Pokaż pełną wersje : you are Hunted
Nasza gazetka zrobiła kolejny krok naprzód usamodzielniając się nieco.
Obecnie wieści z różnych światów możecie znaleźć pod nowym adresem - http://hunted.tibia.pl.
A jak wam się podoba nowy wygląd gazetki, który możemy podziwiać dzięki Noodze? Nam się bardzo podoba.
Przy okazji przypominamy, że do gazetki może pisać każdy z was! Wystarczy wymyśleć ciekawy artykuł, napisać go i zamieścić na naszym forum, w tym (http://forum.tibia.pl/forumdisplay.php?f=67)dziale, potem pozostaje już tylko poczekać, aż któryś z moderatorów przeczyta ten tekst i, jeśli się spodoba, umieści go na stronie.
Jednocześnie przypominamy o tym że potrzebujemy waszej pomocy odnosnie update. Jesli masz prawdziwe informacje na temat nowych przedmiotow lub potworów zgłaszaj je do TEGO (http://tibia.pl/forum/showthread.php?p=197071#post197071) tematu.
Natomiast dyskusja na temat nowego update, co to sa te purgethowery, itp. jest prowadzona w TYM (http://tibia.pl/forum/showthread.php?t=20035) temacie.
Nightwalker
17-12-2004, 21:51
No to zaczynamy ;]
Nazwa taka sobie. Ale cóż lepsze to niż "Ekspress Tibijski"
Nowy design świetny.Stanowczo za mało materiałów a to już wina użytkowników. Gratz dla twórcy!!!
Erfi master
17-12-2004, 21:57
WOW po większym obejrzeniu tego stwierdzam ze wyszlo calkiem nieżle GRTAS DLA OSOBY KTÓRA TO WYMYSLILA :)
Angel of Death
17-12-2004, 21:58
Ja zauważyłem buga graficznego :
http://www.serveruni.republika.pl/bug.GIF
Ten pasek nachodzi na text i to tak nieładnie wygląda ...
...tak na pierwszy rzut oka to bardzo chaotyczny design (tak mi się wydaje) :] ale po drugim spojrzeniu ładny i przejrzysty układ strony :) GratZ wykonania. Teraz mam nadzieję że bedzie tam szybko przybywać artykułów :D
Ja zauważyłem buga graficznego :
Ten pasek nachodzi na text i to tak nieładnie wygląda ...Błąd wystepował przez pierwsze pare minut. Po zmianie wyglądu nie sprawdziłem, jak to wyglądąło, gdy się wybrało jakiś konkretny dział, ale gdy tylko to zauważyłem, szybko usunąłem błąd. Jeśli nadal ci się pojawia, daj znać.
Angel of Death
17-12-2004, 22:03
Niestety dalej sie pojawia
Erfi master
17-12-2004, 22:10
hmm.. wyglonda na to że jsuz wszytko jest ok :)
Kurde
tego nie przewidziałem, że ktoś będzie chciał wstawić taki wielki rysunek nie wiedzieć po co. I prawde mowiac nie mam pomysłu, co z tym zrobić... hmmmmm
w sumie, to chyba tylko w jednym artykule takie cuś wystepuje, tak mi sie wydaje... ale moge sie mylic, nie sprawdzilem wszystkich tekstów.
Hmmm. Musze to przemyślec, przez jakiś czas pozostanie tak, jak jest, ale najpóźniej jutro spróbuje coś z tym zrobić :(
Jak dla mnie ta gazeta ma klimat westernu, ale ogólnie to mi się podoba.
Cudotwórca
17-12-2004, 22:41
Oprawa graficzna jest bardzo ladna tylko tyle ze troszke calosc jest nieczytelna(moze ja slepy jestem :P)
ekhm... dzieki za opinie:)
Vanhelsen
17-12-2004, 22:46
Oh No, I'm HUNTED !!!
Fajnie, niezła nazwa, fajny layout ale mam pare zastrzerzeń:
1)Linki od "Forum" do "Titania" są zbyt blisko krawędzi przeglądarki (MOże to tylko u mnie na IE )
2) "Kartka" niema zakończenia na dole ;(
3) Może 1-2 linijki wolne od góry strony wpakować z "<br>" ?? (Nie mylić z "Br?")
Innych zastrzerzeń niemam :)
Jak dla mnie to wszystko jest zbyt chaotycznie porozmieszczane :/ Nie ma takiej przejrzystosci jak np. tinianews.net :(
a jednak miałem racje :] jest to troche chaotyczne, brak przejrzystości (tło?)
Iris on Eternia
18-12-2004, 09:33
Podoba mi się, a wiedzcie że większość amatorkich designów mi się nie podoba. Wg. mnie wyglądało by jeszcze lepiej gdybyście zmienili czcionkę... Arial, Tahoma...
