PDA

Pokaż pełną wersje : Gta 4

Lumineros
09-12-2008, 17:18
kto już ma GTA4? ja mam orginała za 146zl :P fajna gierka tylko jeszcze dużo jest bogów i błędów ;/

p.s bez SP3 nie rusza

piszcie jak ktoś gra co tam w 4 słychać

Koksowy
09-12-2008, 17:19
Koniecznie musiałeś się pochwalić co masz ?

Erhion
09-12-2008, 17:19
dużo jest bogów

Wow to musze kupić. :D

Frapper
09-12-2008, 17:33
wsadzanie do bagaznika to mile urozmaicenie, tak to dla mnie 7/10. nic rewelacyjnego ale nie zagrac nie wypada.

Shanhaevel
09-12-2008, 17:45
Kupowanie GTA 4 na PC na chwilę dzisiejszą mija się z celem. Dziesiątki bugów, kiepska konwersja wymagająca potwora, nie komputera do płynnego działania (by mieć te 25-30 klatek na bodaj wysokich czy średnich trzeba mieć Quadro, bo GTA dużo czerpie z procka) i, co najgorsze, nie można legalnie grać przez internet w Polsce, bo nie figuruje ona jako dostępny kraj na Windows Live!, a rejestracja z innym krajem niż prawdziwy kończy się z zasady banem. Parodia, panie i panowie.

MatiCFC
09-12-2008, 17:46
Ja już jestem dawno po skończeniu gry na konsoli :)
Ogólnie bardziej rozbudowana od poprzednich części, zachwyca momentami, misje są ciekawe.
Typowe GTA :-)

Ale się nie wypowiadam, bo niewiem jak bardzo się różni wersja PC od tej z PS3.

Edit: UP. Oj to widze kiepsko jest na pc. Na konsolce żadnych bugów, płynność 100% itd, gra przez neta bez najmniejszego problemu... sprawy techniczne na ps3 są wporzo.

Lechista
09-12-2008, 18:00
Kupowanie GTA 4 na PC na chwilę dzisiejszą mija się z celem. Dziesiątki bugów, kiepska konwersja wymagająca potwora, nie komputera do płynnego działania (by mieć te 25-30 klatek na bodaj wysokich czy średnich trzeba mieć Quadro, bo GTA dużo czerpie z procka) i, co najgorsze, nie można legalnie grać przez internet w Polsce, bo nie figuruje ona jako dostępny kraj na Windows Live!, a rejestracja z innym krajem niż prawdziwy kończy się z zasady banem. Parodia, panie i panowie.

Gadasz głupoty, mam Gta IV od dnia premiery, za darmo :P (pierwszy w sklepie kupowałem xDD) Nie ma dziesiątków bugów, fakt nie da się grać na max detalach bo się komputer zatnie nawet na najlepszej karcie na rynku, ale ta gra jest zrobiona tak żeby za kilka lat również miała dobrą grafe i na max detalach będzie szła dopiero za pare lat :> A legalne granie przez neta w Polsce było dostępne 3 dni po premierze, nie gadaj głupot bo w każdej chwli mogę wbić ...
@ A co do samego Gta IV, to jest świetne :> Misje są genialne, fajnie dodany tryb strzelania zza ściany itd :P(wychylanie się :>), nie ma takich zbędnych gówien jak Stamina, wytrzymałość czy siła tak jak w San Andreas, świetnie się prowadzi auta, strzela się 100 razy lepiej niż w innych wersjach, bardzo realistyczne, takie bajery jak komórka, dzwonki do niej, tematy, możliwość robienia zdjęć :> Wyjście z kumplem, dziewczyna do strip clubu, bilard, kręgle, tryp upojenia alkocholowego :>
Fabuła rewelacyjna :> Gdyby nie ta zbugowana grafa to dałbym 10/10, ale dam 9+/10 bo to, że czasem wczytuje się jezdnia nie jest uciążliwe :> Dobra gra potrzebuje dobrego kompa :>

Smerfekk
09-12-2008, 18:08
Ano ja mam GTA4, dałem 210zł
Gierka dobra dużo lepsza od GTA SA, teraz poluje na to na kompa tylko, że nie wiem czy mi wejdzie na moją kartę graficzną (przedpotopowa ATI) ledwie mi NFS Undercover wlazł xD

Bluray
09-12-2008, 19:17
12 GB, a nic rewelacyjnego ; /
Wole stare dobre GTA VC =]

@down
No to jeszcze lepiej.

