Pokaż pełną wersje : Co jest z Danubią?? (serwery nie działają)
Naarshad
16-12-2004, 16:04
Mam problem. Grałem sobie jak gdyby nigdy nic a tu nagle LAG.Po jakiejś minucie LAG'a kickneło mnie.Spenialem sie, wklepuje haslo, wybieram chara i caly czas "connecting to the game world..."WTF?? X( Tibia.com mi nie dziala.Wszyscy mają ten problem czy tylko ja???
Cip Soft SUXX!!!!! Mały update a już ich położył ;)
18:36 Lognolem się a to co zauważyłem:
18:37 Nunern Bow-master: tibia hacked by a guy called evil blazer
18:37 Nunern Bow-master: he going make it rain teddy bears
ja tera tak mam tyle ze serwery wylaczyli
suchyxxx
16-12-2004, 16:09
U mnie to samo na harmonii gram a tu kick ale naszczescie bylem w depo.Obawiam się że większość serwerów poszła spać.Códowny system kolejki z***ał się:P
Na Aldorce tez lognolem sie z 40 miejsca nawet sie nie ruszylem i kick po minucie... tibia.com mi dziala ale net zamula strzasnie jeszcze :P na kilku innych serverach tez tak jest ... :( mam nadzieje ze szybko wroca do normy :P
EDIT:
ehh pomylka... tibia.com JUZ nie dziala mi :(
U mnie to samo na harmonii gram a tu kick ale naszczescie bylem w depo.Obawiam się że większość serwerów poszła spać.Códowny system kolejki z***ał się:P
a jaki masz nick? ja akurat bylem przy moscie dwarfów dobrze ze nie na soliderze mnie kicklo a najgozej mieli ci którzy zlurowali GSA!!!!!!!!! hehehe bo zlurowali go pod most niedaleko cyc hillc (ten wyjsciowy) B) <ja Jutolobu Paladyn>
ej Dwarf witaj w klubie -.-
możeby napisali cos o tym na tibia.pl w newsach??? :baby:
The_FaLLen
16-12-2004, 16:13
Shit mnie też kikło mam nadzieje że nie zalicze Deda bo bo moj char według tibia.com jest ciągle online :/
Ide na roty a tu nagle freez i kick no to ja loguje a tu cannot... i wałek ale pomyslcie jakiego wała mial jakis demon bloker :D albo ten co ktoregos bossa bloczyl :D
Aval'yah
16-12-2004, 16:34
Pacera tez padla.. blagam, blagam, blagam niech cofna serwy! Wczoraj stracilem caly eq :(
Jakubxxx
16-12-2004, 16:35
Mam nadzieje ze juz likwiduja kolejke :P
Faith Keeper
16-12-2004, 16:40
Mily Modek skasowal moj temat wiec powiem to tutaj wszystkie servery padaja Players online
Aldora off
Amera 878
Antica 824
Aurea off
Azura off
Calmera 856
Celesta 436
Chimera off
Danubia off
Dolera 176
Elysia off
Eternia off
Fortera 562
Galana off
Harmonia off
Hiberna off
Inferna off
Isara off
Julera off
Libera 845
Lucera 603
Lunara off
Mythera off
Nova off
Pacera 845
Premia 192
Pythera off
Rubera 882
Samera off
Secura off
Solera 853
Tenebra 856
Titania off
Trimera off
Valoria off
Xantera 851
Total 9659
@up nie odzyskasz pewnie sprzetu bo cofka bedzie do najwczesniejszych sejvow robionych na serverach gdzieniegdzie to godzina 15 gdiz eindziej np 9
next great sorcerer
16-12-2004, 16:41
Ludzie! Pojmijcie: serwery NIE są niezniszczalne, a wprowadzenie zmian pogarsza sprawę, poprostu problemy po update (yyyyyyyyyyy znowu?).
Mi to wszystko pachnie cofka cholera akurat dzisiaj jak nabilem 30 lvl sorkiem i nabylem Golden armor hehe ale to i tak jest smieszne bo to tylko gra XD i zawsze o tym pamietajcie. :]
Oby nie cofka, oby nie cofka, oby nie cofka....
Przed wczoraj 100k expa zrobilem i dzis od rana trenowalem i 2 skille up poszly
Oby nie cofka, oby nie cofka, oby nie cofka....
