PDA

Pokaż pełną wersje : Runes of Magic - Już Niedługo

DziubaS
23-11-2008, 21:22
Gra jest jak narazie w fazie Closed Beta, Open Beta(Już będzie można normalnie grać) Będzie dokładnie za 16dni. Ja, jak inni użytkownicy czekamy z zapartym tchem co z tego wyjdzie.

Runes of Magic

"Runes of Magic" jest określane jako fantasy MMORPG (Massively Multiplayer Online Role-Playing Game) bez miesięcznych kosztów/opłat i do dowolnego pobierania. Wkrocz do Taborea, magicznego świata pełnego cudów i starożytnych zagadek. Spotkaj mityczne i niebezpieczne stworzenia oraz rozwiąż puzzle długo niszczonych królestw..

To tyczy się Ciebie, odkryj Taborea i napisz historię tego świata!

Zalety

1. Free2play: żadnych opłat, pobieranie za darmo.
2. Regularne aktualizację z nową treścią, np. klasy, rasy, tryby gry i wiele więcej...
3. Obszerny system podwójnej klasy (Dual Class System) z 6 głównymi klasami i pobocznymi do wyboru.
4. Uniwersalne czary i kombinacje ataku.
5. Ponad 600 zadań (tzw. questów) i wszechstronne serie zadań z ciągnącą się fabułą.
6. Zintegrowana i czarująca fabuła.
7. Dowolnie dostępny świat gry w atmosferycznym 3D.
8. Wymagające instancje i podziemia.
9. Indywidualnie wywoływane umiejętności i czary.
10. Zestawy pancerzy ze specjalnymi bonusami.
11. Dynamiczny system przedmiotów: Ulepszenia z setkami run.
12. Aktywowany PvP system (pojedynki Gracz vs. Gracz) z walkami na arenie i wojnami gildii.
13. Walki serwerowe (Serwer vs. serwer PvP).
14. System rankingu: listy rankingowe.
15. Wierzchowce: różnorodne i unikalne wierzchowce.
16. Epicki system kunsztu z szansą na ulepszenie obecnego ekwipunku.
17. Domy dostępne nawet dla nowych graczy: personalizacja domów przez np. własne umeblowanie.
18. Posiadłości gildii w specjalnych miejscach.
19. System reputacji.
20. Scalany interfejs użytkownika oparty na preferencjach graczy (możliwość używania własnych add-onów).
21. Mini-mapa w grze oraz system radaru, aby łatwiej znaleźć handlarzy, surowce, materiały i questy.
22. Aukcje domów: aukcję i kupowanie przedmiotów do domu w grze.
23. Możliwość teleportacji dzięki runom.
24. Możliwość kontrolowania myszką (namierz&kliknij) oraz/lub klawiaturą (WASD lub strzałkami) .

"Na stronie firmy Frogster Entertainment Pictures pojawiły się pierwsze informacje na temat najnowszego projektu. Gra Runes of Magic ma oferować ogromna ilość funkcji. Najważniejszymi z nich to: 6 urozmaiconych klas postaci, crafting, reputacja, gildie, housing, PVP, lochy, … Juź teraz możecie się zapisać do udziału w testach wersji beta."

Od razu mówię że to są wyszukane Informacje: p nie grałem jeszcze w grę(bo trzeba mieć key) lecz od razu po wyjściu Open Bety pobiorę grę i oczywiście dam Swoją recenzję, Zapraszam do Komentowania/Może coś wy powiecie: )
Jeszcze Tylko:

OFICJALNA STRONA (http://www.runesofmagic.com/en/index.html)
TU DOSTĘPNE PARĘ SCREEN'ÓW (http://www.mmorpg24.eu/2008/06/06/runes-of-magic-nowa-darmowa-gra-mmo-juz-niedlugo/)
POLSKI FANSITE (http://punmu.pl/news.php)

Czekam na komentarze : )

sphinx123
23-11-2008, 21:38
Oprócz housingu, nic innowacyjnego.

DziubaS
23-11-2008, 23:32
Oprócz housingu, nic innowacyjnego.

może i tak, a jednak ma jest to ciekawy Pomysł, który zafascynował mnie i nie tylko, jest wielu użytkowników którzy czekają, Podziemia, różne lokacje.. Jestem Bardzo Ciekaw

Valderor
23-11-2008, 23:36
Dual class system jest chyba dość nowatorski, poza tym ta gra to kopia WoWa. Mam niby hasło do closed bety, ale mój komp tej gry nie uciągnie. A szkoda, chętnie bym zagrał...

Batman666
24-11-2008, 13:11
na bank sproboje ciekawi mnie najbardziej na jakiej zasadzie dziala ten housing xD moze ktos wie cos wiecej ?

Bluray
24-11-2008, 13:49
Teraz nic nie mogę o grze napisać ponieważ nie grałem, ale jak wyjdzie od razu pobieram. :p

DziubaS
24-11-2008, 14:09
na bank sproboje ciekawi mnie najbardziej na jakiej zasadzie dziala ten housing xD moze ktos wie cos wiecej ?

Działa to tak że od 1lvl'a masz swoją chatkę, Możesz sobie coś tam zawsze do kupić, wiesz zapewne też deopsit, tak wczytałem, Ktoś napisał że total podróbka wow, zobaczymy czy tak będzie jak zagram napiszę;>

Może ktoś z was coś jeszcze wie?; ]

Aroonia
24-11-2008, 17:33
Próbowałem dostać się na Closed Beta, niestety bez rezultatu. Gra przykuła moją uwagę, oglądałem filmiki na youtube i grafika jest całkiem całkiem. O ile dobrze pamiętam, w grze będzie również system petów, co z pewnością skłoni wielu użytkowników internetu do gry :)

X-Zero
24-11-2008, 17:38
Wiadomo, w końcu w większości gier MMO są pety, aby przykuć uwagę :P
Nawet ciekawie się prezentuje, nie mogę się doczekać.......................................... ..................

...
nowego komputera, bo na tym nie ruszy -.-"

DziubaS
24-11-2008, 22:49
Próbowałem dostać się na Closed Beta, niestety bez rezultatu. Gra przykuła moją uwagę, oglądałem filmiki na youtube i grafika jest całkiem całkiem. O ile dobrze pamiętam, w grze będzie również system petów, co z pewnością skłoni wielu użytkowników internetu do gry :)

Moim zdaniem tak samo naprawdę fajnie się prezentuję też czekam: ) jak by ktoś dostał się do Closed Beta to niech coś napiszę: ), z tego co słyszałem dużo bugów ale to CB.. w Open beta ma już być zrobione, zapewniają Twórcy

Nawet ciekawie się prezentuje, nie mogę się doczekać.......................................... ..................

...
nowego komputera, bo na tym nie ruszy -.-"

Chce dobrze że jesteś z nami: ) Pogramy, wybierzemy sobie serwer jakaś gildia etc, zobaczymy jak będzie: )

@Topic
Widzę że temat się przyjął proszę o Komentowanie / może jakieś newsy? : D

@Edit
Tu właśnie parę linków do filmików PvE i Gameplay: )
http://pl.youtube.com/watch?v=81y0u8g3uQI&feature=related
http://pl.youtube.com/watch?v=GIJEBlJAcp4&feature=related

sphinx123
24-11-2008, 23:00
Po obejrzeniu gameplay'a stwierdzam iż efekty graficzne czarów ssają xD Powinni zastosować jakiś bardziej zręcznościowy model walki, bo klikanie na potwora i wciskanie skilli po kolei jest już trochę nudne...

Batman666
25-11-2008, 14:01
@up
a widzisz inne rozwiazanie ?

sphinx123
25-11-2008, 14:05
Tak, dla przykładu http://www.youtube.com/watch?v=EtA1jSreK84

Aroonia
25-11-2008, 14:38

Jedynym dobrym i darmowym mmorpg z bardzo dobrze rozwiniętym systemem petów z którym się spotkałem jest Rappelz. Tam, bez towarzyszącego nam zwierzaka expienie jest o 50% gorsze...

maxen13
26-11-2008, 16:59
Zapowiada sie calkiem calkiem gra. Interesuja mnie jedynie "walki serwerowe" tak baaaardziej niz te inne zalety tej gry. Mam nadzieje ze ciekawe to zrobia np. oblezenie na zamek albo cos. Czekam.

