Pokaż pełną wersje : Demondras
Gumior_Ava
24-11-2008, 20:09
Mam pytanie dam rade demondrasowi 91 knight skile 82/80 axe :sca.
Milten Magician
24-11-2008, 20:14
Nie. i jak coś to Demodrasowi a nie demondrasowi.
Rufus2309
24-11-2008, 20:57
Hahahaha Panie up nie rozbrajaj mnie... 91 ek nie da rady demodrasowi ?? Śmieszne.
Lecz do osoby, która założyła ten temat jest śmiesznym to, że na 91 lvlu nie umie napisać wprost banalnego słowa jakim jest "Demodras".
Chodzi mi o to, że ze starzem 91 lvli powinniście już ludzie troche umieć a nie ograniczać się do błędów na owej stronie i nabijać niepotrzebne posty. :<
Wracając do tematu to 91lvlem nie jest sztuka bloknąć czy nawet zabić demodrasa, wystarczy tylko troche skilla i dużo potków.
Demodras zadaje maks. obrażenia:1150 hp a ty masz 1430 punktów życia, więc chyba dasz radę.
Przyklejony temat!
da rade, Demodras to cos porównywalnego do warlocka. Ale ze względu na loot, nikt nie oszczędza potionow bijąc go, leczac sie, z e gran co chwila i dasz rade. gorzej znaleźć.
Milten Magician
24-11-2008, 21:38
Powodzenia życzę w zajebaniu go na 91 lvl bez jakiegoś shootera. Zabij, pogadamy.
Weż pod uwagę to, że będzie go bił pare minut, a na ornamencie co pare chwil jakis noobek przyłazi.
2x up.
Dolicz 2 dragi i znając życie przynajmniej 1 dla. Paść nie padnie, ale sam nie ubije.
Czlowieku Up.
Da mu rade, ale moze dednac. Pozatym bedzie mial troche waste...
Dobrodziej
24-11-2008, 22:08
Jakie waste jak z niego dragon claw leci -.-
Explorer of Hell
24-11-2008, 22:09
Masz Pacc? Napisales ze knight, wiec nie wiadomo, czy jest Pacc. Bez niego mozesz miec wieksze problemy, poniewaz nie posiadasz Exori Gran. Na Demodrasie nikt nie oszczedza na potionach, poniewaz Dragon Claw jest warty okolo 1kk ( przynajmniej na moim swiecie ).
Jezeli juz na niego trafisz, to i tak sprobujesz go ubic. Taka kasa piechota nie chodzi, wiec zycze Ci powodzenia.
wez pod uwage ze demodras sie leczy i to bardzo dobrze - wg mnie nie dasz rady
DeFighter
25-11-2008, 19:40
da rade, Demodras to cos porównywalnego do warlocka. Ale ze względu na loot, nikt nie oszczędza potionow bijąc go, leczac sie, z e gran co chwila i dasz rade. gorzej znaleźć.
I Ty niby masz 200 lvl+? Szukasz demodrasa? jak cos respi sie bardzo rzadko w dziurze na poh'u wiec nikt go nie szuka tylko czeka na respa... Pozatym co z tego ze ma 1400+ hp jak moze uzywac tylko ghp ktore daja ~500hp... Byc moze ktos kiedys mial takie szczescie ze mu sie udalo to zrobic knightem na takim lvl, ale ja osobiscie odradzam probowania... Lepiej lec pokampic na Tiquandas Revenge, The Horned Fox'a, Necropharusa ;]
Hahahaha Panie up nie rozbrajaj mnie... 91 ek nie da rady demodrasowi ?? Śmieszne.
Lecz do osoby, która założyła ten temat jest śmiesznym to, że na 91 lvlu nie umie napisać wprost banalnego słowa jakim jest "Demodras".
Chodzi mi o to, że ze starzem 91 lvli powinniście już ludzie troche umieć a nie ograniczać się do błędów na owej stronie i nabijać niepotrzebne posty. :<
Wracając do tematu to 91lvlem nie jest sztuka bloknąć czy nawet zabić demodrasa, wystarczy tylko troche skilla i dużo potków.