Cruel Master Boa
16-12-2004, 17:08
tylko kilka ludzi morze grac czemu ??? nie fiem to jest dziwne rzeby calom celeste bez 32 osob wywalilo, cofka hmm mozliwe bardzo prawdopodobne ( mam nadizeje ze nie) jak cos sie wloczy to znowu tibia siadnie bo za durzo ludzi bedzie sie kcialo wbijac ja czekam do jutra i po 9.10 loguje siemam nadieje ze wszystko bedzie ok i moze KOLEJKA zostanie usunitea !!!! nara
ja mam nadzieje że nie dedne bo blokowałem se cyca w mount sternum a tu nagle lag lag kick. jak stracenoble arma to sie do ****y nędzny za*******e
tylko kilka ludzi morze grac czemu ??? nie fiem to jest dziwne rzeby calom celeste bez 32 osob wywalilo, cofka hmm mozliwe bardzo prawdopodobne ( mam nadizeje ze nie) jak cos sie wloczy to znowu tibia siadnie bo za durzo ludzi bedzie sie kcialo wbijac ja czekam do jutra i po 9.10 loguje siemam nadieje ze wszystko bedzie ok i moze KOLEJKA zostanie usunitea !!!! nara
Lol oni nie moga grac tylko ich nie wywalilo tyko np na ratach byli i raty ich leja tak jak mnie :/
Mnie osobiscie wk..wiaja 2 rzeczy - placz niektorych za ich wlasna dupa (o Jezu, zrobilem 10 milionow expa, znalazlem waterwalking boots i nie pamietam gdzie byly, nasralem sasiadowi na wycieraczke itp.), oraz niekonsekwencja panow z CiPsoft. Ja na przyklad zostalem wywalony w trakcie treningu i na bank mam deda jesli moja postac nie wyleciala calkowicie...Aktualnie nie ma jej online wiec albo padlem tracac C-set i brighta ktore mialem w plecaku, albo nie padlem i bede happy w co mocno wątpię. A osobiscie wolalbym zeby jednak cofneli serwery bo ile ludzi expilo sobie spokojnie czy tez trzaskali jakies questy i mieli dedy za nic ? Postawcie sie w ich sytuacji, ze juz o mojej nie wspomne...
A co do Cipsoft to mi sie coraz mniej to podoba. PO to jest test server ze jesli cos nie dziala to powinni to naprawic, a kolejka szwankowala od poczatku do konca i nic nie zrobili (pomine inne bugi, jak chocby to ze mozna bylo obrazy ze scian zdejmowac..od zewnatrz !). Ale kaskę chętnie biorą od premiowców a jak ktoś sie odezwie to slyszy tylko "Sorry ale to byl nie wielki blad, nie bedziemy calego swiata cofac).
Uff.....rozpisalem sie i troszke mi ulzylo. Czekam na ponowne odpalenie swiata i powrot do zdobywania chain armora za pomoca short sworda .......... ;(
a ja mam jeszcze lepiej...
o 12 save był a ja od 12 to 15 expiłem i zrobiłem 70k exp :[ i jeszcze większe jaja bo jak wszystko było off ja sie logłem i jaki hardcorowiec postanowilem przejść sie do cyclopolis po dead humany. I faktycznie znalazłem gościa z crown shieldem i armorem (u nas na servie warte 55k) i napewno to cofną... THANKS CIP ZA STRACENIE 3H GRANIA!
a ja zadam takie pytanie: co to jest ta cofka ?? :baby:
ja dzisiaj zdobylem dwa skille i pare k expa - niechcąco wpadlem do slimow dwa razy i zrobilem dead archera przy okazji... na 15lvl... slimy zabily kolesia (drugi raz tego samego dnia, pozdro Tubeji)
Dwimenor
16-12-2004, 17:25
Mam nadzieje ze juz likwiduja kolejke :PA ja nie
Mam nadzieję ze już likwidują Skillbara.
Ontopic
Dlaczego odrazu zakładacie ze to wina cipsoftu?? Może odłączyli im prąd za niepłacenie rachunków??(joke)
Pady serverów zdażają się każdej takiej firmie. Np:Servery Bnet Blizzarda(te od Diablo) mają przymusowe odłączenie przynajmniej 5 razy w tygodniu.
Wiele osób straciło wiele(itemy, lv skille itp). Moze cofną servery, a może nie.(ja byłbym za tym aby nie)
P.S
W chwili pisania tego posta dostałem się na Harmonię.
RE: Down
To nie twoja kolej.
Zaraz wsadzi cię do kolejki i będziesz czekał. Jak cię nie wsadziło to spróbuj jeszcze raz
Ja tu próbuje sie lognonc a tu nagle
"Its not ur turn"
co to ****a moze byc
a ja powiem tylko ze przeszla mi przez mysl(co jest na 99% nieprawda i nie rozwijac dalej tego tematu:D) ze moze dodadza nowe servy na co licze ale pewnie sie skonczy na cofce:/wzasadzie nic konkretnego nie stracel ale zawsze czas i jak pomysle o innych graczach to nie zazdroszcze
A ja nie
Ontopic
Dlaczego odrazu zakładacie ze to wina cipsoftu?? Może odłączyli im prąd za niepłacenie rachunków??(joke)
Pady serverów zdażają się każdej takiej firmie. Np:Servery Bnet Blizzarda(te od Diablo) mają przymusowe odłączenie przynajmniej 5 razy w tygodniu.
Wiele osób straciło wiele(itemy, lv skille itp). Moze cofną servery, a może nie.(ja byłbym za tym aby nie)
P.S
W chwili pisania tego posta dostałem się na Harmonię.
To nie twoja kolej.
