zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Dyskusja o nowym update.

Dr. Omader
17-12-2004, 22:11
W tym temacie mozecie dyskutowac do woli na temat nowego update.

Tutaj jest miejsce na rozmowe co to jest pludgethrower i czemu to zabilo 150~ levela ;)

Tutaj jest miejsce na spytanie sie gdzie wystepuja nowe potworki, ipt.

Tutaj mozecie wymieniac sie informacjami.

Tutaj i tylko tutaj i prosze nie spamujcie innych miejsc.

Spam w tym temacie i powtarzanie po innych bedzie srogo karane!

arvegil
17-12-2004, 23:04
No to ja mam pytanie.
Gdzie moge spotkać borsuki i skunksy? :)

Hengar
17-12-2004, 23:07
A ja chcialbym wiedziec co to jest ten potwor na Ankramup czy jakos tak taka mumia duza i dlaczegu takie hity zadaje ponad 600 i czy to cos jest silniejsze od demona...?!

hide
17-12-2004, 23:09
borsuki i skunksy mozna spotkac praktycznie wszedzie na powierzchni tibii...
zamieszkuja wszystkie lasy.

Matermind
17-12-2004, 23:15
No wlasnie co to jest ten pludgethrower?
I gdzie do jasnej cholery sa "Yeti" i dwa nowe rodzaje beholderow??

Kubamistrz
18-12-2004, 06:50
Żeby oświecić wszystkik magicthrower to NIE potwur lecz pułapka
jezeli sie na nią wejdzie to slapuje za 500-1000 niewiem ile dokladnie .
Wiem ze 150 elite (okolo) wszedl na to i uhaj sie i 2 osoby go uhaly i dednol
wiec... to nieprzelewki :cup: :cup: :cup:

moF
18-12-2004, 07:56
sam nie wiem czy ten update mi na zdrowie wyszedl :Dale jest skillbar (a na to glownie czekalem) a z drogiej strony biedna taka bubble jak jej sie ten cholreny czerwony pasek prawie wogule nie rusza ... nastepna sprawa to to ze guard daje 15 expa mniejm (ktos gdzies napisal "a mi to wisi to tylko 15 expa" ) a przy masowym mordzie tych krasnolodkof to jednak duzo :/ no i lootbagi ... pacc plx i tyle po ostatnim , po tym i ponastepnym updatcie :/

Scizoss
18-12-2004, 08:01
A te Crypt Shamblery? Niedługo będę miał PACCa i chciałbym już wiedzieć... Map PlX :D

roland
18-12-2004, 08:29
sam nie wiem czy ten update mi na zdrowie wyszedl :Dale jest skillbar (a na to glownie czekalem) a z drogiej strony biedna taka bubble jak jej sie ten cholreny czerwony pasek prawie wogule nie rusza ... nastepna sprawa to to ze guard daje 15 expa mniejm (ktos gdzies napisal "a mi to wisi to tylko 15 expa" ) a przy masowym mordzie tych krasnolodkof to jednak duzo :/ no i lootbagi ... pacc plx i tyle po ostatnim , po tym i ponastepnym updatcie :/
Mam pytanie, co ciebie martwią guardy??? Jak masz napisane w podpisie, masz 16 lvl druida... Nigdy jeszcze nie widziałem druida na 16 lvlu na guard huncie...
I mam jedno pytanie. Mianowicie, gdzie mozna spotkać skunksa??

Momus
18-12-2004, 08:57
po pierwsze gdzie są te białe potworki co jak yeti wyglądają?

po drugie czy crypt shambery dostępne będą tylko dla pacc-ów?

Aoox
18-12-2004, 09:12
Mnie ciekawią te scaraby co sie wykopuje. Pytałem kumpli to mówią żeby nie kopać byle gdzie bo to sensu nie ma. A taki scarab coin to ładnie w dmku wygląda ;)

Mati Crusher
18-12-2004, 09:19
chyba przesadziliscie z 150 elite on by to przerzyl ale to byl 138 elite i uhal sie sam a nie 3 osoby a zgubila go chęć odkrycia nowego lądu- Daramy na solerze tego ladu szukaly 3 rzadzace gildie (w tym 2 polskie 1 mieszana) Followers of Last Vampires (pol), Last Vampires (pol), War Factory (mieszana)
wiele osob padlo ale zabawa byla przednia

Klikowski
18-12-2004, 09:36
Czy przypadkiem po update niedziala juz taktyka :) zwyciąganiem workow z dziór? Bo chcialem wyciagnac lootbaga z GL i za cholere niemoglem, a przed update wciagle mi sie udawało.

moF
18-12-2004, 09:41
Mam pytanie, co ciebie martwią guardy??? Jak masz napisane w podpisie, masz 16 lvl druida... Nigdy jeszcze nie widziałem druida na 16 lvlu na guard huncie...

Z tym ze mam jeszcze knighta na 34 -.-" ... takiej postaci tez na guard huncie nie widziales ?

Karrith
18-12-2004, 09:41
Mnie ciekawią te scaraby co sie wykopuje. Pytałem kumpli to mówią żeby nie kopać byle gdzie bo to sensu nie ma. A taki scarab coin to ładnie w dmku wygląda ;)

nie wierz im! ja kopalem w wielu miejscach np przed brama, kolo tombsow, i wogole gdzie szedlem to kopalem i jush mam scarab coinsy :)

Makrela
18-12-2004, 09:55
No to ja się spytam, czy są któreś z nowych potworów są dla facc?

moF
18-12-2004, 09:59
dla faccow to sa SS z tymi poforkami w akcji -.-" ... mozna sie co najwyzej zmienic w niektore (zadnego nie da sie summonowac tylko shamblera dasie convice) a bylo mowione ze ten update to bedzie raj dla facc , jak dla mnie jest to kolejny powod aby kupic pacca

pacc PLX !

pucuś
18-12-2004, 10:10
A może mi ktoś powiedzieć co zabilo Mevara?
17.12.2004 13:30:36 CET Killed at Level 113 by Morguthis
Jakby ktos coś wiedzial to niech napisze cos o tym "czymś" zdjecie tez by sie przydało, ja wiem tylko tyle ze moze uderzyc za 750 nawet.

moF
18-12-2004, 10:54
Mavera zabil jeden z faraonow (chyba :P)

Fido
18-12-2004, 11:09
Hmmmm a dlaczego na tibia com niema zamieszczonych screenow faraonow tak jak innych potworkow ??

joey
18-12-2004, 11:10
jak zawiesić zasłonki na jakiejś ścianie?

moF
18-12-2004, 11:14
Nie ma bo cipsoft chcial tajemnice jakas zorbic ... ale ja np. nie czje bazy o co chodzi z elder beholderem . Moge sie w niego zamienic a na stronie tibia.com nic o nim nie ma :/

natalek
18-12-2004, 11:42
@re joey: trzeba je zucic na sciane

@topic: mialy byc chyba nowe czary czy cos takiego :> ale jakos nie ma albo ja nie wiem :D

kidler
18-12-2004, 11:55
Na Tibia.com w dziale monsterki nie masz wszystkich potworów, dlatego że CipSoft chce sprawić nam niespodzianke nie odsłaniają nam wszystkich potworów. W tym updacie zostało wprowadzonych więcej potworow niz jest napisane na Tibia.com, w tym jest chyba 7 (?) faraonów ktore sa silniejsze od demona (?).

]v[ichal
18-12-2004, 11:56
16.12.2004 01:55:47 CET Killed at Level 186 by a green djinn

Ten quest jest na pewno trudny , slyszalem ze jest tam bramka ~30 lvl , i trzeba umiec gadac z Faraonem..nic wiecej nie slyszalem.
Btw lootbagi da sie wyciagac , wczoraj mi sie udawalo.