Paciuch
09-12-2008, 19:38
@up Nie 12GB tylko 15.
Mi się podoba nic się tnie nie laguje (chyba mam dobry komp) fajna grafa 10/10.

Dr.Unknown
09-12-2008, 19:43
Zapomniałeś wspomnieć, że nie mając połączenia z Internetem, nie można zapisywać stanu gry w single player ; ).

Zdążyło mi się znudzić miesiące temu na X-Pudle. Złe? Nie, wręcz przeciwnie - po prostu zabawa euforią po jakimś czasie robi się trochę nudna.

Lechista
09-12-2008, 21:02
@Up
Pewnie na X-boxie a nie Pc

K.Jay
09-12-2008, 21:29
Miałem okazję grać na X360 i muszę przyznać, że gra nie powala, ale jest dobra. Ilość bugów mniejsza od tej z San Andreas, ale czegoś tej grze brakuje. Dobrą rzeczą są animację, jak np. wsiadamy na motor, nasz bohater zakłada kask. Dobrze wygląda wypadanie przez przednią szybę wozu. ;) Ogólnie 8+/10

K.Jay

Prostynick
09-12-2008, 21:37
Ja kupiłem za 139, ale przesyłka kurierska 20 :/ Zjebano z tym multi, ale kupiłem za względu na firmę Rockstar Games bo jest to jedna z nielicznych firm którym się te pieniądze należą. Nie powinniście piracić takich tytułów, jeśli wam się nie spodobało tak jak mi z tym mp to wysyłajcie masowo emaile ze skargami na microsoft i inne również polskie firmy które dały dupy. Tylko niech nie będą wulgarne bo trafią do spamu zanim ktoś przeczyta.

Jeśli ktoś ma problemy z uruchomieniem to:

http://pl.youtube.com/watch?v=VLZKuil5zO4

Dr.Unknown
09-12-2008, 22:00
@Up
Pewnie na X-boxie a nie Pc
"Pewnie", to możesz zaczynać przypuszczenia na temat pogody. Gruntuj swoją wiedzę przed wypowiedziami. Rozmawiamy tu o wersji na PC.

@Up
Również polecam film, doskonałe podejście do problemu.

Gangrel
09-12-2008, 23:48
Hyh, a ja wciąż kocham pierwsze GTA i nic mi nie odbierze buddystów w rządku czy pocisków z bazooki większych od ludzików. Od kolejnych (może poza 2) GTA się odbiłem, choć w sumie nie wiem dlaczego.

Michoss
10-12-2008, 00:46
Pożyczę GTA4, ściągnę save'a, znajdę kody i się będę bawił w latanie czołgiem i samochody-pułapki ; D.

Prostynick
10-12-2008, 01:49
Hyh, a ja wciąż kocham pierwsze GTA i nic mi nie odbierze buddystów w rządku czy pocisków z bazooki większych od ludzików. Od kolejnych (może poza 2) GTA się odbiłem, choć w sumie nie wiem dlaczego.

To pierwsza komputerowa gra w moim życiu nad którą spędziłem najwięcej czasu :P
Warto wspomnieć dla niewiedzących, że już długo jest do pobrania za free od samego Rockstar'a, również jest gta 2 http://www.rockstargames.com/classics/

Gta 3 to był przełom w grafice jak na tamte czasy, ale już nie ta sama grywalność co 1, a nawet 2.

Dr.Unknown
10-12-2008, 14:10
Pożyczę GTA4, ściągnę save'a, znajdę kody i się będę bawił w latanie czołgiem i samochody-pułapki ; D.
Niestety, a może i "stety", GTA IV stawia na pewien stopień realizmu (dostajesz obrażenia od upadków/wypadków, ale wciąż postać jest co najmniej w połowie Supermanem) i trochę poważniejszy klimat - czołgów nie ma. Również złożoność rozgrywki podobna do tej z SA ustąpiła miejsca atrakcyjnemu silnikowi fizycznemu. Co nie zmienia faktu, że latanie czołgiem było świetną zabawą, zwłaszcza w trójce, gdzie nie można było zdobywać inaczej przestworzy, a wszystkie większe budynki nie miały dachów ;d.