Zaraz wsadzi cię do kolejki i będziesz czekał. Jak cię nie wsadziło to spróbuj jeszcze raz
Wezcie przestancie "Ja mam nadzieje ze cofnoł skill bara a ja ze kolejke a ja ze cofnol tibie to tej co była przed dwa laty. Tibia idze z postepem wprostproporcjonalnie do 21w i jak wam nie pasuje to po prostu nie grajcie...
@Gratul
A ja mam nadzieje ze sobie kupisz slownik poprawnej polszczyzny :)
Qrcze ja mam pacca i pisze mi:
Too many players online.
Please try again.
Ja nie mam pacca i tez mi tak czasem pisze, czasem wogole nie laczy ^^ Najlepsze ze zwieksza sie ilosc osob na Elysi a ja wejsc nie moge ^^
Moim zdaniem te bledy sa przez kolejke :P z nia sa same problemy :) Kolejka hmm ma raczej niewielu zwolennikow o ile ich ma wogole. Chociaz sa gusta i gusciki :>. Natomiast nie rozumiem co komu przeszkadza skill bar... Przeszkadza Ci ? To go wylacz !
OMG!!!!!!!!!
Koleś jak Ci nie pasuje SkillBar to sobie go "WYŁĄCZ" o ile wiesz co to znaczy.
I nie wkurzaj innych swoimi poglądami tylko zrób to co Ci mówie ^^
Prawo Kruka
16-12-2004, 17:53
Pieknie... ****a, kolejka to ostatni szajs, lagi sa o wiele wieksze, caly ten motloch probuje sie wbijac naraz, kolejki swiruja, serwy padaja... Fajnie, caly dzien treningu... Sweet... Dobrze ze akurat trenilem z 2 rotami :p
mam nadzieję że będzie cofka rano padłem jak afkowałem swoją drogą byłem cały czas online po masskicku;da harmonia była off;d
Tez mnie wywalilo. Ale Ja niestety mialem pecha bylem wlasnie blokowac dl-e a tu kick :( i jak padne to ich wszystkich pozabijam !! Ale moze bedzie cofka bo napewno duzo ludzi przez takie cos popadalo !
Dwimenor
16-12-2004, 18:00
RE: buras15 & Gratul
Widać ze czytanie ze zrozumieniem się kłania.
To jest ironia. Wiem że nie cofną SKillbara i wiem ze można go wyłączyć(co też uczyniłem po obejżeniu tego dyngsa)
EDIT
RE: trochę niżej, wyżej i w innych tematach
Zwalacie wszystko na kolejkę. Wyłączenie serverów niezdażyło się po raz pierwszy. Zwalacie wszystko na kolejkę, bo się wam nie podoba(części dlatego, ze niemogą używać Porxy, innym że logują się 20 minut a nie 10). A może to skillbar jest wszystkiemu winien. Może zżera taką moc obliczeniową serverów, ze w końcu nie wytrzymały??
Mały oftop
Może mi się tylko zdaje, ale slimy dostały jakiegoś Powera i mnożą się jak szalone. Co o tym myślisz??
dzieki za pozdro ale dzisiaj ranio za pierwszym razem mnie slimy nie zabiły :p
a ty nie wlazłeś do slimów niechcąco tylko za mną :evul:
dzieki za pozdro ale dzisiaj ranio za pierwszym razem mnie slimy nie zabiły :p
a ty nie wlazłeś do slimów niechcąco tylko za mną :evul:
to jest moj koles z rl, mozna spokojnie kasowac, tego posta tez. racja, wszedlem go ratowac :P raz nawet uratowalem :D
edit
Tuneji, jakto nic nie straciles ?? a katana i bp ?? (pozniej chodzil bez liny do dziur i musialem go ropowac. Pozniej mi oddal kase za te hmm-y. Nie bede wiecej pisał, bo i tak to nie ma sensu. n00b i tyle.
ps. specjalnie edytuję tego posta, żeby nie robic zbyt duzego OT. nie dawajcie mi bana, plx
Wychodzi na to że:
-Mass cick spowodowany był Bugiem(nie rozumiem tylko dlaczego nie dali komunikatu Please log out)
-Cofka raczej bedzie nieunikniona z powodów oczywistych (pierwsze co powinni zrobic to czestsze savey conajmniej 2 razy dziennie)
-Ludzie oczywiście jak zwykle Wykorzystali okazje i zaczeli narzekac na wszystko jak by Cip soft to robili po to zeby pluć im w twarz(żałosne)
Heng@r tego posta pisałem na szybko bo nie mogłem patrzeć ja jęczycie ale speclajnie dla Ciebie napisze Abecadło : A Ą B C Ć D E Ę F G H I J K L Ł M N Ń O Ó P R S Ś T U W X Y Z Ź Ż
Norbitron
16-12-2004, 18:08
A oto ilosc osob na serwach (godzina 18:05) dalej malo osob gra, i co chwiel inny serw jest OFF.
