PDA

Pokaż pełną wersje : Czy wierzycie w kosmitów?

karat
07-12-2003, 18:53
Zapraszam do głosowania i komentowania!!!

Xavier
07-12-2003, 19:04
Jeśli za "kosmitów" można uważać formę życia istniejącą poza Ziemią to jestem w 100% pewien, że taka istnieje. Jeśli natomiast istnieje nieskończona liczba układów słonecznych (w co raczę wątpić) to istnieje też nieskończona ilość życia pozaziemskiego nawet jeśli czansa wynosiłaby 0,00000000000001% . Jeśli natomiast mówimy o inteligentnej formie życia to tu bym się zastanawiał, ale byłoby cholernym egoizmem aby uważać naszą cywilizację za jedną jedyną we wszechświecie. Natomiast nie wierzę jakoby na Ziemię zawitały "szare ludziki z czarnymi ślepiami".

karat
07-12-2003, 20:08
Obliczono że w wszechświecie istnieje 100.000.000 inteligentnych cywilizacji pozaziemskich :rolleyes:

MatKus
07-12-2003, 20:55
Jest jeszcze pytanie gdzie jest granica, czy coś można uznać za inteligentne, czy nie.
O ile nie ma problemów z określeniem inteligentności jednokomurkowców, o tyle już pewien problem pojawia się nawet przy owadach, a tymbardziej przy człekokształtnych.
Ogólnie jednak jestem przekonany, że wszechświat jest tak wielki, że niemożliwością jest, by zycie istaniało tylko na jednej planecie. Czy obcy są mądrzejsi czy głupsi, to już inna sprawa. Wydaje mi się jednak, że jeśli[ są na tyle inteligentni, by wymyśleć technologię, która pozwala przemieścić się w o setki lat świetlnych, czyli jeśli są wstanie nas odwiedzać, to kto wie, być może równierz są w stanie zakamuflować się wśród ludzi... a zresztą, sam już nie wiem, co mam o tym myśleć, takie gdybanie nie ma większego sensu, a ludzie i tak nie będą pewni, czy obcy nas odwiedzają, zanim oni sami tego nie będą chcieli.

M@x_92
07-12-2003, 22:03
jak zobacze to uwierze, ciekawe jak wyglądają ?( :)

Dejvo
07-12-2003, 22:06
Bardzo ciekawy temat - ów pytanie dręczy mnie od długich lat... pare razy nawet myślałem że widziałem, a moze to dzisiej w nocy... dobra przejdźmy do rzeczy - dużo naoglądałem sie programów o U.F.O. na Discovery Channel (nawet dziś po południu) - dają dużo do myślenia. Ostatnio nawet pojawiły się teorie, ze Ziemia w środku jes pusta, a na pólnocnym biegunie ejst olbrzymi krater (jesr naprwadę) - amerykański rząd broni do niego dostępu... nic o nim nie wiadomo...

Dużo spodków jest też brane za UFO, a to projekty samolotów (pewnie już każdy słyszał o STREFIE 51 w Newadzie...) - jednak nie wydaje mi się, zeby każdek latajacy obiekt był PROJEKTEM...

W sondzie dałem TAK...

UFO według mnie istnieje, a raczej Cywilizacja PozaZiemska

Niesetty wraz z pojawieniem się UFO RELIGIA i BÓG odchodzą troche od rzeczywistości... w BILBI nic nie pisze, ze Bóg stworzył na jakieś planecie inną cywilizacje - wten otóż spozób jeżeli udowodni się UFO i konretną (bardzo) teorie powstania swiata można prosto wywnikować że Boga nie ma... ja oczywiscie jeste wierzącym i praktykującym (narazie) Katolikiem

Kiedys sobie obyśliłem, ze gdzies tam gdzie człowiek nie był i w najbliższym czasie nie dotrze jest jakaś dziwna GRANICa a za nią inny wszechświat... a może te stattki latające to wytwór człowieka n. w 2400 roku który przeniósł się w czasie?

Długo odpowiedzi nie poznamy....

kotomaniak
07-12-2003, 22:20
Taaa. Ja dużo czytałem o UFO. Twierdę że istnieje życie poza ziemią. Wszechświat jest tak duży że mogło coś się w nim wylęgnąć :D . Mam jeszcze jedną teorię o UFO: PK to ufo którę chce zniszczyć psychicznie nas geniuszy (czytaj grających w tibie)
@up Biblii nie można brać zawsze dosłownie. Jest napisane w księdze Genesis o dinozaurach? Nie ma. A to nie oznacza że nie istnieją.

Dejvo
07-12-2003, 22:23
Re Kotomaniak:
Owszem zgadzam się, że dosłownie odbierać tego ni moge, ale jest jasno napisane Bóg stworzył świat - Adama i Ewe, również stworzył Ziemie... nic wiecej nie pisze (o Dinozaurach również... - wszytko się wzajemnie wyklucza - paranoja)

MatKus
08-12-2003, 01:44
Co do Biblii, to była ona tworzona dla ludzi żyjących parę tysięcy lat temu, i z ich stanem wiedzy ciężko im było wyjaśnić ewolucję. Można więc przyjąć, że dzień jest tu przenośnią, chodzi o pewną kolejność żeczy, a przede wszystkim o sam fakt, że to dzięki Bogu to wszystko istnieje.