To Ty chyba mały masz poziom =)
Co do tematu... nie wydaje mi się, że dasz radę.
OCZYWIŚCIE, ŻE DASZ RADĘ! Ale nie pchaj się tylko powoli zabij dragi, dla a następnie demodrasa, inaczej może być ciężko ;)
DeFighter
25-11-2008, 20:46
Lols... Nie pchaj sie? Zal...
Jak sie tam mozna pchac? Schodzisz po schodkach przy których respi się demodras, jesli bedziesz mial szczescie go na niego trafisz to gwarantuje Ci ze nie bedzie szlo sie pchac bo drazu podejdzie do Ciebie demodras... Po chwili nie bedziesz wiedzial nawet kiedy demodras zsummonuje 2 dragi... Combo od demodraswa wynosi 1150 hp + 2 Dragi czyli razem jakies 1800hp... Pozatym fajnie wam sie gada... potki... uhp sa od 130 lvl... na 90 lvl dostepne masz tylko ghp ktore daja 250 hp mniej niz uhp... Combo 1800 hp? Ja bym sie poskladal na 112... ale wiadomo nigdy nie dostanie sie takich hitow... no chyba ze bez eq... ale na 90 lvl knight ma cos kolo 1400 hp... Wiec liczmy juz tak ze hity beda wygladaly tak:
-600 (optymistyczny wariant, przy dwoch dragach napewno bedzie wiecej)
+500 ghp 1300/1400 hp
-800
+500 ghp 1000/1400 hp
Widac jak szybko ubywa hp... Nic Ci tu nie da ilosc potkow, trzeba miec zapas hp, czyli duzo wyzszy lvl...
UP. Bardzo dziwne, ale NIGDY nie widziałem, żeby 2 dragi mogły wjechać za 600 ;( Jak taki drag z wave ledwo 200 wyciągnie... bardzo trudno o to, żeby 2 dragi w tym samym momencie i w tą samą stronę walnęły wave...
Zresztą demodras nie respi sięprzy schodkach tylko trzeba podejść dalej... najlepiej zejść i po kolei wybijac
Lols... Nie pchaj sie? Zal...
Jak sie tam mozna pchac? Schodzisz po schodkach przy których respi się demodras, jesli bedziesz mial szczescie go na niego trafisz to gwarantuje Ci ze nie bedzie szlo sie pchac bo drazu podejdzie do Ciebie demodras... Po chwili nie bedziesz wiedzial nawet kiedy demodras zsummonuje 2 dragi... Combo od demodraswa wynosi 1150 hp + 2 Dragi czyli razem jakies 1800hp... Pozatym fajnie wam sie gada... potki... uhp sa od 130 lvl... na 90 lvl dostepne masz tylko ghp ktore daja 250 hp mniej niz uhp... Combo 1800 hp? Ja bym sie poskladal na 112... ale wiadomo nigdy nie dostanie sie takich hitow... no chyba ze bez eq... ale na 90 lvl knight ma cos kolo 1400 hp... Wiec liczmy juz tak ze hity beda wygladaly tak:
-600 (optymistyczny wariant, przy dwoch dragach napewno bedzie wiecej)
+500 ghp 1300/1400 hp
-800
+500 ghp 1000/1400 hp
Widac jak szybko ubywa hp... Nic Ci tu nie da ilosc potkow, trzeba miec zapas hp, czyli duzo wyzszy lvl...
Dlaczego za ghp doliczyłeś mu 500hp ?
@DeFighter
Zaznaczyłem to o co mi chodzi...