Rybzor
26-11-2008, 17:46
Widać taką trochę - kolokwialnie mówiąc - amatorszczyznę programistów. Kiedy zobaczyłem wymagania tej gry, oraz jak ona wygląda, od razu mi się pomyślało, że zatrudnili trochę za mało speców od optymalizacji gry ._. Założę się, że ludzie z Activision dajmy na to, upchnęli by te dane z wymaganiami 3x mniejszymi...

I nie, nie żale się - mnie spokojnie pójdzie :P

DziubaS
26-11-2008, 18:40
Co raz bliżej gry : D Nie mogę się już doczekać: )
Tutaj daje jeszcze jeden link dużo fajnych screenów, z oficjalnej strony:
http://www.runesofmagic.com/en/gallery,list1,1,screenshots.html

Pozostaje Czekać: PP

Vil
26-11-2008, 18:43
zaczalem sie zastanawiac czy z kolei mi pojdzie .. mam nadzieje ze nie bedzie z tym problemow.

Bluray
26-11-2008, 18:47
Znudziło się już granie na privach WoW'a? :P
___
Jeżeli dobrze pójdzie może to być jeden z najlepszych darmowych MMORPG'ów :P

Valderor
26-11-2008, 20:31
Yeah. Zajrzałem na forum i okazuje się, że kilka dni temu poprawili kompatybilność z low-endowymi kartami graficznymi, czyli nawet na moim dupnym wbudowanym Intelu gra pójdzie. Już ściągnięta, zainstalowana, właśnie klikam "Accept" na NDA. Tak więc nie będę mógł ujawnić zbyt dużo :-/

DziubaS
26-11-2008, 20:43
Do closed bety nawet się nie pcham bo dużo osób chce key: p

Znudziło się już granie na privach WoW'a? :P
___
Jeżeli dobrze pójdzie może to być jeden z najlepszych darmowych MMORPG'ów :P

Taak mój kolego, racja to może być to: )
Też czekam z podziwem, po Screenshotach, kilku filmów, wygląda pięknie

Jak byś ktoś zagrał niech opiszę jakieś odczucia: P : )

Batman666
26-11-2008, 20:59
Przezywacie te wymagania , a dokladnie jakie one sa ?

Rybzor
26-11-2008, 22:04
Min System Req:PU: AMD 2500 + or above INTE Pentium 4 - 2.0GHz, Memory: 512MB, Cards: 128M memory Nvidia GeForce 5700 ATI Radeon 6200 graphics card or other equivalent, Hard disk space: 3GB, DirectX: 9.0c

Normal System req: CPU: Core2Duo 2.0GHz, Memory: 2048Mb, Cards: 256Mb with shader 3.0, Support (512mb will be better), Hard disk space: 10GB, DirectX: 9.0c-10.0

Widać minimum nie wiadomo jak się gra na takich spisze... jednak nie sądzę, aby można było sobie pograć tak spokojnie w nią, bez żadnych przycinek na takim sprzęcie. Co do zalecanych wymagań: jak dla mnie za duże, no ale co się będę martwił za innych :P

DziubaS
27-11-2008, 19:42
Min System Req:PU: AMD 2500 + or above INTE Pentium 4 - 2.0GHz, Memory: 512MB, Cards: 128M memory Nvidia GeForce 5700 ATI Radeon 6200 graphics card or other equivalent, Hard disk space: 3GB, DirectX: 9.0c

Normal System req: CPU: Core2Duo 2.0GHz, Memory: 2048Mb, Cards: 256Mb with shader 3.0, Support (512mb will be better), Hard disk space: 10GB, DirectX: 9.0c-10.0

Widać minimum nie wiadomo jak się gra na takich spisze... jednak nie sądzę, aby można było sobie pograć tak spokojnie w nią, bez żadnych przycinek na takim sprzęcie. Co do zalecanych wymagań: jak dla mnie za duże, no ale co się będę martwił za innych :P

No wymagania trochę mają jednak instalka ~2.7GB, ja tam czekam: P dostał może ktoś się do Closed Bety? w Sumie już niedługo Open Beta, i można pykać: DD

Aroonia
28-11-2008, 17:19
To ja chyba będę miał pokaz slajdów a nie płynną grę :/

DziubaS
30-11-2008, 16:56
To ja chyba będę miał pokaz slajdów a nie płynną grę :/

A jakiego masz kompa? Nie będzie tak źle: PP zobaczysz..
Ja czekam i czekam dołuje mnie że 8grudnia lecę do robotki i nie wiem czy zagram : / lapka sobię chyba będę musiał sprawdzić: P

@Offtop

wy czym zabijacie nude??

RollerPL
30-11-2008, 17:12
Z tego co widzę strasznie późno ukazał się ten temat ;) Ja do closed bety rejestrowałem się na początku wakacji, a dostałem keya na początku października. Grafika fajna, ale gra zniechęca, bo 90% questów jest po chińsku... Naprawdę jeszcze dużo muszą popracować. Miejmy nadzieję, że w grudniu na Open Beta wszystkie questy będą przetłumaczone.

Ktoś z Was pytał jak wygląda domek. Otóż po dostaniu się do głównego miasta idziemy do odpowiedniego NPC i normalnie ładuje nam pokój. Nie ma czegoś takiego jak jest to w tibii ;]
Optymalizacja gry naprawdę jest na niskim poziomie. Wymieniłem ostatnio grafike na radeon hd4850 512mb i crysis śmiga na 1280x1024 bez problemu, a jaka tam jest grafika ... W RoM natomiast gra tnie, ale po efektach widzę, że to jest wina procesora. Chyba, żeby pograć w tą grę na full trzeba mieć dobrego quada :/

Qlos
30-11-2008, 18:58
Gra zapowiada sie obiecujaca teraz czekac musze do open bety i zobaczy sie ja wsztstko wygladac bedzie w czasie gry.

sphinx123
30-11-2008, 21:54
Ktoś z Was pytał jak wygląda domek. Otóż po dostaniu się do głównego miasta idziemy do odpowiedniego NPC i normalnie ładuje nam pokój. Nie ma czegoś takiego jak jest to w tibii ;]

No i właśnie chujowo. Wolałbym żeby był identyczny system jak w Tibii, każdy domek ma osobną lokalizację i wygląd, wnętrze byłoby widziane przez okna. A w Runes of Magic domki ograniczono do "kieszonkowych wymiarów" ...

DziubaS
02-12-2008, 22:33
No i właśnie chujowo. Wolałbym żeby był identyczny system jak w Tibii, każdy domek ma osobną lokalizację i wygląd, wnętrze byłoby widziane przez okna. A w Runes of Magic domki ograniczono do "kieszonkowych wymiarów" ...

ehh już się nie czepiaj, jeżeli tak podziwiasz już tą "Tibię" to idź i pograj..
moim zdaniem to nowość w MMORPG'ach , co przyciągnie dużo graczy: ) Mam nadzieje że gra wypali pozdrawiam!

X-Zero
02-12-2008, 23:53
Ta, taka nowość że w tej webowej grze o pingwinach jest identycznie - każdy może mieć swój pr0 domek, kupować rzeczy, ale i tak nikt inny nie zobaczy. Imho beznadzieja ;/

@down:
No i tak to nie zmienia tego, że to bezsensu ;l

Bluray
03-12-2008, 08:09
Ta, taka nowość że w tej webowej grze o pingwinach jest identycznie - każdy może mieć swój pr0 domek, kupować rzeczy, ale i tak nikt inny nie zobaczy. Imho beznadzieja ;/

Ale ta gierka polega głównie na tym i zbieraniu ciuszków.

sphinx123
03-12-2008, 15:18
ehh już się nie czepiaj, jeżeli tak podziwiasz już tą "Tibię" to idź i pograj..
moim zdaniem to nowość w MMORPG'ach , co przyciągnie dużo graczy: ) Mam nadzieje że gra wypali pozdrawiam!