Ktoś wspominał VC - to moja ulubiona część, ze względu na klimat, szczerze niepogardziłbym GTA IV: Vice City - klimat i fizyka ;>.

sphinx123
10-12-2008, 14:34
Yep, remake Vice City plx =D Przy tej części spędziłem najwięcej czasu i najlepiej się bawiłem <3 Ten klimat był elo, w ogóle miasto było fajnie zaprojektowane (centrum handlowe roxior).

Lechista
10-12-2008, 17:16
Niestety, a może i "stety", GTA IV stawia na pewien stopień realizmu (dostajesz obrażenia od upadków/wypadków, ale wciąż postać jest co najmniej w połowie Supermanem)
Supermenem? Powiedz mi w którym momencie ?? Masz tyle samo życia co każdy policjant a jeśli chodzi ci o skaknie z budynków średniej wielkości to słyszałeś o czyms takim jak Parkour?? Widziałem kiedyś filmik jak koleś skoczył z 6 metrowej wieży, na końcu przewrót w przód, i biegnie dalej.. Może zanim zaczniesz się wypowiadać o niedoskonałościach tej gry to wpierw w nia zagrasz?? nie mówię tu o godzinnym graniu u kolegi..
Ps. Może nie jest to na zasadzie, że ma tyle samo życia co realny człowiek, ale nie jest to tak przesadzone jak w SA i VC, a jeśli chofzi o gre to ma tyle samo hp co każdy inny npc :>
"Pewnie", to możesz zaczynać przypuszczenia na temat pogody. Gruntuj swoją wiedzę przed wypowiedziami. Rozmawiamy tu o wersji na PC.

Kupiłeś tą grę czy słyszałeś to od kolegi, kolegi kolegi?? Przerażająca dziwne, że gram sobie na multiplayer i single nie tracąc save...

Tuhamiid
10-12-2008, 17:34
GTA IV PC < GTA IV konsole.

Mam GTA IV na ps3, na PC nie kupilem.

Pozyczylem od kumpla zeby popatrzec czy R* jakos sprobowal dorownac konsola, niestety sie zawiodlem, sterowanie na pc jest okropne, wymagania kosmiczne jak na taka grafe, taki farcry 2 czy crysis maja duzo lepsza grafe, a mniejsze wymagania..

Shanhaevel
10-12-2008, 17:45
taki farcry 2 czy crysis maja duzo lepsza grafe, a mniejsze wymagania..

Doh, wygenerowanie wielkiego miasta itp. wymaga potężnego sprzętu, więc się nie dziw (ale konwersja i tak jest cienka).

Dr.Unknown
10-12-2008, 17:48
Supermenem? Powiedz mi w którym momencie ?? Masz tyle samo życia co każdy policjant a jeśli chodzi ci o skaknie z budynków średniej wielkości to słyszałeś o czyms takim jak Parkour?? Widziałem kiedyś filmik jak koleś skoczył z 6 metrowej wieży, na końcu przewrót w przód, i biegnie dalej..
Już, mogę?
Rotfl. W zasadzie gówno mnie obchodzi parkour. Chodziło mi raczej o wypadanie przez szybkę lub zderzenie czołowe z ciężarówką na motorze. Fajnie, że postać w euforii zostaje ostro sponiewierana, ale przy pełnym zdrowiu rzadko kończy się to śmiercią.
Może zanim zaczniesz się wypowiadać o niedoskonałościach tej gry to wpierw w nia zagrasz?? nie mówię tu o godzinnym graniu u kolegi..Nie zdawałem sobie sprawy, że mnie obserwujesz. Ale jakoś nieudolnie - zrobiło się parę miesięcy temu wiele godzin gaming'u połączanego z analizą silnika fizycznego.
Ps. Może nie jest to na zasadzie, że ma tyle samo życia co realny człowiek, ale nie jest to tak przesadzone jak w SA i VC, a jeśli chofzi o gre to ma tyle samo hp co każdy inny npc :>Kupiłeś tą gręNie.
czy słyszałeś to od kolegi, kolegi kolegi??Nie, nie mam tylu kolegów, a jeżeli się z nimi spotykam, to mam ciekawsze tematy do wyłożenia. Mam za to coś takiego jak Internet i wypowiedzi setek oburzonych ludzi, którzy musieli zakładać nowe konta na GFWL.
Przerażająca dziwne, że gram sobie na multiplayer i single nie tracąc save...Przy założeniu konta "offline" można save'ować bez logowania, fakt.

