zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Czwarta zapowiedź update'u.

neopostman
29-11-2008, 11:47
Zbliżający się wielkimi krokami update będzie się opierał nie tylko na wniesieniu nowych elementów ale także na zmianie już istniejących.
Chcemy wam teraz je pokazać, abyście wiedzieli czego możecie się spodziewać w zimowej aktualizacji.
Przebywając w Yalahar, wypadałoby przypodobać się do mieszkańców tego miasta i wdziać tutejszy outfit.
http://img386.imageshack.us/img386/858/yalaharianbasehe5.jpg
Jak już powiedzieliśmy, zimowa aktualizacja przyniesie wam nie tylko nowe elementy. Zadbaliśmy również dogłębnie o tereny do zdobywania doświadczenia. W ramach dokonania innych zmian, przeprowadziliśmy wśród was specjalną ankietę.
Powiedzieliście nam, że chodzenie na hunty nie zawsze jest rzeczą opłacalną, mimo włożonych w niego środków. Poinformowaliście nas również, że często trudno jest sprzedać dobytek z takiego hunta. Z tego powodu przekonaliśmy Rashida do powiększenia swojego magazynu i kupna nowych przedmiotów z waszych zbiorów. Po aktualizacji będzie skupował on wiele więcej różnych rzeczy, m.in: żywiołowe pancerze, platinum amulety, bronie dla średnio-poziomowych postaci i wiele innych.
Aby dorównywać Rashidowi, także parę innych handlarzy rozszerzyło swój asortyment.
Słyszeliśmy też często, że polowanie na mocniejsze potwory nie było odpowiednio nagradzane mimo włożonego poświęcenia. Mamy nadzieję, że po update, bycie odważnym będzie warte zaryzykowania i nie wrócicie już nigdy rozczarowani po wspaniałych przygodach. Wyregulowaliśmy także współczynnik loota oraz punkty doświadczenia poszczególnych potworów.
Punkty doświadczenia, które otrzymujecie z polowania na potwory z Pits of Inferno, takie jak hands of cursed fate, undead dragony, lost souls czy betrayed wraithy i juggernauty, w tym przypadku zostały defnitywnie powiększone. Poza tym, jeżeli udowodniliście już swoją odwagę w tamtych terenach, powinniście rozejrzeć się uważnie. Być może odkryjecie tajemniczą drogę, dzięki której będziecie mogli znacznie szybciej przejść Pits of Inferno quest.
Nie tylko tam potwory zostały ulepszone. Także inne zostały wyregulowane zgodnie z waszą opinią np. hydry, cyklopy czy sea serpenty.
Nasza analiza terenów do expienia wykazała, że niektóre potwory np. bog raidery są zbyt słabe. Nie wydają się dla was żadnym wyzwaniem. Dlatego żeby móc lepiej się bronić ww. bog raider, dostał obszerne szkolenie, które spowodowało przyrost jego masy mięśniowej ;).
Po usłyszeniu waszej opinii, earth elemental, który miał swoje wyznaczone miejsce na powierzchni Tiquandy nie czuł się tam więcej pożądany. Tak więc postanowił wrócić do swojego lochu w podziemiach.
Ankieta odnośnie potworów nie była jedyną anketą, jaką przeprowadziliśmy. Zażyczyliście sobie również zmian w kilku istniejących już elementach. Tak więc podążyliśmy za waszymi poradami i ulepszyliśmy niektóre aspekty gry, które będą miały miejsce w pierwszej połowie następnego roku.
Na przykład dryady, które zajmują większość lasów, uzbierają o wiele więcej nasionek, przez co będziecie mieć większy wybór w hodowaniu kwiatów, jeżeli zdecydujecie się wykraść im owe nasiona.
Jak zapewne pamiętacie, undead jestery postawiły stopę na kontynencie Tibijskim w kwietniu ubiegłego roku wraz z ich kieszeniami pełnymi ryb. Plotka głosi, że nie są one już tak zainteresowane rybami jak kiedyś. Nadal je lubią, ale mają teraz więcej miejsca w kieszeni na inne rzeczy. Jeżeli stawicie się im ponownie, poświęćcie czas, żeby zgładzić ich tyle ile dacie radę. Możecie być zaskoczeni, co tym razem będą posiadać, a być może nawet zapewnicie sobie przedmioty, dzięki którym będziecie o nich pamiętać.
http://img386.imageshack.us/img386/7900/housedecodaypm1.jpg
Dodatkową atrakcją bedzie większy asortyment elementów dekoracyjnych, na przykład kilka nowych tapet. Jeśli wolisz mniej "świecące" elementy, będziesz mógł zaopatrzyć się w kielich krwi, krwawą czaszkę czy statuę drakuli. Weź pod uwagę, że część tych dodatków nie będzie dostępna ze zwykłego sklepu lecz będzie to rzadka zdobycz podczas polowań

za częściową pomoc w tłumaczeniu dziękuję użytkownikowi Ace70ne z serwisu hunted.pl i Vincentowi

druidek123
29-11-2008, 12:01
1 :P

4 zapowiedz fajna niż tamte :) ale nie wróce do tibi :P (może kiedyś)

galdzik
29-11-2008, 12:05
dla mnie dobre ;) moze bedzie mozna w sklepie sprzedac rzeczy typu MMS/G LEGS etc ;)

Dark Saian
29-11-2008, 12:09
W sumie to nawet ciekawy ten Teaser :P. Zobaczymy ... ja to po waszych ssach xD

Tore
29-11-2008, 12:10
W końcu coś sensownego.Mam nadzieje że zrobią więcej respów.Bo teraz to się tylko boty cieszą że szybciej wbiją lvl

Miszi
29-11-2008, 12:11
ciesze sie ze zrobili cos z potworami np. z poi albo innymi, moim ek na DL jak nie dropnal mi rh albo dms to waste ;P
a co do outfitu to mam nadzieje ze bedzie bardzo drogi bo ceny diametralnie spadaja na serverach non-pvp i to mnie boli ;/ a hlvl maja za duzo kasy to beda mieli na co wydawac ;p

Vasudanin
29-11-2008, 12:17
Po usłyszeniu waszej opinii, energy elemental, który miał swoje wyznaczone miejsce na powierzchni Tiquandy nie czuł się tam więcej pożądany. Tak więc postanowił wrócić do swojego lochu w podziemiach.
To są earth elementale.
Jeśli wolisz mniej "świecące" elementy, będziesz mógł zaopatrzyć się w kielich krwi, krwawą czaszkę czy statuę drakuli.
Statuy Gargulca
@
Jeśli nie przesadzą z expem z poi monstery i z defem bog raidera, wszystk
o będzie ok.

Gajaczek
29-11-2008, 12:35
a tu jeszcze addony do outfita (pożyczone z tibia.wikia.com)

http://images1.wikia.nocookie.net/tibia/en/images//4/4d/Yalaharian-addon1.jpg

http://images2.wikia.nocookie.net/tibia/en/images//8/88/Yalaharian-addon2.jpg

Enzar
29-11-2008, 12:39
bardzo mi się podoba pomysł z zwiększeniem zaplecza rashida i innych :)
Jednak up date co by złego nie wprowadził to zawsze będzie coś co się każdemu spodoba;)

--Cienius--
29-11-2008, 12:49
To kiedy test server i pierwsze screeny? :D

Verious
29-11-2008, 12:56
Zajebiście się ten update zapowiada. Już nie mogę się doczekać.

Tensz-in
29-11-2008, 12:57
Addony eleganckie, podobaja mi sie. Bardzo dobry pomysl ze zwiekszeniem oferty rashida i w domysle djinnow ? No i zwiekszenie dropa bo rzeczywiscie hunt na hydrach czy DL skupial sie na lootnieciu rh albo dsm. Ogolnie mi sie podoba, fajna zapowiedz ;p

Vipciu
29-11-2008, 13:16
tylko zeby ztych undead jester czy jakos tak
nielecialy za bardzo rare items
chciodziasz mogli by zrobic ze np. golden helmet lecialby z poi bossa B)

neopostman
29-11-2008, 13:18
Statuy Gargulca

the dracoyle statue.
; PPPPPPPPPPPP

Vasudanin
29-11-2008, 13:26
@up
Aff, na wzrok mi się rzuca, na t.com przeczytałem "Gargoyle statue". Sorry mój błąd.

Arka_Sath_Wielki
29-11-2008, 13:28
lepiej późno niż wcale. Pacca i tak nie kupie więc mało mnie to obchodzi, ale nowe itemki mile widziane :P outfit tez ladny :)

Gonzo
29-11-2008, 13:39
Szczerze powiedziawszy, bardzo fajny teaser. Jeśli czegoś nie spieprzą, to będzie okej. :)

Vitrol
29-11-2008, 14:04
mało screenów na tibia.br jest wiecej 8o8o8o8o8o

Savierus
29-11-2008, 14:04
nice :D
niech polepszą jeszcze bronie ich atak i def, jest też pare monsterków, które przydałoby się polepszyć, np. hmm terror bird (upierdliwe ptaszki), i orki ogolnie :D
co do postaci to no cóz, nowa profesja tylko by polepszyła grę :D

Dabir
29-11-2008, 14:13
Update Bedzie świetny:) ciekawia mnie bardzo expowiska i te nowe outfity z tego co widzialem to miazga ale pewnie bedzie trzeba duzych oieniadzy lub duzo czasu zmarnowac aby je dostac...:o Pamietam jak wchodzil update z nowa grafika, outfitami addonami, to wszyscy narzekali jakie to dziadostwo a teraz to polowa osob by sie pozabijalo o addony, outfity:)

Smash-Shady
29-11-2008, 14:27
outfit-moze byc
polepszenie mobow-moze byc
wiecej miejscowek na exp-ok

jak narazie najlepszy teaser ^^

BaxCrow
29-11-2008, 14:53
Po prostu parodia... Te nowe outfity są tragiczne... W ogóle ten update wnosi co raz więcej ułatwień dla botterów. Najlepiej niech zmienią całą mapę Tibii walną tam same Orc Fortece, Frosty i inne fortece, nareszcie boterzy będą mieli jeszcze więcej expowisk. Chała i tyle. Jak cała Tibia. Ta gra skonczyła się na wersji 7.6

Pozdro BaxCrow

Dragonit
29-11-2008, 14:55
Dobrze że nikt nie odpisał tamtemu trollowi Lair coś tam. Niech temu up też nikt nie odpisuje.

Wyglądy ok, ze zmianą potworów to zobaczymy co tam wyniknie. Rozwiązania z huntami, a w tym zaplecze Rashida, jak najbardziej na plus.

MnichU1007
29-11-2008, 14:56
Tibia.pl jak zawsze ostatnia.
4 teaser do dupy
Outy do dupy, jakby nie mieli już czego wymyślić...
A i ta skrócona droga na PoI żal i ból.
Jedyne co w tym dobre to polepszenie bogów i zwiększenie expa z PoI Monsters.

Edwardo
29-11-2008, 15:00
Hmm szybsze POI... ceny spadną za niego a zresztą zawsze pewnie ktoś tam będzie skoro lepszy exp

A co do lootów to tak samo hydry i dle będą zajęte cały czas

Outfity są fajne :D

Dwimenor
29-11-2008, 15:34
Śmiem twierdzić, że skrócona droga na PoI będzie tylko dla tych co już wykonali ten quest.

shoq
29-11-2008, 16:05
Przebywając w Yalahar, wypadałoby [b]przypodobać się do mieszkańców[b] tego miasta i wdziać tutejszy outfit.
Loooooooooooool
Trochę żalowo przetłumaczone.

@teaser: Dla niewysoko lvlowych graczy raczej nic ciekawego.

Styervo
29-11-2008, 16:13
Ten nowy outfit wygląda jak by gostek się trzymał sygnalizatora świetlnego...
ale ogólnie ok, mam nadzieję że balansacja loota obejmie głównie właścicieli pacc ;p

Cery
29-11-2008, 16:23
O widzę waszą szybkość. Nie mogliście skorzystać z kogoś tłumaczenia w dziale update i wrzucić newsa wczoraj w godzinach popołudniowo wieczornych? Ale skoro wy wolicie być ostatni to śmiać mi się chce z was ;]

Rashid będzie skupywał więcej rzeczy - OK może w końcu ekonomie serwera wejdą na przyzwoity poziom ? (MSS,G legs, MPA etc)

Droga do poi ? żal

LEpszy loot z hydr i innych - Jak najbardziej. Ostatnio siedziałem 3 -4h i jedyne co spadło to 2 jajka _/

Potwory z poi - i co jeszcze? nie dość, że expią już prawie wszystkie h lvle to jeszcze będzie ich tam więcej...