Jeżeli chodzi o domki, to chyba nie zaprzeczysz, że ten aspekt został w Tibii opracowany bez zarzutów? Na cholerę mi "domek" do którego nawet nie wchodzę przez drzwi tylko jestem do niego teleportowany za pośrednictwem npc, nie wiedząc nawet jak ten budynek wygląda od zewnątrz? ...

Bluray
03-12-2008, 15:38
Jeżeli chodzi o domki, to chyba nie zaprzeczysz, że ten aspekt został w Tibii opracowany bez zarzutów? Na cholerę mi "domek" do którego nawet nie wchodzę przez drzwi tylko jestem do niego teleportowany za pośrednictwem npc, nie wiedząc nawet jak ten budynek wygląda od zewnątrz? ...

Co racja, to racja, domki w tibi to na prawdę fajna rzecz :P

DziubaS
03-12-2008, 15:52

Nom przyznam tu trochę racji , lecz wiesz zawsze będziesz mógł się pochwalić Pięknym Screenem: D,

W co gracie by zabić nudeee?: /

Qlos
03-12-2008, 16:39
Ja gram troche w tibie a tak to warcraft 3 FT i dote hostuje.

@topic:
Gra zapowiada sie obiejuco szkode ze domki to kieszonkowe wymiary ale ogolnie jako caloksztalt to powinna byc fajna gra.

maxi1996
03-12-2008, 19:25
fajne ale wole san andreas:o

Kiełek
03-12-2008, 19:43
^
a ja myslalem ze tylko ten z mojego podpisu to kretyn;/

@topic
zapowiada sie fajnie :p

Aroonia
04-12-2008, 19:21
A jakiego masz kompa?

Intel Celeron(R) CPU 3.06 Ghz
1.50 GB Ram
Radeon 9250 (128 mb)

Nadal sądzisz, że nie będzie tak źle? ^^' Założę się, że karta graficzna nie wyrobi :p

@Offtop

wy czym zabijacie nude??

Cs 1.6, Warcraft III + dodatki, Mount & Blade, FlatOut2 i jakiś cRPG typu Icewind czy Dungeon Siege xP To opcja dla komputerowców. Alternatywą będzie

Szaleństwo na rolach, uczing na gitarze, wypad ze znajomymi lub na basen :)

Asalath
10-12-2008, 22:52
Radeon 9250 (128 mb)
Nie ruszy, miałem tą kartę, i jedyne co z gry wyciągniesz to błękitny ekran z paroma kreskami i muzykę w tle :) By móc grać musiałem sobie kupić nową kartę, zresztą i tak czas najwyzszy był, by ja zmienić, q3 się ciął przy 2k faces i 10 graczach :confused: Mówią, ze pracują nad tym, zeby gra ruszyła na wolniejszych kartach, i faktycznie jak na początku CB mojemu bratu gra nie ruszyła na jakiejś chinskiej karcie itela 915, to w pazdzierniku od któregośtam patcha juz mógł grać... z 20fpsami na otwartym terenie i 4-6 w mieście :)
Anyways właśnie zostały zamknięte serwery CB, za ok 5 dni będzie otwarta beta.. dokładniej za http://www.gryok.net/img/rom/image.php :P

BTW. Miałem okazję leaderować glidię w CB (HellFire)... Nie wiem jak to wygląda w innych grach, ale w RoM jest to całkiem niezłe. By zalozyc gildie trzeba uzbierac 100k i 4 czlonkow, czyli podstawa... Ale potem... Po pierwsze, gildia moze mieć własną flagę, by ją "zrobić", trzeba zapłacić 30k z kasy gildii. Flagę robimy na podstawie ok 52 wzorów na kazdy element (element górny i dolny, czyli ok. 102 wzory). + paleta kolorów, dla Hellfire wybrałem pomarańczową czaszkę i czerwone płomienie :) Gildia na początku moze przyjąć max 50 członków. Ofc mozna ten limit podnieść... Jak? Ano trzeba "upgradować" gildie, a by to zrobić, trzema zmusić, wydusić, wyłudzić, zaszantażować, pogrozić nożem... ok, bez tego ostatniego, w kazdym razie członkowie gildii muszą wpłacić odpowiednią ilość drewna, minerałów, ziółek (rzeczy do craftu) i kasy. Póki co gildia moze mieć max 5 poziom, bo na 6 potrzeba wpłacić 10 specjalnych itemów, których nie ma w grze :P z tego co wiem, od od 6 jest guild house, chciałbym zobaczyć jak to wygląda, twórcy pisali o mozliwości robienia fos :D

Chyba będę musiał coś więcej o tym napisać...
BTW. Jak ktoś chce się czegoś więcej o RoM dowiedzieć od graczy, lekturka
http://www.runesofmagic.gryok.net/?id=2305
http://www.runesofmagic.gryok.net/?id=2425

Aroonia
11-12-2008, 16:00
Nie ruszy

No to pograne.... od września czekałem na ten tytuł :( Jesteś pewien, że nawet na minimalnie minimalnych detalach nie pójdzie...?

Asalath
12-12-2008, 16:29
Tak, wszystkie belki miałem przesunięte na lewo, rozdzielczość najmniejsza możliwa do stawienia w luncherze, ale i tak nie ruszyło. Podobno, 9250 nie obsługuje wymaganej wersji shaderów. Udało mi się uruchomić grę na starej karcie przez jakiś program, ale miałem jakieś 0,1 fps i nie widziałem kursora. Podobno komuś udało się na tym samym ustawieniu dojść do tworzenia postaci i logowania się do serwera, poczekał sobie 15+ minut i gra mu się wyłączyła :O
Z tym, ze jak już napisałem, twórcy pracują nad tym, by gra mogła ruszyć na starszych kompach, więc jest nadzieja :)

T.i.b.a.K
12-12-2008, 17:09
Lepiej w Last Chaos zagrajcie...

Aroonia
12-12-2008, 17:55
@Up
Do Last Chaos podchodziłem dwa razy. Za pierwszym razem zraziła mnie cholerna nieprzejrzystość gry. Po przejściu tutoriala, który polegał na klikaniu w dziwnie łatwe do ubicia potworki wrzuciło mnie gdzieś w środek miasta, dookoła mnie pełno straganów a nad nimi dymki zasłaniające gameplay. Gdy wreszcie udało mi się wyjść z tej strefy laggów i zapolować na jakąś zwierzynę zraziłem się po raz drugi. Walki są niesamowicie sztuczne... ruchy postaci po prostu mnie odpychały od monitora. Grę usunąłem.

Przy drugim podejściu znów zawiodłem się tym wszystkim co opisałem wcześniej z taką różnicą, że lagować zaczęło mi 2 razy mocniej a muzyka w 'tych' momentach zaczęła przerywać. Od razu mówię, że to nie wina neta bo 2mb /s to całkiem nieźle. Nie ukrywam, że mój radek 9250 na pewno miał coś z takimi a nie innymi doznaniami wspólnego. W każdym razie nie polecam tej gry, nie wyczułem w niej tego "czegoś"

@2up
No to cieszę się, że coś w tym kierunku robią :) Nawet w Rappelza mogłem sobie na tej karcie grać a takich słabym wymagań to on nie miał. Oczywiście musiałem zmniejszyć opcje grafiki na minimum i mimo to i tak zacinało na dungeonach, ale poza nimi dało się szpilać ;)

Fivapo
14-12-2008, 01:03
Nie ruszy, miałem tą kartę, i jedyne co z gry wyciągniesz to błękitny ekran z paroma kreskami i muzykę w tle :) By móc grać musiałem sobie kupić nową kartę, zresztą i tak czas najwyzszy był, by ja zmienić, q3 się ciął przy 2k faces i 10 graczach :confused: Mówią, ze pracują nad tym, zeby gra ruszyła na wolniejszych kartach, i faktycznie jak na początku CB mojemu bratu gra nie ruszyła na jakiejś chinskiej karcie itela 915, to w pazdzierniku od któregośtam patcha juz mógł grać... z 20fpsami na otwartym terenie i 4-6 w mieście :)
Anyways właśnie zostały zamknięte serwery CB, za ok 5 dni będzie otwarta beta.. dokładniej za http://www.gryok.net/img/rom/image.php :P