A tak po za tym, to ja wam mówię, że oni są wśród nas. Ja nawet wiem, kim oni są!
Dobo, jak mnie nie wydasz, to ja ciebie też

eerion
08-12-2003, 02:15
Po pierwsze- jeśli ciągle wierzysz biblii to popatrz
-był Adam i Ewa
-mieli dwóch synów dorosłych
-jeden zabił drugiego...
-za tą śmierć Bóg dał (staruszcze już) Ewi next syna Seta.
według tej wersji ludzie wyginęli, chyba że się zapładniali sztucznie...
- Biblia była przerabiana przy każdym tworezeniu, mniej lub bardziej świadomie.
W śrdeniowieczu, biblie zmieniali aby mieć władzę na światem (europą), potem wycinano co kościołowi nie pasuje i nie umieli tego wytłumaczeć. To co dziś trzymasz w ręku to za przeproszeniem icenzurowany Playboy... Niestety.....
-Bóg i Ufo istnieją
-Ufo odwiedzili ziemie!!
Obliczono że w wszechświecie istnieje 100.000.000 inteligentnych cywilizacji pozaziemskich
Musisz dodać że tylko we wszechświecie który widzimy (a malo widzimy, bo dalej atmosfera Kosmosu jeststrasznie gęsta!!!

Brzoza
08-12-2003, 07:59
lol ja nie wierze we kosmitow bo to jakas kupa

Cidius
08-12-2003, 10:47
Kuuuurde, każdy by uwieżył w kosmitów, gdyby zobaczył mojego brata... :) A tak serio, to naprawde trzeba być kompletnym kretynem, o egoiźmie nie wspominając, żeby wieżyć, że jesteśmy sami we eszechświecie... Ale nie wieżę, jakoby obcy odwiedzali naszą planetę. To już jest totalna bzdura... Choć może się mylę...

Kakarott
08-12-2003, 10:59
A teraz dwie rzeczy do myślenia:

- A może ONI nas odwiedzili, ale są tak małymi organizmami jednokomórkowymi, że ich nie widzimy, albo są niewidzialni?

- A może to MY jesteśmy tak mali, że ONI nas nie widzą, albo ich narządy nie mają możliwości zobaczenia, usłyszenia i poczucia nas?

karat
08-12-2003, 13:11
Według najnowszych teori jest wiele równoległych wszechświatów które są w równoległych grupach i są nie dostępne dla mieszkańców inych wszechświatów bo to inne wymiary.

Dejvo
08-12-2003, 14:48
Baaa moze nasz wszechświat to jednak duża kula w której się znajdujemy, taki wszechświatów może być masa... tylko z zawansowną technologią do jakiej człowiek dąży jest możliwe przemieszczanie się w tak dalekich odległościach...

MatKus
08-12-2003, 16:31
Kakarott : Mniejszy większego bez problemu zauważy. A jednokomurkowe organizmy nie są w stanie myśleć z przyczyn naturalnych - do tego trzeba dość skomplikowanych części ciała, jakich rolę u człowieka pełni mózg.

Jeśli zaś są więksi dużo od nas, na pewno byśmy ich zauważyli przynajmniej my.

Gumen
08-12-2003, 17:20
hmmm mysle ze ufo interesuje wszystkich. Kazdy pewnie kiedys pewnie o tym rozmyslal. Ja mysle ze ufo istnieje. Moze poruszmy ten temat. Czy wiezycie w zycie po zyciu? To tez jest ciekawe.

Magus
23-12-2003, 05:42
Mam jeszcze jedną teorię o UFO: PK to ufo którę chce zniszczyć psychicznie nas geniuszy (czytaj grających w tibie)
UFO - Unidentified Flying Object
@Kotomanik - porownanie PK do UFO (niezidentyfikowany obiekt latajacy) nie jest zbyt dobre.
...amerykański rząd broni do niego dostępu...
Rzad amerykanski ukrywa rzeczy/informacje, o ktorych sie nam nie snilo.
Niesetty wraz z pojawieniem się UFO RELIGIA i BÓG odchodzą troche od rzeczywistości...
A gdyby tak polaczyc jedno z drugim?? Przecietny czlowiek wykorzystuje okolo 5% mozliwosci swego mózgu, gdyby wykorzystywal 100% - zjawiska takie jak telepatia, telekineza, jasnowidzenie, projekcja astralna nie bylyby niczym niezwyklym. Zakladam ze "obcy" sa rozwinieci znacznie bardziej od nas co sie wiaze z wiekszym/lepszym wykorzystaniem mózgu. Być moze sila woli sa w stanie "kontrolowac materie" (przejaw boskości?), moze dzieki kontroli przeplywu sil witalnych i terapi genowej sa zdolni "uzdrowić" smiertelnie chorego (kolejny przejaw boskości??), byc moze dzieki wysoko rozwinietej technologi sa w stanie zmieniac sklad czasteczkowy substanci - jak na przyklad zamiana wody w wino (kolejny przejaw boskości??). Takich opisow w Bibli jest bez liku, choćby zaglada Sodomy i Gomory - co ciekawe szczegolowy opis tego wydarzenia do zludzenia przypomina wybuch bomby atomowej. No ale nie bede sie tu rozpisywal, powiem tylko ze tegp typu przykladow jest bardzo wiele, sami to osadzcie.
jakoby obcy odwiedzali nasząplanetę. To jóż jest totalna bzdura
Zatem jak wytlumaczyć "wydarzenia z Roswell w Nowym Meksyku z roku 1947", czy nawet nasze rodzime "wydarzenia nad jeziorem Piaseczno" lub "wydarzenia z Gdyni 1944 roku - nazywane polskim Roswell"

Czy wierzycie w kosmitów?
Dla mnie to nie jest element wiary, nie mam zadnych watpliwosci ze obca, inteligentna cywilizacja pozaziemska odwiedza Ziemie i wiele razy ingerowala w losy i rozwoj ludzkości, dowodow na to twierdzenia mozna sie doszukac nawet w bibli (stary testament).

jezeli ktos chce polemizowac zapraszam na moje GG :)

Gimlos
23-12-2003, 10:03
to twierdzenia mozna sie doszukac nawet w bibli (stary testament). swoja droga : chociazby stonehege ( srry pewnie zle napisalem ale nie mam czasu szukac widokowki ^^ ) , jesli ten krag kamieni postawili ludzie ( jeszcze w tamtych czasach ... ) to ...

