMi (wg starego podziału, nie pamiętam, jak teraz to wygląda).

Pewnie wiesz o tym jak to rookstayerom robią piłeczki na rooku co nie, i to nie tylko CM-owie o.0

Maxxer
19-11-2008, 13:58
Dalej nie wiem po co jest ten temat? Żebys mógł sie pozalic?Jeżeli ci odpisze CipSoft to mozemy dalej dyskutowac.

Rav1337
19-11-2008, 14:05
Dalej nie wiem po co jest ten temat? Żebys mógł sie pozalic?Jeżeli ci odpisze CipSoft to mozemy dalej dyskutowac.

ty oczywiscie wiesz co sie dzieje, nie?

bedzie cofka servera(mam nadzieje ze tylko jednego) bo trochu przyexpilem wczoraj >.>

Krytyk22
19-11-2008, 14:22
@up
skąd wiesz że będzie cofka? skoro na tibia.com pojawiła się dopiero informacja ze trwa postepowanie w tej sprawie.

Krzemyk
19-11-2008, 14:22
http://www.tibia.com/community/?subtopic=characters&name=GM%20Bunyip

Tada...
Superowo się w tej tibii robi xd

Ojj przeskoczyłem 2 stronę i myślałem że nie było : <
Wybaczcie = /

Maxxer
19-11-2008, 14:33
ty oczywiscie wiesz co sie dzieje, nie?

Słuchaj ja wiem o co mu chodzi i mam nadzieje że uda mu się odzyskac mandrake.Dyskusja byla także czy boci czy nie on sie do tego przyznał
i Gm miał pełne prawo go za to zbanować.To tyle jeśli chodzi o mnie.

kaszelek
19-11-2008, 14:33
Nov 19 2008 - Yesterday, a gamemaster account was hacked. This incidence is currently under investigation.

Teraz niech autor nam powie czy item odzyska?:D

Rav1337
19-11-2008, 14:51
@up
skąd wiesz że będzie cofka? skoro na tibia.com pojawiła się dopiero informacja ze trwa postepowanie w tej sprawie.

skoro owy gm nie tylko okradl ofiare ktora zalozyla ten temat, rowniez namawial ludzi do wpuszczenia ich do tibijskich domkow po czym okradal je to raczej wiesz- trudno bylo by to sprawiedliwie jakos w inny sposob doprowadzic do normy

Krytyk22
19-11-2008, 14:54
@up
ja też uważam ze będzie poprostu pytałem skąd wiesz, myślałem że może jakieś info z Pacery miałeś :P

lusifer
19-11-2008, 14:58
Przeczytajcie temat od początku, jak ktoś nie rozumie to kilka razy, jak w coś wątpicie to sprawdźcie sami np. kto bana dostała kto nie

chodzi mi np. o taki post :

czytałeś pewnie 2 stronę tylko i piszesz głupoty, żal

Fan_Goratela
19-11-2008, 15:11
Po pierwsze nie nieznanemu gościowi tylko "gamemasterowi"

Znasz gościa? Nie? To nie dajesz itemków, proste... Ja pier#ole jakie wy problemy robicie...

@up
Czytałem pierwszą stronę, ale dla mnie rybka czy to gm czy noob spad dp (żadne z nich się nie wyklucza xd) i tak bym nawet gp mu nie rzucił.

@down
Nom, przeczytałem drugą i trzecią stronę... Odczucia - śmiać się czy płakać?

Rav1337
19-11-2008, 15:13
Znasz gościa? Nie? To nie dajesz itemków, proste... Ja pier#ole jakie wy problemy robicie...

a teraz przeczytaj jeszcze raz tekst zawarty w tym temacie. aha tylko nie przestawaj na pierwszych 3 postach

Styervo
19-11-2008, 15:17
Nov 19 2008 - Yesterday, a gamemaster account was hacked. This incidence is currently under investigation.

Teraz niech autor nam powie czy item odzyska?:D

Heheh, zastanawiam się jak do tego doszło :p A poza tym ciekawi mnie czy Gamemasterzy posiadają własną wersję programu.

