PDA

Pokaż pełną wersje : Inne Dla ludzi o mocnych nerwach.

Xurigon
29-11-2008, 13:22
W sumie to bardzo dobry film,
ciekawi mnie ilu ludzi będzie na tyle wytrzymałych żeby obejrzeć go w całości.
Aha i to nie jest film robiony przez jakichś psycholi, to jest cała prawda.
Link:
http://veg-tv.info/Earthlings

P.S.
Może się trochę ładować.

Lexii
29-11-2008, 13:39
Nie mam 1,5h ale widziałem mnóstwo filmików o traktowaniu zwierząt ... tak było od wieki wieków lat tylko teraz są kamery które wam to pokażą ... był ktoś z was chociaż na świniobiciu na wsi ? [ja nie xD]

PaTrOsEK
29-11-2008, 13:42
Dzięki, doszedłem do 20 minuty, koniec...

@up
Ja tak... nie fajnie...

Surojad
29-11-2008, 13:45
Ja już kiedyś oglądałem ten film.
Wytrwałem do końca xD
Podobno jest to najlepszy film w swoim rodzaju.

neopostman
29-11-2008, 13:48
studiuje weterynarie wiec takie widoki są mi na porządku dziennym ; P. A co do traktowania, to tego się nie zmieni.

Erhion
29-11-2008, 13:52
A teraz pytanie do wszystkich, których ten film dziwi i gorszy.

Naprawdę jesteście tak naiwni, że myśleliście, iż te zwierzęta są humanitarnie traktowane?

Maxxer
29-11-2008, 13:54
Widziałem całe daje do myślenia.

Surojad
29-11-2008, 13:58
A co do traktowania, to tego się nie zmieni.
No jak to się nie zmieni!
Zostań wegetarianinem(tak jak ja :p) i po sprawie.

Łaaał. Uratowałeś z 5 zwierzaków.
Dobre uczynki to moja specjalność ;]

@down
Zęby trzonowe również posiadamy..., weź znajdź jakieś lepsze argumenty.
A co do twojej koleżanki.
Skoro ma braki to znaczy ,że ma źle zbilansowaną diete.
Właśnie wkurzają mnie tego typu ludzie, myślą ,że wystarczy po prostu nie jeść mięsa a potem się dziwią jak zachorują -.-'

Lasooch
29-11-2008, 14:01

I bądź wbrew naturze. Po coś kły mamy. A ja nie wyobrażam sobie życia bez mięsa (a bez warzyw - potrafię). Filmu nie oglądam, bo chociaż nie popieram brutalnego mordowania zwierząt (chociaż podobno, według Chińczyków, im więcej bólu tym więcej adrenaliny - i tym smaczniejsze mięsiwko) to i tak nic nie zmienię, a nie mam ochoty sobie obrzydzać drugiego śniadania : )

Swoją drogą, koleżanka-wegetarianka miała ostatnio badania krwi, żelazo _DUŻO_ poniżej normy. I teraz stęka, że będzie musiała jeść mięso a nie chce etc, etc.

FOR EVERY ANIMAL YOU DON'T EAT I'M GOING TO EAT THREE!

Erhion
29-11-2008, 14:06

Łaaał. Uratowałeś z 5 zwierzaków.

semilunaris
29-11-2008, 14:10
@Lasooch: signed!

Śmierć jednej krowy to tragedia, śmierć całego stada to statystyka.

Slivi
29-11-2008, 14:23

A jak zabijesz wszystkie krowy na swiecie to bedziesz "krowim bogiem"

Lancuch pokarmowy.. My zjadamy zwierzeta a pozniej nas zjedza robaki ktore zostana zjedzone przez zwierzeta ktore pozniej zjedza ludzie.

Czy cos w tym stylu :p

Ale sadystycznego znecania sie nad zwierzetami nie popieram. W swiniobiciu na wsi mialem okazje uczestniczyc i sie nauczylem sporo.
Bo co to za chlop co nie potrafil by zabic swinie zeby ja pozniej zjesc ze smakiem.

Surojad
29-11-2008, 14:29
@Slivi
Lepiej popatrz w swój podpis.
Wybitne umysły są zawsze gwałtownie atakowane przez miernoty, którym trudno pojąć, że ktoś może odmówić ślepego hołdowania panującym przesądom, decydując się w zamian na odważne i uczciwe głoszenie własnych poglądów.

Albert EinsteinTak apropo Einstein też był wegetarianinem xD

@edit
A co do koleżanki - cóż, mój przykład świadczy o tym, że wegetarianizm MOŻE być niebezpieczny.
No chyba wiadomo ,że może.
Zresztą jak wszystko inne,
będziesz pił samą wodę to to też będzie niebezpieczne lol.

Lexii
29-11-2008, 14:31
@Lasooch: signed!

Czy Ty człowieku wiesz co napisałeś ... <lol2> ... o.0

Lasooch
29-11-2008, 14:32
@down
Zęby trzonowe również posiadamy..., weź znajdź jakieś lepsze argumenty.
A co do twojej koleżanki.
Skoro ma braki to znaczy ,że ma źle zbilansowaną diete.
Właśnie wkurzają mnie tego typu ludzie, myślą ,że wystarczy po prostu nie jeść mięsa a potem się dziwią jak zachorują -.-'

Nie powiedziałem, że mamy jeść _TYLKO_ mieśo.

A co do koleżanki - cóż, mój przykład świadczy o tym, że wegetarianizm MOŻE być niebezpieczny.

Koksowy
29-11-2008, 14:36
godzina i trzydziesci piec minut :o za dlugie jak dla mnie

neopostman
29-11-2008, 14:39
kierując się tym, co jest zdrowe a co nie, skończyło by się na tym, że nic byśmy nie jedli i nie pili co by się skończyło rychłą śmiercią. Co do wegetarianizmu, sorki, ale jak myślicie, że działacie w pokoju z naturą powiem wam, że jesteście w błędzie i musze wam powiedzieć, że tak choelra musi być.

Kluska_ziom
29-11-2008, 14:41
@2up
tak, ale naklania do pewnych przemyslen... poswiec troche czasu zamiast grania w Tibie na sprawdzenie co sie dzieje w realnym swiecie; chociaz z takich powodow wole nieweidziec co sie dzieje i grac w tibie ;d
calgo nie obejrze, nie potrafie

paluch89
29-11-2008, 14:41
Wole zjeść świeże mięsko, niż naszpikowane chemiom warzywa z marketu.