Thory
23-12-2003, 11:25
Jest też na świecie wyciosany "portal" z jednego bloku kamiennego, a zrobiono go w starożytności. Raczej ludzie nie potrafili by tego zrobić (był to kilkuset tonowy blok skalny)... a ufo?

Kręgi zbożowe.... Oglądaliście "Znaki" Mela Gibsona? Łodygi nie były łamane, one były zagięte. Pozatym krąg zbożowy, który swoją drogą jest fraktalem, musi odbijać światło, żeby coś było widać. Człowiek tego nie zrobi... a ufo?

Diabeł? Koło World Trade Center, kiedy trwała wielka katastrowa ludzie dopatrywali się znaków "diabła" w dymie. Poszukajcie w necie, ja nie mam czasu teraz.

Obojętni Świadkowie... W czasie wyżej wymienionej katastwory, kiedy samlot dolatywał do jednej z wież, obok zauważono... UFO! Było to uwidocznione na zdjęciach, które pokazało nawet bbc (również poszukajcie, ja nie mam czasu teraz, zaraz lece =/)

Jeśli ktoś czytał wydanie specjalne pisma "Focus" wie co co biega.

Pozdrawiam.

Bambuko
25-12-2003, 14:15
A piramidy?? Pierwsi Faraonowie byli innej rasy niż zwykli Egipcjanie, wykazały to sekcje zwłok. Mieli więszke głowy i takie tam. A piramidy mają moc - jeśli ściany będą zwrócone dokładnie w kierunkach świata, to będą w niewyjaśniony sposób konserować produkty organiczne. Piramida zamiast lodówki:P.

MatKus
25-12-2003, 19:30
Oryginalnie dodany przez Thory
Jest też na świecie wyciosany "portal" z jednego bloku kamiennego, a zrobiono go w starożytności. Raczej ludzie nie potrafili by tego zrobić (był to kilkuset tonowy blok skalny)... a ufo?

Nie takie żeczy ludzie robili w starożytności. Do niedawna uważano, że nie da się piramid zrobić ręką ludzką (nie przy ówczesnej technice) aż ktoś udowodnił, że to nie takie trudne.

Kręgi zbożowe.... Oglądaliście "Znaki" Mela Gibsona? Łodygi nie były łamane, one były zagięte. Pozatym krąg zbożowy, który swoją drogą jest fraktalem, musi odbijać światło, żeby coś było widać. Człowiek tego nie zrobi... a ufo?

zagięte, łamane, da się zrobić, przy odrobinie wysiłku :P
A fraktal i odbijanie światła nie mają wiele ze sobą wspólnego.

Diabeł? Koło World Trade Center, kiedy trwała wielka katastrowa ludzie dopatrywali się znaków "diabła" w dymie. Poszukajcie w necie, ja nie mam czasu teraz.
i wielu innych rzeczy.
A jak u nas była wielka powódź, i ja ją z kumplami oglądałem, to przy moście, nad którym szła woda jedna babcia do drugiej powiedziała "a to wszystko przez to, że te wariaty na marsa polecieli" (bo akurat parę dni wcześniej wysłano sądę na marsa)
Takie "wizje" są zwykle dziełem jednej z 2 grup ludzi. Jedna, popularniejsza, to graficy, którzy potrafią tak spreparować zdjęcie, by nie było widać zbytnio różnic, a jednak było widać to, co oni chcą. Druga grupa to ludzie, którzy zawsze widzą więcej, niż inni, są jednak na szczęście i tacy, którzy to leczą.

Obojętni Świadkowie... W czasie wyżej wymienionej katastwory, kiedy samlot dolatywał do jednej z wież, obok zauważono... UFO! Było to uwidocznione na zdjęciach, które pokazało nawet bbc (również poszukajcie, ja nie mam czasu teraz, zaraz lece =/)
Niedawno oglądałem w TV program, w którym wypowiadali się naukowcy, świadkowie itp. na taki temat. I co się okazuje, KAŻDE do tej pory zaobserwowane zjawisko UFO da się wyjaśnić bez sięgania po pojęcie UFO. Jedne wyjaśnić łatwiej, inne trudniej, ale wszystkie DA się wyjaśnić.

Oczywiście nie twierdzę, że na 100% nikt nie widział na ziemii UFO. Kto wie, może oni faktycznie nas odwiedzają, jednak conajmniej 99,999% zaobserwowanych UFO to nie UFO.

Co do faraonów - kosmitów, to już wogóle jest dla mnie conajmniej mocno naciągane.

Bambuko
25-12-2003, 22:53
Właśnie że dużo to UFO. UFO to NOL, czyli wszystko co nie wiadomo czym jest, nawet jeśli da się to wyjaśnić, to jest to UFO co nie:P.

