PDA

Pokaż pełną wersje : Zimowy Update 2008 już jutro!

Stron : [1] 2

Gawus
09-12-2008, 17:23
Jutro tj. w środę, 10 grudnia 2008 roku wszystkie serwery oraz strona www.tibia.com będą wyłączone od godziny 13 do 18 z powodu wprowadzenia Zimowego Update 2008.

Pamiętajmy również, że CipSoft nie jest zbytnio punktualny i może się to przedłużyć o jakąś godzinkę (oby nie dłużej) :).

http://img518.imageshack.us/img518/5296/updatenewsimage01lg9.jpg

Nowe miejsca znajdują się na północny-wschód od głównego kontynentu, gdzie mieści się nowe miasto - Yalahar.
Rownież - nowa nacja, nowe ubrania. Zostały wprowadzone trzy modne Yalaharskie Outfity.
Dawno zamieszkałe Yalahar kreatury przez długi czas ewoluowały w krwiożercze bestie.
Zimowy update niesie również za sobą nowe czary dla wszystkich profesji jak i Party Buffy.
Zostały zmienione również części rożnych setów - od dziś niektóre, przede wszystkim ciężkie zbroje, nogawice i hełmy mogą nosić tylko rycerze i paladynowie.
Konto bankowe na Rookgaardzie oraz Island of Destiny ma maksymalna pojemność 1000gp.
Rownież na Wyspie nowych zmniejszy się ilość kurczaków i można będzie spotkać tam koty :P (czyżby jakaś metafora dotycząca nowych?8o)

Więcej możecie przeczytać we wcześniejszych teaserach.

Potwory (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=199996)
Outfity (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=199262)
Questy (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=198540)
Czary (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=197951)
Yalahar (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=197317)

Klienta można pobrać z http://download.tibia.com/tibia840. exe
Wybaczcie za formę linku, ale tibia.pl blokuje exe:)

[19]Dudziu[91]
09-12-2008, 23:07
O nie jeszcze golema na srodku dali, ze niby taka wizytowka update Own3d

Jvsta
09-12-2008, 23:14
No proszę, już jutro.. fajnie. Przypuszczałam że update będzie nieco później, jednak zostałam mile zaskoczona, nie mogę się doczekać :)

SepterraCore
09-12-2008, 23:26
Ja też jestem mile zaskoczony :P
Im wcześniej tym lepiej!!

Marchewki
09-12-2008, 23:42
Konto bankowe na Rookgaardzie oraz Island of Destiny ma maksymalna pojemność 1000gp.

hehe ciekawe co się stanie z tymi graczami co zostali na rooku:D nowych 5+ postaci będą musieli robić żeby kaskę trzymać:D

Voniek
09-12-2008, 23:45
Typ na datę upa? Jak powiedział Kojot, one są we wtorki, na dodatek były już 4 teasery, dojdzie jeszcze 1 w ten piątek, więc ja typuję datę 9.12 :>

P.S. Czasem chciałbym wrócić, kiedy neostrada była jedyny usługodawcą internetu i kosztowała ponad 100 zł...:/
1 dzień pomyłki.

*Topic
Update jak update, niestety opcja 'OTS' działa pełną parą i niedługo osiągnie wysoki poziom.

Styervo
10-12-2008, 00:33

Sądzę że nie usuną pieniędzy tylko po prostu wprowadzą blokadę na dodawanie nowych jeśli ktoś przekroczył przed update limit... byłoby głupio gdyby jakiś rookstayer lv 100+ nie wiedział nic i po zalogowaniu zobaczył 1000gp w banku xd

A significant change that this update will bring is that mages will no longer have the strength to wear the heavy armors of knights and paladins. For example, the crown armor, the golden armor, the dragon scale mail and the magic plate armor will be useless to them.
Lol... cisza przed burzą xd

boniedwa
10-12-2008, 00:45
Cieszcie się, będziecie mieli jeden dzień bez botterów, będzie można poexpić.

Cloudres
10-12-2008, 01:28
Jezeli t.pl chce sie liczyc jako powazna strona to chyba musi zmienic styl. Po pierwsze njus na t.com jest o wieeeeele dluzszy, chyba pierwszy raz sie tak zdarza zeby ucinac i to jest bledem. Co z tego ze nic nowego nie przekazali, nic ponad to co wiedzielismy wczesniej ale jak jus sie cos robi to wedlug mnie trzeba to doprowadzic do konca. I w dodatku ta dziecinna aluzja do kotow x.x

Co do samego uaktualnienia to jedynym jego plusem jes chwilowy brak boterow a samo w sobie nic ciekawego nie wnosi. Ot dodali nowe svar i zaklecia... Po co mi taka tibia(darujcie sobie komentarze typu 'nikt Ci nie kaze grac')

Gonzo
10-12-2008, 01:39
Kurde, i boty nie "bendom" działać. ;)

Ganci.
10-12-2008, 05:24
Dudziu[91];2370078']O nie jeszcze golema na srodku dali, ze niby taka wizytowka update Own3d

Widać że jestem pro evul rpg fan skoro tak cię razi ten golem.

Golem jest istotą stworzoną magicznie z żywiołu ( np ognia ) jak i surowca typu stal lub skała.

Update dzisiaj? Kurcze, a miałem plan przed upem wbić 80 pallem ;).
Wbije 75 dzisiaj i arbalest będzie musiał wystarczyć. :S

MnichU1007
10-12-2008, 07:12
Trochę wolniutki t.pl, ale cóż prawie zawsze tak było.
Całe szczęście, że to już dziś xD

Lord_Piterek
10-12-2008, 07:48
w imieniu wszystkich rookstayerow naprawde bardzo wspolczuje co ten cipsoft zjebal z ta kasa w banku. Sam bylem rookstayerem i nie wyobrazam sobie tak grac. X(

Kubaland
10-12-2008, 07:57
Fajna wyspa, niezłe potworki i nowe outfity, o questach już nie wspomnę. Oczywiście, wszytko (chyba) dla PACC X(

Diaboliq126
10-12-2008, 08:07
Nareszcie update !!!:D
Nie mogłem się doczekać i mam nadzieje, że nie będzie jakiegoś .... szajzu:(

Kuszak
10-12-2008, 09:19
ee a bedzie cos nowego dla Facca ??

Matthaves
10-12-2008, 09:52
Dla Facc prawie nic nowego (z wyjątkiem tego ograniczenia w zbrojach). Prawda jest taka, że gracze Pacc zawsze będą dostawać coś nowego, bo... Płacą za granie. :p

Ganci.
10-12-2008, 09:57
Dla Facc prawie nic nowego (z wyjątkiem tego ograniczenia w zbrojach). Prawda jest taka, że gracze Pacc zawsze będą dostawać coś nowego, bo... Płacą za granie. :p

Chyba na ghostlandzie będą mutated baty, na tibia.wiki tak pisze przynajmniej w ich lokalizacji.

druidek123
10-12-2008, 09:57
Ten CipSoft przesadził w nielubieniu rookstayerów..

R3T
10-12-2008, 10:52
I dobrze rook jest dla zrobienia 8 lvla i wyjscia stamtad, tepic rookstayerow ile sie da.

@Gonzo
Co srasz, 2 dni i wszystko bedzie w normie :D

Gormitas
10-12-2008, 12:11
wkurzyło mnie z tym bankiem bo ja mam rookstayera i na 9 levelu już depo chara musze robić X(X(X(
Up@ handlowanie postaciami jest chyba nie legalne

Ghaaan
10-12-2008, 12:23
Ciekawe o ile godzin się przedłuży tym razem.

P.s. co będzie dla facca oprócz nowych wyglądów potworów?

Vasudanin
10-12-2008, 12:54
@up
Nic.
w imieniu wszystkich rookstayerow naprawde bardzo wspolczuje co ten cipsoft zjebal z ta kasa w banku. Sam bylem rookstayerem i nie wyobrazam sobie tak grac.
Life is brutal. ;3
Ten CipSoft przesadził w nielubieniu rookstayerów..
Jak pisał jeden z gmów, botterów.
I dobrze rook jest dla zrobienia 8 lvla i wyjscia stamtad, tepic rookstayerow ile sie da.
Co Cię obchodzą rookstayerzy skoro Ty siedzisz na mainie?
@
Jak miałeś tyle przetłumaczyć to po co w ogóle zaczynałeś?

hansik60
10-12-2008, 13:16
Oficjalna storna już nie działa xD i się zaczęło!

Chemi
10-12-2008, 13:37
nie dosc że spóźnili się 5 minut, to jeszcze na bank przeciągną z 5 godzin :D

..::QRAS::..
10-12-2008, 13:50
Kurde, i boty nie "bendom" działać. ;)

1 dzien i jest new ?

--Cienius--
10-12-2008, 13:53
Hehe pierwsze wersje botow zrobia tuz po update a nastepne wersje te ktore beda mialy funkcje do udpatu zrobia 2-3 dni pozniej

Dzemik
10-12-2008, 13:57
Mam pytanko. Czy Yalahar będzie tylko dla PACC??

Slythia
10-12-2008, 13:59
Tak, Yalahar będzie tylko dla posiadaczy premium time (nic dziwnego).

Gormitas
10-12-2008, 14:01

nie, cipsoft jeśli zrobi coś dla facc to będzie to głupie, słabe(jeśli to potwór),a jeśli expowisko to słabe potworki

Up@ wyprzedziłaś mnie

Dzemik
10-12-2008, 14:03
Tak, Yalahar będzie tylko dla pacc (nic dziwnego).
Szkoda a myślałem że dla FACC. Z drugiej strony: PACC płaci, PACC wymaga. ;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;( Gdybym miał PACCA to bym się złościł że FACC coś dostaje, mimo ze nic nie płaci.:cup::cup::cup::cup::cup:

Konradzio
10-12-2008, 14:07
Heh.. to moze na ostatni miesiac pacca wroce do gry xD!

Maciektg121
10-12-2008, 14:11
Słowem - d..a

Uwalili Rookstylerów na całej linii, nie ma co. Potworki może fajne, zobaczymy jak będzie z expowiskami.

Nareszcie skończą się Sorce i Druty w best setach. Co należało się knightowi, zostanie odzyskane.

Zapowiedzi - 6/10
Up - ?/10

Rocket Slayer
10-12-2008, 14:12
w imieniu wszystkich rookstayerow naprawde bardzo wspolczuje co ten cipsoft zjebal z ta kasa w banku. Sam bylem rookstayerem i nie wyobrazam sobie tak grac. X(
To ta kasa była Ci aż tak potrzebna by grać na rooku? OMG
w imieniu wszystkich rookstayerow
Nie mów za wszystkich

Volgin
10-12-2008, 14:17
Update zapowiada się fajnie ... Mam nadzieję że CipSoft pomyśli również nad graczami a nie nad zyskami ;) I zrobią coś w przyszłości dla FACC ;)

Mallice
10-12-2008, 14:22
Ktoś kiedyś powiedział że cipsoft wszystkich udupił oprócz rookslayerów.
To w tym update udupia rookslayerów..

Pozdro..
Nastepny denny update

GargoinX
10-12-2008, 14:26
Winter Update

It is update time! Please excuse that our website and all gameworlds are currently not available for this reason. While we are offline, we would like to invite you to visit our promoted and supported fansites, and exchange your ideas with other players in their forums. We expect to be back online at 18:00 CET.

Kind regards,
Your CipSoft Team

Zimowa aktualizacja

Nastał czas aktualizacji! Prosimy wybaczyć, że z tego powodu nasza strona internetowa i wszystkie światy gry są tymczasowo niedostępne. Podczas naszej nieobecności, chcielibyśmy zaprosić cię do odwiedzenia naszych promoted i supported fansites, i wymieniania swoich poglądów z innymi graczami na ich forach. Postaramy się wrócić na godzinę 18:00.

Najlepsze życzenia,
Wasz CipSoft Team

Takie małe tłumaczenie. :P

pCz
10-12-2008, 14:27
Nastepny denny update

Na dziewczyny to pewnie tez mowiles ze sa denne, a jak juz zakosztowales to zdanie sie zmienilo. ;)

Ze jest denny to powiedz za tydzien, dwa- a nie w teraz.

Rocket Slayer
10-12-2008, 14:28
ee a bedzie cos nowego dla Facca ??
A po co miałoby być?

Update zapowiada się fajnie ... Mam nadzieję że CipSoft pomyśli również nad graczami a nie nad zyskami ;) I zrobią coś w przyszłości dla FACC ;)
Cipsoft ma już głęboko w dupie sam gameplay, ważne że ma z kogo ssać kasę i wszystko będzie iść w tym kierunku.
Dlaczego jest tak mało GMów?
Dlaczego dodają OTSowskie mapy tłumacząc się jakimś durnym odkryciem?
Dlaczego jest mnóstwo botterów?
Dlaczego wprowadzają transformera?
Dlaczego wszystko robią pod takie dzieci co im tylko na expie zależy?

Odpowiedz sobie na te pytania i się zastanów, czy oni rzeczywiście z tym coś robią.

Ktoś kiedyś powiedział że cipsoft wszystkich udupił oprócz rookslayerów.
To w tym update udupia rookslayerów..
Rookstayerów.... straaasznie ich udupili...

Mallice
10-12-2008, 14:30
Na dziewczyny to pewnie tez mowiles ze sa denne, a jak juz zakosztowales to zdanie sie zmienilo. ;)

To bedzie dno, już widze zażalenia rookslayerów jutro.