Hegemmon
18-12-2004, 09:55
hmmm lay całkiem niezły choć jak już ktoś wspomniał brakuje zakończenia na dole
Ja mam jeszcze kilka uwag
1. Nie wiem jak wam ale mi bardzo brakuje podświetlania linku, kiedy się njedzie na niego myszką
2. smyles się nie wyświetlają.
3. przydało by siępozmieniać hiperłącza w artykułach. Chodzi mi o wygląd bo te co sąnp tutaj (http://www.tibia.pl/hunted/index.php?action=show&t=18220&p=183235)to są te zwykłe, brzydkie cóś.
4. Brakuje czytelności. Strona powinna być szersza...
5. pawdziwa gazetka ma Picture of the Day! :)
Ale ogólnie spox.
Co do tych rozwalających obrazków... to matkus narzuć jakieś ograniczenie w roździelczości obrazu... :P
A tam zakonczenia na dole.... przecierz ta kartka ma zagiecia! Jak mylisz jakbym zrobil ladne zakonczenia kartki na dole kiedy i tak te zagiecia wypadaja w roznych miejscach (w zaleznosci od dlugosci textu)... Gimnastyka by byla nieziemska :P
Dj Fara0n
18-12-2004, 10:52
Ja pozowle sobie na ocene poszczegulnych elemntow.
Nazwa 10\10-nazwa mi się spodobala poniewaz jest taka orginalna .O wiele lepiej niz "gazeta tibijsa" lub "Express polarny" :P .
Layotu 5\10-Przeciętny poniewaz malo klimatyczny.Tak jak tu ktos wspomnial ze pasuje bardziej do westernu.
Przejrzystosc 3\10- Tu jest klapa.Artykuły są malo widoczne.
Srednia 5,7~
Moje propozycje:
-Mojim zdaniem lepiej będą wyglondac artykuly jesli będą jeden pod drugim.
-Proponuje wysrodkowac strone tak jak tibia.pl
-odzielic w menu poszczegulne linki jakimis np.zlotymi liniami
To chyba tyle.
<lezy na podlodze niczym deadniety ludzik>
Layotu 5\10-Przeciętny poniewaz malo klimatyczny.Tak jak tu ktos wspomnial ze pasuje bardziej do westernu.
Zabiles mnie :P, widziales chlopie kiedys western? Stare deski z gwozdziami, kurz, rewolwery, podkowy, preria, konie, twardzi faceci, saloony itd.
Nie wiem co ma stara kartka i kawalek skórzanej, czerwonej okladki ksiegi (+ zloty napis) wspolnego z westernem.
Przeciętny
Jak zrobisz lepszy to nie mam zastrzerzen ;P
@Iris on Eternia
Pokaz swoje profesjonalne :evul:
Kto wpadl na dwa znakomite pomysly: zastosowania TAKIEJ czcionki oraz wrzucenia gustownego, ni przypiął, ni wypiął CZERWONEGO paska menu?!
Do tego brak <!DOCTYPE> na poczatku i prawie-ze-zgodnosc ze standardami w3c (tylko 158 bledow - w sumie to nieduzo).
Slowem - cos-co-sie-nazywa "noogadesign" sie nie popisalo. -.-
brzydkie są czcionki linków
ale poza tym, to dobry pomysł, z tym, że jak była na forum, to byl klimat
tearz to za bardzo formalne :)
dobra
Przyznaje sie, robilem w dreamweaverze i to w dodatku w 5 minut... zreszta moja wina to grafika i glowna tabela, reszta - MatKus :P
//edit: to ja, nooga, tylko z konta brata ;P
Kto wpadl na dwa znakomite pomysly: zastosowania TAKIEJ czcionki oraz wrzucenia gustownego, ni przypiął, ni wypiął CZERWONEGO paska menu?!
Do tego brak <!DOCTYPE> na poczatku i prawie-ze-zgodnosc ze standardami w3c (tylko 158 bledow - w sumie to nieduzo).
Slowem - cos-co-sie-nazywa "noogadesign" sie nie popisalo. -.-A przeglądałeś może, czego ten walidator sie czepia?
Np że np. <body> nie ma znacznika leftmargin (ciekawe, ciekawe), albo że w adresie jest znaczek & (to niby jak inaczej mam przekazać parametry do skryptu?) albo że zmienna jakaśtam w adresie nazywa sie type (a ch*.* go to obchodzi, jak ja se zmienne nazywam). Jak tego typu bledy pousuwasz, to zostaje tylko jeden chyba, ze nie ma doctype, co prawde mowiac nie jest wedlug mnei niezbędne, bo W3C nie jest nadal jedynym słusznym standardem, a dla mnie wystarczy zgodność ze standardem HTML 4.1. A to, że panowie z W3C nie slyszeli o ustawieniach domyślnych, które są w standardzie HTML, to nie moja wina.