Hmmmm a dlaczego na tibia com niema zamieszczonych screenow faraonow tak jak innych potworkow ??

potworkow sa , a faraony to chyba cos jak banshee queen , czyli "nieoficialne potwory"

Myshacheq
18-12-2004, 13:04
Ciekawią mnie faraonowie (Megasupakillakosmo bossowie, silniejsi od demona:)) i Efryty i Maridowie- też silni. Widziałem na tibia.com jak gość znalazł strzałe, taką unikalną z faraona.
Fajnie by było jak ktośnapisałby iminoa Faraonów i nazwy pułapek.

Scream
18-12-2004, 13:14
lipny ten update... mial byc rajem dla facc... zadnych nowych terenow dla facc, potwrow tez nie,czarow tez brak, kilka slabych itemow tylko, no i skillbar. lipa :( ale hlvle sie pewno ciesza bo doszly dla nich silne stwory, tzn. faraoni ;]

Chopkers
18-12-2004, 13:19
A może mi ktoś powiedzieć co zabilo Mevara?
17.12.2004 13:30:36 CET Killed at Level 113 by Morguthis
Jakby ktos coś wiedzial to niech napisze cos o tym "czymś" zdjecie tez by sie przydało, ja wiem tylko tyle ze moze uderzyc za 750 nawet.

ten morguthis to taka duuza mumia chyba
popularnie zwana arkhothepem w ankrahmun

uzyj sobie utevo res ina "morguthis to zobaczysz

<edit> a w sumie wie kos cos o Ashmunrah??
tego potworka widzialem na screenie na tibianerws.net jak go uncle barry blokowal
siekna barryemu za prawie 200
kto wie czy to niejest ten potworek silniejszy od demona

Tiligus
18-12-2004, 13:22
Tibia zamieniła się w śmietnik, przez tą umiejętność rozwalania krzeseł, teraz jak przychodzisz do baru do Froda to kiszki skręca bo wszystkie krzesła rozwalone! Teraz idziesz idziesz, śmieci smieci śmieci.... tragedia...

Co o tym sądzicie? Mnie to strasznie wkur.. rza

Lord Sozeron
18-12-2004, 13:23
Mi sie update podoba skill bar i reszta :) choc jestem facc a ja chcialbym spotkac jakis napad na miasto bo jeszcze ani razu nie widzialem :confused:

Moja postac: Sozero lv25 :lucznik: Chimera

Detyn
18-12-2004, 13:44
Update jest w sumie spoko :) . Nowe i trudniejsze potworki oraz różne możliwości (np. rozwalanie krzeseł czy wieszanie obrazów na ścianach) są wypas. Tibia staje sie coraz lepsza :D.

MS_nake
18-12-2004, 14:32
Update jest świetny , potworki wspaniałe a skillbar full wypas tylko szkoda że niewiele żeczy dla facców . Wie ktoś może jakie właściwości ma ta nowa niebieska czy tam błękitna strzala i gdzie można ją zdobyć ?

Bunik
18-12-2004, 15:21
Wczoraj o mniej wiecej 20:30 raty zaatakowaly Thains :p
Nie widzialem tego ale u kazdego gracza pokazuje sie na srodku ekranu napis. Ja mialem taki: Rat plague in Thains! :p

Realm
18-12-2004, 15:25
Morning. Ja mam pytanie dotyczące tej kolejki przy wchodzeniu na serwer. Po raz kolejny z rzędu podczas logowania ( jak pasek czerwony sie napełnił ) okienko mi znikło i nic nie można było w Tibii robić. Tak więc musiałem uruchomić znowu tibię ale juz znowu bylem 2xx w kolejce... czy ktos wie co jest tego przyczyną? czy to bug?

Chopkers
18-12-2004, 15:30
Gdzie moge spotkać beholdera?

beholdery masz w Bk willi kolo venore
po drodze do amazon camp

Umek
18-12-2004, 17:09
ja tam na beho chodze na fibule. taka duza mumia, te co maja te pofajdane imiona to faraonowie, one sa silnejsze od demonow i mozna w takim zdobyc te nowe strzaly. Mi sie update podoba, ale pewnie dlatego ze mam pacc. Te cale ifryty sa w glupiej wierzy za ankr i w quescie nagroda to LAMPA. A w tej wierzy zgnial moj kolega na lv 80...

Virius
18-12-2004, 17:56

Yeti- kojarzą nam się ze śniegiem- Folda, Vega, Senja też- wnioskujesz coś? Bo jerzeli tak, to IQ masz na poziomie wysokim..... hmmmmmmm...... może 110 :p ja mam 139 :] potwierdzone przez psychologa :] Jestem d00m' ny :D

Leweracja
18-12-2004, 18:20
Update jest w sumie spoko :) . Nowe i trudniejsze potworki oraz różne możliwości (np. rozwalanie krzeseł czy wieszanie obrazów na ścianach) są wypas. Tibia staje sie coraz lepsza :D.
Tak nie ma co wypas jak wszystko co sie da jest roz***bane a nowe potworki to praktyczni e all dla paccow itp no rozumiem trapy to hamstwo ale dewastowanie krzesel to juz wandalizm

Kot Behemot
18-12-2004, 18:26
apdejt... hmmm... poza kolejką to nie odczułem zadnych większych zmian... normalne ze jestem fakiem (faccem :P) a w dodatku uh mejkerem więc nie moglem niczego nowego zobaczyć stojąc pod dp :P no poza kilkoma goscmi którzy zmienili sie w script cośtam, tes kamienne stwory i behy... 8o no i jka dalmnie to cipy spiepszyly troche sprawe z tą kolejką bo co chwile jakiś bug wyskakuje... naszczescie jak klikniesz znow tą posatc to wraca cie do kolejki na to miejsce na którym byles... ale po dedzie wg mnie powinno sie logowac bez kolejki... szczególnie jak zaliczyłeś deda od pk... X(

Destrukter
18-12-2004, 19:02
jesli ktos nie wie mikolaj siedzi na kazdym serwie (chyba) u froda w thais. Na lunarze mytherze i danubii na pewno sam sprawdzilem

Jadrol
18-12-2004, 19:54
@ Destrukter

W ab na danubi tez kolo tego kowala Shanar czy jakos tak

Lilka
18-12-2004, 21:58
Wszystko fajnie, potworki, skill bary itd. ale pojawilo sie tez częste wywalanie z tibii. Kiedy to bedzie naprawione? Podobno było ale ja jakoś nie zauważyłam. Co mi z tych potworów? Chce normalnie grac w tibie, bez zadnych przeszkod!! X(

Kapral
18-12-2004, 22:12
Dokładnie te wywalanie jest do dupy !! Mass Kicki (ciekawe przez co ??) !! LILKA RACJA !!