--Cienius--
10-12-2008, 14:37
Moim skromnym zdaniem (mozecie mnie zlinczowac) powinno sie zrobic LVL MAKSYMALNY np 200/300 ludzie bili by a potem byloby tak jak w WoWie ze zaczyna sie gra zespolowa szukanie itemkow itp a nie na*******anie ciagle tego lvla

Kulikos
10-12-2008, 14:43
Prawdziwy rookstayer nie będzie marudził. Bo pamięta czasy kiedy nie było durnego banku na rooku i wie jak sobie poradzić. Sam fakt, że będzie można całą kase dalej zamieniać na platynki jest dla mnie kpiną. A co do golemów - prawde mówiąc mnie to wali. Ale jak czytam takie coś "Golem jest istotą stworzoną magicznie z żywiołu ( np ognia ) jak i surowca typu stal lub skała." to się we mnie gotuje. Golemy to żydowskie potwory, ulepione z gliny monstra które zostały poświęcone przez rabinów i powołane do życia. Więc nie piszcie bzdur jeśli nie macie o tym pojęcia. A update jak update - kilka nowych miejsc do podbicia sobie liczby pikselowatych cyferek poprzez zabijanie innych pikseli. Gl&hf in game ;)

Ditto
10-12-2008, 14:53
Wylogujcie się na terenie, który po update będzie PACC Zone, a powinniście tam zostać xD

@Edit

Napiszę, że to działa do tej pory (był PACC, to się tam siedzi ciągle), bo już widzę posty typu: "Wylogowałem się na Edron i mnie wróciło ;[".

--Cienius--
10-12-2008, 14:54
@up

Bystrzaku juz to niedziala od 4(?) udpatow

poniewaz jest darmowy tp do swiatyni

Virlan
10-12-2008, 14:58
@3up
A ja sądzę, że jemu chodziło o golemy z DnD, który jest chyba najbardziej klimatycznym RPG'owym systemem.

Kompletnie nie rozumiem wzburzenia tych pro elo RPG'owych wymiataczy, którzy nigdy nie grali w takie gry Jak Baldur's Gate, czy chociaż Neverwinter Nights. IMHO te golemy w laboratoriach są bardzo klimatyczne, podobnie jak całe miasto. Jesli chodzi o screeny i zapowiedzi, update'owi dałbym jakieś 9/10 (nowe czary przeciętne, i nie podoba mi się nazwa "mutated", która akurat niezbyt trzyma klimat, lepsze byłoby coś w rodzaju "enormous" "monstrual" etc.)

Czekam na update, spodziewałem się, że będzie później.

@do tego kogoś kto rzucił link do artykułu na tibia.org.
To nie jest kwestia updatu, tylko ludzi. Ktoś potrafił napisać taki artykuł, ale dzisiaj niestety dla większości liczą się tylko cyferki a stronę klimatyczną olewają/nie dostrzegają jej. To ludzie w większości tworzą klimat w MMO. Nie myśli się o odkryciu sekretów Yahalar, tylko o tym, czy na tych golemach będzie się dobrze expiło. Akurat uważam, że Cipsoft poprawia tę grę. Gdyby nie "nowe odkrycia" to nie mielibyśmy nawet Edron. Oczywiście, nie można przesadzać w drugą stronę, liczę, że kolejny update także będzie dopracowany i, co najważniejsze, zrobiony z pomysłem.

toporczyk
10-12-2008, 15:04
Swietny pomysl z tym limitem zbroi dla magów. Kolejne dobre posuniecie to ograniczenie kasy dla rookstayerow w banku ( jak ktos wczesniej zauwazyl rook jest to chwilowy przystanek w drodze do meina). Jak ktos gra w tibie po to zeby grac na rooku to niech lepiej sobie pogra w sapera, tam sie wiecej dzieje.
Przestancie sapac co niektorzy ze update blee itp, rzygi mnie biora jak to czytam. Po prawdzieto kazdy z was sika pod biurkiem na mysl o czyms nowym.

Ganci.
10-12-2008, 15:14
Ale jak czytam takie coś "Golem jest istotą stworzoną magicznie z żywiołu ( np ognia ) jak i surowca typu stal lub skała." to się we mnie gotuje. Golemy to żydowskie potwory, ulepione z gliny monstra które zostały poświęcone przez rabinów i powołane do życia. Więc nie piszcie bzdur jeśli nie macie o tym pojęcia.
Po 1, był to mój własny krótki opis a nie przekopiowane w pocie czoła z wikipedii lub innej stronki tylko po to żeby udowodnić komuś że ma na myśli inne golemy niż ty. Jakie ja miałem na myśli?

\/
@3up
A ja sądzę, że jemu chodziło o golemy z DnD, który jest chyba najbardziej klimatycznym RPG'owym systemem.

Cytując ciebie (niedosłownie) :

Jeśli gówno wiesz, mów tyle samo.

Aevolana
10-12-2008, 15:25

juz zapomniales ze jeeszcze niedawno nie było kont bankowych w ogole...

@top
kurcze szkoda ze nie jakos potem jak się już z ocenkami wygrzebie, no cóż wejde chociaż na chwilke zawinąć do mikołaja;d

@do tego kogoś kto rzucił link do artykułu na tibia.org.
To nie jest kwestia updatu, tylko ludzi. Ktoś potrafił napisać taki artykuł, ale dzisiaj niestety dla większości liczą się tylko cyferki a stronę klimatyczną olewają/nie dostrzegają jej. To ludzie w większości tworzą klimat w MMO. Nie myśli się o odkryciu sekretów Yahalar, tylko o tym, czy na tych golemach będzie się dobrze expiło. Akurat uważam, że Cipsoft poprawia tę grę. Gdyby nie "nowe odkrycia" to nie mielibyśmy nawet Edron. Oczywiście, nie można przesadzać w drugą stronę, liczę, że kolejny update także będzie dopracowany i, co najważniejsze, zrobiony z pomysłem.
DOBRZE GADA!

Rocket Slayer
10-12-2008, 15:29
Moim skromnym zdaniem (mozecie mnie zlinczowac) powinno sie zrobic LVL MAKSYMALNY np 200/300 ludzie bili by a potem byloby tak jak w WoWie ze zaczyna sie gra zespolowa szukanie itemkow itp a nie na*******anie ciagle tego lvla
Jedna z nielicznych dobrych myśli!

. Ale jak czytam takie coś "Golem jest istotą stworzoną magicznie z żywiołu ( np ognia ) jak i surowca typu stal lub skała." to się we mnie gotuje. Golemy to żydowskie potwory, ulepione z gliny monstra które zostały poświęcone przez rabinów i powołane do życia.
Niektórzy wolą golemy - biedronki

Przestancie sapac co niektorzy ze update blee itp, rzygi mnie biora jak to czytam. Po prawdzieto kazdy z was sika pod biurkiem na mysl o czyms nowym.
"sapac" - wyjdź
"rzygi mnie biora" - wyjdź
"kazdy z was" - wyjdź i na przyszłość mów za siebie
"sika pod biurkiem na mysl o czyms nowym" - "fajnie" się masz

Deras
10-12-2008, 15:30
Nie płaczcie że będziecie mieli ograniczone konto w banku. Na co wam tam tyle kasy ? Wydajecie na aole lub blessy ? Jak mówisz że to denny upek to nie graj i tyle, mi też się nie podoba wiele zmian ale w dupie to mam. Są to są nikt mi nie każe zabijać nowych potworów lub używać nowych czarów.

AdiZ
10-12-2008, 15:37
i party buff tylko dla premium -.- ... itd

hellohell
10-12-2008, 15:38
Czy ten artukuł pisał ktoś z niedowładem odydwu półkul mózgu?

Napisane jest 18 CET, OCZYWISCIE NIE W ARTYKULE

Do tego pANA co to napisał:

"Czas środkowoeuropejski (ang. Central European Time, CET) – czas słoneczny średni południka 15 stopni długości geograficznej wschodniej, który różni się o 1 godzinę od czasu uniwersalnego: UTC + 1h.

W Polsce czas środkowoeuropejski obowiązuje w okresie zimowym (tj. od ostatniej niedzieli października do ostatniej niedzieli marca).

Czas środkowoeuropejski jest najszerzej stosowanym w krajach Unii Europejskiej. Pierwotnie czas ten był używany w krajach środkowej Europy m.in. w Niemczech i Polsce. W 1940 roku został wprowadzony przez niemieckie wojska okupacyjne (czas berliński) we Francji i Holandii, gdzie został zachowany po wojnie. W Hiszpanii wprowadzono go w roku 1946. Czas ten był wprowadzany także w Wielkiej Brytanii i Irlandii (w czasie II wojny światowej i w latach 1968–71) oraz w Portugalii (w latach 1966–76 i 1992–96), ale ostatecznie wrócono do czasu zachodnioeuropejskiego. Obecnie w Anglii i Walii ponownie rozważa się wprowadzenie czasu środkowoeuropejskiego."

Cytat z http://pl.wikipedia.org/wiki/Czas_środkowoeuropejski

Czyli do wója mamy update do 19, a nie do 18. Prosze o poprawienie newsa

:baby::baby::baby: :baby::baby: :baby::baby: :baby::baby::baby::baby::baby::baby:

Xr3
10-12-2008, 15:40
i party buff tylko dla premium -.- ... itd
Dobrze, że nie dla Facc. Mam nadzieję, że w końcu coś im zabiorą.

kroolas
10-12-2008, 15:43
A ja się spytam - ktoś coś wie o nowych serverach? Mogliby stworzyć w końcu coś konkretnego...

informat6
10-12-2008, 15:46
Dobrze, że nie dla Facc. Mam nadzieję, że w końcu coś im zabiorą.

Gdyby zabrali to by ludzie im forum zaspamowali :D

Vasudanin
10-12-2008, 15:48
Gdyby zabrali to by ludzie im forum zaspamowali :D
A ja bym miał to w głębokim poważaniu. I tak grają za czyjąs kasę i jeszcze wybrzydzają?

Gormitas
10-12-2008, 15:51
niedługo nie będzie jak bez pacc graćX(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X( jakby dali coś dla facc byłbym szczęśliwy:):) dla facc to nic nie dająX(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(

EDIT
Użytkowników czytających ten temat: 60 (zarejestrowanych: 11, gości: 49)
Gormitas, kroolas, Ganci., --Cienius--, Manshoon, informat6, Addams, Aevolana, the_real_LORD, Maxxer
oooooooooooooo poruszyło info

Manshoon
10-12-2008, 15:54
Mam nadzieje ze w następnym upie zrobią tak ze facc będzie tylko w carlin i około do hillsa a reszta będzie dla pacc i wreszcie będzie sprawiedliwie i nikt nie będzie płakał.:D:D:D

salatka
10-12-2008, 16:00
Napisane jest 18 CET,

"Czas środkowoeuropejski (ang. Central European Time, CET)

W Polsce czas środkowoeuropejski obowiązuje w okresie zimowym (tj. od ostatniej niedzieli października do ostatniej niedzieli marca).

Aktualna data: 10 Grudnia

Czyli do wója mamy update do 19, a nie do 18. Prosze o poprawienie newsa

??????????????????

Rocket Slayer
10-12-2008, 16:01
niedługo nie będzie jak bez pacc graćX(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X( jakby dali coś dla facc byłbym szczęśliwy:):) dla facc to nic nie dająX(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(
Weż w*********j bo te commenty są durne. Gracie za czyjąś kasę i jeszcze marudzicie. Dzieciarnia, nie wie na czym ten system polega. Powinni o tym w szkole edukować.
Mam nadzieje ze w następnym upie zrobią tak ze facc będzie tylko w carlin i około do hillsa a reszta będzie dla pacc i wreszcie będzie sprawiedliwie i nikt nie będzie płakał.
Byłoby bardzo dobrze.

Hybki
10-12-2008, 16:05
Update na + ale ludzie dlaczego narzekacie na ten bank..kiedys rooktayerzy(osobiscie pamietam to jakby to bylo wczoraj..) musieli miec mnostwo depo charow nakase i trzymali ją w zwyklych zlotych monetach! a i tak macie bank wiec mozecie zamieniac na platyny wiec na kase wystarczy 1 depo char ! O co wam chodzi?!

Deras
10-12-2008, 16:08
FACC gra niby za czyjąś kase ? opłacasz mi neta i prąd ? masz pacc to masz dodatki i tyle, ja gram facc i gram bez dodatków (czary, większa ilośc expowist itp.itd.). Mógł byś mówić że facc gra za czyjąś kase jak by facc miało takie same przywileje i opcje jak pacc, a nie takie głupoty pierdolić.
A co do dzici płaczących że bez pacc nie można grać to mówie że można i to wcale nie o wiele gorzej :P

Rocket Slayer
10-12-2008, 16:10
FACC gra niby za czyjąś kase ? opłacasz mi neta i prąd ? nasz pacc to masz dodatki i tyle, ja gram facc i gram bez dodatków (czary, większa ilośc expowist itp.itd.). Mógł byś mówić że facc gra za czyjąś kase jak by facc miało takie same przywileje i opcje jak pacc, a nie takie głupoty pierdolić.
A co do dzici płaczących że bez pacc nie można grać to mówie że można i to wcale nie o wiele gorzej :P

DZIECKO! OBUDŹ SIĘ! PŁACĄC ZA PACC UTRZYMUJEMY SERWERY BY TAKIE LAMUSY JAK TY MOGŁY STAĆ W CARLIN I BLUZGAĆ NA INNYCH!

K***a, mając te -naście lat można tego sie samemu domyślić! SIC!

hansik60
10-12-2008, 16:12
Jak nie macie co robić to ściągnijcie sobie najnowsza tibie ;p

http://download.tibia.com/tibia840*****

transfer kozacki 30kb/s XD

Rocket Slayer
10-12-2008, 16:14
@up

NIE dziękujemy za keyloggera

Vasudanin
10-12-2008, 16:15
Jak nie macie co robić to ściągnijcie sobie najnowsza tibie ;p
transfer kozacki 30kb/s XD
I tak servery nie działają więc po co ściągać clienta?

hansik60
10-12-2008, 16:16
Dlaczego sądzisz ze to "keylogger" jak to jest link do oficjalnej strony?

lovetibia.pl
10-12-2008, 16:16
FACC gra niby za czyjąś kase ? opłacasz mi neta i prąd ? masz pacc to masz dodatki i tyle, ja gram facc i gram bez dodatków (czary, większa ilośc expowist itp.itd.). Mógł byś mówić że facc gra za czyjąś kase jak by facc miało takie same przywileje i opcje jak pacc, a nie takie głupoty pierdolić.