Ja tam do tytulu nic nie mam. Domyslam sie, ze tytul to jedna z najtrudniejszych do wymyslania rzeczy.
A przeglądałeś może, czego ten walidator sie czepia?
Np że np. <body> nie ma znacznika leftmargin (ciekawe, ciekawe),
body {margin-top: XXpx;}
albo że w adresie jest znaczek & (to niby jak inaczej mam przekazać parametry do skryptu?)Wszystkie znaki "&" w adresach muszą być zamienione na "&". Linki są także treścią HTML i jako takie muszą być w nim napisane. Jest to konieczne, aby uniknąć mylenia się parametrów w linkach ze znakami specjalnymi (encjami) HTML (np. gdyby link miał zawierać parametry nazwane nbsp, amp, pound, itp.).
-.- Pierdo*.*isz! Co mi po tym ze se dumnie wstawiam znaczek w3c kiedy moja strona dziala i ma sie dobrze, huh? Ja rozumiem ze zgodnosc ze standardami to czasem dobra rzecz ale jeszce nie widzialem strony (chodzi mi o zrodlo jakby co) ktora by w adresie posylala zmienne z & ;PP (moze slepy jestem?)... Wybacz... czepianie sie gowien uwazam za oznake bycia przemadrzalym! Ch*.* z tym ze jakies w3c sie czepia.
greetz
nooga
Wiesz. Z tym & jest tylko taki drobny problem, że jak to dam do adresu, to mi przeglądarki wysyłają w adresie & zamiast &, i parametry przestają działać. (przynajmniej w MSIE, który jaki by nie był, jest najpopularniejszą przeglądarką) więc jeśli mam wybierać, czy strona ma działać poprawnie, i być niezgodna z W3C, czy ma działać poprawnie, ale być niezgodna z W3C, to wybieram jednak to drugie.
Ładne, ale zbyt mało przerzyste. Lay jest dobry. Starsznie chaotyczne- do poprawki. Dużo, przede wszystkim dobrych informacji.
Ogólnie 7/10 :)
Pasorzytek
18-12-2004, 17:32
A przeglądałeś może, czego ten walidator sie czepia?
Np że np. <body> nie ma znacznika leftmargin (ciekawe, ciekawe), albo że w adresie jest znaczek & (to niby jak inaczej mam przekazać parametry do skryptu?) albo że zmienna jakaśtam w adresie nazywa sie type (a ch*.* go to obchodzi, jak ja se zmienne nazywam). Jak tego typu bledy pousuwasz, to zostaje tylko jeden chyba, ze nie ma doctype, co prawde mowiac nie jest wedlug mnei niezbędne, bo W3C nie jest nadal jedynym słusznym standardem, a dla mnie wystarczy zgodność ze standardem HTML 4.1. A to, że panowie z W3C nie slyszeli o ustawieniach domyślnych, które są w standardzie HTML, to nie moja wina.strona w 1280x1024 wyglada tragicznie i jescze problem do zoltej zcionki na jasnym tle.... kto to zobaczy??? moze by tak wycentrowac wszystko?? http://img148.exs.cx/my.php?loc=img148&image=hunted9im.gif
Lay się rozjeżdza i jescze te badziewiaste kolorki..Zrubcie wszystko przejrzyste bez zbednej grafiki i z tonowanymiu kolorami...
Ja tam sprawdzilem to w IE i Mozilli Firefox w kazdej rozdzielczosci poczawszy od 800x600 do 1800x1024 i nie widze zeby cokolwiek zlego sie dzialo. Wyglada identycznie w kazdej rozdzielczosci (no wiadomo ze im wyzsza tym mniejsze pixele :]).
Dochodze do wniosku - nie sposob dogodzic!
Fajna gazetka, lepiej by było, jakby można ja było kupywac w kioskach:)
Pasorzytek
19-12-2004, 10:16
Ja tam sprawdzilem to w IE i Mozilli Firefox w kazdej rozdzielczosci poczawszy od 800x600 do 1800x1024 i nie widze zeby cokolwiek zlego sie dzialo. Wyglada identycznie w kazdej rozdzielczosci (no wiadomo ze im wyzsza tym mniejsze pixele :]).
Dochodze do wniosku - nie sposob dogodzic! wieszz mi chodzi o to ze na ekranie 21' niebede siedzial w 800x600
Ja wiem ze to fajnie sie pochwalic wielgachnym monitorem czlowieku. Ale uwierz mi na slowo ze mam 19 calowy i w _kazdej_ rozdzielczosci wyglada dobrze.