Naprawdę bardzo mnie dziwi Twoje zachowanie - czy zawsze jak ktoś się z Tobą niezgadza, wybuchasz i na siłe próbujesz nawet nie tyle bronić swoje zdanie, co raczej całkowicie wyśmiać cudze.

Rybzor
10-12-2008, 17:50
Przez te wszystkie niedociągnięcia + Windows Live + monster wymagania GTA IV skutecznie mnie zniechęca.

Frapper
10-12-2008, 18:25
Naprawdę bardzo mnie dziwi Twoje zachowanie - czy zawsze jak ktoś się z Tobą niezgadza, wybuchasz i na siłe próbujesz nawet nie tyle bronić swoje zdanie, co raczej całkowicie wyśmiać cudze.

Tak, on tak ma.

@topic
jednak zostane przy sa/vc. na srednich chodzi, ale gra nie dla mnie. jestem oldskulofcem, jou.

Erhion
10-12-2008, 18:57
Dr.Unknown chcesz realizmu?

Zagraj na symulatorze.

Dr.Unknown
10-12-2008, 20:17
Dr.Unknown chcesz realizmu?

Zagraj na symulatorze.
Nie razi mnie brak realizmu w grze, mam natomiast wiele przeciwko wmawianiu mi, że w danej grze jest pełen realizm, podczas gdy go nie ma.

Aphino
10-12-2008, 21:40
Nie chcesz to nie graj, proste nie..

@Down
Nie, nigdzie nie napisałeś że Ci się nie podoba...
A tak narzekasz na brak fizyki...po to są gry żeby dawały przyjemność...A nie że po jednym strzale padasz.

Dr.Unknown
10-12-2008, 23:44
Nie chcesz to nie graj, proste nie..

Kiedy powiedziałem, że nie chcę grać w tą grę? Myślę, że nie spędziłbym tych x-nastu godzin przy X-Box'ie, gdyby gra mi się nie podobała, nie sądzisz? A może muszę udać się na badania, bo mówię coś, a potem tego nie pamiętam?

A tak na serio, to argument "nie podoba się, nie graj" (mimo, iż do sytuacji nieadekwatny), jest na poziomie ziemi, namokniętej od oddającego wilgoć na słońcu gówna.

@Up
Przecież sam napisałem, że silnik fizyczny to najmocniejsza strona tej gry. Chyba, że nie wiesz o czym mówisz - to cholerna euforia, zachowanie ciał jest doskonałe, tylko obrażenia są kiepsko dostosowane.

Hansu
11-12-2008, 00:05
Jak ktoś wyżej powiedział, GTA 1 to klasyk i najlepsza część. Druga była troszkę naciągana, ale też godna uwagi. Ale jak już zobaczyłem trójkę... To był znak rozpoznawczy tej gry, widok z góry. Nie mówię, że następne części były gorsze, o nie, tylko... wydał bym je pod innym tytułem, żeby nie psuć tego obrazu dwóch pierwszych części. Bo kiedy teraz mówimy "GTA" wszyscy maja przed oczami smutne Liberty City, słoneczne Vice City tudzież inne amerykańskie miasto, w którym wiele uwagi jest przykutej do rzeczy mniej istotnych, które były w części 1 i 2. Bo 1 i 2 to była rozwałka : )

Shiray
11-12-2008, 00:17
Kupiłem GTA IV na PC wiedząc, że spełniam minimalne wymagania, ba, mając nawet całkiem niezły sprzęt.
Żałuję.
Żałuję tak bardzo, że dziś kupiłem PS3, a jutro sie wybieram do empiku po GTA na tą oto konsolę ;>

Erhion
11-12-2008, 14:16
Nie razi mnie brak realizmu w grze, mam natomiast wiele przeciwko wmawianiu mi, że w danej grze jest pełen realizm, podczas gdy go nie ma.