Zgadzam sie , ja nie mialem jeszcze PACC'a nigdy i zyje. Ale z tym bankiem to przesadzili :/ :( [ sam mam Rookstayera ]

off top. to moj pierwszy post na forum, witam wszystkich \,,/ Pozdro \,,/

Deras
10-12-2008, 16:17
Czy ja ciebie obrażałem ? I chuj że utrzymujesz servery ? Każe Ci ktoś ? Taki cwany jesteś ? To teraz powiedz ile gb miesiącznie ściągasz z neta gier, filmówi i innego badziewia. Przecież jak taki chętny jesteś do utrzymywania to czemu nie kupujesz oryginałek ?

P.S. Nie pierdol że nic nie ściągasz bo może 1 osoba na 100 Ci w to uwierzy

sueroski
10-12-2008, 16:19
Weż w*********j bo te commenty są durne. Gracie za czyjąś kasę i jeszcze marudzicie. Dzieciarnia, nie wie na czym ten system polega. Powinni o tym w szkole edukować.

Byłoby bardzo dobrze.

1. sam mam facc ale się zgadzam
2. bez przesady ;)

WolfPallen
10-12-2008, 16:20
Yeea!!!
Myślałem że będzie trochę później ale jestem mile zaskoczony 8o
Szkoda tylko że na Rooku tylko 1k można będzie trzymać :p

Gormitas
10-12-2008, 16:22
Szkoda tylko że na Rooku tylko 1k można będzie trzymać :p

też mnie to wkurzaX(

Virlan
10-12-2008, 16:26
A w plecaku platynek/crystalek trzymać nie można? No k...a mać! No chyba, że padasz rookstayerem, w takim razie szacun.

Elders
10-12-2008, 16:26
Czy ja ciebie obrażałem ? I chuj że utrzymujesz servery ? Każe Ci ktoś ? Taki cwany jesteś ? To teraz powiedz ile gb miesiącznie ściągasz z neta gier, filmówi i innego badziewia. Przecież jak taki chętny jesteś do utrzymywania to czemu nie kupujesz oryginałek ?

P.S. Nie pierdol że nic nie ściągasz bo może 1 osoba na 100 Ci w to uwierzy

Ty powinieneś być szczęśliwy że w ogóle możesz się zalogować, pijawko.Nie pasuje Ci facc land? To kup pacca albo przestań w to grać.A jak nie stać to zarób.

Chcę doczekać dnia kiedy to Tibia będzie tylko płatna

Arcan
10-12-2008, 16:28
Narzekacie na to 1k w banku, a nie pomyślicie nawet, że kiedyś w ogóle na rooku banku nie było.

Devil_Drago
10-12-2008, 16:30
też mnie to wkurzaX(
To wyobraź sobie, że kiedyś nie było banku! Baa, nawet złota na platynki zamienić nie można było na Rooku. Niektórzy to już naprawdę narzekają na siłę, bo wszyscy narzekają to i ja muszę.

Co do Facc, to oba konta są potrzebne Tibbi. Płatne z wiadomych przyczyn, a gdyby darmowe zlikwidowali to chwila moment i by gra upadła. Przypomnijcie sobie moment gdy ktoś wam pokazał Tibię. Niektórych pewno to zaciekawiło i spróbowali swoich sił i grają do teraz. Teraz pomyślcie, że wtedy by wam kolega powiedział, że musicie zapłacić (nie wiem jak to teraz z tą ceną pacc jest) te
70zł za 3 miesiące. Nie wiem jak wy ale ja bym wyśmiał. Bo nie oszukujmy się Tibia często nie robi zbyt dobrego pierwszego wrażenia.

O Updacie nie będę się wypowiadał, bo juz nie gram i mnie te zmiany jakoś nie ruszają.

Akahan
10-12-2008, 16:30
Ty powinieneś być szczęśliwy że w ogóle możesz się zalogować, pijawko.Nie pasuje Ci facc land? To kup pacca albo przestań w to grać.A jak nie stać to zarób.

Phi każda większa gra MMO jest płatna, a najbardziej lojalni i tak zostaną, a i przy okazji wzrośnie o 15 razy wynik IQ graczy, a i śmiertelność się skończy(vide. ostatnio w Brazylii ;)) Co jakiś 12 latek zabił 10 o kasę :S

Savierus
10-12-2008, 16:31
tak wiem , pisze moze to co bylo napisane, lub to co jakas czesc mysli, nie oszukujmy sie tylko premium account odczuje zmiane (trwalej), fakt ma to zachecic do kupowania pacc (i po czesci sie udaje), ale jesli beda ulepszac pacc arena, pacc arena, i stanie sie o wiele wieksze do facc arena ( niz jest?) to juz nie ebdzie tak bajerancko, fakt pacc 67 zl niby malo, i takie tam duperele, ale FACC to podstawa, to moje skromne zdanie(nie pisze tylko dlatego ze przez pewien okres podzielam ten status) po poprostu FACC
bez niego bie bylo by pacc, a co najwazniejsze ludzi ktorzy cha grac, a nie ponosic dodatkowe koszty, a jest ich najwiecej, wiec jak sie znudza ..... to moze byc roznie

Traktorzyna
10-12-2008, 16:34

O tym też powinni edukować! gram na facc i mam to głeboko, narazie pacc nie kupie bo za low lv, chcesz Tibie dla pacc? idz na Premie n00b i przestancie cisnąc na facców bo gracie w ta gre tylko dlatego że na WoW'a was nie stać

//Edit:
Jeżeli są inne powody dla której gracie w tę grę to jesteście tak samo głupi jak ja. pozdro!

Arka_Sath_Wielki
10-12-2008, 16:41
JEST!!! Jutro będzie luz na w-f bo połowa klasy nie przyjdzie bo będzie grała w tibie! nareszcie!

pCz
10-12-2008, 16:43
Phi każda większa gra MMO jest płatna, a najbardziej lojalni i tak zostaną, a i przy okazji wzrośnie o 15 razy wynik IQ graczy, a i śmiertelność się skończy(vide. ostatnio w Brazylii ;)) Co jakiś 12 latek zabił 10 o kasę :S

Moje IQ chyba drastycznie spadlo, ale dla pewnosci spytam sie czy dobrze zrozumialem twoja wypowiedz.

Tak wiec twierdzisz ze jesli ktos nie posiada pacc'a to znaczy ze jest debilem i zabija innych w rl, a ci co maja pacc to ludzie bardzo inteligetni i dojrzali, nie tak jak ta cholota z facc'a ?

Hexafear
10-12-2008, 16:44
Co do udupienia rookstayerów...

Sądzę, że to jest początek końca pseudo rookstayerów. Starzy wyjadacze rooka pamiętają dawne czasy, gdy nie było banku na rooku i każdemu żyło sie dobrze. Pc kiedyś było celem, a posiadanie cc czymś niewyobrażalnym. W końcu nastąpiła zmiana, moim zdaniem na lepsze. Wystarczy tylko jeszcze "udupić rookstayerów" powracając do dawniej zadawanych obrażeń, które były wystarczające.

@2x down
Uwierz mi, prawie nikt nie wyjął pieniędzy z banku, a wielu miało znacznie więcej niż ten 1k.

Ganci.
10-12-2008, 16:44
JEST!!! Jutro będzie luz na w-f bo połowa klasy nie przyjdzie bo będzie grała w tibie! nareszcie!

O! Postawa godna kogoś kogo można nazwać człowiekiem.

@ Elders.

Za przeproszeniem pojebało? Ludzie tyle nie żyją....

Gormitas
10-12-2008, 16:47
mój kolega ma pecha ma ponad 10000 gp w banku:/ i chyba nie wyjął tego z banku :(

WarTibiaExe
10-12-2008, 16:47

Idiota, ignorujcie go.

Btw, wróciłem przed chwilą i jestem taki zjebany że nie mam siły siedzieć przy kompie. Kładę się teraz spać, zobaczymy co w tym upie bedzie =)

Arka_Sath_Wielki
10-12-2008, 16:52
Idiota, ignorujcie go.

Btw, wróciłem przed chwilą i jestem taki zjebany że nie mam siły siedzieć przy kompie. Kładę się teraz spać, zobaczymy co w tym upie bedzie =)

Jestem idiotą bo nie gram w tibie? Przepraszam.

druidek123
10-12-2008, 17:03
(808 oglądających) dział Niusy ;p
przygotowują się do updatu bo ten wątek ogląda 59 użytkownikoff ;p
Użytkowników czytających ten temat: 59 (zarejestrowanych: 17, gości: 42)
druidek123, hellohell, Tuhamiid, michu1298, ozahalski, Kicek, Traktorzyna, tequila51, Nonex, Mynd, Addams, sueroski, Szaman, Lukaszekbb, abdull1, Jarasek9595

michu1298
10-12-2008, 17:04
fajnie, że update, właśnie pacc dzisiaj przyszedł :D a jutro urodziny ; ] ale mam nadzieję, ze do 18 się wyrobią, nie to co ostatnio, do 20-21 około...

WarTibiaExe
10-12-2008, 17:07
Jestem idiotą bo nie gram w tibie? Przepraszam.

Nie, jesteś idiotą ponieważ próbujesz być zabawny na siłe. SORRY.

Rocket Slayer
10-12-2008, 17:09
Czy ja ciebie obrażałem ?
Tak

I chuj że utrzymujesz servery ?
"Chuj"? A kto by płakał jakbyś stracił postać i nie miał Tibii?

Taki cwany jesteś ?
Za cwany dla dzieci z tego co widzę.

To teraz powiedz ile gb miesiącznie ściągasz z neta gier, filmówi i innego badziewia.
0. Ja myślę. Nie jestem piratem(pasożytem) który się tłumaczy w durny sposób.
Takie poglądy miałem około 6 lat temu i sam się tego wstydzę. Przecież jak taki chętny jesteś do utrzymywania to czemu nie kupujesz oryginałek ?
Od kilku lat nie czułem takiej ochoty by komuś wpierdolić...
http://images37.fotosik.pl/38/1ee4d468c39b0072.jpg

Widzisz, da się żyć bez piratów.

JESTEŚ GODNY POŻAŁOWANIA JAKO NASTOLATEK

Nonex
10-12-2008, 17:12
Cipsoft już dawno zapowiedział walke z rookstayerami bo to ich błąd z założenia zrobili rooka żeby wbic ten 8 lvl i wyjśc na maina nie pomyśleli że ludzie tam zostaną co i dla mnie jest głupie. Jak można siedziec na rooku i bic ps'y roty itd.
Tyle updatów a wy na rooku dlaej ch*j macie nowych questów itemów itd.
Ogarnijcie się.

Co do FACC.
Facc ma na celu tylko pokazac wam czym jest tibia, za darmo możesz sobie pograc potestowac. Prawdziwa gra zaczyna się na Paccu.
Wow też ma werjse trial 14 dni i gdyby nie strach Cipsoftu przed utratą sporej ilości graczy z faccem zapewniam was też nie pogralibyście dlużej niż 14 dni trial acc Tibi.

Update ogólnie pomysłowy ale mogliby sie zajac zmianami Tibi na lepsze niż dodawaniem nowych terenów i innych pierdół.

CO DO SERWERÓW zapewniam was że nie będzie w najbliższej przyszłości żadnych nowych serwerów a już o retro serwerach typu powrót do 7.6 możecie zapomniec. Info jest od Cipsoftu i to już dawno.

Osobiście gram na serwerze pvp enforced i wg mnie to jest najlepszy typ serwera pomimo że gra tam najmniej graczy.
Narzekacie na boty że ciągle expowiska zajęte u mnie na Inferni nawet wszystkie expowiska facc są puste. NIe wspominając o Pacc że większośc wolne nawet dla h lvli ^^
Gram na pvp enforced bo tylko tam widze jeszcze klimat gry a nie tylko exp exp exp zamiast expic ludzie wolą zrobic sobie pk team i raid na miasto nie zostawiajac w nim żywej duszy, oczywiscie oprocz depo i temple ;]
POLECAM PVP ENFO

sueroski
10-12-2008, 17:14
poziom adrenaliny rośnie. zbliża się ta godzina. ;)

Rocket Slayer
10-12-2008, 17:15
poziom adrenaliny rośnie. zbliża się ta godzina. ;)

Czym się ekscytujesz z tym 8 lvlem?

Kicek
10-12-2008, 17:18
@Rocekt

Pwn3d :d

@topic

Facce przestańcie płakać... Że tak się brzydko wyrażę, macie gówno do powiedzienia w sprawie updatów ;) Nie płacicie, nie wymagajcie :) A jak wam się nie podoba to zapraszam na inne fora, nikt was tutaj nie trzyma :)

Jeżeli uważacie, że nas ludzi, którzy płacimy za grę w tibię gramy w nią tylko po to ponieważ nas nie stać na wowa to grubo się mylicie :) Niektórzy wolą zamiast na narkotyki, fajki czy też sterydy wydać pieniądze na rozrywkę (PACC)...