Poza tym to ten film za dużo nie wyjaśnia. Znęcanie sie jest wszędzie, było i będzie, nikt tego nie zmieni. Jesteśmy już tak zrobieni. Nie zabijanie było by czymś nie naturalnym w naszej naturze.

@up
tak, ale naklania do pewnych przemyslen... poswiec troche czasu zamiast grania w Tibie na sprawdzenie co sie dzieje w realnym swiecie

Żeby wiedzieć PRAWDE co sie dzieje w realnym świecie musielibyśmy znać sie na wszystkim i "siedzieć" w każdej dziedzinie życia co niestety jest niemożliwe a może i dobrze.

Cały ten świat to jedno wielkie zakłamanie.

Rav1337
29-11-2008, 14:45
jak to sie mowi albo sie nie mowi, ktos musi dednąc zeby ktos przezyl

Surojad
29-11-2008, 14:53
A myślisz ,że zwierzęta czym są karmione?Też chemią, a na dodatek hodowcy dosypują im jakiegoś syfu do paszy, żeby je utuczyć.

@neopostman
Masło maślane, nic mądrego nie powiedziałeś.

bemo
29-11-2008, 15:47
paluch lol xD

obejrzalem z 30 minut (w roznych odstepach) wiecej mi sie nie chcialo ale coz biedne swinki biedne te krowopodobne istoty :(

i tak lubie mieso i bede je jadl a ci wegetarianini oni mysla ze ocala jakies istoty? nie, nie zjesz ty, zje ktos za ciebie, laski nie robisz ludziom ze nie jesz miesa

neopostman
29-11-2008, 16:25
laski nie robisz ludziom

jednak staraj się w niektórych przypadkach używać polskich znaków ; D..

Mazur199
29-11-2008, 16:43
sram na te krowy kury itp najbardziej szkoda mi tych psow, a tego ch**a co obdzierał tego psa ze skory na zywca to bym pokroił na kawałki, jak najdrastyczniej na zywca, zaczynajac od wyrywania paznokci konczac na wsadzeniu penisa do ryja

Prostynick
29-11-2008, 17:35

Poza tym to ten film za dużo nie wyjaśnia. Znęcanie sie jest wszędzie, było i będzie, nikt tego nie zmieni. Jesteśmy już tak zrobieni. Nie zabijanie było by czymś nie naturalnym w naszej naturze.

Żeby wiedzieć PRAWDE co sie dzieje w realnym świecie musielibyśmy znać sie na wszystkim i "siedzieć" w każdej dziedzinie życia co niestety jest niemożliwe a może i dobrze.

Cały ten świat to jedno wielkie zakłamanie.

Zapomniałeś o tym, że prawie każde mięso jest szpikowane antybiotykami i za jakiś czas także będzie hormonami wzrostu do końca 2009 roku ma to zostać wprowadzone w całej UE. Polecam forum www.prawda2.info <- tam poszukaj o "codex alimentarius"

Co do zwierząt które idzie na mięsko to one w większości nie widziały słońca i trawy bo są w halach w których ładuje się różne dziwne pasze, a z roku na rok produkuje się nowe pasze z jak najtańszych składników :) Było wszystko na youtube jak znajdę to podam linki.

Niestety youtube usunęło z powodu naruszenia praw autorskich ale tu jeszcze podobny film i trochę można zobaczyć o tym "świeżym" mięsku http://video.google.com/videoplay?docid=5453061430615988934

Prawda jest taka, że nic nie jest zdrowe, ale można być zdrowym jeśli wszystko je się z umiarem i jest aktywnym w życiu, a nie siedzi większość czasu przed tv albo komputerem i nadużywa papierosów czy alkoholu. Ostatnio czytałem długi wykład o wegetarianizmie i wcale nie jest on taką zdrową formą życia, bo ludzie potrzebują i to bardzo przynajmniej w małym stopniu mięsa. I nie sugerujcie się, że jak coś jest zdrowe dla innej osoby to będzie też zdrowe dla was. Sami powinniście ocenić co jest zdrowe dla was, a co nie.

Xenaox007
29-11-2008, 18:02
My akurat nie powstrzymamy rzeźni...
Ale wystarczy ze nie bedziemy rzucać kamieniami w zwierzęta
Gonić bezdomnych kotów i kopać ich drobne rzeczy lecz jeśli każdy które to zobaczył by tak zrobił uratowalo by sie kilkaset-kilkatysiecy zwierząt

Sami93
29-11-2008, 19:15
Chciałbym zauważyć że Ci, którzy nie oglądali całego filmu (co z tego ze 1,5h), nie mogą powiedzieć co o nim sądzą. Widok psa bez skóry, który jeszcze żyje, widok tego całego cierpienia... Ktoś pisał że cierpienie jest nieuniknione. Tu sie zgodzę, ale pamiętaj że człowiek ma wybór czy zada większe czy mniejsze cierpienie, a ludzie ukazani na tym filmie wybierają to większe cierpienie.
Uwierzcie mi, po obejrzeniu całego filmu zmienicie swoje zdanie na ten temat. Wystarczy trochę chęci no i chwila wolnego czasu...

Xurigon
29-11-2008, 19:22
Ostatnio czytałem długi wykład o wegetarianizmie i wcale nie jest on taką zdrową formą życia, bo ludzie potrzebują i to bardzo przynajmniej w małym stopniu mięsa.
Pewnie chodziło o witaminę B12 której nie można uzyskać z roślin a jest bardzo
potrzebna dla człowieka.Na szczęście można ją kupić np. w tabletkach.
Również bardzo ważnym składnikiem zapominanym przez wielu wegetarian jest Siemię Lniane.
Ludzi których to bardziej interesuje zapraszam na stronę
http://www.surawka.republika.pl/

Sasukekeuhn
29-11-2008, 19:28
nudne to :S

Sasukekeuhn
29-11-2008, 19:34
o boze jak doszedlem dalej o,o prawie plakalem

Sami93
29-11-2008, 19:36
nudne to :S

Albo tego całego nie oglądałeś, albo to dla Ciebie na porządku dziennym. Okrutne cierpienia, masowa śmierć, a Ciebie to nudzi...

@Up

No widzisz...

Czarny_Bialy
29-11-2008, 19:38
Chcialbym widziec bol tego ciula co tego psa maltretowal.. Zajebal bym chuja.
Najpierw zdarl z niego skore, pozniej spalilbym zywcem..

