zaloguj się

Pokaż pełną wersje : RP vs EK zamienic?

barteks12
23-11-2008, 18:32
a wiec tak gram EK 84 lvl eq rh dsm blue legi softy bohy demonka heroic axe z blessami i aolem
no ale tak botem nie jestem i nie mam zamiaru wydawac kasy na bota wiec odpada a expienie na takich malpach jest starsznie nudne a na dlach mam waste. to samo na gsach po prostu za slaby jestem
i tu pojawia sie pytanie czy czasem nie zamienic na RP

otoz pozwolilem sobie zrobic liste + i - kazdej z profesji i chcialbym zebyscie skorygowali je i doradzili czy zostac przy EK czy moze zmienic na RP bo tylko te 2 profesje wchodza w gre

plusy RP :
dosc sporo hp i many
szybka w miare regeneracja
bardzo tanie leczenie
nie droga amunicja
prawie zawsze na +
mozliwosc expienia na silniejszych potworach bez waste
dobry nawet w pvp
dosc sporo capa
moze walczyc na odlegosc (np. demony) jak i w zwarciu np.(arena)
jak ma dobry shielding to lepszy z niego bloker niz z knighta (nie do konca bo knight ma wiecej hp)

minusy RP :
mio ze tanie to bardzo slabe leczenie w porownaniu do knighta
latwiej nim o deada niz knight
amunicja jednak kosztuje w porownaniu do knighta

plusy EK:
sporo hp
sredni dmg
najlepszy bloker z gry
dobre leczenie

minusy :
monotone expienie
drogie leczenie
idealny na trapy (exori gran)
slabsze dmg niz palek
exori hur kosztuje 40 dmg a jest mniejszy dmg niz palek z sana , cona

to sa wnioski do ktorych doszedlem .
mam softy wiec to jest spory plus
szczerze to znudzila mi sie gra na malpach itp itd a bota jak juz wspomnialem nie mam zamiru kupowac
wiec co zmiana na palka? co o tym sadzicie ?
do palka mialbym monka i kamyki moglbym sobie lootowac z malp do czasu az bym nie wbil 80 skila a to duzo nie trzeba a potem tylko radosc z gry ( czy do konca) no problem w tym ze nie gralem palkiem wiec mile widziane wypoiwedzi EK i RP
z gory dzieki

Frapper
23-11-2008, 18:52
rzuc moneta.

shoq
23-11-2008, 19:29
Skoro ci się nudzi, to zmień.

Erverse
23-11-2008, 19:34
Nie zamieniaj, szkoda zaczynać od początku. Jeśli gra Ci się nudzi na małpach, idz np na dragi. Zawsze to więcej rozrywki, a jak bedziesz miał szczęście do loota do grać Ci się zachce na nowo;) pozdro

Elitek70
23-11-2008, 19:43
Ja tez mialem takie chwile, siedzialem od 39-70 lvl na zolwiach i pozniej nimi zygalem tak jak ty malpami. Chcialem zmieniac chara na pallka, ale doszedlem do wniosku ze za duzo czasu wlozylem w tego kine. Sproboj takiego sposobu, ze bedziesz sobie zmienial expowiska co jakis czas np. raz na tombie, raz na dragach (czasem solo dl), raz na malpach, lizardach, cyclo, wypad z kumplami na gs czy hydry i ci sie tak szybko knight nie bedzie nudzil ;p Aha, zapewniam cie ze knightem tez mozna fajnie grac bo gdyby tak nie bylo to skad teraz jest tyle 100+, 200+ i paru 300+ ek?

Vil
23-11-2008, 20:04
Aha, zapewniam cie ze knightem tez mozna fajnie grac bo gdyby tak nie bylo to skad teraz jest tyle 100+, 200+ i paru 300+ ek?

boty ? .....

barteks12
23-11-2008, 20:22
Ja tez mialem takie chwile, siedzialem od 39-70 lvl na zolwiach i pozniej nimi zygalem tak jak ty malpami. Chcialem zmieniac chara na pallka, ale doszedlem do wniosku ze za duzo czasu wlozylem w tego kine. Sproboj takiego sposobu, ze bedziesz sobie zmienial expowiska co jakis czas np. raz na tombie, raz na dragach (czasem solo dl), raz na malpach, lizardach, cyclo, wypad z kumplami na gs czy hydry i ci sie tak szybko knight nie bedzie nudzil ;p Aha, zapewniam cie ze knightem tez mozna fajnie grac bo gdyby tak nie bylo to skad teraz jest tyle 100+, 200+ i paru 300+ ek?
tak chcialbym tak zmieniac ale te expowiska lepsze sa zajete i ciezko cos dobrego wytyrac a ja nie mam 14 lat zeby siedziec po 10h na exp[owisku teraz mi sie takie monotonne latanie np za malpa dragiem czy czyms nudzi po 2h i musze odpoczac bo juz mnie kur***a bierze :P a jak patrze jak takie palki 60 lvle lataja na pohu na gsach i tylko mi pisza ze lotuja silki i k sety albo na hero bez zadnego waste to juz wogole mi sie odechciewa ja na gsa trace 1k hp jak dobrze pujdzie ...