Update zapowiada się bardzo ciekawe. Widać jak wiele osób ma pojęcie o RPG =,=

@offtop

Wiecie co, z dnia na dzień mogę zauważyć, że decyzja CipSoftu o usunięcie tpl z listy fansites była doskonałym wyborem!
Na ŻADNYM forum (np. fansites) nie ma w tematach np. nt. updatów tyle płaczu i żalu. Tam można spokojnie porozmawiać z innymi graczami i po jedenym pytaniu nie dostaniemy spamu odpowiedzi "wypie**" itp... Tam ludzie się nie lansują, że grają w WoW'a... Ale cóż, polaczki byli, są i będą :)

edmun
10-12-2008, 17:21
dziekuje cipsoftowi za poinformowanie ze bedzie update i ze trzeba kase wyciagnac z konta na rooku. zebym wiedzial. a teraz co ? inflancja? kryzys gospodarczy na swiecie odbil sie na Tibii?
Zastanawiam sie co sie stanie z kasa ktora byla na koncie. Przejdzie na cipsoft?
W takim razie ja dziekuje za taki interes...

Mam w dupie kolejne update'y, jako osoba powyzej 20+ roku zycia, uwazam ze wydanie chocby 1 zl bezposrednio na Tibie mija sie calkowicie z celem.

Co Ci to daje? Lepsze granie? Ale granie w co? W gre ktora nie ma konca, a platne konto niedlugo sie skonczy i bedziesz musial dokladac kase zeby dalej grac?

Troche moim zdaniem bezcelowe. Gra ma sluzyc jako rozrywka, a nie pozeracz kasy.

No ale przeciez Cip'y musza jakos te niesamowicie drogie servery utrzymac... no tak...

Pozdrawiam normalnych ludzi - tych ktorzy nie daja sie otlumanic Cip'om i pomimo posiadania FACC i posiadania rowniez rookstayera, lubia grac...
lubia grac normalnie.
A po co rookstayer?

Zeby moc uszczesliwiac innych graczy....
I pod zadnym pozorem nie mylcie, ze wszyscy rookstayerzy to Ci co caly czas expuja.
Nie znacie swiata prawdziwego rookstayera, to powiem krotko i dobitnie "mor** w kubel"
bo wypowiadacie sie za ludzi, dla ktorych exp czy kolejne gp zupelnie nie maja znaczenia,
natomiast ma znaczenie ciekawa gra, dobre riposty i przede wszystkim swietna zabawa, chocby charakteryzowana.
a jak nie potraficie zrozumiec, to wydawajcie dalej kase na ta gre.
obudzicie sie majac 18-25 lat, dlaczego popelniliscie blad.
Tyle ode mnie

Traktorzyna
10-12-2008, 17:21
@Rocket Slayer
A gdzie cdik z TIBJOM?

Matiz_16
10-12-2008, 17:25
Tak !!! jest już client do nowej wersji Tibi
http://download.tibia.com/tibia840***** od cipsoftu ofc ;)
w miejsce gwiazdek kropka exe

Rocket Slayer
10-12-2008, 17:26
@Rocket Slayer
A gdzie cdik z TIBJOM?
Trochę tych gier się nazbierało przez te kilka dobrych lat. Te z CDAction (co ich tak dużo z tyłu) pozostawały często nie ruszone gdyż zdarzało mi się kupować tylko dla samego czasopisma, by CZYTAĆ.
Nie musisz mieć wszystkiego, przejść jak najszybciej się da i odłożyć grę bo "gupia". Kup sensownie a będziesz zadowolony.

Chce ktoś ze mną w ET:QW bądź GRID'a w multi pograć? PW ^^

sorki za offtop

Vasudanin
10-12-2008, 17:26
@Rocket Slayer
A gdzie cdik z TIBJOM?
Fail. Skoro tibia jest na stronie głównej autora gry, to ściągnięcie jej z internetu nie jest piractwem.

@down
O zgrozo ;(

Torog Velrock
10-12-2008, 17:28
@Up

To był sarkazm O.o

Łaaa ! czekam na updejta ! W końcu nowe grafiki do faqów (nie mogłem nigdzie instalki do test serva znaleźć ;/)

Mydelniczek
10-12-2008, 17:30
Czym się ekscytujesz z tym 8 lvlem?

O kur.... leże xD!

klamotnik
10-12-2008, 17:33
nie spieszcie sie, serwery jeszcze wylaczone

sueroski
10-12-2008, 17:35
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=200420

Temacik z nowymi clientami.

Askaral
10-12-2008, 17:38

Tak X(X(X(X(X(X(to na serio X(X(X(X(X(X(X(X( straszne X(X(i X(X(X(X( karygodne X(X(X(X(X(X(X(X(X( :X(<

Cipsoft już dawno zapowiedział walke z rookstayerami bo to ich błąd z założenia zrobili rooka żeby wbic ten 8 lvl i wyjśc na maina nie pomyśleli że ludzie tam zostaną co i dla mnie jest głupie. Jak można siedziec na rooku i bic ps'y roty itd.
Tyle updatów a wy na rooku dlaej ch*j macie nowych questów itemów itd.
Ogarnijcie się.

Mam nadzieje, ze za ktoryms upem wy*pierdola tych wszystkich rookfrajerow z rooka na maina, bo rook jest od tego zeby wbic ten 8 levelik a nie zeby jakis 100levelowy nuub latal z botem na trollach...

Rocket Slayer
10-12-2008, 17:40
Mam nadzieje, ze za ktoryms upem wy*pierdola tych wszystkich rookfrajerow z rooka na maina, bo rook jest od tego zeby wbic ten 8 levelik a nie zeby jakis 100levelowy nuub latal z botem na trollach...
Wszystkich? Pierdolnij się łaskawie w łeb bo sam nie wiesz co piszesz. Jak gdzieś ktoś wspominał - g***o wiesz, nie pisz.

informat6
10-12-2008, 17:43
Toczy się tutaj rozmowa na temat PACC i FACC. Jednak bardzo mnie wkurzyła ta wiadomość (znajomy mi przesłał fragment jego czatu):
xxx 17:23:04
wiesz
Ja1 17:23:10
/?
xxx 17:23:12
ja bede mial godzine po update new bota;]

Bardzo mnie to irytuje -.-. Co myślicie o tym? Może CipSoft w końcu da jakieś zabezpieczenia przed tym?

klamotnik
10-12-2008, 17:47
ja tez nie lubie botow... byla kiedys akcja banowania botow itp. sporo zbanowali ludzi wtedy.

Rocket Slayer
10-12-2008, 17:48
Toczy się tutaj rozmowa na temat PACC i FACC. Jednak bardzo mnie wkurzyła ta wiadomość (znajomy mi przesłał fragment jego czatu):
Offtop w offtopie :P

Bardzo mnie to irytuje -.-. Co myślicie o tym? Może CipSoft w końcu da jakieś zabezpieczenia przed tym?
Nie da, bo boty to kolejny sposób by mogli zarobić (czyt. żółwie, małpy)
Gdyby o to dbali to dawno by były zabezpieczenia.

ma calkowita racje
rook jest dla nowicjuszy po jaka cholere wbijac tam 100 lvl, botujac na wolfach?
Znasz środowisko na Rooku?
Nie ma racji, udowodnię ci to. Są jeszcze tacy rookstayerzy co pomagają innym lepiej niż ten samouczek dając itemy i rady. Zgadzam się, że zdecydowana większość rookstayerów 40+ to botterzy. Takich należałoby wypieprzyć z gry. Wprowadzić ograniczenia levelowe, to by było dobre.

klamotnik
10-12-2008, 17:50
Wprowadzić ograniczenia levelowe, to by było dobre.

nawet dobry pomysl bylby z tym

klamotnik
10-12-2008, 17:53
servy dzialaja. wbijam

Gormitas
10-12-2008, 17:55
offtop:
nie masz chara na update?
80 palek, swietne skille, kupa kasy, swiat pvp
TANIO!!!
http://www.allegro.pl/item503507772_80_paladin_na_swiecie_julera_swietne _wyposazenie.html

mówiłem ci handlowanie postaciami jest nielegalne

down@
nie mogę ściągnąć Klienta (czy jak sie to pisze)

mam błąd 404

informat6
10-12-2008, 17:57
UWAGA!!!!
Klient Tibi już sam pobiera aktualizacje (wiem bo gdy się teraz zalagowąłem mi pobrał :D).
I DZIAŁA DZIAŁA TIBIA JUŻJEST

ShiVa7
10-12-2008, 17:57
<3 facc ppl's którzy płaczą że nic nie dostaną.. cieszyć sie sępy że aby zalogować sie możecie..

Kicek
10-12-2008, 18:04
Eee? 10 min przed czasem? :D No nareszcie się postarali :) Ja już zalogowany :)

Gormitas
10-12-2008, 18:07
tibia.com nie działa a mówicie że się zalogowaliście

druidek123
10-12-2008, 18:08
tibia.com działa możemy się logować \o/

Deras
10-12-2008, 18:11
#Rocket~

Szkoda ale na 99% nie będziemy mieli okazji...

Może i przesadziłem lekko ale ty raczej też. Kupując pacc utrzymujesz severy ale również uzyskujesz nowe lepsze opcje. Ja grając facc nie utrzymuje serverów ALE to nie oznacza że pasorzytuje jak tam jeszcze ktoś napisał. Nigdzie nie pisałem że chce iśc na expowiska dla pacc, jak będe chciał to kupie sobie pacc i tyle.

Jeżeli Cię obraziłem to sory ale to co ty wcześniej napisałeś że gram za pieniądze ludzi którzy kupują pacc to nie prawda. Ty grasz za swoją bo masz różne dodatki a ja gram bez nich i tyle. A co do serverów to chyba urtrzymani ich nie jest tak kosztowne (nie jestem do końca pewien). Jak Cie to tak bardzo dotkneło tro graj sobie w gry gdzie mogą grać tylko ludzi co kupią oryginał i nie bedziesz miał do nikogo pretensji KONIEC!!

Gormitas
10-12-2008, 18:13
już się ściąga:)

Erhion
10-12-2008, 18:16
#Rocket~
Jeżeli Cię obraziłem to sory ale to co ty wcześniej napisałeś że gram za pieniądze ludzi którzy kupują pacc to nie prawda. Ty grasz za swoją bo masz różne dodatki a ja gram bez nich i tyle. A co do serverów to chyba urtrzymani ich nie jest tak kosztowne (nie jestem do końca pewien). Jak Cie to tak bardzo dotkneło tro graj sobie w gry gdzie mogą grać tylko ludzi co kupią oryginał i nie bedziesz miał do nikogo pretensji KONIEC!!

Mylisz się. Grasz za pieniądze pacców. Gdyby nie oni nie mógłbyś grać. Utrzymanie serwerów nie jest kosztowne? Chłopie co ty gadasz!

--Cienius--
10-12-2008, 18:16
lol doszly mnie sluchy ze loot jest x2 prawda? Potwierdz ktos ze to ni prawda

Erhion
10-12-2008, 18:17
lol doszly mnie sluchy ze loot jest x2 prawda? Potwierdz ktos ze to ni prawda

A jak ci powiem, że połowa graczy zbanowana też uwierzysz?

Rocket Slayer
10-12-2008, 18:23
Kupując pacc utrzymujesz severy ale również uzyskujesz nowe lepsze opcje. Ja grając facc nie utrzymuje serverów ALE to nie oznacza że pasorzytuje jak tam jeszcze ktoś napisał.
Zastanów się, czy Cipsoft utrzymałby taką grę tak długo, wynajmując lokal, zatrudniając ludzi gdyby nie możliwości kupna płatnego konta? Wyczerpałyby się fundusze, byłyby ataki DDoS i cholera wie co jeszcze. Takiego czegoś nie możnaby było nazwać grą tylko kaszanką.

to co ty wcześniej napisałeś że gram za pieniądze ludzi którzy kupują pacc to nie prawda.
Patrz wyżej. Gdyby nie chętni do kupna pacc to by się instytucja nie rozwinęła. To nie freeware.

Ty grasz za swoją bo masz różne dodatki a ja gram bez nich i tyle.
To jest takie podziękowanie za zapewnienie bytu tejże firmy.

A co do serverów to chyba urtrzymani ich nie jest tak kosztowne (nie jestem do końca pewien).
Ok, wynajmij mi lokal w Niemczech, utrzymuj go, zatrudnij kilkanaście osób i zapewnij im wynagrodzenie.
Jak Cie to tak bardzo dotkneło tro graj sobie w gry gdzie mogą grać tylko ludzi co kupią oryginał i nie bedziesz miał do nikogo pretensji KONIEC!!
Nie będzie mi żaden koleś z takim podejściem mówił co mam robić...
Dobrze, że skończyłeś bo te głupoty już się stały dla mnie nieco ciężkostrawne.

pAnoramiks
10-12-2008, 18:25
Mylisz się. Grasz za pieniądze pacców. Gdyby nie oni nie mógłbyś grać. Utrzymanie serwerów nie jest kosztowne? Chłopie co ty gadasz!

yyy mylisz się... gdyby nie facc to tibia by była gówno warta i nie mógłbyś sie teraz puszyć że masz pacc... tibia by była najmniejszym mmorpg lol
to co daje tibi taką popularność to to że gra w nią AŻ tylu ludzi, jedni kupują pacc drudzy nie, ale większość to facc (którzy przyciągają tych z pacc/sami stają sie pacc) bez których tibia nie byłaby tak grywalna...
zobacz ilu graczy gra na premii

Qlos
10-12-2008, 18:32
Glownym powodem ze na premi gra malo osob jest to ze gdy skonczy sie pacc nie mozna juz tam grac.