Umek
18-12-2004, 22:51
fakt, ja mam pacc i wywala mnie co pol godziny

Nika
18-12-2004, 23:16
Nie wiem jak wy ... ale ja z takimi mass kickami i lagami nie umiem grac. Dzis jest jeszcze gorzej niz wczoraj. Kick co godzinke, a o lagach juz nie wspomne... O maly wlos zaliczylabym juz 2 deady... A system kolejkowy suX ! Jestes na 5 miejscu za 10 sekund na 105.... to wszytsko nie wyglada najlepiej chociaz bardzo podobaja mi sie skillbary... :p

Hoo
19-12-2004, 00:05
ja wale... i co mie dał pieprzony ap0dejt jako faccowi?? chyba tylko kolejke i skill bary :/ sooper porpostu... 8 nowych ras potworów.. ale dla kogo??!! oczywiście dla pacców :/ ja chyba olewam tibie jeżeli tak mają apdejty wyglądać :/

Tibiasz
19-12-2004, 00:28
Update to nie tylko nowa wersja programu Tibia***** i nowe potwory, iteNy, Skillbary i system kolejkowy ale także update na stronach poświęconych tibii. Widziałem, że dodano jusz nowe rzeczy na tibia.pl Co sądzicie o updacie strony?

firz
19-12-2004, 00:50
kolejny mass kick na harmoni srednia 1 kick na godzine n/c

hmm czy mi sie zdaje czy nie mozna juz UHac potworkow?
nie chcialo mi sie szukac orc warriora do treningu a tu lipa

Mosqit3
19-12-2004, 00:56
ja wale... i co mie dał pieprzony ap0dejt jako faccowi?? chyba tylko kolejke i skill bary :/ sooper porpostu... 8 nowych ras potworów.. ale dla kogo??!! oczywiście dla pacców :/ ja chyba olewam tibie jeżeli tak mają apdejty wyglądać :/

Płacisz=masz
Nie płacisz=nara

Taka jest niestety polityka CIP Softu

fire_arrow
19-12-2004, 07:51
Gdzie moge spotkać beholdera?

lol niedaleko kazoorddon i vernoone som nawet 3

Acoma
19-12-2004, 09:01
Mówicie, że tibia jest głównie dla pacc, ok, zgoda, maja wieksze możliwości. Według mnie jest duuuużym błędem takie okrojenie możliwości dal facc. Przecież 99,9% graczy było facc z nich się wzięli najpierw grając i czekając na packa. Zniechęcanie facc przez lipne updaty dla nich to według mnie kiepska teoria... Pozdro

Hengar
19-12-2004, 09:33
Tak samo jak z innymi grami grasz za darmo : demo
Kupisz gre za duza kase : pelna wersja
I tak macie dobrze ze skillbary macie i kolejke...
I to by bylo bez sensu gdybym placil a mniej dostawal od faccow...
To jest tez zacheta by pacc kupowac

Momus
19-12-2004, 10:10
Yeti- kojarzą nam się ze śniegiem- Folda, Vega, Senja też- wnioskujesz coś? Bo jerzeli tak, to IQ masz na poziomie wysokim..... hmmmmmmm...... może 110 :p ja mam 139 :] potwierdzone przez psychologa :] Jestem d00m' ny :D

Niech gówno Cię obchodzi moje IQ :p (a uwierz że miałem niezłe)
Wracając do sedna, na ice islands podróżuje troche low levlowców... a czy był ostatnio jakiś dead od omawianego yeti?

Ale dzięki za sugestie :] Popłynę i sam sprawdze... ;)

Marcepanowy maciek
19-12-2004, 14:02
ja myślę że te Yeti są jakimiś bossami na śnieżnych wyspach ale najpierw trzeba je spotkać i sie przekonać

Scream
19-12-2004, 14:12
jesli yeti jest gdzies na lodowych wyspach, to jest on napewno gleboko podziemia i jest to zwiazane z jakims ciezkim questem.

Kamae
19-12-2004, 14:48
Te mass kicki to jakiś problem z serwerami... na przykład, jednego dnia kicka zaliczyłem. Próbuję wejść i (cenzura). Wobec tego usiłuję zajrzeć na tibia.com i (cenzura). Wbijam się na tibia.com na chama i w końcu wchodzi Tibia Home. A co widzę po lewej stronie? Amera: off Antica: off Azura: off itd. te problemy o których pisali na stronie chyba ciągną się jak guma do żucia dalej...

Umek
19-12-2004, 15:05
ja tam nie chce sie wypowiadac, ale faki maja skill bara (MAM W DUPIE ZE KOGOS ON WKURZA I NIE MA NIESPODZIANKI WYLACZCIE SE GO :P), kolejke (kolega mówi, że to błogosławieństwo). No i ja, nawet jako pak zauważyłem kilka rzczy, takich jak problem z ropaniem przedmiotów i uhaniem summonów, ale można stawiać fajne znaczki na mapce i jest opcja blokady ataku ludzi bez skulla

Makilili
19-12-2004, 15:13
Jeśli to jest raj dla FACC to w następnym update będzie pewnie ograniczenie grania dla darmowych kont na 1 godz. dziennie (może mniej -.-') :D
Aż boję się co za rok spłodzi CIPSoft :(

Asazello
19-12-2004, 15:42
...Yeti nie może być na ice islands gdyż całe zwiedziłem w poszukiwaniu wlasnie tego monstera.zwiedziłem wszystkie tunele aż zeszłem do poziomu gdzie przywitał mnie Fire elemental . jak wiadomo niebardzo on sie kojaży z Yetim :]

fylyp
19-12-2004, 16:27
Nie narzekaj. Tibie można ściągnąć za darmo i grać z innymi użytkownikami przez sieć, co nie jest tak częste. Trudno żeby ludzie, którzy pracują nad tą grą, robili to za darmoche. To nie wolontariat, ani święty mikołaj.

Mówicie, że tibia jest głównie dla pacc, ok, zgoda, maja wieksze możliwości. Według mnie jest duuuużym błędem takie okrojenie możliwości dal facc. Przecież 99,9% graczy było facc z nich się wzięli najpierw grając i czekając na packa. Zniechęcanie facc przez lipne updaty dla nich to według mnie kiepska teoria... Pozdro
To dobry sposób. Kupujesz pacca bo chcesz mieć więcej możliwości, bo daje ci sznase na wyższy lvl, bo inni go mają. Jakby facce miały wszystko to nikt by nie kupował pacca, CIPsoft by nie zarabiał, tibia by sie staczała (a już na pewno nie była by lepsza..).

Pawelek
19-12-2004, 17:05
Słyszałem ze nie ma nowych czarow po update'cie, ja tam nie wime moze nie ma, ale popatrzcie tylko co znalazlem w tibia sprite editor:
http://luzbluz.piwko.pl/s1309.jpg

8o i co o tym sadzicie bo takiego czaru runicznego nie ma na tibia.pl
Jakby Xwyskoczyl toobrazek mozecie nadal zobacyzc jak skopiujecie do przegladarki ten link http://luzbluz.piwko.pl/s1309.jpg

AfgaN
19-12-2004, 17:59
Według mnie w tibi powinny być pacc'i,ale tańsze nie wszystkich stać by płacić 80zł za samego pacca i prawie drugie tyle za opłaty związane z przelewem(to przeczytałem w poradniku na stronie tibia.pl).
Według mnie rozsądna cena pacca na 3 miesiące to 50zł,założe się,że gdyby obniżono cene o te 30zł dużo wiecej ludzi nie tylko z Polski kupiło by pacca.

Sam zamierzałem kupić sobie pacca (na 3 miesiące) jako prezent na święta,ale jak przeczytałem ile zapłace za przelew to mi się odechciało ;(

PS.JEŻELI CO DO TYCH OPŁAT W BANKU NIE MAM RACJI TO PROSZE,ŻEBY KTOŚ MI NA GG NAPISAŁ.MÓJ NUMER 2226742 BYŁBYM WDZIĘCZNY PONIEWAŻ CHCE MIEĆ PACCA I NOWE MOŻLIWOŚCI 8o

Tibiasz
19-12-2004, 18:44
kolejki i korki w godzinach szczytu to norma cywilizacyjna :P
CIPy nie chcąc zostawać z tyłu zrobiły updejta i wprowadziły syst. kolejkowy :PPP
To wg. mnie stało przyczyną regulagnego zaspamowywania forum. Ja zazwyczaj jak jestem xxx w kolejce to załączam właśnie to forum i je spamuje :) Co wy robicie jak jestescie xxx w kolejce? :>

slawski
19-12-2004, 21:56
Kolejka jest super.Ludzie którzy narzekają, że są 5, a nagle 105 pewnie mają słaby internet.
Tibia zrobiła chyba spory krok w strone RPG, przez pułapki które mogą zabic hlv(co za róznica czy...nazwijmy to kamieniem....spadnie na 8lv czy 150:P).
CIP-y chcą zarobić nie oszukujmy się, kto nie chce zarobic ręka do góry....no jakoś pusto:P.
Sam jestem facciem(narazie;p), a nie mam za złe CIP-om.