Elitek70
23-11-2008, 20:24
@2up
Widze, ze masz 180lvl, tez jestes botem? Ja nigdy botow nie rozumialem, nie rozumiem i nie bede rozumial.
@up
Nikt nie powiedzial, ze musisz chodzic na gs :P Pallek za to ma do du*y sprawe na expowiskach ktore sa daleko od miasta np. mint, necro na necro quescie itp. bo musi ciagle latas po rsy :P Popatrz sobie na jakies zdjecia z knightami na huncie i moze cie olsni ;p Moze frosty for fun? ;p

barteks12
23-11-2008, 21:07
@2up
Widze, ze masz 180lvl, tez jestes botem? Ja nigdy botow nie rozumialem, nie rozumiem i nie bede rozumial.
@up
Nikt nie powiedzial, ze musisz chodzic na gs :P Pallek za to ma do du*y sprawe na expowiskach ktore sa daleko od miasta np. mint, necro na necro quescie itp. bo musi ciagle latas po rsy :P Popatrz sobie na jakies zdjecia z knightami na huncie i moze cie olsni ;p Moze frosty for fun? ;p

no ale taki juz palek na 80 lvlu to mysle ze z 40-50 rsow wezmie jak ma lekkie eq
a to mysle na 2h starczy potem kartka ze z/w i leci po kolejne rsy nie jest tak ?

Fredrius
23-11-2008, 21:07
@up
Taa forsty for fun. Moje frosty for fun ~95knightem skonczyly sie po dwoch dniach wraz z wyplynieciem z banku ponad 200k.

Elitek70
23-11-2008, 21:28
Mowiac for fun mialem na mysli czasem wypad, solo kilka i tyle, a nie siedzenie non stop i liczenie na to, ze cos poleci.

kombossik123
23-11-2008, 21:57
Stary rozumiem Cię ;p Mialem 113ek i powiem jak to wyglądało : ja ide se na DL'e raz na pare dni jak mam pare k na zwastowanie (zawsze waste prawie było ...) potem kolega 81 rp pisz że on na DL od 70 lvl hunci i mi pokazuje bag : 3 dsm , 5 rh... zwątpiłem . Ale dobra hunce se małpy na bocie (tak bo zabardzo nie chciało mi się nigdzie tym gównem (postacią) expic , to myśle może pójde na hydry dobra zbieram team trza siochera i shootera pisze do RP a on ,,oj s*******aj hydry to ja se solo hunce...'' wtedy to ja sie załamałem to ja musze siochera i shootera brac żeby tam huncic a RP se solo leje?... Potem patrze kolega RP lvl wbija 3x szybciej niż ja bo frosty leje... ja z botem (oczywiście nie cały czas na bocie) nie dawałem mu rady...
Chciałem pozbierac GSS bo były drogie (9k each) i do tego może bym addon zrobił no ale jak na full secie GS mi za 200 co 3-4 cios sypał to ... A najlepsze to było to jak zbierałem teama na Demce (1 sio , 2 shooterzy) to RP (wtedy juz 93 lvl) pisze że on to up/down je solo leje... A ja wtedy z pespektywą że EK to demców nigdy solo bez waste nie będzie bił ;/

Ja bym się na twoim miejscu wymienił , czym wcześniej tym lepiej.

barteks12
23-11-2008, 22:08
Stary rozumiem Cię ;p Mialem 113ek i powiem jak to wyglądało : ja ide se na DL'e raz na pare dni jak mam pare k na zwastowanie (zawsze waste prawie było ...) potem kolega 81 rp pisz że on na DL od 70 lvl hunci i mi pokazuje bag : 3 dsm , 5 rh... zwątpiłem . Ale dobra hunce se małpy na bocie (tak bo zabardzo nie chciało mi się nigdzie tym gównem (postacią) expic , to myśle może pójde na hydry dobra zbieram team trza siochera i shootera pisze do RP a on ,,oj s*******aj hydry to ja se solo hunce...'' wtedy to ja sie załamałem to ja musze siochera i shootera brac żeby tam huncic a RP se solo leje?... Potem patrze kolega RP lvl wbija 3x szybciej niż ja bo frosty leje... ja z botem (oczywiście nie cały czas na bocie) nie dawałem mu rady...
Chciałem pozbierac GSS bo były drogie (9k each) i do tego może bym addon zrobił no ale jak na full secie GS mi za 200 co 3-4 cios sypał to ... A najlepsze to było to jak zbierałem teama na Demce (1 sio , 2 shooterzy) to RP (wtedy juz 93 lvl) pisze że on to up/down je solo leje... A ja wtedy z pespektywą że EK to demców nigdy solo bez waste nie będzie bił ;/

