Pokaż pełną wersje : Rusty Armor - Kto wie jak zeskrobać z niej rdzę?
http://tibia.wikia.com/wiki/Rusty_Armor
http://wiki.hunted.pl/wiki/Rusty_Armor
Jak widzicie dwie wiki. Dwie wersje.
na wikia.com napisane jest że tą zbroję można zrobić un-rusty i wtedy zmienia się ona w jeden z itemków.
Moje pytanie jest dość trywialne a zarazem takie proste nie jest.
Jak się pozbyć rdzy z tego pancerza?
Jeżeli macie jakies informacje na ten temat, podzielcie się.
Can be obtained through the The Hidden City of Beregar.
W nagrodzie z tego questa jest Rusty Remover co zapewne usunie owa rdze ~~ ponoc dlugi i trudny quest, tak mowia u mnie, poczekaj az bedzie spoiler.
http://tibia.wikia.com/wiki/Rusty_Armor
http://wiki.hunted.pl/wiki/Rusty_Armor
Jak widzicie dwie wiki. Dwie wersje.
Ta huntedowa czesto sie myli i ogolnie jest do dupy.
poczekaj az bedzie spoiler.
A najlepiej sam cos pokombinuj, wtedy bedziesz mial wieksza radoche z wyskrobanego p arma :>
KaCzKa.pl
11-12-2008, 21:42
Albo MPA :P
Notes: Able to turn into Brass Armor, Chain Armor, Scale Armor, Plate Armor, Knight Armor, Paladin Armor, Crown Armor, Golden Armor or Magic Plate Armor when un-rusted.
Czy to znaczy że ktoś już wyskrobał MPA? O.o
@Askarai
P. arma?
Na TSie miałem za 20 rusted armorów. Same scale xd.
Moj kumpel tez mial z 30 rustu armor i same skalki i chain armory chyba raz mu sie k arm trafil :d to mpa to pewnie jakos nie zwykle zadko :d
WieRzbisss
12-12-2008, 10:09
@up
skoro twoj kumpel zeskrobał rdze mozesz zapytac jak to zrobil?
Można to zakupic po zrobieniu The Hidden City of Beregar questa (rust remover).
A ile kosztuje on ui NPC (jak ktoś ma sellnie na Guardi?)
Can be obtained through the The Hidden City of Beregar.
W nagrodzie z tego questa jest Rusty Remover co zapewne usunie owa rdze ~~ ponoc dlugi i trudny quest, tak mowia u mnie, poczekaj az bedzie spoiler.
Nie prawda, sam wykonałem , do pokonania same gówno , trochę biegania jak sie ogarnia to max 2h i się zrobi , dla mnie największym problemem było upiec czekoladowe ciasto xDD
Lord_Piterek
12-12-2008, 23:31
należy nasikać
Nie prawda, sam wykonałem , do pokonania same gówno , trochę biegania jak sie ogarnia to max 2h i się zrobi , dla mnie największym problemem było upiec czekoladowe ciasto xDD
No to lepiej dla nas :]
Lord_Piterek
13-12-2008, 10:26
milego robienia scale armorow :D
należy nasikać
Nie wiem co chciałeś wnieść tą wypowiedzią, ale sądząc po Twoim sigu to jesteś mało rozgarniętym 12-15 latkiem.
Jak masz problemy z oddawaniem moczu lub jakieś moczenia nocne nie musisz się tym z nami na forum dzielić.
@All
Ty wszystkim za odpowiedzi, po edycjach na wikia.com doszukałem się już odpowiedzi.
Smerfekk
14-12-2008, 18:53
Po ukończeniu The Hidden City of Beregar, można u NPC w tym mieście zakupić Rusty Remover za 100gp. To usunię rdze z Rusty Armor, lecz ten armor może się rozwalić lub zamienić w jakąś zbroje (Bardzo rzadko)
--Cienius--
20-12-2008, 11:06
ten rusty remover sie orwala za jakims razem czy caly cas mozna nim cisnac te armorki?
Drezynka
20-12-2008, 11:25
Kupuje sie u Haroga za 100 gp 1 armor = 1 rust remover
Nie chcę powtarzać tego co inni napisali, ale może podsumuję i dodam coś od siebie.
Z Rusty Armora można zdjąć rdzę używając Rust Remover, którego można kupić po wykonaniu pewnego Questa. Koszt buteleczki z Rust Remover'em to 100gp. Hmm, jestem ciekaw po ile stoi Rusty Armor?
GothicTai
20-12-2008, 17:38
Rusty Armor jest wart tyle co nic bo wypada z zalosnego potworka niewiele lepszego od guarda i mozna dodatkowo MPA wyskrobac...zal mi tego updejtu !
Zalgadis
20-12-2008, 17:46
Rusty Armor jest wart tyle co nic...
...i mozna dodatkowo MPA wyskrobac.
Zaprzeczasz sam sobie.
Za koszt 100 gp + armor można mieć MPA (wiem że rzadko ale można) więc cena tejże zbroi na pewno nie jest niska.
(...)i mozna dodatkowo MPA wyskrobac(...)
Można, ale nie sądzę aby to się często zdarzało :) Stawiam, że może raz na 10k Rusty Armorów, albo i rzadziej.
