Pokaż pełną wersje : Jak szybko nabic mlvl ??
Messiina
26-11-2008, 22:18
Witam jestem sorcererem i mam 15lvl a dopiero 7 mlvl mam do was wszystkich prosbo bo dopiero nie dawno zaczalem grac w tibie i prosze o to zebyscie mi powiedzieli jak szybko nabic mlvl . Z gory thx xD ; ]:)
JechaczNakonny
26-11-2008, 23:05
Idź na wolfy, beary zbieraj z nich fooda jedz go i spamuj czarami to Ci będzie wzrastaĆ, albo mozesz uzbierac ile sie da i postaw PRZED dp i tam spamuj..
hehe tak powiem ci wpisujesz sobie : exivamagiclevelup i juz masz xD
a tak na serio sa poradniki nigdy nie miej fulla many zawsze bedz najedzony
mozna mana potiony wykorzyustac soft bootsy i ringi ale [nie wiem tego tylko przypuszczam] chyba cie nie stac na takie rzeczy
Messiina
26-11-2008, 23:30
A nie ma jakiegos szybszego sposobu z tym jedzeniem i spalaniem many ??
Kluska_ziom
26-11-2008, 23:53
ta jest, kup duzo bp manasow, zuzywaj cala mane, i uzupelniaj az Ci wkoczy pozadany mlvl
erranero
27-11-2008, 06:53
ta jest, kup duzo bp manasow, zuzywaj cala mane, i uzupelniaj az Ci wkoczy pozadany mlvl
no nie wiem czy poczatkujacy tibijczyk z 15 lvl moze sobie pozwoli na kupowanie bp mf ... radze zbieraj fooda z dwarfow i czaruj co popadnie ..
Jacobsson
27-11-2008, 12:58
Wbij 25 lvl (bedziesz mogl summonowac) i znajdz jakiegos knighta, ktory zaplaci ci za skillowanie na zsummonowanym przez Ciebie np ghoul'u. Znajdzcie sobie miejsce gdzies kolo wody. Ty bedziesz sobie lowil ryby i wbijał mlvl, a kmiot jeszcze Ci zapłaci za to, ze może skillować. :)
Tak jak osoby piszące przede mną tak i ja doradzam abyś, uzbroił się w odpowiednią ilość pożywienia jak również mana potionów. Na Thais jest bardzo dobre [ moim zdaniem ] miejsce do zarobienia paru gp na mana potiony [ w twoim przypadku ], na południe od miasta są minotaury, bardzo wiele osób po prostu tylko je zabija dla skóry bądź expa nie biorąc tego co jest w minotaurach. Dlatego są momenty, że jednym "kursem" można zarobić gp. Blokujesz Hardka nieopodal , zbierasz mace, plate shieldy i zanosisz do niego i sprzedajesz. W godzinę, jeśli będzie wszystko ok, zarobisz około 1-1,5 k i będziesz miał na mana potiony.
Zientarski
27-11-2008, 15:07
Nie używaj hp potion, tylko mn potion i sie exuruj... prosta sprawa.
Jak sprzedajesz i stoisz w depo... to lepiej wyjsc przed i robic runy lub
poprostu na sucho wypowiadac czary.
Kellerman
27-11-2008, 17:11
nie namawiam do złego ;d ale kup od jakiegoś kolegi trochę kasy jak nie masz ; o i manasami do 40
potem to już sam Ci powoli będzie rósł
ZapodajMuze
27-11-2008, 20:26
Expij w dzien botuj w nocy , somthing else?
Nabijanie mlvl przed dp nie ma sensu, idź expić a mlvl sam wpadnie.
Co kraj to obyczaj ... Tak samo z ludźmi. Jak widzisz, każdy ma inny sposóbi styl gry. Z własnego doświadczenia powiem Ci, że najlepiej jak przeczytasz pare poradników, nastepnie sprawdzisz który sposób odpowiada Tobie najlepiej i znajdziesz swój rytm.
Pozdrawiam i życzę miłej gry oraz dobrej zabawy
ng/blackd, dla mniej wymagających TA, stawiasz na nocki, masz zysk z run i mlvl rosnie. Chyba kazdy normalny tak robi ;<
A najlepiej idz na jakies bugi/raty/snejki, sciagnij eq (swoje ultra itensy ktore nosisz) i idz sobie na dwor. Za ten czas mlvl powinien ci wskoczyc o 2 levele!!!
erranero
29-11-2008, 08:31
A najlepiej idz na jakies bugi/raty/snejki, sciagnij eq (swoje ultra itensy ktore nosisz) i idz sobie na dwor. Za ten czas mlvl powinien ci wskoczyc o 2 levele!!!