Ja bym się na twoim miejscu wymienił , czym wcześniej tym lepiej.
tak chyba zrobie bo EK to zal zobacze wbije jakis porzadny lvl i porowna postacie zawsze bede mogl wrocicic do EK

kombossik123
23-11-2008, 22:22
UP
ja tera mam MS i powiem Ci że od 60 lvl miałem większa frajdę nim grania niż EK na 113 lvlu ;p Do tego od ~70 lvl hunce DL'e w ankh i na 10 razy 1 raz miałem waste ;p A exp mam 80-100k/h co dla knighta to już RAJ

Vil
23-11-2008, 22:31
Widze, ze masz 180lvl, tez jestes botem?

korzystam z tego, ze w profilu moge sobie wpisac co mi sie zywnie podoba. Bota do tego nie potrzebuje.

Bas
24-11-2008, 16:38
A exp mam 80-100k/h co dla knighta to już RAJ
Kolejne dziecko "cyferkicyferkicyferki..."

Vil nie zapominaj że oni w to ślepo wierzą, nie przesadzaj bo będziesz botem !

Eyro
24-11-2008, 17:55
jesli nie chcesz bocic to po co knighta brałeś ?

Faumik
24-11-2008, 18:10
knightem sie dobrze podjebuje loota na hydarch, demcach itp. i wtedy zawsze jestes na + ;p. za to rp od 50-60 lvla mozesz juz sobie biegac z dlami etc bez znacznego waste

TaJemniczy
24-11-2008, 19:17
Jak ktoś już wspominał--''żuć monetą''--
Ja tak robię co miesiąc:))

barteks12
25-11-2008, 13:09
tylko po dokladniejszym przeanalizowaniu sytuacji dochodzi jeden wielki szczegol a mianowicie update
z tego co widze to knight dostaje najwiecej tylko jakiej jakosci beda te jego czary ...?
bo skoro ten czar co ma zwiekszac drastycznie atak a obnizac obrone tak zwieszy dmg ze ek bedzie bic jak rp z assow no to chyba odpowiedz jest jasna
narazie chyba poczekam do updatu poki co skiluje sobie palkiem (speary sa tanie :) )

pCz
26-11-2008, 13:25
a jak patrze jak takie palki 60 lvle lataja na pohu na gsach i tylko mi pisza ze lotuja silki i k sety albo na hero bez zadnego waste to juz wogole mi sie odechciewa ja na gsa trace 1k hp jak dobrze pujdzie ...

Kurde stary, masz w miare dobre eq, masz softy - czego ci brak jeszcze?
Nie wiem jakie ty masz skille, ale gsy na twoim levelu z softami to nie jest problem. Nakladasz softy, axe ringa, od czasu do czasu exori/ gran i grasz.

A te twoje znajome pallki to musza miec mega szczescie ze zawsze na plus wychodza.
Royalki na ziemi nie leza, a loot tez nie zawsze dopisuje, tak wiec wszyscy maja waste. Tylko raz sie komus poszczesci, a kolejne 3 hunty jest na minusie.
Ty jako ek masz o tyle szczescie ze kase mozesz robic w wielu miejsach zupelnie za darmo, nawet czasem na mf nie musisz wydawac, tylko ze expa malo i loot'a tez- ale pare takich akcji i masz kase na porzadny hunt.
Malpy juz nie leza, idz na piratow, na te "lodowe cyklopy" kij wie jak sie zwaly, ice golemy, crypty, mumie na lodowych wyspach - popatrz troche na rozklad respawnow i napewno cos znajdziesz nowego.

Co do pallka: idz swoim ek na gobliny, trolle na edron i nazbieraj kamykow spearow, a nie sie bawisz w "speary sa tanie" - wtedy beda jeszcze tansze.

Herbitussin
26-11-2008, 13:31
Zostań przy EK(Elite Knight)

barteks12
26-11-2008, 14:00
Kurde stary, masz w miare dobre eq, masz softy - czego ci brak jeszcze?
Nie wiem jakie ty masz skille, ale gsy na twoim levelu z softami to nie jest problem. Nakladasz softy, axe ringa, od czasu do czasu exori/ gran i grasz.