Pozdrawiam
Cery.

Roshka
29-11-2008, 16:33
Zapowiada się ciekawie:D
Niedawno znowu zaczęłam gre w Tibię i muszę przyznać, że jestem mile zaskoczona, ponieważ wiele rzeczy się zmieniło i zmienia aktualnie i zmieniać sie pewnie będzie (również dodam że gra na serverze no-pvp jest ciekawa ale to chyba nieodpowieni temat)

Chciałabym tylko zaoferować swoją pomoc w tłumaczeniu tekstów z angielskiego na nasze (na polski) w razie jakichkolwiek problemów ^^ można do mnie napisać a jak tylko będę to napewno pomogę;) a jeżeli chcecie stałego tłumacza do tłumaczenia wszystkiego z głownej strony tibia.com (w jak najszybszym czasie, żeby nie mieli zażaleń to również siebie polecam. To Tyle:)

Pozdrawiam wszystkich ^^

Evil Maul
29-11-2008, 16:37
Bida z nyndzą

Zamne
29-11-2008, 16:51
tą krótszą drogę na poi to w pierwszych 10 minutach test serva jakis gm pewnie pokaze :baby:

Torog Velrock
29-11-2008, 16:58
Ten nowy outfit ma 3 addony, przypominam o tym że WSZYSTKIE inne outfity mają jedynie po 2 rozszerzenia.

Poza tym addon "Drugi" i addon "Trzeci" się wykluczają więc pewnie będzie można mieć tylko jednego "przy_sobie" naraz...

Według mnie ten apdejt ma dużą szansę na powodzenie u większości graczy... (nie wnosi nic absurdalnie głupiego)

djbuhos
29-11-2008, 17:01
Ciekawe co z hydrami zrobili bo jak narazie co update gorzej bylo resp sie zmienił i lipka xd
Co do tego lota to dobrze bo zadko kiedy sie zwracało xD

Bambs18
29-11-2008, 17:03
Śmiem twierdzić, że skrócona droga na PoI będzie tylko dla tych co już wykonali ten quest.

No tak musze sie z toba zgodzic ;} Bo co za sens bylby gdyby zrobili tak o skrot ? to dluzsza droge mogli by odrazu usunac . Wystarczy jeden team by zrobil tego poia i odrazu by byl spoil . Wiec po co ta bardziej meczaca :}?

Maxxer
29-11-2008, 17:05
Całkiem całkiem ten out nawet fajny ;]

Bambs18
29-11-2008, 17:05
To z lotem mi sie nie podoba . Bo chyba do robilo kilmat no nie ? Tak teraz na allegro.pl co 2 bedzie sprzedawal gp ;]

babcia666
29-11-2008, 17:14
Oby tylko z tym lootem nie przegieli, np za każdym razem idziesz na poi dls/frosty/hydry z assami i zawsze jesteś na dużym +.
Outfit - żalowe, jak wszystkie dodane w ostatnich upach.
Rashid itd - w końcu! Mam tylko nadzieje że nie dadzą za dużych cen, bo każdy h-lvl będzie mógł lekką ręką pg'ować, a i tak mu się będzie zwracało;d

Sir-Babolek
29-11-2008, 17:59
Przedewszystkim pozytywnie ze zwieksza loota z roznego rodzaju monsterow, bo teraz nie trzeba bedzie czekac godzinami w kolejkach aby dostac sie na okolnir / poi dls / vdl / edl, mam nadzieje ze od teraz hunty na tombach beda bynajmniej zwrotne dla magow, wtedy to tez poszerzy sie grono miejsc gdzie mozna expic bez obaw o p***** zwrot, dlatego tez jestem jak najbardziej na tak.

Co do tego " ze boterzy " beda mieli lepiej, i chu** z tym, liczy sie fakt ze normalni playerzy beda mieli sens expienia bez maniaczenia, dlatego tez jak najbardziej tak, wspomne tez ze kiedys byl conjamniej 3-4 krotnie lepszy drop z monsterow i gdy go zmniejszono do obcnego poziomu, wyzywsika byly podobne d o tych co sa teraz, szczegolnie prosze siegnac pamiecia do czasow huncenia na hydrach czy tez warlockow, gdzie loot sie sypal garsciami, a o hero z 7.5 nie wspomne, dlatego fale botterow wywowal fakt ZMNIEJSZENIA LOOTA, kiedy to masowo zaczeto botowac malpy i inne smieci, aby cokolwiek zarobic.

@Balansacja profesji, tez jak najabrdziej tak, ale postacie magincze powinny miec nadal czesciowa przewage nad innym z powodu kosztownosci ich huntow.

To z lotem mi sie nie podoba . Bo chyba do robilo kilmat no nie ? Tak teraz na allegro.pl co 2 bedzie sprzedawal gp ;]

Nawet jesli bedzie sprzedawac to co? 10k wychodzic bedzie po 1zl ? wkoncu wojny beda duzo ciekawsze kiedy to obie strony beda posiadaly duze fundusze na ich prowadzenie, tak samo smierci nie beda az tak bolesne kiedy to bedzie mozna odbic smierc w nie niesamowicie dlugim czasie, druga sprawa zwiekszajac loot zmniejszy sie ilosc botterow ( tych na mc ), sorkow ktorzy chcac expic na nizych poziomach sa zmuszeni botowac knightow, aby pokrywac swoje hunty. Czy jest to sprawiedlwie w prownaniu do pala i ek ? NIE, wystarczy iz sorka sie bedzie zwracac, pal i ek beda mogli walic profity, i nikt nie bedzie plakal

Mario009
29-11-2008, 18:06
Przedewszystkim pozytywnie ze zwieksza loota z roznego rodzaju monsterow, bo teraz nie trzeba bedzie czekac godzinami w kolejkach aby dostac sie na okolnir / poi dls / vdl / edl, mam nadzieje ze od teraz hunty na tombach beda bynajmniej zwrotne dla magow, wtedy to tez poszerzy sie grono miejsc gdzie mozna expic bez obaw o p***** zwrot, dlatego tez jestem jak najbardziej na tak.

Co do tego " ze boterzy " beda mieli lepiej, i chu** z tym, liczy sie fakt ze normalni playerzy beda mieli sens expienia bez maniaczenia, dlatego tez jak najbardziej tak, wspomne tez ze kiedys byl conjamniej 3-4 krotnie lepszy drop z monsterow i gdy go zmniejszono do obcnego poziomu, wyzywsika byly podobne d o tych co sa teraz, szczegolnie prosze siegnac pamiecia do czasow huncenia na hydrach czy tez warlockow, gdzie loot sie sypal garsciami, a o hero z 7.5 nie wspomne.

@Balansacja profesji, tez jak najabrdziej tak, ale postacie magincze powinny miec nadal czesciowa przewage nad innym z powodu kosztownosci ich huntow.

Nawet jesli bedzie sprzedawac to co? 10k wychodzic bedzie po 1zl ? wkoncu wojny beda duzo ciekawsze kiedy to obie strony beda posiadaly duze fundusze na ich prowadzenie, tak samo smierci nie beda az tak bolesne kiedy to bedzie mozna odbic smierc w nie niesamowicie dlugim czasie, druga sprawa zwiekszajac loot zmniejszy sie ilosc botterow ( tych na mc ), sorkow ktorzy chcac expic na nizych poziomach sa zmuszeni botowac knightow, aby pokrywac swoje hunty. Czy jest to sprawiedlwie w prownaniu do pala i ek ? NIE, wystarczy iz sorka sie bedzie zwracac, pal i ek beda mogli walic profity, i nikt nie bedzie plakal

Dobrze gada, polać mu!

Dragonit
29-11-2008, 18:19
Nawet bardzo dobrze gada, zgadzam się ze wszystkim. A outfity są w najgorszym razie przeciętne (przynajmniej 2) więc ci co płaczą jakie słabe itd. niech się zastanowią, że nie każdy ma taki (jak dla mnie zryty) gust jak oni. No ale co by cipowie nie dodali, to i tak co najmniej 20% wypowiedzi byłoby obraźliwych, bo inteligentnych ludzi jest tu coraz mniej ...

Pomocny Murzyn
29-11-2008, 18:35
outfit moze nie jest fajny, ale addony mi sie b. podobaja B)

Robinschoooodl
29-11-2008, 20:06
ciesze sie ze zrobili cos z potworami np. z poi albo innymi, moim ek na DL jak nie dropnal mi rh albo dms to waste ;P
a co do outfitu to mam nadzieje ze bedzie bardzo drogi bo ceny diametralnie spadaja na serverach non-pvp i to mnie boli ;/ a hlvl maja za duzo kasy to beda mieli na co wydawac ;p

Słuchaj kondonie to z3e grasz na non - pvp i jestes ciotą nie znacy ze nie wiadomo jak maja podniesc cene outfitów bo to jednak troche kosztuje

respekt

neopostman
29-11-2008, 20:12
Słuchaj kondonie to z3e grasz na non - pvp i jestes ciotą nie znacy ze nie wiadomo jak maja podniesc cene outfitów bo to jednak troche kosztuje

respekt

jedyną ciotą jesteś ty pokazując swoje chamstwo ; d.

Piotrek Marycha
29-11-2008, 20:17
a o sorcu dalej cicho... nie zeby był słaby ale jakieś ciekawe czary dla urozmaicenia by sie przydały...

darkfurby
29-11-2008, 20:43
Sam gram sorcem i muszę powiedzieć, że update zapowiada się bardzo dobrze. Teraz będę mógł opchnąc na allegro moje wszystkie knighty, którymi botowalem na kopalniach :D.

Co do outfitów...Moim zdaniem większość outfitów jest ZJEBANYCH! Jedynie niektóre są ŚREDNIE, dlatego obojętne mi jest czy wprowadza nowe outfity i tak nie będę wydawać kasy na taką pierdołę.

Szkoda, że nic o sorku nie słychać, patrząc z innej perspektywy to druid jest bardziej pożądany na hunty niż sork. Zawsze może uleczyć i ma tą samą siłę ataku, dlatego ubolewam nad faktem, iż CIpsoft to osły głupie i nie potrafią zadbać o swój biznes. Co update zawsze piszą coś o wyrównywaniu profesji...Ta gadka ciągnie się już przez pare lat i ciągle nie potrafią dojść do skutku. Jak jeszcze grałem palkiem to pamietam jak wprowadzali system niszczenia się spearów. Na początku myślałem, że to jest jakiś żart ale okazuje się, że oni naprawdę zmienili wytrzymałość spearów prawie do zera! I taka śmieszna sytuacja ciągneła się aż do kolejnego update. Potem wprowadzili te "Entchanted Spears" które na początku waliły lepiej niż sd od h-lvl sorka, to po jakimś czasie zmienili ich siłkę ataku. Wnioskując mam podstawy sądzić, że Loot to będzie kolejny problem z którym będą się borykać przez kolejych pare ładnych lat ;).

toporczyk
29-11-2008, 20:58
Update jak to update, jak zwykle najbardziej płaczą ci co nie potrafią sie przystosować do nowych zmian. I to jest najbardziej śmieszne bo przecież dotyczy to nas wszystkich (w założeniu każdy ma równe szanse). :baby:

Sir-Babolek
29-11-2008, 22:27
Sam gram sorcem i muszę powiedzieć, że update zapowiada się bardzo dobrze. Teraz będę mógł opchnąc na allegro moje wszystkie knighty, którymi botowalem na kopalniach :D.

Co do outfitów...Moim zdaniem większość outfitów jest ZJEBANYCH! Jedynie niektóre są ŚREDNIE, dlatego obojętne mi jest czy wprowadza nowe outfity i tak nie będę wydawać kasy na taką pierdołę.

Szkoda, że nic o sorku nie słychać, patrząc z innej perspektywy to druid jest bardziej pożądany na hunty niż sork. Zawsze może uleczyć i ma tą samą siłę ataku, dlatego ubolewam nad faktem, iż CIpsoft to osły głupie i nie potrafią zadbać o swój biznes. Co update zawsze piszą coś o wyrównywaniu profesji...Ta gadka ciągnie się już przez pare lat i ciągle nie potrafią dojść do skutku. Jak jeszcze grałem palkiem to pamietam jak wprowadzali system niszczenia się spearów. Na początku myślałem, że to jest jakiś żart ale okazuje się, że oni naprawdę zmienili wytrzymałość spearów prawie do zera! I taka śmieszna sytuacja ciągneła się aż do kolejnego update. Potem wprowadzili te "Entchanted Spears" które na początku waliły lepiej niż sd od h-lvl sorka, to po jakimś czasie zmienili ich siłkę ataku. Wnioskując mam podstawy sądzić, że Loot to będzie kolejny problem z którym będą się borykać przez kolejych pare ładnych lat ;).