Gate lord
19-12-2004, 22:40
Siema.. a ja mam pytanie ..gdzie moge spotkać dn potwory:
Borsuki i skunksy(dokladne przykłady)
ElderBeholdery
Yetii
Deathslinger'y czy jakoś tak
aha i o co biega z nowymiterenami..przeciez to chyba tylko są 2 wieże dzinów

Gtyk
20-12-2004, 00:57
To dobry sposób. Kupujesz pacca bo chcesz mieć więcej możliwości, bo daje ci sznase na wyższy lvl, bo inni go mają. Jakby facce miały wszystko to nikt by nie kupował pacca, CIPsoft by nie zarabiał, tibia by sie staczała (a już na pewno nie była by lepsza..).

A teraz wiele osob ma pacca a sie stacza w zaskakujaco szybkim tempie... Zwlaszcza przez nowe update...

Facc maja sie cieszyc ze w ogole dostali skillbara? i kolejke?? Ani jedno ani drugie nie sa zadnymi plusami... Kolejka tylko utrudnia wbicie sie na server, a skillbar to najgorsza rzecz jaka mogli wprowadzic.... zero klimatu rpg, zero elementu zaskoczenia... wszystko pokazane... jeszcze najlepiej niech w nastepnym update dadza napis po kazdym uderzeniu 'do skoku skilla brakuje ci jeszcze xx uderzen'... pewnie, wszyscy sie beda cieszyc... wiadomo kiedy lvl,kiedy skill wszystko obliczone... a klimatu w tym brak -_-'' Tak samo jak skulle... morderca w prawdziwym swiecie ma nad soba biala albo czerwona czaszke?? no jakos nie zauwazylem -_-'' Zero realizmu.......

+Devilek+
20-12-2004, 08:28
Na stronce zauwazylem blad w dziale Axe--->Barbarian Axe ma wyglond nowego Battle Axa, a Battle Axe ma swoj stary wyglond :evul:

roland
20-12-2004, 14:20
Z tym ze mam jeszcze knighta na 34 -.-" ... takiej postaci tez na guard huncie nie widziales ?
Sory, ale w komencie chwalisz się jakimś drutkiem na 16 lvlu... Ja zazwyczaj nie chwalę się syfami...

Pasozyt Umyslu
20-12-2004, 14:57
Ej no co wy??
Dyskusja zeszla na temat kto ma jakie IQ??

Ja wole porozmawiac o tej runie co ja pokazuje Pawelek.

Jactrans Pacera
20-12-2004, 16:49
X( Czemu ta stranka Pawelka sie nie otwiera?? X(

Hanibal
20-12-2004, 17:00
Fajny jest ten update.Właściwie to nie fajny ,tylko rewelacyjny!!!!. Słuchajcie jest cacy ,git, miodzio. Update to szok!!!!! To jakis rewolucyjny wtrząs. Nowoczesny bit. Smaczny kąsek .Szkoda tylko ,ze go jeszcze nie widzialem.

Shardzik
20-12-2004, 18:56
Cóż, x-mas update to update coroczna tradycja, ale jedyne co mi się neij nie podoba to kolejka, trwa ona ok. godzine wlogowanie się,CIPsoft "zmusza do kupna Pacca za grube pieniądze, gra grafiką nie ogłusza, jest grywalna owszem fajnei jest pograć bardzo, ale żeby płacić wydatek rzędu 100 zł. za 3 miesiące to przesada,(noo teraz ok. 60 ale od stycznia mocno będzie dalej)
Moim zdaniem oprócz setek nowych serwerów CIPsoft powinien dodać rozszerzone expowiska dla graczy z darmowym accem.
To tyle na to wszystko, aczkolwiek widać że CIP soft nie próżnuje i oby tak pozostało, życze wam Pogodnych świąt, i czytajcie wszystko dokłądnie żeby nie dostać bana pod choinke z włąsnej głupoty....

ketsok
20-12-2004, 21:18

widze ze nie bardzo garniecie sie do dopowiadania. now iec jak wyglada Yetii..kto to wie..z moich kumpli na titani nik t jeszce nei znalazl,a byli tacy co szukali np moj kumpel z rodziny da'rose - neon da'rose - 95 lvl knight.. z kolei moj kumpel z caffe - 88 lvl pal, ktory gr na solerze, tez nic o yeti nie slyszal.ja na 45 lv nie wiele moge zwiedzic, no coz, jestem low lvl niestety jeszcze :/

co do crypt shamberów - znajduja sie one na ankhu w podziemiach, pilnują one przejscia do respu Bone Beastów, które jakw iadomo, sa zajefajnym nowym potworem an exp, daja 500 exa a slabe sa niczym guardy. same crypt s. są wymazone dla pakow - wolne, expodajne (190 expa), kolo z solery jak ma lagi idzie tym swopim 80lvl palem na wlasnie cs expic, probowalems am bic..dla najtow troche mocne, wala podobnie jak ds, ale wolniejsze jeszcze.

co do Mas Kicków: LUDZIE?!?! ILE WY W TIBIE GRACIE. MASSY ZAWSZE BYLY I BĘDĄ PO UPDATE. TO NATURALNE. PO KAZDYM UPDATE JAKI PAMIETAM WYSTEPOWALY MASS, PUKI CIP NIE ZDOŁALI USTABILIZOWAC SERÓW. - sorry za caps,a le niech to do was dotrze wreszcie

Hoo
20-12-2004, 21:30
Nie narzekaj. Tibie można ściągnąć za darmo i grać z innymi użytkownikami przez sieć, co nie jest tak częste. Trudno żeby ludzie, którzy pracują nad tą grą, robili to za darmoche. To nie wolontariat, ani święty mikołaj.
wiesh.. mie nie chodzi o friko.. ale tyle kasy to przesada.. bardziej by im sie opłacało gdyby było tańsze ale więcej loodzi to qpi.. bo ja osobiście qpił bym pacca, ale nie mam tyle forsy :/

ketsok
20-12-2004, 21:43
wiesh.. mie nie chodzi o friko.. ale tyle kasy to przesada.. bardziej by im sie opłacało gdyby było tańsze ale więcej loodzi to qpi.. bo ja osobiście qpił bym pacca, ale nie mam tyle forsy :/
no i tu sie mylisz kolego. gdyby pac był tani, to kazdy by mialpaca i nie byloby to juz takie eliitarne. nie podniecalbys sie jzu ze masz paca, bo 3/4 ludiz by mialo, i nie byloby w tym niczego fajnego. WIecej ludzi z paciem rowna sie mniejszym korzsiac dla paców. Tzn expowiska dlapacc pozajmowane, huntowsika dla pac pozajmowane, to po co byl by mi pac, gdybym nie mogl z kumplami na hero isc?

