zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Jaka postac wybrac ?

madfan
26-11-2008, 23:00
Witam
Mam takie pytanko gram na serwie pvp, sorcer na lvlu 20 zabil mi kolege a znajomy z 26 lvl knight bał sie do niego podejsc. Czyli wychodzi na to iz knight jest cienki :/ . Tu rodzi sie moje pytanie jaka postacia jeste najlepiej grac aby byc po prostu dobrym od malego lvla az do duzego. Moze paladyn ? a moze sorcer ?tylko czy bez pacca sorcer tez bedzie dobry? co o tym wszystkim myslicie prosze o rady :)

Zientarski
26-11-2008, 23:17
Twoj kolega bal sie podbic do tego sorca bo bal sie zapewne skulla,
lub kolegow sorca ktorzy nie patrza czy beda mieli skulla czy nie.
Z tego wcale nie wynika kto byl lepszy, to zalezy od skilli.

Najlepiej sie gra od "zera" palladynem tylko trzeba go wyskillowac najlepiej
na poczatku odrazu, lub jak ktos lubi walke w zwarciu to knighta.
Sorc to trudna profesja, aby efektywnie grac trzeba jednak cos wiedziec
o tibii i magu. Dopiero od 40-50 lvl sorc staje sie dobry, zwlaszcza jak uzywa
SD. Ale przy tym sorcem wbija sie chyba najtrudniej lvl.

Patysiak
27-11-2008, 16:00
Przy dzisiejszych realiach tibii wg mnie najlepiej się gra pallkiem. I na facc i na pacc wycina, na 30lvl przy przeciętnych skillach lekko walnie za 180, leczenie niezłe, hp, mana i cap też, ogółem nice.

Co prawda ms też się super gra, ale zanim wbijesz aby ten 80lvl, to sporo roboty, wkurzania się, mało hp i capa, ale jak jesteś wytrwały to polecam też :)

RedMartini
27-11-2008, 16:35
Najlepiej wybrać knighta i jako 2 char drut(taki uhmaker itp.)

Przede wszystkim grając nie musisz sie przejmować żadnym uciekaniem od potworów tylko dajesz chase opponent i masz to samo.

Łatwiej wystartować knightem, bo pall potrzebuje dużo kasy na small stones do treningu. Sorc i drut do 25 lvl to najlepsze obiekty do spekowania i najczęściej magicznymi profesjami sie boci i sprzedaje, bo nikt nie chce expic drutem(bardzo ciężka robota)

Z drugiej strony jak 100 knight idzie na wojnę to jest płotką na pierwsze lepsze combo, zaś druid to potęga i on właśnie zabija takie knighty(na combo)
więc setka setce nierówna

Pall jest świetny do power gamingu i jest duża przyjemność z gry. Zauważyłem, że na połowie serów pvp palki to leadery najlepszych gildii;)

Ja wybrałem knighta, bo najłatwiej zarobić szybko hajs a potem kupić druta i mamy 2 chary zamiast 1:):cup:

Simba_Knight
27-11-2008, 17:33
Dobrze Ci ktoś powiedział wczesniej, knight moze nie pomogl bo po prostu sie bał? i moze koleś (lub Ty) trafiłes na przyjaciol tylko gdy nic od nich nie potrzebujesz ;) Polecam KNIGHT'a

juran_se_spychowa
27-11-2008, 17:51
Paladin to teraz stanowczo za łatwa profesja... Powinni wyjeba* z gry te royalki... Bo po cholere robić Knighta, skoro Paladin to taki knight, walczący na odległość, który może nosić tarcze, ma więcej pkt. żywotności od Knighta (jakby połączyć mane i hp), może używać SD (słabo się bije ale jednak coś tam zawsze można dopomóc) i na ~40 lvl bije GSy metodą up/down/... w tym czasie Knight się męczy na cycach albo na guardach... Tragedia... Polecam paladina... obecnie, uniwersalna postać...

Aron Roar
27-11-2008, 17:54
Kolega 2up napisał, że postaciami magicznymi się najlepiej boci. Głupota. Najczęstszym bot charem jest knight który ma dużo życia i łatwiejszy do wyskillowania shielding. Drut/sorcerer w rękach wytrawnego gracza to naprawdę zabójcza broń. Kolejną maszyną do zabijania jest pall którym łatwiej się gra ale trzeba przygotować fortunę na wyskillowanie.