A faraonowie to był przykład, ja myślę, ze nie sa z innej planety, tylko to ludzie co przybyli z innego kontynentu.

UFO b. małe?? To jakby się na Ziemię dostało?? Statkiem?? A jeśli od początku było na Ziemi to nie UFO tylko jakaś ameba czy coś.

UFO to UFO dopiero jak dotrze na Ziemię. Wcześniej to jest życie pozaziemskie. Jak rośliny znalezione na Marsie. Wyginęły tysiące lat temu i były baaardzo małe. Ale były. Czyli pewnie gdzie indziej są większe. I zwierzęta też pewnie gdzieś są. I jakaś cywilizacja może też...

RE DOWN
A co niby jak stawiali piramidy bez koła?? Za dużo UFO na pewno nie było, więc mogło nie być w ogóle. Dowodów, że było na Ziemi nie ma. Ale wszyscy wiedzą, że w ogóle to jest.

sulik
26-12-2003, 15:29
Ciekawy, abrdzo ciekawy temat.
Ja wierzę, że UFO istnieje bo są na to dowody nawet dziś. Np. jak tubylcy z Wysp Wielkanocnych mogli ustawić parotonowe kamienie brane za pomniki w zdłuż plaży jeśli parę tysięcy lat temu nie było m.in. dźwigów ? ? ?
No właśnie ! Naukowcy przypuszczają, że obca cywilizacja pozaziemska musiała im pomuc.

MatKus
26-12-2003, 16:48
Ależ co do tych totemów to jest wyjaśnione przecież, jak je stawiano.
Ot, najpier na ściętych pniach drzew transportowano je (tak samo zresztą kamienne bloki na piramidy). Następnie wkopywano kilka pali trzewa by zablokować totem, przed palami wykopywano dziórę, by totem wpadł częściowo do niej, a potem zwykłą dźwignią i linami stawiali totem, do czego oczywiście trzeba było masy ludzi, ale wbrew pozorom nie jest to aż tak trudne.
A dźwigi znano wcześniej, niż ci się wydaje. Wykorzystywano je zarówno przy budowie piramid egipskich, piramid inków, jak i właśnie przy stawianiu owych totemów. Nie były to oczywiście stalowe dźwigi z silnikiem spalinowym czy elektrycznym, jakie znamy dziś, ale dzięki dźwigni jeden człowiek był w stanie podnieść ciężar wielokrotnie cięższy od niego samego, byle tylko dźwignia się nie złamała, a odpowiednio spreparowany pień drzewa utrzyma spokojnie nawet kilka ton.

kotomaniak
26-12-2003, 21:01
Tak mała polemika z wierzącymi w UFO:

1. Piramidy: spokojnie da się zrobić. Bloki kamienne transportowano na barkach (łodziach) Nilem. Przy budowie pracowało 40 tys ludzi przez 20 lat. (i jak tu nie zrobić)

2.Stonehage (nie wiem ja się to pisze): Ludzie wykonywali ten krąg przez kilka tysięcy lat. Mając do dyspozycji tylko kijki i kamienie ale zrobili to. Można przy ich narzędziach zbudować taki krąg.

3.Roswell: A tak dokładnie co się tam wydażyło? Rząd amerykański może zrobić z tego szopke by ukryć np. prace nad bronią biologiczną.

4. Biblia: Jest też napisane że Set znalazł sobie żone choć nie jest wiadome skąd. Pierwsze biblijne teksty to tylko przenośnia i próba wyjaśnienia sobie świata. Nie mają wartości histarycznej. Nawet teologowie tak twierdzą.

5.Olbrzymie kamienne bloki: Udeżając w siebie dwoma kawałkami tej samej skały można wyciosać taki blok choć będzie to trwać pare tysięcy lat.

6.Totemy: Jak napisał Matkus. Dlatego na Wyspach wielkanocnych jest tajk mało drzew. Wycieli je pod budowę totemów. W kamieniołomach znaleziono totemy w różnej fazie prac.

7.Zdjęcia: Większość zdjęc UFO to sterowce i balony. Nie dziwi was to że zdjęcie ufo nigdy nie ma dobrej jakości i ostrości? Dużo zdjęć kosmitów to fotomontaże.

Jeśli jednak wierzycie w UFO to poczytajcie książke pt. "Bogowie nowego tysiąclecia". Tam mnóstwo takich wyssanych z palca bajek.

Dan the Automator
27-12-2003, 13:16
Oryginalnie dodany przez kotomaniak
Jeśli jednak wierzycie w UFO to poczytajcie książke pt. "Bogowie nowego tysiąclecia". Tam mnóstwo takich wyssanych z palca bajek.

8o 8o 8o 8o 8o
Oglądałem film na podstawie tej książki.
Żenada - D&D to zle szatanowce, Star Wars to biblia szatanowska , jednym słowem LOL (cenowe blędy :P)
Aż dziw że Ks. Rydzyk nie przykładał się do tego filmu :D

Bambuko
27-12-2003, 23:49
Życie pozaziemskie istnieje, ale nie udowodniono, że kiedykolwiek dotarło na Ziemię. Ale na Marsie znaleziono jakieś skamieliny roślin, które były bardzo, ale to bardzo małe i wyginęły dawno, ale to dawno temu. Więc jeśli mogły być se roślinki, to czemu nie inteligentne stwory, mogącę zamienić się w co tylko chcą i rozmnażać przez podział??