Bastek
20-12-2004, 21:53
@up

Jedyny ktory mysli ? Oo

Ja nie mam juz pacca i nadal uwazam tak jak uwazalem >.<
;p

Pacc powinien byc w takiej cenie jakiej jest, powinny byc dodawane tereny TYLKO DLA PACC bo posiadaczy z paccem przybywa a faccow ubywa ;)

Widzialem takie txty : Jak dodadza nowe tereny dla paccow to ara powinno byc dla faccow

Moja odpowiedz : Ssij >.<
Nie mam pacca i tak uwazam jak uwazam ;]
Pacc rox ;]
I albo bede miec pacc albo end of tibia~
Przynajmniej z duzym nalogiem skoncze
:)

fylyp
20-12-2004, 21:54
Według mnie w tibi powinny być pacc'i,ale tańsze nie wszystkich stać by płacić 80zł za samego pacca i prawie drugie tyle za opłaty związane z przelewem(to przeczytałem w poradniku na stronie tibia.pl).
Według mnie rozsądna cena pacca na 3 miesiące to 50zł,założe się,że gdyby obniżono cene o te 30zł dużo wiecej ludzi nie tylko z Polski kupiło by pacca.

Sam zamierzałem kupić sobie pacca (na 3 miesiące) jako prezent na święta,ale jak przeczytałem ile zapłace za przelew to mi się odechciało ;(

PS.JEŻELI CO DO TYCH OPŁAT W BANKU NIE MAM RACJI TO PROSZE,ŻEBY KTOŚ MI NA GG NAPISAŁ.MÓJ NUMER 2226742 BYŁBYM WDZIĘCZNY PONIEWAŻ CHCE MIEĆ PACCA I NOWE MOŻLIWOŚCI 8o

1. Pacc jest drogi - fakt. Ale jest drogi dla Polaków. Cipowie poprostu nie pomyśleli o kochanych sąsiadach...
Prawda jest taka, że dla niemca czy amerykańca pacc kosztuje tak ok. 40zł
(nie dosłownie! prosze nie przeliczać!)
Chodzi o to, że jeśli polak zarabia załóżmy 4000zł, to niemiec zarabia 2000 euro (9600zł). Ceny są tam również wyższe niż w Polsce, ale pensje wyższe. Jeżeli jest jakaś cena międzynarodowa to polak na tym ucierpi...
(mam nadzieje, że wszyscy zrozumieli. :) )

2. Pacc najtaniej kupic kartą kredytową lub płatniczą

Siema.. a ja mam pytanie ..gdzie moge spotkać dn potwory:
Borsuki i skunksy(dokladne przykłady)
ElderBeholdery
Yetii
Deathslinger'y czy jakoś tak
aha i o co biega z nowymiterenami..przeciez to chyba tylko są 2 wieże dzinów

Deathslicer, Plaguethrower, Magicthrower to pułapki nie potwory!!! Prawdopodbie znajdują się w Ankhrahmun

Lord BErtas
20-12-2004, 22:14
Wedlug mnie to z tym pacc jest troche racji jezeliby byl za 50 zl to przeciez wszyscy by go mieli...i by bylo tak ze pacc nie mieli by gdzie expic B) eh tu juz sie powtarzam sry :p :p ale mysle tez ze 1 czy 2 nowe tereny dla facc by cip'ow nie zbawily... no ale coz:/ :(

Venderer
20-12-2004, 22:20
W.g. mnie Update jest nawet niezły. :)
Żal mi tylko troche że nie zrobili wiecej nowych potworków na średnim poziomie (cos jak vakiria).
Co do kolejki to ma swoje plusy i minusy.

A jeśli chodzi o PACC, to gdyby był tańszy więcej osób by go miało i więcej osób wchodziło by bez kolejki (no teraz przynajmniej) i serwy byłyby BARDZIEJ zawalone :( ;(
Zasada PŁACISZ- MASZ, obowiązuje równierz w RL-u, więc trzeba sie przystosowac.

Osobiście mam FACC, ale rozumiem (choć nie mówie że mnie cieszą) przywileje dla "płacących"..... :p

Corey
20-12-2004, 22:34
Witam
Ja tu podam pare plotek na temat Yeti wyczytanych na roznych forach Tibii. No to po kolei - najpierw sprawdzcie najnowszy Picture of the day na tibianews.net :D . Podobno na Securze Yeti byl zlurowany na statek na Folde, zabil tez dwie osoby - http://tibia.gamigo.de/forum/attachment.php?attachmentid=135852 <-- tu jest screen. Jedni mowia, ze byli to h-levelowcy, inni mowia, ze yeti jako potworek jest troche mocniejszy niz dragon.
Sa rozne teorie na temat spawnu Yetiego - np. Moze sie on respawnowac w roznych miejscach, lub co kilka restartow serwera - a wszystko zapewne po to, aby stal sie potworem legenda - czyli tak jak w rilu, nikt nie wie czy yeti istnieje, jedni mowia, ze go widzieli, inni mowia ze to niemozliwe, a jak pojawiaja sie zdjecia to wszyscy mowia, ze podrobki :). Tak czy siak ciekawa sprawa i bardzo dobry pomysl moim zdaniem - o ile cos z tego wyzej jest prawda, zaznaczam ze to tylko mniej lub bardziej wiarygodne informacje !od graczy!.

pucuś
21-12-2004, 10:48
Po 1 co do tych paców to w zupelnosci sie zgadzam z ketsok'iem.
Po 2 kolejka to najbardziej z*****a zecz jaka mogli tylko zrobic.
I po 3 teoria Gremlina wydaje mi sie byc calkiem mozliwa ;)

Stefek Bombalina
21-12-2004, 16:36
Witam
Ja tu podam pare plotek na temat Yeti wyczytanych na roznych forach Tibii. No to po kolei - najpierw sprawdzcie najnowszy Picture of the day na tibianews.net :D . Podobno na Securze Yeti byl zlurowany na statek na Folde, zabil tez dwie osoby - http://tibia.gamigo.de/forum/attachment.php?attachmentid=135852 <-- tu jest screen. Jedni mowia, ze byli to h-levelowcy, inni mowia, ze yeti jako potworek jest troche mocniejszy niz dragon.
Sa rozne teorie na temat spawnu Yetiego - np. Moze sie on respawnowac w roznych miejscach, lub co kilka restartow serwera - a wszystko zapewne po to, aby stal sie potworem legenda - czyli tak jak w rilu, nikt nie wie czy yeti istnieje, jedni mowia, ze go widzieli, inni mowia ze to niemozliwe, a jak pojawiaja sie zdjecia to wszyscy mowia, ze podrobki :). Tak czy siak ciekawa sprawa i bardzo dobry pomysl moim zdaniem - o ile cos z tego wyzej jest prawda, zaznaczam ze to tylko mniej lub bardziej wiarygodne informacje !od graczy!.

Ten gościu podał link do jakiegoś "screenshoota", jednak porównałem kilka list kill statics (czy jakoś tak) z różnych serverów! Zauważyłem, że to jest troszke podejżane bo na tych listach nie ma w ogóle Yeti! Pzatym nie dziwi was, że jakis typek wchodzi sobie dla rozrywki na tibia.com do kill statics (czy jakoś tak) i robi screena, który zamieszcza w "obciętej" formie na forum? Czytałem artykuł na tibianews.com i wierze w tego Yetii, ale ten SC mi sie jakoś niepodoba i niewiem co ten urzytkownik miał na celu robiąc taki fake. Być może po prostu chciał zrobić sensację i pobawić się! X(

sebahana
21-12-2004, 17:12
czemu wszyscy mówią że jest po update je mało potworów dla facc przeciez facc może spotkać Skunksa, Badgera, yeti i nowego Beholdera który wali z sd

Żywiec Zdrój
21-12-2004, 17:42
nie wierz im! ja kopalem w wielu miejscach np przed brama, kolo tombsow, i wogole gdzie szedlem to kopalem i jush mam scarab coinsy :)

Ejj a jak to kopales?? naciskales prawym na lopate i na ziemie?? czy jakos inaczej???