Nieistnieje takie cos jak balansacja profesji, kazda profesja jest inna i NIEMOZE BYC ZABALASOWANA DO INNEJ poniewaz po to sa profesje aby sie diametrialnie roznily, bo w tym momencie zlaloby sie to w 1 calosc, knight ma sporo hp dobrze bloczy, mimo wsyzstko dobrze znosi ataki na bloku na bitwach, paladyn to posrednia profesja pomiedzy postaciami magicznymi i knightami, a magowie w calkosztalcie maja dobry atak ale w defensywie padaja jak muchy ( w trapie ). Dlatego jedyne wyrowanianie jakie moze byc to wyrowananie czesciowe, tzn ekonomiczne, tak aby gralo sie w miare przyjemnie, tak jak to bylo updatety temu <3. Co do lootu, co z tego ze boty beda mialy " lepiej "? skoro i tak boca i traca czas, wiec tak czy siak beda mieli " miliony " i tak, a polepszenie dropu ulatwi gre i umili czas normalnym ludzia ktorzy nie botuja po 10h dziennie na vdl/edl/barb campach i innych cudach zebyt potem bez ztresu expic na mosnterach z waste...

NevisSmith
30-11-2008, 00:37
Update jak to update, jak zwykle najbardziej płaczą ci co nie potrafią sie przystosować do nowych zmian. I to jest najb@rdziej śmieszne bo przecież dotyczy to nas wszystkich (w założeniu każdy ma równe szanse). :baby:

To pr@wda, że: upd@te jak upd@te, ale większość w tym upie robią dla h - leveli, to już kolejny update gdzie questy, outfity, i różne itemki są tylko co najmniej dl@ setki+

Nic nie robią dl@ low.. to jest najgorsze ;];] reszt@ i się podob@...

^^I tak nie m@ o czym mówić, to dopiero 4 teaser, jeszcze wszystko może się zdarzyć :) xDD ;];] ^^ >.<

http://img119.imageshack.us/img119/4731/crow9dnge2tx6.gif

18:36 Yoozek [207]: zajmij sie kobietami
18:36 Korni [97]: to juz wole na tibie czas tracic

Sir-Babolek
30-11-2008, 00:45
To pr@wda, że: upd@te jak upd@te, ale większość w tym upie robią dla h - leveli, to już kolejny update gdzie questy, outfity, i różne itemki są tylko co najmniej dl@ setki+

Nic nie robią dl@ low.. to jest najgorsze ;];] reszt@ i się podob@...

^^I tak nie m@ o czym mówić, to dopiero 4 teaser, jeszcze wszystko może się zdarzyć :) xDD ;];] ^^ >.<

http://img119.imageshack.us/img119/4731/crow9dnge2tx6.gif

18:36 Yoozek [207]: zajmij sie kobietami
18:36 Korni [97]: to juz wole na tibie czas tracic

To czy nic nie robia dla niskich leveli, to sie bardzo myslisz. Jest sporo miejscowek dla low leveli ktorych nikt niezna, bo kazdy ma oklepane miejscowki do bocenia poczawszy od rotwormow na lb / darashi konczac na larwach scarabach tombach. Jestem w stanie wskazac ci 4 miejscowek dla low leveli " od reki " ktore sa w 99% zawsze wolne o to one ;

- tarantula cave na tiq ( 20-25k/h profit )
- dwarf cave na tiq ( 40k/h profit )
- dwarf cave na cormaya ( 30-35k/h profit )
- treasure island ( 35k-38k/h waste / 0 )

Miejsca te pratkycznie zawsze sa wolne, a jest sporo miejsc o ktorych niewspomne ze wzgledu na profit, i dobry exp :) ale jest ich calkiem sporo i wystarczy ruszyc dupe zeby je znalesc.

Zientarski
30-11-2008, 00:58
Prawda leży w tym, że większość niezadowolonych z tego update'u jest źle nastawionych.
Odrazu zakladacie ze bedzie zły i sie w tym argumencie umacniacie.

Uważam ze outfity sa fajne, moze ten 1 taki słaby - przesadzony.
Co do expplace to robią w porzadku.

Nie bedzie tak źle.

sy

Develis
30-11-2008, 01:07
Super Ten nowy outfit odrazu pacc i quest :D

Pete16
30-11-2008, 01:49
powiem wam tyle to wszystko jest na siłe .... osobiście to mi się outfit nie podoba ;/ oczekiwałem czegos znacznie lepszegoX( ... te całe nowe miasto ehh tez nic ciekawego ... pomyslnie zrobili z nowymi czarami ale to i tak nie balansuje postaci moim skromnym zdaniem powinni podniesc knightowi dmg glownie chodzi mi o pvp ... i zmniejszyc profesją magicznym waste przy zdobywaniu doswiadczenia :confused:

Vasudanin
30-11-2008, 02:02
powiem wam tyle to wszystko jest na siłe .... osobiście to mi się outfit nie podoba ;/ oczekiwałem czegos znacznie lepszegoX( ... te całe nowe miasto ehh tez nic ciekawego ... pomyslnie zrobili z nowymi czarami ale to i tak nie balansuje postaci moim skromnym zdaniem powinni podniesc knightowi dmg glownie chodzi mi o pvp ... i zmniejszyc profesją magicznym waste przy zdobywaniu doswiadczenia :confused:
Czy ty jesteś ślepy czy jak? Zrobili party buffa i czar dla kiny na większy dmg. A dla sorca zmienili loot i exp z potworów, żeby nie mieli waste. Czytanie ze zrozumieniem?
@down
Shared exp wprowadzili przedtem, teraz mówisz chyba o party buffach.

TibiaAutoPack
30-11-2008, 02:08
te nowe outfity nie sa wcale takie zle. A share exp dla mnie jest extra bo czesto expie w party.

Madmix
30-11-2008, 02:24
zapowiada się maga super! cip w końcu zrozumiał o co kaman :cup:

Vanc
30-11-2008, 08:42
W końcu Cipsoft opiera swój update na komentarzach i sugestiach graczy. \o/

Cashtan
30-11-2008, 10:37
Nie wiem czemu niektorzy (ktorzy nie umieja czytac) mowia o outficie w liczbie mnogiej.
Przeciez outfit jest 1, tyle ze na 1 rysunku pisze basic, a na 2 addon o.O

PS. Mowa o zmianie aspektow gry w przyszlym roku, to zapewne zmiana konsekwencji smierci, bo o tym craban najczesciej gada :P

Mr.Bombastic
30-11-2008, 11:23
Ehh... Mi się podoba i będzie fajnie może zacznę grę sorcem lub pallem. Podoba mi się to że teraz będzie można sprzedawać więcej rzeczy.:D:D:) btw. Czy ktoś wie dlaczego tibia.com nie działa? zauważyłem że już od wczoraj nie działała i dzisiaj też nie o co kaman???:confused::confused:

Xr3
30-11-2008, 11:29
Prawda leży w tym, że większość niezadowolonych z tego update'u jest źle nastawionych.
Odrazu zakladacie ze bedzie zły i sie w tym argumencie umacniacie.
Trudno, żeby po tylu niepowodzeniach związanych z updatami, mieć optymistyczne nastawienie...

Zientarski
30-11-2008, 12:15
@up

a nie można podejśc do tego z nastawieniem ze im sie we lbie pozytywnie
przekrecilo i w koncu zrobia cos normalnego?

Xr3
30-11-2008, 12:16
Już za dużo razy się na nich przejechałem, abym mógł tego po nich oczekiwać.

Pacek
30-11-2008, 12:43
z tego co zrocumialem CipSoft ulegl błaganiom 14 latkow co oznacze ze w tibi bedzie jeszcze wiecej EXPA, BOTÓW, LOTÓW, KASY, ludizi powyzej 300lvl, jeszcze wiecej dzieciakow (bo gra coraz latwiejsza) a co za tym idzie bedzie JESZCZE WIECEJ PACCA :P
jak dla mnie update żałosny do granic bólu, dobrze ze niewprowadzili serwerow z expem x5 bo tylko tego jeszcze brakuje

Torog Velrock
30-11-2008, 12:52
@Up
Jak widzę twoje wypowiedzi to mogę powiedzieć jedynie że żal mi ciebie...

@down
Czternastolatek ? Ciebie też mi żal ;/ o którym pacek mówił ? jeszcze bardziej mi Ciebie żal ;/

Zientarski
30-11-2008, 13:56
Jak widzę twoje wypowiedzi to mogę powiedzieć jedynie że żal mi ciebie...

I to powiedział 14 latek... o którym mówił Pacek

z tego co zrocumialem CipSoft ulegl błaganiom 14 latkow co oznacze ze w tibi bedzie jeszcze wiecej EXPA, BOTÓW, LOTÓW, KASY, ludizi powyzej 300lvl, jeszcze wiecej dzieciakow (bo gra coraz latwiejsza) a co za tym idzie bedzie JESZCZE WIECEJ PACCA
jak dla mnie update żałosny do granic bólu, dobrze ze niewprowadzili serwerow z expem x5 bo tylko tego jeszcze brakuje

xD:baby::baby::baby::baby:

Xr3
30-11-2008, 13:59
Nie da się ukryć, że małe bachory grające w Tibię, mają codziennie dzień dziecka...

pCz
30-11-2008, 14:43
z tego co zrocumialem CipSoft ulegl błaganiom 14 latkow co oznacze ze w tibi bedzie jeszcze wiecej EXPA, BOTÓW, LOTÓW, KASY, ludizi powyzej 300lvl, jeszcze wiecej dzieciakow (bo gra coraz latwiejsza) a co za tym idzie bedzie JESZCZE WIECEJ PACCA :P

Jesli nie grasz od poczatku tibi, to wychodzi na to ze jestes w pewnym sensie jednym z tych dzieci (ja rowniez). Dlatego, ze dolaczyles do spolecznosci po jakims tam updacie, ktory wniosl nowe itemy, czary itp.

Xr3 @ dlaczego tak myslisz?

Dawergo
30-11-2008, 16:02
@up
Nie od początku, przed update 7.6 :P

Pacek
30-11-2008, 16:11
mam prawie 22 lata z tibia zetkąlem sie pierwszy raz w pierwszej klasie liceum czyli kiedy mialem 16 lat, kazdy rok do przodu to przelom w tym okresie poza tym zawsze wolalem spedzac czas w kazdy inny sposob niz przed komputerem ale nieoszukujmy sie pograc w cos od czasu do casu jest przyjemnie wiec niewyrzekam sie tego ze gralem w tibie, diablo i lineage.

Po co ten przydługi wstęp z wyznaniami z zycia wzietymi? Ano po to zeby uswiadomic mlodszym forumowicza ze moja opinia nie jest bezpodstawna poniewaz widzialem wiele updateow i pamietam co bylo zle a co dobre w czasach klienta 7.0. Poza tym mowinie komus ze nie ma razji przy pomocy "żal mi ciebie" jest oznaka ze mam doczynienia z idiota, zamiast mowic ze jest tobie mnie zal przedstawil bys argumety czemu wedlog ciebie tak jest. Pokazal bys ze jestes myslacym czlowiekiem a nie Onetowym gówniarzem kotremu wiecznie jest czegosc zal... Na tym polega forum ma dyskusji ja wyrazam swoja opinie ty wyrazasz swoja ja nieobrazam ciebie ty nieobrazasz mnie TOLERANCJA takie ciezkie slowo ale dla półgłówka twojego pokroju najciezsze argumety to "zal mi ciebie" "twoj stary" "ssij pałke"... tylko pomysl ze reszcie forum tez moze byc zal czytac takie posty

ps. mimo wszystko pozdrawiam serdecznie

Ganci.
30-11-2008, 16:12
Brzydko to napisane, wszystko wygląda jak zbita kupa.
Następnym razem używaj więcej enter. :P

Najlepsze jest to że więcej itemów da się sprzedać. Może np. bezużyteczne i przez nikogo niechciane demonrage swordy itp.
Addony i outfit ładne ale nie każdemu muszą się podobać.

@Pacek

Popieram, jednocześnie nie narzekam na to że będzie lepszy loot. Nie zwiększy to ilości dzieciaków a mi będzie łatwiej wyżyć na huncie. ;)

Torog Velrock
30-11-2008, 17:17
Jakiś tam długi post którego i tak przeczyta mak 15 osób ;/

Odpowiedział bym ci coś mądrego ale nie chce mi się myśleć ;/ Chodzi o to że poprzedni post pokazał mi coś takiego

"Jeah znowu apdejt ! Znowu mogę narzekać na to jaki to cipsoft jest do dupy i w ogóle ! Bo przecież oni nie zarabiają z tej gry, jest ona freeware i w ogóle są do dupy bo starają się u dogodzić !"