Sami93
29-11-2008, 20:07
Wszyscy piszą że by zaje**** tego ciula co maltretował psa. A dla kogo on to robił? Dla tych wszystkich co w to futro z psa się ubiorą...
Zanim go zabijecie słowami zastanówcie się w czym chodzicie.
W czasie filmu padł jeden trafny cytat: "Każdy kto je mięso przyczynia się do tego co się dzieje w rzeźniach".
Myślę, że to da do myślenia...
Szkoda pieska :/

Surojad
29-11-2008, 20:13
Chcialbym widziec bol tego ciula co tego psa maltretowal.. Zajebal bym chuja.
Najpierw zdarl z niego skore, pozniej spalilbym zywcem..

a tego ch**a co obdzierał tego psa ze skory na zywca to bym pokroił na kawałki

Wejdźcie sobie na stronę www.peta.org
Tam to są dopiero straszne filmy, jak obdzierają zwierzęta na żywca dla jakichś futer itp
Tutaj taki przykładowy filmik:
http://www.peta.org/feat/ChineseFurFarms/index.asp

PaTrOsEK
29-11-2008, 20:37
Ja pierdole mogli by je chociaż zabić...

Miszczu
29-11-2008, 20:38
Panowie nie okłamujmy się tego nie da się zmienić.Ale tak jak już ktoś tam powiedział zacznijmy od małych rzeczy...przestańmy rzucać kamieniami w koty lub pastwić się nad zwierzętami a jeżeli już to robimy to nie ignorujmy także jak widzimy jakieś dzieciaki robiące tak samo...tylko podejść walnąć w łeb i tyle.

semilunaris
29-11-2008, 20:56
Czy Ty człowieku wiesz co napisałeś ... <lol2> ... o.0

Tak, doskonale wiem.

@Syntetyczna Wit. B12? Didn't happen.

Kura zjada robaka. Kura failed, sadystka.

Nie jestem za wegetarianizmem, ani za sadyzmem. Generalnie to materiał filmowy jest już wystarczającym dowodem, by wytoczyć osobom na nim ukazanym proces karny. Taka dygresja, ot co.

AdiZgOlekk
29-11-2008, 21:51
po ogladnieciu przyszlo mi jedno do glowy: ja jebson...

qq2
29-11-2008, 22:38
Filmik oglądałem, ale w krótszej wersji... Imo, żeby mścić się na komu winnym psie/kocie etc. to trzeba być naprawdę idiotą.

szary7
29-11-2008, 22:45
Nikt nie namawia was do wegetariaństwa. Ale używanie zwierząt do badań "naukowych" to jest nie do pomyślenia. Przykład: szympans ma zabetonowaną głowę, przywiązują go do stołu i z prędkością 1000 przyciągania ziemi (jakoś tak) z kąta 60 stopni uderzają mu metalowym cosiem w głowę... Później powtarzają daną czynność kilkakrotnie na tych samych zwierzętach. I na chuj to komu!?

Albo też wystarczy się ograniczyć do kupowania sztucznych futer, a już uratujecie biliony zwierząt, które są żywcem obdzierane ze skóry -.-'. Trochę pomyślunku.

Lasooch
29-11-2008, 22:50
Nikt nie namawia was do wegetariaństwa. Ale używanie zwierząt do badań "naukowych" to jest nie do pomyślenia. Przykład: szympans ma zabetonowaną głowę, przywiązują go do stołu i z prędkością 1000 przyciągania ziemi (jakoś tak) z kąta 60 stopni uderzają mu metalowym cosiem w głowę... Później powtarzają daną czynność kilkakrotnie na tych samych zwierzętach. I na chuj to komu!?

Rzekome informacje znacząco tracą na wiarygodności, gdy przekazuje je ignorant. Nie ma prędkości przyciągania ziemi, jest przyspieszenie ziemskie, które jest funkcją prędkości i czasu (jako przyspieszenie, wylicza się to z czegoś innego, ale jak - nie pamiętam). ;>

Kokodryl
29-11-2008, 22:56
Szczerze gdy to obejzalem to przytulilem sie do wlasnego psa. Wiecej na ten temat nie powiem to dla mnie zbyt okrutne.

Scofild
29-11-2008, 23:17
Obejrzałem prawie cały ale tylko dlatego że już mi się nudziło.

Lubię mięso ale zwierzęta powinni zabijać humanitarnie a nie podcinają gardełko obrzynają je a one jeszcze żyją. To są poje****!!! ludzie

Które to minuty z tymi biednymi psami?

Erhion
30-11-2008, 00:15

Albo też wystarczy się ograniczyć do kupowania sztucznych futer, a już uratujecie biliony zwierząt, które są żywcem obdzierane ze skóry -.-'. Trochę pomyślunku.

Dzięki testom na zwierzakach nie muszą testować na ludziach. Wiem, że to złe bo zwierzak nie może się nie zgodzić, ale taki jest świat. TO jest normalne dziś.

szary7
30-11-2008, 00:25
Dzięki testom na zwierzakach nie muszą testować na ludziach. Wiem, że to złe bo zwierzak nie może się nie zgodzić, ale taki jest świat. TO jest normalne dziś.

No dobra zły przykład. Ale w filmie narrator mówił, że reakcje u zwierząt, na których testowane są nowe leki są całkiem inne niż te u ludzi, więc i tak czy siak jakiś człowiek musi to na sobie wypróbować x|.

ZapodajMuze
30-11-2008, 00:27

Myslisz ze nie daja zwierzeta chemii zeby rosly szybciej ? Ehe... Po za tym chemia nie zabiera witamin warzywa . Zawsze wolalem warzywa od miesa to juz kwestia gustu .

sram na te krowy kury itp najbardziej szkoda mi tych psow, a tego ch**a co obdzierał tego psa ze skory na zywca to bym pokroił na kawałki, jak najdrastyczniej na zywca, zaczynajac od wyrywania paznokci konczac na wsadzeniu penisa do ryja

A ja wlasnie odwrotnie psy jedyne co robia to chodza sraja po ulicy a pozniej smierdzi i caly czas czlowiek wpada w gowno . Mimo wszystko toleruje ze inni lubia psy i nie mowie "sram na psy" .

@topic
Smarowanie papryka chili po oczach krow indyjskich gdy nie maja sily isc japierodle niechacy dotkiesz sie w oko i 10 minut bolu a papryka chili?

Ametystowec
30-11-2008, 03:01
To co zobaczylem w tym filmie...niedawno ogladalem jak zoltki zabijaja psy na mieso (nakladanie petli na szyje i wieszanie (nie lamanie karku, tylko wieszanie w celu uduszenia)) to tak sobie mysle, ze te psy w porownaniu do krow maja 5x bardziej humanitarny uboj.
W trakcie ogladania nieraz sobie mowilem "ide sie zajebac, jezeli czlowiek jest zdolny do czegos takiego, to nie chce nim nawet byc". Najwieksza wscieklosc u mnie wywolalo:
-Sceny z bydlem
-Obdzieranie ze skory zywcem
-Przypalanie palnikiem "w imie nauki"

Jestem rozstrzesiony...moze i mam 17 lat, ale cos takiego jest dla mnie za mocne.

