Pokaż pełną wersje : Fokus- Alfa & Omega.
Czesc, jak pewnie wiecie niedawno ukazala sie nowa plyta Fokusa zatytulowana Alfa & Omega. Jakie macie odczucia? Jaki kawalek wam sie najbardziej spodobal?
Osobiscie sie zawiodlem, liczylem chyba ze po tylu przesunieciach terminu zrobi cos niesamowitego. Spodziewalem sie wiecej tez po kawalku Czas II. Pierwsza czesc o niebo lepsza.
kawalek z ostrym daje rade. czas II to porazka, reszta plyty slaba. liczylem na cos wiekszego, wracam do vnma
Yoh Asakura
22-11-2008, 18:53
Wszystkim raperom radzę jak najszybciej wypuszczać swoje płyty, bo po ukazaniu się King Mathers reszta przestanie się liczyć.
@Down:
To masz pecha, słonko, bo Slim > cały polski rap.
@up
Jak widzę twoje posty, o tym, jaki to Em jest zajebisty a reszta rapu chujowa (szczególnie Polacy) to chcę mi się rzygać.
@topic
Mam odczucia takie same jak autor.
@edit
Znasz się na rapie jak 'gówno na poezji'
kawalek z ostrym daje rade. czas II to porazka, reszta plyty slaba. liczylem na cos wiekszego, wracam do vnma
No niby daje, ale wedlug mnie wejscie jest zbyt dlugie.
Również się zawiodłem :/, jednak według mnie najlepszy jest Abradab :<
nie jest źle, ale Abradab i Gural wydali lepsze płyty w tym roku
Slim > cały polski rap.
taaaaaaaa, tak samo jak wilshere > Giggs :D:D:D
omg, znow yoh... co temat o innym raperze niz eminem - odrazu jakis hejterski post, zal...
a fokus mnie troche zawiodl ; \ plyta nie jest mistrzowska, a skitow jest zdecydowanie za duzo.
"Jak Ichigo Kurosaki Bankai" Own3d xD. Płycie daje 4+ w skali ocen szkolnych, mogła być lepsza;p
Hmm, płytka całkiem spoko, ale. Za duzo skitow, spodziewalem sie czegos wiecej po "czas II". Kawalek "Lajt" jest gruuuuby ;D.
Btw. widac ze Fokus jest fanem Anime//Mangi
Wczesniej nawiazal do Naruto (dokladnie do kage bunshin~ ) teraz do Bleacha :D
Jest jeszcze kawalek Super Saiyan =D
Tom The Tanner
23-11-2008, 18:41
Mi się kabina podoba. Tak się złożyło że akurat leci u mnie jak ten temat zobaczyłem.
Jest dobrze, ale mogło być lepiej.
Tak jak wyżej - Abradab i Gural okazali się lepsi od Fokusa.
Co do skitów to lepiej żeby było ich dużo, niż mało.
Freezy Eddie
24-11-2008, 18:07
Co z ta Polska jest kozak, reszty nie slyszalem.
'Co z tą Polską' to nie jest kawałek Fokusa, tylko L.U.C'a
Fo&Rah wystąpili gościnnie
Szczerze mówiąc liczyłem na coś lepszego zwłaszcza po wydaniu promo "Już dawno nie", które okazało się być najlepszym trackiem na tej płycie. Szkoda, że "Desperados" zostało tylko lekko wydłużone bez dogrania nowych zwrotek :/
Duuużo bardziej spodobała mi się płyta Ostrego z tego roku. Fokus to nie jest już ten sam raper : <
Ten rok w płytkach ?
płytka ostrego
mixtapy białasa
Zeus
abradab
fokus
jakby ktoś chciał sie dowiedzieć czegoś o białasie bo pewnie mało z was go zna to link do jego kawałka na youtubie
http://pl.youtube.com/watch?v=LQhV3t4AnPM
a tu do usera ktory wrzucił kilka kwałków ;p jak komus sie spodoba to priv dam link do płytek bo w sumie z 5-6 ich jest
http://pl.youtube.com/user/martinigda
A tu dla tych co mają firefoxa i interesują sie battle freestyle
http://www.limtv.pl/video/freestyle_bitwy/wbw_2008_final_flint_bialas
BTW wg mnie najlepsza walka w tym wbw nie licząc eliminacji :P
Słyszeliście że po nowym roku bedzie nowa płytka ostego "OCB" O Co Biega
Chłopaki, nie wiem jak wy ale ja w tym roku czekam na jeszcze jedną premiere - nową płytę Eldo. Ale do tej pory to chyba jednak płyta OSTRego była najlepsza.
Mydelniczek
24-11-2008, 22:03
Po smsach i soundkillers spowiedziałem się naprawdę dobrej płyty, a jest mocno średnia.
Jak narazie to El Polako DGE'a mi się bardziej podobało, niż alfa~ Fokusa. Może Eldoka czymś zabłyśnie ; o
JechaczNakonny
27-11-2008, 04:16
Ta EL POLAKO miało największe przebicie.. przede wszystkim gural przekonał ludzi do siebie mixtejpami na których pokazał klase wg mnie TYCI TYCI większą niż na EL POLAKO..
teraz tylko czekac na albumy peji xd
co do fokusa to miernie.. SMS'y mi się podobaly nawet a reszta lipa :)
Maly-Rycerz
05-12-2008, 21:50
Jak dla mnie płytka miażdży, Fokus jak zwykle stylowo ciśnie z tematem. Czas II, Hadouken, Super Saiyan, Przetrwasz prawdziwe perełki, i nie porównujcie tu jakichś pozerów typu Gurala do Fo, jedyni raperzy w Polsce którzy mogą się z nim równać to Ostry, Eldo.
ta, gural - fokus - inna bajka.
a co do el polako - za duzy szal wsrod hot-13 : )
a plyta eldoki moze byc taka niebardzo rapowa, melancholijna...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.