Players online
Aldora 117
Amera off
Antica 344
Aurea 116
Azura 369
Calmera 605
Celesta 32
Chimera 3
Danubia 105
Dolera 23
Elysia 140
Eternia 136
Fortera 126
Galana 102
Harmonia 148
Hiberna 148
Inferna 29
Isara 207
Julera off
Libera off
Lucera 64
Lunara 357
Mythera off
Nova 158
Pacera 71
Premia 350
Pythera 67
Rubera off
Samera off
Secura 114
Solera 20
Tenebra 77
Titania 100
Trimera 188
Valoria 131
Xantera off
Total 4447
Jest jedno ale - dlaczego na serwach ktore nie sa OFF jest kilka osob??
hyhyhyhy i tak nic nie straciłem :] :] a ty dwie hmm :]:] :evul:
:evul:
Dwimenor
16-12-2004, 18:11
Jest jedno ale - dlaczego na serwach ktore nie sa OFF jest kilka osob??Moze dlatego, ze tamte zrąbało, te nie?? Moze dlatego ze te kilka osób ma leprze łącze i nie dostali disconnecta ze nie łączenie się z serverem?? Możliwośći jest wiele.
Tubeji i slammer Mam takie pytanko wiecie co to sa konunikatory?(programy typu Gadu-Gadu, Tlen itd.) Jeśli tak to do jasnej cholery nie zasmiecajcie forum tibii swoimi nikogo nie interesujacymi dialogami tylko idźćie sie bawić do innej piaskownicy. X( X( X(
"A Ą B Ć D Ę F G H I J K L Ł M N Ń O Ó P R S Ś T U W X Y Z Ź Ż"
albo mi sie wydaje albo to troche inaczej wygląda ;] nie przypadkiem E jest po D? a nie C jest po B? AĄBCĆDEĘ jak dla mnie no ale może mnie źle uczyli to sory... xD
Ja też nie mogę sie zalogować na Titanie. Słyszałem, że podobno ktoś zgłosił błąd w grze i teraz go naprawiają, lecz do końca nie wiem czy to prawda. Teraz wystarczy tylko czekać :]
hehehhhehehehehehehehhehehehehehehehehehehhhehhehe hehehhheheheeehehehehehehehehehhehehehhehheeheeheh ehhehehhehehehhehehhehhhehehhehehhhehehehehehehehh ehehehehehehehehehehhhehhehehehehhheheheeehehehehe hehehehehhehehehhehheeheehehehhehehhehehehhehehheh hhehehhehehhhehehehehehehehhehehehehehehehehehehhh ehhehehehehhheheheeehehehehehehehehehhehehehhehhee heehehehhehehhehehehhehehhehhhehehhehehhhehehehehe hehehhehehehehehehehehehehhhehhehehehehhheheheeehe hehehehehehehehhehehehhehheeheehehehhehehhehehehhe hehhehhhehehhehehhhehehehehehehehheheheheheheheheh ehehhhehhehehehehhheheheeehehehehehehehehehheheheh hehheeheehehehhehehhehehehhehehhehhhehehhehehhhehe hehehehehehhehehehehehehehehehehhhehhehehehehhhehe heeehehehehehehehehehhehehehhehheeheehehehhehehheh ehehhehehhehhhehehhehehhhehehehehehehehheheheheheh ehehehehehhhehhehehehehhheheheeehehehehehehehehehh ehehehhehheeheehehehhehehhehehehhehehhehhhehehhehe hhhehehehehehehehhehehehehehehehehehehhhehhehehehe hhheheheeehehehehehehehehehhehehehhehheeheehehehhe hehhehehehhehehhehhhehehhehehhhehehehehehehehheheh ehehehehehehehehhhehhehehehehhheheheeehehehehehehe hehehhehehehhehheeheehehehhehehhehehehhehehhehhheh ehhehehhhehehehehehehehhehehehehehehehehehehhhehhe hehehehhheheheeehehehehehehehehehhehehehhehheeheeh ehehhehehhehehehhehehhehhhehehhehehhhehehehehehehe hhehehehehehehehehehehhhehhehehehehhheheheeehehehe hehehehehehhehehehhehheeheehehehhehehhehehehhehehh ehhhehehhehehhhehehehehehehehheheheheheheheheheheh hhehhehehehehhheheheeehehehehehehehehehhehehehhehh eeheehehehhehehhehehehhehehhehhhehehhehehhhehehehe hehehehhehehehehehehehehehehhhehhehehehehhheheheee hehehehehehehehehhehehehhehheeheehehehhehehheheheh hehehhehhhehehhehehhhehehehehehehehheheheheheheheh ehehehhhehhehehehehhheheheeehehehehehehehehehheheh ehhehheeheehehehhehehhehehehhehehhehhhehehhehehhhe hehehehehehehhehehehehehehehehehehhhehhehehehehhhe heheeehehehehehehehehehhehehehhehheeheehehehhehehh ehehehhehehhehhhehehhehehhhehehehehehehehheheheheh ehehehehehehhhehhehehehehhheheheeehehehehehehehehe
oto jego bardzo inteligentne słowa które mi przesyła na gg :evul:
Tubeji i slammer Mam takie pytanko wiecie co to sa konunikatory?(programy typu Gadu-Gadu, Tlen itd.) Jeśli tak to do jasnej cholery nie zasmiecajcie forum tibii swoimi nikogo nie interesujacymi dialogami tylko idźćie sie bawić do innej piaskownicy. X( X( X(
ja wiem, on nie. ale nie chce, zeby ktos pisal klamstwa na moj temat na forum. juz sie wiecej nie odzywam.