Nie przeczytał całego twojego posta ale chyba mnie nazwałeś czernastoletnim kretynem któremu wszystko żal i w ogóle jestem gupi o.o. Uwierz mi "żal" to jest uczucie i istniało to słowo od... no od długo więc jeżeli komuś jest czegoś żal to znaczy że jest głupim dzieckiem tibji ?. Przeczytaj swój poprzedni post jeszcze raz i pomyśl co nim pokazałeś...

Aha... normalnie mógłbym z tobą podyskutować ale dzisiaj mam jakiś leniwy dzień...

Ps. czemu nazwałeś mnie półgłówkiem półgłówku ?

Virlan
30-11-2008, 17:37
Nie da się ukryć, że małe bachory grające w Tibię, mają codziennie dzień dziecka...

aha, czyli najpierw pieprzysz smuty, że sorcem ci się nigdzie nie zwraca, a potem zgadzasz się z gościem, który krytykuje zwiększenie loota z mobów, który to pomysł powstał właśnie przez sorców, którym się nie zwraca ;/ Wonderful.

ShosVern
30-11-2008, 17:39
No nowe rzeczy mi się podobają.. zwrócie tylko uwagę, że ciągle podkreślają, że poszli za radą graczy.. Ich spec od marcetingu troszkę się postarał.

Xr3
30-11-2008, 17:40
Dlaczego sądzisz, że się z nim zgadzam?

Szogunniasty
30-11-2008, 17:59
Tibia sie rozwija ale powini zrobic 3D

Xr3
30-11-2008, 18:04
@up
Zdajesz sobie sprawę z tego, w jak dużym stopniu by to tę grę zniszczyło?

Zientarski
30-11-2008, 18:09
Tibia sie rozwija ale powini zrobic 3D

Ha ha ha
Ile masz lat?

Takich gier na pęczki. Idź grac w nie i nas opuść, tęsknić nie bedziemy/

Pomocny Murzyn
30-11-2008, 18:15
mam prawie 22 lata z tibia zetknolem [...]

Mi tez "zal czytac" takich postow.

Szogunniasty
30-11-2008, 18:17
lol
nawet nie bede odpowiadac

VanDaan
30-11-2008, 18:35
sry ale nie czytalem artykula, moze mi ktos powiedziac czy update bedzie korzystny dla knighta ??

Szogunniasty
30-11-2008, 18:37
Mi ostatnio posty nie wychodza niestety to dlatego niechcem odpowiadac -.^ koniec

Dzik11
30-11-2008, 18:48
mi się smiac chce z dzieci co kupują pacc na takim gównie jak tibia gdzie robią wszystko na odpierdziel i na siłę że by tylko głupie dziecko kupiło pacc a dzieci oczywiście bronią ponad wszystko co by nie dali do tej tibi w tamtym roku oczytałem się więcej o systemie płatności niż o update :D w tej samej cenię albo niższej można zagrac w gry o wiele lepsze i nie robione na odpierdziel nawet cipsoft woli grac w wowa niż w tibię

Pezet0112
30-11-2008, 18:52
wszystko fajnie, tylko mogli by trochę więcej dla Facc'ów zrobić a nie jak zwykle dla Pacc'ów, no cuż nic nie ma zadarmo hehe

Ganci.
30-11-2008, 18:57
Mi tez "zal czytac" takich postow.

Gratuluje wyczerpującej wypowiedzi która na dodatek opisała twoje zdanie na temat teaseru lub całego updat'u. Mój post nie ma cię pocisnąć, zrobił to już twój.

Askaral
30-11-2008, 19:01
wszystko fajnie, tylko mogli by trochę więcej dla Facc'ów zrobić a nie jak zwykle dla Pacc'ów

I cale szczescie, bo

nic nie ma zadarmo hehe

Faccowi zawsze za malo.

Dziundzior
30-11-2008, 19:44
ejhh a co bedzie jak im siuee mapa zkonczy ? bendom robidz drugom pulkule tijbijskom ? 8o

Zientarski
30-11-2008, 20:25
ejhh a co bedzie jak im siuee mapa zkonczy ? bendom robidz drugom pulkule tijbijskom ?

Jak zrobią drugą półkulę to na pewno do Ciebie zadzwonimy, trzymaj sie!

Pomocny Murzyn
30-11-2008, 21:07
Gratuluje wyczerpującej wypowiedzi która na dodatek opisała twoje zdanie na temat teaseru lub całego updat'u. Mój post nie ma cię pocisnąć, zrobił to już twój.

Nie pisalem na temat twojego postu. To co mi sie podoba w "apdejcie" napisalem juz wczesniej. Napisalem to w odpowiedzi na post, w ktorym ktos sie zalil jak to ulatwiaja tibie i wspomnial o wyzywaniu sie, napisal "ze zal mu takich postow". Ja chcac mu uswiadomic "ze nam jest rowniez zal" postow, w ktorym nie uzywa sie slownika ortograficznego napisalem tamtego posta.
Ale to nie zmienia faktu, ze podoba mi sie jego avatar :)

Ancient-Necro
30-11-2008, 21:21
Co do update, po ilu dokładnie zapowiedziach z reguły jest update ?

Gdzieś mi się obiło to o oczy, ale zapomniałem. xd

Pomocny Murzyn
30-11-2008, 21:25
Nie wiem dokladnie, ale rok temu update byl 12 grudnia.

Sr@x
30-11-2008, 21:30
Jak zrobią drugą półkulę to na pewno do Ciebie zadzwonimy, trzymaj sie!
nie karm trola :P
Ha ha ha
Ile masz lat?
Takich gier na pęczki. Idź grac w nie i nas opuść, tęsknić nie bedziemy/

W sumie masz rację że jest gier 3d na pęczki, ale dobrych gier 3d jest niewiele.
Cipsoft by sobie z projektem gry 3D raczej nie poradził więc tibii nie zmienią i dalej będzie się chodzić w 2 wymiarach z krzywym ludkiem aby sprawiało wrażenie przestrzeni.

Dlatego jak chcecie mieć grę 3D to grajcie w WoWa

@temat: na aptejt nie narzekam bo nie gram :P

@ten na dole: mądra myśl

hollow1993
30-11-2008, 22:03
Kiedy czytam wasze posty w których to piszecie że tibia jest do dupy schodzi na psy, każdy up'date jest gorszy itp... To nasuwa mi się jedno pytanie... Dlaczego wciąż gracie? Dlaczego wciąż przybywa nowych graczy?... Skoro wam się tak nie podoba to po co stoicie w długich kolejkach, lepiej zrobicie usuwając clienta i dając ludziom którzy chcą normalnie pograć trochę więcej luzu... Nie wymagam wiele przecież wam się nie podoba? Co nie? Nie podoba się...!!! Jak coś się nie podoba to wypad proste?! A nie zaśmiecać forum waszymi zbędnymi opiniami które w każdym up'dacie są takie sam...
tyle z mojej strony.
Pozdrawiam :cup:

Bykunn
30-11-2008, 23:35
Zwiększony exp na poi - żeby high levele nie odchodzili...
Zwiększony drop - żeby wszystkie dzieciaki nie odchodziły...
Outfit - żeby dzieciaki widziały, że coś się dzieje...
Rashid/Djjiny - żeby dzieciaki nie narzekały, że im się nie zwraca...
Tyle na ten temat.

XxUNISTAxX
01-12-2008, 02:22
Dzieciaki i Dzieciaki... wyluzujcie.
- wkurza cię gromatka bachorów która gra w "Tibie".
- Znajdz sobie inne zajęcie :) np. pograj w "Sapera"
A tak szczerze "Tibia" jest dla ludzi wszystkich ludzi ,
TWÓJ WYBÓR GRASZ ALBO NIE

Druidnyco
01-12-2008, 10:40
dokladnie ...
grasz albo nie ... prosta pilka
ciagle narzekacie i narzekacie ... nigdy nie bedzie tak ze wszystkim sie wszystko spodoba ...

Cipsoft robi updaty na podstawie naszych propozycji i komentarzy ...
wiec nie wiem dlaczego sie spinacie ... =.=

Pete16
01-12-2008, 11:08
@up mnie o zdanie nikt sie nie pytał ;pp

Xr3
01-12-2008, 13:48
Cipsoft robi updaty na podstawie naszych propozycji i komentarzy ...
Można to przyrównać do faktu, który mówi o tym, że np. na wyborach głos Józka z pod budki z piwem ma taki sam priorytet, jak głos osoby z wyższym wykształceniem.

W tym przypadku, owym "Józkiem", są 12 latki, które oczekują nowych rodzajów ciasteczek i wprowadzenia hodowli koszatniczek/świnek morskich. "Osoba z wyższym wykształceniem" to normalny gracz, który wyklina Cipsoft, za wcześniej wspomniane "udogodnienia", którymi musi zostać uraczony, jeśli chce dalej grać. Sęk w tym, że ci pierwsi to główni dostawcy kasy. Są głupi, więc nie sprawiają problemów. Gracze doświadczeni, to swego rodzaju kula u nogi firmy. Potrafią napluć Cipsoftowi w twarz i zniechęcać na forach dziatwę do kupna Premium Account.

Aevolana
01-12-2008, 14:24
Można to przyrównać do faktu, który mówi o tym, że np. na wyborach głos Józka z pod budki z piwem ma taki sam priorytet, jak głos osoby z wyższym wykształceniem.

W tym przypadku, owym "Józkiem", są 12 latki, które oczekują nowych rodzajów ciasteczek i wprowadzenia hodowli koszatniczek/świnek morskich. "Osoba z wyższym wykształceniem" to normalny gracz, który wyklina Cipsoft, za wcześniej wspomniane "udogodnienia", którymi musi zostać uraczony, jeśli chce dalej grać. Sęk w tym, że ci pierwsi to główni dostawcy kasy. Są głupi, więc nie sprawiają problemów. Gracze doświadczeni, to swego rodzaju kula u nogi firmy. Potrafią napluć Cipsoftowi w twarz i zniechęcać na forach dziatwę do kupna Premium Account.

Ależ propagandowy post <lol2>

@up
zarombiscie... ogolnie mi sie podoba, outy fajne czekam na następną zapowiedź... po ilu jest up?

Juhhhhy
01-12-2008, 14:27
Topic - FAIL

Jak ja widze odpowiedz nie ktorych to brzuch mnie boli ze smiechu.
Update na podstawie naszych komentarzy XD?! cóż za non sens to dawno by z rata leciały g legi a w tibi były by samochody. A różowe jeleni by atakowały złych pekerów dając nam jeszcze eq i itemy z deda. LUDZIE OPEN YOUR EYES
CipSoft robi co mu wpadnie w banie ;p i tyle

Askaral
01-12-2008, 14:30
Zwiększony exp na poi - żeby high levele nie odchodzili...
Zwiększony drop - żeby wszystkie dzieciaki nie odchodziły...

Zwiekszony dlatego, ze tylko to mozna robic w tej beznadziejnie nudnej gierce - ekzpidz i lotowac super itanzy.

"Osoba z wyższym wykształceniem" to normalny gracz, który wyklina Cipsoft, za wcześniej wspomniane "udogodnienia", którymi musi zostać uraczony, jeśli chce dalej grać.

Takiemu typowi gracza do szczescia brakuje tylko egzba (juz mi sie nie dobrze robi na widok tego slowka i dlatego zawsze je przekrecam).
Pewnie uwazasz siebie za przyklad takiego gracza, a ja zauwazylem ze zawsze narzekasz na eksp. Czy naprawde uwazasz, ze ta gierka bylaby idealna, gdybys mogl liczyc cyferki do usranej smierci albo jeszcze dluzej?

Co mi w tipji nie pasi hmmm... to, ze kazdy z gory jest skazany na zarabiscie nudne, idiotyczne, durne, glupawe, nieco bezsensowne, niezle, nawet nawet, fajowe ekspienie. Chcesz sie pobawic? Musisz wyekzpidz super lewel. Chcesz isc sobie na cos lepszego? Padniesz/bedzie waste, wiec lepiej siedz na syfie typu dragi. Nuda i beznadzieja. Najgorsze jest to, ze wszystkich w tych czasach obchodzi tylko cyferka kolo nicku. No, ale to juz nie wina cipasoftu tylko graczy.