Gormitas
10-12-2008, 18:33
tylko wolfy inne na rooku(chyba)

AdiZ
Co ja zaspalem ?? czy co ?? gdzie te nowosci ?? gdzie nowe outfity ??

michu1298
Jednak mimo to na samej popularności kapitał firmy też się powiększa ;) pacce to jednak nie jest chyba główne źródło utrzymania. A że jest wysoka popularność, to i na tibia.com coraz częściej pojawiają się reklamy etc... Gdyby mieli utrzymywać się z samych pacców, to jakiegoś extra budżetu by nie mieli, i o ile by nie tracili kasy, bo by się zwracało, o tyle zarobić, to by już nie zarobili...

lovetibia.pl
10-12-2008, 18:34
jak pewnie juz zauwazyliscie, a wiekszasc gra :p tibia jest online , bardzo podobaja mi sie wilki, i party channel
pozdro

Saadarah
10-12-2008, 18:43
ciekawe za ile się zaktualizuje tibia.pl i jak się dostać na tą nową wyspę;]

Erhion
10-12-2008, 18:49
yyy mylisz się... gdyby nie facc to tibia by była gówno warta i nie mógłbyś sie teraz puszyć że masz pacc... tibia by była najmniejszym mmorpg lol
to co daje tibi taką popularność to to że gra w nią AŻ tylu ludzi, jedni kupują pacc drudzy nie, ale większość to facc (którzy przyciągają tych z pacc/sami stają sie pacc) bez których tibia nie byłaby tak grywalna...
zobacz ilu graczy gra na premii

A gdyby nie pacc to Tibii by nie było.

I co cwaniaczku?

AdiZ
10-12-2008, 18:55
ciekawi mnie jak sie dostac na yalahar i jak dostac nowy outfit i gdzie sa nowe monsters itd :D:D

sueroski
10-12-2008, 18:56
a kiedy będzie strona bo chce nową postać zrobić?
jak myślicie?

xxxxx_braniewo
10-12-2008, 18:57
ciekawe za ile się zaktualizuje tibia.pl i jak się dostać na tą nową wyspę;]

skoro ma byc ta wyspa na polnocnym-wschodzie to chyba gdzies z polnocnych miast sie mozna dostac

xxxxx_braniewo
10-12-2008, 19:01
noi po update ;P

Traktorzyna
10-12-2008, 19:06
noi po update ;P

No i coraz mniej Tibii w Tibii

Xr3
10-12-2008, 19:08
ciekawi mnie jak sie dostac na yalahar i jak dostac nowy outfit i gdzie sa nowe monsters itd :D:D
Kup Pacc...

Erhion
10-12-2008, 19:11
No i coraz mniej Tibii w Tibii

Ahaha. Jeśli coś dodają do Tibii to to "coś" stanie się cześcią Tibii. Wiec nie można powiedzieć, że coraz mniej Tibii w Tibii.

Logika.

Droid
10-12-2008, 19:16
na outfit trzeba miec range relic hunter

http://img265.imageshack.us/img265/8539/bociurty1.jpg
jeszcze nie ma zebyscie wiedzieli ze mozecie isc EXPIC ROBIC QUESTY I CIESZYC SIE ZYCIEM xd

Traktorzyna
10-12-2008, 19:17
Ahaha. Jeśli coś dodają do Tibii to to "coś" stanie się cześcią Tibii. Wiec nie można powiedzieć, że coraz mniej Tibii w Tibii.

Logika.

Więcej itemów ma przypisane profesje,kasa na rooku, itd.... to nie jest "+" to jest "-"
LOGIKA : P
co z tego że zostało coś dodane jak coś usunięto...

Erhion
10-12-2008, 19:21
Więcej itemów ma przypisane profesje,kasa na rooku, itd.... to nie jest "+" to jest "-"
LOGIKA : P
co z tego że zostało coś dodane jak coś usunięto...

Aha, ale to dalej jest Tibia, tylko że inna. Nigdzie nie było jakiegoś spisu jak ma wygląda Tibia wiec porównywanie jej do poprzednich wersji to imo głupota.

Jak dla Ciebie kasa na rooku czy więcej itemków to minus to ja nie wiem co ty byś chciał w tej grze.

Traktorzyna
10-12-2008, 19:24
@up Tibia 7.1 - 7.6 : )

AdiZ
10-12-2008, 19:24
not to super dla pacca a wielka dupa dla facca ...

Dragonit
10-12-2008, 19:29
Podobno dostaniemy mutated bats, jeśli tak to fajnie ... ja potrafię cieszyć się ze wszystkiego i jestem wdzięczny Cipowi za każdą zmianę na faccu.

Xr3
10-12-2008, 19:36
not to super dla pacca a wielka dupa dla facca ...
... i mam nadzieję, że tak pozostanie.

Erhion
10-12-2008, 19:38
... i mam nadzieję, że tak pozostanie.

Signed.

<znaczki>

Mydelniczek
10-12-2008, 19:42
Ludzie, pacc to 300-400k, naprawdę da się tyle uzbierać na faccu x/

Rocket Slayer
10-12-2008, 19:50

Logika.
Ta metafora ma inne znaczenie.

Kicek
10-12-2008, 19:51
Zauważyliście, że kazdy robi teraz Explorer Society quesT? :D

Prostynick
10-12-2008, 19:58
#Rocket~

Szkoda ale na 99% nie będziemy mieli okazji...

Może i przesadziłem lekko ale ty raczej też. Kupując pacc utrzymujesz severy ale również uzyskujesz nowe lepsze opcje. Ja grając facc nie utrzymuje serverów ALE to nie oznacza że pasorzytuje jak tam jeszcze ktoś napisał. Nigdzie nie pisałem że chce iśc na expowiska dla pacc, jak będe chciał to kupie sobie pacc i tyle.

Utrzymanie serwerów które pomieszczą tysiące aktywnych osób i w dodatku serwery od backupu sąbardzo drogie w utrzymaniu i napewno większość pieniędzy idzie z pacców. Facci nic im nie dają oprócz reklamy bo zobaczcie ile osób sięinteresuję grą, ile jest stron, for itp. A to też dzięki faccom.

Co do dzisiejszego update'u to szkoda, że nie wprowadzili przynajmniej jednego nowego światu, najlepiej z pvp, bądź enforce :) Już mam 1 konto z nieaktywowanym pacciem i czekam na nowy świat, ale w czasach kryzysu który się zacznie w połowie 2009 roku pewnie nawet na tym będą oszczędzać i nie powstaną nowe serwy :<

gacek94
10-12-2008, 20:19
Siema. Przy zalogowaniu sie wyskakuja mi okienka co sekunde... pisze ze adobe gamaload "xxxxxx" is not a valid integer value. Pomozcie mi co moge na to poradzic bo mi sie pacc marnuje ((

gacek94
10-12-2008, 20:31
Siema. Przy zalogowaniu sie wyskakuja mi okienka co sekunde... pisze ze adobe gamaload "xxxxxx" is not a valid integer value. Pomozcie mi co moge na to poradzic bo mi sie pacc marnuje ;((

Alanus Lutinum
10-12-2008, 20:51
Przecież Tibia idzie w dobrą stronę, klimat się rozwija, gra się rozwija, mamy stabilniejsze serwery, więcej zagadek, więcej potworów, więcej klimatu, ale ludzie wolą tą swoją "najlepszą" Tibię 7.6, która wg. mnie jest lepsza tylko od tych przed nią samą. Nie pasi? No to wypad na otsy o tibii 7.6 bez hotkeyów (nikt wam nie każe z nich korzystać), svargrond, liberty bay, wielu questów (poi), itemów, addonów, ze starymi manasami, gorszą grafiką, farmami druidów. Ja tam nie mam żadnych problemów, bo w Tibię nie gram, dzisiejsza jest pełna dzieciaków, rasistów (hail podział na br, swe i pl), botterów, szkoda tylko, że ludzie nie mają zamiaru zmienić siebie tylko narzekają na to jacy inni są pojebani, zjebani, chorzy i debile i, że to wina br, pl swe i bóg wie co, a sami siedzicie w tym gównie i narzekacie jaka Tibia jest evul i zła. I dlatego nie gram, bo szara masa nie ma zamiaru się zmienić.

Askaral
10-12-2008, 21:23
Znasz środowisko na Rooku?
Nie ma racji, udowodnię ci to. Są jeszcze tacy rookstayerzy co pomagają innym lepiej niż ten samouczek dając itemy i rady. Zgadzam się, że zdecydowana większość rookstayerów 40+ to botterzy. Takich należałoby wypieprzyć z gry. Wprowadzić ograniczenia levelowe, to by było dobre.

Ciesze sie ze ty wszystko wiesz, pajacu. Idz zapusc bota na swojego evul rookfrajera, najpierw zalac sie kumplom jaki ten up nie jest zuy.

Ok, wynajmij mi lokal w Niemczech, utrzymuj go, zatrudnij kilkanaście osób i zapewnij im wynagrodzenie.

Ja wynajme, tylko najpierw daj mi zgraje dzieciakow kupujacych pacce, zeby zwiedzac miasto w stylu "<Roty Dragons> /\Gjant Spajders \/ Wrl"

Myxam
10-12-2008, 21:26
Cholera, co im szkodziły te zbroje? Jak mi nie żal Capa to powinienem móc ją nosić, przecież udźwignę, a od lootu mam lootbagi a tak, to niby co to ma być? Jestem bez armora i nie mam kasy na nowego. Nawet jak sprzedam k arma i legsy, to nie starczy nawet na blue robe... Zwłaszcza, ze teraz cena mocno wzrośnie... Co do reszty to, się nie czepiam nie przeszkadza mi to ani nie ułatwia niczego, ale motyw ze zbrojami to debilizm... Już mogli te ograniczenia lvl wcisnąć zamiast tej durnoty, skoro na broni już są...

X(

Cery
10-12-2008, 22:17
Nic dla sorca
beznadziejny update

KOLEJNA ERA DRUIDA _/

Nowohucianin
10-12-2008, 23:01
Nic dla sorca
beznadziejny update

KOLEJNA ERA DRUIDA _/

aaaa biegnij juz zrobić sobie nowego druida

Druidnyco
10-12-2008, 23:07
Nic dla sorca
beznadziejny update

KOLEJNA ERA DRUIDA _/

nie no teraz to doje*** ... widziles co dostal rp i ek ? chyba nie .. podwojenie skilli .. etc .. moj rl w qmpla z assa ... napi****** po 400 + w ludzi z czarem .. a dobry mag po 300 z sd .. wiec czlowieku jakie masz porownanie .. w tym update magow .. z rp czy ek ... jak kina z czarem napierd*** po 300 + z broni .. + gran 400~ taki 150 ek ... czlowieku zastanow sie co mowisz .. a nie mowisz ze "Era Druida" szczerze mowiac .. to oprocz tego sio .. i robienie icicle i avalanche .. to druid nie ma nic .. tzn ma .. lodowe ue .. i terra hura .. wiec powodzenia .. :**

Sorc ma w ch** czarow ofensywnych ... beamy nie beamy vis hury etc etc etc ... wiec poczytaj .. i dowiedz sie o typ update .. a nie komentujesz cos .. o czym nie masz zielonego pojecia ...

Sir-Babolek
10-12-2008, 23:18
nie no teraz to doje*** ... widziles co dostal rp i ek ? chyba nie .. podwojenie skilli .. etc .. moj rl w qmpla z assa ... napi****** po 400 + w ludzi z czarem .. a dobry mag po 300 z sd .. wiec czlowieku jakie masz porownanie .. w tym update magow .. z rp czy ek ... jak kina z czarem napierd*** po 300 + z broni .. + gran 400~ taki 150 ek ... czlowieku zastanow sie co mowisz .. a nie mowisz ze "Era Druida" szczerze mowiac .. to oprocz tego sio .. i robienie icicle i avalanche .. to druid nie ma nic .. tzn ma .. lodowe ue .. i terra hura .. wiec powodzenia .. :**

Sorc ma w ch** czarow ofensywnych ... beamy nie beamy vis hury etc etc etc ... wiec poczytaj .. i dowiedz sie o typ update .. a nie komentujesz cos .. o czym nie masz zielonego pojecia ...

Tak na powaznie, stanol Ci? Ogarnij sie i oddychaj...

Co do upa, co z tego ze knight i pall dostali " mozliwosci " w zadaniu lepszego dmg ? skoro w przypadku pala niemozna uzyc Exury San, tylko potionow do tego jest sie w paralizu i trwa to 10 sek bez mozliwosci zdjecia czaru jak paralyze? czyli rownie dobrze wrzucajac ten czar masz 10 sek WPIERDOLU, jezeli niema blisko ciebie jakiegos healera, do tego traci sie praktycznie caly shielding, wiec ladnie sie wbijaja w palka. Co do knighta to niewiem nie testowalem ale pewnie podobnie jest.
Niema co plakac wkoncu pal i knight beda mialy cos do gadania w trapach, i chwala za to, wkoncu bitwy nie beda monotonne tylko stana sie na podlozu taktycznym bardziej rozbudowane. Nawet jesli pal wali po 400 ? z assassinki z dystansem 4 sqm, na paralizu bez mozliwosciu uzycia czarow spontanicznych, to taki mag wali na caly ekran z SD, zawsze trafia czyt. combo zawsze wejdzie " dobrze ".

Nieplaczcie bo to jest zalosne, niepodoba sie to w*******alaj w podskokach

Co do " ery druida ", sorry ale druid nie moze wdupic 700k/h z profitem na chwile obecna, lub tez malym wastem. Sork mimo wszystko w moich oczach nadal jest gurujacy, sam argument sio i paralizki nie przekonuje mnie do dominacji ed :rolleyes:

Cholera, co im szkodziły te zbroje? Jak mi nie żal Capa to powinienem móc ją nosić, przecież udźwignę, a od lootu mam lootbagi a tak, to niby co to ma być? Jestem bez armora i nie mam kasy na nowego. Nawet jak sprzedam k arma i legsy, to nie starczy nawet na blue robe... Zwłaszcza, ze teraz cena mocno wzrośnie... Co do reszty to, się nie czepiam nie przeszkadza mi to ani nie ułatwia niczego, ale motyw ze zbrojami to debilizm... Już mogli te ograniczenia lvl wcisnąć zamiast tej durnoty, skoro na broni już są...

