zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Serwer GM banuje GM'a złodzieja

Prostynick
19-11-2008, 14:14
Temat został usunięty chyba przez ukrywanie rozszerzenia dlatego dodaję ponownie.

Banished: until Dec 18 2008, 23:35:51 CET because of hacking

http://turboshare.eu/files/1249839/gm_banned.cam.html

lub

http://data.fuskbugg.se/skalman01/gm%20banned.cam

Tuhamiid
19-11-2008, 14:48
Tak jak pisalem w poprzednim temacie, powinni zrobic cofke bo z tego co wiem sporo ludzi stracilo itemy.

jerrry
19-11-2008, 15:22
Ciekawe. Czy jest możliwe, że Acc zostało hackniete? czytam poki co temat więc moge się mylic ;)

@up
T'99
\G/

Slythia
19-11-2008, 15:24
Ciekawe. Czy jest możliwe, że Acc zostało hackniete? czytam poki co temat więc moge się mylic ;)

@up
T'99
\G/
Możliwe (jednak).

Cytat z tibia.com:
Yesterday, a gamemaster account was hacked. This incident is currently under investigation.

Virlan
19-11-2008, 16:11
To jest jakiś ostry żal. IMHO to nie jest hack (sądzę, że kolesiowi, który potrafi hacknąć konto GM'a, nie zależy na tym, bo ma dużo bardziej opłacalne możliwości). Według mnie, mamy do czynienia ze sprzedażą konta GMa, ale pewien być nie mogę. Swoją drogą, czy GM potrzebuje invite'a do domku? Jeśli tak, jakie debile mu je dały? Przecież logiczne było, że to co robi GM jest nielegalne, i nawet jeśli dostaliby bana, cipsoft by ich odbanował.

Kondziooo
19-11-2008, 16:43
moim zdaniem to ze zostal hakniety to prawda.. bo gdyby sprzedal konto to nowy owner chyba nie chcial by zeby sie to wydalo bo cieszyl by sie postacia max 1 dzien..

Kurczakos
19-11-2008, 16:55
i nawet jeśli dostaliby bana, cipsoft by ich odbanował.
Tak, odbanowałby ich tak jak robił wiele innych rzeczy które miał zrobić...

pvvner
19-11-2008, 17:36
Swoją drogą, czy GM potrzebuje invite'a do domku?

Nie potrzebuje, bo sam miałem taką sytuację, że po raporcie przez ctrl+r gm pojawił się obok mnie, a byłem wtedy w swoim gh ;]

Prostynick
19-11-2008, 18:08
To jest jakiś ostry żal. IMHO to nie jest hack (sądzę, że kolesiowi, który potrafi hacknąć konto GM'a, nie zależy na tym, bo ma dużo bardziej opłacalne możliwości). Według mnie, mamy do czynienia ze sprzedażą konta GMa, ale pewien być nie mogę. Swoją drogą, czy GM potrzebuje invite'a do domku? Jeśli tak, jakie debile mu je dały? Przecież logiczne było, że to co robi GM jest nielegalne, i nawet jeśli dostaliby bana, cipsoft by ich odbanował.

To było jego konto normalne na które potrzebuje invite, natomiast na konta z nazwą początkową "GM ..." niepotrzebny jest invite.

To GM Bunyip, a kradł postacją na tym samym koncie ale Bunyip (bez gm).

GM też może mieć zwykłe postacie :p A odnośnie reseta to uważam, że nie powinni robić dlatego bo to ludzie nie powinni wpuszczać do domków, a jeśliby dostali bana to wtedy powinni pisać odwołanie.

jerrry
19-11-2008, 19:06
@up
Myślisz o tym z tego względu że Cie to nie spotkało. Kiedy spotykasz gm'a który mówi Ci że masz oddać mu cos albo dostaniesz bana, wtedy raczej nie myslisz dlaczego moze to chcieć. GM jest tak jakby "instytucją" w tibii, która może praktycznie wszystko

No...jak dla mnie konto bunyip zostało hacknięte, a postacie gm są dodane do tego acc. dlatego "Haker" miał dostęp do tej postaci

Zamne
19-11-2008, 21:13
:O niezle, gieema hacknac

Gonzo
19-11-2008, 22:42
@up
Myślisz o tym z tego względu że Cie to nie spotkało. Kiedy spotykasz gm'a który mówi Ci że masz oddać mu cos albo dostaniesz bana, wtedy raczej nie myslisz dlaczego moze to chcieć. GM jest tak jakby "instytucją" w tibii, która może praktycznie wszystko

No...jak dla mnie konto bunyip zostało hacknięte, a postacie gm są dodane do tego acc. dlatego "Haker" miał dostęp do tej postaci

GM może tylko banować i teleportować (graczy do siebie także).