Zalgadis
20-12-2008, 17:55
up@
Powiedzmy 2k xd
Down@
Niom :P
GothicTai
20-12-2008, 18:11
Moze byc za 2k 1k ale rownie dobrze po 1 dniu huncenia...zalezy od szczescia.
@up
Sam Rusty Armor ma beznadziejna wartosc,a to co wyskrobiesz to juz inna bajka...kapujesz ?
Pozdro :D
Drezynka
23-12-2008, 18:24
Leci z potworka który daje 35 expa, a można nawet mpa wyskrobac, trzymajta mnie bo nie wytrzymie !!!!
@up
Na test serverze miałem ok.20 rusty armorów. Wyskrobałem WYŁĄCZNIE scale armory.
Zbierać i sprzedawać raczej się nie opłaca. Lepiej zatachać na polowanie kilka bp rust removerów.
Ja uzbierałem ich prawie 80, a moje nie są zadowalające (z 2 plate, kilka brass, a reszta to śmieci)
@up
Ja miałem 2, 4 fun se wyskrobałem. Wynik? K Armor + Chain Armor. Teraz zbieram ciągle ;p.
No dobra jest bardzo mała szansa żeby sobie "wyskrobać" tego e-plate'a ale jednak jest. A to oznacza, że każdy gracz może zdobyć mpa w sposób nie wymagający żadnych umiejętności (jeśli ma szczęście). To jest trochę chore.
piramjida
23-12-2008, 23:11
W sumie kazdy Rusty Armor to jest profit (nawet Brass Armor to chyba ~100 gp), wiec moze byc oplacalne.
EDIT: Dopiero zauwazylem, ze moze tez byc chain armor, w takim razie nie wiem z jaka czestotliwoscia leci ten chain armor by to wyszlo na +.
eee to cienko jakos macie moj kumpel na 66 rusty armor wyskrobal c-arma dsm i k-arma.. as potem mial z 20 to 3x plate i same chain
pomyślcie ludzie jest szansa na MPA:p:p:p ale,ja w to nie wierze bo skoro 8oczesto jest smiec a ile ludzi ich juz mialo a tu widze ze nikt sie z nim nie na potkal a jak jego kumpel wyskrobal DSL to jest swietnie jak na te bajeczki:D
eee to cienko jakos macie moj kumpel na 66 rusty armor wyskrobal c-arma dsm i k-arma.. as potem mial z 20 to 3x plate i same chain
Taką ściemę to mamie wciskaj ... dsm z rust armora ? od kiedy <lol2> muhahahah kolega Cie okłamał ... albo sam palancie pierdolisz farmazony ... zal
Rusty armory dziela sie na 3 kategorie:
a) slabe - wypadaja ze slabych potworow, daja zazwyczaj brass -> plate armor np. mutated rat
b) srednie - wypadaja ze srednich potworow, daja zazwyczaj brass -> plate armor, lecz rzadko zdarzaja sie paladin, knight, crown armor
c) dobre -> wypadaja z mocnych potworow, daja zazwyczaj plate armor, lecz dosc czesto (z moich obliczen ok. 25%) masz szanse na karmor -> Mpa np. Plaguesmith, Hellspawn
Duda1992
27-12-2008, 02:06
@up
niestety muszę obalić twoją teorię :P
w skrócie wygląda to tak
używasz i dostajesz numerek (od 0 do np. 2000)
0-1200 = chain arm
1201-1500 = scale arm
x-y = z arm
1999-2000 = mpa(?)
dla OTeeSiarzy ^^
function onUse(cid, item, fromPosition, itemEx, toPosition)
if itemEx.itemid == id_rustarmor and item.itemid == id_remover then
chance = math.random(0,2000)
if chance >= 0 or chance <=1200 then
doTransformItem(itemEx.uid,id_scalearm)
else if blablablabla
end
end
return 1
end
@down
obala tę teorie fakt, że z rusta zdobytego od zombie otrzymałem paladin armor ^^
Pozdrawiam,
Duda1992
urlich_pl
27-12-2008, 02:09
Rusty armory dziela sie na 3 kategorie:
a) slabe - wypadaja ze slabych potworow, daja zazwyczaj brass -> plate armor np. mutated rat
b) srednie - wypadaja ze srednich potworow, daja zazwyczaj brass -> plate armor, lecz rzadko zdarzaja sie paladin, knight, crown armor
c) dobre -> wypadaja z mocnych potworow, daja zazwyczaj plate armor, lecz dosc czesto (z moich obliczen ok. 25%) masz szanse na karmor -> Mpa np. Plaguesmith, Hellspawn
Przeczytałem 2 strony tematu i to chyba pierwszy post który wydaje mi się sensowny.
@Duda
Moja teoria jest prawidlowa, poniewaz sa 3 rozne id rusty armorow oraz 3 ich grafiki w spr.
obala tę teorie fakt, że z rusta zdobytego od zombie otrzymałem paladin armor ^^
Pozdrawiam,
Duda1992
Z każdego rusty da się zdobyć nawet i mpa, ALE w tych "najlepszych" jest szansa jakies 500x większa.
RailChris
27-12-2008, 19:42
Przepłacicie te MPA zanim wyszkrobacie za 100 gp od arma
ZingGreener
28-12-2008, 12:11
Powiem wam , że jak skończą mi się lagi (przez net)
To skocze na te stworki i lootne troszku ;p
New Record :cup:
35~ Rusty Armor = Paladin Armor + K Armor + Śmieci :cup:
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.