BTW. Miałem okazję leaderować glidię w CB (HellFire)... Nie wiem jak to wygląda w innych grach, ale w RoM jest to całkiem niezłe. By zalozyc gildie trzeba uzbierac 100k i 4 czlonkow, czyli podstawa... Ale potem... Po pierwsze, gildia moze mieć własną flagę, by ją "zrobić", trzeba zapłacić 30k z kasy gildii. Flagę robimy na podstawie ok 52 wzorów na kazdy element (element górny i dolny, czyli ok. 102 wzory). + paleta kolorów, dla Hellfire wybrałem pomarańczową czaszkę i czerwone płomienie :) Gildia na początku moze przyjąć max 50 członków. Ofc mozna ten limit podnieść... Jak? Ano trzeba "upgradować" gildie, a by to zrobić, trzema zmusić, wydusić, wyłudzić, zaszantażować, pogrozić nożem... ok, bez tego ostatniego, w kazdym razie członkowie gildii muszą wpłacić odpowiednią ilość drewna, minerałów, ziółek (rzeczy do craftu) i kasy. Póki co gildia moze mieć max 5 poziom, bo na 6 potrzeba wpłacić 10 specjalnych itemów, których nie ma w grze :P z tego co wiem, od od 6 jest guild house, chciałbym zobaczyć jak to wygląda, twórcy pisali o mozliwości robienia fos :D

Chyba będę musiał coś więcej o tym napisać...
BTW. Jak ktoś chce się czegoś więcej o RoM dowiedzieć od graczy, lekturka
http://www.runesofmagic.gryok.net/?id=2305
http://www.runesofmagic.gryok.net/?id=2425

tak propo jaki server wybieracie?! Niemieci czy Inglish?i ktory podservere;]

Vil
14-12-2008, 13:30
3 strony tematu, 2 strony narzekania na wymagania, moze ktos sie wypowie odnosnie gameplayu, klas itp ?

DziubaS
14-12-2008, 20:28
chętnie też bym zobaczył odczucia z gry, może ktoś opisać?

Grał ktoś etc.? znajdę czas w tygodniu to ściągnę.

Vil
15-12-2008, 18:00
Gentlemen, start your engines !

Teredis, lev 6 priest, EU(PvE) Macantacht.

Mauritos
15-12-2008, 18:56
Byłbym bardzo wdzięczny jakby wrzucił ktoś kilka ss. Jeżeli mam m.in. dla tego tytułu kupować nowego blaszaka to chciałbym wiedzieć czy naprawdę jest tego wart. Z góry dzięki i życzę miłej gry :)

P.S.- Można aktualizować/patchować grę zamiast ściągać nowego klienta?

Qlos
15-12-2008, 19:04
Mozna juz grac mormalnie?
tzn. Sciagasz nastepnie rejestrujesz sie i mozna grac ile sie chce.

Qlos

Vil
15-12-2008, 19:14
Jeżeli mam m.in. dla tego tytułu kupować nowego blaszaka to chciałbym wiedzieć czy naprawdę jest tego wart.

Zadne gry poza grami Blizzarda nie sa warte upgradu kompa. Co nie zmienia faktu, ze gra sie zapowiada przyzwoicie.

Rybzor
15-12-2008, 19:48
W szkole wrzucę sobie na lapka i może coś polvluje, nie mam ochoty męczyć się z moim saksiorskim transferem z 3gb of files (kumpel mi ściągnie). Rejestrujcie się na jednym serwerze jak coś, za Vilem : p.

Qlos
15-12-2008, 19:59
Popieram propozycje Ryby all na jeden serwer ciekawiej bedzie.

W grupie razniej.

Qlos

RollerPL
15-12-2008, 20:03
Ja proponuję żeby wszyscy wbilali na ten pierwszy serwer PvE Międzynarodowy. Siocher czy jakoś tak on się nazywa.
PvE-możesz wyzwać kogoś na pojedynek, albo pkować
PvP-możesz bić kiedy chcesz bez żadnej kary

Jak co to mój nick Merfiso w grze. Gram warriorem/priestem.

Co do patchowania to można. Zawsze jak coś nowego wyjdzie normalnie uruchamiasz gre i Ci patchuje do najnowszej wersji ;)
Co do filmów/ssów to na fansite polskim szukajcie. Adres znajdziecie w google

Qlos
15-12-2008, 20:18
Witam wlasnie zaczynam gre i mam pytanie jak mam zrobic chara ?
Wiem ze to noobskie pytanie ale sie spytam jak?
Wyglada to jak w tibii czyli ze na stronie trzeba czy jak w wowie w czasie gdy sie zaloguje ale nie wejdziemy na zadna postac?

Qlos

Ja chce grac na jakims serwie gdzie beda ludzie z forum. Planuje grac magiem.

Vil
15-12-2008, 20:44
logujesz sie na konto, tam masz panel wyboru postaci i mozliwosc utworzenia nowej.

++

jesli chcecie sie zwalic na 1 serwer proponuje EU(PvE) Macantacht z prostego wzgledu - nie chce mi sie zaczynac od zera.

Qlos
15-12-2008, 21:05
Ok dolacze do ciebie.

Loguje sie na stronie czy w grze?
Przy okazji jak na oficjalnej stronie wejsc w panel sterowiania ?
Pytam sie bo w tej grze jestem calkowitym newbie.

Qlos

Vil
15-12-2008, 21:34
w grze.

Na oficjalnej stronie nie polegaj za bardzo, mnie zdazyla w godzine od startu bety mocno zniechecic. Mam nadzieje ze z czasem bedzie lepiej.

Rybzor
15-12-2008, 21:35
Ok dolacze do ciebie.

Loguje sie na stronie czy w grze?
Przy okazji jak na oficjalnej stronie wejsc w panel sterowiania ?
Pytam sie bo w tej grze jestem calkowitym newbie.

Qlos
W grze... Na stronie tylko zakładasz konto z tego co zauważyłem, nie ma tam nic o robieniu postaci.
Tu zakładasz konto:
http://www.runesofmagic.com/en/user,register.html
Aktywujesz link w mailu i logujesz się w grze.

Qlos
15-12-2008, 21:40
Ok thx za odpowiedzi zostalo mi do sciagniecia klient.
Orientuje sie ktos ile strwa sciagniecie RoM z rapida jesli sie ma konto premium?
Co sadzicie o polaczeniu klas Priest i Mage? Wedlug mnie jest to dobre do party tylko klopot bo mana bedzie szybko schodzic.

Qlos

Rybzor
15-12-2008, 21:53
Ok thx za odpowiedzi zostalo mi do sciagniecia klient.
Orientuje sie ktos ile strwa sciagniecie RoM z rapida jesli sie ma konto premium?
Co sadzicie o polaczeniu klas Priest i Mage? Wedlug mnie jest to dobre do party tylko klopot bo mana bedzie szybko schodzic.

Qlos
To wszystko zależy od transferu o.0 Pomnóż sobie czas w jakim ściągasz jedną część przez to ile jest części :P

CO do klas itp, nic nie wiem, nic nie czytałem o tej grze itp, dowiem się jutro : P

Vil
16-12-2008, 15:59
Przy laczeniu klas jest taki maly problem, bo tylko primary class moze uzywac wszystkich zdolnosci danej klasy. W praktyce oznacza to, ze np zaczynamy priestem, dodajemy maga, i w trakcie levelowania maga ( bo tylko primary class dostaje exp ) mozemy uzywac ledwie 2-3 czarow priesta ( na szczescie jest leczenie ). Plusy polaczenia maga z priestem sa takie, ze nie traci sie niczego na dobieraniu ekwipunku, bo ograniczenia obie klasy maja podobne. Glowny minus jaki zauwazylem - tak na prawde skromny potencjal ofensywny, lepiej jest juz chyba levelowac samego maga lub samego priesta.

Fajnie moze wygladac polaczenie priesta z knightem lub warriorem.

====
priest/ mage lv11/lv9

Qlos
16-12-2008, 16:11
Tez wlasnie mysle jakie polaczenia klas dac zeby nie wyszlo mi cos takiego nijakiego.