A te twoje znajome pallki to musza miec mega szczescie ze zawsze na plus wychodza.
Royalki na ziemi nie leza, a loot tez nie zawsze dopisuje, tak wiec wszyscy maja waste. Tylko raz sie komus poszczesci, a kolejne 3 hunty jest na minusie.
Ty jako ek masz o tyle szczescie ze kase mozesz robic w wielu miejsach zupelnie za darmo, nawet czasem na mf nie musisz wydawac, tylko ze expa malo i loot'a tez- ale pare takich akcji i masz kase na porzadny hunt.
Malpy juz nie leza, idz na piratow, na te "lodowe cyklopy" kij wie jak sie zwaly, ice golemy, crypty, mumie na lodowych wyspach - popatrz troche na rozklad respawnow i napewno cos znajdziesz nowego.

wiesz skile mam 84/83 prawie 85/84 ale co z tego jak jeden gs mnie leje za 100-200 co chwile i na jednego gsa trace srednio 1k hp softy nie pomoga przy tak szybkim respie jaki jest na pohu a na dlach to bez ghp sie nie obejdzie minimum jeden musi zejsc i to jak mam full hp i mane

wiesz jakos na palka nikt nie narzeka ze ma malo kasy wolny exp czy cos takiego a rsy sa smiesznie tanie
za darmo expie no dobra fakt mam softy mam male waste ale tylko na potworach slabych mysle ze do dragonow smialo moge powiedziec ze spokojnie expie bez waste i nie mialbym przeciwko EK gdybym expil na dragach tyle ze wiesz znalezienie wolnego d lair graniczy z cudem a kolejki sa takie jak za czasow komuny za chlebem wiec to bez sensu
lodowych wysp nie mam do konca zrobione mam tylko barbarian test nie wiem nic o tych lodowych cyklopach
tyle ze ten update moze wszystko zmienic wiec poczekam do updatu iprzetestuje wszystko wyciagne wnioski i zrobie to co uwazam za najlepsze bo narazie mam wieksze przekonanie do palka ( wlasne doswiadczenie + opinie innych)

Wasil
26-11-2008, 23:32
Ej to jak juz tak lamentujesz ze Rp pro evul mastash itp. to czemu jeszcze nie zmieniles? Tylko w co nastepnym poscie opisujesz jaki Ek jest biedny a Rp lepszy...

Pozdrawiam Wasil

barteks12
27-11-2008, 14:39
Ej to jak juz tak lamentujesz ze Rp pro evul mastash itp. to czemu jeszcze nie zmieniles? Tylko w co nastepnym poscie opisujesz jaki Ek jest biedny a Rp lepszy...

Pozdrawiam Wasil
jakbys czytal to mam dylemta bo nadchodzi update i mozliwe ze te czary nowe wyrownaja wszystko dlatego jescze nie zmienilem

AdiZgOlekk
27-11-2008, 15:09
skrakuj se ng , pobotuj na malpach 1 dzien , i na nastepny dzien zwastuj kase na czyms, na czym ladnie level leci. i tak mozesz wkółko
bot niby takie gowno, a jednak zostawiasz chara na czyms na bocie, ladnie ci kase zarobi, a ty mozesz sobie wyjsc na dwor badz poogladac tv:)

kombossik123
27-11-2008, 15:49
Jak sam napisałeś że EK z tym czarem będzie miał atak większy ale za to obrone zjebaną to chyba zapomniałeś że na np. takich frostach z łapy będziesz dostawał po 300 ;p (to tylko przypuszczenie ale to że hity będą większe o miliard razy to też tylko przypuszczenia) więc i tak Knight będzie do dupy... już od paru updatów wszyscy wojownicy narzekają a jakoś nic się nie zmienia więc myślę że będzie i tak i tym razem... RP od dawien dawna był zaje...fajny i jakoś to się nie zmienia , a to że największe lvl w tibi to EK to tylko zasługa bottów bo nie wiem czy ktoś pamięta jeszcze MDW gdy wbijał po 2 lvl dziennie na 300+lvlu co dla EK graniczyło by to z cudem lub ogromnym waste...

barteks12
28-11-2008, 16:58
skrakuj se ng , pobotuj na malpach 1 dzien , i na nastepny dzien zwastuj kase na czyms, na czym ladnie level leci. i tak mozesz wkółko
bot niby takie gowno, a jednak zostawiasz chara na czyms na bocie, ladnie ci kase zarobi, a ty mozesz sobie wyjsc na dwor badz poogladac tv:)

a jak skrakowac ta ng ? bo ja placic nie bede na pewno
wole kupic jakis browar albo zatankowac auto niz wkladac w tibie ...

barteks12
28-11-2008, 17:28
moge pomoc w scrackowaniu jak cos to pm.
zaplacisz mi kasa w tibii(z 10 k rzucisz i styka)

a jaka mam pewnosc ze mnie nie ojebiesz?

