Pokaż pełną wersje : Pytanie??
Raven321
25-11-2008, 17:03
Witam jestem nowym i chcę zacząć grać w Tibię tylko mam 3 małe pytania:
1.Kto lepszy na facc knight czy palladyn??
2.Jakie miasto najlepsze od 0 dla danej profesji czyli pala albo knighta?
3.Jaki najlepszy świat(Non PVP)?
Proszę o szybką odpowiedź
1.Paly.
2.Ab'dendriel- dużo trolli doo treningu.
3.Nie polecam żadnego świata npvp.
1)Daje jednakową ocenę...
2)ab,kazzo, carlin bo blisko do foldy...
3)Nerana -najnowsze non-pvp.
tralalala123
25-11-2008, 20:20
Jesli chodzi o miasto to polecam venore. Jest tam duzo rotwormow, blisko sa trolle oraz slimy. Naprwade fajne miasto. Profesja hmmm ja jestem za knightem ale to zalezy od ciebie kogo wybierzesz. A jaki server to ci nie podpowiem bo niewiem, ale niezrob tego bledu co ja i idz na refugie (chyba wiadomo czemu: duzo noobow i botterow.. )
1)Daje jednakową ocenę...
2)ab,kazzo, carlin bo blisko do foldy...
3)Nerana -najnowsze non-pvp.
Nie wiem czy dla nowego gracza nowy świat będzie dobry. Wysokie ceny, dużo ludzi którzy grają dzień i noc żeby miec najlepsze cyferki etc.
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=198934
proszę wejść na link powyżej i pomóc !!
Nie wiem czy dla nowego gracza nowy świat będzie dobry. Wysokie ceny, dużo ludzi którzy grają dzień i noc żeby miec najlepsze cyferki etc.
Nie jest on taki drogi a zanim on będzie potrzebował tych droższych rzeczy to jeszcze trochę czasu minie. Po za tym, np. na Refugi lata pełno średnich lvl co też utrudni mu zdobywanie expa. Wracając do cen. Jeśli lootnie coś dobrego to sprzeda to za lepszą cenę niż na starszych światach, za to na starszych kupi coś dobrego tanio ale jeśli sam to lootnie to profit nie będzie taki wielki. Wszystko się równoważy...
Herbitussin
25-11-2008, 22:05
Nerana?Hah kolejki po 2oo dzień w dzień, chociaż nie wiem jak jest teraz
Profesja?Knight dla początkującego jest dobry
Miasto?Venore pełno trolli i innego gó**a(czyt.Rotwormy,Slimy)
Świat?Hmmm...Poleciłbym Ci Harmonie lub Guardie
Golden-Sword
25-11-2008, 22:07
@UP
Zgadzam się z tobą. Nerana to może drogi świat ale weś pod uwagę że on może na tym zarobić. Jak? Kamienie zbierać bo są one warte tam około 2,5-3k za 100 jak pamiętam a na innych pvp 1,5-2k za 100 (jak chodzi o rycerza)
Co do palla to masz lekko na nerenie kiepsko wiec na palla polecam karzdy inny server npvp oprócz oczywiście Nerana
Nie jest on taki drogi a zanim on będzie potrzebował tych droższych rzeczy to jeszcze trochę czasu minie. Po za tym, np. na Refugi lata pełno średnich lvl co też utrudni mu zdobywanie expa. Wracając do cen. Jeśli lootnie coś dobrego to sprzeda to za lepszą cenę niż na starszych światach, za to na starszych kupi coś dobrego tanio ale jeśli sam to lootnie to profit nie będzie taki wielki. Wszystko się równoważy...
Jeśli grał wcześniej (a z jego pierwszego posta wynika raczej że nie) i jest pewny że będzie grał tym charem "do końca", to zgodze się z tym co napisałeś. Ale jeśli to jego pierwsza postać, to raczej nie osiągnie lvl'a żeby lootować coś co będzie mógł drogo sprzedac. Powinien raczej skupić się na początku, czyli tani p-set, kamienie etc.
Przy 2 albo 3 postaci, kiedy nie zmieni nagle zdania jak zobaczy np. szybkość expienia sorcem, może dopiero wybrać świat patrząc na to co napisałeś, bo będzie szansa że dobije lvl przy którym będzie hodził na hunty, a nie na rotwormy ;)
Raven321
26-11-2008, 16:13
Wybrałem już świat: Harmonia, miasto również: Ab'dendriel, tylko mam największy problem z profesją, ponieważ Palladyn jest dobry na dystans ale za to trzeba kupować broń(tj. speary, small stones itp.) więc nie wiem co będzie dla mnie dobre, dużo już czytałem na forum o tych profesjach, ale dalej nie mogę podjąć decyzji. I jeśli knight byłby lepszy dla mnie to nasuwa się moje kolejne pytanie axe, sword czy może club??
Raven321
26-11-2008, 21:05
Proszę odpowiedzcie na pytanie @up bo chce zacząć grać.
Niezbawiony
26-11-2008, 21:12
Jaka profa?
Palladin
Jakie miasto?
CArlin(chodzi tu o speary z "valkiri" na amazon campach
JAki swiat?
Polecam secure
PabloMage
26-11-2008, 21:15
1. pal
2. Carlin/ab potem Venore
3. Menera
PabloMage
26-11-2008, 21:17
Wybrałem już świat: Harmonia, miasto również: Ab'dendriel, tylko mam największy problem z profesją, ponieważ Palladyn jest dobry na dystans ale za to trzeba kupować broń(tj. speary, small stones itp.) więc nie wiem co będzie dla mnie dobre, dużo już czytałem na forum o tych profesjach, ale dalej nie mogę podjąć decyzji. I jeśli knight byłby lepszy dla mnie to nasuwa się moje kolejne pytanie axe, sword czy może club??
to zdecyduj kim grac
Knightem wybierz axe albo sworda z naciskiem na axe
ale zrob pala i będziesz bardziej zadowolony
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.