Rav1337
30-11-2008, 03:08
To co zobaczylem w tym filmie...niedawno ogladalem jak zoltki zabijaja psy na mieso (nakladanie petli na szyje i wieszanie (nie lamanie karku, tylko wieszanie w celu uduszenia)) to tak sobie mysle, ze te psy w porownaniu do krow maja 5x bardziej humanitarny uboj.
W trakcie ogladania nieraz sobie mowilem "ide sie zajebac, jezeli czlowiek jest zdolny do czegos takiego, to nie chce nim nawet byc". Najwieksza wscieklosc u mnie wywolalo:
-Sceny z bydlem
-Obdzieranie ze skory zywcem
-Przypalanie palnikiem "w imie nauki"

Jestem rozstrzesiony...moze i mam 17 lat, ale cos takiego jest dla mnie za mocne.

nom mocne, ale wiesz jak to jest taki patolog powiedzmy, pierwszy raz zobaczy trupa- pozyga sie ale z czasem bedzie mu to obojetne bedzie jadl kanapke i rozkladal mozg na czesci dziesietne :

Trastix
30-11-2008, 11:39
Ej czlowiek miesa nie jedz :\\\\\

Eyro
30-11-2008, 19:39
A ja wlasnie odwrotnie psy jedyne co robia to chodza sraja po ulicy a pozniej smierdzi i caly czas czlowiek wpada w gowno . Mimo wszystko toleruje ze inni lubia psy i nie mowie "sram na psy" .

wpierdol ?

badania na zwierzętach są po to aby ich nie robić na ludziach bo człowiek jest cenniejszy niż jakaś małpa/świnka ale powinno się je humanitarnie zabijać :(

Pavel321
30-11-2008, 20:43
wpierdol ?

badania na zwierzętach są po to aby ich nie robić na ludziach bo człowiek jest cenniejszy niż jakaś małpa/świnka ale powinno się je humanitarnie zabijać :(

Nie wydaje ci się że niektóre z tych testów w ogóle są bez sensu tak samo jak obdzieranie zwierząt żywcem ze skóry ?

Erhion
30-11-2008, 20:57
Nie wydaje ci się że niektóre z tych testów w ogóle są bez sensu tak samo jak obdzieranie zwierząt żywcem ze skóry ?

Nie. Gdy obdzierają zwierzaka ze skóry patrzą na jego reakcje. Dasz się obedrzeć ze skóry byśmy mogli porównać?

Ja wiem, to chore, ale zrozum, że z reguły każdy test na zwierzakach ma wartość.

Emilioo
30-11-2008, 20:57

Przy obdzieraniu na zywca nie wypada siersc.

Yoda_
30-11-2008, 21:07

Niechciałbym spotkać Cię na ulicy, porywczy człowieku! Aczkolwiek uważam że pierdolenie o humanitarnym 21 wieku to bzdura. Na wierzchu wszystko świeci się jak psu jajca.

valeo'

Eyro
30-11-2008, 21:22
a może on bardzo lubi psy ? gdyby mojemu psu ktoś by coś takiego zrobił to ja bym go na buty brał przez tydzień i popijał redbulla aby mieć powera w nogach

Prostynick
30-11-2008, 21:40
Nie. Gdy obdzierają zwierzaka ze skóry patrzą na jego reakcje. Dasz się obedrzeć ze skóry byśmy mogli porównać?

Ja wiem, to chore, ale zrozum, że z reguły każdy test na zwierzakach ma wartość.

No i wcale nie, oglądałem kiedyś film odnośnie testów i co jak co ale większość jest nie potrzebnych, a wygląda to tak -> masz płyn powiedzmy do kibla domestos i wiesz co robią koncerny? Starają się szukać jeszcze tańszych składników itp aby zrobić taki sam płyn lub go unowocześniać, żeby był jeszcze tańszy i mogli zarobić bo cen nie opuszczą, ale im przybędzie kasy i za badania się zwróci, a ginie masa zwierząt. W usa już w takim stopniu, że porywa się ludziom zwierzęta domowe zwłaszcza psy i koty bo brakuje w hodowlach... Więc jeśli uciekł ci piesek, a mieszkasz w hameryce to bardzo prawdopodobne, że trafi do schroniska gdzie skorumpowani pracownicy sprzedają do takich celów. Cały czas chciano zmieniać prawo zakazując męczenia zwierząt do niepotrzebnych badań ale rząd pod lobbystami się ugina...

A też kiedyś był ciekawy program o fokach i pokazywano jak na żywca się zdziera futro dlatego bo jak się zabija takimi prętami i hakami to uszkadza się często część futra, a to kosztuje...

Tu bardzo fajny plakat który powinien być w sklepach z futrami
http://img55.imageshack.us/img55/6233/138lp8.jpg (http://imageshack.us)
http://img55.imageshack.us/img55/138lp8.jpg/1/w2802.png (http://g.imageshack.us/img55/138lp8.jpg/1/)

Ok'rzes
30-11-2008, 23:00
Hmm no wegetarianizm to poprostu chory wybryk ludzkiego umysłu... osoby jedzące tylko warzywa mają mniejszą kwasowość rzołądka.. - co za tym idzie dłużej trawią niektóre pokarmy co za tym idzie jakaś niestrawnosć ;).... osoby z większą kwasowością rzołądka mają możliwość przeżycia ataku wąglikiem gdyż wąglik może nie mieć szans z zbyt dużą kwasowością rzołądka...

Surojad
01-12-2008, 08:20
@up and down
Wasz wybór ...
Dla ciebie Thero, wegetarianie są natarczywi i narzekający.
A dla mnie to mięsożercy są głusi na wszystko,
i nieważne co by się nie działo będą dalej mordować bo mięsko im "smakuje"
Wiem wiem jestem w mniejszości w końcu 99% polaków je mięso,
ale chyba w końcu warto się obudzić i sprawdzić czy istnieje jeszcze coś takiego jak sumienie.
Nawet jeśli nie sumienie to czysta logika...
Po co jeść coś co nas zabija, co nie jest nam potrzebne, przed czym nasz organizm się broni!
Zresztą, nie ma sensu wymieniać..
Znalazłem dosyć krótki artykuł który wymienia wiele plusów wegetarianizmu.
Mogę mieć tylko nadzieje ,że go przeczytacie i się trochę zastanowicie zanim napiszecie następne bzdury.
http://www.wegetarianski.pl/podstrona/powody.php

Thero
01-12-2008, 09:22
niedawno ogladalem jak zoltki zabijaja psy na mieso (nakladanie petli na szyje i wieszanie (nie lamanie karku, tylko wieszanie w celu uduszenia)) to tak sobie mysle, ze te psy w porownaniu do krow maja 5x bardziej humanitarny uboj.

