PDA

Pokaż pełną wersje : Sesja RPG na forum?

Bananowy_Korniszon
20-12-2008, 18:31
Co wy na to?
Potrzeba by jakiegoś moderatora, który by się zajął porządkiem, kogoś kto umiał by to wszystko normalnie zorganizować i graczy, którzy graliby porządnie (selekcją byłaby jakość karty postaci). Co o tym sądzicie?

Mograine
20-12-2008, 21:18
Jestem za. W jakim systemie byśmy grali? Jeżeli uzbieramy chętnych ofcoz.

Yoh Asakura
20-12-2008, 21:38
Tawerna RPG. Była już sesja i umarła.

Cygan Slejter
22-12-2008, 17:57
@up
ale można spróbowac jeszcze raz :)
jestem za

Serious Sam
22-12-2008, 19:16
Nom, czemu by nie spróbować jeszcze raz? W końcu teraz każdy ma dużo czasu - tak myślę.

_Ryzy_
22-12-2008, 19:57
ta jest wolne w tibii kolejki ,że nie warto nawet jej włączać ,więc można było by zagrać

irwin546x2
22-12-2008, 20:05
Heh, jestem za.
W jakim świecie\mechanice gramy? Ja preferuję swoje własne światy (bo nikt nie może podważyć mego słowa, nie ma wyskoków typu ,,ale gobliny chodzą w wełnianych portkach, a nie w stalowych!" ;f), w mechanice FATE i FUDGE.
Jak ktoś chce, mogę pomistrzować.

Bananowy_Korniszon
22-12-2008, 20:30
Tak, Irwin, wszyscy liczyliśmy na to że będziesz łaskaw i zechcesz nam pomistrzować -.- Temu panu już podziękujemy
Dobra, a teraz: Jest ktoś poważny kto mógłby pomistrzować? Co do świata i systemu chętnie zagrałbym swój pierwszy raz w FR ale nie wiem co na to inni.

irwin546x2
22-12-2008, 21:15
Och, odezwał się pan Pakuba, fan dobrych elfów, epickiego fantasy i wchodzenia do lasu.
Ostatnia jego sesja z nim, wyglądała o tak:

Jesteście grupą poszukiwawczą, wchodzicie na wyspę, idziecie, idziecie, idziecie, widzicie miejscową florę i faunę (kiepsko opisaną, ale nie narzekam), wyskakuje potwór (smok.. a nie oszukałem was! To był skorpion!), zabijacie potwora, wyskakuje pro-imba koleś masturbator (Z smokami). Później cisza, MG się nie odezwał - tłumaczył to brakiem pomysłów...
Ba! ale tak wyglądały jeszcze jego 2 poprzednie sesje! A propo, wymaga on cyferek, ale podczas sesji... nie patrzy na nie 0.o. Już wolę, żeby wałkował opis...

Miło.

No to jak, jest ktoś chętny na sesję?

Arcan
22-12-2008, 21:27
W tawernie niewiele się dzieje, więc jestem za, ale tylko jeśli będziemy grać w systemie D&D.

irwin546x2
22-12-2008, 21:29
Ja tam D&D niezbyt lubię, już wolę Warhammera, czy też neuroshimę.

Bananowy_Korniszon
22-12-2008, 21:31
Dwie sprawy:
-wszystkich wokół gówno obchodzi co lubi i jakie sesje prowadzi jeden z potencjalnych graczy
-wszystkich wokół gówno obchodzi że wolisz fate od DnDa.

_WrD_
22-12-2008, 21:35
Dwie sprawy:
-wszystkich wokół gówno obchodzi co lubi i jakie sesje prowadzi jeden z potencjalnych graczy
Dzieciak.
Wszystkich wokół gówno obchodzi, że chętnie zagrałbyś swój pierwszy raz w FR.
Zamknij się, ok? Każdy ma prawo wyrażać swoja opinię na forum.

Yoh Asakura
22-12-2008, 21:37
Zamknij się, ok? Każdy ma prawo wyrażać swoja opinię na forum.
On też, więc dlaczego każesz mu się zamknąć ?

Bananowy_Korniszon
22-12-2008, 21:38
Ok ok, każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie to jedno, to że ten wał za każdym razem jak piszę coś o fantasy albo RPG na jakimś forum to on przypomina jaką to denną sesję zrobiłem i na podstawie tego próbuje pokazać że nie warto w ogóle ze mną gadać -.-

_WrD_
22-12-2008, 21:41
@up
Sam zacząłeś. A pisze o fantasy i RPG, bo mu się to podoba i się tym interesuję. Każdy szuka osób, z którymi mógłby pogadać o rzeczach, które lubią. Coś w tym dziwnego?

On też, więc dlaczego każesz mu się zamknąć ?
Bo nie sądzę, żeby ten post...:
Dwie sprawy:
...był wyrazem jego opinii.