Xr3
01-12-2008, 14:55
Pewnie uwazasz siebie za przyklad takiego gracza, a ja zauwazylem ze zawsze narzekasz na eksp. Czy naprawde uwazasz, ze ta gierka bylaby idealna, gdybys mogl liczyc cyferki do usranej smierci albo jeszcze dluzej?

Nie, ja gram (grałem) w 100% for fun. Mimo wszystko, lubiłem sobie czasami wyjść poexpić. To taka odmiana od gadania przed depo o dupie marynie.

Padniesz/bedzie waste, wiec lepiej siedz na syfie typu dragi.
Kiedyś, przez dwa tygodnie bałem się iść expić, więc poszedłem na Edron na Smoki i padłem przez kick na pierwszym napotkanym...

Najgorsze jest to, ze wszystkich w tych czasach obchodzi tylko cyferka kolo nicku.
Nie wiem, co o mnie sobie wcześniej pomyślałeś i prawdę mówiąc nic mnie to nie obchodzi, ale ja do tego typu graczy nie należę.

Xerfep
01-12-2008, 15:00
Witajcie. Jestem nowym użytkownikiem tego forum i chciałem powiedzieć, że update jest już po prostu żałosny.
Jeżeli robicie już jakieś update to zwiększcie exp na Dragon Lair. Wiekszość "dużych lvl'eli" bez pacc'a nie ma gdzie expic.
Z góry dziękuje za przeczytanie mojego postu.Pozdro dla Tibijczyków :P

Askaral
01-12-2008, 15:16
Kiedyś, przez dwa tygodnie bałem się iść expić, więc poszedłem na Edron na Smoki i padłem przez kick na pierwszym napotkanym...

Znam ten bol, nie raz wracalem zadowolony z hanta i nagle kik. To akurat tez by sie przydalo jakos zmienic, ale mysle ze zwiekszenie ilosci hp/lev o 2 by za wiele nie pomoglo.

Jeżeli robicie już jakieś update to zwiększcie exp na Dragon Lair.
Dzieki za rade, juz sie za to zabieramy i jutro bedziesz mial na d lair exp x5.

Your Tibiapl team!

Kellerman
01-12-2008, 15:38
szkoda mi ludzi typu "kilkoro na górze" i sądzę ,że powinni przemyśleć trochę wszystko z ekonomicznego punktu widzenia. Jakby nie patrzeć cipsoft od lat usiłuje zarobić pieniądze ,i dobrze mu to wychodzi. Zarabia na paccach i nieznacznych pieniążkach z sklepiku fana. Wielu z was zaczęło postrzegać pacc i free jako dwie różne profesje ,które należy wyrównać. Jednak to nie działa na tej zasadzie. To gracze premium płacą za grę ,i to dzięki nim możecie się cieszyć grą... Powinniście raczej walczyć o ich prawa ,bo inaczej wielu z was grałoby w durnego wowa ; >

Regeusz
01-12-2008, 16:27
Znam ten bol, nie raz wracalem zadowolony z hanta i nagle kik. To akurat tez by sie przydalo jakos zmienic, ale mysle ze zwiekszenie ilosci hp/lev o 2 by za wiele nie pomoglo.

Przestańcie te bzdury o hp u sorca pisać, kiedyś nikt nie narzekał a było trudniej - wy z kolei narzekacie na ułatwienia a jednocześnie piszecie żeby wam dali wiecej hp - hipokryzja

Co z tymi kickami maja robić ? to by było dopiero ułatwienie że gdy w chwili rozłączenia twojego netu automatycznie wywala postać, np goni cie 3 pk nie masz szans - za daleko do dp bla ble bli i co robisz ? wyciagasz kabelek od neta i już

Nie chce mi sie kopiować waszych postów na temat tego jaka ta gra durna i prosta i robiona dla kasy, powiem tyle cipsoft ma na was wyje**** bardziej ode mnie, nie ma żadnego obowiązku grania nie wiąże was żadna umowa z tibia etc nie dostajecie za granie pieniądze - jeszcze w to wkładacie własne (nie licząc tych którzy pacc kupują za gp) więc poprostu uważacie że gra jest kiepska ? że tibia 7,6 była lepsza ? to taka mała rada jakbyście w swym mądrym i jakże potrzebnym myśleniu i przekładaniu tego na durne postym - przestańcie grać w tibie i grajcie na ots pod tibie 7,6 jak było tam tak pięknie, ale nie wy jak na typowego polaka nastało - narzekacie ale nic z tym nie zrobicie bo tak naprawde podobają sie wam te zmieny a piszecie tylko po to żeby sie wyżalić co wam to daje ? Najlepiej pokażecie że tibia zszedła na psy nie grając w nia - jakby z każdego serva odszedło tylu graczy co pisze o tibi te gówna to cipsoft od razu by coś zrobił bo jednak by was wtedy zauważył - bedziecie pisać na forum stronki którą wywalili z fansite (tak tak odszedliście sami i gdybyście tylko kiwneli palcem cipsoft by was błagał o powrót bla bla bla) to nic wam to nie da, zachowujecie sie jak durne dzieci które narzekają że piaskownica jest chu**** a i tak bedą tam siedzieć

Morał ? Nie pasi - wypad nikt was tu nie trzyma i nikt nie bedzie za wami tesknić

Chcecie coś do mnie napisać to piszcie na priv nie chce mi sie robić wiekszego syfu z tego co wy zrobiliście, zreszta sram na to

Sr@x
01-12-2008, 17:11
może nie na temat ale...
bo inaczej wielu z was grałoby w durnego wowa ; >
podaj mi parę powodów dlaczego WoW jest durny

Johny0
01-12-2008, 18:02
niby wszystko nie takie złe ale te outfity trochę dupne ogólnie reszta ujdzie

@offtop
moglibyście się opluwać w innym temacie bo nie chcę mi się tego czytać

@up
wow żązi B)

Dzik11
01-12-2008, 19:40
Przestańcie te bzdury o hp u sorca pisać, kiedyś nikt nie narzekał a było trudniej - wy z kolei narzekacie na ułatwienia a jednocześnie piszecie żeby wam dali wiecej hp - hipokryzja

Co z tymi kickami maja robić ? to by było dopiero ułatwienie że gdy w chwili rozłączenia twojego netu automatycznie wywala postać, np goni cie 3 pk nie masz szans - za daleko do dp bla ble bli i co robisz ? wyciagasz kabelek od neta i już

Nie chce mi sie kopiować waszych postów na temat tego jaka ta gra durna i prosta i robiona dla kasy, powiem tyle cipsoft ma na was wyje**** bardziej ode mnie, nie ma żadnego obowiązku grania nie wiąże was żadna umowa z tibia etc nie dostajecie za granie pieniądze - jeszcze w to wkładacie własne (nie licząc tych którzy pacc kupują za gp) więc poprostu uważacie że gra jest kiepska ? że tibia 7,6 była lepsza ? to taka mała rada jakbyście w swym mądrym i jakże potrzebnym myśleniu i przekładaniu tego na durne postym - przestańcie grać w tibie i grajcie na ots pod tibie 7,6 jak było tam tak pięknie, ale nie wy jak na typowego polaka nastało - narzekacie ale nic z tym nie zrobicie bo tak naprawde podobają sie wam te zmieny a piszecie tylko po to żeby sie wyżalić co wam to daje ? Najlepiej pokażecie że tibia zszedła na psy nie grając w nia - jakby z każdego serva odszedło tylu graczy co pisze o tibi te gówna to cipsoft od razu by coś zrobił bo jednak by was wtedy zauważył - bedziecie pisać na forum stronki którą wywalili z fansite (tak tak odszedliście sami i gdybyście tylko kiwneli palcem cipsoft by was błagał o powrót bla bla bla) to nic wam to nie da, zachowujecie sie jak durne dzieci które narzekają że piaskownica jest chu**** a i tak bedą tam siedzieć

Morał ? Nie pasi - wypad nikt was tu nie trzyma i nikt nie bedzie za wami tesknić

Chcecie coś do mnie napisać to piszcie na priv nie chce mi sie robić wiekszego syfu z tego co wy zrobiliście, zreszta sram na to

Pierw pograj sorkiem a później spróbuj powiedziec tak samo a nie grasz pallem którym się łatwiej gra na rl niż na niektórych ots a co do dawnych czasów wtedy nikt nie narzekał bo każdemu się przyjemnie grało i nie chodziło o lvl i wielu nie gra w tibię tylko chcą zobaczyc od czasu do czasu na forum co dalej się dzieje z tibią a na ots nie można grac bo zawsze upadają

Regeusz
01-12-2008, 20:28
Pierw pograj sorkiem a później spróbuj powiedziec tak samo a nie grasz pallem którym się łatwiej gra na rl niż na niektórych ots a co do dawnych czasów wtedy nikt nie narzekał bo każdemu się przyjemnie grało i nie chodziło o lvl i wielu nie gra w tibię tylko chcą zobaczyc od czasu do czasu na forum co dalej się dzieje z tibią a na ots nie można grac bo zawsze upadają

Coś wątpie ze grasz tym ek i wychwalasz sorca, przestań pierd**** mam cie w dupie o sorcu tam 1 zdanie napisałem chodzi mi głównie o to narzekanie, i są takie ots które sie trzymaja juz długo tylko na tych pewnie też jest dla ciebie i xr3 za trudno, nie wiem czy ty to konto dla jaj założyłeś z tym ek bo już 3x nick zmieniałeś i zawsze to był ek raz 18lv potem chyba ze 120 teraz jakiś 94 btw

Real name: Rosa Melcacho ? co ty wbijasz na losowy server szukasz 100ek~ i sobie wpisujesz go w profil ? Przecież char z twojego profilu to chyba jakiś mex albo swe zresztą nie ważnie niedługo wpiszesz sobie w profil Lord'Paulistinha i bedziesz pisać że sorc sux a ek rox.

Po co mam grać sorkiem ? nie wystarczy fakt że znam kilku sorców którzy wogóle nie narzekaja ani na hp ani na cap ? nigdy nie napisałem że pall jest prostrzy w grze od sorca, bo obaj są silni i obydwoma inaczej sie gra więc nie da sie stwierdzić którym jest łatwiej opłacalniej etc jest typ co pada na 121lv na lion i płacze że gdyby miał wiecej hp to by przeżył i sorc jest sux słaby i do niczego sie nie nadaje, a jest też typ który zaliczyłem wiecej deadów przez kicki ale nie narzeka gra dalej i sie wkońcu wybija i ma już 212lv, i obaj grają tą sama profesja, czemu jeden narzeka na to że sorc jest cienki a drugi twierdzi że sorc jest najlepszą profesja na tą chwile ? Odp jest prosta pierwszy gracz to dupa wołowa który nawet jak mu cipy dadzą nieśmiertleność i nieskończoną mane to bedzie narzekać że sorc jest sux, a drugi to gracz który potrafi sie ogarnąć i wykorzystać coś czego wg ciebie i xr3 sorc nie ma - jego ZALETY i skończcie już te durnoty z hp bo każdej profesji trzeba by wtedy podnieść hp, zresztą chyba z 3x sie chwaliłeś że ek expi najszybciej a zbywasz moje pyt o twój exp na h ? Zgaduje że expisz na frostach (o ile wogóle masz jakiedokolwiek ek) a jak sie myle i znowu napiszesz "nie zdradze swojego miejsca bo nooby sie zlecą" wystarczy że napiszesz jaki robisz exp/h ale wątpie że to zrobisz bo całe te sranie o twoim(twoich) ek to wymyślony stek bzdur nie grasz nie grałeś i nie bedziesz grać ek, a jak grasz i dalej twierdzisz że ek jest najlepszą profesja to jesteś w jakimś 0,1% graczy którzy tak twierdzą, nie mówie że ek NIC nie może bo wystarczy spojrzeć na paru, tylko gdzie oni kończą? gdzie idzie 140ek żeby expić a nie sie bawić ? frosty. Co hunci ek solo że zarobić i troche przy okazji poexpić? frosty. A teraz drugie pytanie na co idzie 300ek żeby expic? frosty. Gdzie idzie 300ek żeby zarobić? frosty. Są wyjątki gdzie ek we 2 chodzą na demy ale rzadko im sie zwraca. Kolejny małe pytanie. Za ile sie leczy maxymalnie 130ek? a za ile 394? Ma wiecej hp więc powinnien sie poprostu lepiej leczyć, nie pisz "to jak mają w trapie uwalić takiego 394ek?" bo o to w tym chodzi że taki 394lv ek powinnien być BARDZO trudny do uwalenia a tymczasem gdzie np sero nie pójdzie na war tam pada, może z uhami też by padł bo pewnie jak go widzą to all w niego walą wiadomo największy lv, ale z uhami miałby jakieś szanse, wiecie czemu zrobili te poty dla ek? bo wg nich ek mógl brać b duzo run i w jednym miejscu siedzieć praktycznie cały dzień - to prawda ale gdyby poprostu bp uh podrożał o 2k~ i runy byłby cieższe też załatwiliby ten problem, ludzie by pewnie narzekali na cene uh ale jakby to teraz cipsoft zaproponował to pewnie wiekszość od razu by na to poszła

pozdro czekam aż skumasz moją prośbe o odp na PRIV i czekam aż wkońcu napiszesz mi ile ek robi na h expa bo mnie to niezmiernie ciekawi skoro expi najszybciej, btw i nie pisz że poprostu stawia bota i dlatego expi najszybciej bo teraz boty są tak zrobione że każda profesja może z nich korzystać i pewnie też by sie znalazło miejsca dla sorca gdzie mógłby expić na bocie cały czas

Zientarski
01-12-2008, 20:56
Prawda jest taka, że znów z kolejnego tematu robicie offtopa.
A kazdy chce być mądrzejszy od osoby wyżej, próbujecie udawać inteligentów
a niektórzy przy tym jeszcze bardziej sie pogrążają.