" W przypadku duszenia spowodowanego przez pętlę następuje odcięcie dopływu natlenionej krwi z płuc do mózgu, co jest wynikiem zaciśnięcia tętnic szyjnych przez sznur. Wskutek tego w ciągu kilku sekund skazany traci przytomność, a wkrótce następuje zgon."
- Wikipedia
O to chodziło? Może u psów inaczej to wygląda, nie wiem szczerze mówiąc.

Idź to powiedz naukowcom, bo ci idioci z niewiadomych względów ciągle je przeprowadzają. ;/ Ktoś ich musi uświadomić w końcu.

@Surojad
^#$%^ ty %@#$ $@#%@#%$@. I co, miło?

@Topic
Nie lubię wegetarianinów. Tacy napięci są zawsze (uogólniam), najgłosniej narzekają na to wszechobecną przemoc przy pozyskiwaniu mięsa, a sami siebie mają za oświeconych tylko dlatego, że odmówią sobie kotlecika. To taki rodzaj pustego krzyku i jeżeli komuś wydaje się, że w ten sposób coś zmieni to jego problem. Gdyby za tym szło jakieś przesłanie to bym może zrozumiał, ale tak widzę tylko bandę dzieciaków postujących brutalne filmiki na forach dla młodzieży.
Po co?

Ganci.
01-12-2008, 12:06
Problem wegetarianów jest taki :
Myśli sobie kilku kolesi - nie jemy od dzisiaj mięsa, uratujemy kilkadziesiąt zwierzaków. Problem w tym że w ten sposób sprzedawcy mają mniejsze zyski więc obniżają o x% cenę przez co ludzie kupują tego więcej i wychodzi na to samo lub na gorsze. Pozostaje wegetarianom zawsze moralny spokój. Ja jem mięso ale nie mam nic do wegetarian mimo że uważam to za nudne jeść same warzywka. ;p

Thero
01-12-2008, 12:40
Mogę mieć tylko nadzieje ,że go przeczytacie i się trochę zastanowicie zanim napiszecie następne bzdury.
Przepraszam, napisałem jakieś bzdury?

Ametystowec
01-12-2008, 16:21
" W przypadku duszenia spowodowanego przez pętlę następuje odcięcie dopływu natlenionej krwi z płuc do mózgu, co jest wynikiem zaciśnięcia tętnic szyjnych przez sznur. Wskutek tego w ciągu kilku sekund skazany traci przytomność, a wkrótce następuje zgon."
- Wikipedia
O to chodziło? Może u psów inaczej to wygląda, nie wiem szczerze mówiąc.

Nie. Skazanca ustawia sie na "stryczku" po to, by go zen zrzucic w celu zlamania karku...tak mi sie wydaje...no chyba, ze zrzuca sie go, by jeszcze bardziej zaciesnic sznur. A u psow to nie trwa kilka sek. tylko od od 3-6 minut ;/

Thero
01-12-2008, 16:48
Nie. Skazanca ustawia sie na "stryczku" po to, by go zen zrzucic w celu zlamania karku...tak mi sie wydaje...
Tak, ale nie zawsze się to udaje. Siła z jaką sznur działa na szyję może być za mała. Wtedy pacjent się dusi, z tym, że po pierwszych sekundach traci świadomość, więc nie jest to takie duszenie, jakie większość z nas sobie wyobraża.

Lasooch
01-12-2008, 17:00
Wiem wiem jestem w mniejszości w końcu 99% polaków je mięso,
ale chyba w końcu warto się obudzić i sprawdzić czy istnieje jeszcze coś takiego jak sumienie.

Cóż, sumienie w Polsce jest nierozłącznie związane z kościołem katolickim, a on nie zakazuje zabijania zwierząt - według niego zwierzęta istnieją dla nas.

Ja katolem nie jestem, ale to nic nie zmienia. Mięsa sobie odmawiać nie będę.

Btw, my żyjemy w zgodzie z tym, co od tysięcy lat robili nasi przodkowie, a Ty ulegasz zielonej propagandzie. I kto tu postępuje wbrew logice? ; )

Rośliny też żyją. Też mordujesz.

Vamanaun
01-12-2008, 17:19

chodź może Ciebie obedrzemy :<

ale zrozum, że z reguły każdy test na zwierzakach ma wartość.

Powiedz mi jaką wartość ma na*******anie w zwierzaki by zobaczyć którego bardziej co boli. Wybacz, ale nie zrozumiem.

pierdolenie o humanitarnym 21 wieku to bzdura

wystarczy puścić taki film w Telewizji Polskiej w Sobotę o godzinie o 16, gdy wszyscy jedzą smacznie obiadek. 99% osób to przełączy bo po prostu nie będzie mogła na to patrzeć.

Film nic nie zmieni, jedynie uświadomi ludzi jaka jest prawda.

TO jest normalne dziś.

Skoro to jest normalne niech ubojnie i wszystkie laboratoria nie wstydzą się tego pokazywać i o tym mówić. Jak dla mnie to jest kurwa chore, ale wiem że zmienić podejście ludzi do czegoś takiego jest bardzo trudno.

Surojad
01-12-2008, 17:35
Cóż, sumienie w Polsce jest nierozłącznie związane z kościołem katolickim, a on nie zakazuje zabijania zwierząt - według niego zwierzęta istnieją dla nas.

Ja katolem nie jestem, ale to nic nie zmienia. Mięsa sobie odmawiać nie będę.