Bananowy_Korniszon
22-12-2008, 21:47
A czy wyrazem jego opinii był jego post?
IMO nie. Próbował raczej pokazać że nie nadaję się do prowadzenia RPG i nie znam się na tym, nie wiem co chciał tym osiągnąć.
I zachowywał się tak, jakby myślał, że wszystkim bardzo zależy na tym żeby on im MGował. Zachowuje się jakby wszyscy uważali go za kogoś bardzo ważnego i wszystkiego od niego chcieli bo on się przecież na wszystkim najlepiej zna.
"-Ja nie lubię DnD
-Och, wspaniały Irwinie! W takim razie nie będziemy grać na DnD!"

X-Zero
22-12-2008, 21:50
No, ale to Ty pierwszy go zaatakowałeś...
On tylko odpowiedział na pytanie zadane przez Mograine:
W jakim systemie byśmy grali?

A przynajmniej tak to wygląda z perspektywy zwykłego usera... Nie wiem jak jest wewnątrz ( tj. Wasze prywatne kłótnie )...

@topic:
Nom, można by...

_WrD_
22-12-2008, 21:50
A czy wyrazem jego opinii był jego post?
IMO nie. Próbował raczej pokazać że nie nadaję się do prowadzenia RPG i nie znam się na tym, nie wiem co chciał tym osiągnąć.
I zachowywał się tak, jakby myślał, że wszystkim bardzo zależy na tym żeby on im MGował. Zachowuje się jakby wszyscy uważali go za kogoś bardzo ważnego i wszystkiego od niego chcieli bo on się przecież na wszystkim najlepiej zna.
"-Ja nie lubię DnD
-Och, wspaniały Irwinie! W takim razie nie będziemy grać na DnD!"
Zaproponował. Nie widzę tutaj żadnego uważania się za pępek świata. Przewrażliwiony jesteś i tyle ;)

@Co do sesji, jestem za.

@down
I co? Kto zaczyna? Ty. Sam po nim pojechałeś gdy zaproponował bycie MG. Błagam, rozwiązuj swoje prywatne sprawy na PW, nie publicznie.

Bananowy_Korniszon
22-12-2008, 21:55
To kto z łaski swojej poMGuje? -.- Chętnie zobaczę sesję w wykonaniu takiego miszcza jak ty irwin -.- Dawaj. Zobaczymy czy masz prawo krytykować moją sesję <pfff>

kołbaś
22-12-2008, 22:05
ok no to myślę ze jak teraz mod zobaczy kłótnie w tym temacie to temat zamknie i skasuje. Good luck & Have Fun

sphinx123
22-12-2008, 22:20
Jak macie zamiar zrobić sesję o ratowaniu świata albo szukaniu potężnego artefaktu, to ja się nie bawię.

irwin546x2
23-12-2008, 08:29
Błagam was... Przestańcie.

Pogadanka o RPGach, zmieniła się w pyskówkę. Jeśli chodzi o D&D, to niezbyt je lubię, ale nie miałbym nic przeciwko gdybyśmy grali właśnie w tym systemie. Poza tym, w sesjach ptakuby, najgorsza jest Epickość i lekka schematyczność, a to dwie rzeczy których nie lubię. Jeśli człowiek, lubi się bawić w KaMiKaDzE!!!11 i szarżować na hordy goblinów, to dobra, ale żeby nie miał pretensji gdy skończy na jakimś palu, ewentualnie na dnie rzeki z nowymi butami. Poza tym, jeśli ktoś lubi SR i chce robić w 100% SR, to niech nie błaga o cyferki. A jeśli chce jednego i drugiego, a przy tym dać graczom spore pole do popisu - niech korzysta z mechaniki FATE i FUDGE. Jak ktoś dobrze pokombinuje, to da się z nią zrobić tyle co w Warcraftem ;).

Wróćmy do tematu:
Gdzie kiedy i jak gramy? Na forum, czy przez jakiś program (polecam map Tool'a). Jeśli na forum to opisówka, czy fake? Kto poprowadzi?

Laraken
07-01-2009, 19:30
Osobiście jestem za zrobieniem jakiejś sesyjki i zagrałbym ofc.
Najchętniej, jeśli chodzi o system to D&D z FR (najlepiej 3.0 chociaż nie mam nic przeciw 3.5) albo Dzikie Pola (jeden z niewielu systemów gdzie chłop z widłami może uwalić SuperPackerHiroł'a). Można by też zrobić storytelling, nie byłoby kłótni i bluzgów o system.

irwin546x2
11-01-2009, 19:21
Ja tam widzę, że moja rekrutacja do sesji, skończyła się 97% porażką (2 osoby wrzuciły kartę z błędami) ;).