Wacham sie miedzy :
Mag(sam mag zadnej pobocznej profy),
Rogue(tak jak mag),
Albo polaczenie Rogue z Scoutem.

Pytanko:
Czy jesli polacze klasy w ten sposob :
Glowna to mag a poboczna to priest Gdy bede gral magiem jako glownym(tak ustawie u odpowiedzniego NPC) to bede mial ozywianie ludzi?

Dzis sobie nie zagram bo ojciec sie zle czuje i sie zdaze pobrac.
(na laptopie nie gram)

Qlos

Vil
16-12-2008, 16:28
ozywianie jest z tego co pamietam "priest primary-only"

Qlos
16-12-2008, 16:35
Wiec nie robie maga z priestem wole maga.
Myslalem ze bede mogl ozywiac jesli bede mial maga glownego i priesta pobocznego ale jesli nie to ta kombinacja odpada.

Qlos

Rybzor
16-12-2008, 16:47
Ściągam aktualizację, przyszły nick to Rybzor, EU(PvE) Macantacht.

Aroonia
16-12-2008, 17:50
Czy mógłby się już ktoś o tej grze obszernie wypowiedzieć? Jak wygląda strona audio-video, skille, możliwości, questy no i ogólnie jak wygląda cała rozgrywka?

Qlos
16-12-2008, 17:56
Masz tuy strone bardzo dobry polski fansite wedlug mnie:
http://www.runesofmagic.gryok.net/news.php

Qlos

Vil
16-12-2008, 19:00
Czy mógłby się już ktoś o tej grze obszernie wypowiedzieć? Jak wygląda strona audio-video, skille, możliwości, questy no i ogólnie jak wygląda cała rozgrywka?

Darmowa kopia WoWa z bardziej przejrzysta grafika, paroma udziwnieniami ( niektore calkiem fajne ), nieco wiekszymi wymaganiami. Skillow jest niezbyt duzo, questy typowe ( znajdz, zabij, zbierz ), ogolnie nie widze mozliwosci zeby gra przyciagnela na dluzej niz pol roku, ale sprobowac nie zaszkodzi.

Rybzor
16-12-2008, 20:21
Gra faktycznie przypomina wowa. Wziąłem sobie knighta i ciupam potworki. Póki co całkiem przyjemnie się gra. Lvl 5! : P

Vil
16-12-2008, 21:03
Gra faktycznie przypomina wowa.

moj brat jak zobaczyl screeny stwierdzil ze to jakis addon do wowa.

sphinx123
16-12-2008, 21:20
Koniec świata, Priest i wodne czary, na dodatek zadające dmg - skopali moją ulubioną klasę :< Zagram jak będzie już full wersja.

Rybzor
16-12-2008, 21:34
@10lvl

Dawaj Vil, potestujemy party : P

Vil
17-12-2008, 01:17
http://img218.imageshack.us/img218/8149/rascrnshot2008121522560rt1.png (http://imageshack.us)
http://img218.imageshack.us/img218/rascrnshot2008121522560rt1.png/1/w640.png (http://g.imageshack.us/img218/rascrnshot2008121522560rt1.png/1/)

2 powody zeby grac female charem.

++
mage/priest lv13/lv12

Rybzor
17-12-2008, 07:15
Vil chce żebrać o itemki pod postacią uwodzicielskiej kobity ;/

Aroonia
17-12-2008, 15:53
Takie bety nie trwają tydzień czy dwa jak tibijskie Test Servery ;p Zastanawiam się, czy w ogóle będzie jeszcze closed beta skoro już open wprowadzili.

Screen wklejony przez Vila spotęgował moją chęć do wypróbowania tego mmorpga. Widzę miodny interfejs, konsola też całkiem dobrze wygląda, gameplay - wprost cudowny :D Oczywiście to moje subiektywne oceny, nie wiele mogę stwierdzić na podstawie nieruchomego obrazka.

Rybzor
17-12-2008, 16:56
Screen wklejony przez Vila spotęgował moją chęć do wypróbowania tego mmorpga. Widzę miodny interfejs, konsola też całkiem dobrze wygląda, gameplay - wprost cudowny :D Oczywiście to moje subiektywne oceny, nie wiele mogę stwierdzić na podstawie nieruchomego obrazka.
Zrobiłem krótki filmik : P
http://www.youtube.com/watch?v=k6YTEkDCmII

orientuje sie ktos ile moze trwac patchowanie tej gry przy necie 8mb/s?
Komp dbry 8 giga ramu procek quad 9350 chyba
Qlos
2-3 minuty : p.

CAle patchowie tylko tyle?

haha myslalez ze to musi pobrac sporo plikow z neta.

przy okazji jak mam zainstalowac(wiem ze wlaczyc instalator) chodzi kmi o to ze jeden plik jak pobralem jest w formacie exe a drugi rar po kolei mam je wlaczac czy to sa jakby plyty?

Qlos
Jest plik exe, który pełni rolę instalki. Musisz rozpakować te rary, czy tam rara i będą w środku 4 pliki BIN, wpakujesz je do folderu z instalką i wszystko się wgra po zaklikaniu next next next.. ; p

Dirty Sanchez
17-12-2008, 22:34
jest coś co wyróżnia tą gre od innych ??
najlepiej jakby ktoś wymienił plusy i minusy tej gry
z góry dziękuje

Rybzor
17-12-2008, 22:35
jest coś co wyróżnia tą gre od innych ??
najlepiej jakby ktoś wymienił plusy i minusy tej gry
z góry dziękuje
Nic nie ma, wszystko takie samo : (.

Fred_Flintston
17-12-2008, 22:37
Nic nie ma, wszystko takie samo : (.

To skąd taka podnieta tym tytułem?

Rybzor
17-12-2008, 22:42
To skąd taka podnieta tym tytułem?
Z nienacka. O.

Aroonia
18-12-2008, 14:04
Mnie niestety jeszcze nie udało się w tę grę zagrać, ale po samych screenach czy filmikach widać pewne aspekty tej gry, które (przynajmniej moim zdaniem) być powinny w dobrej grze mmoprpg

-Dużo klas. Z tego co zaobserwowałem w ROM ich nie brakuje, a co więcej można je łączyć
-Grafika 3D
-Ładne animacje, efekty podczas użycia skilla etc. To wszystko cieszy oczy.
-Adekwatny wygląd postaci do jej poziomu. Nienawidzę gier, w których już na początku otrzymujemy ekwipunek, że się tak wyrażę "wyjebany w kosmos". Moim zdaniem, w dobrych grach mmorpg powinno zaczynać się od zwykłej koszuli czy skórzanej kurtki a dopiero po rozwinięciu postaci móc sobie pozwolić na coś odlotowego, co wyróżniłoby naszego bohatera. Zauważyłem, że niewiele gier to posiada.
-Pewne możliwości, które odblokowują się wraz ze wzrostem siły naszej postaci. W Perfect World jest to latanie, w Rappelzie awans klasy, w Tales of Pirates odrodzenie itd. Są to pewne cele wyznaczone przez twórców gry. Wydaję mi się, że ROM takowe posiada.

Więcej nie mogę powiedzieć, bo jak już wspomniałem nie udało mi się wypróbować tego tytułu (za słaby sprzęt niestety...). Są to moje subiektywne obserwacje, które sprawiły, że z niecierpliwością czekałem na Open betę...

@Ryba
Dzięki za filmik :)

Halig
18-12-2008, 14:38
Ja sciagolem juz gre teraz czekam az sie zaktualizuje.

Halig

Rybzor
18-12-2008, 14:56
.
-Adekwatny wygląd postaci do jej poziomu. Nienawidzę gier, w których już na początku otrzymujemy ekwipunek, że się tak wyrażę "wyjebany w kosmos". Moim zdaniem, w dobrych grach mmorpg powinno zaczynać się od zwykłej koszuli czy skórzanej kurtki a dopiero po rozwinięciu postaci móc sobie pozwolić na coś odlotowego, co wyróżniłoby naszego bohatera. Zauważyłem, że niewiele gier to posiada.