Esnox
19-11-2008, 23:05
Dobra ale pomyslcie troszke...

GM prosząc o inva byl na swoim zwykłym graczu, nie na GM, więc co za tym idzie invita do domku potrzebował. A nie wbijał się GMem do domków, ponieważ na tejże postaci nie może podnosic (i przesuwać?) itemów, ma 0 cap.

PS wiem to ze źródeł, których nie podam.

!~Gangsta~!
19-11-2008, 23:11
Moze przesuwac

Prostynick
19-11-2008, 23:38
Dobra ale pomyslcie troszke...

GM prosząc o inva byl na swoim zwykłym graczu, nie na GM, więc co za tym idzie invita do domku potrzebował. A nie wbijał się GMem do domków, ponieważ na tejże postaci nie może podnosic (i przesuwać?) itemów, ma 0 cap.

Każdy to wie więc nie musisz udawać, że masz gma w rodzinie... Albo ten gm referer.pdf który krąży w necie i jest nieaktualny. A przesuwać można tak jak ktoś powiedział, tylko ma 0 cap tak jak powiedziałeś więc nie może podnosić. Wiem, że nic nie pisał o rodzinie ale do tego dążył ;p

G17
20-11-2008, 14:58
Z tego co mi wiadomo to :
GM nie może podnosic, przenosic , przesuwac itemow
Nie moze kopiowac / tworzyc

nie moze zakladac eq
nic nie moze tylko bany kicki itp

caveki
20-11-2008, 17:40
Załóżmy, że itemki straciło 200osób.
A od tego czasu 1000osób ponabijał lvle lootneło dobre itemki to niby czemu mają robić cofkę?
Liczą się wszyscy, a nie ileś tam %

A tak poza tym jakby nawet ją zrobili to odrazu po banie dla gm'a.
A i chyba jakby była cofka dużo osób by straciło rsy, bany i wykasowały by się dedy na tibia.com?
Trochę nierealne
Cofki to na otsach :>

Teraz zaczniecie gadać, że nie wiem jak to jest stracić tam 300k~
Otóż wiem. Ile osób dostaje hacki i traci all? I co mają robić cofki?

Gonzo
20-11-2008, 18:14
Załóżmy, że itemki straciło 200osób.
A od tego czasu 1000osób ponabijał lvle lootneło dobre itemki to niby czemu mają robić cofkę?
Liczą się wszyscy, a nie ileś tam %

A tak poza tym jakby nawet ją zrobili to odrazu po banie dla gm'a.
A i chyba jakby była cofka dużo osób by straciło rsy, bany i wykasowały by się dedy na tibia.com?
Trochę nierealne
Cofki to na otsach :>

Teraz zaczniecie gadać, że nie wiem jak to jest stracić tam 300k~
Otóż wiem. Ile osób dostaje hacki i traci all? I co mają robić cofki?

Widać, że nie grałeś w Tibię przed 2005 rokiem. ;)

Wtedy cofka była za cofką, i nikt nie płakał.

Antica miała cofkę średnio raz na 2 tygodnie, huh.

Pomocny Murzyn
20-11-2008, 18:19
Przecież i teraz są często cofki. Jak to mówi Cipsoft "z poblemów technicznych", jak dla mnie to padli swoimi main charami na jakimś faraonie i cofki robią :p

Erhion
20-11-2008, 18:26

WOW masz tajne źródła znane wszystkim tutaj! Cool.

Topic:

Zdarza się.