Strona _NIE_ jest robiona pod 800x600 ale jest taz zbudowana aby sie zmiescila na ekranie jesli zdarzy sie jakis czlowiek ktory ma taka rozdzielczosc.
nooga
Sir Kareta
19-12-2004, 11:46
mi sie to wogole niechc3e wyswietlic B)
Rysa Zapomnienia
19-12-2004, 14:45
dlamnie czcionka za mala jest. mozna cos z tym zrobic??
Lord Seth
19-12-2004, 18:18
nom gazetka spox, ale jezeli mozliwe moglibyscie dac by strony (qfa ciagle nazwy tego nie pamietam xP) tzn zeby kartki na siebie nachodzilyprzy klicku,
Lejiso Cichy
19-12-2004, 20:14
Dobry pomysl :p
Dobre wykonanie ;)
Ale malo artykuluw :(
Ale i tak jest swietne :)
ziomal di'ole
21-12-2004, 20:20
No, gazetka bardzo fajna i fadniutka :) tylko rzeczywiscie czcionka lekko za mala bo musze przystawiac leb do monitora zeby cos przeczytac ale tak to spoxik :] i jeszcze mam takie male pytanko...... oplaca mi sie kupic pacca na 14 lvl??? :baby:
Alexstrasha
21-12-2004, 20:54
Gazetka bardzo mi sie podoba. 9/10.
Nosicie wścieklizny
30-12-2004, 14:11
Prosze O Pomoc Uzytkownik Loollipop Zabil Mnie A Ja Mam 9 Lvl A On 17. Zabral Mi Miecz Tarcze I Spodnie .a O Ile Mi Wiadomo Zabijac Legalnie Mozna Od 10 Lvl. Dlatego Prosze Aby Ktos Go Zabil I Zworcil Mi Moje Rzeczy. Jesli Ktos To Uczyni Wynagrodze Go Calym Swoim Zlotem. Prosze O Pomc!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;( ;( ;( ;( ;(
@up : ****a to nie jest temat do takich żeczy -.-
Topic : No jak już większość zauważyła strona nieco chaotycznie wykonana :P
Mogło by się zmienić czcionkę na trochę większą, albo poprostu żeby nie była taka krzywa... Będzię się o wiele lepiej czytało :)
Ogółem bardzo fajne artykuły ale... mało aktualizowane, no cóż. Ale nie jest źle wystarzczy nieco popracować i zastanowić się nad szczegółami xD
Barerujo
30-12-2004, 17:24
Słuchać ludzie przestańcie pier... o czymś słabym, nadajmy nowy wygląd forum np. skriny jak solujecie demona bo ja już 2 razy byłem solo na Demon Quescie harem mojego brata B) i mówidź gdzie są jakieś questy bo to wpiednia jak idziesz niby na questa i nagle okazuje sie ze masz spell bocka(przykład) a chodzą tam 2 Arkanisty i Drag :kat: :mag: , ijeszcze jedno czy zawale zerka na 21 lvl drut mlvl 51 :crusader:
Eeeeh... mogles to zamiescic w innym dziale :D
A drutem to ja solowalem zerka na 19 lvl chyba i potem drugi raz na 21 chyba ... SPOKOJNIE go zsoloujesz wlacz utana vid i po sprawie :D
btw gratz mlvl :)
@ kilka up
To nie temat o ochronie przed PK, tlyklo o gazetce. takie coś pisz lpiej w dziale potwory (w końcu PK to wredne potwory wrrrrrrr :):):) )
Rafals from hell
09-01-2005, 21:52
Mam jedno pytanko!!! Czy można zostać redaktorem gazetaki... Mam w planach zrobienie wywiadu z Matsumi-Chan z Hiberny. I może byście go umieścili :D:D:D:D
Gazeta bardzo dobra:)
A co powinno sie znależć
Nie jestem pewien swojego ale może ten temat sie rozwinie :P
__________________________________________________ ___________
Nowa wojna na Elysja???
pol vs. swe
Rekrul utwożył nową gildie polską "Arisen Ones" (13.01.05)
Elahrion Avessar też utwożył nową gildie "Hell" (14.01.05)
Rekrul zabija z Evil Pauler'em Elahrion Avessar'a (13.01.05) >swe<
Rekrul zabija z Neuter'em Tsaro (13.01.05) (pol) >swe<
Rekrul zabija Symbol of Future (13.01.05) >swe<
Co dziwniejsze śmierc 3 >swe< praktycznie w tych samych minutach (a nawet sekundach) ale Rekrul zabija z inymi grzczmi >pol<
Co zaszło??
Przypadek??
Pomyłka??
Jakiś quest??
Czy początek wojny??
Co dalej czekam(y) :)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.