GRAJ W TIBIE A JAK CI SIE NIE PODOBA NIE GRAJ!
UPDATE'Y SA CALY CZAS ZLE TO NIE GRAJ!
NIE PODOBA CI SIE GRA NA FACC I NIE MASZ KASY ANI ZAMIARU WYDAWAC NA PACC NIE GRAJ!
NIKT NIE BEDZIE TESKNIL, BEDZIE LUZNIEJ NA SERVACH I BEDZIE LEPSZA GRA.

GRA SIE DLA PRZYJEMNOSCI A NIE DLA NARZEKANIA... JEZELI NARZEKASZ ZNACZY
ZE TA GRA NIE JEST DLA CIEBIE
ZAGRAC W NFSU I JA PRZEJDZ, BEDZIESZ SZCZESLIWY

Xr3
01-12-2008, 21:39
@Regeusz
Tak sobie czytam te twoje złote myśli i zastanawiam się, czy jest sens po raz kolejny udowadniać pewne fakty, zacietrzewiałemu cymbałowi, który swoje zdanie opiera na wnioskach kilku innych osób. Szkoda, że nie wkleiłeś rozmów z graczami, którzy wyklinali MSa...

Spróbuję po raz kolejny do ciebie przemówić, chociaż wiem, że robię w tym momencie coś głupiego i powinienem się tego wstydzić przed samym sobą.

o sorcu tam 1 zdanie napisałem
Pogratulować dobrej pamięci.

Po co mam grać sorkiem ? nie wystarczy fakt że znam kilku sorców którzy wogóle nie narzekaja ani na hp ani na cap ?
Nie, nie wystarczy. Możliwe, że jakimś cudem twoim pikselowym kolegom kilka razy się poszczęściło, dzięki czemu dorobili się kokosów. Weź pod uwagę fakt, jak ciężko jest wbić MSem 200lvl. Zobacz, jak wielu jest MSów, którzy są skazani na samotne huncenie, przez to, że z ekonomicznego punktu widzenia, targanie za sobą ED, jest bardziej korzystne. Od 8.0, owa sytuacja nieco się poprawiła, lecz nie w wystarczającym stopniu.

jest typ co pada na 121lv na lion i płacze że gdyby miał wiecej hp to by przeżył
Gdzie tak napisałem?

Odp jest prosta pierwszy gracz to dupa wołowa
Jakoś nikt, z kim hunciłem, nie narzekał na to, że w jakiś sposób nie ogarniam. Mam rozumieć, że ty wiesz lepiej;).

wykorzystać coś czego wg ciebie i xr3 sorc nie ma - jego ZALETY
Ty dalej nie jesteś w stanie pojąć, że na to, czy będę mógł owe zalety wykorzystać, wpływa jeszcze masa czynników zewnętrznych.

gdzie idzie 140ek żeby expić a nie sie bawić ? frosty. Co hunci ek solo że zarobić i troche przy okazji poexpić? frosty. A teraz drugie pytanie na co idzie 300ek żeby expic? frosty. Gdzie idzie 300ek żeby zarobić? frosty.

Czytając tę wypowiedź, śmiem twierdzić, że jesteś na tyle głupi, aby uparcie żyć w przekonaniu, że MS/ED "ma inaczej". Mówisz to tak, jak by Demony były zawsze wolne.

pewnie też by sie znalazło miejsca dla sorca gdzie mógłby expić na bocie cały czas
Owszem, znam kilku magów, którzy bocą na Dragon Lairach. Dokładnie to samo co wybotowany EK. Zero skilla. Tylko jeden dobrze ogarnia, lecz niestety dostał delete...

@Szkoua zua skun sie jara
Nie podoba mi się, aczkolwiek prawa do narzekania odebrać mi nie możesz.

Orog_Rtn
01-12-2008, 23:21
Będziemy mogli się przechadzać pod postacią zedytowanych citizenów z dzidą.

A dekoracje przemilczę. simsowato.

XxUNISTAxX
01-12-2008, 23:38
Prawda jest taka, że znów z kolejnego tematu robicie offtopa.
A kazdy chce być mądrzejszy od osoby wyżej, próbujecie udawać inteligentów
a niektórzy przy tym jeszcze bardziej sie pogrążają.

UPDATE'Y SA CALY CZAS ZLE TO NIE GRAJ!
NIE PODOBA CI SIE GRA NA FACC I NIE MASZ KASY ANI ZAMIARU WYDAWAC NA PACC NIE GRAJ!
NIKT NIE BEDZIE TESKNIL, BEDZIE LUZNIEJ NA SERVACH I BEDZIE LEPSZA GRA.

GRA SIE DLA PRZYJEMNOSCI A NIE DLA NARZEKANIA... JEZELI NARZEKASZ ZNACZY
ZE TA GRA NIE JEST DLA CIEBIE
ZAGRAC W NFSU I JA PRZEJDZ, BEDZIESZ SZCZESLIWY
Pisałem o tym ^^..
Tak i nic nie pomoże :p xP gz za chęci :)

Dzik11
01-12-2008, 23:53
Coś wątpie ze grasz tym ek i wychwalasz sorca, przestań pierd**** mam cie w dupie o sorcu tam 1 zdanie napisałem chodzi mi głównie o to narzekanie, i są takie ots które sie trzymaja juz długo tylko na tych pewnie też jest dla ciebie i xr3 za trudno, nie wiem czy ty to konto dla jaj założyłeś z tym ek bo już 3x nick zmieniałeś i zawsze to był ek raz 18lv potem chyba ze 120 teraz jakiś 94 btw

Real name: Rosa Melcacho ? co ty wbijasz na losowy server szukasz 100ek~ i sobie wpisujesz go w profil ? Przecież char z twojego profilu to chyba jakiś mex albo swe zresztą nie ważnie niedługo wpiszesz sobie w profil Lord'Paulistinha i bedziesz pisać że sorc sux a ek rox.

Po co mam grać sorkiem ? nie wystarczy fakt że znam kilku sorców którzy wogóle nie narzekaja ani na hp ani na cap ? nigdy nie napisałem że pall jest prostrzy w grze od sorca, bo obaj są silni i obydwoma inaczej sie gra więc nie da sie stwierdzić którym jest łatwiej opłacalniej etc jest typ co pada na 121lv na lion i płacze że gdyby miał wiecej hp to by przeżył i sorc jest sux słaby i do niczego sie nie nadaje, a jest też typ który zaliczyłem wiecej deadów przez kicki ale nie narzeka gra dalej i sie wkońcu wybija i ma już 212lv, i obaj grają tą sama profesja, czemu jeden narzeka na to że sorc jest cienki a drugi twierdzi że sorc jest najlepszą profesja na tą chwile ? Odp jest prosta pierwszy gracz to dupa wołowa który nawet jak mu cipy dadzą nieśmiertleność i nieskończoną mane to bedzie narzekać że sorc jest sux, a drugi to gracz który potrafi sie ogarnąć i wykorzystać coś czego wg ciebie i xr3 sorc nie ma - jego ZALETY i skończcie już te durnoty z hp bo każdej profesji trzeba by wtedy podnieść hp, zresztą chyba z 3x sie chwaliłeś że ek expi najszybciej a zbywasz moje pyt o twój exp na h ? Zgaduje że expisz na frostach (o ile wogóle masz jakiedokolwiek ek) a jak sie myle i znowu napiszesz "nie zdradze swojego miejsca bo nooby sie zlecą" wystarczy że napiszesz jaki robisz exp/h ale wątpie że to zrobisz bo całe te sranie o twoim(twoich) ek to wymyślony stek bzdur nie grasz nie grałeś i nie bedziesz grać ek, a jak grasz i dalej twierdzisz że ek jest najlepszą profesja to jesteś w jakimś 0,1% graczy którzy tak twierdzą, nie mówie że ek NIC nie może bo wystarczy spojrzeć na paru, tylko gdzie oni kończą? gdzie idzie 140ek żeby expić a nie sie bawić ? frosty. Co hunci ek solo że zarobić i troche przy okazji poexpić? frosty. A teraz drugie pytanie na co idzie 300ek żeby expic? frosty. Gdzie idzie 300ek żeby zarobić? frosty. Są wyjątki gdzie ek we 2 chodzą na demy ale rzadko im sie zwraca. Kolejny małe pytanie. Za ile sie leczy maxymalnie 130ek? a za ile 394? Ma wiecej hp więc powinnien sie poprostu lepiej leczyć, nie pisz "to jak mają w trapie uwalić takiego 394ek?" bo o to w tym chodzi że taki 394lv ek powinnien być BARDZO trudny do uwalenia a tymczasem gdzie np sero nie pójdzie na war tam pada, może z uhami też by padł bo pewnać b duzie jak go widzą to all w niego walą wiadomo największy lv, ale z uhami miałby jakieś szanse, wiecie czemu zrobili te poty dla ek? bo wg nich ek mógl bro run i w jednym miejscu siedzieć praktycznie cały dzień - to prawda ale gdyby poprostu bp uh podrożał o 2k~ i runy byłby cieższe też załatwiliby ten problem, ludzie by pewnie narzekali na cene uh ale jakby to teraz cipsoft zaproponował to pewnie wiekszość od razu by na to poszła

pozdro czekam aż skumasz moją prośbe o odp na PRIV i czekam aż wkońcu napiszesz mi ile ek robi na h expa bo mnie to niezmiernie ciekawi skoro expi najszybciej, btw i nie pisz że poprostu stawia bota i dlatego expi najszybciej bo teraz boty są tak zrobione że każda profesja może z nich korzystać i pewnie też by sie znalazło miejsca dla sorca gdzie mógłby expić na bocie cały czas

to że mam wiele postaci i lubię sobie zmieniac to jest moja sprawa wraz z tym co pisze w komentach co do ots może są ale nie ma w nich 100% starej real tibi może i znasz kilku sorców co wbijało lvl na siłę i tam napisałeś gdzie knighci kończą wyżej to ja ci odpowiem że kończą z wysokim lvl 140 knight idzie sobie ustawic zwykle bota na jakiejś fajnej miejscówce blokuje różne monstery a 300 ek może sobie isc na frostach zarobic i jak wcześniej pisałeś że by takiego kine biło 20 osób a on mógł sobie uciec na luzie i jeszcze 4 z explo zabic po drodze i ty porównujesz sorca i palla że nie wiesz który lepszy ty tak naprawdę gówno wiesz o sorcu nasłuchałeś się kitu którzy ci wlepili twoi kumple

Krwiopalczasty
02-12-2008, 08:42
tez tak macie ze nie możecie wziąć prezentu od mikołaja ?? podchodzę do niego moim main harem 1 raz a ten ze już dostałem prezent X(

XxUNISTAxX
02-12-2008, 09:28
tez tak macie ze nie możecie wziąć prezentu od mikołaja ?? podchodzę do niego moim main harem 1 raz a ten ze już dostałem prezent X(
Nareszcie "Cip Soft" pomyślał 1/4 ludności forum robi chary do zysków ^^
A teraz na serio xP. U mnie ten sam problem =)

AvdoLZK
02-12-2008, 10:04
Czy to prawda, że test server już jest?