Askaral
20-11-2008, 19:47
@up

No i co z tego, ze gm moze banowac? Ja bym go wysmial jakby rozkazywal mi wpuscic sie do domku. Nie od dzisiaj wiadomo, ze gma maja niekiedy osoby lekko uposledzone psychicznie, wiec jak na moj gust tylko ci, ktorzy chcieli mu przylizac pupcie zostali okradnieci.

bemo
20-11-2008, 21:08
po sytuacji ktora miala miejsce, wszyscy pisza "ja bym nie wpuscil, ja bym nie dal" itd.

sadze ze tylko 1/10 z was tak na prawde zrobilaby tak jak pisze. po zobaczeniu gma i grozby banem osralibyscie sie za przeproszeniem i grzecznie wpuscili do domku ;]

Trastix
20-11-2008, 21:37

Noi dobrze bo za podanie tych zrodel to ded na real i do pierdla ;\

Robert Lublin
20-11-2008, 22:06
śmiesznie... xD
Hmm Co do gmów to krąży wiele mitów na temat czy mogą nosić przesuwać itp itemy... :P
Ja wiem tylko tyle ze mogą przesuwać i mieć w dp :P bo nawet kiedyś z 3-4 lata temu jak jeszcze grałem w tą grę, widziałem jak gm wyłożył sobie na DP demon legi i coś tam jeszcze :P
A z capem to nie wiem już jak jest :D

caveki
20-11-2008, 22:17
Widać, że nie grałeś w Tibię przed 2005 rokiem. ;)

Wtedy cofka była za cofką, i nikt nie płakał.

Antica miała cofkę średnio raz na 2 tygodnie, huh.

Nom bo zacząłem w maju 2005 xd

Ale miałem ziomka co grał wtedy na antice..
Wbił 60 i cofka i ma 55... xd

Teraz kiedy w macie cofki? o0
Oni wyłączają servy z problemów technicznych, a nie cofają...

Napster
20-11-2008, 23:12
śmiesznie... xD
Hmm Co do gmów to krąży wiele mitów na temat czy mogą nosić przesuwać itp itemy... :P
Ja wiem tylko tyle ze mogą przesuwać i mieć w dp :P bo nawet kiedyś z 3-4 lata temu jak jeszcze grałem w tą grę, widziałem jak gm wyłożył sobie na DP demon legi i coś tam jeszcze :P
A z capem to nie wiem już jak jest :D

Obecnie nie mogą podnosić, przesuwać, itd itemów. Dodatkowo, gamemasterzy nie posiadają capa.

Btw, ten GM (Bunyip) wchodził do domków swoim main charem (bez nadanego access'u).

Prostynick
21-11-2008, 22:55
Obecnie nie mogą podnosić, przesuwać, itd itemów. Dodatkowo, gamemasterzy nie posiadają capa.

Btw, ten GM (Bunyip) wchodził do domków swoim main charem (bez nadanego access'u).

Ostatnia sytuacja którą widziałem i to jakieś 3 tygodnie temu: Koleś wykłada demonkę i kostkę do gry w depo i oczywiście robi grę :) 2 osoby stoją w depo niżej i za pomocą skryptów rzucają mu strzały, robaki, śmieci i gp ile tylko można, nawet on sam nie jest w stanie tego wszystkiego zdjąć bo z botami nie wygrasz i nagle pojawia się GM i uwaga - sam mu to przesuwa. Więc przesuwać mogą, jedynie nie mają capa i dzięki temu nie mogą podnosić no bo jak.

G17
22-11-2008, 09:17
Nie moga przesuwac -.-
widzialem jak gm sam mowil ze nic nie moga robic

kiedys byl filmik jak depo bylo zawalone syfem to Magia usunal to wszystko i zostalo czyste depo

Robert Lublin
22-11-2008, 12:52
@UP
No nie wiem czy nie może przesuwać, chyba ze od niedawana bo jeszcze rok temu widziałem filmik jak przesuwał jakieś gówno(ktore nie dało sie brać do bp. jakis posąg gobllinacz czy cos) domq tylko w tamtym filmie chodziło o to ze zbanowal czy tam kickowal noobkow którzy mu w tym przeszkadzali i zabierali mu to... ale oczywiście to było rok temu to od tego czasu mogło sie wiele zmienic... ;p

AdiZgOlekk
25-11-2008, 22:39
gje em morze pszyfolyfac orszanbale f depo!! i owalac pento