De'sH
21-12-2004, 20:37
Ja uwazam, iz yeti jest tak jak w rl... tzn byl widziany, ale go nie mozna spotkac, tylko nieliczni wybrani tego doswiadcza... takie jest moje zdanie, a tak ogolnie UPDATE SUX

Potwór Zabujca
21-12-2004, 23:28
Ludzie ja mam 10 lvl a uciekłem przed skunksem i cudem unikłem pułapki ele już nieryzykuje ale trzeba sprubować!!! B) B) :) 8o :D ;) :p

Yoszka
22-12-2004, 13:50
Corey mial racje co do yeti zeczywiscie sa 2 osoby zbite na secura

A co do Stefek Bombalina to niech sam poszuka (dla ułatwienia, nie okrojony)

http://www.tibia.com/statistics/?subtopic=killstatistics

Yoszka
22-12-2004, 14:35
Re:re:
Wystąpił mały błąd:

Corey mial racje co do yeti zeczywiscie sa 2 osoby zbite na secura

A co do Stefek Bombalina to niech sam poszuka (dla ułatwienia, nie okrojony)

http://www.tibia.com/statistics/?subtopic=killstatistics

A co do tego ze jest mocny jak drag to tez bym sie nie sprzeczał
bo sprawdzałem i na 3 swiatach w >kill statistis<

Aldora 10 Players zabitych 2 yeti zabite
Calmera 17 Players zabitych 3 yeti zabite
Chimera 15 Players zabitych 2 yeti zabite

Więcej nie sprawdziłem pomiewaz Mi wystarczy
(chyba ze to początki ale wątpie)

<Przepraszam za 2 posty>

Trener
22-12-2004, 15:31
Tak samo jak z innymi grami grasz za darmo : demo
Kupisz gre za duza kase : pelna wersja
I tak macie dobrze ze skillbary macie i kolejke...
I to by bylo bez sensu gdybym placil a mniej dostawal od faccow...
To jest tez zacheta by pacc kupowac

Widać że kolega ma bogatych rodziców albo co?
Nie każdego stać na PACC'a a co updatów...to w Tibie nie tylko PACC'e grają.
Płacicie..i dostajecie wszystko, a FACC'e nic. Troszke bez sensu prawda?
W końcu wiekszą rzeszą graczy są FACCowie i jak ktoś wspomniał to z nich wywodzą się PACC.

A co do mumi-faraonów-bossów. Są one tak potęzne i nie ma ich na stronce www.tibia.com (http://www.tibia.com) ponieważ są to postacie do questa...jakiego? Nie mogę zdradzić, ale powiem że jest to quest na pewnien hełm, wczesniej niedostępny :D

A update jest dość dobry.

Pozdrawiam

$corcerer
22-12-2004, 15:41
Możesz grać, aż tak bardzo ci nie przeszkadza brak PACCa. Co byś jeszcze chciał ?

pucuś
23-12-2004, 13:23
Hahahaha Trener to bardzo duzo nam zdradziles wsumie wiecej juz sie dowiedzialem z innych postów od innych osub które bez zadnych problemów o tym mówią, a nie mam pojecia dlaczego ty nic wiecej nie chcesz powiedziec ktos Ci zabronil? hahaha :evul:

Lewrker
23-12-2004, 14:59
Po pierwsze tutaj nie mamy rozmawiac o facc i pacc tylko nowosciach i zmianach w updacie.
Po drugie CIPsoft na pewno by sobie poradzil bez faccow. Naprawde. Nie robicie im laski, ze gracie.
Po trzecie i ostatnie: Yeti jest potworem bez regularnego spawnu. Pojawia sie po prostu od czasu do czasu w losowych miejscach.

@rt
23-12-2004, 17:03
Na początek powiem cos o tegorocznym update. Otóż bardzo mi sie podobal nowy update :) ale nowy sposób logowania się do gry jest do kitu X( zanim sie zaloguje to bym sie juz zalogował conajmniej 2-4 razy chociaż ten sposób logowania sie ma jeden plus otóż jak sie poczeka te 20-45 min :( to na bank sie zalogujemy. Wniosek jst taki że wole jednak stary system logowania sie i to chyba nie ja jeden, a jeżeli ktoś mówi że ma problemy z ciągłym wpisywaniem nr ACC i HASŁA to jest mój sposób: na klawiaturze numerycznej wpisywać nr ACC a hasło napisać tak żeby sie dało skopiować, następnie je skopiować i po wpisaniu nr ACC kliknąć TAB następnie CTRL+V i enter czy kliknąć na ok i jest kilkakrotnie razy szybciej. Ja osobiście wolałem tamten stary system logowania sie i byłem z niego zadowolony :) !!! Czy można zmienić na system logowania sie na stary???

sekator
23-12-2004, 18:28
Jest do dupy jak poweidzial kolega :p ja czekam codziennie po 30-40 minut i czasem connection time ount X( Ale mam pytanie gdzie są mikołaje w Carlin,Venore i w Thais powiedzcie mi bo nie dostane prezentu na gwaizdkę :( A i jeszcze jedno pytanko jak pujdziesz do mikołaja w innym mieście to dostaniesz jeszcze raz prezent?? 8o

Patimrok
23-12-2004, 21:52
@up
nie, nie dostaniesz drugi raz prezentu nawet w innym mieście (sam próbowałem)

a mi się kolejka podoba, loguję się raz i mam pewność, że się zaloguję, a nie wstukiwać 50 razy acc i pass i jeszcze nie być do końca pewnym czy się zaloguję, komuś się kolejka nie podoba bo "za długo czasu się wbija", ja tam nie narzekam i ide np odrobić matme

Kuki 79
23-12-2004, 23:23
ta kolejka jest zwalona X(
czasem jak juz sie wbijesz to albo kicki co 30 min albo lagi ze sie nie da grac X( ale skillbary sa miod :) juz mi brakuje 20 % do 3 mlvl teraz wiem ile zawsze brakuje SPOXXXX

Andreff
25-12-2004, 18:07
Osobiscie uwazam, ze jezeli CIP-y nie daja sobie rady z nowym update, i przez to sa te kicki, to lepiej niech juz cofna tego update, i niech dalej bedzie stara, dobra (bez kickow) Tibia 7.3
To jest moje osobiste zdanie

$corcerer
25-12-2004, 23:50
Kiedy wreszcie zrozumiecie że te kicki nie mają nic wspólnego z update ?

Hengar
26-12-2004, 10:41
Widać że kolega ma bogatych rodziców albo co?
Nie każdego stać na PACC'a a co updatów...to w Tibie nie tylko PACC'e grają.
Płacicie..i dostajecie wszystko, a FACC'e nic. Troszke bez sensu prawda?
W końcu wiekszą rzeszą graczy są FACCowie i jak ktoś wspomniał to z nich wywodzą się PACC.

A co do mumi-faraonów-bossów. Są one tak potęzne i nie ma ich na stronce www.tibia.com (http://www.tibia.com) ponieważ są to postacie do questa...jakiego? Nie mogę zdradzić, ale powiem że jest to quest na pewnien hełm, wczesniej niedostępny :D

A update jest dość dobry.