Btw, my żyjemy w zgodzie z tym, co od tysięcy lat robili nasi przodkowie, a Ty ulegasz zielonej propagandzie. I kto tu postępuje wbrew logice? ; )

Rośliny też żyją. Też mordujesz.
Tak rośliny żyją ale nie odczuwają w taki sam sposób bólu jak ty czy ja.
Zresztą jak roślina cierpi?
Może centralnym układem nerwowym, którego nie posiada?
A tak swoją drogą znacznie łatwiej temat cierpienia sprowadzić do absurdu w drugą stronę - od zwierząt do roślin jest cała galaktyka, to dwa zupełnie inne światy!Więc nie mów ,że ja je morduje -.-'

Apropo wiary:

Kilka cytatów:

I rzekł Bóg: Oto wam daję wszelką roślinę przynoszącą ziarno po całej ziemi i wszelkie drzewo, którego owoc ma w sobie nasienie — dla was będą one pokarmem. (…) Pokarmem twym są płody roli. (Księga Rodzaju 1,29; 3,18)

Nie zabijaj. (Księga Wyjścia 20,13)

Cóż mi po mnóstwie waszych krwawych ofiar? — rzecze Pan. (…) Ręce wasze pełne są krwi. Obmyjcie się, bądźcie czyści! (…)
Przestańcie czynić zło! Zaprawiajcie się w dobrem! (Księga Izajasza 1,11-17)

Kiedy składacie Mi całopalenia i wasze ofiary, nie znoszę tego, a na ofiary biesiadne z tucznych wołów nie chcę patrzeć. (…) Niech sprawiedliwość wystąpi jak woda z brzegów i prawość jak strumień nie wysychający wyleje! (Księga Amosa 5,22-24)

Lubią ofiary krwawe i chętnie je składają, lubią też mięso, które wówczas jedzą, lecz Pan nie ma w tym upodobania. (Księga Ozeasza 8,13) Miłości chcę, a nie ofiary, i poznania Boga, a nie całopaleń. (Księga Ozeasza 6,6)

Zrozumcież wreszcie, co to znaczy: Miłosierdzia chcę, a nie ofiary! (Jezus wg Ewangelii Mat. 9,13) Poza tym uważam ,że to kościół (kiedyś tam.. w średniowieczu chyba ;p)
tak samo jak robił krucjaty i tak samo jak wywalał ewangelie z Biblii
(bo były sprzeczne z tym co w tamtych czasach głosił kościół)sfałszował po części Pismo Święte tak aby jedzenie mięsa nie było uważane za grzech...
Ale to tylko moja skromna opinia :p

Prostynick
01-12-2008, 17:44
Bloodwin akurat miał trochę racji bo wiele leków i ogólnie postęp medycyny zawdzięczamy takim badaniom. Jak myślicie na czym testowano na przykład przeszczepy serca? Na kim testuje się pierwsze leki na daną chorobę (na chętnych ludziach testuje się dopiero po setkach badań na zwierzętach)? A pierwsze operacje na mózgu? Dużo studentów medycyny dalej musi uczyć się na zwierzętach bo nie ma ludzi do nauki, a po śmierci mało kto oddaje swoje ciało do uniwersytetu. Przy wielu odkryciach nowych leków musi niestety umrzeć bardzo dużo zwierząt, ale dzięki temu jak ktoś w waszej rodzinie zachoruje na coś co można wyleczyć lekami to to właśnie zawdzięczacie takim badaniom. Pamiętajcie, że wiele obecnych chorób jest uleczalnych i nawet nie widać przypadków śmiertelnych, a w dawnych latach na te same choroby umierali ludzie. Takie badania muszą niestety pozostać aczkolwiek już dużą rolę odgrywają superkomputery zastępując zwierzęta, ale jestem za całkowitym zakazem bezmyślnych testów na przykład kosmetyków, środków czystości i trzeba zmienić prawo bo pomyślcie, że firma xxx robi badania i ma swoje statystyki, firma yyy też robi te same badania aby mieć swoje statystyki. Nie uważacie, że gdyby firma xxx musiała udostępniać rodzaj wykonywanych badań to firma yyy nie musiałaby zabijać kolejnych zwierząt w tych samych celach?

I najgorsze to, że państwa też prowadzą takie badania oparte na wirusach itp, wiecie zwane bronią biologiczną.

Sr@x
01-12-2008, 17:53
Nie zabijaj. (Księga Wyjścia 20,13)
to jest źle przetłumaczone, powinno być przetłumaczone na NIE MORDUJ, a jakie tu masz morderstwo na uboju świń? Podchodzi wiejski specjalista bije celnie w głowę żeby zwierzę straciło przytomność i wtedy je zabija. Tak samo wygląda sprawa z innymi zwierzętami np. kurami czy gołębiami (bo mój dziadek hoduje na własne potrzeby to wiem xD): główka na pniaczek i jednym uderzeniem zwierzak nie żyje i się nie męczy.

Lasooch
01-12-2008, 18:02
Tak rośliny żyją ale nie odczuwają w taki sam sposób bólu jak ty czy ja.
Zresztą jak roślina cierpi?
Może centralnym układem nerwowym, którego nie posiada?

Apropo wiary:

Poza tym uważam ,że to kościół (kiedyś tam.. w średniowieczu chyba ;p)
tak samo jak robił krucjaty i tak samo jak wywalał ewangelie z Biblii
(bo były sprzeczne z tym co w tamtych czasach głosił kościół)sfałszował po części Pismo Święte tak aby jedzenie mięsa nie było uważane za grzech...
Ale to tylko moja skromna opinia :p

Te cytaty z Biblii świadczą tylko o tym, że bóg katolicki nie chce ofiar ze zwierząt, a nie, że zabrania ich jeść (nie zabrania wprost).

A że kościół to świetnie prosperująca sekta, która zmienia nakazy i przykazania dla zysku (vide zmiana przykazania zakazującego czczenia obrazów/posągów na 'ani żadnej rzeczy która jego jest') wiadomo nie od dziś.

Ametystowec
01-12-2008, 18:04
@2up

Ok, dobra, ale 99% ludzi na tym filmie morduje zwierzeta tak, by cierpialy jak najdluzej (koles ma do wyboru bolt gun albo katowanie swiniaka obuchem...zgadnij co wybral)

Nie zamierzam byc wegetarianem przynajmniej do czasu, gdy w polsce nie dzieja sie takie rzeczy(nie dzieja sie, prawda? xd). Owszem, zabijanie zwierzat w celu sporzycia/usunieciem z ulicy/itp. jest w pelni moralne, ale zjeby ktore sie tym zajmuja robia to najbrutalniej jak moga.

@up
Jezeli myslisz, ze biblia mowi wszystko wprost, to zwroc sie do swiadkow jechowy (ZADNYCH GLUPICH OFFTOPOW! Powiedzmy, ze to byl zarcik)

Vamanaun
01-12-2008, 18:13
a jakie tu masz morderstwo na uboju świń? Podchodzi wiejski specjalista bije celnie w głowę żeby zwierzę straciło przytomność i wtedy je zabija. Tak samo wygląda sprawa z innymi zwierzętami np. kurami czy gołębiami (bo mój dziadek hoduje na własne potrzeby to wiem xD): główka na pniaczek i jednym uderzeniem zwierzak nie żyje i się nie męczy.

i po chuj Ci to iks de? widziałeś kiedyś kury które minutę po tym jak im się odrąbie głowe potrafią biegać i tryskać krwią z szyi? gdyby tylko miała głowę myślisz że co by zrobiła?.