O a gdzie jest napisane, że GTA 4 oferuje pełen realizm?

Sza'hel
11-12-2008, 15:25
Żałuję tak bardzo, że dziś kupiłem PS3, a jutro sie wybieram do empiku po GTA na tą oto konsolę ;>
To całkiem bogaty jesteś ;>
@topic
Zniechęca mnie kolorowy świat mikrosoftu :(

Dr.Unknown
11-12-2008, 16:07
O a gdzie jest napisane, że GTA 4 oferuje pełen realizm?
Nigdzie, ale łatwo możesz zauważyć, gdy się na to wysilisz, jeden użytkownik próbuje mi to wmówić, usprawiedliwiając wartości obrażeń zdolnościami akrobatycznymi głównego bohatera.

Prostynick
11-12-2008, 16:40
To co bijecie się? A jest taka gra które odwzorowywuje pełny realizm?

@edit Już nawet wiem jaka gra go posiada - Pasjans i Szachy.

Chcielibyście mieć realistyczne gry? Podpinamy się do 300 elektrod i w chwili wypadku w gta, również w realu możemy dednąć! Ciekawe ile osób by grało :P A ciągłe bieganie, strzelanie, posiadanie kilka milionów gotówki przy sobie jak również różnych rodzajów broni jak i ciągłe zmienianie samochodów napewno do lekkich nie należy ;)

Lechista
11-12-2008, 16:57
Już, mogę?
Rotfl. W zasadzie gówno mnie obchodzi parkour. Chodziło mi raczej o wypadanie przez szybkę lub zderzenie czołowe z ciężarówką na motorze. Fajnie, że postać w euforii zostaje ostro sponiewierana, ale przy pełnym zdrowiu rzadko kończy się to śmiercią.
A co jak wylecisz przez okno to musisz się zabić ?? Jak robisz to umiejętnie to nawet najmniejsze szkiełko się w ciebie nie wbije.
A co do zderzenia na motorze z ciężarówka to w rl. nie wszystkie takie wypadki kończą się śmierciom, nawet nie zdarza to się tak często.. A Życia tracisz ponad połowę przy takim zderzeniu..

Nie, nie mam tylu kolegów, a jeżeli się z nimi spotykam, to mam ciekawsze tematy do wyłożenia. Mam za to coś takiego jak Internet i wypowiedzi setek oburzonych ludzi, którzy musieli zakładać nowe konta na GFWL.
Przy założeniu konta "offline" można save'ować bez logowania, fakt.
To może skoro korzystasz z tego internetu to zauważyłbyś, że takie błędy ludzie mieli max 2 dni po wydaniu GTA IV ?? 3 dni po wydaniu tej gry można spokojnie zapisywać i grać przez Multiplayer..

Nie byłoby tej kłótni gdybyś spojrzał czasem na datę opublikowania danego postu..

Grocix
11-12-2008, 17:16
@Up
"Śmierciom" to na pewno nie, śmiercią, i owszem ;)

Lechista
11-12-2008, 17:22
śmiercią i śmierciom jest poprawnie..

sphinx123
11-12-2008, 17:25

Otóż fail.

Ditto
11-12-2008, 17:32
Otóż fail.

Chodziło mu o coś w stylu "Spojrzał wszystkim Śmierciom w oczy..." (zdanie bez sensu, ale to tylko głupi przykład). Liczba mnoga wiele zmienia.

Dr.Unknown
11-12-2008, 18:03
@Prostynick
Masz zaszczyt stania się kolejnym użytkownikiem, który nie potrafi czytać ze zrozumieniem - nigdy nie chodziło o to, czy gra ma pełen realizm.