X(

Dlatego branie demon armoru z annicha bedzie mialo teraz sens :), poniewaz wszystkie profesje moga go uzywac

Articuno
10-12-2008, 23:36
Nie no swietnie, stracilem troche hp, na cyc smith, zostalo mi 300. Wiec ide na kolejnego z zamiaram uzycia strong health potiona, wiec walcze z nim i jeszcze z 1 cycem, no i chce uzyc potiona a tu zonk, od 50 lvl(mam 49) i panika, zostalo 200 hp, jestem upity, w efekcie padam. Dzieki za zajeb... nowosci CIP.

Rocket Slayer
10-12-2008, 23:41
Ciesze sie ze ty wszystko wiesz, pajacu. Idz zapusc bota na swojego evul rookfrajera, najpierw zalac sie kumplom jaki ten up nie jest zuy.
Pajacu? Toż to ci argumentów brakło?
Nie posiadam bota i nigdy nie bociłem. Podziękuję.

Ja wynajme, tylko najpierw daj mi zgraje dzieciakow kupujacych pacce, zeby zwiedzac miasto w stylu "<Roty Dragons> /\Gjant Spajders \/ Wrl"
Już nie udawaj, że byś to wszystko ogarnął. To zbyt skomplikowane jak dla ciebie.

Hexafear
11-12-2008, 00:10
@Askaral

Wpadnij na rook dłużej niż na swoje pięć minut i zobacz w czym tkwi sens gry na wyspie nowych. Prawda jest taka, że tibia sie rozwija i nigdy już nie powrócą stare dobre czasy z tibii <7,5 ale co zrobić. Mogą jedynie naprawić to co zostało zepsute na rooku, ten update wprowadza choć namiastkę tego. Krzykacze, którzy zostali strasznie pokrzywdzeni z braku możliwości przetrzymywania pieniędzy w banku, nie powinni siebie nazywać rookstayerami. Pc też mogą cieszyć i w cale nie potrzeba do ich przetrzymywania masy dp charów.

@edit.
W dalszym ciągu można wymieniać pieniądze na cc, więc w czym tkwi problem? Przecież pieniążki można trzymać na dp charze i w dalszym ciągu cieszyć sie ich posiadaniem, bez względu na to czy leżą w banku czy w bp ;)

Druidnyco
11-12-2008, 00:20
Tak na powaznie, stanol Ci? Ogarnij sie i oddychaj...

Co do upa, co z tego ze knight i pall dostali " mozliwosci " w zadaniu lepszego dmg ? skoro w przypadku pala niemozna uzyc Exury San, tylko potionow do tego jest sie w paralizu i trwa to 10 sek bez mozliwosci zdjecia czaru jak paralyze? czyli rownie dobrze wrzucajac ten czar masz 10 sek WPIERDOLU, jezeli niema blisko ciebie jakiegos healera, do tego traci sie praktycznie caly shielding, wiec ladnie sie wbijaja w palka. Co do knighta to niewiem nie testowalem ale pewnie podobnie jest.
Niema co plakac wkoncu pal i knight beda mialy cos do gadania w trapach, i chwala za to, wkoncu bitwy nie beda monotonne tylko stana sie na podlozu taktycznym bardziej rozbudowane. Nawet jesli pal wali po 400 ? z assassinki z dystansem 4 sqm, na paralizu bez mozliwosciu uzycia czarow spontanicznych, to taki mag wali na caly ekran z SD, zawsze trafia czyt. combo zawsze wejdzie " dobrze ".

Nieplaczcie bo to jest zalosne, niepodoba sie to w*******alaj w podskokach

Co do " ery druida ", sorry ale druid nie moze wdupic 700k/h z profitem na chwile obecna, lub tez malym wastem. Sork mimo wszystko w moich oczach nadal jest gurujacy, sam argument sio i paralizki nie przekonuje mnie do dominacji ed :rolleyes:

Ty jestes jakis uposledzony czy malo inteligetny ? Idz sie ojca zapytaj czy mu kur** stanal ..

Tylko czlowieku .. ja mowie o akcjach w trapie a nie o open battle .. jezeli wiesz co to jest ...

a co do sorca .. to sorc robi lajtowo po 600 + k expa/h z ue na frostach wychodzac jeszcze na profit ... a druidkiem nie przycisniesz takiego pg .. ;)

Dabir
11-12-2008, 00:28
Ta kolejna Era druida hahaha ktory dostal mozliwos robienia run wild growth haha porazka zal.br

Sir-Babolek
11-12-2008, 00:30
Ty jestes jakis uposledzony czy malo inteligetny ? Idz sie ojca zapytaj czy mu kur** stanal ..

Tylko czlowieku .. ja mowie o akcjach w trapie a nie o open battle .. jezeli wiesz co to jest ...

a co do sorca .. to sorc robi lajtowo po 600 + k expa/h z ue na frostach wychodzac jeszcze na profit ... a druidkiem nie przycisniesz takiego pg .. ;)

No to nie panikuj ze jest era druidow, BO JEJ NIEMA. I co z tego ze w trapach sa dobre ? skoro i tak sie kur** leczyc niemoga, a zadko kiedy jest trap w ktorym wrog nie moze kontrowac, mysl chlopcze

Happie
11-12-2008, 00:40
cc na rookgardzie to teraz rare XD

Druidnyco
11-12-2008, 00:48
No to nie panikuj ze jest era druidow, BO JEJ NIEMA. I co z tego ze w trapach sa dobre ? skoro i tak sie kur** leczyc niemoga, a zadko kiedy jest trap w ktorym wrog nie moze kontrowac, mysl chlopcze

A o czym ja mowie kur** ...
nic driud nie dostal w tym upie .. to co mial to ma dalej ..
oprocz tego ze pal i kina maja good dmg .. i napier** pg ze bania mala .. to jeszcze dostaja nastepne atrybuty .. zeby ulatwic tym profesja gre ... ^.-
Kumasz ?

Loth123
11-12-2008, 07:31

FAIL. Kase w banku dalej można zamieniać.
Pozdro!

Xerionis_Family
11-12-2008, 08:44
czy mi się wydaje czy nie ma nowych itemów? przynajmniej nie zapowiedzieli nic a szkoda ;p

cebul96
11-12-2008, 11:35
Rookstayerom wblili noż w piersi :( 1000 gp to naprawdę bardzo mała kwota...

PS : Po upie mi sie ogolnie podoba ale hat of the mad TO PORAŻKA xD

hapnik
11-12-2008, 11:47
Nowe itemki i nowy wygląd tych starych to normalnie masakra...

ciuciu
11-12-2008, 12:34
Calkiem calkiem im to wyszlo...
Najwiekszym bledem jest to, ze palek moze robic runy ale tylko dla pallka.... to teraz powinni zrobic ze sorc i druid moga robic tylko dla siebie... pff, bez sensu.

2 glupota - Grav Vita w runie... Boze to masakra... cala zabawa byla w tym ze mozna bylo walnac sobie przed siebie tylko...

zbilansowanie profesji im nie wyszlo... sorc z kolejnym upem dostaje po dupie...
niedlugo dadza ograniczenie ze sorc tylko 50 lvl moze wbic a kina na bocie wszystko :D

Michnik of Celesta
11-12-2008, 12:40
Hail kolejny kiepski update , za kasę to już nawet tępią rookstayerów. Era dzieci neo trwa w najlepsze -.-

--Cienius--
11-12-2008, 13:40
Nie no swietnie, stracilem troche hp, na cyc smith, zostalo mi 300. Wiec ide na kolejnego z zamiaram uzycia strong health potiona, wiec walcze z nim i jeszcze z 1 cycem, no i chce uzyc potiona a tu zonk, od 50 lvl(mam 49) i panika, zostalo 200 hp, jestem upity, w efekcie padam. Dzieki za zajeb... nowosci CIP.

TO ze jestes idiota i nie umiesz czytac ze potiony srednie sa od 50 lvla to przykro mi

SaiLo
11-12-2008, 14:17
ponoć wprowadzili potwory anty-botowe

Gormitas
11-12-2008, 14:38

wcześniej też był rare(chyba)

Askaral
11-12-2008, 15:09
Rookstayerom wblili noż w piersi :( 1000 gp to naprawdę bardzo mała kwota...

PS : Po upie mi sie ogolnie podoba ale hat of the mad TO PORAŻKA xD

Taak, placzmy wszyscy bo biedni rookfrajerzy nie moga sobie spokojnie ustawic depositera :<
co do hata-najpierw sobie przetlumacz jego nazwe, a potem sie zastanow i dopiero po tych czynnosciach mow o porazkach.

ponoć wprowadzili potwory anty-botowe

Cos tam niby wprowadzili, np respy serpent spawnow na niebieskich kultach, no ale na reszcie kontynentu jak bylo tak jest.

SaiLo
11-12-2008, 15:48
na małpach i żółwiach ponoć to też jest

colen
11-12-2008, 16:18
Biedne rookmasterki :<!<!<! oj biedne wszystkie kochane scrypciki z depositerem nie dzialaja :(! i co teraz nie bedzie juz 200 levelka na rooku :/?
bo recznie gonic wolf po 20 godzin sie nie chce ojoj ;o

--Cienius--
11-12-2008, 16:29
antybotowe potworki ... Bzdura ^^ wystarczy troche pomyslec jakis skrypcik napisac i gotowe :D

Hexafear
11-12-2008, 16:33
Taak, placzmy wszyscy bo biedni rookfrajerzy nie moga sobie spokojnie ustawic depositera :<

Mówisz o wszystkich rookstayerach? Jeżeli nie to w porządku, ale jeżeli masz na myśli wszystkich, to ulżyło Ci, że pojechałeś nas rookstayerow? Musisz sie w ten sposób dowartościować?

Cery
11-12-2008, 17:05
aaaa biegnij juz zrobić sobie nowego druida

Szkoda, że mnie nie zrozumiałeś. Nie jestem za druidami. Ale w tym update jak i poprzednim dostali oni więcej niż Sorc od połowy jego świetności. Dziś druid jest porównywany do sorcerera. Praktycznie druid może expić lepiej bo mało jest potworów które są odporne na jego żywioły. Tak więc określiłem to jako "Kolejną ere druida" z _/ (łapką) jako ironiczne podobanie mi się tego.

Człowieku daj na looz. W swojej okolicy też tak pokazujesz swoje zdanie?
Wyskoczyłeś jak gumka z majtek z porównaniem sdków maga z czarami knighta. Nie wiem po co, bo ja nawiązywałem do czegoś innego. Ale spróbuję parę Twoich "tez"(nie mam słowa innego teraz w głowie) obalić.

Tak więc rozumiem, że Knight dostał te nowe czary(sam dokładnie nie wiem jak można je zastosować) Ale i tak cieszy mnie to, że "coś" z knightem robią. Może to dzięki sondom na których głosuje co UWAGA 5 Tibijczyk a cipsoft sie na nich wzoruje. Może gdyby głosowała tam cała społeczność Tibii a nie tylko expiła to jest możliwość, że Knight byłby potężniejszy. A Palek? On chyba już jest tak na koksowany, że jego biceps ma już 50 cm. Palek nie dość, że expi szybciej niż knight (a nawet czasami niż magi) dostaje kolejne czary. Moim zdaniem powinien zostać trochę zdegradowany z tymi spearami. A szczególnie Assasinkami chodź i tak zaraz rzuci się na mnie harda palków.

Jeszcze chciałbym nawiązać do specyfikacji płaczów Magów i palków i knightów na to, że ich expienie jest nie opłacalne. Od tego macie czary na robienie run, aby po 'nieudanym' huncie stanąć odsapnąć, pogadać ze znajomymi i porobić runy aby odrobić/zarobić na kolejny hunt. Taka jest filozofia tej gry. A Knightci i palkowie powinni pójść pozbierać loota lub w przypadku Palka porobić runy. Jest też możliwość zaspokojenia waszych płaczów bez tego zbierania loota i stana pod dp robiąc runki. Skoro nie chcecie mieć waste nie wyprawiajcie się na jakieś mocne stwory na których może wam sie nie zwrócić. To tak jak byście szli z motyką na słońce i później płakali, że macie źle.

To koniec mojej wypowiedzi. Mam nadzieje, że nie zostanę zbluzgany przez harde dzieci, tylko będę mógł podyskutować z ludźmi którzy naprawdę coś wiedzą(chodź, sam odrazu mówię, że ja też dużo nie wiem).

Pozdrawiam
Cery

Toma1990
11-12-2008, 18:49
W wiekszosci sie z Toba zgodze ;] Gram pallkiem i wcale nie zawsze jest tak wesolo ;] Assy sa strasznie drogie i dopiero wysoko lvl pall moze expic uzywajac ich i wychodzic na "+" Jesli zapakuje sie na maksa spear'ami wbije ok 30-35% wiec musze wracac sie ze 3 razy do dp natomiast knight kupi potki skoczy na zolwie czy barbariany i exxxxpi dowoli ;] A mag to juz inna bajka mało capa duze waste ;] Ale chyba nie otym powinnismy tu pisać ;]

Co do update to hmm graficznie napewno sie poprawilo, nowej wysepki jeszcze nie zwiedzilem bo aktualnie brak PACC-a, Party rozwiazali w rewelacyjny sposob bo nikt nikogo nie wycycka z lootem ;] A i podobno loot jest lepszy skocze poexpic to zobaczymy ;]

Maspi
11-12-2008, 19:11
potworki nawet nawet ale nic nowego dla facc....:):spam:

Ulrikk
11-12-2008, 19:45
@UP
A nowe przedmioty, możliwość zostania 'zaczarowanym' przez kolegę z paccem?
Za darmo umarło, ja mam facc i ciesze się z każdego upka, dziwne.

lovetibia.pl
11-12-2008, 20:01
@UP
A nowe przedmioty, możliwość zostania 'zaczarowanym' przez kolegę z paccem?
Za darmo umarło, ja mam facc i ciesze się z każdego upka, dziwne.

troche nie czaje ..... o czym mowa??