Prostynick
01-12-2008, 18:17
http://www.rp.pl/artykul/2,215489_Biblia_bez__zaprawde__i__niewiasty_.html

Zdaniem biblistów i językoznawców, którzy pracowali nad nowym przekładem, piąte przykazanie znane nam jako „Nie zabijaj” winno brzmieć „Nie popełnisz morderstwa”.

– Przykazania są bardzo precyzyjne. Piąte odnosi się tylko do ludzi. Takie ma ono znaczenie w języku hebrajskim – tłumaczy ks. Wojciech Turek z redakcji biblijnej oficyny Edycja św. Pawła, która wydała nowy przekład Pisma Świętego Starego i Nowego Testamentu. – Naszym celem było doprecyzowanie tłumaczenia, aby lepiej oddawało sens oryginału. Jest to możliwe, gdyż nauki biblijne wciąż się rozwijają. Lepiej poznajemy też języki starożytne.

btw Mydła też się robi ze zwierząt więc wegetarianie nie myjcie się jak jesteście przeciwni zabijaniu zwierząt.

Lasooch
01-12-2008, 18:26
@up
Jezeli myslisz, ze biblia mowi wszystko wprost, to zwroc sie do swiadkow jechowy (ZADNYCH GLUPICH OFFTOPOW! Powiedzmy, ze to byl zarcik)

Jeśli uważasz, że wierzę w cokolwiek, co mówi Biblia, to Ci powiem, że nie.

Sr@x
01-12-2008, 19:18
i po chuj Ci to iks de? widziałeś kiedyś kury które minutę po tym jak im się odrąbie głowe potrafią biegać i tryskać krwią z szyi? gdyby tylko miała głowę myślisz że co by zrobiła?.
to po co ktoś kto zabija kurę puszcza ją żeby dalej sobie pobiegała? a jak nawet już biega i tryska krwią to i tak nie czuję bo od mózgu została odłączona

Co do filmu to wiem że jest okropny ale napisałem wcześniejszy post do ludzi którzy w ogóle nie chcą zabijać zwierząt.

Tentotrix
01-12-2008, 20:31
@Do tych co się burzyli że co oni maja zrobić "mamy nie jeść mięsa?"
Według mnie człowiek powinien jeść mięso ,oczywiście nie musi,ale jak ktoś chce być wegetarianinem to jakby nie patrzeć kosztuje to dużo wysiłku,specjalna dieta żeby uzupełnić brak mięsa itp..ogólnie dużo zachodu...więc jak najbardziej jestem za jedzeniem mięsa...ale nie takim kosztem tych biednych zwierząt...moim zdaniem powinno się w bardziej humanitarny sposób zabijać te zwierzęta,odcinanie rogów,ogonów itp tylko pod silnym znieczuleniem,albo po prostu po śmierci(o ile tak się da..)bardziej godne warunki itp,itd (za dużo żeby wymieniać...) ale oczywiście w dzisiejszym świecie liczy się tylko kasa,kasa,kasa...znieczulenie?przecież to dodatkowe koszty!dogodniejsze warunki?zmniejszenie "produkcji" czyli że mniej mięsa wyjdzie na rynek = mniejsze zarobki...itp...wszyscy ci hodowcy mają w du*** cierpienie tych zwierząt dla nich liczy się tylko kasa,szybka produkcja i jeszcze raz kasa...dopóki nie zmieni się mentalność człowieka(w co bardzo wątpię) i przekonanie że zwierzęta można traktować jako produkt a nie żywe stworzenie,dopóty takie sceny będą miały miejsce ..smutne to ale prawdziwe.

Lasooch
01-12-2008, 20:58
ale oczywiście w dzisiejszym świecie liczy się tylko kasa,kasa,kasa...znieczulenie?przecież to dodatkowe koszty!dogodniejsze warunki?zmniejszenie "produkcji" czyli że mniej mięsa wyjdzie na rynek = mniejsze zarobki...itp...wszyscy ci hodowcy mają w du*** cierpienie tych zwierząt dla nich liczy się tylko kasa,szybka produkcja i jeszcze raz kasa...

Zauważ, że gdyby robili tak, jak chcesz, to nie producenci by mieli większe koszta, tylko my - bo oni by to sobie odbili w cenie gotowego mięsiwka.

Tentotrix
01-12-2008, 21:20
@up
słuszna uwaga ,ale ja bym był gotów zapłacić więcej i nie ogladać podobnych scen..:)

Czoger
01-12-2008, 21:21
@Do tych co się burzyli że co oni maja zrobić "mamy nie jeść mięsa?"
Według mnie człowiek powinien jeść mięso ,oczywiście nie musi,ale jak ktoś chce być wegetarianinem to jakby nie patrzeć kosztuje to dużo wysiłku,specjalna dieta żeby uzupełnić brak mięsa itp..ogólnie dużo zachodu...więc jak najbardziej jestem za jedzeniem mięsa...ale nie takim kosztem tych biednych zwierząt...moim zdaniem powinno się w bardziej humanitarny sposób zabijać te zwierzęta,odcinanie rogów,ogonów itp tylko pod silnym znieczuleniem,albo po prostu po śmierci(o ile tak się da..)bardziej godne warunki itp,itd (za dużo żeby wymieniać...) ale oczywiście w dzisiejszym świecie liczy się tylko kasa,kasa,kasa...znieczulenie?przecież to dodatkowe koszty!dogodniejsze warunki?

Tak jeszcze poduszeczkę przenieś biednemu zwierzęciu...
Po co mają inaczej zabijać jak konsument i tak nie poczuje przy jedzeniu, że kotlecik jest z katowanej świnki..

Lasooch
01-12-2008, 23:07
@up
słuszna uwaga ,ale ja bym był gotów zapłacić więcej i nie ogladać podobnych scen..:)

Rzecz w tym, że i tak nie musisz ich oglądać (wiem, wiem, czepiam się słówek...). A jakby któryś producent stwierdził, że będzie dobry, ale będzie miał o 50% wyższe ceny, to mało kto by u niego kupił, uwierz mi.