A co jak wylecisz przez okno to musisz się zabić ?? Jak robisz to umiejętnie to nawet najmniejsze szkiełko się w ciebie nie wbije.
Kolejny rotfl :S. Cholera, powiem, że tu mnie zagiąłeś i nie wiem jak się do tego odnieść. Ech, chciałbym umiejętnie wylatywać przez przednią szybę - czy w skład tej umiejętności wchodzi umiejętnie układanie się na asfalcie/ścianie? Cholera, będę musiał poćwiczyć, to pasy staną się zbędne. Jak to mawiał Johnny Bravo - "Dobrze, że beton zamortyzował upadek!"

A co do zderzenia na motorze z ciężarówka to w rl. nie wszystkie takie wypadki kończą się śmierciom, nawet nie zdarza to się tak często.. A Życia tracisz ponad połowę przy takim zderzeniu..Wejdź sobie kiedyś na Rotten i poszukaj zdjęć z wypadków.

To może skoro korzystasz z tego internetu to zauważyłbyś, że takie błędy ludzie mieli max 2 dni po wydaniu GTA IV ?? 3 dni po wydaniu tej gry można spokojnie zapisywać i grać przez Multiplayer..Tę sprawę już wyjaśniliśmy. Teraz tylko chodzi o to, że próbujesz mi wmówić, że rzeczy, po których nie powinno się wstawać, można łatwo przeżyć.
Nie twierdzę i nie twierdziłem, że GTA IV ma/powinno posiadać pełen realizm, więc powtórzę: chodzi tylko o to, że nie będę dawał sobie wmawiać, że coś jest inne, niż w rzeczywistości.

Nie byłoby tej kłótni gdybyś spojrzał czasem na datę opublikowania danego postu..Ktoś tu się kłócił?

A propos jeszcze samej gry, oczywiście oprócz skakania na niedokończonym odcinku autostrady, rozjeżdżania ludzi i strzelania z kolegą na zmianę tylko do murzynów na czas, trochę zajmowałem się wątkiem głównym. Niestety, innowacji niewiele, i misje szybko stają się monotonne i podobne do tych z poprzednich części.

Pomocny Murzyn
11-12-2008, 18:32

najglupsza rzecz jaka slyszalem

@Ditto

Zobacz na kontekst zdania, w ktorym on to uzyl.

Sza'hel
11-12-2008, 20:02
@Dr.
Unkown
No więc tak
Nauczysz mnie jak wypadać idealnie o ścianę/asfalt wtedy mama nie będzie krzyczała że nie mam zapiętych pasów ; /

Dr.Unknown
11-12-2008, 20:51
@Dr.
Unkown
No więc tak
Nauczysz mnie jak wypadać idealnie o ścianę/asfalt wtedy mama nie będzie krzyczała że nie mam zapiętych pasów ; /
Jasne! Będzie nas z Lechistą już trzech!

Lechista
11-12-2008, 21:27
Nie skumałem, że chodzi wam o szybę w aucie, myślałem ze o okno w budynku :>
A co do misji to w innych Gta mi się szybko nudziły, a tu są ciekawsze :>
Bta, dużym - w innych częsciach GTA było to, że z auta można było strzelac tylko na boki, do przodu i do tyłu już nie..

Quezacoatl
11-12-2008, 21:35
Wreszcie ktoś gada do rzeczy. Starszy chorąży sztabowy Quez z oryginalnymi płytkami GTA i GTA 2 melduje się na służbę, pułkowniku!

Edit
Ah, a co do GTA 4. Nie gram w Simsy.

Sza'hel
11-12-2008, 22:14
Widziałem kolesia, jak spowodował korek i wjechał autem w 2 samochody, zrobił z 2 salta i wypada z przedniej szyby, tracąc przy tym połowę życia..

Bluray
11-12-2008, 22:43
@Up
A mnie 'puknęła' policja i jeszcze za to zaczęła ścigać :/

Lechista
12-12-2008, 00:21
@Up
Dokładnie miałem to samo :> Jade sobie przez most, policja skręciła i walneła prosto we mnie i zaczeła mnie gonić :>

Prostynick
12-12-2008, 01:17
@Up
A mnie 'puknęła' policja i jeszcze za to zaczęła ścigać :/

A w realu to macie lepiej? Korupcja!

Prostynick
12-12-2008, 01:20
A co do zderzenia na motorze z ciężarówka to w rl. nie wszystkie takie wypadki kończą się śmierciom, nawet nie zdarza to się tak często.. A Życia tracisz ponad połowę przy takim zderzeniu..