Sir-Babolek
02-12-2008, 11:32
Nareszcie "Cip Soft" pomyślał 1/4 ludności forum robi chary do zysków ^^
A teraz na serio xP. U mnie ten sam problem =)

Dlatego tez przywruca stary loot drop z potworow , co zmniejszy czesciowow ilosc botter ( MC ) jak juz wczesniej pisalem, i to jest korzystna zmiana dla kazdego, duzo expowisk sie zwolni z tego powodu dla innych graczy, jednoczesnie przywracajac drop do łask wruca takie expowiska jak Hydry, Cyklopy na cyklopolis ( co od osttatniego upa stalo sie lekko wyludnione ;] ), tak samo jezeli drop odnosic sie bedzie do kazdego potwora, inne obecnie nie uzywane expowsika zaczna byc zwrotne z wystarczajacym zwrotem co daje jedna odpowiedz :

MNIEJ CZEKANIA W KOLEJKACH NA DOBRE RESPY, od tego upa mozliwe iz wiekszosc respow bedzie mozna uznac " za dobre ", jezeli poprawia ekonomie ( itemy do rashida/djinow, dobry drop, nowe itemy ).

@Do wszystkich powyzej, pomyslcie co konentujecie, gra ta i tak juz nie jest ta sama ktora byla, wprowadzenie na maswowa skale botow, zmiane systemu PvP i PvM zrobily z tej gry gre podoba ale calkowicie inna z starych dni, dlatego trzeba sie z tym pogodzic i patrzec w przylosc i oczekiwac az zmiany przywruca zabawe jak to bylo kiedys, jak razem mozna bylo chodzic na hunty wiedzac iz mozna ladnie zarobic itd, a nie solo style z skakaniem gora dol ...

Ogolem update powinien byc pozytywny, wkoncu zwruci " frajde " z gry.

ravira
02-12-2008, 16:10
Wiecie co moze bedzie kupywal rashid i inne npc nowego po tym update i za ile?

Regeusz
02-12-2008, 16:42
Nie, nie wystarczy. Możliwe, że jakimś cudem twoim pikselowym kolegom kilka razy się poszczęściło, dzięki czemu dorobili się kokosów.

Te twoje pikselowe metafory...akurat tego typa znam z rl
Btw inteligencik - pisze sie kolegą
no i nie doszukuj sie u mnie przecinków bo ich nie robie jak pisze w necie Oo

Tak sobie czytam te twoje złote myśli i zastanawiam się, czy jest sens po raz kolejny udowadniać pewne fakty, zacietrzewiałemu cymbałowi, który swoje zdanie opiera na wnioskach kilku innych osób. Szkoda, że nie wkleiłeś rozmów z graczami, którzy wyklinali MSa...

To w takim razie na czym mam opierać swoje zdanie? a na czym ty opierasz swoje zdanie że ek jest najlepsza profesja a przynajmniej taką która wogóle nie potrzebuje balansacji ? nie wkleiłem rozmów graczy którzy wyklinaja ms nie dlatego że ich nie ma ale dla tego że to przeważnie dzieci na 60lv albo 100+ którzy kupili tego ms i tak btw przestań nazywać mnie cymbałem bo nie jestem cymbałem dlatego że mam odmiennie zdanie to ty próbojesz ty zgryważ nie wiadomo jak doświadczoną i inteligentną osobe - po co? masz 17 lat nie jesteś w żaden sposób doświadczony, piszesz jakbyś czuł potrzebe pokazania że jesteś lepszy. Jakiś kompleks ?

Weź pod uwagę fakt, jak ciężko jest wbić MSem 200lvl. Zobacz, jak wielu jest MSów, którzy są skazani na samotne huncenie, przez to, że z ekonomicznego punktu widzenia, targanie za sobą ED, jest bardziej korzystne. Od 8.0, owa sytuacja nieco się poprawiła, lecz nie w wystarczającym stopniu.

Weż pod uwagę fakt jak cieżko jest wbić ek/rp/ed 200lv. MS skazany na samotne huncenie? Zależy - jak myślisz o huncie z ek to tia ale ms może huncic z ed/ms/rp i to lepiej ja np jako shooter nie lubie chodzić z ek po co mi on? Są miejsca w których trzeba brać ek ale wtedy trzeba brać dla niego sio którego ms nie ma bo chyba o to ci chodzi nie? ale lepiej huncic we 2 niz w 3...

Jakoś nikt, z kim hunciłem, nie narzekał na to, że w jakiś sposób nie ogarniam. Mam rozumieć, że ty wiesz lepiej

Równie dobrze moge napisać tak jak ty jak skopiowałem wyp. ms w tamtym temacie - jaki masz dowód że sobie tego nie wymyśliłeś? a zreszta żeby teraz nie ogarniać to naprawde chyba trzeba grać bez monitora, pamietasz co napisałeś w poprzednim temacie? "rzadko mam niestety okazje żeby wykazać sie swoja wrodzoną precyzja" czy coś takiego 8o nom ale o jakiej precyzji i celności dokładnie mówisz ? trafianiu w hotkeye, strzałki czy line otwieraniu bp ? rozwiń tą myśl
A zresztą to nie ja przestałem grać bo padłem na lionie...

Ty dalej nie jesteś w stanie pojąć, że na to, czy będę mógł owe zalety wykorzystać, wpływa jeszcze masa czynników zewnętrznych.
Chyba te czynniki zewnetrzne to kicki? szybkość neta? wolny czas?
Czyli krótko mówiąc te same które wpływają na każdą profesje, tak tak wiem ms pada na kicku pierwszy ale kick trwa zazwyczaj minute~ wiec kick to żaden argument, tak samo jak te twoje "mało hp mało cap"

Czytając tę wypowiedź, śmiem twierdzić, że jesteś na tyle głupi, aby uparcie żyć w przekonaniu, że MS/ED "ma inaczej". Mówisz to tak, jak by Demony były zawsze wolne.

A ty tak jakby były wiecznie zajete...jest wiele miejsc z demonami jakbyś sie uparł to byś je huncił, a że ci sie "nie chce" jak w przypadku wrl to juz inna sprawa

to że mam wiele postaci i lubię sobie zmieniac to jest moja sprawa wraz z tym co pisze w komentach co do ots może są ale nie ma w nich 100% starej real tibi może i znasz kilku sorców co wbijało lvl na siłę i tam napisałeś gdzie knighci kończą wyżej to ja ci odpowiem że kończą z wysokim lvl 140 knight idzie sobie ustawic zwykle bota na jakiejś fajnej miejscówce blokuje różne monstery a 300 ek może sobie isc na frostach zarobic i jak wcześniej pisałeś że by takiego kine biło 20 osób a on mógł sobie uciec na luzie i jeszcze 4 z explo zabic po drodze i ty porównujesz sorca i palla że nie wiesz który lepszy ty tak naprawdę gówno wiesz o sorcu nasłuchałeś się kitu którzy ci wlepili twoi kumple

ty dzika lamo nie grasz żadnym ek i tyle, albo jestes kolesiem xr3 albo jego 2 kontem, do tej pory nie potrafisz mi napisać jak to jest z tym twoim expem/h tzn że poprostu nie wiesz jak to jest bo nigdy ek nie grałes ;] no może tym na 18lv

Tak każdy ek na 140 boci haha zacznij wkońcu grać tym ek...I uprzedzając twoją durną wypowiedzieć - tak grałem knightem ale za starych czasów, potem go sprzedałem
Nie uciekał na luzie ale tak powinno to wyglądac teraz 300 ek nie ma szans wyleczyc sie z komba 5 sorców na 100lv bo ma określoną moc leczenia i tyle
Naucz sie czytać bo nie porównuje rp i ms tylko ek i ms Oo nigdy nie twierdziłem że rp jest słaby...
Tak dokładnie mówią że dobrze im sie gra ms wkrecaja mnie na bank...bo przecież sie wstydzą przyznać do błedu że wybrali ta profesje

dzikalamo zanim mi odp napisz wkońcu o tym swoim "ekspie" albo przestań udawać że masz jakiegokolwiek knighta

Aevolana
02-12-2008, 16:54
Witajcie. Jestem nowym użytkownikiem tego forum i chciałem powiedzieć, że update jest już po prostu żałosny.
Jeżeli robicie już jakieś update to zwiększcie exp na Dragon Lair. Wiekszość "dużych lvl'eli" bez pacc'a nie ma gdzie expic.
Z góry dziękuje za przeczytanie mojego postu.Pozdro dla Tibijczyków :P

ja pitole... jak to zobaczyłem to przez paqre minut zastanawiałem się czy śmiać się czy płakać...
1)Jak już jesteś nowy to nie koniecznie musisz dawac od razu takie oczojebne kolorki...
2) Tak, jesteś nowy, ale nie musisz tego demonstrować, ani nie musisz na koniec pozdrawiać wszystkich tibijczyków...
3)Jesteś nowy , więc od razu się chcesz przypodobać większości, narzekając na cipsoft, up i w ogole całą tibie, a sam dałeś taki argument że ręce opadają do ziemi...

Danciu
02-12-2008, 18:04
A mam pytanie bd nowy swiat?

MJ27
02-12-2008, 18:14
Nowy strój bardzo ciekawy ale zapewne jak zwykle bardzo drogi...

hollow1993
02-12-2008, 18:51
mnie tam sie ten outfit nie podoba;/ jest taki zwyczajny... nie wyróżnia się zbytnio:baby:

Jess Veronique
03-12-2008, 08:05
Wiecie co moze bedzie kupywal rashid i inne npc nowego po tym update i za ile?

nie wiem co konkretnie ten ziomek bedzie kupowal, ale doszukalam sie kilku cen. pochodza z test serwera dla tutorow(i ofc z promoted fansites):

* Terra Mantle (11000)
* Terra Legs (11000)
* Terra Boots (2500)
* Terra Hood (2500)
* Terra Amulet (1500)
* Glacier Robe (11000)
* Glacier Kilt (11000)
* Glacier Shoes (2500)
* Glacier Mask (2500)
* Glacier Amulet (1500)
* Magma Coat (11000)
* Magma Legs (11000)
* Magma Boots (2500)
* Magma Monocle (2500)
* Magma Amulet (1500)
* Lightning Robe (11000)
* Lightning Legs (11000)
* Lightning Boots (2500)
* Lightning Headband (2500)
* Lightning Pendant (1500)
* Ring of the Sky (40000)
* Crystal Ring (250)
* Crystal Necklace (400)
* Emerald Bangle (800)
* Silver Brooch (150)
* Platinum Amulet (2500)
* Demonrage Sword (25000)
* Relic Sword (12000)
* Mercenary Sword (10000)
* Chaos Mace (12000)
* Noble Axe (8000)
* Norse Shield (1500)
* Paladin Armor (15000)
* Ornamented Axe (13000)
* Spellbook of Enlightenment (4000)
* Hibiscus Dress (3000)
* Focus Cape (6000)

Xerfep
03-12-2008, 08:31
Dzieki za rade, juz sie za to zabieramy i jutro bedziesz mial na d lair exp x5.

Your Tibiapl team!

Chodzi mi o to aby więcej mobów było a nie żeby exp zwiększyli. Zacznij rozumować logicznie -.-

Froder
03-12-2008, 15:50

Buahahaha...co za debil! Akurat dobrze napisał kretynie!

Regeusz
03-12-2008, 16:01
Buahahaha...co za debil! Akurat dobrze napisał kretynie!

Po co robisz z siebie kompletnego pajaca zamiast najpierw sprawdzić chociaż słownik żeby nie wyjśc na debila i kretyna ?

http://pl.wiktionary.org/wiki/kolega

Zresztą niekoniecznie słownik...wystarczą chociażby google

Xr3
03-12-2008, 16:46
http://img90.imageshack.us/img90/4286/dfasil2ud4.jpg
Po co robisz z siebie kompletnego pajaca zamiast najpierw sprawdzić chociaż słownik żeby nie wyjśc na debila i kretyna ?
W tym momencie, sam go z siebie zrobiłeś. Nie ucz mnie gramatyki niedzielny poligoto. Nawet nie potrafisz ogarnąć tego, co jest napisane na Wiki i spierasz się, jakoby twoja teoria co do słowa "kolegom", była słuszna.

nom ale o jakiej precyzji i celności dokładnie mówisz ? trafianiu w hotkeye, strzałki czy line otwieraniu bp ? rozwiń tą myśl
Sam siebie z zasady nie oceniam, ale znam z tego forum graczy, z którymi nie raz robiłem różne questy/service. Nie przypominam sobie, żeby któryś narzekał na to, że nie ogarniam.

A zresztą to nie ja przestałem grać bo padłem na lionie...
Znów olśniłeś mnie swoim poziomem. Padłem na tym lwie, jakoś miesiąc po skończeniu się Premki. Rozumiem, że dla takiego dysmózga jak ty, nawet ta prosta odpowiedź jest trudna do zrozumienia. W dalszym ciągu, skazujesz siebie na bycie wyśmiewanym. Nie ma to jak Tibiarz z przerostem ambicji...