Valariazz
01-12-2008, 23:15
Mmm... indyki, kurczaki, udka, golonka... Zwierzeta sa po to zeby je wpier***ac, zeby nam mleko dawaly itd... Jedno zwierze zabija drugie, zeby przezyc. Norma od poczatku swiata. My jestesmy ponad wszystkimi zwierzatami (taka jest, po prostu, prawda), wiec wykorzystujemy je na swoje sposoby i dla swoich potrzeb. A to, czy ktos traktuje te zwierze dobrze, albo i zle, to jego sprawa. Naprawde.

Ametystowec
02-12-2008, 00:24
@Czoger & Valariazz

Fakt, ty siedzisz przed komputerem, pozerasz swoj cieply kotlecik z ziemniakami i nic cie to nie obchodzi. Ale do cholery, sprobuj sie postawic w sytuacji swiniaka/krowy czy zwierzecia, ktore sie obdziera z futra ZYWCEM, by twoja mama miala ladne i modne ubranie. Ty tego nie czujesz, probujesz sie kierowac wylacznie umyslem: "Nie obchodzi mnie co i jak, wazne, ze ja mam dobrze i mam wyjebane". Pamietaj jednak - jak dlugo faszeruje sie bydlo/trzode roznym gownem tak dlugo benda powstawac nowe gatunki chorob i mutacji. Niestety, chorob nie zwalczysz antybiotykiem, bo przez X lat wirus byl wylacznie nim atakowany, wiec zdarzyl sie juz uodpornic - choroba szalonych krow gotowa.

A teraz zastanow sie, gdyby np. taki Mcdonald zaczol kupowac bydlo od prowdziwych hodowcow. Dlaczego sa wegetarianie? Nie dlatego, ze mieso niesmaczne, tylko dlatego, ze w hodownictwie jest jak jest. Powracajac do fastfooda. Mr. Ronald wyda powiedzmy 30% wiecej na bydlo, co robia wegetarianie? Bez wyrzutow ida zjesc hamburgera, ktory jest o jakies 80% "zdrowszy", przez co ze smakiem siegaja po niego ci, ktorzy jedza mieso np. tylko w drogich restauracjach czy w domach. Przynajmniej ja tak to widze.

Valariazz
02-12-2008, 14:46
mmm mcdonald najlepsze zarcie robi! OMG! szkoda tylko ze niezdrowe... juz kilka lat nie jadlem.

czy ja ci czlowieku napisalem "ale ja nie wiem jak to te zwierzeta sa traktowane... myslalem ze ida do nieba, a przedtem sa HUMANITARNIE MORDOWANE"

wiem ze zle sie dzieje ale wole miec mieso na talerzu niz...

a co do zabijania "bo futro"... to co? Grzeje, fajne jest. Niech zwierzeta zdychaja po to. Ja ich nie zabijam tylko inni. Sam bym mial wyrzuty sumienia ale tylko jedzac te zwierzeta nic sobie zarzucic nie moge. (co innego jak mrowki mordowalem, kto by sie przejmowal... albo muchy. Przeszkadzaja tylko...)

Lasooch
02-12-2008, 14:57
czy ja ci czlowieku napisalem "ale ja nie wiem jak to te zwierzeta sa traktowane... myslalem ze ida do nieba, a przedtem sa HUMANITARNIE MORDOWANE"

Według powszechnie panującej u nas religii zwierzęta niestety nie idą do nieba. Nie mają dusz. :'(

@down: jak już wielokrotnie zaznaczałem, też nie uważam się za katolika. Po prostu lubię się czepiać.

Tentotrix
02-12-2008, 16:00
@up
Nie chce rozpętać tu kolejnej kłótni o wierze w boga,ale zgodnie z moim przekonaniem ,zwierzęta nie maja dusz,tak samo jak i człowiek (według mnie ten cały kochający nas bóg to po prostu wymysł ludzki)Ale po mimo to każda istota żywa zasługuję chociaż na minimum litości i ma prawo do humanitarnej śmierci,nie zależnie czy według wiary ludzi ta istota ma dusze czy też jej nie ma...

Vamanaun
02-12-2008, 21:05
a co do zabijania "bo futro"... to co? Grzeje, fajne jest. Niech zwierzeta zdychaja po to. Ja ich nie zabijam tylko inni. kto by sie przejmowal... Przeszkadzaja tylko...)

weź kurwa przeczytaj co napisałeś i pochwal sie rodzicom o ile nie sprzedałeś ich już żeby mieć na lepsze żarcie

thoro
02-12-2008, 23:04
Nie martwcie sie, juz niedlugo.

Valariazz
02-12-2008, 23:30
weź kurwa przeczytaj co napisałeś i pochwal sie rodzicom o ile nie sprzedałeś ich już żeby mieć na lepsze żarcie

pierw, nie krój moich wypowedzi :s

konstantynopolitanczyk
03-12-2008, 00:08
I tak nic nie zrobimy. Tak było, tak jest i tak będzie jak na filmie.

Sami93
03-12-2008, 20:38
Mam jedno proste pytanie: Ilu z was obejrzało ten film? Ale nie że co 20 minut oglądali po 1 minute. Cały film, od początku do końca, z uważnym czytaniem tekstów. Dowiedzielibyście się, że eksperymenty na zwierzętach mogą nic nie dać, bo ludzie inaczej reagują, BO SĄ INNI NIŻ ZWIERZĘTA...
Obejrzyjcie sobie cały film, spróbujcie sobie wyobrazić siebie w sytuacji tych zwierząt. Może nie odcinanie kości, ale sypanie w oczy chili, gdy krowa nie chce iść.
A co do tego, że zabicie zwierzęcia szybko to nie morderstwo. Nie? A jak się zabija człowieka, to nie ważne czy odetniecie mu głowę, czy wbijecie nóż i on będzie cierpiał 3h. Skutek będzie ten sam - śmierć.
Na prawdę, obejrzyjcie cały film, przemyślcie go, a nie bez znajomości filmu zaczynacie komentować. Według mnie to jest żałosne...

Scofild
04-12-2008, 20:50
Ci ludzie są pojebani. Chętnie ja bym im wsadził elektrodę w dupę i ciekawe jak by się czuli jak bym ich ze skóry obdzierał

Argen
04-12-2008, 21:12
@up

Ja bym w sumie nie miał nic przeciwko pani Dodzie w moim tyłku <lol>

@top

Standard : S

@edit

Mam opinię na ten temat dość zbierzną z Valariazzem. Mam za przeproszeniem gdzieś co dzieje się z moim obiadem dopóki nie odbije się to na jego cenie/jakości. Tak wiem, jestem okrutną bestią. Bywa.