DeFighter
26-11-2008, 15:05
Bo ghp leczy po ~500 hp
A 600 hp to nie jest combo od dragów tylko od demodrasa wraz z summonami
dasz radę :) ( tak myślę :2handed: )
Milten Magician
chyba każdy mądry gracz wie, że te 2 dragi, które summonuje demodras, są doliczane do max obrażeń, tj. największy atak demodrasa i draga = 1150 hp które mogą max zadać
to tyle :) dasz rade chyba :D
Kurczakos
26-11-2008, 16:15
Bij z aksa + zwykłego exori, zanim naładujesz manasami mane na e.grana to on już się uleczy...
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=66187
Mam do niektórych z was pytanie:
Jeżeli nigdy z nim że tak powiem 'nie walczyliście' to na cholerę głupio mu odpowiadacie...?(chodzi mi tylko o te bezsensowne posty w których posługują się wiedzą z takiej 'wiki' czy to co sobie wybzdurał a nie bazując na jakimkolwiek dośw.)
Na moje oko nie dasz sobie z nim rady ze względu na jego leczenie, i co z tego że może max 1100~ ileś tam walnąć a on ma 1,4k hp, i tak się na full nie wyleczy a drugie combo i leży. Nie daje pewności bo osobiście nie miałem z nim do czynienia...
DeFighter
26-11-2008, 16:47
Ja się tutaj wypowiadam, ponieważ próbowałem już ubijać demodrasa, ale skończyło się na tym, że jak go "biłem" to wpadł 150+ ed i po minucie demodras był ubity a ja dostałem coś koło 800 expa... I taki był koniec... Jeśli chodzi o to jak byłem sam na sam z demodrasem to jakoś dawałem sobie rade, kiedy były summony już tak łatwo nie było. W sumie to może nawet i dobrze, że wpadł ten koleś bo sam bym go z pewnością nie ubił, a tak przynajmniej nie padłem ;]
Piszę "biłem" bo po 3 granach demodras się leczył i miał znowu prawie full hp ;P
Więcej się tu wypowiadać nie będę bo widzę, że są tu tylko osoby które z demodrasem jeśli miały do czynienia to tylko na ots...
dasz radę :) ( tak myślę :2handed: )
Milten Magician
chyba każdy mądry gracz wie, że te 2 dragi, które summonuje demodras, są doliczane do max obrażeń, tj. największy atak demodrasa i draga = 1150 hp które mogą max zadać
to tyle :) dasz rade chyba :D
Mylisz się, 1150 to combo od samego Demodrasa... Wiadomo, że żeby takie combo otrzymać musiałbyś pójść na niego bez EQ, a i tak wątpię czy byś tyle dostał...
A jeśli chodzi o Wave od Demordasa to jest go naprawdę ciężko ominąć bo przeszkadzają w tym jego summony
Niepokornyy
26-11-2008, 16:59
Poczatek up down.. przeciez po ktoryms e granie musza zdechnac..
te summony ofc..
Poczatek up down.. przeciez po ktoryms e granie musza zdechnac..
te summony ofc..
postawi kolejne
juran_se_spychowa
26-11-2008, 17:49
knightem to możesz go jedynie po łuskach posmyrać... Zrób sobie druta albo sorca to ubijesz bez problemu ^^
knightem to możesz go jedynie po łuskach posmyrać... Zrób sobie druta albo sorca to ubijesz bez problemu ^^
tu sie mylisz.. jakies 2-3 miesiace temu, moj kumpel [139 pall] wpadl na demodrasa i okazalo sie ze jest! zawolal kolege [cos kolo 160rp] i byli we 2 ale wpadl jeszcze 200~ ek i zgarnal najwiecej expa
juran_se_spychowa
26-11-2008, 19:02
a czy 200 ek to 91 ek? Co tam te 109 lvli...
@up: Czepiasz się :P.