jak bedzie cofka, krotko mowiac - j***e tibie i ide grac w HL2 :P
Moja ukochana Secura padla....bylem w trakcie sprzedawania domq za 30k qrwa! taka okazja! i kick grrr X( X(
qwa kiedy bedzie mozna normalnie grac!!!!???? ja zara oszaleje z tej nudy........ jak ktos wie niech powie bo postanowiłem sie wziąć ostro za tibie :p
Level: 30
World: Titania
Residence: Ab'Dendriel
Guild membership: The Wise Sorcerer of the Noble Pheonix
Last login: never logged in
Account Status: Free Account
Czy ktokolwiek jest mi to w stanie wytłumaczyć? To moje aktualne dane z przed 30 sec na tibia.com
Danubia już działa, mozna sie logowac.
(Mowie to co wyniklo z moich obserwacji)
OOo! Udało mi się zalogować na Titanię! Czyżby już wszystko działało? :p
mnie wkurza jedno bo chyba nie tak duzo czasu by zajelo **** chociaz napisanie za stronie ze przepraszaja ale np"wystapil blad i beda problemy z gra " a nie ma zadnej oficjalnej wiadomosci i nie lubie czegos takiego:/takie sranie w banie i niech kazdy sobie wymysla co sie stalo a i jezeli by byla cofka to sadze ze bedzie ona dosc odlegla poniewaz chyba 2 dni temu tez byla seriakickow i duzo osob na amerze i innych swiatach(liczacych sie osob) popadalo
Wszystkich informuje ze już spokojnie mozecie sie logować Have fun with tibia.
Wezuns Titania
16-12-2004, 18:44
Hehe widzę ,że jak mnie nie było w domu to Tibia szalała , przeczytałem ten temat i powód to niby ,że ktoś buga znalazł heh jak to prawda to ciekawe co za tego buga dostanie :PJak będzie cofka to za dużo nie strace.Jestem pewien ,że to nie wina kolejki , ani skillbara ;-)
A mi tibia dalej nie dziala, mam connecting to the game world. please wait i nie idzie (czasami jest connection refused) :(.
Tak, zgadzam się z Thomasi'm... Powinni poinformować.
Moim zdaniem powodem awarii(wylaczenia) był:
Albo jakaś kompletnie nieoczekiwana awaria itp,itd,etc,etc.
Albo naprawiali buga. Buga nikt raczej nie reportwał, bo z tego co wiem kilka godzin po update już ziomy z isarii znali tego buga, a mianowicie buga z przesuwać np. Tapety z zewnątrz.
Wygląda na to, iż naprawili.
EDIT:-----
@UP
Zależy jaki, świat. Tu mówimy o Danubii. Jeżeli mówisz o Danubii, to się dziwię czemu. Jeśli zaś nie, to sprawa oczywista. Tempo włączania serverów jest różne.
EDIT2:----
@DOWN
Tak było przez ostatnie 3 godziny (jeśli sie nie mylę). Prawdopodobnie każdy tak miał.
A ja nadal nie moge się zalogować :( :( :( :(
Po wybraniu postaci pojawia się okno: "conecting to the game world" i nic, czekam i czekam i d..a, a kiedy nacisnę "abort" to ponownie pojawia się okno z wyborem postaci i tak w kółko X( X( X(
Czy ktoś jeszce tak ma?
Ja tak mam jak juz zreszta wyzej pisalem. Ciekawe czemu niektorzy moga sie lognac, niektorzy nie, sprobuje jeszcze raz sciagnac tibie moze to cos pomoze.
Edit
@upup wiem ze tempo wlaczania serwerow jest rozne tylko ze tam gdzie gram (Nova) jest coraz wiecej osob teraz wiec inni juz chyba moga sie logowac :/
Ja juz ściągnąlem i nic nie dało :( :( :(
Więc nie masz co się męczyć.
Proponuje nic nie kombinować. To wszystko zależy od CIP Soft...
Mam nadzieje, że zdążyłem, zanim Reinstalowałeś.
co jest do jasnej ch...