Zgadza się, chociaż jak dzisiaj zobaczyłem priesta na 21 lvl, całego na biało, myślałem że to jakiś anioł czy cuś : D
@Ryba
Dzięki za filmik :)
Np. mogę jeszcze jakiś dograć kiedyś, jak będzie request.

@top
17lvl.

Xantro
18-12-2008, 15:22
Rybzor, też gram na tym serwie co ty (tym na M, pve) xD. Nick Kerniana 6 lvl knight.

Dirty Sanchez
18-12-2008, 15:34
Ryba no mówisz ze lypa a grasz :D
fajnie sie przynajmniej gra ??

Emcess
18-12-2008, 15:48
jaka profesje najlepiej robic na poczatek?
i jaki serv? : P

Xantro
18-12-2008, 15:51
Wbijaj na ten englisz, Macantath. Ja za jakąś godzinkę też wbije, a ty Ryba łotrze nick podaj :<
@Edit:
Co do profesji to dopiero początek gry więc nikt nie ma haxerskich itemów na sell więc żadna różnica. Podobno najlepszy jest scout(grałem chwilkę, całkiem fajnie), ale jednak wybrałem Knighta (gra się jakoś troszkę wolniej). Czyli jednym słowem - to sam początek więc rób kogo chcesz, tym kim najlepiej ci się gra. Z tego co widziałem żadna profesja nie jest jakaś strasznie skomplikowana.

Emcess
18-12-2008, 16:03
wielkie dzieki : D
chyba sobie scouta zrobie, jak to w koncu zainstaluje... name bedzie Emcess jak cos : p

Rybzor
18-12-2008, 16:08
Wbijaj na ten englisz, Macantath. Ja za jakąś godzinkę też wbije, a ty Ryba łotrze nick podaj :<

Pisałem wcześniej - Rybzor : P
lvl 18.

Vil
18-12-2008, 16:12
-Dużo klas. Z tego co zaobserwowałem w ROM ich nie brakuje, a co więcej można je łączyć

klas jest 6, w WoWie 11. Kazda ma gdzies polowe mniej czarow niz w WoWie. Laczyc niby mozna, ale niektore polaczenia sie zdaja psu na bude, bo zasob skillow dla secondary classow jest bardzo ograniczony.

-Ładne animacje, efekty podczas użycia skilla etc. To wszystko cieszy oczy.

i zwalnia gre.

Dodam do tego jeszcze fakt, ze 95% terytorium do jakiego dotarlem wyglada jak Arathi Highlands ( dla niekumatych - trawa, kamienie i farmy ), nie ma mozliwosci wyboru rasy i jak na razie trudno powiedziec czy kiedykolwiek bedzie mozna zresetowac raz wybrane skille.

Gra wyglada efektownie ale w moim przypadku nie daje jej wiecej niz miesiac spokojnej gry.

_WrD_
18-12-2008, 16:23
Gra mi pójdzie na bank - sprawdzałem, wymagania i nie są aż takie złe. Narazie jednak jadę w WoWa, ale na pewno spróbuję, bo gra prezentuje się naprwadę nieźle ;)

edit:
klas jest 6, w WoWie 11. Kazda ma gdzies polowe mniej czarow niz w WoWie. Laczyc niby mozna, ale niektore polaczenia sie zdaja psu na bude, bo zasob skillow dla secondary classow jest bardzo ograniczony.
i zwalnia gre.
Dodam do tego jeszcze fakt, ze 95% terytorium do jakiego dotarlem wyglada jak Arathi Highlands ( dla niekumatych - trawa, kamienie i farmy ), nie ma mozliwosci wyboru rasy i jak na razie trudno powiedziec czy kiedykolwiek bedzie mozna zresetowac raz wybrane skille.
Gra wyglada efektownie ale w moim przypadku nie daje jej wiecej niz miesiac spokojnej gry.
W WoWie klas jest 10. Było 9, teraz, wliczając DK - 10. Zresztą, po co porównujesz darmową gierkę do WoWa? Wiadomo, jest darmowe i nigdy nie dorówna tak wielkej grze. Jednak na MMO, za które płacić nie trzeba, wygląda naprawdę nieźle. W każdym razie lepiej niż tibia. Ups, po co ja to mówię? Każda gra jest lepsza od tibii! ^^

Vil
18-12-2008, 17:13
Zresztą, po co porównujesz darmową gierkę do WoWa?

Bo to darmowa kopia WoWa.

I faktycznie 9 a nie 11.

btw ryba daj znac jakie ofensywne skille pompujesz knightem.

Rybzor
18-12-2008, 17:17
btw ryba daj znac jakie ofensywne skille pompujesz knightem.
Hit tarczą + takie dwa na początku co były. Do tego jeden lvl taki doskok do potworka (od 17 chyba), a reszta to buffy raczej, jeden jest fajny co zwiększa mi hp do 1.6k, przydaje sie, bo jak mnie bije więcej szitu i mam 100 hp, to rośnie mi od razu do maxa jak rzuce tego bufa. Trwa 60 sek.

sphinx123
18-12-2008, 17:48
Dobra, z nudów ściągnę. Zrobię full priesta <3

Batman666
18-12-2008, 18:51
Niema normalnego downloadu tylko te party ;f ? fajnei by bylo jakby byl jeden plik poprostu te 3 giga z hakiem ;]

Xantro
18-12-2008, 18:54
@up:
Na Gamershellu i kilka innych nie ma partów.
@Top:
10 lvl. Chyba se kogoś innego zrobie, jakoś dziwnie tak knightem. No ale wpierw do 20 dobije ;p

X-Zero
18-12-2008, 19:07
Niema normalnego downloadu tylko te party ;f ? fajnei by bylo jakby byl jeden plik poprostu te 3 giga z hakiem ;]
Dziwne, bo ja tylko widzę całości ;/
Jak nie całości to 4 części ( 3 po 1gb, 1 mniejsza... )
A jedyne 20 części to rapidshare! ...
Ehh...

Rybzor
18-12-2008, 23:06
Dwa powody dla których warto grać male charem:
http://img73.imageshack.us/img73/3725/rascrnshot2008121822454wi9.jpg (http://imageshack.us)

Mieciu999
19-12-2008, 02:18
Mam problem z gra mianowicie sciagnolem wszystko gra sie zaaktualizowala.
Nastepnie wlaczylem gre wpisuje login haslo i dupa pisze ze zle, 3 razy nowe konto zakladalem zeby sprawdzic bo moze cos zle zrobilem ale nic z tego ;/
Prosze o pomoc jesli to nie sprawi problemu z gory dzieki.:(

Sory ze niema ę , ą itp ale tak juz pisze. Pozdro

Bananowy_Korniszon
19-12-2008, 08:49
Zainteresowałbym się tą grą, gdyby nie miała mangowatej grafiki z mnóstwem fajerwerków przy każdej okazji.

Rybzor
19-12-2008, 12:08
Zainteresowałbym się tą grą, gdyby nie miała mangowatej grafiki z mnóstwem fajerwerków przy każdej okazji.
Jak tu jest mangowata gtafika, to ja wolę nie myśleć, co ty sądzisz o RoseOnline : P

Bananowy_Korniszon
19-12-2008, 13:40
W gruncie rzeczy może jednak się zainteresuję... Ale jest w tej grze coś prócz bicia potworów?
Jak będę w domu to się porozglądam.

Kicek
19-12-2008, 15:50
Ktoś tu zapomina, że gra jest w wersji beta? :> Wszystko może się zmienić jak w kalejdoskopie ;)

Rybzor
19-12-2008, 18:00
Ktoś tu zapomina, że gra jest w wersji beta? :> Wszystko może się zmienić jak w kalejdoskopie ;)
Raczej dodadzą jakieś poprawki. Tak czy siak postacie zostają do finalnej wersji.

DziubaS
19-12-2008, 23:21
to już nie mam pojęcia, lepiej łączyć profesje, czy jak?: pp

Mieciu999
20-12-2008, 12:28
Odpowie mi ktos co mam zrobic??

Bo chetnie bym pogral;/

Rybzor
20-12-2008, 13:12
Odpowie mi ktos co mam zrobic??