Chyba te czynniki zewnetrzne to kicki? szybkość neta? wolny czas?
Szansa na znalezienie teamu do huntów, co na Candii jest niemożliwe.

jest wiele miejsc z demonami jakbyś sie uparł to byś je huncił
Gdybym chciał na nie polować, to musiał bym czekać w kolejce na respa, albo wbijać się na niego drugiemu graczowi. Ani jedna, ani druga opcja, mi nie odpowiada.

Podsumowanie.
Nie wiesz nic.

Regeusz
03-12-2008, 18:15
W tym momencie, sam go z siebie zrobiłeś. Nie ucz mnie gramatyki niedzielny poligoto. Nawet nie potrafisz ogarnąć tego, co jest napisane na Wiki i spierasz się, jakoby twoja teoria co do słowa "kolegom", była słuszna.

lol fakt w liczbie mnogiej jest kolegom ;d przyznaje sie do błedu =]
Sam siebie z zasady nie oceniam, ale znam z tego forum graczy, z którymi nie raz robiłem różne questy/service. Nie przypominam sobie, żeby któryś narzekał na to, że nie ogarniam.
Nadużywasz tego słowa "ogarniać" Oo
Napisałeś że ja nie ogarniam tego co pisze na wiki a ty nawet nie potrafisz ogarnąc tego co pisze ja - nie pytałem o ocene czy cokolwiek tylko o to po co ci ta niby precyzja w tibi ? nie rozumiesz pytania dalej ? DO czego służy ci twoja "wrodzona precyzja" i "niezawodna celność" ? Zresztą oceniasz sie sam ;] ty to napisałeś nie ktoś wiec to twoja opinia znowu odwracasz kota ogonem

Znów olśniłeś mnie swoim poziomem. Padłem na tym lwie, jakoś miesiąc po skończeniu się Premki. Rozumiem, że dla takiego dysmózga jak ty, nawet ta prosta odpowiedź jest trudna do zrozumienia. W dalszym ciągu, skazujesz siebie na bycie wyśmiewanym. Nie ma to jak Tibiarz z przerostem ambicji...

Nom strasznie dużo osób mnie wysmiewa - twoje 2 konta na forum ? komukolwiek ze znajomych w tibi ek i ms nie powiem o twoich teoriach na temat profesji też ma ubaw. I to ty masz problem z ambicja nie ja, no i oczywiście zakładasz że śledze rozwój twojego chara wiem kiedy padasz z blessami bez blessów na facc pacc...wyobraź sobie że nie :D gówno mnie obchodzi taki frajer jak ty

Szansa na znalezienie teamu do huntów, co na Candii jest niemożliwe.

hipokryzja ?

to jak jest z tymi team ? masz team na questy typu poi i inqi a nie masz żadnego typa z którym móglbyś huncić demy ? :D

Gdybym chciał na nie polować, to musiał bym czekać w kolejce na respa, albo wbijać się na niego drugiemu graczowi. Ani jedna, ani druga opcja, mi nie odpowiada.

Podsumowanie.
Nie wiesz nic.

hehe tak oczywiście kolejki są 24/h ktoś musi skończyć huncic wystarczy sie dogadać. W sumie jest jeszcze jedna mozliwość - moga robić cie w ch**a i ci ciagle mówic ten next bla bla bla w sumie nie zdziwiłbym sie jak w grze też udajesz takiego kozaka którym nie jesteś :D hehe śmieszne te podsumowanie bo nie moge nic nie wiedzieć jednocześnie grając w tibie i znając graczy którzy maja ms, wystarczy że zapytam - oczywiście zakładając że mnie nie okłamują lol
Podsumowanie.
Jest tylko 1 ms który ewidentnie nie umie grać i zgania to na "mało hp mało cap mass kicki" i 3 najlepsze argumenty
"nie da sie expić na wrl bez bota"
"nie ma na candi nikogo z kim mógłbym huncic bo to sami boterzy"
"nie mam okazji wykorzystać mojej wrodzonej precyzji i niezawodniej celności"
Zgadnij kto jest tym ms ? :D

I chciałbym żebyś napisał co wg CIEBIE cipsoft powinnien zmienic w grze ms i ek bo przecież ms jest za trudny a ek za łatwy

hollow1993
03-12-2008, 19:52
Hmm ROTS 40k nieźle... vizard outfit będzie droższy przynajmniej na niektórych serverach :D

Maspi
03-12-2008, 21:12
nic ciekawego... lepiej by cos dali bez premium....;(

sammon
04-12-2008, 19:51
Mi się tam szczerze podoba ten new update :) nom popieram @up przydało by się coś na Facc'a :D

Xr3
04-12-2008, 21:44
Moim zdaniem, powinno się zabrać coś Faccom. Jak długo można karmić darmozjady...

Mosted
04-12-2008, 22:58
@up stanowczo Cie popieram:)

Ganci.
05-12-2008, 07:56
nic ciekawego... lepiej by cos dali bez premium....;(

Zazwyczaj tego nie robię ale -

Epic Fail.

Zamne
05-12-2008, 15:38
Moim zdaniem, powinno się zabrać coś Faccom. Jak długo można karmić darmozjady...

1. już zabrali
2. wystarczy pójść na wyjście z desert questa jak jakieś noobki robią go i po wyjściu zabić to 10n k (n= liczba zarobionych cc = liczba zabitych noobków) do przodu

Radzio95
05-12-2008, 15:45
Piąta zapowiedź uptade już ukazała się na tibia.com

Samuraj-Kamo
05-12-2008, 15:59
przetlumaczcie fast plsss 8o

Xr3
05-12-2008, 16:22
A ty, wyłącz Tibię cholerny nieuku i zajmij się nauką języka. Wypadało by w tym wieku.

Nie czytałem całego teasera, ale jeśli się nie mylę, to opisuje on tylko to, co już wcześniej przedstawili nam tutorzy po obcowaniu z TSem.

Emekah
05-12-2008, 18:47

Nie takie darmozjady... na takiej saphirze chcialbym zeby nawiedzilo nas stado takich darmozjadów bo resp jest po chuju :C nie ma nawet na kim pa robić.

Prostynick
05-12-2008, 19:18
Nie takie darmozjady... na takiej saphirze chcialbym zeby nawiedzilo nas stado takich darmozjadów bo resp jest po chuju :C nie ma nawet na kim pa robić.

Ja tak samo mam na selenie, często gram w nocnych godzinach i tak wolny resp, że grać się nie chce. Nawet nie mam z kim zwiedzać głebszych rejonów w tibii ;) Im więcej osób tym szybszy resp, a więc powinni coś dać w końcu faccom, przynajmniej jakąś małą wysepkę z kilkoma pacc potworkami, nie żeby klepać pg tylko sobie zobaczyć jak to wygląda, bo kto ma kupić pacc to kupi, a jak ktoś nie ma pieniędzy to nie kupi, a tylko takich zniechęcają do gry w każdym update. Nie mogą dać wyspy i jednego demona któy respi się nawet co 20 minut dla facc? Nawet mała podwodna wysepka faccom nie zaszkodzi. Mogliby dać kilka różnych potworów w małych ilościach tak żeby facci mogli poczuć klimat i zakupić pacc (klimatu już nie ma ale pasował do zdania).

Shrek1996
05-12-2008, 19:26
Czemu tylko do innych "premiumowych" miast tylko sa new oufity dajcie tez do np Kazordoon albo Thais jakies new oufity (ale żeby były na FACC a nie na PACC plix xD)X(.Sprawcie na nowy rok nowe oufity dla all miast w tibi (dostepnych dla FACC):]:flaga_pl::blazen:

POzdRo Shrek xD ;]

Pawciozz
05-12-2008, 23:20
Czemu tylko do innych "premiumowych" miast tylko sa new oufity dajcie tez do np Kazordoon albo Thais jakies new oufity (ale żeby były na FACC a nie na PACC plix xD)X(.Sprawcie na nowy rok nowe oufity dla all miast w tibi (dostepnych dla FACC):]:flaga_pl::blazen:

POzdRo Shrek xD ;]

O czym Ty na*******asz człowieku? Jakie outfity dla miast? Omfg... Aż mi się nie dobrze robi jak czytam takie posty, nic nie wnoszące do tematu a tylko psujące samopoczucie ;S. Teaser całkiem całkiem, może wreszcie jakiś update wyjdzie na dobre ; D

A to 1996 w Twoim nicku to rok urodzenia? Pff...

Gucias
06-12-2008, 10:29
@up
nie ten dział....
ale i tak ci odpowiem. Jak ćwiczysz z kimś o dużo wyższym skillu niż ty to ci rośniej zdecydowanie szybciej niż jakbyś trenował z kimś o podobnym skillu. Poza tym skill rośnie tym szybciej im więcej blood hitów(i w człowieka i w potworka)

@topic
Przetłumaczylibyście w końcu ten 5 teaser, dzieci 12 letnie by to szybciej przetłumaczyły.....

Bluray
06-12-2008, 10:47
Przynajmniej Cip Soft słucha opinii graczy...

A update, nie powiem zapowiada się całkiem przyzwoicie.

Regeusz
06-12-2008, 12:49
@topic
Przetłumaczylibyście w końcu ten 5 teaser, dzieci 12 letnie by to szybciej przetłumaczyły.....

To jest ich sposób zeby cipsoft ich "błagał na kolanach" o powrót do fansite

Shrek1996
06-12-2008, 13:50
Czemu tylko do tzw PACCowych miast sa tylko new oifity dajcie tez na te Faccowe miasta nowe oufity np do kazo lub Thais albo do all miast Faccowych new oufity :D XD

Pecikpl
10-12-2008, 15:35
. . Moglibyście zrobić jakiś <---------> outfit dla FACC a wy tylko wszystko dla PAACs.Ciągle piepszycie że chcecie "żeby było nam lepiej" a naprawdę myślicie tylko "uashauhsuh zrobimy tylko dla PAAC podniecą się wszyscy i wszyscy PACC kupią i będzie więcej kaski na kondony. . . "X(

Rocket Slayer
10-12-2008, 16:05
. . Moglibyście zrobić jakiś <---------> outfit dla FACC a wy tylko wszystko dla PAACs.Ciągle piepszycie że chcecie "żeby było nam lepiej" a naprawdę myślicie tylko "uashauhsuh zrobimy tylko dla PAAC podniecą się wszyscy i wszyscy PACC kupią i będzie więcej kaski na kondony. . . "X(

Wyjdź dziecko. Rozglądnij się w jakim ty świecie żyjesz.

KomBo
10-12-2008, 18:17
Kur** outfity zaje** tylko szkoda że do wszystkich wyje** rzeczy w tibi trzeba mieć PACC :]

marmarsmok
10-12-2008, 18:26
X(X(X(ktos moze mi powiedziec jak zostac elite knight??????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nie moge tego znaleść wiem tyle ze trzeba miec PACC (mam) i 20 lvl
(jeszcze niemam)X(X(X(X(;(
napisalem ty bojest najwiecej odwiedzających

Articuno
10-12-2008, 18:31
haha rotfl, to ze tu jest najwiecej odwiedzajacych to nie znaczy ze musisz spamowac swoimi problemikami...

davcio142
15-12-2008, 08:47
Mam nadzieje ze dzieki temu ubdate, wroce znowu do gry xD bedzie trzeba odkryc nowe expowiska itp. ;D Pozdro 4 all :D ;):baby:

AdiZ
15-12-2008, 11:15

co ty chcesz ? badz szczesliwy ze my z calego wiekiego updatu chodziasz dostalismy nowe wolfy

bo z update ja myslalem ze wszystko bedzie dla pacca,jak zawsze, a tu cooo to ????? mam nowe wolfy, yea -.-

a wszystkie paccy mysla ze bez ih kasy to tibii by nie bylo ^^

Eryczek00
15-12-2008, 13:44
W sumie to nawet ten outfit moze byc nie jest taki zly B)

Majsterek.
16-12-2008, 16:33
Już za dużo razy się na nich przejechałem, abym mógł tego po nich oczekiwać.

Kornelotia
27-12-2008, 15:29
co ty chcesz ? badz szczesliwy ze my z calego wiekiego updatu chodziasz dostalismy nowe wolfy

bo z update ja myslalem ze wszystko bedzie dla pacca,jak zawsze, a tu cooo to ????? mam nowe wolfy, yea -.-

a wszystkie paccy mysla ze bez ih kasy to tibii by nie bylo ^^

bo by nie było :))