Pokaż pełną wersje : Rycerz lev 45 vs Giant Spider, jakie szanse, jakie techniki?
Timisoar
08-12-2003, 14:37
Jakie szanse w samotnym starciu z Giant Spiderem (GS) ma postac jak nizej:
knight, lev 45, skille 77/77, giantsword/vapire shield, cset, bohy.
Da sie z takim levelem i w BOHach uciec GSowi lub ew. jak pal - uciekac i rzucac HMMy?
Czy ma sens walka w zwarciu, jakie techniki?
Krasnoludzki Wojownik
08-12-2003, 14:49
Wez pare Uhow. Giant Sworda i antidote rune(z 5) albo same antidote jak chcesz.
Powinines go zabic.Wes ze soba z BP of HMM jak by co to dobijesz gnojka.
Ale UH'y wez. Co prawda ludki zalecaja konfrontacje z GSem przy 80/80 ale na tym levelu i jeszcze z BOHami uciekniesz mu latwo.
Ja na 31lvl + BOH dosc latwo nim manewruje.
Wiem ze sa roznice w szybkosci poruszania miedzy klasami postaci ale wyprzedzasz mnie o 14 levleli wiec bez wiekszych obaw mozesz sie przetestowac.
A rycek i tak (chyba) biega szybciej niz pall (na tych samych poziomach ofc).
pozdro
Ah i jeszcze jedno ; samymi hmm'ami na zasadzie walki paladyna zejdzie ci dosc sporo czasu i hmm. Takze jesli to jest pierwszy GS i za wszelka cene chcesz miec go na koncie to na upartego mozna, ale nie polecam.Kolega druid mlvl 35 hmm'ami owszem krzywdzil go ale nie tak jakby wypadalo.
Timisoar
08-12-2003, 16:07
Raczej nie przepadam za pajęczakami, ale mam ochotę połazić trochę na PoH, a tam nie wiadomo skąd może wyskoczyć GS, dlatego pytam jak z nim w razie czego walczyć.
Skoro nie ma sensu uciekanie + hmm, to pozostaje tylko zwarcie. Czy wtedy rzucić parę parceli koło siebie, że te małe poisonki nie dokuczały? Walczyć na full def giant swordem + UH? Ile UHów na to pójdzie przy moim lvl/skill/eq ?
Pozdrawiam
Timisoar
Dan the Automator
08-12-2003, 16:17
re.up
Branie na solo GS'a to jedna z najmniej opłacalnych rzeczy. Dlaczego? Spróbuj zablokować ataki GS'a xD
Może Ci się uda, ale stosunek zużytych uhów do zysku...
z HMM też nie za ciekawie, ale w sumie jednyna sensowna opcja dla knighta
Ogólnie rzecz biorąc GS nie jest dla knighta
Timisoar
08-12-2003, 16:25
Ponownie powtarzam, że chodzi mi raczej o przygotowanie się na ewentualną niespodziankę, niż o krucjatę przeciwko pająkom.
Zatem twoim najwiekszym wrogiem moga okazac sie poukrywane dziury w ziemi ; czesto pod sterta trupow. generalnie lepiej odsuwac taka sterte zeby zobaczyc czy nie ma pod nia niespodzianki. A przygotowany na walke jestes az nadto. Znaczy uciekniesz bez trudu.
Hint(zapewnie wiesz ale moze sie przyda komus): dziur unikniesz klikajac punkt docelowy na ekranie gry mysza. Wtedy postac na pewno nie wpakuje sie w tarapaty. Niezbyt wygodne ale czasem ratuje zycie.
Na zdjeciach ekranow (w ktorym temacie na forum) widzialem knighta blokujacego zlurowanego GSa kolo depo w carlin zapewne skile mial kosmiczne. Wiadomo zdjecia nie pokaza calej akcji ale z tego co pamietam to hity dla GS byly jedno cyfrowe tak samo jak obrazenia knighta. To tak jako ciekawostke.
No wiec tak:
Z tarcza i 1 reczna bronia z takimi skillami na pewno przezyjesz spotkanie z GS (nie zabijesz go, ale przezyjesz).
Z Giang Sword wez ze 2 BP UH i tez przezyjesz (chyba ze bedziesz mial laga albo bedziesz chcial mocno UH oszczedzac), jesli by szlo wyjatkowo zle i UH zaczna sie konczyc to powinienes dac rade uciec GS.
Po ostatnim update potwory zrobily sie duzo wredniejsze wiec moge sie mylic :)
(Cenzura) tam :P
Jesli chcesz bic sie wrecz to: mysle ze 1 bp uhow to max (ale zawsze warto wziac wiecej), bierzesz gsa + sword ring i bijesz, mozesz sie wspomagac energy fieldami, hmmami. I pamietaj, nie daj sie bic wiecej niz dwom potworom!
Jak chcesz bic z hmm, to srednio na gsa szloby ci 7 hmmow.
------
Edit by Gremlin
Kombinujecie, kombinujecie a jest prostsza droga.
Wejedz na mape PoH (http://www.tibia.pl/poh.php) zobacz gdzie sa GS i tam po prostu nie chodz. Mapa jest dobrze opracowana przez matkusa wiec od razu bedziesz wiedzial gdzie mozesz isc. Jezeli mimo to przypadkiem spotkasz GSa ktorego jakis palek bije. Zadko sie zdarza ale GS moze zmienic cel jak bedziesz przechodzil obok. Sprawdz tez na mapie gdzie jest swiatynia i wtedy latwo uciekniesz GSowi do swiatyni. Na tym levelu to nie bedziesz mial zadnych (wyjatek lagi) problemow przed ucieczka od niego.
re:Gremlin
Jezeli Gs nie jest dla knighta, to powiedz lepiej co jest. Czyli jakie potworki oplaca sie brac knightem na solo, oczywiscie, mam na mysli te z wyzszej polki?