Bo chetnie bym pogral;/
Może nie aktywowałeś konta, albo coś.

Sharker
20-12-2008, 14:14
Zaczolem wczoraj grac i gra sie bardzo fajnie polecam ta gre jesli ja polepsza na premiere oficjalna to gr abedzie dobra weldug mnie.

Gram na Tym swiecie co Ryba i Vil.
Moj nick to Qlka zapraszam all pisac na priv w grze.
Jak mi sie nie spodoba mag to robie prawdopodowbnie priesta lub rogua jeszcze sie zobaczy.

Sharker

Rekkyo
20-12-2008, 21:59
Świeżo wbity 10 lvl:
http://img387.imageshack.us/img387/8043/romcg9.jpg (http://imageshack.us)
http://img387.imageshack.us/img387/romcg9.jpg/1/w1280.png (http://g.imageshack.us/img387/romcg9.jpg/1/)
Stan chara:
http://img387.imageshack.us/img387/2700/stanoi3.jpg (http://imageshack.us) http://img387.imageshack.us/img387/stanoi3.jpg/1/w647.png (http://g.imageshack.us/img387/stanoi3.jpg/1/)
Gra niezbyt wspaniała lecz da się jakoś wytrzymać.
Narazie robienie Questów i bicie monsterów mam już opanowane ^^

DziubaS
20-12-2008, 23:50
Bardzo fajne screeny, ja jutro tez ściągnę to dołączę, będę grał na tym świece na "S": p ten dla polaków, nie wiem czy opłaca się łączć postacie czy jak: pp

Mógłby ktoś przybliżyć to: P

Vil
21-12-2008, 12:56
gierka mi sie oficjalnie znudzila.

Dwimenor
21-12-2008, 15:26
Nawet miło się gra...jak to było? Darmowy klon WoWa? Trzeba to potraktować niemalże dosłownie.

Nawet przyjemnie się gra, ale solo na dłuższą metę jest nudne. No i 99% questów polega na "zabij xxx potworów yyy i przynieś zzz przedmiotów które z nich wypadają". W dodatku te same potwory dotyczą przeważnie kilku zadań. Zmienia się tylko liczba potrzebnych trofeów/fragów.
Daily: zabij 20 nietoperzy
Npc1: Zabij 10 nietoperzy
Npc2: Przynieś 5 yyy które wypadają z nietoperzy średnie 1 na 3 zabite.

Ciekawe jak z tym pozostałem 1% questów, niestety, dopiero 10 lv mag (ten sam serv co Ryba)

Jednak gram ma jeden ogromny plus: fungusy!
Ile razy już się naciąłem, że próbuje je zbić wskakując im na głowę (Super Mario mode!).

Aroonia
21-12-2008, 15:39
No i 99% questów polega na "zabij xxx potworów yyy i przynieś zzz przedmiotów które z nich wypadają"

Kiedyś się zastanawiałem jak twórcy różnych gier mogliby rozwiązać problem questów. Myślałem nad przykładowymi, ale nie przychodziło mi nic innego do głowy jak "Donieś" "Zabij" "Odwiedź" "Przynieś"... co takiego jest w questach WoWa, że gra ta uważana jest za najlepszą pod tym względem? Nigdy w WoWa nie grałem i zawsze mnie to intrygowało.

Jednak gram ma jeden ogromny plus: fungusy!
Ile razy już się naciąłem, że próbuje je zbić wskakując im na głowę (Super Mario mode!).

Nie czaję. Ocb? :D

sphinx123
21-12-2008, 18:59
Kiedyś się zastanawiałem jak twórcy różnych gier mogliby rozwiązać problem questów. Myślałem nad przykładowymi, ale nie przychodziło mi nic innego do głowy jak "Donieś" "Zabij" "Odwiedź" "Przynieś"... co takiego jest w questach WoWa, że gra ta uważana jest za najlepszą pod tym względem?

Np. strzelanie z armaty ze statku, jazda czołgiem, latanie na czymśtam i bombardowanie czegośtam. Zresztą wiele questów w WoWie oprócz tego, że skupia się na "Donieś,zabij,odwiedź" jest dobrze zrobionych ze strony fabularnej.

Rybzor
21-12-2008, 20:43
Ciekawe jak z tym pozostałem 1% questów, niestety, dopiero 10 lv mag (ten sam serv co Ryba)
Koło 17 (?) lvla spotykasz gościa który ma koszmary senne. Musisz pomóc mu zwalczyć nawiedzające go upiory. W praktyce wygląda to tak, że pojawia się niedaleko jakiś dziwny koń : P.

Nie czaję. Ocb? :D
Dwim po prostu na każde grzybopodobne stworzenia próbuje naskoczyć (bez skojarzeń : P), za dużo się w mario nagrał.

CytrynowySorbet
21-12-2008, 23:27
skriny

Skąd wziąłeś te kiepskie addony do WoWa? :l

Vil
21-12-2008, 23:32
co takiego jest w questach WoWa, że gra ta uważana jest za najlepszą pod tym względem?

w skrocie wyglada to np. tak: zbierasz jakies scierwo w liczbie 12, inne scierwo w liczbie 13 a jeszcze inne w liczbie 5. Zaczyna sie normalnie. Tyle ze zbierasz je dla jakiegos szamana ktory potrzebuje je do jakiegos rytualu. Zaraz potem dostajesz followup w ktorym musisz wypic miksturke ( bimber czy ki pieron ) ktora wprowadzi cie w stan transu, w ktorym cos tam zobaczysz. Potem jeszcze konwersujesz w transie z wizja i juz z gathering questa na 30 itemow zrobilo sie cos wiecej.
Wlasnie przez lancuchy przyczynowo skutkowe te questy nie sa bezbarwne jak w duzej czesci innych gier. Wszystko sie laczy w jakas wieksza sensowna calosc.

Nie czaję. Ocb?

Duza czesc stworkow ma dosc groteskowy wyglad - na poczatku klepiesz usmiechniete grzybki, kawalek dalej mozna np. spotkac kuzynow Malego Gloda a takze wiele innych atrakcji.

Serious Sam
21-12-2008, 23:55
Fajnie, po screenach i filmikach z youtuba, widzę, że gra jest dosyć ciekawa. Ściągnę, jak się wprowadzę do nowego domu ; ]

Mieciu999
22-12-2008, 01:26
Może nie aktywowałeś konta, albo coś.

Aktywoalem konto ale nic z tego :(

Jeszcze jakies pomysly??

Frapper
22-12-2008, 13:36
co takiego jest w questach WoWa, że gra ta uważana jest za najlepszą pod tym względem? Nigdy w WoWa nie grałem i zawsze mnie to intrygowało.

W wowie questy to jest 'poczatek' gry. ta gra przyciaga przez pvp czy endgamowe raidy.

@top
mialem sciagnac, ale moj transfer z rapida ostatnio ssssssssieeeeeee.

Marchewki
22-12-2008, 16:23
przeczytałem cały temat i myślę że jest warto ściągnąć i przetestować sobie grę :) gracie jeszcze czy już nie :P jak tak napisz mi ktoś gdzie :D i podajcie nicki też zacznę :) tylko najpierw ściągnę bo grałem już z 35 mmorpg i każdy mnie znudził :D

@edit
a tutaj taka fajna strona i nawet bardzo rozwinięte forum :)

http://runesofmagic-online.pl/

Asalath
24-12-2008, 12:20
Grafika nie jest najlepsza, a silnik niezbyt zoptymalizowany, ale czasem mozna złapać całkiem niezłe scenki:
http://www.runesofmagic.gryok.net/galeria.php?g=1&album_id=3
Ostatnie 5 screenów jest moich, z regionów Sascilla Steppes i Dragonfang Ridge. Ten pierwszy jest przeznaczony dla poziomów 1-19, drugi 19-30, mozna tam się dostać poprzez zakładkę skilli ("K"->normal->refoit teleport(?)). Ogólnie przyjemnie się tam gra.
PS. 22scout/18priest :p

Sharker
24-12-2008, 22:47
Ja tam narazie jestem 10lvl mag ale bede new maga robil bo niepotrzebnie wdalem talent pointy na skille 3 ktoryche nie uzywam.