Xevez
19-11-2008, 15:18

Pozdro. BaxCrow

To Ci nieźle wyszło. Na oficjalnych forach nie przyznawałem się do bota. Bocę od 8 miesięcy - GM'a miałem tylko pare razy. Po drugie, jak niby przy pomocy bota mam mandrake? Zamieniłem się za armor :|
GM nie miał ŻADNEGO prawa, aby mi to zabrać i potem zbanować BEZ DOWODÓW.
No ale w sumie - i tak miał hacka jednak

Co do sytuacji - nawet mnie nie odbanowali jeszcze... >.>

Krytyk22
19-11-2008, 15:29
Xadam
Gamemaster

Inhabitant of Lunara
Profession: Elite Knight
Level: 140

Server reset is not needed as long as all lost items of people can be found, people unbanished and compensated. So far it looks like there will be no reset.

//Xadam

:p

Askaral
19-11-2008, 15:32

@up
Czytałem pierwszą stronę, ale dla mnie rybka czy to gm czy noob spad dp (żadne z nich się nie wyklucza xd) i tak bym nawet gp mu nie rzucił.

@down
Nom, przeczytałem drugą i trzecią stronę... Odczucia - śmiać się czy płakać?

Jako jeden z niewielu dobrze prawi... Co z tego ze koles nosi niebieska pelerynke? Jakby gm do mnie wyskoczyl z textem: pokaz itens albo baniszed!!11 to bym go wysmial, nawet jakbym mial dostac bana. Autor tematu chcial sie podlizac gieemowi no i nie wyszlo :<!

Rav1337
19-11-2008, 15:36
Xadam
Gamemaster

Inhabitant of Lunara
Profession: Elite Knight
Level: 140

Server reset is not needed as long as all lost items of people can be found, people unbanished and compensated. So far it looks like there will be no reset.

//Xadam

:p

ciekawe w jakiej postaci- pacc plz?

kassii
19-11-2008, 15:57
nooo...
http://i273.photobucket.com/albums/jj224/Vobnix/beztytuu-5.jpg

Ufocznik
19-11-2008, 16:11

mialem zamiar dokladnie to samo napisac (poza ta wzmianka o nie czytaniu wszystkich postow, bo przeczytalem caly temat)

Dindsuk
19-11-2008, 16:15
@do all co mowia ze nawet 1gp by nie dali...

gowno prawda! zaloze sie, ze jakbyscie byli w takiej samej sytuacji, sralibyscie po gaciach i oddali item w zebach... =.=

@topic
pech... ;<

Xevez
19-11-2008, 16:19
Dobra, mniejsza o to. Rozumiem, że szkapa by chronił swoje itemy, bo później by musiał wydać kolejną kasę na allegro, a mu szkoda ;]

Zrobiłem, jak zrobiłem. Nie miałem bladego pojęcia, że on mógł coś kręcić;s

KarolDari
19-11-2008, 16:28
Spox Gm jest juz ukarany (dziwne ale tak jest). I nastepnym razem pytaj sie na helpie czy gm moze dac ci bana jesli nie pokarzesz mu itemu (wiem ze ufales gmowi - sam powinien najlepiej znac prawo)

Maxxer
19-11-2008, 16:39
Wnioskując chyba wiem jak było.
Gm powiedział Xewezowi aby pokazał mandrake albo dostanie bana za wczesniejsze bocenie Xewez się zgodził bo nie chciał dostać bana na 30 dni a dalej to już wiemy jak było Prawda?

Jimi666
19-11-2008, 16:40
Sprawa dziwna. Po co piszecie posty w stylu " A ja bym mu nie dał" "Ale idiota"
Nie ważne co wy byście zrobili.Xevez napisał,że GM go okradł. Nie musicie sobie dodawać smutnych sytuacji w których wy wystepujecie.Kogo to obchodzi,że wy byście mu nie zaufali? Xevez zaufał mu gdyż to GM ostatnią osobą która mogła by kogoś okraść jest włąśnie Gm.Jak widać jest to dziwna sytuacja a poszkodowany zapewne odzyska swoją roślinkę.Serwer prawdopodobnie zostanie zresetowany do dnia przed tą sytuacją.

Krytyk22
19-11-2008, 16:45
Gm powiedział Xewezowi aby pokazał mandrake albo dostanie bana za wczesniejsze bocenie Xewez się zgodził bo nie chciał dostać bana na 30 dni a dalej to już wiemy jak było Prawda?

