zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Mass kick

Saviol007
18-12-2004, 14:42
Jestem bardzo sflustrowany wczorajszym mass kickiem, przez to dedneli kumple, stracili bardzo wiele i zdecydowali sie ze niebeda grali juz w tibie moj naleprzy przyjaciel stracil 2 lvl a tak sie cieszyl z 64 lvla , a na dodatek stracil jeszcze demon shielda niewspominajac o skilu na ktory jak kazdy wie trzeba duzo pracowac. cipy stwierdzily ze niema sensu cofac servera bo to nie ich wina, mogli bardzo latwo temu zapobiec, przynajmiej ja tak twierdze i sądze ze wiekrzasc sie zgodzi, przeciez mass kiki byly powinni powiadomic ze za 10 min wylacza server i naprawili by go ,a oni wlaczaja w czasie gry bez powiadomienia w ten sposub traca klijetow ten czlowiek placil za gre pomagal kazdemu i tak cipy mu placa???
X( X( :(

Prosze wyrazcie opinie na ten temat! ?
jesli taki temat byl to niewiedzialem o tym.

Jezol_Knight
18-12-2004, 14:46
Też uważam, że postąpili po hamsku (czyt. "polsku").
NIE TO ŻE BYM NIE BYŁ PATRIOTĄ ale taka jest prawda.
Cipowie mogli by ostrzec graczy, ale coż .... takie jest życie nawet w tibi, długie, szare i do du*y

Viraina
18-12-2004, 15:03
:/...
CIPSoft to cipy i tyle moge powiedzieć :P

Saviol007
18-12-2004, 15:12
Ciesze sie przynajmiej ze mala ilosc osob sie zemna zgadza prosil bym zeby niekasowac tego tematu bo ten temat ma sens i wywoluje wemnie jakies szczescie ze nie tylko ja tak mysle
Cipy to cipy !!!!! X( X(

polostap
18-12-2004, 15:26
Zgadzam sie cofka powinna być!!!
W tym czasie Robiłłem sobie Uh`makera. Zostało mi 10 expa, aby wejść już na maina wchodze do jaskini wolfów A tu nagle Ciach nie mam mnie w grze X(
Na nastepny dzien wszedlem najpierw na tibia.com i sprzawdzilem jak tam z serverami wchodze na swoja postac a tu patrze: Zostałeś Zabity przez wolfa na 7 lev........ Wszytko co mialem w plecaku tzn.: 3 carliny, 400 gp, f-rod poszło sie....... X( ;(

Wielkie pozdro stary nie jestes sam B)

Rowek
18-12-2004, 15:31
tak ja tez tak mysle przez tego kicka mialem pare strat 10 mintut wystarczy na ucieczke :)

Rowek
18-12-2004, 15:32
a jak ktos kurr... pracował na mpa i tu nagle cofka tak o nnnie nie zgadzam sie moze ostrzezenie ale nie cofka!!!! X( X( :evul:

Saviol007
18-12-2004, 15:41
A jzeli ktos pracowal na skill i lvl ?? to niejset mu szkoda ?????
pomysl zanim cos napiszesz!! X(

Bohus
18-12-2004, 15:51
Te cofki to najgorsze co mogło być w całej Tibii X( Mogliby chociarz ostrzec, a oni sobie siedzą wygodnie w foteliku i gdzieś to mają X( Słyszałem, że kiedyś zrobili cofkę na isarze, bo się Annihilator Del'Toro nie udał -.-

Wartki
poco cofka jest dobrze i tak ma być
P.S. ja w tedy nie grałem :D:D

By$iu
Wg. mnie jak im serv pada, to potworki też powinny być wyłączone- Serv off.
Trudno, to tylko gra, każdemu jest żal, ale sami wiecie...

Saviol007
18-12-2004, 15:53
No to jak niegrales to nic nietracisz wiec w czym problem???

Hengar
18-12-2004, 15:59
Ale wy po.je.ba.ni jestescie...
Skoro to byla awaria to jak mogli was powiadomic 10 min przed?

Saviol007
18-12-2004, 16:05
ty masz inteligencje chlopie byly 2 kicki jak zobaczyli w czym zecz to mogli wylaczyc server i narawic !!! X(

NAPRAWDE POMYSL ZANIM COS NAPISZESZ!!!!!

Saviol007
18-12-2004, 16:07
aha ale dzien wczrsniej napisali na forum ze problem zostal zazegnany! X(

Lord of Destracktion
18-12-2004, 16:16
SIema all
Dziekuje CipSoftowi za to ze przez nich deadnolem
A co do wypowiedzi ostatnigo uzytkownika mowa tu o Hengar to nie jestesmy po***ani jak bys stracil ponad 250 k expa skille i eq to napewno tez bys tak mowil.A cipSoft wczoraj napisal na stronce ze jest wszystko wporzadku i naprawili ten problem. Hengar jezeli my Ciebie nie obrazamy to nie obrazaj ans lol
X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X(
Mialem juz przstac grac w Tibie ale moi koledzy z tibi i moj PRZYJACIEL z rl przkonali mnie ze nie warto zeby tyle pracy poszlo na marne nara all
Lord :evul: Of :evul: Destracktion

p.l
18-12-2004, 16:32
qrde, gram dzisiaj, 16:30 mass kick ... powrót po 2 minutach ... wczoraj też był o podobnej godzinie

antylol
18-12-2004, 16:36
Mass kicki zdarzaja sie nieoczekiwanie, wiec trudno im zapobiegac. Niestety, takie sa realia Tibii. Jak narazie nie widac, aby Cipy podejmowali jakies konkretne kroki, aby rozwiazac problem kickow. Wg mnie napisanie newsa o problemach z servami to troche za malo dla graczy, ktorzy deadneli...

@down:
Mass kick = masowy kick. Od kicka rozni sie tym, ze wywala z gry ludzi z calego servera. Postac nie zostaje wylogowana (wiem, bo zdarzylo mi sie kilka deadow przez takie cos).

Donas
18-12-2004, 16:37
Chyba ktoś tu nie rozróżnia pewnych pojęć. Mass kick to wywalenie cie z gry I ZARAZEM WYLOGOWANIE CHARA, a kick to tylko wywalenie z gry (char pozostaje) X(

Hengar
18-12-2004, 16:39
SIema all
Dziekuje CipSoftowi za to ze przez nich deadnolem
A co do wypowiedzi ostatnigo uzytkownika mowa tu o Hengar to nie jestesmy po***ani jak bys stracil ponad 250 k expa skille i eq to napewno tez bys tak mowil.A cipSoft wczoraj napisal na stronce ze jest wszystko wporzadku i naprawili ten problem. Hengar jezeli my Ciebie nie obrazamy to nie obrazaj ans lol
X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X(
Mialem juz przstac grac w Tibie ale moi koledzy z tibi i moj PRZYJACIEL z rl przkonali mnie ze nie warto zeby tyle pracy poszlo na marne nara all
Lord :evul: Of :evul: Destracktion

To moze im jasnowidza zatrudnisz?
Gdyby byla cofka tez by ludzie stracili ze naexpili 250k expa i ile tam k zarobili...
Ale to mi sie wydaje glupie gdy gadacie "to byla wina kolejki powinni ja usunac", "mogli nas powiadomic 10min wczesniej", "na 100% wina skillbaru"...
I rozumiem ciebie ze zginales ja bym wolal zginac przez swoja wine jak przez kicka :/

Mosquito
18-12-2004, 16:42
Lol, uważam, że Hengar ma rację. Mass kicki związane są z awarią, a więc niemożliwe jest, aby Cip'y mogli nas przed nimi ostrzec.

Kiperr
18-12-2004, 17:00
Ciekawy prezent dostałem od CIP.
17.12.2004 18:58:56 CET Killed at Level 94 by a hero
Zgadnijcie sami co sie dzieje gdy ktoś padnie z red skullem :P
Jeszcze bardziej mnie rozwaliło to , że gdy po masskicku , kumple chcieli odzyskać stracony przezemnie equpiment , to go nie bylo :P
Ani ciała ani equipmentu.
I w ten oto sposób straciłem ~250k w eqp~.Equipment polecial sie ***ać do CIpSoftu.
W podobny sposób zgineło wielu moich dobrych kumpli.
Wogóle nie rozumiem , tego co te cholerne CIPy robią.
Jeżeli widzieli , że tyle osób padło to czemu reseta nie walneli ?
A później sie dziwią , że wszyscy ich bluzgają...
Btw : C*** im w dupe :P

Hengar
18-12-2004, 17:18
A mi Wurzela szkoda:
16.12.2004 01:55:47 CET Killed at Level 186 by a green djinn
-2 lvle w dol

@EDIT
@Down
Czy ty nie kapujesz ze WSZYSTKIE servy padly?
Jak padly to chyba oni to naprawiali co?
Moze im sie system zawiesil... Tak jak tobie sie komp zawiesza to ty go wylaczasz, i jest wszystko normalnie wszystkie informacje sa zapisane itp?
Nie.. Oni nie maja niezawodnego sprzetu nigdy nie wiadomo kiedy padnie

Saviol007
18-12-2004, 17:30
qurde mass kick to jest wyzucenie masy ludzi z servera i char zostaje.
A fakty sa takie ze cipy mowia ze zrobili a niezrobili cos tu cyba jest nie tak?
jesli chcieli by zapobiedz temu wylaczyli by server i i pobawili sie w mechanika przeciez od tego sa prawda ?? :( X( X( :evul: (sam pomysl to od czego on dednol tak o bo GM go niekocha???)
Tyle powiem sa ludzie i stada ping-pongow !!! :evul:

Acoma
18-12-2004, 17:31
To może i ja głos zabiorę w tej sprawie... Rozumiem, zgoda jeden kick, mass kick na powiedzmy tydzień czy dwa. Dla C.I.P. to może i jest awaria, ale co jest do .......... nędzy jeśli tych kicków było dzisiaj kilka X( (18.12)? Niech mi nikt nie mowi, że to przypadkowa awaria i żadnej winy C.I.P. w tym nie ma :confused: . Powininni coś zrobić z tym, nie mówię o cofce - o tym nie mam zdania, ale tych kicków dzisiaj jest za dużo - strach na byle hunt polecieć, albo exp....
Pozdrawiam i życzę szczęścia przy kickach - żadnych strat i dedów... :)

kokos
18-12-2004, 17:32
Poszedłem se na guardy zrobiłem 2 summony runek wziołem mało za to sporo blanków.Mana fluidów też mało tylko zeby starczyło na drugiego summona.Ledwie zaczołem KICK.Gorączkowo prubuje wejść ..nic.
Stronka Tibii też nie działa.W koncu wszedłem, życie na red i idzie do mnie guard zabiłem go z SD. K..wa mam tylko 1 SD kilka hmm 2gfb 2 IH 1 UH i ZERO many.Schowałem się w kontku i czekałem na mane.Powiem jedno mag bez many to dramat.Szlag mnie trafiał kopalnia pusta a ja w koncie stoje i sie trzęse ze strachu.W końcu jakoś wylazłem.Na przyszłośc nauczka żeby wszystkiego brać więcej niż nam się wydaje że starczy.Współczuje tym co padli.

Lord of Destracktion
18-12-2004, 17:51
Dlaczego cipy napisaly ze juz wszystko jest naprawione jak na nastepny dzien
byly ze 3 kicki,juz po 1 kicku powinni wylaczyc serwery i naprawic wkoncu ten blad a nie kontynuowac gre i narazac wszystkich graczy na dead'y.I denerwuje mnie to ze pisza ze to nie jest ich wina, a czyja nasza??? Wkoncu to oni zrobili ten update i to ich wina ze sa bledy od tego oni sa zeby wszystko bylo o.k jakby napisali ze zostali zaatakowani przez hackerow to rozumiem ale to oni nie dopatrzyli sie bledow i jak mi pisza ze to nie jest ich wina to ja tu czegos nie rozumiem.Jakby BUbble dead'nela to restart bylby od razu tyle mam do powiedzenia!!!Acha w tym czasie co pisze wlasnie kolejny kick i wydaje mi sie ze kolejne osoby padly.Jak sie myle to mnie poprawcie.
''Nawet jesli wszyscy juz w Ciebie zwatpili pokaz im ze sie mylili....''
Lord :p of :p Destractktion :p
63 lvl 85/84 6 mlvl czekam na 7 ale po deadzie znowu mam duzo many do spalenia
Swiat:Calmera non pvp
I naprawde sie zastanowcie zanim cos napiszecie

Leweracja
18-12-2004, 17:59
cipy to wogule zamiast to gre umilac robic jakies nowe expowiska to nie nowe servry robie
po 2 robia update ktory podobno jest w szczegulnosci dla faccow a tu h**
next : robia faraonow i H** wie co jeszcze na czym padaja ludzi na 150 lvl
dwarf guardy maja wiecej zycia i mniej expa

I WES SIE TU NIE WK**IAJ

$corcerer
18-12-2004, 18:10
Więc tak:
Jakbyście tworzyli program (jakikolwiek), to może byście wiedzieli, że błędy mają taki brzydki zwyczaj pokazywania się w najmniej odpowiednim momencie, zazwyczaj niszcząc pół pracy. Widzielibyście też, że pewnie rzeczy, aby zostały wykonane, potrzebują CZASU, FUNDUSZY, oraz MOCY OBLICZENIOWEJ. Co to ma wspólnego z kickami na tibii? otóż dużo:

CIP teamowi brakuje czasu, bo wam, użyszkodnikom (błąd zamierzony) nie chce się poczekać, wy musicie GRAĆ. nie ważne, że mają jakis wyrąbany błąd z serwerem, nie ważne, że nie jest nic napisane że błąd został naprawiony, że wszystko sie uspokoiło. Trzeba iść na hunta na Demony, na dragi, a jak mnie kopnie, to najlepiej zwyzywać CIPTeam za to że nic nie robią.
Ilu z was posiada PACC? zauważcie że wy, drogie FACCany, ŻERUJECIE na tych użytkownikach, którzy zakupili PACC i w ten sposób WSPIERAJĄ tworców. Pewnie, że tibia powinna być za darmo, że wszyscy powinniście wchodzić z miejsca, itd. Tylko, do cholery, niech ktoś mi wyjaśni, KTO ma pokryć: Prąd dla serwerów, koszty łącza, robocizne, koszty sprzętu? Że niby CIPTeam z wlasnej kieszeni? aaa, to w takim razie do zobaczenia za 20 lat jak dorośniesz i bedziesz żył na własną kieszeń dzieciaku.
Serwery to coś, co ma OGRANICZONĄ moc liczenia. Może pomieścić SKOŃCZONĄ liczbę użyszkodników. Dodatkowo, zastanawiam się czy nie istnieje przypadkiem jeden, centralny serwer danych, i to jego pad spowodował ostatnie problemy, a nie update. Myslcie logicznie, przez tyle czasu bylo dobrze, a potem nagle wszystko sie zwalilo? cos troche nie trafia to do mnie. A skoro Serwer może pomieścić SKOŃCZONĄ liczbę userów, wiec, do jasnej niedoli, skoro nie pomagacie i ich utrzymaniu, to JAK możecie narzekać?
I radziłbym na przyszłość myśleć logicznie.

Zapomniałem dodać: jak się wam tak nie podoba, to po kij gracie? Zabierać zabawki i jazda stąd do innej piaskownicy.

sir Tifejo
18-12-2004, 18:18
Jestem bardzo sflustrowany

sflustrowany?a co to znaczy?
Sfrustrowany...

No ale zgadzam sie z Wami - powinna byc cofka, chociaz mi sie nic zlego nie stalo, no ale wielu kumpli stracilo level'e i skille...
Przykra sprawa z tym, no ale nie zawsze moze byc tak jak chcemy, cos kosztem czegos

Lord of Destracktion
18-12-2004, 18:22
Zgadzam sie z toba,ale jak CipTeam widzi ze maja problem to niech wylacza serwery niech to naprawia itd..a nie narazaja nas na dead'y. X( A co do paccow ,wydaje mi sie ze jak place za gre to powinienem miec zapewniona ochrone przed wlasnie takimi bledami (ja tak to odczuwam).Pozatym od tego byl test serwer,zeby zobaczyc czy jest wszystko o.k. :flaga_pl:

Lord of Destracktion
18-12-2004, 18:29
A nawet jesli nie chcecie zeby byla cofka serwa to byc moze wasi koledzy padli przez wlasnie ten tzw, blad gry.Ja np. gdyby moi kumple padli przez cos takiego to nie mialbym nic przeciwko cofce serwa.

Millerka
18-12-2004, 18:34
Dobra wszyscy sa wkurzeni bo wiadomo kicki to najobrzydliwsza rzecz w tej grze... i nawet w notowaniach byla jako pierwsza :confused:
Moja postac wlasnie stoi sobie pewnie z 4-5-6 rotami, sorcek :( i ginie... zobaczymy... jak padnie bedzie problem... mniejsza o to... w kazdym razie zauwazylem ze wylaczone sa tylko niektore serwery i wydaje mi sie, ze tylko te umieszczone w USA... ale nie jestem do konca pewien. Gdy probuje sie ponownie logowac do gry wyskakuje albo blad ze nie moze polaczyc sie z serwerem albo ze za duzo uzytkownikow online :/ :/ :/ Ale ja mam PACC ! :confused: Yyyy... nie kapuje, coz zobaczymy za ile to naprawia...

Pozdrawiam

$corcerer
18-12-2004, 18:46
Bardzo dziwi mnie fakt, że większość z was martwi się o swoich kumpli, ile to stracili i wogóle.. A jakoś nie widze tych kumpli, żeby tak biadolili, może wiedzą, że pieprzenie głupot nic nie da i poszli odrabiać straty ?

Test serw był od tego, żeby zczaić błędy na mapie, bugi z potworami itd, a nie sprawdzić wytrzymałość bazy danych...

-Res-
18-12-2004, 18:48
Mój znajomy na 43 lvl przez mass kick zostal zabity przez...rota:D
Blue robe stracil ale sie naszczescie nie zalamal :)

Andolus
18-12-2004, 18:52
Cofka serva buahaha wolne zarty.Cipy nie cofna servow z tak glupiego powodu .ja dedlem na ostatnim kicku i wszytko juz odrobilem wiec jak narazie nienazekam. A tak na marginesie mam pytanie do $corcerera jak pisza teraz ze jest ok i nie jest ok to twoim zdaniem ile czasu mamy czekac zeby bez obaw se pograc??

Lord of Destracktion
18-12-2004, 19:04
Czlowieku odrob sobie 300k a nie 30k.Ja tez juz 1 lvl odrobilem teraz odrabiam skille.Pewnie b.duzo osbo padlo a ty mi mowisz ze nie ma powodu?????.
Ludzie naprawde sie ZASTANOWCIE CO PISZECIE!!!!!!!!!!!!!

D@bro
18-12-2004, 19:12
Kur... cipy musza cofnac te serwy bo ja sie chyba zabije w te 3 dni masskickow dedlem 2x i stracilem k set crus helmet i ponad 15k,2lvl,2 disty,2 shieldy, moj slaby mlvl-.-,poprostu retired X( X(

Lord of Destracktion
18-12-2004, 19:14
2 kicki w ciagu 5 minut i to nie jest wina Cipek tak???No to pewnie to jest moja wina

Saviol007
18-12-2004, 19:23
Dokladnie zastanow sie co mowisz, masz 35 lvl policz sobie 10% z expa to niejest tak duzo a 300k to jest strasznie duzo to jest polowa z twojego expa. masz skill 63/60 policz sobie ile musisz trenic na 1 skill i policz sobie ile trzeba skilowac z 85 na 86 to wtedy moze zrozmumiesz, ale moze ci to uswiadoomie:
5 hours and 43 minutes. tyle musisz trenowac na skill 64
46 hours and 38 minutes. a tyle musisz trenowac na 86 wiec jest troszke wicej co nie ??
B) B) B)

19:26 New record: 922 players are logged in.
omg na Calmeze !!!!!!! :o

19:31 New record: 940 players are logged in.

19:36 New record: 949 players are logged in.

zaraz server padnie !!!!! :o :o :o :o

omg !!!!!!!!! :o :o

Kiperr
18-12-2004, 19:36
Tja okej , okej...
Ja nie mam zamiaru sie użalać nad samym sobą , że padłem i stracilem xx i do tego xx.
Chodzi mi o sam fakt.
@$corcer~~
Pójda odrabiać straty i znowu padną tak jak mój kumpel :P
Good Idea..

Wiesz...ja rozumiem ze CIP'y mają dużo na głowie , ciągle narzekania i wogole ze strony graczy ,ale czy to ma sens ?
Uwierz , padanie na ~100 lvl to już nie jest za miłe.
Tibia ma byc przystępna dla graczy i ma zapewnić im miła rozrywke a nie co chwile bluzgać bo to lagi bo to kicki itp itd.
W takim wypadku gdzie (jak widać) dużo osób padło cofka jest jak najbardziej wskazana.

Co do strat...
250 k expa po 30% ze skilla (5% to jakieś 5-6 h trenowania) .
Cały ekwipunek (C-set , Crusader helmet , Bohy , Giant sword ,v-shield ~10 bp of uh , 3 bps of expl , 3 bps of hmm) no i 50 k za blessy które miałem.
I teraz mam pytanie : Za co ? Za Błąd w grze ? Gdzie ci wszyscy którzy padli zawinili przy swoich śmiercach ? Odpowiedź : Nigdzie.
Wiec : Czy to ma sens ?

D@bro
18-12-2004, 19:36
Dobra ale straty...zacząl mi jakos net mulic na pohu.. wiec ide do temple a tu ds..biegne z nim i nawalam a tu lag odlagowalo zolte hp mam i nastepny i mam red i po 3 You are dead. bo sie ruszyc nie moglem a tu patrze na stuff i nic nie mam...poand 70k;/ i potem wbijam i mi na gg koledzy mowia ze masskick nastepny..;(

Lord of Destracktion
18-12-2004, 19:41
Zgadzam sie z Kiperr'em.Kiperr na prezydenta :P

Saviol007
18-12-2004, 20:05
Kiperr na prezydenta !!!! przynajmiej jeden kto nas rozumie !!! :) ;)
aha a ty czasem niemasz 94 lvla ;) ;(
a po za tym ja tez chce cofki ktorej niebedzie chociaz ledwo co nabilem skills

Knight :crusader:
lvl 33 :wiking:
skills 79/79 :berserk: i zazwyczaj rosna :D
m lvl 5 :mag:
swiat Calmera :cup:

japa21
18-12-2004, 20:25
Niestety, życie jest brutalne. Ja na szczęście nic nie straciłem, bo nie grałem wtedy, ale wcześniej prawie bym zaliczył deada [ było to grubo miesiąc temu], byłem 14 palkiem i wywaliło mnie obok 2 soldów!

Bajapa
18-12-2004, 22:55
eh... stary widze że całe życie grasz w gry i nie wiesz co znaczy być adminem czegokolwiek. Nie zawiesił ci sie kiedyś komputer? A jak sie zawiesił to 10min wcześniej wyskoczył ci komunikat SZANOWNY UŻYTKOWANIKU ZA 10MIN SIE ZAWIESZE WIEC UWAŻAJ! Przecież oni nie zrobili tego specjalnie! Rozumiem cie jeśli też coś staciłeś (ja akurat uniknąłem) bo mój qmpel też padł na kicku odrabiał cały dzień dzisiaj i znów padł... Ale obwinianie CIP że wyłączają servery jak dla mnie jest idiotyczne. Baza danych naprawde ma prawo nawalić, zwykła złośliwość przedmiotów martwych. Pozatym im też zależy żeby ludzie nie padali bo na przykładzie twojego kolegi - straci 2lvl, nie będzie grał w tibie, pacca nie kupi a CIP nie ma zarobków. Więc naprawde staraj się czasem zrozumieć innych ludzi. Nie wątpie że dead przez CIP może być wku...rzający lecz według mnie powinniście być bardziej wyrozumiali.

edit <---
oczywiście sądze że CIP powinien wyłączyć na jeden dzień, spokoj nie, bez nerwów naprawić co zwalone i pozwolić nam grać. Kiedyś przy tworzeniu mojej strony zrąbałem sobie przez przypadek jeden element, dosyć banalny lecz sporo czasu zeszło mi na naprawe bo musiałem robić wszystko od nowa. Przed chwilą przeczytałem co napisał $orcerer i zgadzam się z nim calkowicie. Jak ktoś jest tak bardzo tym wkurzony to niech idzie pograć w Dooma 3 tylko sobie zapisujcie co sekunde bo jak wam sie komputer zawiesi będziecie musieli odrabiać albo jeszcze napiszecie do producentów DOOMa że to ich wina. eh... załosne

Lord of Destracktion
18-12-2004, 23:57
OMFG!!!!!!!!!!!!!
Czy ludzie nie moga zrozumiec o czym ja pisze mam male pretensje do CipSoftu bo przeciez ja nie zawinilem przy swoim deadzie byc moze i nie Cipy ale to u nich sie cos z***alo wiec moim zdaniem reset serwa powinien byc i tyle.

Saviol007
19-12-2004, 00:11
Fakt faktem reseta niebedzie nestety clipsoft nieprzyzna sie do bledu, w jakis sposob pruboja sie wytlumaczyc ze to niejest ich wina ale sami wedza ze to w jakiejs czesci napewno jest ich wina powinni zrobic jakis server testowy i przetestowac, niechodzi mi teraaz o test server tylko server taki jak normalne i spokojnie przetestowac update i wylapac bledy a, puzniej dopiero wprowadzic update a, przez to ze niepomysleli niestety bledy sa i beda przez najbliszy czas!
Niebluzgam teraz na clipsoft bo to jest nudne ale oni sa od tego zeby umilic nam gre wiec niech temu zaradza!!! :(

caoxsude
19-12-2004, 00:49
aaaa znowuuuuuu wyłączyli servery jezu co to do cholery ma byc ?!!?

EDIT: OMFG serce mi wali jak sie zalogowalem bylem kolo scorpa z 10 hp i poison !! ale przezylem, wchodze na wyższe pietro i co ?! KICK !! aaa ja tego nie zniose. Co oni sobie k**** myślą ?!

EDIT 2: 2:26 i co ? ZNOWU KICK JA *****ole... sorka wkurzylem sie już naprawde -.-

Blind Guardian
19-12-2004, 08:50
Cofki byc nie powinno... Lord sam przyznaj ze to byla twoja wina... wiedziales ze sa czasto mass kicki to po co szedles na dle??? Pewnie powiesz: a co ty qrwa wiesz o dedowaniu na 64lvl i stracie takich skilli/expa/eq? Ok. Jak sobie chcesz to mow :P

Teraz bede prawdopodobnie na Dolerze gral wiec juz mnie pewnie nie zobaczycie ;)

Pozdro dla: Zula, Lorda, Szustka, Nane, Paladino du mau (from Brasil ;)), Sola, Angelova? (sam nie wiem :P), Ego (zagraj na Dolerce plz), Sauronosa, Master of the Wiecbork i innych, ktorych zapomnialem ;)

Matheous
19-12-2004, 09:09
Jezu okropne naprawde... Co z tego? I na cholere bluzgac na CIPSoft? Wy jestescie zaslepieni... Scor wam to wyjasnil, a wy dalej swoje 'To przez update to przez update' plakac sie chce... No a teraz taki drobny przyklad:
Zakladacie gre Multiplayer w Starcrafta(to tylko przyklad). Nagle wam odcinaja prad. Co sie dzieje z zalozona gra? Graczy wywala.
To teraz wyobrazcie sobie ze Cipsoft zaklada taka gre Multiplayer i nagle mu wysiada prad, net, zacina sie komp, etc etc. Co sie dzieje? Graczy wywala.
I TO NIE JEST DO QRWY NEDZY WINA CIPSOFTU, APDEJTU, SWINEK MORSKICH, GREENPEACE'U, SATANISTOW, ANI SOUTH PARKU DO QRWY NEDZY!!!!!!!!!! Wg mnie temat mozna bylo skasowac juz wczoraj(ale pewno zara by poszedl spam od takich INTELIGENTOW jak wy ze 'aaa skasowal taki piekny temat noob noob noob!')... Szkoda gadac...

Hengar
19-12-2004, 09:11
Lord jak mozesz miec do Cipow pretensje skoro oni NIE zawinili tylko kompy,
A ze nie wylaczyli servow, - dlatego ze mysleli ze juz jest wszystko naprawione a tu znowu niespodzianka i inna usterka zastanow sie jakby servy wylaczyli na caly dzien to by byly protesty graczy i jak servy naprawili to po co maja wylaczac na caly dzien? Skad mieli wiedziec ze znowu kick/awaria bedzie? Wrozki to chyba niestety oni nie maja...

Norbitron
19-12-2004, 09:42
Do większości osób które pie****ą że cofka powinna być bo padli -

Postawcie się na miejscu osób które przez ten czas nabiły 300k expa 40k gp i zdobyli jakiś rare item. Jeśli zrobili by cofke to on by się załamał, bo nie deadnął a stracił to. Dead to bardzo ważna część tej gry. Dużo straciłeś? - przestań pie*****ć tylko idź to odrabiać. Co ci ku**a da pier******e na forum skoro i tak nie cofną serwów.
SERWERÓW NIE COFNĘLI CHYBA DLATEGO ŻE BYŁO DUŻO OSÓB KTÓRE COŚ STRACIŁY ALE I DUŻO OSÓB KTÓRE COŚ ZYSKAŁY WIĘC TAK CZY SIAK BĘDZIE GRUPA NIEZADOWOLONYCH OSÓB I ZADOWOLONYCH.

TO CHYBA WSZYSTKO. :)

kokos
19-12-2004, 09:51
Mogli by pomysleć o jakimś mechaniżmie który by rozpoznawał brak połaczenia
z klientem i dropował taką postać po np. 15s.Nie wszystkich by to ratowało ale chyba większość.Wiem że to jest możliwe bo jest coś takiego w Diablo2.

Kiperr
19-12-2004, 13:07
@Norb~
Tak właśnie mój kumpel zrobił.
I kolejny dead :o
@Mathe~~
Krótko i na temat : Shut The fuck up !
Widać ze nigdy nie straciłeś wiecej niż 10 k expa przy śmierci , no sorry 15.
@Blind~~
Taaak...skąd niby miał to wiedzieć , że są mass kicki ?
Mass kicki zdarzaja sie raz na jakiś czas a nie notorycznie ...
"Nie znasz dnia ani godziny".
Co do mojej osoby : serwer działal stabilnie przez cały dzień , więc nie próbuj mi wmówić ,że to moja wina ,że padłem przez mass kick ;o

Wezuns Titania
19-12-2004, 13:37
Niby prawda ,że jedni dużo zyskali i cofka będzie dla nich zła , a jedni stracili wieeele rzeczy (np.Kiperr) , ale ci co zyskali to zyskali bo chcieli i mieli swobodną grę bez kicków , a ci co stracili też chciali zyskać , ale kick im nie pozwolił...Min. ja miałem wczoiraj bardzo dużo czasu i zero lagów , a to rzadkość , a tu kick dead...

Wugizi
19-12-2004, 13:58
A ja mam duże uszy 8o

NUDZIŁO MI SIĘ

Keinim of titania
19-12-2004, 14:26
GRRRRRRR. MI cos tu nie gra, te MK zdażają się już raz na dizeń, dzis se stoje drutem przy domku gadam se a tu kolega zaczyna sie bawic (58 sorc) ide znim na sam dach a on : stuj, ja go olewam a tu FB ledwo co żyje otwieram BP z UH a tu kick no i co 4 BP UHA poszły w PIZ**

X( :o X( X( ;( ;( ;( ;( ;( :evul: :evul: X( X(

:miecz: :miecz: :miecz: :2handed: :2handed: :2handed:

HAIL TITAniA

Kiperr
19-12-2004, 14:38
Kolejny kick.
Kolejna śmierć wielu wspaniałych graczy na Tibi.
Gdzie tu logika ?
@down
Players online

Aldora off
Amera off
Antica off
Aurea off
Azura off
Calmera off
Celesta off
Chimera off
Danubia off
Dolera off
Elysia off
Eternia off
Fortera off
Galana off
Harmonia off
Hiberna off
Inferna off
Isara off
Julera off
Libera off
Lucera off
Lunara off
Mythera off
Nova off
Pacera off
Premia off
Pythera off
Rubera off
Samera off
Secura off
Solera off
Tenebra off
Titania off
Trimera off
Valoria off
Xantera off

Total 0

Wezuns Titania
19-12-2004, 14:42
Kiperr kick był ? Na Titanii spokój

Zotolo
19-12-2004, 14:43
Ehhh kick :/ akurat trenilem i wskoczyl mi 65 sword :( qrcze mam nadzieje ze nie padne a jak padne to pech trzeba bedzie odrobic :/

Diamentowe Ostrze
19-12-2004, 14:49
Ja *******e Cipy to ciule placimy im za granie, a oni nie dosc ze robia smieszne updaty... to jeszcze przez update s*******a gre... ciagle kickuje, laguje

Nie po to ktos mi placil 22 miechy zebym ****a nic z tego nie mial.
Ta gra zaczyna mnie w****iac a nie bawic, teraz pewnie Cipska siedza w kosciele i sie modla ****a, a my jak te debile czekamy az racza podniesc swoje tluste dupy i cos zrobia...

Kazdy sie ze mna zgodzi, ze mozna odrabiac stracony exp, skille i itemy gdy zginelismy z wlasnej winy ale nie ****a z winy kicka lub laga spowodowanego przez niedbalstwo cipow.

Blind Guardian
19-12-2004, 14:50
@Kipper

Mass kicki byly od wprowadzenia updatu (dziwne, nie?) i mysle ze kazdy powinien to wiedziec. Przynajmniej ja to zauwazylem. A zeby wiedziec, ze kickow nie bylo przec caly dzien, trzeba grac przez caly dzien. Na Calmerze bylo i sa chyba ze 4 kicki na dzien!!! Ale i tak bym nie chcial cofki :P

Lord of Destracktion
19-12-2004, 14:54
Blind guardian ty debilu juz pisalem o tym ze cipy na stronie napisaly ze problem jest naprawiony!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zastanow sie i poczytaj troche zanim cos napiszesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lord_Nerevar
19-12-2004, 14:57
-.- a co powiecie na to :

http://www.angelfire.com/creep/lord_nerevar/lol_plx.JPG

Szkoda że sobie gram XD

Kiperr
19-12-2004, 14:59
Character Kiperr does not exist.

Lol

Baza danych im codziennie pada...
Ale oczywiście to nasza wina :-)

@Blind~
Logłem sie po savie i siedziałem do ponad 18:00 na kompie treniąc.
Później wybrałem sie na hero i dead 0.o

Data dołączenia: 15 08 2004
Miejsce: Calmera, Carlin
Liczba postów: 666 <---- w00t!!
Hail !

Brave
19-12-2004, 16:27
Żałośni jesteście koledzy płaczący, że dedliście. Był jeden kick? był drugi? To po jakiego grzyba idziecie na dle, demony i Bóg wie co jeszcze, skoro widzicie, że server jest niestabilny? Czy wy ciężkie debile nie możecie pojąć co ktoś do Was pisze? "To nie wina CipSoftu tylko servera". Po pierwsze cofka byłaby dużo mniej kożystna, bo ludzie, którzy od czasu kicka zdąrzyli coś zrobić straciliby to, a prawda jest taka, że każdy już coś tam zrobił, a podczas kicka nie zginął jednak każdy, tylko niektórzy, więc pomyślcie czasem o innych, a nie tylko o sobie!
I na koniec, nie rozumiem, czemu wypowiadają się tu FACCI, o ile PACCI mają jakieś prawo głosu to FACCI żadnego - chcesz lepszy server? Płać! Nie ma nic za darmo. PACCI płacą za grę to oni wymagają, a Wy drogie FACCI gracie w pewnym sensie za ich pieniądze, bo skąd niby CipSoft bierze na tą całą organizację? - bynajmniej nie z własnej kieszeni.
Mam nadzieję, że już nie będziecie biadolić, bo jest niesłychanie żałosne.
Pozdrawiam.