ile jeszcze to bedzie trwac fortera juz 4 godziny jest padnięta
suchyxxx
16-12-2004, 19:09
I znowu były 2 mega lagi i kick.Padła harmonia ponownie ale czy inne servery nie działają tego nie wiem
No nie X( X( X( X( X( X(
Przed chwilą udało mi się zalogować połaziłem sobie 5 min, i znowu kick X( X( X( X( X(
I czemu na tibia.com nic jeszce o tym nie pisze? A i jakieś modki z tego forum mogły by umieścić newsa na stronce ze wszystko się zje.....ło
suchyxxx
16-12-2004, 19:17
Taaa Cip-y pisały że w nowym updacie będzie bl bla bla itp. napisali też że będzie dodatkowo więcej rzeczy ale nie chcą zdradzać niespodzianki.Czyżby te kiki były tą świąteczn niespodzianką??:P A może trąba powietrzna w niemczech jest:P
Faith Keeper
16-12-2004, 19:25
No i sru niby zaczynaja dzialac a tu jak probuje sie lognac to dupa, albo jest to many players (mam pacca X( ) albo ze nie mozna sie zalogowac bo juz jakas moja postac jest zalogowana :confused: no cosik chyba nie tak moim zdaniem. A cipy to zawsze byly lenie bo z wiadomosciami na stronie to bylo i bedzie zle. Stronka chodzi jak by chciala ale nie mogla polowy opcji nie moge wyswietlic :/
Faith Keeper
16-12-2004, 19:33
Seems Tibia is experiencing some rough times with connection problems both in-game and in the website. We don't have any official communication about what the problem is, yet what we have been told is that the CipSoft Team is working fullforce on the problem and they will continue doing so over the night if neccesary. Let's have a bit of patience; all will be solved as soon as possible.
Wydaje sie ze Tibia przezywa ciezkie problemy z lacznoscia i w grze i na stronie. Nie mamy zadnych oficjalnych komunikatow jaki jest problem, jak dotad powiedziano nam ze ekipa CipSoftu pracuje pelna para nad problemem i beda to robic przez cala noc jesli bedzie trzeba. Miejmy odrobine cierpliwosci; wszystko zostanie rozwiazazane najszybciej jak sie da.
Ze strony Tibia News
Ty sie dalej nie zalogowales bo na titanii juz wszyscy hulaja moze faktycznie problrm tkwi w czyms z twojej strony
Faith Keeper
16-12-2004, 19:48
Bynajmniej nie lezy z mojej strony ( mam nadzieje :( )
Przypuszczalnie servery dzialaja jako tako ( pograsz 5 min i kick ) wiec uwazajcie Tibianczycy. A jesli dotad nie bylo cofki to pewno bedzie rankiem bo watpie aby masowe zgony zostaly bez odpowiedzi.
@gratul Widze ze mnie znasz :p ale kurcze bys podal jakas wskazowke kto ty :evul:
No ja juz gram 2 godzinki i jak narazie wszystko jest w jak najlepszym porzadku takze proboj proboj
Norbitron
16-12-2004, 19:56
kur** m** ja pir**** wlazlem se i potrenilem jakies 30 minut z kolezanka <smile> i poslzismy do miasta i mnie kicklo, na tibia.com jestem online a kur** mam zolte hp i modle sie aby nie dednac. I sie nie moge lognac. X( X( X( X( X( X( X(
Na Chimerze tez chamsko! Prze caly dzien nie da sie wejsc! X( Ja nie wiem, co to ma byc, ale mnie to denerwuje~!~
PS: Cos oprocz giga nerwy: ;(
Wg mnie powinni cofnac servery. Cofki sa, kiedy sa powazne problemy z serverami. To co obecnie mamy, jest niewatpliwie takim problemem (wiele servow down, ciezko sie zalogowac). Chociaz nie padlem, sadze, ze powinni cofnac servy.
Master Of Devastation
16-12-2004, 20:01
Ide sobie na legalu patrze trup,otwiram lukam ooo 3 bp uhów ....ide na soldki dobić 40 lvlik patrze biegną 3 soldki a ja nalge laggggg a potem kick.....i co z tego wynikło?? właśnie to----->>>16.12.2004 17:34:21 CET Killed at Level 39 by a dwarf soldier GRRRRRRR żądam cofnięcia serverów!!!!!!! X( X( X( X(
Master Of Devastation
16-12-2004, 20:04
To jest naprawde bardzo dziwne.......kicka miałem o 16:40 .......padłem o 17:34........a nadomiar złego jestem online a jest 20:07...wtf??!! X(
Norbitron
16-12-2004, 20:09
WOW! Wy mozecie odpalic cokolwiek na tibia.com?? Ja odpalam cos czekm 10 minut i po 10 minutach pisze ze jakis blad itp. Mam nadzieje ze cofna serwy bo inaczej sie zastrzele jak deadne i nie cofna a wogule juz tak duzo osob deadlo ze az mi ich zal.
Technical Problems
We regret to inform you that we have currently technical problems concerning our servers. The technical staff of CipSoft is already investigating the case. The game servers and the webiste will be back as soon as possible. Please excuse this inconvienece. Thank you!