Ale dojebałeś, jebnij sie w łeb. Chyba juz każdy wie ze GM mial hacka, ale widze ze znajduja sie takie cepy jak ty ktorzy wymyślają nie stowrzone rzeczy.

Xevez
19-11-2008, 16:45

Ne, groził mi banem za nie wykonywanie poleceń Gamemastera (bo mi kazał dać mandrake).

Wolf
19-11-2008, 16:46
1. Nauczcie się wreszcie pisać po polsku bez błędów.
2. W prawach Tibi jest napisane, że musisz zawsze współpracować z GM, lecz akurat tutaj doszło do przekroczenia uprawnień.
3. GM miał hacka.
4. Nie było żadnej sytuacji, w której GM chciał item w zamian za złagodzenie kary.

Cery
19-11-2008, 17:02
Żal mi was ludzie...

CZYTAJCIE TEMATY OD POCZĄTKU !!!!

I NA CH** piszecie 10x to samo co poprzednicy? Czyli info o banie? żal ;*

Paccliker
19-11-2008, 17:37
Chce być fajny:

A WIECIE, ŻE GM MIAŁ HACKA PISZE NA TIBIA.COM

:)

K.Jay
19-11-2008, 17:40
Yesterday, a gamemaster account was hacked. This incident is currently under investigation.
I wszystko jasne.

K.Jay

Daram
19-11-2008, 17:44
też chce gratis premium ;D

Niezbawiony
19-11-2008, 17:53
/m demon?
Widac ze ów gm to noob ;p

Emcess
19-11-2008, 18:06
ta, gm hackniety, sprawa w toku a autor tematu i tak nie dostanie korzonka i nie wiadomo czy go odbanuja. taka sprawiedliwosc : )

Rav1337
19-11-2008, 18:15
/m demon?
Widac ze ów gm to noob ;p
raczej ow haker~ xd

ciekawi mnie w jaki sposob dal sie zlapac

Jimi666
19-11-2008, 18:18
raczej ow haker~ xd

ciekawi mnie w jaki sposob dal sie zlapac

Pewnie na darmowe porno. :D

lopezik
19-11-2008, 18:27
0ooo
Kolego w pierwszej chwili chciałem cię wyśmiać,że wymyślasz takie pierdoły,bo oddałeś mandrake za free i usprawiedliwienia szukałeś.
Teraz apeluje,żeby nie zamykać tego tematu i tak na poważnie,żeby przez twoje ss i rozmowe gmowie oddali ci Mandrake/pacca i honor przez to,że zostałeś zbanowany przez jakiegoś debila.
Szczerze ci współczuje,bo to chyba 1 taka zje%@!a sytuacja w grze!
Teraz to nie mass kicki/off serwa czy hakerów należy się bać ale GMóW!

Krytyk22
19-11-2008, 18:35
Z tego co widze na tibia com to Xevezq został już odbanowany.
Daj znać Xevezq czy odzyskałeś mandrake.

zero_skillu_szczylu
19-11-2008, 18:56
@up

to samo chciałem napisać ;d

napisz jak odzyskasz mandrake ;f

Maxxer
19-11-2008, 19:46
Ne, groził mi banem za nie wykonywanie poleceń Gamemastera (bo mi kazał dać mandrake).

Jeżeli tak było to zwracam honor a tak na marginesie mógłbys jeszcze raz powiedziec dlaczego dales te mandrake na ziemie?

Jackass :D
19-11-2008, 19:49
fajna akcja z tym gm'em, ale trudno w to uwierzyć : |

babcia666
19-11-2008, 20:01
Haha czytam ten temat, czytam, czytam, i głupota niektórych użytkowników tego forum mnie poraża xD
@topic
Ja bym nawet nie rzucił gp'ka, w międzyczasie nakręciłbym filmik/robił screeny, po czym wrzuciłbym na forum .com.
I tyle;)

Xevez
19-11-2008, 20:18
Szkoda, że gdybym dał jakiegokolwiek linka, to ban. A co do screenów - dla Cipsoftu screen nie jest dowodem.
http://img84.imageshack.us/img84/2018/dwochgmowry9.png