Bazolo
05-01-2004, 04:35
Kosmici od wiekow odwiedzali i odwiedzaja Ziemie. W kazdej antycznej cywilizacji istnieja przekazy jasno nawiazujace do tego. Niektorzy badacze posuwaja sie jeszcze dalej i oprocz uznania odwiedzin przychylaja sie do kosmicznego pochodzenia czlowieka. Najbardziej znanym badaczem z tej grupy jest Erich von Daniken, ktory swoje teorie zawarl w ksiazce pod tytulem "Rydwany bogow" (1969). Wg niego rasa ludzka zostala stworzona przez przybyszy z innej planety. Swiadczyc o tym ma nagle pojawienie sie homo sapiens w historii ziemi. Przeczy to bowiem zasadom ewolucji, ktora jak wiadomo jest bardzo powolna, zas homo sapiens pochodzacy od homo erectus'a bardzo rozni sie od swojego przodka. Jak do tej pory nie znaleziono takze ogniwa laczacego czlowieka z malpa. Tak wiec tak szybka ewolucja czlowieka jest czyms zupelnie niespotykanym w przyrodzie.

CZyli ja w nich wierzę :p

$corcerer
05-01-2004, 05:50
Hehehehe :)
Raczej wierzę- rzeczywiście prawdopodbieństwo występowania jest niewielkie, ale mnożąc razy ilość układów planetarnych to fajna cyferka wychodzi :P

Mam jednak kilka innych pytań:

1. Teoria wielkiego wybuchu: "na początku wszechświata nie było nic. Potem to wybuchło" <==troche dziwne :P
2. Wzsechświat się rozszerza. Ale w co? co jest poza granicami wszechświata?

dwa pytania (problemy) dotyczące UFO i alienów:

1.W Indiach jest pewna kolumna. Jest datowana (metodą c14) na 4000-5000 lat. problem w tym ze jest....... nierdzewna. W indiach od ~4500 lat stoi jedenastometrowa, nierdzewna kolumna. była ona cokołem na którym stał jakiś pomnik. Pomnik dawno zardzewiał i rozsypał się w gruzy, a kolumna jak stała tak stoi. Może nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie to że wtedy jeszcze nie znano techniki wyrobu stali nierdzewnej. Niektórzy twierdzą, że to dzięki rękom wiernych kolumna sie "odrdzewia", ale nawet najbardziej wierny z wiernych nie dosięga wyżej niż 5m, a kolumna jest nierdzewna w całej swojej 11-sto metrowej wielkości.

2. Pewne tajemnicze zniknięcie. Facet (już nie pamietam kiedy, bodajże na przełomie XIX/XXw) jechał do miasta na wozie. W jednej sekundzie machał do żony i dwojga dzieci, w drugiej sekundzie juz go tam nie bylo. lejce opadły bezwładnie, a ubrania tez nie bylo.

I co?

Dejvo
05-01-2004, 06:34
Taa... może jakieś "pochodzenie" tych opowieści?
Też znam takich nawet moja mama mi opowiadała... jak była mała... ale to już moja sprawa wiec tego nie przytocze

Ulrek
05-01-2004, 10:33
Parę teorii:

1. Big Bang (wielki wybuch):

No właśnie, co było PRZED i jak długo PRZED. Wszechświat się ciągle rozszerza - myślę, że tu chodzi o to, że odległości między gwiazdami, ba, galaktykami coraz bardziej się powiększają, a granicy nie ma...
Możliwe też jest, że kosmos będzie rozszerzał się do pewnego momentu, aż wkońcu imploduje i znowu nastąpi duże bum, które da początek następnemu wszechświatowi.

2. Sprawa Boga a kosmici.

Co się znami działo zanim się urodziliśmy? Moje pierwsze wspomnienie to była ciemność (a potem śniadanko i rżnięcie na komodorku w gierki na kasetach magnetofonowych :P). Maryja była dziewicą jak urodziła Jezusa. To jak on jej, za przeproszeniem, wyszedł? A może ufoludki zapłodniły ją invitro, a potem poddały cesarskiemu cięciu?

3. Rząd amerykański, area 51, roswell:

Za dużo naoglądaliście się pana Muldera i pani Scully.
Napewno rząd ukrywa nowe technologie, coby inni ich nie wykradli (podobnie było z bombowcami stealth).

4. Kręgi na zbożu:

A, to jest już ciekawe! Na Discovery był kiedyś wielki reportaż o tym. Zboża były zagięte na.. na tych.. cholera wie jak to się nazywa, ale chodzi o te zgrubienia występujące na łodygach, w ziemi wykryto mikroskopijne grudki radioaktywnego metalu. Pewnego razu dwóch dziaduniów zadeklarowało, że chodzą po polu z deską na sznurku i wydeptują kręgi. Ciekawe tylko, w jaki sposób dokonali tego, że są one tak niesamowicie dokładne (koło w kształcie koła, nie jaja), a wykonanie tego jest niemożliwe bez widoku z góry. Po za tym studenci MIT (em aj ti) spróbowali zrobić takie kółeczko z deską na sznurku i w obecności kamer. Ograniczenie czasowe - cała noc. Wynik: MISSION FAILED. Potem spróbowali zrobić to tak, żeby występowały grudki napromieniowane, zboża były złamane i w ogóle żeby to wyglądało tak jak normalny krąg na zbożu. Ograniczenie czasowe -cała noc. Wynik: MISSION FAILED.

