zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Po co trenowac fista?

Bofedojo
07-12-2003, 15:48
Czasami slysze na tym forum ze ktos ma XX fista(czy jakos tam).Po co go wogule trenowac?Raczej nikt nie nawala potworkow z piesci.

Mistrz Czarnego Miecza
07-12-2003, 15:50
***LOL***
Fist jest jedną z silniejszych broni (na serrio) tylko że nikomu niechce sie go trenować bo daje małe dmg ! ale potem ...ho ho ... zobacz se w statystykach jakie skille mają w fistcie !!!!!!!!!

marred
07-12-2003, 18:54
Tylko po to, ay miec highscore na tibia.com :P. Mi sie zawsze fist trenuhje, jak distance sobie trenuje, to jest moment, gdy podnosze speary i wtedy gosicu wali piesciami :)

Hexer
07-12-2003, 23:52
Oryginalnie dodany przez Mistrz Czarnego Miecza
***LOL***
Fist jest jedną z silniejszych broni (na serrio) tylko że nikomu niechce sie go trenować bo daje małe dmg ! ale potem ...ho ho ... zobacz se w statystykach jakie skille mają w fistcie !!!!!!!!!

Wydaje mi sie ze jednak sie mylisz gdyz nawet majac 50 skil w fiscie zadasz mniejsze obrazena niz przecietnej jakosci bronia na 30 skilu. mam fist 40+ a jakos z miecza na 15 skilu uderzam mocniej

Sheali - Danubia
08-12-2003, 13:18
Gdyby to bylo takie zajebiste to wszyscy by to trenowali .... ^^ Pozatym zwykle bronie i tak nie zawsze chce sie trenowac ;]

MatKus
08-12-2003, 13:43
Odpowiedź jest bardzo prosta. Fista trenuje się dokładnie z tego samego powodu, co gra się w Tibię : dla zabawy. Niektórzy podchodzą do gry na zasadzie "musze być jaknajmocniejszy" a inni "chcę się dobrze bawić" i to ci drudzy trenują fista.

nawigator
08-12-2003, 16:05
a ja mam 37 w fiście i 18 w distansie moja profesja to knight a trenowalem sobie tak na faze bo takie skile 10 to raczej jakos tak nie ciekawie

ts
19-12-2003, 21:58
np jak gram za dużo Gs'em to mi shielding późno po swordzie wchodzi, ostatnio sprobowalem i trenując fista nadrobiłem stracony shielding. Teraz tak wyrównuje sobie skille więc jak widać fist może się przydać ... :)

Gimlos
25-12-2003, 21:28
Oryginalnie dodany przez ts
np jak gram za dużo Gs'em to mi shielding późno po swordzie wchodzi, ostatnio sprobowalem i trenując fista nadrobiłem stracony shielding. Teraz tak wyrównuje sobie skille więc jak widać fist może się przydać ... :)
IMHO nie lepiej trenowac i sworda i shieldinga? bo jak dla mnie lepiej miec skille np. 80/76 a nie 76/76 ( tylko po to zeby byly rowne=/ )
a tak poza tym : czy w wszystkie profesje trenuja fista tak samo? tzn. czy knightowi rosnie rownie szybko ( wolno=P ) jak sorcowi?

Gremlin
25-12-2003, 22:46
Z tego co slyszalem to fist ma atak 10 obrone 10 - czyli nigdy nie bedzie lepszy od broni.

Fista zwykle ja przynajmniej trenuje w czasie gdy trenuje shielding na paladynie.

Podobno paladyn najszybciej awansuje w fist, pozniej knight a na koncu druid/sorcerer.

tusiak
13-01-2004, 07:23
niewiem jak jest na innych swiatach ale w carlin na eterni czesto sa urzadzane walki na piesci-jest to w miare sprawiedliwe po prawie wszyscy maja tam mniejscy lvl w fist fighting od 20 :) ja podczas jednej takieg walki - niestety przegralem( walka do zoltego paska hp) - dostalem 2 lvl w fist :D

Gremlin
13-01-2004, 07:27
Oryginalnie dodany przez eerion
Oto moje teorie (nie sprawdzone):
- cwicząc fista przyrasta ci tzw. atak :P(jakbyś zmieniał co pewnien czas na broń o 1 lepszą)
- o shielding żeby się troszczyć musisz mieć 2 tarcze :D
Pewnie się myle, ale moze moje rozważania naprowadza kogoś na właściwy trop

Fist fighting nie wplywa na pozostale umiejetnosci.
Shield liczy sie i tak tylko ten z wiekszym defensem.

eerion
13-01-2004, 08:38
Oto moje teorie (nie sprawdzone):
- cwicząc fista przyrasta ci tzw. atak :P(jakbyś zmieniał co pewnien czas na broń o 1 lepszą)
- o shielding żeby się troszczyć musisz mieć 2 tarcze :D
Pewnie się myle, ale moze moje rozważania naprowadza kogoś na właściwy trop

Wietnam
13-01-2004, 14:26
a to takie pytanko bo z tego co wiem ale nie jestem pewny wiec pytam:
1.czy jak mam wysoki fist to szybciej bije np. jak mam fist 10 a jak 20 to na 20 wale 2 spery w tym amym czasie co na fiscie 10??
2.czy to ma jakies przydatne cechy jeszcze???
3.do czego to sie moze przydac
a teraz prosba PROSZE NIEH ZADNY NOOBEK MI NIE PISZE NIE WIEM ALE HYBA NIE NIEH KTOS NAISzE POPROSTU ODPOWIEDZ JKA NIE WIESZ TO NIE PISZ I NIE NABIJAJ POSTOW BO PO CO CI TO??????????
Z GURY THX Srry za capsla:P

eerion
13-01-2004, 14:46
Fist fighting nie wplywa na pozostale umiejetnosci.
Mi chodzi tak jakbyś do ataku pięści po pewnym czasie z 10/10 zrobiło się 11/10 lub 11/11 itd. Ale to tylko przyuszczenia, choć CIPowie nic nie robią bez sensu

Lord Skellen
13-04-2004, 01:34
Oryginalnie dodany przez eerion
Mi chodzi tak jakbyś do ataku pięści po pewnym czasie z 10/10 zrobiło się 11/10 lub 11/11 itd. Ale to tylko przyuszczenia, choć CIPowie nic nie robią bez sensu

chyba nie bo na fiscie ~ 50 nawalal bys jak z gs-a :P