Kind regards,
Your CipSoft Team
po prostu problemy techniczne
OBY NIE TRWAŁO TO ZBYT DŁUGO!!!!!!!! ;( ;( ;( ;(
Master Of Devastation
16-12-2004, 20:24
Dla mnei może to trwać nawet 2w tygodnie ,mam tylko jedno marzenie(żądanie) cofnąć servery!!!!!!!!! x(
No i spox zalogowalem sie i moj backpack i armor poszedl w papa nie mowiac o expie :]
HEHEHE
to może założyć sonde dotyczącą tego czy chcecie cofnąć serwery, czy nie :p :p :p
Właśnie sie naprawiło, myśle że już jest dobrze
X( Nie wiem jak ale pewnie duzo ludzi mialo deda i prosze o cofniecie serwerow, podobno to mozliwe. Stracilem 10 godz treningu i dobre itemy.! X(
Po co tracic czas skoro taki zas**** kick i dedy ciagle ?!?!? Ja jestem juz tak wnerwiony ze nie wiem co, nie dosc ze Pk pelno to kicki duzo ludzi teraz napewno zaluje tego ! JEZELI CZEGOS SIE NIE ZROBI JA SIE ZEGNAM Z TIBIA! mam ja gdzies jak tak...... X( moj czas tylko trace jak tak......
Technical Problems
We regret to inform you that we have currently technical problems concerning our servers. The technical staff of CipSoft is already investigating the case. The game servers and the webiste will be back as soon as possible. Please excuse this inconvienece. Thank you!
Kind regards,
Your CipSoft Team
Mnie wywalilo znowu :(
slimaczek
16-12-2004, 20:43
Mam dwie informacje : dobra i dla większości zła:
Serwery juz działają, oprócz strony. Zła to taka, że nie ma cofki.
Mc macio
16-12-2004, 20:45
niech tylko sprubuja cofnac servery........ X(
xxx... tibianska masakra kataną niemechaniczną ...xxx
Coz.. Bywa Roznie.. mialem deada raz.. godzina 15:57 .. wszedlem kolo 18 dopiero.. wrocilem sobietam gdzie bylem.. i zabilem pare stworkow.. i mysle wracam do miasta bo zaraz bedzie kick.. no i wykrakalem.. kicknelo mnie w tym samym miejscu co wczesniej..i bedzie 2 dead.. SHIT HAPPENS ! .. Oby serwery Cofneli Do Stanu Z Dzisiaj Rana Chociaz.. :( ..
P.S
Niech rozwiazuja problemy nawet i 2 tyg. byle juz bylo dobrze i bez bledow...... X(
X( Ja jaki i inni zadamy cofniecia servow X( to jest do kitu nikt na tym nie stracil oprocz niewinnych ludzi !!
dałem loga 10 min przed padem serwów , na poh w krzaczorach [obiadek :D] a teraz po zalogowani NIESPODZIANKA aol zniknoł ... chwila zmieszania oceniam stan serwa ... nie było cofki ... to oznacza że jakimś cudem padłem ! straciłem aola i blessy :( ale nie wiem jak to sie mogło stać ... czyżby mnie nie wylogowało :( jak to możliwe ... oby była cofka ...
ja to w sumie współczuje CIP Softowi... nawet jeśli udało im sie naprawić to mają duży dylemat co zrobić. Ja np. nie chciałbym cofnięcia bo jakby do dzisiaj cofnęli to bym stracił 70k expa i itemy warte 55k, ale zdaje sobie sprawe że wiele osób padło i również sporo straciło... lecz jeśli przywrócą to ja sie wkur... więc widać że występuje tu tzw. konflikt tragiczny (poczytajcie antygone to sie kapniecie o co chodzi:P) no cóż... wszystko w rękach CIP. Oby podjęli słuszną decyzję.
Więc myśle że teraz mówienie co wy byście chcieli nie ma sensu... poczekamy zobaczymy (oj czuje nieprzespaną noc.... ;/)
Hengar, szybki jestes, napisalem to godzine temu
Mr LaMeR
16-12-2004, 21:07
No wiecie, zależy jak na to spojrzeć. Jedni - no dobra, męczą się cały dzień, robią 70k expa i zbierają itemki za 70k. A inni dostają kicka, giną (tak jak na przykład ja) na rotach, tracą (tak jak na przykład ja) 100k ciężko zarobionego expa i (tak jak na przykład ja) blue roba i co mają powiedzieć? (tak jak na przykład ja) xD
k0cz0wnik
16-12-2004, 21:07
Wisi mi czy bedzie cofka czy nie bo dzisiaj przez przypadek stracilem p-arm ale jest nie drogi i juz odkupilem. Expa dzisiaj tez za duzo nie zdobylem ale staje po stronie wiekszoci tyle dedów ze az mi sie cos robi jak o tym pomysle. Ja sie wylogowalem spokojnie o godzinie 15 wiec (chyba) nic mi nie grozi.
P.S. Moje przypuszczenia sa tylko takie ze ktos sie wlamal do Cipu ale sam w to nie wieze :)
Jesli nie cofna serva to chyba zaczne szukac innej gry X( co ta ma wogole byc grasz ze 5 h a tu jakies poje... cipy ci rombia serva ja osobiscie stracilem bp uh 80k expa i 2 skille z axe i shield !!
No to cipy mają dylemat - cofnąć, czy nie cofnąć (mi to wisi, bo kiedy był kick, to se ryby łowiłem)
A pozatym zapraszam wszystkich do mojego tematu z ankietą
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=19917
k0cz0wnik
16-12-2004, 21:26
no ja bym nie powiedzial ze ci to wisi a jak akurat byl najazd na miasto albo jakis potworek sie tamtedy przechadzal ?? Ja bym raczej na twoim miejscu byl za cofką.