5. Na pustyni (nie bardzo pamiętam gdzie) znaleziono ogromne obrazy (nie bardzo pamiętam czyje). Jeden z nich przedstawia kolesia w hełmie i kombinezonie - być może to przedstawienie jakiegoś władcy albo dzielnego wojaka, a być może - kosmonauty.

6. Jeszcze o Biblii:

W Biblii napisano że Bóg stworzył wszystkie stworzenia pełzające, latające, pływające, biegające itp. zapewne WLICZAJĄC W TO dinozaury. Człowiek powstał na końcu... ehhh, a siostra na religii zawsze powtarzała że Biblia jest napisana symbolami.
Po za tym w Biblii jest napisane, że Bóg stworzył człowieka na swoje podobieństwo, jakie to ma być podobieństwo (fizyczne, intelektualne, emocjonalne) - nie wiadomo, ale jeżeli God był/jest kosmitą, to być może ci obcy wyglądają podobnie do nas.

7. Więcej grz.... gdybań nie pamiętam.

$corcerer
06-01-2004, 06:33
Hmm Książka nosiła tytuł "Księga tajemnic i rzeczy niezwykłych" opisane były w niej tajemnicze zniknięcia, i takie tam. Powiem że dość ciekaaw jest. Wydawnictwa niestety nie podam, gdyż dzieś mi się ona zapodziała, a niechce mi się całej szafy przekopywać.

Trust me or not. I know, that i'm not lying. :PPP

eerion
06-01-2004, 18:35
Co się znami działo zanim się urodziliśmy?
Otóż przebywałeś w sferze astralnej. JEśli grałeś w D&D to można to przyrównać do planu eterycznega, ale bez stworów. Człowiek tam wraca podczas snu, lecz częst nie pamięta co się tam działo. Po śmierci jest różnie. Jeśli byłeś zatwardziałym katolikeim po śmierci widzisz starca z brodą przy bramie, a obok zapirdalają kurduple ze skrzydełkami i grają na harfie... LEcz czujesz zę to wszystko jest sztuczne. Po pewnym czasie uświadamiasz sobie że to nie jest tak jak ci mówili. Słyszysz różne głosy. Dłuuugo dochodzisz do siebie (to zależy jak mocno wierzyłęś w katolickie/inna wiara stereotypy). Op pewnym czasie gdy uświadomisz sobie prawdę (np. 100 lat :D)widzisz prawdziwy świat- tam gdzie można robić co sie chce. Jeśli masz ochotę mozesz tam łązić ze strzykawkami w rękach (astralne narkotyki nie szkodzą duszy, lecz cielesne niszczą ją bardzó!!). Nie widzisz siebie jako siebie- możesz przybrać kształt jak chcesz- np. 50cm gnojek z cycami paeli anderson :P- wszystko zależy od ciebie. Po pewnym czasie twoje wyższe ja stwierdza że już odpocząłeś (bo Tam jest dom- to co jest tutaj można powiedzieć że to jest piekło. Nic gorszego nie ma od tego swiata). Dostajesz misje- np. wiedza o wierze mahometańskeij- wysyłają cię do arabii, ale nic nie pamiętasz ponieważ byś nie wytrzymał tutaj wiedząc jak tam jest pięknie. Aha przed "urodzeniem" szukasz rodziny która najbardziej pasuje twojeju misji- potem idziesz to pewnego miejsca... Kładziesz się na łożu i zaspyiasz a budzisz sie tutaj.... Te wiadomości wziąłem z książki Lobsanga Rampy.
PS- "misję" możesz otrzymać np. 100 lat przed wykonaniem- zależy od tego kiedy ci się chce. Samobóce muszą powtarzać swoja misję aż do wypełnienia, ale oni są "usypiani" przymusowo.

CO do UFO to oni obserwują nas lecz rzadko interweniują (nie tak jak kiedyś). Oni patrzą na nas ponieważ od zawsze się nami opiekowali (jak myślicie czemustworzenie nie mogące sie samemu bronić przetrwało i stało się najpotężniejsze??). Teraz już sie nam nie ukazują, bo byśmy tkaiego kosmitę złapali i zbadali od wnętrza, itd.

Najdziwniejsi są Majowie, Aztekowie, Olmekowie, itd. ponieważ stworzyli przeolbrzymią cywilizację nie znając koła. Do dzisiaj można używać ich kalnedarzu w którym wscho i zachód słońca różnią się od prawdziwego czasu maxymalnie o 36 sekund!!
Potem będę pisał dalej, ponieważ i tak już dużo napisałem a muśzę wyłazić z kompa

karat
07-01-2004, 07:41
Może znacie np.anatomie kosmituw ja dużo słyszałem o predatorach i to nie z filmu czy gry.Słyszałem że w ich ciałach znajduje się wiele narzadów bio-mechanicznych
np.predator traci ręke a ta mu odrasta dzięki specjajnemu narządowi wszczepionemu do ciała.
Predatorów jes tylo 10 bo mogą się rozmnarzać co 30 lat.State predatora rozbił się na U.S.A po zderzeniu z innym statkie kosmicznym innego kosmity przerzył tylko predator ktury po kilku tygodniach włuczenia się po farmach zo stał postrzelony potem na nim przeprowadzono sekcje zwłok co go zabiło.

Znam wiele takich podań.Możliwe że są wyssane z palca
a nawet na animal planet mówiono o takich stworzenach.