Styervo
11-12-2008, 20:05
troche nie czaje ..... o czym mowa??
O tym że facce chooja dostali xd W sumie mnie tam obojętnie, jeśli facce przestaną grać to pacce nie będą mieli się przed kim popisywać i gra padnie ;d

http://images1.wikia.nocookie.net/tibia/en/images//c/c7/Hat_of_the_Mad.gif
HaT Of tHe mAd jEsT TaKi sŁiTaŚnY I RóŻoFfIuTkI :*:* xD :F ^^

Vivarus
11-12-2008, 20:06
@2up
chodzi o tzw, "buffy"

Ulrikk
11-12-2008, 20:33
A czemu miałby coś dostać, plebsie..

Buszmenx
11-12-2008, 21:35
a wiecie moze jak oczyscic Rusty Armor ?Xd

Jeddie
11-12-2008, 22:02
@Buszmenx
Na tibia.wikia.com jest quest ale jeszcze niedokończony.

Prostynick
11-12-2008, 22:14
Dziwne, że na faccu jeszcze można dednąć i rozmawiać z npc :] Mam nadzieję, że w kolejnym update to naprawią, a za deda na facc powinniście tracić całe eq tak jak na rsie :P

Droid
11-12-2008, 23:12
Biedne rookmasterki :<!<!<! oj biedne wszystkie kochane scrypciki z depositerem nie dzialaja :(! i co teraz nie bedzie juz 200 levelka na rooku :/?
bo recznie gonic wolf po 20 godzin sie nie chce ojoj ;o

ten problem jest taki prosty...
ustawiasz np ze jak masz x kasy idze ci do banku
w skrypcie dajesz deposit 900 withdraw 900 i tak w kolko do momentu kiedy masz 0 wracasz na resp
mnie kurcze martwi bardziej ze mapa jest nowa musze na nowo robic skrypyt ;/

Piio
11-12-2008, 23:34
Jeszcze chciałbym nawiązać do specyfikacji płaczów Magów i palków i knightów na to, że ich expienie jest nie opłacalne. Od tego macie czary na robienie run, aby po 'nieudanym' huncie stanąć odsapnąć, pogadać ze znajomymi i porobić runy aby odrobić/zarobić na kolejny hunt. Taka jest filozofia tej gry. A Knightci i palkowie powinni pójść pozbierać loota lub w przypadku Palka porobić runy. Jest też możliwość zaspokojenia waszych płaczów bez tego zbierania loota i stana pod dp robiąc runki. Skoro nie chcecie mieć waste nie wyprawiajcie się na jakieś mocne stwory na których może wam sie nie zwrócić. To tak jak byście szli z motyką na słońce i później płakali, że macie źle.

Bo dzieci zapomniały, że jest coś poza expieniem i płaczą jak nie mają profitu z expienia, bo nie będą mogli dalej expić, expić i expic, tylko muszą robić jakieś przerwy...

niestety do tego doszło

Dragonit
11-12-2008, 23:47
a za deda na facc powinniście tracić całe eq tak jak na rsie

Śmieszne to było bardzo. Pozdro & Poćwicz.

Xr3
12-12-2008, 00:18
Śmieszne to było bardzo. Pozdro & Poćwicz.
Prawda w oczy kole... Doceń jego zdanie, ponieważ 80% posiadaczy Premium Account, uważa tak samo, a nie wiem czy wiesz, że to właśnie oni wykładali kasę, aby m.in taki darmozjad jak ty, mógł w tę smutną grę grać.

skopek91
12-12-2008, 09:21
Witam wszystkich!
Mam pomysł aby na serwerze Amera w miescie Carlin 24.12.2008r
Zorganizowac Wieczor wigilijny to dobry pomysl aby podtrzymac Świąteczną Atmosfere.
Co wy na to???:)
Prosze o wasze Opinie na ten temat :D :)

Druidnyco
12-12-2008, 09:42
Prawda w oczy kole... Doceń jego zdanie, ponieważ 80% posiadaczy Premium Account, uważa tak samo, a nie wiem czy wiesz, że to właśnie oni wykładali kasę, aby m.in taki darmozjad jak ty, mógł w tę smutną grę grać.

Co ty masz gosciu w bani ... mi też się własnie skończył PACC ... i nie wiem kiedy kupie nowego bo mam różne inny wydatki niż wyj*** 80 zł~ na nowego pacc ... Pomyśl gosciu ... bo żal odpier *** ...

druidek123
12-12-2008, 10:00
Witam wszystkich!
Zorganizowac Wieczor wigilijny to dobry pomysl aby podtrzymac Świąteczną Atmosfere.

na Harmonii może też :D

Marchewki
12-12-2008, 11:39
powiem wam że 80-90 zł na pacc na 3 miesiące to nie jest wielki wydatek...:> w większość gier życzą sobie o wiele więcej za same bajerki do gry :) wiec moim zdaniem na zbierać sobie raz na 3 miesiące 80 zł to nie dużo :> ale iść do pracy :D też wyjście :D ( u mnie już nieuniknione, 19 więc do pracy :) )

Gormitas
12-12-2008, 12:14
Witam wszystkich!

podoba mi sie juz ide wbijac 8 level:)

Rocket Slayer
12-12-2008, 13:59
Witam wszystkich!

Jesteś prze-je-ba-ny. Sylwestra też w Tibii spędzisz?/przed Tibią? Nie bronię ci tego ale to jest smutne.

Xr3
12-12-2008, 14:23
Co ty masz gosciu w bani
Nie wiem, nie patrzyłem.

mi też się własnie skończył PACC ... i nie wiem kiedy kupie nowego bo mam różne inny wydatki niż wyj*** 80 zł~ na nowego pacc
To kup Pacc za GP. Jeśli cię nie stać, to bądź łaskaw nie utrudniać grania innym graczom, bez sensownie stojąc w depo i przyczyniając się tym samym do robienia Laggów.

ale iść do pracy
Nie, trzeba expić.

shoq
12-12-2008, 14:32
Witam wszystkich!

ok tylko skont wykolujemy oplatek?

Wigilię spędzić przy Tibii, to piękne ;(

Frezko
12-12-2008, 15:11
Xr3
To kup Pacc za GP. Jeśli cię nie stać, to bądź łaskaw nie utrudniać grania innym graczom, bez sensownie stojąc w depo i przyczyniając się tym samym do robienia Laggów.

Tibia to nie tylko expienie osobiście można też postac pod depo i pogadac z kolegą

Zaphi
12-12-2008, 15:13
ej hlopacy wiecie ze w tibjii byl apdejt ?

(żal mi was buraki :D)

Xr3
12-12-2008, 15:17
Tibia to nie tylko expienie osobiście można też postac pod depo i pogadac z kolegą
Przeznaczyłem na to 90% okresu, w którym miałem Pacc.

Frezko
12-12-2008, 15:23
Przeznaczyłem na to 90% okresu, w którym miałem Pacc.

to mi cie żal

Savierus
12-12-2008, 16:42
powiem wam że 80-90 zł na pacc na 3 miesiące to nie jest wielki wydatek...:> w większość gier życzą sobie o wiele więcej za same bajerki do gry :) wiec moim zdaniem na zbierać sobie raz na 3 miesiące 80 zł to nie dużo :> ale iść do pracy :D też wyjście :D ( u mnie już nieuniknione, 19 więc do pracy :) )

powiem tak pacc jest za okolo 70 zl wiec jeszcze mniej, aaaa ale sorry dzieciaki maja za 90 +

Dragonit
12-12-2008, 18:18
e to właśnie oni wykładali kasę, aby m.in taki darmozjad jak ty, mógł w tę smutną grę grać

Nie muszę tego doceniać, bo kupują pacce dla siebie a nie po to by faccowie sobie pograli ... i nie nazwałbym siebie darmozjadem, tibia to darmowa gra, którą ułatwia kupno bonusów w postaci pacca, taka jest prawda. A to, że bez sprzedawania pacc Cipsoft nie utrzymałby tibii, to inna kwestia. Pacca za gp kupię, o ile dobije taki lvl by na niego zarobić, na co wpłynie wiele czynników ...

Xflefxlle
12-12-2008, 18:33

Tak bardzo próbujesz udowodnić swoją mądrość a nie pomyślałeś o tym, że to by się im nie opłacało?

Nie wiem czy tibia to przypadkiem w którymś języku nie znaczy "więcej", bo grając w nią chce się ciągle więcej, więcej i więcej ;(

Wiele osób uzależnia się od tej gry, a nawet jeśli jest to bardzo małe uzależnienie albo wcale tego uzależnienia nie ma pragnienie osiągnięcia większego poziomu nie znika ;(
Dlatego PACC kupuje się by szybciej nabić ten level no i mieć więcej opcji niż inni, a uzależnione osoby są do tego bardziej skłonne.

Bananowy_Korniszon
12-12-2008, 18:44
Każdy kiedyś grał bez pacca. Nie zapominajcie o tym.
Piszą na stronie głównej "darmowa gra". Więc facc ma takie samo prawo do krytykowania gry jak pacc, jak ktoś płaci za różne premie to nie znaczy że może czegoś faccowi zabraniać. W niczym nie jest od niego lepszy.

Xr3
12-12-2008, 19:46
Czym się k*rwa różni facc od pacca? Wiesz czym? Tym : czarami, promocją, możliwością kupna domku, inne questy, outfity, miejscówki typu : hero, demony, behemothy, cyclopolis, tomby, hydry i ch*j wie co jeszcze.
Na faccu masz tak samo wiele różnych miejsc na exp, typu : dragon lair, demona ( wrl jeśli nie znasz pałko ), bk, dragi na fibuli, nawet zasrane elfy czy chociażby Of. I powiedz mi tak szczerze, jak masz wszystko zajęte na paccu, to gdzie s*******asz expic? OCZYWISCIE LECISZ SZUKAC EXPA NA FACCU! Noobie :|
A boterzy? Gdzie botuja? Czesto na faccu roty w veno, trolle w veno, trolle w ab i prze kur*** różne miejscówy...
Jesteś sztandarowym przykładem "knajta", dla którego białe cyferki to jedyny wyznacznik czerpania satysfakcji z grania.

Druteczek
12-12-2008, 19:54
No nie wiem czy jestem standardowym przykładem knighta. Swoim czasem grałem już każdą profesją. I szczerze mówiąc to co na paccu było zajete, to na faccu było wolne. Teraz gdziekolwiek nie pójdziesz to widzisz MS'a, ED i RP, nawet na głupim OFie :P wiem to np. ze swojego przykładu.

Xr3
12-12-2008, 19:57
Teraz gdziekolwiek nie pójdziesz to widzisz MS'a, ED i RP, nawet na głupim OFie
Może chodzi ci o Faccowych magów? Nigdy nie spotkałem się z MS/ED na OFie, a sam chodziłem tam tylko czyścić quest. Prawdą jest, że expię tam czasem moim 40 palkiem, ale expiącego maga, dane mi tam spotkać nie było:o.

Druteczek
12-12-2008, 20:01
Heh ja natomiast często widzę jak na niektórych servach magowie tam chodzą ;p

Druteczek
12-12-2008, 20:02
I nie chodzi mi tu o faccowych magów. Tylko o tych którzy maja pacc :P

literkę poprawiałem bo pomyliłem :D

Kamil_Bks
12-12-2008, 21:44
Mi tam nie przeszkadza, każdy może expić gdzie chce. Tylko często denerwujące jest to że jak bijesz potworka a jakiś gościu podchodzi i Ci go ubija... ;/

Enif
12-12-2008, 23:21
Ale upupili ROOKcośtasiów 1k xD teraz beda musieli znow miec dp :D

marasxantera
13-12-2008, 09:20
Teraz to Cip Soft się postarał w tym update moje Gratulacje tylko tak dalej. :flaga_pl:

Frezko
13-12-2008, 09:25
Grając w wowa zobaczyłem kilka ciekawych zdięc związanych z tibią

http://img206.imageshack.us/img206/6213/soulaa9.jpg (http://img206.imageshack.us/my.php?image=soulaa9.jpg)
http://img206.imageshack.us/img206/soulaa9.jpg/1/w1015.png (http://g.imageshack.us/img206/soulaa9.jpg/1/)

http://img530.imageshack.us/img530/5015/decayjq7.jpg (http://img530.imageshack.us/my.php?image=decayjq7.jpg)
http://img530.imageshack.us/img530/decayjq7.jpg/1/w269.png (http://g.imageshack.us/img530/decayjq7.jpg/1/)

Markos_Knight
13-12-2008, 10:25
To nie jedyna rzecz, którą Cipsoft podwędził z WOW`a ....

Askaral
13-12-2008, 11:29
Witam wszystkich!

Wigilia w karlin , ahusuhahushuahuahusshu powodzeniaaa

Może chodzi ci o Faccowych magów? Nigdy nie spotkałem się z MS/ED na OFie, a sam chodziłem tam tylko czyścić quest. Prawdą jest, że expię tam czasem moim 40 palkiem, ale expiącego maga, dane mi tam spotkać nie było:o.

Ja pokochalem ofa na faccu odkad dodali ice wave dla faccow za 25 many. Nie wiem gdzie ty laziles, bo nie trzeba sie wysilac, zeby spotkac tam chociazby
28 sorca/druta z 2 monkami (po ostatnim upie latwo takich odeslac do karlin lurujac 5 zerkow).