Pozdrawiam

Ehe?
To ty bys chcial by bylo wiecej po update dla facc?
Bo mi sie zdaje ze tibia istnieje dzieki paccom...?!
Wiec nie rozumiem twojej wypowiedzi
"Płacicie..i dostajecie wszystko, a FACC'e nic." - A twoim zdaniem powinno byc odwrotnie?!

czak_norris
29-12-2004, 21:34
hehe. no właśnie. po co komu update. tym bardziej taki badziewny. miał być rajem dla facców. i co? wszystko co nowe mają pacca. my may skillbar (jedyne dobre) i kolejkę (niedobre). każdy kto ma jakąkolwiek wiedzę na temat komputerów mógł zrobić program, który automatycznie wklejałby do tibii jego account i password. kursów programowania w sieci od groma. więc jaki sens ma kolejka? ok, tibia proxy przestała być użyteczna, ale kto z niej korzystał? praktycznie nikt, bo każdy wie, że w większości takich programów siedzi keylogger. a więc reasumując: update wg. mnie był zbędny całkowicie. skillbar jest niezły, ale przecież nie ułatwia gry. bo nie awansujesz szybciej ani nic takiego, nie? tak... to tyle...

Kousman
30-12-2004, 17:24
masz racj. musze sie spytac czy ktos oprucz mnie zauwazyl zwiekszona sile orca wariora?

@rt
30-12-2004, 20:28
Oczywiscie jak powiedzial kolega kolejka jest zwalona i upadte tez nie potrzebny tylko podziwiam skillbar :) . Ale kolejka to poprostu DNO!!!!!!!!!!!! Wolalem stara dobra tibie 7.3 byla lepsza i tyle.

Łowca Smoków
31-12-2004, 16:31
ja chcial bym wiedziec :o
nie wiem jakie potforki nowe doszły :confused:
wiem tylko to ze jest skillbar to to spoks :cup:

Łowca Smoków
31-12-2004, 16:33
Oczywiscie jak powiedzial kolega kolejka jest zwalona i upadte tez nie potrzebny tylko podziwiam skillbar :) . Ale kolejka to poprostu DNO!!!!!!!!!!!! Wolalem stara dobra tibie 7.3 byla lepsza i tyle.
no nie wiem co ci sie w tym nie podoba :confused:
mi tam wszystko pasi :D

Łowca Smoków
31-12-2004, 16:36
widze ze wy nie jestescie zbyt rozmowni
no jak dzidzi :baby:

Lukereibo
01-01-2005, 04:41
Ja ogólnie zadowolony jestem z update'u. Co prawda CipSoft wymusza coraz bardziej kupowanie PACC, ale nie można im zabronić chęci zarabiania :) jakoś to będzie ale widzieliście jakąś porządną grę za którą się nie płaci?
SKillbary są fajne i widać, że niepotrzebne były akcje przeciw skillbarom, bo jak komuś się nie podoba, to niech se schowie. A w ogóle to na stronie CiPSoftu było ponoć napisane, że "8 nowych ras potworów, nie mniej". A czy ktoś pisał że nie więcej? Zresztą kto powiedział, że faraon to jakiś potwór? Może to zwykły NPC strzegący skarbu? Nie narzekajcie na to w tibii na co nie macie wpływu i co na was nie ma wpływu!!! A co do kolejki to rzeczywiście nienajlepszy pomysł... Ja zawsze wchodziłem szybciej bez programów logujących :P Te błędy żyć nie dają... A TO ŻE SERWERY BYŁY OFF I BYŁ MASS KICK to może był save i reset serwera? Nie była to przypadkiem pełna godzina? Chociaż to mój pierwszy update, muszę powiedzieć, że CiP niezbyt się popisał... A z rzeczy które się serio przydają to jest tylko secure mode... :)

Eleander
01-01-2005, 10:50
Cóż przykre jest w tym wszystkim jedynie to że niektórzy z Was mając po 11-14 lat w szybkim czasie robią kurs kapitalizmu :). Ale cóż juz tak jest Cipy też mają rodziny , dzieci , pracowników i muszą na tym zarabiać kasę, to proste gdyby to im przynosiło straty to nie byłoby Tibii i niebyło by tego forum.I niebyłoby tego tematu.Zreszta nikt nikogo nie zmusza do kuPna pacc i to ich różni od np. Microsoftu z ich Everquestem i wielu innych firm gdzie za darmo można pograć 10 dni a potem tyle ile się płaci za pacc ~100 ZŁ TRZEBA NIEJEDNOKROTNIE ZAPŁACIĆ ZA MIESIĄC.
Zresztą nierównośc macie też za oknem jeden ma BMW a drugi z buta chodzi i tyle.I co zrobicie, też im płaczecie przed ogrodzeniem willi ?MOże też żebrzecie : daj mi coś , plx plx.???????
Więc nie płaczcie i nie dąsajcie się , mamy Nowy Rok , usmiech na twarz i do gry :)

Pyrokar
01-01-2005, 17:36
I mam jedno pytanie. Mianowicie, gdzie mozna spotkać skunksa??
ej to widzocznie mnie nie widziałęś bo ja byłęm moim druidem na 13 lvl i zabiłęm guarda i 3 soldki na raz :D

Orithil
01-01-2005, 23:38
@czak norris

skillbar tak naprawdę nie przyspiesza awansowania, lecz przyspiesza je... hmm... optycznie ;) nie wydaje ci się, że krócej czekasz, gdy wiesz 'ile jeszcze do tego ********** awansu...?!'?
pozdro

Wadri
02-01-2005, 19:53
LOL CO WY CHCECIE NIEPLACICIE TO NIEMACIE NIC SAM NIEMAM PACCA ALE ROZUMIEM TO ZE CI CO NIEMAJOM PACCA MAJOM MNIEJ NO PRAWIE NIC ALE JAK BY BEZ PACCA BYLO TO SAMO CO Z PACCIEM TO NIKT BY NIEKUPOWAL PACCA MUSICIE TO ZROZUMIEC ALBO KUPIC PACCA
Musicie to zrozumiec ze w dzisejszym swiecie bez kasy niema nic B)

JEZELI JEST COS CO JEST DALWAS ZATRUDNE TO WY JESTESCIE ZASLABI

Lukereibo
04-01-2005, 18:07
Zamiast jednak robić beznadziejny pod względem usuwania kicków / lagów update, może by tak zrobić serwer w Polsce? Przecież 1/3 graczy to polacy... Może CiP myśli że niby Niemcy to niedaleko od Polski, ale nie mają tak beznadziejnych dostawców internetu jak są w Polsce i nie wiedzą, jaka to jest różnica... Trzeba by było zorganizować jakieś głosowanie! (ja osobiście mam dobrego ISP). P.S. Kto był by za czarem Light Haste (lekkie Haste) dla FACC-ów? mała prędkość daje się we znaki... to mogłoby być jakieś wynagrodzenie za te chamskie lagi!

L..i..S..e..K
04-01-2005, 19:00
W sumie update jest do bani. Mam a raczej mialem pacca i żałuje że nie skorzystalem z tego pacca, nie zwiedziłem żadnego nowego miasta , nie zrobilem paccowych questów , praktycznie nic , pewnie i dlatego mam takie ujemne podejście do nowego updata. Nie ma co gadać ale dla mnie plusem jest kolejka , skillbar też niczego sobie. A tak szczerze mam to głęboko!