CzesioWkretka
29-11-2008, 20:16
Heh tez mam 90ek i powiem ci ,że miałem ten problem co Ty. Ale radze Ci nie rób sobie paladyna. Knight'em wpadasz w cave i roz*******asz wszystko co leci, nie musisz ciągle uciekać przed potworami, zaznaczasz sobie draga i czekasz aż go zabije twój knighcik (ile to 3-6 ciosów). Wiesz jak lipnie się expi palladynem na gsach ... męczarnia ... . Knight jest rls ;) Wbij 90/90+ skilla i odluruj sobie odpowiednio potwory w kopalni w svar.... boski exp na nigmitare i loot na + ;] poprostu expic hity wchodza po 200-450+ ^^. Po upie maja zwiększyć loot z sea serpent tam tez takie fajne hity wchodzą jak w nigmitare ;] . Pall hmm te assasinki ... mnie on tym nie przekonuje- taka średnia postac ... . Knight jest jak czołg i wszędzie możesz praktycznie nim wejść ... magowie best shooterzy jak sie rozszaleją to z knightrm taka rozróbę zrobić moga ... a pall to popierdolka :D (takie sa moje wnioski z testowania rp/ed/ek)

ZapodajMuze
29-11-2008, 21:36
a jaka mam pewnosc ze mnie nie ojebiesz?

Crackowac sie juz kolego nie da bo trzeba miec w tych czasach rejestr .

barteks12
30-11-2008, 01:37
Heh tez mam 90ek i powiem ci ,że miałem ten problem co Ty. Ale radze Ci nie rób sobie paladyna. Knight'em wpadasz w cave i roz*******asz wszystko co leci, nie musisz ciągle uciekać przed potworami, zaznaczasz sobie draga i czekasz aż go zabije twój knighcik (ile to 3-6 ciosów). Wiesz jak lipnie się expi palladynem na gsach ... męczarnia ... . Knight jest rls ;) Wbij 90/90+ skilla i odluruj sobie odpowiednio potwory w kopalni w svar.... boski exp na nigmitare i loot na + ;] poprostu expic hity wchodza po 200-450+ ^^. Po upie maja zwiększyć loot z sea serpent tam tez takie fajne hity wchodzą jak w nigmitare ;] . Pall hmm te assasinki ... mnie on tym nie przekonuje- taka średnia postac ... . Knight jest jak czołg i wszędzie możesz praktycznie nim wejść ... magowie best shooterzy jak sie rozszaleją to z knightrm taka rozróbę zrobić moga ... a pall to popierdolka :D (takie sa moje wnioski z testowania rp/ed/ek)

450 hit ?

moj max to 321 z broni

Decade
30-11-2008, 03:25
Crackowac sie juz kolego nie da bo trzeba miec w tych czasach rejestr .

miszczu, ja jade dalej na wersji 4,50 ng bota. wiec nie pierdol ze sie nie da jak sie nie znasz... tylko podmieniasz biblioteke hook.dll

miec w tych czasach rejestr < mozesz mi powiedziec czym jest owy rejestr o ktorym wspominasz? bo jesli nie wiesz co to za rejestr to jestes niczym ci od metody silvy co mysla ze jak uzyja wielu madrze brzmiacych slow to cos udowodnia.

co do palla - no napewno wali najslabiej ze wszystkich 4 rech profesji. jest to hybryda- skoro umie wszystko to niczego nie umie najlepiej.

CzesioWkretka
30-11-2008, 09:58
450 hit ?

moj max to 321 z broni

Ale w nigmitare wchodzi mocniej no i ja na skillach 90 i sca ;] (no może z 450 to przesadziłem, ale pamiętam jak poszliśmy z pallem to on bym ździwiony że takie hity ładne lecą :D) , jednak jestem zdania, że jak tak długo się gra kina to ciężko się przerzucić na paladyna (przynajmniej ja tak miałem i wróciłem do mojego knighta )

Elitek70
30-11-2008, 10:16
@2up
Najslabiej? lol napewno mocniej od kiny.

Decade
30-11-2008, 12:04
@2up
Najslabiej? lol napewno mocniej od kiny.

a gdzie tam:p zrob palka to zobaczysz, nie da się bic caly czas z assassin starsow chyba ze masz 150 level.