@topic: Hmm, sprawa ma się tak, 91 kiną nawet z paccem nie idzie ściągnąć tego drania solo ;/, co z tego że można ssać poty jak leci jak i tak nie wystarczają, a jak będziesz miał pecha to oberwiesz combola na deep reda, wyleczysz się na ledwo żółty i znowu łup od demodraska i po zabawie. Problem w tym że jeśli nawet przetrzymasz all co ci spóści na głowę musisz go jeszcze atakować, i o tym zapominają chyba wszyscy panowie up. Konwencjonalną bronią to go można tylko połaskotać, więc pozostaje tylko gran. Problem w tym że musiałbyś na raz pić health i mana potiona, puszczać grana i bóg wie co jeszcze, nie ma szans żeby się wyrobić zanim **** się uleczy na maxa ;/, zawsze można próbować góra-dół, ale jak już napisałem up drań szybko się leczy, więc ta metoda odpada.
Podsumowanie:
Myślę że jeśli nałożysz na siebie all rzeczy jakie wejdą na knighta z bonusem przeciw fire + might ring masz szanse przetrwać dosyć dlugo ostrzał drania z ghp, jednakże waste dosyć szybko w tym wypadku przekroczyłby cene drag clawa, a zabiciem drania i tak byłoby trudno bo wkońcu trza cały czas ssać poty jak leci i modlić się do Boga żeby nie wlazło ci więcej syfu, który mógłby cię zabić.
Na koniec mówię iż moja wiedza jest czysto teorytyczna i wywodzi się jedynie z :tibiawiki, tego forum, filmików, relacji moich kumpli, bicia z kumplem demodrasa (tyle że bylo to jeszcze za czasów tibi 8.0 kiedy to UH rządził światem).
Za wszelkie błędy natury merytorycznej, gramatycznej i ortograficznej bardzo przepraszam, ale jest już trochu późno i jestem zbyt nieprzytomny żeby myśleć o takich rzeczach o tej porze.
Mam nadzieję iż w wystarczający sposób odpowiedziałem na pytanie autora tego tematu a także innych początkujących (ekhem) graczy na tym forum.
a czy 200 ek to 91 ek? Co tam te 109 lvli...
napisales wyraznie "knightem to możesz go jedynie po łuskach posmyrać" wiec podalem przyklad ze nie tylko po luskach :)
Tak, sory, zapomnialem o clawie. Ale co do tego zmienilem zdanie. Oststnio widzialem filmik mojego kumpla, wlasnie jak ubijal Demodrasa. No i lekko nie bylo. 2 Dragi na poczatek i Demodras. Combo okolo 1000hp (kumpel level 98). Zwinal sie na gore i lecial z potkami. Gdy zszedl zastal Demodrasa z full hp (a zabral mu najpierw okolo 400 sword+exori). Dal rade go ubic z kolegami z gildii. 2 shooterow i 2 knight (wlacznie z nim). Dali rade, na zasadzie 1 bloker wlazi dostaje hita, wlazi na up, wchodzi drugi i tak w kolko. Bili go z 15 min... Shooterzy lvl 87, 82. Ledwo dali rade. Shooterzy z utamkami i wylazili na yellow Hp. xD
Meta'nabol
30-11-2008, 22:16
no niestety rady nie dasz:P (mogłes ankiete dac:p) ale od czego sa koledzy:)
Koledzy? Od "fri itemuf" ;d
Sądze że przydał by ci sie shooter B)
przeciez nie bedzie czekal dzien i noc na tego demodrasa :D
Irock_Heart
17-12-2008, 16:44
up@
Nie pisz ze demodras ma hit max 1k~
jak tam nie ejst pusto i tylko demodras, sa jeszcze dl ...:baby:
Baleron93
17-12-2008, 17:12
hxxp://pl.youtube.com/watch?v=Q8F-jLC8U1A
Jak 102 level dał rade bez problemu, to czemu ty nie masz dać rady? ;>
Pzdr. ;)
@down: Jak fajnie! Tylko że on co najwyżej solo DL'a ubije i to z niezłym waste -,-. Dobrze, że ten "low-skill" dostał bana ;P
tibijczyk-suzarion
17-12-2008, 19:45
Mam pytanie dam rade demondrasowi 91 knight skile 82/80 axe :sca.
moj kolega ma lepsze skille na 50 levelu ... xD
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.