Mi tam nie przeszkadza, każdy może expić gdzie chce. Tylko często denerwujące jest to że jak bijesz potworka a jakiś gościu podchodzi i Ci go ubija... ;/

Lajf is brutalne

Ale upupili ROOKcośtasiów 1k xD teraz beda musieli znow miec dp :D

Dawni rookfrajerzy jakos nie potrzebowali banku, a teraz nagle wielki placz...(akurat nie mam na mysli ciebie, bo ty wygladasz na szczesliwego :o)

Teraz to Cip Soft się postarał w tym update moje Gratulacje tylko tak dalej. :flaga_pl:

Hmmm, jeden z niewielu ktory tutaj sie nie wyplakal.
To nie jedyna rzecz, którą Cipsoft podwędził z WOW`a ....

Taa, nazwa potworka "Lost Soul" jest przeciez zarezerwowana wylacznie dla wowa, bo przeciez taka nazwe tylko oni mogli wymyslec...

Takie male nawiazanie do grubo wczesniejszego posta - uwazam, ze to swietny pomysl, ale nie mozna nikogo na sile namawiac do tego, zeby przestal gonic za idiotycznym lewelem ;/

Vyohman
13-12-2008, 11:58
Byłoby fajnie ale tak sie nie da :<

Savierus
13-12-2008, 14:43
no to mi rookera przeniolso do temple, koniec z korzystaniem z pacc arena na faccu :d

Haribo^^
14-12-2008, 17:22
niedosc ze taki c h u j o w y ten up to jeszcze lagi po nim j a p i e r d o l eX(X(X(X(X(X(

lovetibia.pl
14-12-2008, 17:24
Witam wszystkich!

o lol , mam noob chara na Amerze i w Carlin jest chyba najwiecej Pk, spedzic wigilie w Tibii :o to juz lepiej w gronie rodziny

@up
a umiesz rozmawiac bez przeklenstw

Xr3
14-12-2008, 17:29
niedosc ze taki ********** ten up to jeszcze lagi po nim **********X(X(X(X(X(X(

Dobrze ci tak. Za to, że jesteś FACCem, nie powinieneś mieć pingu poniżej 800.

lovetibia.pl
14-12-2008, 17:31

co ty sie tak czepiasz tego FACC'a ??

dr3d
14-12-2008, 17:33
Przed Winter Update cieszyłem się ze zmian jakie wprowadza, jednak po Update wielu graczy ma lagi, prawdopodobnie spowodowane własnie przez Winter Update. Cipsoft mógłby się tym zająć. Btw. nie jest to wina Neostrady, bo w innych grach mam niskie pingi, np. Counter Strike - standardowy ping 20-50. Myślę, że wiecej graczy złoży takie skargi i przyczyna zostanie usunięta. :baby:

Haribo^^
14-12-2008, 17:56
co ty sie tak czepiasz tego FACC'a ??

on mysli ze ma pacc to jest lepszy ale tak niejest poprostu jest pustym c w e l e m

Dragonit
14-12-2008, 17:57

Ty chory jakiś jesteś -.- I pomyśleć, że takie chamy kupują pacca bo ich stać i stoją 90% czasu przed depo (sam przyznał) a wielu ludzi którym pacc bardzo by się przydał, nie mają na niego kasy ...

Xr3
14-12-2008, 18:02
on mysli ze ma pacc to jest lepszy ale tak niejest poprostu jest pustym c w e l e m

Tak sobie do mamy możesz mówić, niewychowany dzieciaku bez manier.
Każdy, kto kiedykolwiek targnął się na kupno Premium Account, staje się lepszy od ciebie, ponieważ oprócz dokładania cegiełki do powstawania laggów, nic więcej od siebie nie dajesz.

Ty chory jakiś jesteś -.-
Zgadza się, mam kaca.

I pomyśleć, że takie chamy kupują pacca bo ich stać
Jeśli cię nie stać, to rusz dupę od kompa i idź do roboty zarabiać prawdziwe pieniądze.

stoją 90% czasu przed depo (sam przyznał) a wielu ludzi którym pacc bardzo by się przydał
Guns N' Roses - Don't Cry (http://www.youtube.com/watch?v=AuXLcvPPJMU&feature=related)
Ciekawe do czego, mógł by im się przydać... Stawiam, że chodzi o maniakalne zdobywanie białych cyferek, czyż nie ;)?

Haribo^^
14-12-2008, 18:05
Każdy, kto kiedykolwiek targnął się na kupno Premium Account, staje się lepszy od ciebie, ponieważ oprócz dokładania cegiełki do powstawania laggów, nic więcej od siebie nie dajesz.

a ja niemam zamiaru wydawac kasy na jakas gierke...:baby:

Dragonit
14-12-2008, 18:08

Nie ośmieszaj się, bo teraz wiele osób traci do ciebie szacunek. Kto tu nie ma manier? To ty się zachowujesz jak cham i piszesz z zawiścią, zachowaj więc te uwagi dla siebie. I nikt kto nie kupuje pacca nie jest lepszy od nikogo śmieszny człowieku ... widać że jesteś no-life i obchodzi cię tylko tibia i kupno płatnego konta.

Matthaves
14-12-2008, 19:00
Ale nie brałem udziału w strajkach, demonstracjach i propagandach, w których nooby narzekają np. o brak miejsc do expienia na terenach dla graczy z darmowym kontem.

Zacznijmy od tego, że oni sami nie są lojalni w stosunku do swoich klientów.

A czy ja narzekam na brak miejsca na expowiskach Pacc? Jak mnie to denerwuje, to kupuję Pacc i mam spokój. Inna sprawa, że jak go już mam, to nie robię z siebie nie wiadomo jakiego fundatora i dobroczyńcy dla plugawych graczy Facc. Nie wyzywam ich od darmozjadów, bo nie każdemu jest Pacc do szczęścia potrzebny. Bo w końcu klienta Tibii ściągasz za darmo, konto zakładasz za darmo i - w reszcie - możesz ile Ci się żywnie podoba grać w nią za darmo.
CipSoft daje graczom taką możliwość, bo każdy klient Facc, to potencjalny nabywca Pacc. Działa to na prostej zasadzie promocji w supermarkecie, tylko że tutaj obiektem promocji jest nie jogurt, ser czy kiełbasa, tylko gra. Dostajesz za darmo próbkę możliwości a płacąc dostajesz pełne możliwości.

Inna sprawa... Czemu nie skomentowałeś mojego końcowego porównania? Było zbyt trafne, czy może było dla Ciebie zaszczytem porównanie do arcynazisty?

@ Dragonit

Większość ludzi często nie wpada na oczywiste pomysły pomijają z powodu ich oczywistości. I żeby nie było, to ja się nie czepiam, bo to całkowicie normalny i udowodniony naukowo fakt ;)

Frezko
14-12-2008, 19:45
Xr3

Daje to że paccowie mogą się cieszyc grą

Frezko
14-12-2008, 19:55
moim zdaniem nie opłaca się kupowac pacc za rl kase w grze która jest robiona na odpierdziel

Matthaves
14-12-2008, 20:31
Przecież nigdzie nie napisałem, że mówię o wszystkich. Nazwałem ich "tylko" darmozjadami.

Gdyby gracze Facc nielegalnie uzyskiwali dostęp do serwerów Tibii, to faktycznie każdy uczciwie płacący uczciwymi pieniędzmi gracz Pacc miałby pełne prawo do nazywania ich darmozjadami. Ale tak nie jest - mają legalny, darmowy i nieograniczony dostęp do gry, z powodu, o którym napisałem dosyć jasno i wyraźnie. Facc jest lokatą CipSoftu na przyszłość, bo większość ludzi, którzy dojdą do odpowiednio wysokiego poziomu kupują Pacc, żeby urozmaicić sobie granie (albo odchodzą bo nie widzą w grze nic co by ich przy niej trzymało).

Prośba do Admina: Proponuję zamknięcie tego tematu... Już dawno zamienił się w jeden wielki offtop...

Maciektg121
14-12-2008, 22:11
To co wyczyniają tu obie strony, jest nie na miejscu. Dzieci w piaskownicy 'lepiej' kłócą się o łopatki. Jesteście chyba niedowartościowani - co ja mówię na pewno - i lepiej zastanówcie się czy jest sens wzajemnego wytykania sobie błędów, a w dodatku dochodzi do tego jeszcze sarkastyczne wytykanie pisowni. Błagam was!

Czy team mógłby zadbać o jakiegoś newsa podsumowującego dokonane w update zmiany? Dziękuję.

Mlody8
14-12-2008, 23:27
Fajna wyspa, niezłe potworki i nowe outfity, o questach już nie wspomnę. Oczywiście, wszytko (chyba) dla PACC X(

Nie Wszystko.... FACC Może cieszyć się Podziwianiem Nowych Woolf i Slime :D

Dragonit
15-12-2008, 15:07
Ja już z nim nie wyrabiam ... naprawdę, opanuj się człowieku, prawie żaden pacc nie ma tych uprzedzeń, tylko ty. Tibia to darmowa gra, prawda w oczy kole? Że mamy prawo w nią grać, bo pacc to sposób utrzymania się i zarobku dla Cipów, ale każdy ma takie samo prawo do gry, jak cipowie chcą to nawet nam tereny nowe dodadzą (raczej nie, ale m.in. powiększyli trochę gobliny w femor hills).

Aevolana
15-12-2008, 16:01
Bo co mi zrobisz? Zabijesz mnie?

nie, wystarczy że coraz bardziej się staczasz, a powyższą wypowiedzią ( "Bo co mi zrobisz?Zabijesz mnie?") pokazujesz jak tylko się da że traktujesz internet jako miejsce do spamowania bo "i tak nikt ci nic nie zrobi"

lovetibia.pl
15-12-2008, 16:44
pan up ma racje ,to ze ci nie moge nic zrobic nie znaczy ze mozesz robic co ci sie podoba :o nie moge uwierzyc ze ci starzy kompa kupili ..... to byl blad!!:evul:

Rocket Slayer
15-12-2008, 20:29
Prawdę mówiąc, jestem na tym forum tylko po to, aby czerpać satysfakcję z udowadniania takim noobom jak wy, że nie mają racji, śmiejąc się w twarz całej waszej darmozjadowej propagandzie.
To jest chore. Jesteś pochłonięty Tibią, jesteś z nią za bardzo związany. Żaden użytkownik się w ten sposób nie zachowuje...
@Topic
Skoro update już miał miejsce, to jakim prawem temat jeszcze nie został zamknięty?
Powinien być zamknięty bo ciągle prowokujesz innych by po tobie jechali i na odwrót.

EDIT
To, że w nią nie gram i uważam ją za porażkę, nie znaczy, że nie mogę się na jej temat wypowiedzieć.
Nie twierdzę, że nie możesz się wypowiadać lecz przekroczyłeś pewną granicę wypowiedzi i chcesz uświadomić resztę użytkowników (facców), że są od Ciebie gorsi. Według mnie to jest zła postawa. Pomyśl o tych dobrych rzeczach, które dały ci facci - np śmieszne rozmowy, sytuacje, cokolwiek. Nie myśl tylko o tym jak bardzo lagują...

Zientarski
15-12-2008, 21:07
Może to taki wiek?
Ja na szczęście zaraz bede miał osiemnastkę.

Xr3 jesteś dumnym tibiomanem, który uważa że świat został stworzony dla niego
jestem ciekaw czy chodzisz do szkoly, czy masz kumpli i potrafisz wyjsc z nimi na piwo.

Zapewne jesteś uzależniony od kompa i pocisz się nie mogąc doczekać się
na możliwość odpowiedzi "takim dzieciom jak my" na posty, bo przecież
nie umiemy grać tak zajebiscie jak ty.

Odkąd jestem na tym forum to ludzie CI mówią, żebyś je opuścił.

Mam propozycje, zbuduje Ci forum phpBB2 dla Ciebie. Tam te 3/4 Paccow
będą Ci przytakiwać a ty bedziesz szczęśliwy.

gratisowybongo
15-12-2008, 21:51
xr3 - tak masz kumpli, którzy pewno codziennie w szkole wsadzają ci łeb do kibla, za kozaczenie takie samo jak na tym forum. Poza tym slyszalem, ze masz dlugie wlosy i kręcone zęby. ogolnie weź odpuść, bo już śmiać mi sie chce z twoich quasi-elokwentnych wypowiedzi. facc rulez i dobrze o tym wiesz napinaczu.

Qlos
15-12-2008, 21:59
Xr3:
Przesadzasz ze faccom sie nic nie nalezy.(przynajmniej takie jest moje zdanie).

@all uczestniczacy w tej wymianie zdan:
Skonczcie ten offtop.
Nie od tego jest ten temat(przeniescie sie na priv albo cos).

Qlos

Zientarski
15-12-2008, 23:02
Xr3:
Przesadzasz ze paccom sie nic nie nalezy.(przynajmniej takie jest moje zdanie).

Zacznij czytac. Bo on uważa zupełnie inaczej.

Prosze zauwazyć ze gdyby Cipsoft nie czerpał korzyści z Faccowców... to by
ta gra calkiem byla płatna... ale im sie to nie oplaca. Wiec nie nazywaj nas
"darmozjadami".

^Trial^
15-12-2008, 23:24
Nikt nie zaczyna grac odrazu na premium..
Facc jest potrzebne, ale to nie oznacza, ze trzeba wam do dupy wchodzic i tereny itp dodawac..
I tak macie bardzo duzo..
Chcecie wiecej?
Kup Pacc.. Szybko, tanio i bezpiecznie!

Zalgadis
16-12-2008, 07:39
Kiedyś miałem 2 pacci, na 150? i 90 dni.

3 lata pózniej zacząłem sobie grac bez pacca na pvp. Wbiłem 30 level i i się znudziło ;p. Nie trzeba kupować pacca.

ps. Dobrze zrobiony news.