Own3d nie wsciekaj ludzi ... i pomyslec ze koles ma 112 lvl ... coz niektore nooby sa h lvl'ami ...
ZAWSZE używaj czarów jak masz full manę, ja tak zawsze robię i na 15 lvlu miałem 20 mlvl bez żadnego manaska
Skylanek_95
29-11-2008, 09:24
ściągnij sobie TA i postaw chara w jakimś bezpiecznym miejscu, najlepiej w okolicach paradox tower :P ustaw sobie żeby ciągle ci spamował exive na ciebie albo utevo lux czy coś :D co dziennie po 5 mlvli ci wskoczy dopóki nie wbijesz koło 22 :P ale najlepiej to na expie mlv idzie tylko pilnuj żebyś nie miał full many
--Cienius--
29-11-2008, 16:18
hackuj ludzi> kase z kradziezy kup potionki> pij az brzuch rozboli i spellaj sexure
Na wyższym lvlu po prostu expij z manasami ale teraz to exura przed dp. Możesz rybki łowić albo z rotów wynosić mięso.
ściągnij sobie TA i postaw chara w jakimś bezpiecznym miejscu, najlepiej w okolicach paradox tower :P ustaw sobie żeby ciągle ci spamował exive na ciebie albo utevo lux czy coś :D co dziennie po 5 mlvli ci wskoczy dopóki nie wbijesz koło 22 :P ale najlepiej to na expie mlv idzie tylko pilnuj żebyś nie miał full many
Sam se botuj sam wbić nie potrafisz? Do gry potrzebujesz programów? To lepiej w to nie graj.
Na początku expij potem będziesz miał czary co zabierają dużo many, kupujesz food, wchodzisz na jakiś podest i szperasz po internecie a od czasu do czasu wpisujesz czar.
SkateElement
30-11-2008, 03:20
Witam jestem sorcererem i mam 15lvl a dopiero 7 mlvl mam do was wszystkich prosbo bo dopiero nie dawno zaczalem grac w tibie i prosze o to zebyscie mi powiedzieli jak szybko nabic mlvl . Z gory thx xD ; ]:)
Pytanie bez sensu, ale że jesteś nowy to zmienia postać rzeczy. magic level rośnie co level wolniej i jest zależny od ilości spalonej many. Czym szybciej ją spalisz tym szybciej wbijesz magiczny. Proste!
Masz hajs? załóż softy, life ring/roha i rób runy (na wyższym lvl) lub jakiś czar.
Nie masz? Nie expisz z manasami? W takim razie będzie rosnąć identycznie czy stoisz pod dp robiąc HMM czy expiąc różdzką i spalając ją gdy masz na full.
tibijczyk-suzarion
05-12-2008, 16:42
Tak jak osoby piszące przede mną tak i ja doradzam abyś, uzbroił się w odpowiednią ilość pożywienia jak również mana potionów. Na Thais jest bardzo dobre [ moim zdaniem ] miejsce do zarobienia paru gp na mana potiony [ w twoim przypadku ], na południe od miasta są minotaury, bardzo wiele osób po prostu tylko je zabija dla skóry bądź expa nie biorąc tego co jest w minotaurach. Dlatego są momenty, że jednym "kursem" można zarobić gp. Blokujesz Hardka nieopodal , zbierasz mace, plate shieldy i zanosisz do niego i sprzedajesz. W godzinę, jeśli będzie wszystko ok, zarobisz około 1-1,5 k i będziesz miał na mana potiony.
w godzine 1,5k sorkiem na 15 levelu? :D na tombach z dragonbreathem nazbiera tyle w 20 minut w samej kasie ;]
btw. kazesz mu zbierac mace i plate shieldy?;D koles ma moze z 40capa wiec bedzie latal jak pojebany i nosil po jednym shieldzie czy po 2 mace? ;D
bo watpie zeby na 15 lev latal w blue secie xD
Pytanie bez sensu, ale że jesteś nowy to zmienia postać rzeczy. magic level rośnie co level wolniej i jest zależny od ilości spalonej many. Czym szybciej ją spalisz tym szybciej wbijesz magiczny. Proste!