Z przewagi Knighci nie chodzą na GS-y - śą to hunty dla pallków ale jeżeli już to :
1) Troche Uhów
2) Some Antidotum Rune
i dasz se z nim rade z takim eq i skillami
Powodzenia :]
A rycek i tak (chyba) biega szybciej niz pall (na tych samych poziomach ofc).
Little off topic: Pallady jest najszybsza postacia w grze (nie liczanc zaklenc), na wyzszym lvl jest wyraznie szybszy od knighta na tym samy poziomie
On topic dasz rade na 100% ale po co marnowac uhy :?
hrhrhrhr
biegaj knightem i bij go z HMM i Explosive :))
albo na w zwarci ale zejdzie ci tyle UH co na BK solo ...
albo na w zwarci ale zejdzie ci tyle UH co na BK solo ...
hehehe ale wy mnie rozwalacie!!! Jak nie wiecie to lepiej nic nie piszcie!!! Ja gram knightem 40 level skils 77/78 eq mam troche gorsze i na 1 Gs idzie mi 1 uh czasem ale to CZASEM 2 uh ale naprawde rzadko!!!
Oryginalnie dodany przez Hahahah
hehehe ale wy mnie rozwalacie!!! Jak nie wiecie to lepiej nic nie piszcie!!! Ja gram knightem 40 level skils 77/78 eq mam troche gorsze i na 1 Gs idzie mi 1 uh czasem ale to CZASEM 2 uh ale naprawde rzadko!!!
No to naprawde jestes ciekawy.
A moze ci sie tylko zdaje ze masz takiego rycerza?
Otoz slyszalem juz od kilku rycerzy na temat walki z GS i wiekszosc mowi ze UH 10-20 schodzi.
A tak pozatym to nie tylko jestes obdazony w ten sposob ze tak latwo zabijasz GS, ale i w ten sposob ze masz shielding wyzszy od skilla ataku (zakladajac ze mowisz prawde).
heheheh 10-20 uh hahahah ale rozwalasz mnie chyba na 30 levelu z p setem uzywasz 10-20 uh!!!!!
taakk chyba nie wiesz co wsciekly gs potrafi a potrafi sporo bo moj kumpel blokowal mi gsy jak mial 45-50 lvl i mial v-shield c-set skille 80-83 i dostawal baty nawet za 255 a tylko blokowal ... jak znajde to dla niedowiarkow wkleje zdjecia
re: Hahahah
Od czasu mojej poprzedniej wypowiedzi mialem okazje sam blokowac GS (nie bic, tylko blokowac).
C armor
W helmet
K legs
V shield
Bright Sword
38 lvl, skille minimalnie slabsze od twoich i poszlo 8 UH, na nastepnym GS sprubowalem przelaczyc sie na full atak. Po 3 ciosach z kazdej strony wynik nastepujacy:
Ja 2 UH
GS 2 chmurki i 1 iskierki.
Bez GS/DL/WH niema sie co wybierac na GS, a wtedy nie (Cenzura) ze 1-2 UH.
Na full defens GS trafial mnie co drugi cios z czego co 2-3 (czyli w sumie co 4-6) na ponad 100.
Czytam sobie i mysle ze i ja cos dodam, otuz mialem szalony pomysl z kumplem isc na gs mialem wtedy 27 lvl a kolega 35 jestesmy rycerkami mialem skille 65/63 k-set dark helmet i 2 tower shieldy blokowalem tego otuz gs i cios nie stracilem za jednym ciosem wiecej niz 165 (max 164) hehe ... na zmiane blokowalismy i strzelalismy z hmm zabilismy okolo 3-4 gs i przyszwedal sie inny kumpel i wpadl do dziury pod swiatynia w której jest gs chcialem go szybko ropnac a wyciaglem gs zaczolem go blokowac kumpel strzelal z hmm gs zostalo mroze 50 hp i skonczyly sie nam hmm on uciek w inna strone ja w inna potem okazalo sie ze mnie gonia 3 gs 2 huntery 4 waspy i 2 cyce w drodze zgubily sie huntery i waspów polowe ale niestety to byl muj koniec i zginolem ;) ale zdazylem zrobic screena ;] jak bym wiedzial jak to bym go tu wzucil ;] (nie chodzcie na gs nie oplacalne sa dla rycerzy)
A moze kiedys knight chodzic sobie spokojnie na GS'y, zadnych uhow itd???
Dr. Omader
24-01-2004, 00:37
Z takimi skillami jeśli chodzi o exploracje i nagłe pojawienie się GS z niewiadomo skąd to masz spokój. Rozpykasz go. A żeby potwierdzić podam przykład kolegi(ten GS mu z zaskoczenia wyskoczył na ghostlandzie :P ):
36 elite knight 66/59, Dragon Lance,K-set, Platinum amulet, Full Atack, stracił lekko ponad BP uhów(to przez te skille), max za 147 GSowi walnął, a GS go kroił po 150, loot: 10gp :(
Więc: Jeśli chodzi o twoje skille to go na luzie rozwalisz, idziesz explorować wieć nie ma mowy tu o tępieniu więc wiesz że jest to nie opłacalne.A HMMsami to możesz się wspierać tylko uważaj żeby ci exhausted jak się uhnąć bedziesz chciał nie wyskoczył bo lipka będzie.
Tak że dostałes wreście konkretną odpowiedź na pytanie. A nie dyskusje na temat opłacalności tego biznesu.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.