Ogolnie:
Do grania magiem wystarczy jeden czar wystrenowany na maxa i wzmacniany co lvle.

Gra bardzo fajna ale jak dla mnie troche przynudnawa zobacz sie jak to bedzie na wyzszym lvlu.
Przy okazji mimo ze gra jest troche przynudnawa gra sie przyjemnie

Sharker

Marchewki
25-12-2008, 12:28
czy jak to jest Open Beta:> to postacie zostają po skończonej becie:> oficjalnie :D to ja już nic nie wiem :D

Bluray
25-12-2008, 12:54
To gra już oficjalnie wyszła czy nie? I czy warto grać?

Sharker
25-12-2008, 13:08
Narazie trwa open beta.
'Nie wiem czy po niej znikna chary ale nawet jesli to i tak nie problem bo tu lvl idzie szybko a wystarczy robic questy i w 1,5h masz bez problemu 10 lvl i walisz hity w granicavh 80-120(pisze o magu).

Sharker

DziubaS
25-12-2008, 13:13
To gra już oficjalnie wyszła czy nie? I czy warto grać?

Warto, Warto bo po zakończeniu open bety nie ma już wipe(Czyli usunięcie postaci) nie ma takiego czegoś, warto grać: p Ja właśnie zasysam grę: p

czy jak to jest Open Beta:> to postacie zostają po skończonej becie:> oficjalnie :D to ja już nic nie wiem :D

nie wiem czy to pytanie?: pp na otwarciu oficjalnym podobnież mają być nowe klasy Druid, i ktoś jeszcze nie pamiętam, Może nawet jakąś rasa powstanie: )

Pozdrawiam

Bluray
25-12-2008, 13:17
No to chyba też zacznę zasysać :) Chyba można by było zrobić jakąś gildię? :P

Sharker
25-12-2008, 13:37
Zapraszam all na serwer (PvE)Macantacht
GRa tam juz pare osob z forum.
Miedzy innymi :
Ja,
Ryba,
Vil.

Sharker

Marchewki
25-12-2008, 14:09
no ja właśnie końce zasysać grę mam 16 plików z 19 :D
z tej strony najlepiej ściągać :p

http://games.rapidshare.com/gamesnew/detail.html?datei=_2008_08_mmo_runesofmagic_.xml&rubrik=client

a tutaj macie gildie już w miarę rozwinięte ale przyjmują graczy dalej
http://runesofmagic-online.pl/forum/index.php?board=16.0

lepszej stronki o tej grze nie ma :D

@ down xD

DUPA gorsza :D zbyt jasna ta stronka i forum to samo :P :D taka jaskrawa :D :D

Sharker
25-12-2008, 14:12
Najlepiej miec pærieium na rapidsharze i w 2h ja mialem gierke potem sie aktualizowalo 30 min i gralem bez problemu.

A lepsza strona o grze to jest wedlug mnie:
http://www.runesofmagic.gryok.net/

Sharker

Vil
25-12-2008, 15:15
mozecie mnie skreslic z listy bo szansa na to ze wroce do gry jest niewielka.

z pewnych powodow nie oddam nikomu konta, wiec nie probujcie pytac ;p

Marchewki
25-12-2008, 15:32
tzn :D czemu już nie będziesz grał :> no ja właśnie ściągam 18/19 plik :)

BUUUuuuUUUUuU tiPPPPPia sux :)
WoW prywatne serwery mi się nie podobają są takie sztuczne :/

No i gra ściągnięta i już się instaluje xD xD xD xD xD xD

Sharker
25-12-2008, 15:38
Szkoda ze nie grasz Vil.

@marchewki:
Jak zalezy ci na szybkim levelowaniu w grze na poczatek to polecam ci zrobic maga i isc tylko w flame czar.
Ja pradopodobnie tez moge bys skreslony. Narazie gram w tibie a potem chyba w wowa popykam sobie.

Sharker

Marchewki
25-12-2008, 17:50
buahsuhaushsa ale się nagrałem gra mi tnie :D uahsuhaushas

WoW mi się nie zacinał i dać się grało a ta gra mi tnie :D polewka :D tośmy się pośmiali pograli itp :D ale głupota :/ a wymagania mam ciut więcej niż na low

X-Zero
14-03-2009, 10:35
Gra w to ktoś jeszcze, czy już nikt? ;<
Bo wczoraj ściągnąłem tą gierkę i nawet fajnie się gra, ale... ciekawiej byłoby jakby ktoś jeszcze grał...
Ksero 10 mag/eee...5 czy tam 6 priest

@edit:
Aha, gram oczywiście tam gdzie wszyscy z tego tematu... Macantacht tj.

Rybzor
14-03-2009, 11:18
Zapytaj Dwimenora, ja odpuściłem : P.

Aroonia
14-03-2009, 12:21
A nie orientuje się ktoś jak jest z wymaganiami na dzień dzisiejszy? Zmieniło się coś? (mam na myśli cholerny pixel shader ktory w moim wypadku wynosi jedynie 1.4 :F)

Brtek00
22-03-2009, 05:13
hey ludzie nie wiecie czy zmienilo sie cos z tym max lvlem? bo z tego co wiem bylo mozna max wbuc 50 i to w bardzo szybkim tempie :d czy nadal tak bedzie?

sphinx123
29-03-2009, 13:18
Wczoraj zacząłem w to grać, ktoś chce się przyłączyć?

maxen13
25-04-2009, 23:54
Ja może zagram. Ale zależy ile to zajmuje.

robek
26-04-2009, 19:55
3.4~GB.

(Znaleziono w 0,17 sek.)
google.com nie boli...

Jak ktoś by chciał, mogę oddać 16 maga i 10 priesta .

Glimil
26-04-2009, 21:58
Ta gra jest bardzo podobna pod względem graficznym do World Of Warcraft

robek
07-06-2009, 14:35
gra ktoś jeszcze...?

Stanley6a
07-06-2009, 14:49
Ja właśnie zaczynam ;d Patche...

Stanley6a
07-06-2009, 16:30
Macantacht, Serssa 1 lvl Mage ;d

maxen13
13-06-2009, 04:21
Dzisiaj Panowie gierka mi się zassa. Ktoś jeszcze w to pyka? Jakby co to pisać to razem możemy zagrać albo na jakieś piwko wyjść (jeśli wogóle się da :D).

Aravras
13-06-2009, 11:11
Grałem trochę ostatnio, ogólnie gra fajna - potwory, questy, system klas itd. Jedynie walka mnie zniechęca - nudne klikanie i walenie w cyferki żeby robić ze skilli kombosy, żeby to jeszcze jakoś efektownie wyglądało...

sphinx123
13-06-2009, 11:39
Denna gra strasznie, grałem 2 dni aż <3

@Puii

Don't f*** the sword!

Erverse
13-06-2009, 11:56
Grałem trochę ostatnio, ogólnie gra fajna - potwory, questy, system klas itd. Jedynie walka mnie zniechęca - nudne klikanie i walenie w cyferki żeby robić ze skilli kombosy, żeby to jeszcze jakoś efektownie wyglądało...

Chcesz efektowności? Zapraszam na cabala ^^

Puii
13-06-2009, 11:56

A to serce po co?

Arrowsmaster
25-06-2009, 16:38
gram na Smacht (PvP), nick jak na forum

lvl25/13 S/W

maxen13
27-06-2009, 01:28
We wrześniu pojawi się nowy update, czyli drugi rozdział do RoM pod tytułem The Elves.

Doda on m.in nową rasę, elfów, ale też i dwie nowe klasy, Runedancer'a i Druida. Na razie nie ma żadnego info na ich temat. Również będą nowe tereny, kraina elfów ale to chyba jest oczywiste.

Bluray
27-06-2009, 16:11
Druid pewnie kompletnie zerżnięty z WoW-a

Princess Agusia
28-06-2009, 16:22

@Puii

Don't f*** the sword!

w 2 dni nie byleś w stanie ogranac tej gry.. pograł byś kilka dni dłużej to byś zmienił zdanie dla mnie rewelka..