Zureq (RUBERA)
08-01-2004, 10:21
No to temat w sam raz dla mnie ;) No więc tak:
UFO a Wielka Piramida-Na ten temat już nie raz się wypowiadano. Jednak zobaczcie na wymiary WP.
waga - 6,18 mln t
obwód podstawy - 921,42 m
powierzchnia podstawy - 5,3064 ha
boki - zachodni 230,357 m
wschodni 230,391 m
północny 230,251 m
południowy 230,454 m. Już? Przyjrzeliście się? I co? Nic? No więc słuchajcie:
1. Wysokość piramidy pomnożona przez miliard jest równa średniej odległosci Ziemii od Słońca.
2. Odległośc od piramidy do bieguna północnego jest równa odległości do środka Ziemii.
3. Obwód podstawy podzielony przez podwójna wysokość daje liczbę Pi (3,141592654...)
4. Długosc boku podstawy wynosi około 365,342 łokci egipskich i jest równa liczbie dni roku słonecznego w tropikach.
Mało? To proszę:
a) Piramida stoi prawie dokładnie na osi północ-południe, odchylenie od strony północnej 2'28'' na północny zachod i od strony południowej 1'57'' na południowy-zachod jest podawane niekiedy za blad w obliczeniach Egipcjan. Jednak moze byc to skutek dryfu kontynentow, kiedys stala ona dokladnie na osi północ-południe.
b) Piramida od końca lutego do początku października nie rzuca w południe żadnego cienia.
c) To nie jest związane tylko z Wielką Piramidą, ale z wszystkimi trzema. Otoz ustawione są one dokładnie tak, jak gwiazdy Oriona.
d) Szyb z rzekomej komory króla ma kierunek dokładnie na pas Oriona, a szyb z komory królowej na Syriusza.
e) Masa sarkofagu razy biliard jest równa masie Ziemi.
f) Jej kąty dzielą deltę Nilu na dwie części.

Hehe. Poza tym nie mogło być to dzieło jednego czy dwóch pokoleń. Dlaczego? Odpowiedź jest prosta:
Wiekszość bloków zostało wyciosanych w miejscowych kamieniołomach, ale wapień użyty do ich oblicowania musiał być przywożony z oddalonej o 13 kilometrów miejscowości Tura. Różowy granit, z ktorego zrobiono komorę grobowa pochodzi z oddalonego o 965 kilometrow na południe Asuanu. Czyż to nie za duża odległość dla starożytnych? Poza tym bloki kamienne Wielkiej Piramidy są gładko obrobione, były układane bez żadnej zaprawy sciśle koło siebie. Tak blisko, że brytyjski egiptolog Flinders Petrie stwierdził, iż w spoiny nie da sie wsunąć "igly, a nawet włosa". A według obliczeń trzeba było układać jeden blok kamienny co dwie minuty!

A teraz zastanówmy się nad Bogiem i UFO. Wielu twierdzi, że to jedno i to samo, w tym także ja. Przeczytajcie księgę Ezech(h?)iela. Opowiada on o statku(!) Boga. Więc Bóg podróżuje helikopterem?? Odpowiedź brzmi: tak, mógł podróżować. Mając na uwadze to, że ludzie z tamtych czasów nie wiedzieli co to jest, uznali to COŚ za samego Boga. Pomyślcie, jakbyście wy się zachowali na ich miejscu. Widzicie coś, co lata i nie potraficie tego zidentyfikować. To coś ląduje i wysiadują z niego hmmm... I tu rzecz staje się niepokojąca, bo według Ezechiela były to 4 postacie (dokładniej coś na wzór zwierząt). I co sobie myślicie? CUD! I uznajecie to za Boga.

Kręgi w zbożu i inne zjawiska pozostające na stałe. Hmmm... Nie za bardzo wieżę, że to robota Obcych, jednak pierwszy krąg mógłby faktycznie powstać w wyniku ich działania. Później powstawały ludzkie imitacje.

Porwania przez UFO. 99% to fałsz. Jednak u niektórych ludzi porwanych przez ekhm, nie lubię tego sformułowania... Kosmitów znajdowały się liczne implanty.

Obcy we wszechświecie. Możliwe, że gdzieś są. Jednak dlaczego nie dają żadnego sygnału? Jesteśmy sami?? Nieeeee, na pewno nie, chociaż w sumie to nikt tego nie wie. Może po prostu nie chcą przylecieć, bo się boją? Może nie mają tak skomplikowanej/prymitywnej metody komunikacji jaką są fale radiowe? A może już tu są?? Ktoś stwierdził, że życie na Ziemi toczy się zaledwie parę sekund na skalę trwania kosmosu. Gdzie indziej może rozwinęła się cywilizacja, ale po prostu wyginęła.

A na koniec coś, o czym może już niektórzy słyszeli. Mianowicie, słyszeliście o piramidach na Marsie? Tak? A czy wiecie, że Kair to po arabsku MARS??!!

Thx za dobrnięcie do końca :)

EDIT (hehe): Trochę off-topic, ale myślę, że wybaczycie. Mianowicie Biblia nie była NIGDY przekształcana. Przeczytajcie sobie książkę "Kod Biblii". Niektórzy, co zajmują się tym i Apokalipsą wiedzą, a raczej podejrzewają, że koniec świata nadejdzie w roku 2006. Ale to temat na oddzielny topic :P

Ulrek
08-01-2004, 10:35
Ja słyszałem tylko o tej mordzie na Marsie (przypomina mi ona kapłanów Dooma z filmu Conan Barbarzyńca). Podobno został utracony kontakt z sondą zaraz po przesłaniu zdjęcia tej twarzy. Potem słyszałem gdzieś, iż ta buzia ma być niby wytworem naturalnym - cóż za absurdalna bzdura.