Wolf
19-11-2008, 20:25
Haha czytam ten temat, czytam, czytam, i głupota niektórych użytkowników tego forum mnie poraża xD
@topic
Ja bym nawet nie rzucił gp'ka, w międzyczasie nakręciłbym filmik/robił screeny, po czym wrzuciłbym na forum .com.
I tyle;)

Teraz Ty zabłysnąłeś głupotą. Widać, że masz 0 pojęcia o tej grze. ^^

babcia666
19-11-2008, 20:35
To co, miałbym od po prostu rzucić tego mandrake? oO
Dzięki, jednak wole bana, nie będę dokarmiał jakiegoś kretyna, kimkolwiek by nie był.

Mydelniczek
19-11-2008, 21:16
Szkoda, że gdybym dał jakiegokolwiek linka, to ban. A co do screenów - dla Cipsoftu screen nie jest dowodem.

Odzyskałeś mandrejka?

@Down
To pisz do customer supportu, może ruszą dupe i Ci go oddadzą.

Xevez
19-11-2008, 21:17
Odzyskałeś mandrejka?

Nie ://////

Safiro
19-11-2008, 21:29
A masz szanse odzyskać go czy nie?

Xevez
19-11-2008, 22:14
A masz szanse odzyskać go czy nie?

Podobno mam, GM'i poradzili mi napisać do supportu, to tam się tym zajmą;p

Hyhhy
19-11-2008, 22:39

Za to Ci się ban w 100% należał.

Rav1337
21-11-2008, 18:16
i jak odnosnie tych straconych itemow, niby xadam na forum pisal ze wszystkie itemy zostana zwrocono niby wiadomo co i jak tylko nalezy napisac maila do supportu

Xevez
21-11-2008, 19:57
i jak odnosnie tych straconych itemow, niby xadam na forum pisal ze wszystkie itemy zostana zwrocono niby wiadomo co i jak tylko nalezy napisac maila do supportu

Dostałem wczoraj odpowiedź, że postarają się, aby zwrócić mandrake w ciągu... 2 tygodni:s

Mydelniczek
21-11-2008, 21:08
lul ;s ........10............

Rav1337
21-11-2008, 21:37
Dostałem wczoraj odpowiedź, że postarają się, aby zwrócić mandrake w ciągu... 2 tygodni:s

a co z paccem? jakas rekompensata?

Xevez
21-11-2008, 21:42
a co z paccem? jakas rekompensata?

Tak, 1 dzień <hsuahasuahuas>

Mitina
21-11-2008, 22:31
Jak dla mnie to glupota, tego co wylozyl mandrake... gdyby przyszedl gm'em to moglbys mu pokazac ale normal charem to ni huja ;d

Mihojedi
22-11-2008, 21:27
@up
Ten gm powiedzial ze moze sie zalogować na drugiego chara. Czytaj dokładnie temat

@topic dobrze, że wszystko skończyło się dobrze:D

Dark Saian
22-11-2008, 23:18
Haha, nie no nie mogę jak przeczytałem ten temat :D

Kolejny powód aby dalej nie wracać do tej gry bo to jakaś paranoja :)

Jakbyś w innej grze dostał nie zasłużonego bana to mógłbyś żądać rekompensatę Pacca (minimum to ilość dni które przepadły) albo zwrot kasy... taka jest prawda.. a tutaj?

Na item który pewnie każdy CS może przywołać w 5 sec, trzeba czekać 2tyg+? Co oni pocztą lotniczą z Peru wysyłają to czy jak?

Kozzak
23-11-2008, 20:59
hmm... Powiem jedno tak zachwalają Tibie że ją ulepszają od ataków hackerów a tu pyk i ktoś ma Gm'a :D a propos gm'owie nic nie robią z botterami normalnie na Novej na rooku widziałem z 20x po 16 lvl na ratach którzy latają na bocie i tak wbijają 30,40,50,60... lvl ... A jak raporta napiszesz to cisza... Wielkie NIC! ... Tak było,Tak jest,Tak będzie... :cup: zastanawiam się po co w tibii Gm'owie jak nic nie robią i ich ciągle nie ma -.- Taka bajeczka o Gm na białych rumakach ale jak są potrzebni ich nie ma ...