Masz hajs? załóż softy, life ring/roha i rób runy (na wyższym lvl) lub jakiś czar.
Nie masz? Nie expisz z manasami? W takim razie będzie rosnąć identycznie czy stoisz pod dp robiąc HMM czy expiąc różdzką i spalając ją gdy masz na full.
mi tez sie wydaje ze najlepszym rozwiazaniem bedzie zalozyc softy i wbijac 10-15 mlevel w nich...a jeszcze jak bedziesz robil jakies runki to jeszcze bedziesz mogl je backpackami sprzedawac i bedziesz mial duzy zysk ! xD
wiec HAIL SOFT BOOTS !smiechawa z ciebie koles ;P :D
Sam se botuj sam wbić nie potrafisz? Do gry potrzebujesz programów? To lepiej w to nie graj.
Na początku expij potem będziesz miał czary co zabierają dużo many, kupujesz food, wchodzisz na jakiś podest i szperasz po internecie a od czasu do czasu wpisujesz czar.
ale i bedzie potrzebowal wiecej many na % magic levelu wiec nie ciesz go bo efekt zawsze bedzie ten sam...a propo botow-jaki jest sens siedzenia bezczynnego i szperania w necie i wpisywania czaru skoro w tym momencie moze sobie naprzyklad z dziewczyna pogadac , kanapke zrobic , zupe zgotowac czy konia zwalic :] co za roznica gra na bocie a takie bezczynne siedzenie i wpisywanie czarow ? :D
koles pozbieraj sie bo pierdolisz glupoty :]
pzdR ;)
MaciejKosiarz
11-12-2008, 02:06
Ustaw sobie bota na łowienie ryb
Stan w jakimś bezpiecznym miejscu
Włącz spell castera
Anti Idle
(polecam NG)
I trenuj :]
Dragonit
11-12-2008, 15:31
Jak ma się dużo kasy można robić runy na własny użytek, ew. na sell z life rignami\ring of healing\softami. Jak się nie ma, to można albo bić np. roty wręcz i wypalać runy (odrabiasz soule, a trochę expa i kasy wpadnie przy okazji), albo expić na potworach, na których tak często bijesz z wanda i exori vis\mort\flam że często używasz manasów, a i tak ci się to zwraca ;) Np. tomby.
polaczyna123
12-12-2008, 08:14
Duzo zalezy od tego czy grasz na pvp czy no-pvp ;) jesli grasz na pvp napewno masz jakis kolegow na 15 - 17 lvlach , zacznijcie chodzic na roty / trolle razem i rozwalajcie wszystko ( playerow tez ) co wam stanie na drodze...
jesli grasz na no-pvp to nie zostaje nic innego niz depo , fishing i spam ;(
Dragonit
12-12-2008, 18:26
Co ty za bzdety w ogóle wypisujesz? Koleś ma robić mlv chodząc na trolle i roty (?) z kolegami (??) i bić wszystko łącznie z playerami (???)?
Jeśli masz Pacca kup sobie ze 100 grzybków i ustaw bota (np. NG)
MarTheBless
12-12-2008, 22:23
Nie trenuj,exp,a magic lvl sam wleci. Poprostu nigdy nie chodź z pełną maną.
Baleron93
14-12-2008, 08:32
Osobiście polecam poczekać do 25 lvlu, wziąć jakieś lekkie jedzenie, na noc runemaker i rano masz 2,5 bp HMM ;)
Kup na allegro 3O k kup 30 bp manasow i idz na gsa na skalce i spamuj fire wave. Przy szczesciu zwroci Ci sie 1/5 kasy.
Jarus_noobek
23-12-2008, 12:57
najlepiej to idź expiś a mlvl sam wpadnie
GothicTai
23-12-2008, 13:44
15 lvl sie niezbyt oplaca mlvlowac...
no ale jak juz chcesz to wiez 200+ robakow wedke i idz w bezpieczne miejsce.
Nie cpaj spellow,rob LMM'ki na pozniejszych lvl'ach sie przydaja nawet z dobrym mlvl :P
Zawaliscie na polar bearach mozne mlvl nawalac ;] Tam jest mięsa tyle że się nie mieści w plecaku, ciąglę sięleczysz i puszczasz czaru :]
Używaj softy i manasy - jak nie masz kasy to
Najlepiej exp... i jak masz full mane to używaj czegoś leci Ci tak samo mlv + nabijasz lvl i masz jeszcze kase z tego co tu dużo mówić jak chce Ci się od 8 lvl robić mlv to bierzesz jeśli jesteś druidem snakebite rod idziesz na snake food bierzesz i atakujesz go i mlv rośnie.