Jeszcze co do obcych - średni wiek ciał niebieskich w kosmosie jest zbliżony do wieku istnienia Ziemi. Jeżeli rozwinęła się na jakiejś innej planecie cywilizacja, czemuż miałaby być lepiej rozwinięta od nas? Odpowiedź jest prosta: ludzie mieli w historii taką epoczkę, epoczkę zacofania, udawania bohaterów, księży idących do piekła (WSZYSTKICH!) i bezsensownego mordowania (prawie jak w Tibii). A imię tej epoczki: średniowiecze, i trwała ona 1000 lat.

Gdziebyśmy byli teraz, gdyby każdy odważny i genialny wynalazca nie był palony na stosie?

Ettercap
05-08-2004, 18:09
odpowieadam na pytania z tego tematu które (prawdopodobnie) nie mają odpowiedzi
1. Co było przed Big Bangiem?
odp. Nicość, brak czasu, brak materii, nic nic nic i jeszcze raz nic choc to niemożliwe do wyobrażenia przez człowieka
2. co jest za wszechświatem?
odp. patrz odpowiedz punkt 1
reszty nie pamiętam teraz coś ode mnie

1.wszechświat posiada 11-13miliardów lat więc jest młody nawet w stosunku do ziemi (5 miliardów lat) może komuś to pomoże
2.czarna dziura tyle sprzeczności, taki tajemniczy objekt co w środku? nie zobaczymy bo pochłania czas światło materię (a nic nie jest szybsze od światła) czarna dziura (dla tych co nie wiedzą) jest najpotężniejszym ciałem we wszechświecie.
3.są różne rodzaje gwiazd i nie każde są takie jak nasze słońce np. (nie pamiętam nazwy) wyrzuca wielkie CHMURY materii (xtra efekt) i jest 100 razy większa od naszej gwiazdy.
4.jeśli życie istnieje życie pozaziemskie to tylko na księżycu nie pamiętam jakiej planety o nazwie Europa xD ponieważ pod lodem mieżącym pare kilometrów (-170*c sux!) jest woda prawdopodobnie nawet ciepła w skutek wybuchów wulkanów a jeśli życie ma się rozwinąć to na tytanie( o tym gdzieś już mówiłem)
5. co do UFO to może być nawet PTAK a nie wiecie co to! UFO = niezidentyfikowany obiekt latający
NAL = niezidentyfikowany obiekt pływający

RE UP:
a skąd wiesz że ufoki się też nie lały jak głupie?

Punish
06-08-2004, 10:54
Ettercap - gwiazdy takie jak słońce nazywane są Karłami
Scorcerer - "Wzsechświat się rozszerza. Ale w co? co jest poza granicami wszechświata?" - dobre pytanie
Wedlug mnie wszechsiwat wygląda jak wielka piłka a my i wszystkie ciala niebieskie jestesmy w jej srodku
W koncu w kosmosie nie ma pojęcia "lewo", "prawo", "na górze" itp.

A w UFO wierze, istnieje na 100%. Wystarczy spojrzec na to co stalo sie w Roswell w 19XX roku (nie pamietam daty)

Ene
09-08-2004, 08:46
jest mnustwo galaktyk a w nich mnustwo ukladow slonecznych a w nich mnustwo planet wiec dziwne by bylo jakby na zadnej z nich nie bylo zycia .
Oczywiscie ze wierze w kosmitow

wd
09-08-2004, 22:19
A ja wierze :P

Wierze, ale w organizmy, które sobie dzieś żyją [jednokomórkowe jakieś] w takich przeogromnych kosmitów nie wierze.

Wiele Galaktyk, Miliardy Planet, Biliony Gwiazd, dzieś muszą żyć, nie ? :p

sebcio
11-08-2004, 17:30
Wierze osobiscie w kosmitow. Moim zdaniem by bylo cos nie tak jakby bysmy byli sami w tak ogromnym wszechswiecie. Moze nigdy nie przylecialo do nas na ziemie bo nas nie widza z powodu slabej cywilizacji, a moze dlatego ze jestesmy zbyt prymitiwni dla nich? Nie wiem... ale i tak wierze i czuje ze nie jestesmy sami :D

Gufat
11-08-2004, 17:45
A ja wierze w kosmitów, bo niby jak wyjasnić te wszystkie pseudo balony meteorologiczne? Oni są wśród nas. Statki UFO krążą nad ziemią. Kiedyś czytałem, że poza nami istnieją trzy cywilizacje w kosmosie, (Nostradamus chyb coś takiego gadał), jedna nam przyjazna, dwie wrogie. Ja wierze w zielone ludki, możecie mnie wyśmiać, ale wierze :)

The truth is out there...

Baron Kaldrick
11-08-2004, 17:51
Po 6 piwach w rozne rzeczy jestem w stanie uwierzyc +P

Gufat
11-08-2004, 18:00
Po 6 piwach w rozne rzeczy jestem w stanie uwierzyc +P
Jakby ktoś Ci stawiał, to po dwuch byś we wszystko uwierzył xP

Zigurraty
09-02-2007, 09:53
Małe zielone ludki nie istnieją(tak mi się przynajmniej zdaje!)
A o zaginionych ludziach-mówi się że porwali ich kosmici a pewnie się ktoś naćpał
I niechcący się utopił tak już jest xD a odrazu FBI i inne organy mówią że UFO(Skrót od ufo- Ułomne Foki Orbitalne)
Ufo nie istnieje !!!X( :evul: