zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Ochrona ?

Leon'ek
15-12-2008, 08:37
Jak ochronić sie przed Hackiem ? Posiadam tylko Avasta i Nortona . I czy da się kogoś Zhackować od tak sobie ? I jak rozpoznać Children Hack ?

jerrry
15-12-2008, 09:04
Każdy hack związany z tibią jest traktowany jako "childreen hack"

Przed Keyloggerami uchronisz sie od wchodzenia w nieznane linki, na nieznane strony i wogóle wszystko co jest "be" :P

Nie da sie komuś włamać (mówie tu o polaczkach które wysyłają linki na trade) od tak na kompa, do tego trzeba dość sporej wiedzy, jednak jest to możliwe. Można natomiast łatwo to zrobić, jeśli ludzie znajdują się w obrębie jednej sieci, ale myśle że sąsiedzi raczej sami sie hackować nie bd.

Majin~

Aron Roar
15-12-2008, 09:04
Ja nie mam żadnego antywirusa i nigdy nie miałem hacka. Najlepszą tarczą jest zdrowy rozsądek

@up
Obleśny avek

Jagred
15-12-2008, 09:39
Jedyne zabezpieczenie to inteligencja. i nie ufanie innym.

Np na moim swiecie, jakis 200 lvl zaczal wypisywac na trade, ze robi questa. Napisalem do niego na priv, on odpisal ze za darmo, i jak chce mam sie zapisac w temacie na forum, i podal mi linka. Link zaczynal sie od "forums-tibia.com" a prawidziwe forum tibii to forum.tibia.com. Strona wygladala identycznie jak tibia.com, tyle ze jak zalogowales sie, to twoje passy szly mailem do hackera. i tyle.
Wiele ludzi (100~lvl) dalo sie zlapac, tylko dla tego, ze hacker to hlvl (200 lvl) jak sie pozniej okazalo postac ktora wysylala te linki, tez zostala shackowana.

Czyli jak widac znajomosc tibii, neiufnosc wobec innych, troche oleju w glowie, i 1 program antywirusowy w zupelnosci wystarcza.

Duke Dran
15-12-2008, 09:44
Avasta i Nortona? A nie jest czasami tak, że na dysku może być tylko jeden antyvir? Bo jak są dwa to z tego co wiem jeden gryzie się z drugim.

Nyksus
15-12-2008, 09:46
@up
Zależy jakie są. Z tego co wiem Avast nie gryzie się z Nortonem ale na 100% gryzie się Kasperskym czy Nodem32.

Lantoria
15-12-2008, 14:04
Jak nie dać się zhackować? - Tutaj jest tutorial

http://tibia.pl/strona/tutorial-nohack - ze strony oficjalnej www.tibia.pl :]

Hackować się da, ale nie powiem jak bo za to grozi ban, bo sama próbowałam i udało mi się kilku wrobić, ale nie bawię się w to bo wiem czym to grozi, jak chcesz napisz na private.

O children hack nie słyszałam :)

Proszę :)

Baleron93
15-12-2008, 15:08
Jak masz antyvira i nie pobierasz nieznanych plików to szansa na hack jest praktycznie zerowa ;]

Jagred
16-12-2008, 11:17
Hackować się da, ale nie powiem jak bo za to grozi ban, bo sama próbowałam i udało mi się kilku wrobić, ale nie bawię się w to bo wiem czym to grozi, jak chcesz napisz na private.

LOL
Smieszny tekst ;p
Jakby "Hackowac sie dalo" o tak, to by w tibii wszyscy byli shackowani...