Sir Tyczka
06-01-2005, 10:46
Dziś byłem na crypt shamblerach i odrazu mówie, że z nich dziś zlootowalem:
- small diamond
- iron helmet

MDUdas
08-01-2005, 14:27
Wszyscy tu mowia o tym ze PACC za drogi itp. Zgadzam sie z tym bo mnie na niego nie stac chociaz wiele razy mazylem aby go miec. Jednak dla mnie nie stanowi to wielkiej przeszkody. W tygodniu nie mam czasu grac, ale zato w sobote i w niedziele wstaje sobie troche wczesniej i wladuje sie na serwer bez problemow. Wedlug mnie CIp-y powinni zrobic jedna rzecz, POLEPSZYC SERWERY, a w wyniku tego ZWIEKSZYC ICH POJEMNOSC. Bo jak widze ze srednio na wszystkich siedzi ok 30tys. ludzi, to co to jest na caly swiat?? Jednak to musialoby sie wiazac z ZNACZNYM powiekszeniem swiata gry. Ehh... bledne kolo... :( :(

Razzor
09-01-2005, 11:35
Jak dlamnie to fajnie szczególnie te skillbary... :D chodziaż zdenerwowało mnie kilka przedmiotów np. Lampa ( jakoś mi nie pasuje do Tibi , i jescze pare takich dupereli.) Chodzi mi o Equip do domkuwm, a tak wogóle to jest lepiej :D
<Potworki są odpalowe :P>
Aaaa i jaby to nie było oczywiście większość nowych rzeczy dostempne tylko dla PACC. :( :(

Saxel
14-01-2005, 18:56
Wszyscy tu mowia o tym ze PACC za drogi itp. Zgadzam sie z tym bo mnie na niego nie stac chociaz wiele razy mazylem aby go miec. Jednak dla mnie nie stanowi to wielkiej przeszkody. W tygodniu nie mam czasu grac, ale zato w sobote i w niedziele wstaje sobie troche wczesniej i wladuje sie na serwer bez problemow. Wedlug mnie CIp-y powinni zrobic jedna rzecz, POLEPSZYC SERWERY, a w wyniku tego ZWIEKSZYC ICH POJEMNOSC. Bo jak widze ze srednio na wszystkich siedzi ok 30tys. ludzi, to co to jest na caly swiat?? Jednak to musialoby sie wiazac z ZNACZNYM powiekszeniem swiata gry. Ehh... bledne kolo... :( :(
Piękne słowa według mnie serwy powinny mieścić co najmniej 1000 osób

dymek
18-01-2005, 18:54
zryta jest ta kolejka jak ch**. Aby sie na antice zalogowac o 19.00 jestem 200 w kolejce i co 3 minuty shodze o 2 miejsca :| A normalnie to sie logowalem w 5 minut

Nirwana
19-01-2005, 20:47
Jest do dupy jak poweidzial kolega :p ja czekam codziennie po 30-40 minut i czasem connection time ount X( Ale mam pytanie gdzie są mikołaje w Carlin,Venore i w Thais powiedzcie mi bo nie dostane prezentu na gwaizdkę :( A i jeszcze jedno pytanko jak pujdziesz do mikołaja w innym mieście to dostaniesz jeszcze raz prezent?? 8o
Gram na serv secura non PvP i czekam po 1.5h. A co do tego dziadka mroza to nie wiem gdzie jest w tych miastach i raczej dostajesz tylko raz present, nawet gdy idziesz do mikolaja w drugim miescie.

ro0t
20-01-2005, 19:28
Wedlug was, powiekszyc serwy tak? gdzie bedziecie expic na kazdym kroku jakis lamer i oszust. Moim zdanie powinno to zostac tak jak jest a pieniadze mogli by zainwestowac w lepszy hardware i lacze internetowe (o ile juz nie maja jakiegos hyper mega i co tam jeszcze)

P.S. rowniez mogli by sie wziasc za te *****e mass kicki. My little hope.

Filarel
26-01-2005, 19:14
Eeee...
PACC będę mieć napewno w poniedziałek(może wcześniej)i popatrze na UPTADE z oczu PACC gracza.
Jak nażekacie ,że nie macie PACC to popłaczcie się albo kupcie PACCA albo nie grajcie w tibie.

Bofedojo
27-01-2005, 12:38
Gdyby zwiekszyli ilosc ludzi na serverach to by byly wieksze lagi i kicki, chyba ze zeby temu zapobiec, zwiekszyli by ceny za PACC (zeby postawic jeszcze lepszy server).

Magictower i inne towery wcale nie wala po 1000 tylko 150 (widzialem na strone RoDu), tylko ze jak sa 4 wierzyczki i boss, to mozna dostac niezle combo i pasc.

Nie podoba wam sie, ze jest kolejka? Bo co teraz nie mozna cheatowac? Tibia Proxy juz sie nie przydaje? Wedlug mnie bardzo dobrze, ze jest kolejka (daje wszystkim FACCom rowne szanse na wbicie sie).

Crypt Shambler nie jest za dobry, max hit jaki mi walnal to 65, jest baaaardzo latwy do zabicia i wyglada beznadziejnie.

Ogolnie update jest zarabisty.
1. Kolejka, jak mialem jeszcze FACC to bardzo mi to ulatwilo wbijanie sie.
2. Nowe questy, wprowadzaja bardziej w klimat RPG (sa rozne legendy na temat Ancient Helmet Questa, Djin quest jest dosyc ciekawy etc.)
3. Safe mode, ogolnie ja nigdy raczej nie robilem missclikow, ale ten tryb sie przyda :P.
4. Skillbar, teraz moge zaplanowac, co i o ktorej moge robic.
5. Nowe potwory sa zarabiste (no moze oprocz Crypt Shamblera, bo wyglada jak smieciarz :P).

elite baden
29-01-2005, 21:05
:) Siemkqa Gram na Trimerze mam pełno postaci przedewszystkim na Trimerze,titani,danubi; są to spoko serwery ale mi sie dobrze gra druidem i Knightem Mój knight na trimerze ma skille:44/39 i mam fajnych kolegów

Powiem, że skilowanie mnie nudzi ale oplaca sie mam knight axe i mój NEW RECORD to 87 w minotaura na zameczku w Ab'dendriel jest spoko Pozdro dla wszystkich tibijczyków jak co to klikajcie na gg7956113
WYPOWIAADAJCIE SIE O WASZYCH SKILACH

Pan xxx
02-02-2005, 20:45
W tym update była tylko jedna dobra rzecz, chodż było wiele dyskusjii. Chodzie oczywiście o SkillBar. Poza tym jaśli zmienia się niektóre rzeczy (dark armor spox, crusander helmet very spox)t onie lepiej dać więcej pracy i sie przyłożyć i zmienićwszystkie X( . Co do questów to powiem że quest na który mołby pójść 8lvl to chyba tylko trąbka. Na lepsze rzeczy trzeba mieć level. (jażęli powiedziałem za dużo to skasujcie tego posta :p ) Niby nowe potworki ale ja chce WIĘCEJ potworków. Na ok. 20 lvl t osię minotaury bije a nie na yeti lub liche chodzi. Te nowe potworki powinny być dostępne masowo , a nie tylko w terenach pacc lub w ogóle skryte w podziemiach tibi. Nowe czary, dla ferr to chyba anie jednego nie było. W ogóle tan update był udany tylko w 30%. Spodziewałem się czegoś innego. Taka jest moja kryta X( X( X(

plazma
03-02-2005, 00:25
HEH. Będzie kolejny update.. będziemy znowu narzekać jaki on to zły/dobry, że znowu kicki , że facce nie mają nic , że ktos tam coś widział , a ktoś czegoś nie , że ktos padł bo coś tam, a inny "ktoś" zarobil 200k w jeden dzień itd. Jedni będą kończyć grę inni będą ją zaczynać, spekulacje na ten temat to chyba pozostawie wam :D Pomimo tego i tak bedziemy grać dalej i z niecierpliwością czekać na kolejny update itd......

Eli
07-03-2005, 18:42
Jak sie samemu wyciaga looty z dziory? Bo widzialem jak robią tak moi znajomi.
;( 4[1]

R.I.P
09-03-2005, 16:41
Wiecie mzoe czy beda jakies nowe czary dla rycerza ??

NCrash
13-03-2005, 01:02
wedlug mnie to ten update udany i ju