Wielkie mi tu rzeczy najlepiej expić nie dość, że się ma zysk to jeszcze ponabijasz lvl a nie się będziesz nudzić
ja bym radził przy expieniu sobie czary robic np exura :p nawet jesli masz HP kup sobie troche potow na mane i po expie sobie tez w dp spamuj a i duzo na 8o expie mienska ;)
tomszter
23-12-2008, 18:54
Ja uważam że najlepiej robić Mlvl w jakimś zaciszu robiąc runy bo można robić dla siebie albo robić żeby puiźniej je sprzedać według mnie to najlepsze rozwiązanie
wg najlepsze byłoby robienie runek, dla ciebie light magic missile ... wykup sobie czar jak nie masz i klep aż m lvl wejdzie :) potem runki sellasz albo używasz do expa :)
Master'Paweris
29-12-2008, 23:53
Uzywaj ciagle czarow
Spalaj mane kiedy sie da, najlepiej neimarnuj i niedoprowadzaj do tego zbey miec full :))
apropo ja na 15lvl mialem palqiem 12mlv :PPPPP -- Serio ^^
Podczas bicia mlvla naciskaj w prawy róg monitora, naprawdę mlvl leci szybciej!
Inferno3031
30-12-2008, 01:27
Czekaj czekaj... znałem kiedyś świetny sposób... moment mam to na końcu języka...aa tak już wiem... RZUCAJ CZARY -.-
black326
30-12-2008, 11:28
Nabijanie mlvl przed dp nie ma sensu, idź expić a mlvl sam wpadnie.
hmm... Moze by lepiej zrobil runy tez troche pojdzie mlvl'u a potem expic... ;),tez mlvl powinien leciec
stań gdzieś i spamuj czary.. uzbieraj zarcia i tyle .. zadna filozofia..
kup se softy =D haha =x Stan przed dp i spamuj =x to takie trudne @.@?
Jak nisko upadło to forum, żeby temat "jak wbijać mlvl 15 sorcem" miał 3 strony...
Hmmm . Moim zdanie najlepiej uzywac bota. Ja używam TA i mam ustawione zeby kiedy jest powyzej 30 pkt. many mowil 'exura'. i tak mam na sorcu z 10lvlem 15mlvl ;] aha i jesli nawet expisz to miej bota wlaczonego i niech tez trenuje mlvl ;]
Zainstaluj se TibiaAuto.
Uzbieraj robaki (najlepiej na rotwormach) kup wedke.
Znajdz jakies miejsce gdzie mzona łowić ryby (zdala od miejsc typu depo )
Włącz bota na noc że ma ci łowić ryby i je jeść i ze jak bedzie mana 20 czy jak tam chcesz to wpisuje exura.
I gut ;] x D
2x reported :ban:
@topic
mlvl najlepiej wbija się podczas expienia bo używasz manasów
Idź sobie na południe od Thais na wolfy/beary, zbieraj fooda, jedz, rzucaj ciągle exurę, jak ci się nie chce to exp i nie biegaj z całą maną, rzuć pare exur, zawsze bliżej do mlvla :)
Ew. kup wędkę, robaki (ew lootnij robaki a wędkę z mino guarda na południe od thais, bijąc i uciekając), stań sobie w bezpiecznym miejscu, łów ryby i jedz i spamuj exurom, ja tak robiłem, z 5 lvla w 2 dni po 2-3h takiego robienia dziennie zrobiłem 18 mlvl :)
Convesion
24-01-2009, 22:35
poprostu exp razem z food i kiedy bijesz spamuj czarami i bedzie dobrze lecial ...
mateuszt15
24-01-2009, 22:59
Own3d nie wsciekaj ludzi ... i pomyslec ze koles ma 112 lvl ... coz niektore nooby sa h lvl'ami ...
allegro power
Albertus
28-01-2009, 02:01
ng/blackd, dla mniej wymagających TA, stawiasz na nocki, masz zysk z run i mlvl rosnie. Chyba kazdy normalny tak robi ;<
niee tak robią tylko nienormalne łajzy i szumowiny czyli boterzy , najgorsze nooby to booty OD BOTA MALEJE PRZYRODZENIE
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.