śmiercią http://www.sjp.pl/co/%B6mier%E6

oczywiście śmierciom też istnieje ale do tego zdania nie pasuje jak chuj ;p

@edit
och rili? dwa posty pod szond!

Sza'hel
12-12-2008, 22:35
Kto już mieszka w kolorowym świecie Microsoftu?

Bluray
12-12-2008, 22:37
A w realu to macie lepiej? Korupcja!

Nie widziałem w realu, żeby policja kogoś "puknęła" i za to zaczęła do niego strzelać, ale to bardzo możliwe!

Sza'hel
12-12-2008, 22:47
Nie widziałem w realu, żeby policja kogoś "puknęła" i za to zaczęła do niego strzelać, ale to bardzo możliwe!

USA ; p
Bluray, nie masz czegoś lepszego do roboty niż granie w gry?

Frapper
13-12-2008, 00:06
USA ; p
Bluray, nie masz czegoś lepszego do roboty niż granie w gry?

Odczep sie od mojej niebieskiej psiaspiolki, okay?

statua w grze > all

Lechista
13-12-2008, 00:33
Widzieliście to serce w statule ?? chelikopterem wlatujesz na górną część statui* statuly*(??) i są tam 4 pary drzwi, przez jedne da się przejść. W środku jest serce xDD

Frapper
13-12-2008, 00:40
Widzieliście to serce w statule ?? chelikopterem wlatujesz na górną część statui* statuly*(??) i są tam 4 pary drzwi, przez jedne da się przejść. W środku jest serce xDD

chelikopter i statui swiadczy o:
a) glupocie
b) glupocie + byciu uzytkownikiem gownianej przegladarki bez sprawdzania bledow.

ogolnie fabula troszku naciagana, wole BARDZO NACIAGANA fabule poprzednich czesci : )

Xydijo
13-12-2008, 03:39
Właśnie przechodzę grę 3 raz .. Według mnie jest trochę za krótka lecz podoba mi się możliwość wybierania pomiędzy dwoma możliwymi zakończeniami gry. Naprawdę dopracowana fabuła, wszystko ładnie opisane tylko bardzo mnie denerwuje niestabilność gry. Czekam teraz na patcha poprawiającego osiągi tejże gierki. Mam nadzieję że będe miał fps wyższy niż 20 ... A właśnie, pochwalcie się jakie archivmenty odblokowaliście oraz ile punktów G posiadacie :D . Nie chce mi się pisać jakie wykonałem ale mam 325 punktów.

Lechista
13-12-2008, 12:58
chelikopter i statui swiadczy o:
a) glupocie
b) glupocie + byciu uzytkownikiem gownianej przegladarki bez sprawdzania bledow.

ogolnie fabula troszku naciagana, wole BARDZO NACIAGANA fabule poprzednich czesci : )

Tymczasem odmiana wyrazu statua jest zupełnie inna i... wcale niełatwa! Mówimy: kto? co? statua; kogo? czego? statui lub statuy; komu? czemu? statui; kogo? co? statuę; kim? czym? statuą;
Wlatujesz w górną część (kogo? czego?) Statui
I kto tu jest debilem??
http://www.obcyjezykpolski.interia.pl/?md=archive&id=33

Shanhaevel
13-12-2008, 14:23
I kto tu jest debilem??
http://www.obcyjezykpolski.interia.pl/?md=archive&id=33

On się po prostu wygłupił. Ty swoją głupotę pielęgnujesz.

Sza'hel
14-12-2008, 10:50
Ta...A ty jak instalowałeś Social Cluba to chciałeś żeby ci ta panienka zrobiła coś ;)

Dr.Unknown
14-12-2008, 12:32
Rofl.
Przypomniały mi się dwie najlepsze akcje z AI, po których z kumplami mieliśmy 15-sto minutowe rotfle.

#1.
Ścigani przez policję, ale w niedużym stopniu, 1-3 gwiazdki. Wchodzimy do klubu, zamawiamy taniec. Nagle wpada policjant, mierząc bronią, coś wrzeszczy rozgląda się, opuszcza broń i zbity z tropu wychodzi ; ).