A ja mam nadzieje ze nie cofna serva podczas kicka stalem se spokojnie w depo i nic nie ma prawa mnie zabic.
Ja miałem tak siedze sobie na pohu pod swiatynia czekam na mane a zachwilke kick.loguje nie da sie tibia com nie dziala wiec pomyslalem ze jakies updaty nowe i poszłem na dwór niedawno przychodze loguje sie weszlem jestem w swiatyni ide do dp zaraz patrze nie mam aola;/ blessy w dupe i nawet dist spadł X(X(X( I kur** cofke niech zrobią bo ich zapi**** bo ledwo co kupiłem aola X(X(
Expilem se na rotach bylem bliski lvl up i zaczelo sie ... lagi i nagle kick ok luzik bede sie wbijal dalej przy okazji wszedlem na tibia.com i zobaczylem ze wszystkie servery sa off oprocz kilku i calmery na ktorej gram i jest powyzej 500 luda. no to wbijam sie dalej ale cos jest nie tak i sie kopie... po jakims czasie udalo mi sie wbic i okazalo sie ze stoje w swiatyni (( stracilem plate arma - spoks da sie kupic za grosze, bp z lina i lopata - spoko mam w depo zapas jese, 1.2k kasy bo bylo w bp - troche lipnie ale luzik i tak wiecej zostawilem przy rotach bo wiecej wziasc nie moglem, najbardziej lipne jest to ze mialem jese 5 bp runek z czego 3 bp juz byly z gotowymi uh'ami - to juz nie taki luzik ale w depo mam jese 12 bp wiec to tylko strata kasy no i czasu ofkoz, utne se palca i nie bede juz o tym pamietal :p najwieksza strata jest exp ok.22k moze niewiele ale na moim poziomie to juz prawie lvl up ok 20% z sword fighting i shieldeing ( w tym ze shielding spadl o lvl nizej) tak samo lvl nizej jest mlvl, a to wszystko pochlonelo troche czasu zeby to nabic szczegolnie skille ,wkoncu gram druidem i o skille bardzo trudno )) jak przystalo na mnie to polecialem odrazu do kopalni zeby odzyskac chociarz bp
i po kilku kickach i ponownych lognieciach dotarlem znalzlem swoje cialo niestety bylo w stanie rozpadu a przy nim obok znalazlem tylko lopate wiec znaczy ze ktos byl szybszy ale to nie ma znaczenia najgorsze jest to ze zapomnialem wziasc liny ( ale ze mnie lol )a roty mnie jechaly jak chcialy i musialem kolejne 30 minut poswiecac ciaglemu przelogowywaniu sie na inna postac wkoncu dotarlem swoim paladynkiem w miejsce docelowe ale ofkoz musialo sie okazac ze zapomnialem liny dla samego paladynka zebym mogl sie pozniej nim wydostac jak ta podrzuce swojemu drutowi wiec backup za most dwarvow do troli i meczarnia z zapalkami zeby trafic w trolla i zeby ta lina wyleciala, za ok 20 trollem mialem szczescie i wyleciala wiec sie wrocilem zostawilem ja pod miejscem gdzie stal moj drut przelogowalem sie ( odziwo wszystko poszlo za pierwszym razem) i wylazlem stamtad po drodze kupilem se plate legsy od jakiegos polaczka no i sie wylogowalem zeby se nerwow wiecej nie psuc
oglonie jestem za cofka ,ale nie za daleka( np kilka dni albo gorzej ) chociaz w koniecznosci i taka moze byc w koncu przez ten tydzien i tak duzo nie gralem
Ps: Gram na Calmerze Druidem.
Dziekuje za uwage
Ps2:czy forum dziala jak edytor html? jak bede wpisywal w okienku np pobieranie obrazka odemnie z kompa, sondy i tego roznego rodzaju to bedzie dzizlac?
Thx z gory
Przepraszam za bledy ortograficzne za interpunkycjne i stylistyczne i ąęćżź itp nie przepraszam bo i tak ich bym nie uwzglednil.
Master Of Devastation
16-12-2004, 22:34
Jeżeli cofki nie bedzie to ide do piwnicy wezme pas przeżuce przez rure i się powiesze......spadł mi 71 sword 70 shield ****a bohy i prawie palpitacji serca dostałem..... ""We Want Cofka Serverów!!!!!!!!!!"" X(
cofki ma nie byc, bo strace pelno expa (jak na moj lvl) :P koniec
polowa ludzi stracila pelno xp i itemow, a reszta siedziala w depo spokojnie i nic nie stracila, albo siedzieli na cienkich potworkch (ja).
wynik: remis :/ na forum wypowiadaja sie zwykle ci, ktorzy maja wysokie lvl i troche stracili. napewno jest tyle samo, jak nie wiecej osob, ktore przez cofke by wiecej stracily.
dlaczego na tibia.com nie ma zadnego newsa o tym kicku ??
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.