#2.
Stacja kolejowa, zwyczajowe strzelanie do Afroamerykanów. Strzał RPG z niedużej odległości w otyłą murzynkę, owa w ostatniej chwili przetacza się w bok, unikając rakiety. Wpada prosto pod jadący pociąg ;d.

@Down
Zwyczajowe. Powtarzane wielokrotnie w danym okresie czasu, zwykle w podobnych okolicznościach (np. przy każdej grze w GTA IV, urządzamy zawody w strzelaniu do czarnych).

Sza'hel
14-12-2008, 12:37
Zwyczajne strzelanie do ludzi?

Nadrill
15-12-2008, 21:05
Najwięcej funu jest przy duelach z kumplem na rakietnice. Widok mknącej koło ciebie i wyrzucająca na 10m nie dając szans na odwet - bezcenne. No i skakanie na miasto, huśtawkowe bugi... Oj tak, jak dla mnie GTA rozwija się w coopo-duelach.
Aha, i wyścigi po pijaku też fajne.

Frapper
16-12-2008, 16:33
I kto tu jest debilem??

moze znajdziesz cos na chelikopter, skoro taki ze mnie debil =/

Sza'hel
18-12-2008, 08:51
@up
Kurde, przyznałeś się
Współczuje pisania chelikoptera...
xD

Wiatr
18-12-2008, 12:24
lol moim zdaniem ani chelikopter ani helikopter tylko roflcopter

GothicTai
18-12-2008, 14:20
Co wy widzicie w tej grze ?
Jest ona Tragedia i zalem !
Juz Wole SA i Vice City.

qq2
18-12-2008, 17:40
Co wy widzicie w tej grze ?
Jest ona Tragedia i zalem !
Juz Wole SA i Vice City.

Żeby się podniecać tą grą, trzeba mieć kompa z NASA... ;<
Co do samej gry, to jest dość dobra*, ale jak to GTA... : )

* Chodziło mi o wersje konsolowe ofc. bo wersję na PC szkoda komentować, jak 80% gier zresztą... : O

Marian0900
18-12-2008, 17:43
grałemm w gta 4 u kolegi są pewne bugi np" tekstury zanikają. Ale gra jest świetna.
Własnie musisz się chwalic co kupiłeś :<<

Gesundhit
20-12-2008, 07:24
IMHO Gra jest świetna i w ogóle, ma stabilny silnik gry (grałem na ps 3, więc mówię swoje spostrzeżenia dot. GTA 4 na PS3, czytaj ze zrozumieniem drogi użyszkodniku). Jednak dla mnie to na prawdę panowie z R* nie dali rady wpleść fabułę. Po około 50 - 55 % gry zaczyna Cię nudzić bo tak na prawdę misje są typu - idź, zabij, ukradnij. Fakt w koncu to GTA, ale gdzie sa misje zegarowe (może były później nie wiem). Nie skończyłem gry a mogłem bo miałem PS 3 wypożyczone na miesiąc (GTA 4 dostałem razem z PS 3). Warta wydania 150 zł gra, ale bez rewelacji.

.hobnail
20-12-2008, 11:31
Ten film wyraża moje odczucia na ten temat:

http://pl.youtube.com/watch?v=Vmg6Rf2algY

Necromantor
20-12-2008, 11:43
Ten film wyraża moje odczucia na ten temat:

http://pl.youtube.com/watch?v=Vmg6Rf2algY

tjaa to już każdy widział chyba ...

Żyłka
26-12-2008, 23:56
Nie wiem skąd tyle skarg na GTA IV w wersji PC-towej. Mi gra działa płynnie bez jakichkolwiek przywieszek na 1,5-rocznym komputerze z teksturami ustawionymi na medium i całą resztą na max.

Wracając do sporu o prawidłową pisownię wyrazu "statua" w dopełniaczu:
Kogo? Czego? - statuy

Lechista
27-12-2008, 00:18
kogo?czego? Statuy, statui

Żyłka
27-12-2008, 00:31
Kto? Co? - statua
Kogo? Czego? - statuy
Komu? Czemu? - statui
Kogo? Co? - statuę
Z kim? Z czym? - statuą